YUM!!!quote:Op dinsdag 3 januari 2017 20:10 schreef realAIVD het volgende:
Oh en dit werd vanavond daadwerkelijk door mij gegeten:
Honey Pork Noodle Salad
(gebaseerd op een Vietnamees gerecht, maar daar staat het inmiddels dermate ver van af dat ik het officieel mijn eigen creatie noem)
[ afbeelding ]
Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans.quote:Op zaterdag 7 januari 2017 18:45 schreef realAIVD het volgende:
Babi ketjap staat in ieder geval weer op m'n to-do list!!
...al gok ik dat ik niet zo'n prachtig stroperig donker laagje voor elkaar ga krijgen, dayum.
will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha.quote:Op zaterdag 7 januari 2017 19:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans.
ehm ja, toen ik zei dat ik een naar smaak aangepast sausje had gebruikt, bedoelde ik (een versie van) "jouw" yin yin saus!!quote:Op woensdag 11 januari 2017 15:17 schreef RobinOok het volgende:
Oh, daar ben ik te lui voor. Vind de wontons of jiaozi's van de toko lekker genoeg. Sausje is wel belangrijk. Eigenlijk altijd dezelfde, Yin Yin saus!
Recept Yin Yin saus:
3 tl suiker
1 tl zoete, zwarte rijstazijn
10 tl lichte sojasaus of Kikoman
3 tl eigengemaakte Sichuan chili olie
½ knoflook, héél fijn gehakt of anders geraspt
dat vouwen heb je na twee of drie velletjes in de vingersquote:Op woensdag 11 januari 2017 15:27 schreef MutedFaith het volgende:
Dat recept ziet er nog niet eens zo lastig uit. En behalve 't vlees en de wonton vellen heb ik alles wel in huis.
Misschien dit weekend maar eens proberen. Al zie ik nog grote uitdagingen in het vouwen. Maar daar zijn vast youtube-tutorials voor.
Gaaf!quote:Op woensdag 11 januari 2017 14:52 schreef realAIVD het volgende:
[..]
will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha.
Vandaag moest er in ieder geval een vriezer "gevuld" worden met wontons a la Fuchsia Dunlop, wegens vrije dag, dus waarom ook niet! (uit every grain of rice, of voor de mensen die dat boek missen: http://www.epicurious.com(...)hao-shou-em-51147600 ).
Bij nummer 24 voor de vriezer heb ik er een punt achter gezet....
[ afbeelding ]
....en vervolgens nog 9 voor de lunch gemaakt (weliswaar met een naar smaak aangepast sausje)
tegen de tijd dat ik eraan dacht nog een foto te maken waren het er nog maar 4
[ afbeelding ]
Bedacht.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 12:52 schreef vinnypassy het volgende:
Pindakaas met ontbijtspek, nice. Hoe kom je daarop?
Ziet er goed uitquote:Op woensdag 25 januari 2017 20:04 schreef realAIVD het volgende:
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel, en vandaag zat daar een tripje naar de lokale Amazing Oriental aan vast....om er niet een al te lang verhaal van te maken: behalve een halve liter rice syrup, ben ik een halve kilo (!) gochugaru rijker (of ruim 5 euro armer, het is maar hoe je het bekijkt).
Maar goed, doet er niet toe, vandaag heb ik gegeten:
een soort dwaejigogi-bokkeum met wat al dan niet authentieke banchan...zonder rijst aangezien ik weinig trek had en wel lui was, duhs.
Van boven naar beneden:
-korean spicy green onion salad, maar dan met witte kool (bah)
-oi kimchi (kimchi van komkommer)...redelijk te doen
-dwaejigogi-bokkeum (spicy stir-fried pork...die heb ik van buikspek gemaakt)...lekker
-spicy sugarsnaps (totaal niet koreaans: koken, afgieten, beetje zout en chilipoeder. Lekker!)
[ afbeelding ]
👍 Ook nog gochujang gekocht?quote:Op woensdag 25 januari 2017 20:04 schreef realAIVD het volgende:
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel, en vandaag zat daar een tripje naar de lokale Amazing Oriental aan vast....om er niet een al te lang verhaal van te maken: behalve een halve liter rice syrup, ben ik een halve kilo (!) gochugaru rijker (of ruim 5 euro armer, het is maar hoe je het bekijkt).
Maar goed, doet er niet toe, vandaag heb ik gegeten:
een soort dwaejigogi-bokkeum met wat al dan niet authentieke banchan...zonder rijst aangezien ik weinig trek had en wel lui was, duhs.
Van boven naar beneden:
-korean spicy green onion salad, maar dan met witte kool (bah)
-oi kimchi (kimchi van komkommer)...redelijk te doen
-dwaejigogi-bokkeum (spicy stir-fried pork...die heb ik van buikspek gemaakt)...lekker
-spicy sugarsnaps (totaal niet koreaans: koken, afgieten, beetje zout en chilipoeder. Lekker!)
[ afbeelding ]
haha, Bunzlau castle!quote:Op vrijdag 27 januari 2017 22:09 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ziet er goed uit
m'n ma heeft dat servies ook
Lekker. Ik kook eigenlijk te weinig Koreaans. Moet mijn Koreaanse kookboeken maar weer eens bovenop leggen. Misschien binnenkort een Koreaanse varkensschouder maken of zo.quote:Op woensdag 25 januari 2017 20:04 schreef realAIVD het volgende:
Ben wat aan het rotzooien met Koreaans voedsel
ziet er lekker uit.quote:Op zaterdag 28 januari 2017 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Een broodjesblog beginnen werkt stimulerend. :-)
[ link | afbeelding ]
Ciabatta met gerookte eendenborst, kwarteleitjes en hoisionsaus
Nou ja, eigenlijk moesten de eendenborst en de kwarteleitjes gewoon op wegens bijna over de datum.
Dit precies!quote:Op zaterdag 28 januari 2017 15:53 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
ziet er lekker uit.
Sowieso, Broodjesblog
Ooooh, wat ziet dat er allemaal lekker uit.quote:Op zaterdag 28 januari 2017 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Een broodjesblog beginnen werkt stimulerend. :-)
Lijkt me lekkerquote:Op donderdag 2 februari 2017 11:18 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Zuurkoolkroketten niet moeilijk om te maken, maar je bent er wel even mee bezig.
Bij de term poke bowl moet ik helaas toch steeds aan pikachu denkenquote:Op dinsdag 31 januari 2017 14:31 schreef realAIVD het volgende:
Zojuist als lunch zo'n hipster poké bowl gemaakt, tenminste, iets dat er op lijkt.
Prefab gehaktballetjes?quote:Op zondag 5 februari 2017 18:42 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
soepje met lekkere balletjes.
[ afbeelding ]
kleine gehaktballetjes i.c.m. snijbonen en witte rijst & jus.
Note!
Wat eten en drinken we vandaag #375 Smikkelen & Acclimatiseren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |