abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_168891936
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 10:00 schreef LovelyLady het volgende:
Edit: dit is alleen voor avond eten zie ik. Excuus
nee hoor! :*
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_168918158
quote:
11s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 12:58 schreef tombolafan het volgende:

[..]

nee hoor! :*
Oh in dat geval:

Rocky road fudge gemaakt. Het was alleen een beetje te fudgie dus heb dat opgelost met een laagje witte chocolade
(fudge omgekeerd en dan de witte chocolade daar opgegooid en laten stollen)




De basis komt hier vandaan:
http://uitpaulineskeuken.nl/2013/01/rocky-road-fudge.html

In mijn fudge zitten:
Cranberries
Walnoten
Pecan noten
Amandelen
Cashewnoten
Hazelnoten
*Bovenstaande nootjes zijn ongezouten.
Gezouten pinda's
En mini marshmellows.

:@ O+

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-02-2017 22:17:03 ]
pi_168945640
Ooooh ziet er lekker uit en klinkt nog heerlijker :9
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  zaterdag 18 februari 2017 @ 13:39:27 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168981245
Geïnspireerd door een uitzending van de Hairy Bikers vanochtend, een door Welsh Rarebit geïnspireerde Tosti :


Welsh Rarebit Inspired Tosti


Gewoon Old Amsterdam, worcestershire saus en cayennepeper. Mooi werd ie niet, maar was best lekker. Weer eens wat anders, dat rokerige, zure van worcestershire sauce. Niet slecht, maar ook niet favoriet.
pi_168997098
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 13:39 schreef RobinOok het volgende:
Geïnspireerd door een uitzending van de Hairy Bikers vanochtend, een door Welsh Rarebit geïnspireerde Tosti :

[ link | afbeelding ]
Welsh Rarebit Inspired Tosti


Gewoon Old Amsterdam, worcestershire saus en cayennepeper. Mooi werd ie niet, maar was best lekker. Weer eens wat anders, dat rokerige, zure van worcestershire sauce. Niet slecht, maar ook niet favoriet.
Ziet er wel echt heel lekker uit .!
pi_169006890
Volledig mee eens dat het er lekker uit ziet, al moet ik bekennen dat ik bij de eerste blik op de foto dacht dat er schenkstroop op de kaas lag...

en ja, ik vind het best een goed idee, die tosti, maar ik heb nu (ruim) bier op dus nu moet ik m'n laatste libanese brood (lees: wrap) beleggen met cheddar, schenkstroop en cayennepeper, gewoon om van dat idee af te zijn, hahaha...daarna mag de rest van de edamame de pan in en die peuzel ik dan lekker op met ehm...een biertje er naast of zo ;-)
  zondag 19 februari 2017 @ 18:58:39 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169007816
Kaas en appelstroop vind ik ook lekker. Schenkstroop nooit geprobeerd uiteraard. 8-)

PS ik vind zelf de tosti er een beetje te beige/bruin uitzien. Komt door die worcestershire.
En hij was weer eens op het randje van verbrand. En dat ziet er op de foto altijd heftiger uit dan irl. Nou ja, pech. Hij was lekker!
pi_169047725
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2017 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Kaas en appelstroop vind ik ook lekker. Schenkstroop nooit geprobeerd uiteraard. 8-)

PS ik vind zelf de tosti er een beetje te beige/bruin uitzien. Komt door die worcestershire.
En hij was weer eens op het randje van verbrand. En dat ziet er op de foto altijd heftiger uit dan irl. Nou ja, pech. Hij was lekker!
Ik vind het er anders prima uit zien...gesmolten kaas! :9

Maar goed, hier dan ook als late lunch een bak zwarte bonen soep gemaakt,
kleurtje hoor, alsof ik m'n tafel zit op te vreten...

pi_169076250
Vanavond voor het eerst eomuk-bokkeum gemaakt, oftewel roergebakken fish cakes met wat groenten en in mijn geval enigszins pittig...met rijst.

lekker, al is het echt een bijgerecht (banchan), maar goed, het moest een keer uitgeprobeerd worden.

Hieronder met rijst:

  zaterdag 25 februari 2017 @ 13:56:40 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169134702
Wat een dunne fish cakes? Of zijn het in plakjes gesneden fishcakes?
Het ziet er een beetje droog uit zo met die rijst. Maar zal vast lekker geweest zijn. Al lijkt het me als bijgerecht wel beter. ;-)
  zaterdag 25 februari 2017 @ 14:01:25 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169134771

Shimeji On Toast


Gebakken beukenzwammen (shimeji heten die in Japan en dus de toko) met een 62°C eitje op een geroosterde boterham. Voor meer info : klikken.

En dit zit erin (alleen niet alles, want had teveel lente-ui, koriander, zout, peper, nou ja alles klaargezet):
  zaterdag 25 februari 2017 @ 18:21:03 #62
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_169138981
Dat ei :9~ Sous vide gemaakt zeker? Hoe vergelijk je het met gewoon gepocheerd?
  zaterdag 25 februari 2017 @ 18:52:26 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169139526
Dat was het plan, eeeeindelijk mijn Anova inwijden. Had de houder al aan mijn snelkookpan bevestigd en kwam er toen achter dat je eerst een app moet installeren. Dus pan gevuld met warm water uit de kraan, kerntemperatuurmeter in de houder gehangen (handig ding, die houder!) en bijgevuld met kokend water tot 62 graden. Drie eitjes erin. Timer op 40 minuten. Pan op allerkleinste vuurtje. Temperatuur in de gateN houden en dan viel hendig mee. :)

Dit eitje was perfect. (eiwit weggepleurd)
En toen ik de helft op had en dacht, ik doe nog een fotoshoot bleken de twee andere eitjes "mislukt". Dooier had structuur van vette boter. Ook lekker, maar niet fotogeniek.

Gepocheerd ei lijkt altijd meer op zachtgekookt ei. Je hebt dan nog iets aan het eiwit. Nu is het eiwit snot, dat gooi ik weg. Kan je natuurlijk ook bewaren voor iets anders, maar dat is me teveel moeite.
  zaterdag 25 februari 2017 @ 19:52:42 #64
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_169140762
Oke, thanks. Ik wil dit ook nog eens proberen met mijn anova, maar vind het zo zonde van het eiwit. Maar dan weet ik dat ik minimaal 2 eitjes moet doen, zodat 1 eigeel het eiwit kan vervangen. :)

Maar waarom trouwens je pan op een vuurtje? Ik heb het nu twee keer zonder vuur gedaan, ging prima.
  zaterdag 25 februari 2017 @ 19:54:34 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169140798
Om hem op temperatuur te houden.
De Anova hing er niet in he?

( ik gooi eigenlijk mijn hele leven al het eiwit weg. Ook van gekookte eitje. ;) Ben een echt dooiermeisje.
  zaterdag 25 februari 2017 @ 20:00:56 #66
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_169140925
Ah ja, ben zo duf dat ik dat alweer vergeten was :)
pi_169176355

Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:00:08 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169280139
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:27 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
Ik struggle een beetje met wat ik over je bordje wil zeggen, rhubarb. Ik hou het er denk ik bij dat het vast errug lekker was! :)
(en dat is gemeend!)
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:01:45 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169280157

Steak Sandwich


Mijn steak sandwich verslaving is nog niet voorbij....
Deze keer met parmezaanse kaas, okonomiyaki en kewpie. :9

[ Bericht 8% gewijzigd door RobinOok op 04-03-2017 11:13:01 ]
pi_169286004
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2017 13:27 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]
Combinatie van zelf gerookte en gepekelde zalmforel met zoetzure komkommer en appel, lompviskaviaar, citroenmayonaise, dille en daikon cress.
Jeetje wat veel. Heb je dat echt opgekregen.
pi_169294787
Kwartel met spek,zuurkool,kroketjes,andijvie met dijon vinaigrette en dragonroomsaus.

pi_169328113
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik struggle een beetje met wat ik over je bordje wil zeggen, rhubarb. Ik hou het er denk ik bij dat het vast errug lekker was! :)
(en dat is gemeend!)
Je mag best eerlijk zeggen wat je denkt. Dit was een licht voorgerecht, voor we aan de bavette en salted caramelijs met chocoladetaart gingen.
  maandag 6 maart 2017 @ 15:57:03 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169331379
Beetje een ouderwetse opmaak.

pi_169408481
Gisteren lekker met een vriend aan het koken geweest. Helaas niet de best verlichte foto's.


Het complete gerecht.


Gebakken boontjes, wortel en lenteui in knoflook, gember, palmsuiker, sojasaus en sambal. Met jasmijnrijst.


Ingelegde witte kool in sojasaus en yuzusaus. Daarop varkenshaas besprenkeld met shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder). Door de patentbloem, ei en panko gehaald. Daarna gefrituurd en getrancheerd. Geserveerd met tonkatsu saus.

Niet op de foto. Komkommer, besprenkeld met zout, tijdje in de koelkast. Daarna ingelegd in rijstazijn en chili-olie.
  zaterdag 11 maart 2017 @ 11:33:50 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169429633
Oh, die had ik gemist. Lijkt me lekker! ^O^
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')