abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_167854249
Aangezien ik het vorige topic op heb gemaakt, bij deze een verse versie!
Eerst wat basisinformatie, geknipt en geplakt, met dank aan mijn voorganger(s):

Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!

Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's
voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie
Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een
beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel:

Iwanius:


RobinOok:


n0a:


zeer:


Zo-is-dat:


vinnypassy:


Ben benieuwd wat er nog meer in de keukens gebrouwen kan worden!
pi_167854568
En ik zal maar meteen aftrappen met een ouwetje van mezelf die in deze tijd van het jaar van pas komt, namelijk gestoomde aubergine salade, dus geen vet-opslurpende aubergines....wel erg lekker



het recept heb ik hier vandaan: http://www.chinasichuanfood.com/chinese-eggplant-salad-recipe/
al waren er wat aanpassingen nodig, ik hou namelijk niet van koriander...ja, een zeurpiet in jullie midden, net nu de pietendiscussie weer voorbij was, sorry!
pi_167863738
Oh en dit werd vanavond daadwerkelijk door mij gegeten:

Honey Pork Noodle Salad

(gebaseerd op een Vietnamees gerecht, maar daar staat het inmiddels dermate ver van af dat ik het officieel mijn eigen creatie noem)

pi_167864233
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 20:10 schreef realAIVD het volgende:
Oh en dit werd vanavond daadwerkelijk door mij gegeten:

Honey Pork Noodle Salad

(gebaseerd op een Vietnamees gerecht, maar daar staat het inmiddels dermate ver van af dat ik het officieel mijn eigen creatie noem)

[ afbeelding ]
YUM!!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 7 januari 2017 @ 14:15:38 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167949737

Broodje Leftover Babi Ketjap


Met wat geroosterde cashewnoten, verse chilipeper en lente-ui om het op te peppen.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 07-01-2017 19:18:50 ]
pi_167955503
Godsamme Robin, dat ziet er lekker uit.....

:9~
Is dat zo?
pi_167956912
Babi ketjap staat in ieder geval weer op m'n to-do list!! _O_

...al gok ik dat ik niet zo'n prachtig stroperig donker laagje voor elkaar ga krijgen, dayum.
  zaterdag 7 januari 2017 @ 19:17:42 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167957656
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 18:45 schreef realAIVD het volgende:
Babi ketjap staat in ieder geval weer op m'n to-do list!! _O_

...al gok ik dat ik niet zo'n prachtig stroperig donker laagje voor elkaar ga krijgen, dayum.
Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans.
pi_168052878
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 19:17 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans.
will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha.

Vandaag moest er in ieder geval een vriezer "gevuld" worden met wontons a la Fuchsia Dunlop, wegens vrije dag, dus waarom ook niet! (uit every grain of rice, of voor de mensen die dat boek missen: http://www.epicurious.com(...)hao-shou-em-51147600 ).

Bij nummer 24 voor de vriezer heb ik er een punt achter gezet....



....en vervolgens nog 9 voor de lunch gemaakt (weliswaar met een naar smaak aangepast sausje)

tegen de tijd dat ik eraan dacht nog een foto te maken waren het er nog maar 4 ;)

  woensdag 11 januari 2017 @ 15:17:14 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168053330
Oh, daar ben ik te lui voor. Vind de wontons of jiaozi's van de toko lekker genoeg. Sausje is wel belangrijk. Eigenlijk altijd dezelfde, Yin Yin saus!

Recept Yin Yin saus:
3 tl suiker
1 tl zoete, zwarte rijstazijn
10 tl lichte sojasaus of Kikoman
3 tl eigengemaakte Sichuan chili olie
½ knoflook, héél fijn gehakt of anders geraspt
pi_168053345
Dumplings zijn echt mijn zwakte
  woensdag 11 januari 2017 @ 15:27:38 #12
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_168053528
Dat recept ziet er nog niet eens zo lastig uit. En behalve 't vlees en de wonton vellen heb ik alles wel in huis.

Misschien dit weekend maar eens proberen. Al zie ik nog grote uitdagingen in het vouwen. Maar daar zijn vast youtube-tutorials voor.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_168053866
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2017 15:17 schreef RobinOok het volgende:
Oh, daar ben ik te lui voor. Vind de wontons of jiaozi's van de toko lekker genoeg. Sausje is wel belangrijk. Eigenlijk altijd dezelfde, Yin Yin saus!

Recept Yin Yin saus:
3 tl suiker
1 tl zoete, zwarte rijstazijn
10 tl lichte sojasaus of Kikoman
3 tl eigengemaakte Sichuan chili olie
½ knoflook, héél fijn gehakt of anders geraspt
ehm ja, toen ik zei dat ik een naar smaak aangepast sausje had gebruikt, bedoelde ik (een versie van) "jouw" yin yin saus!! ;)
al heb ik die in de loop der tijd dan weer enigszins aangepast naar wat ik in huis heb
ik gebruik:
10 tl unagisaus (ipv sojasaus en suiker)
1 tl zoete zwarte rijstazijn
2 tl lao gan ma crispy chili oil
1 tl chili olie (dat doorzichtige rode spul)

en ja, normaal ben ik ook te lui om dit soort zaken te maken.
gyoza met kip en lenteui haal ik bij de toko
pierogi haal ik (na anderhalf keer maken) bij de Pool
alleen bedacht ik me dat ik nog nooit wontons met originele varkensvulling had gemaakt, dat moest er dus een keer van komen
voor een keer een leuk werkje, maar volgende keer gewoon van de toko hoor :-P
pi_168053950
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2017 15:27 schreef MutedFaith het volgende:
Dat recept ziet er nog niet eens zo lastig uit. En behalve 't vlees en de wonton vellen heb ik alles wel in huis.

Misschien dit weekend maar eens proberen. Al zie ik nog grote uitdagingen in het vouwen. Maar daar zijn vast youtube-tutorials voor.
dat vouwen heb je na twee of drie velletjes in de vingers

ik vond dit een handig voorbeeld (in foto's):

http://www.seriouseats.co(...)li-oil-dumpling.html
pi_168058395
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2017 14:52 schreef realAIVD het volgende:

[..]

will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha.

Vandaag moest er in ieder geval een vriezer "gevuld" worden met wontons a la Fuchsia Dunlop, wegens vrije dag, dus waarom ook niet! (uit every grain of rice, of voor de mensen die dat boek missen: http://www.epicurious.com(...)hao-shou-em-51147600 ).

Bij nummer 24 voor de vriezer heb ik er een punt achter gezet....

[ afbeelding ]

....en vervolgens nog 9 voor de lunch gemaakt (weliswaar met een naar smaak aangepast sausje)

tegen de tijd dat ik eraan dacht nog een foto te maken waren het er nog maar 4 ;)

[ afbeelding ]
Gaaf!
pi_168164885
Alweer een week oud en samen met vriendje gemaakt (hij is een grotere dierenliefhebber, dus weet altijd beter raad met flinke stukken vlees)

Een ezeltje met spruitjes, paprika, ui, spekjes, kastanjes en daar bovenop heul veul champignons en achterin wat aardappelgratin.
We hadden beide nooit eerder een ezeltje in de pan gehad en waren blij verrast.

  zondag 15 januari 2017 @ 17:05:01 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168165262
Oooh, seht gut aus! :9~
pi_168175235
Hoe smaakt ezel?
Of is het een cut?
pi_168175273
Oh

"Ezeltje – Dit rundvlees wordt ook wel Tri-Tip of Liesstuk genoemd"

Foppert. Ben er zomaar ingetrapt.
pi_168180919
Haha, dat was niet expres!
  zaterdag 21 januari 2017 @ 12:48:55 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168319090

Geroosterde boterham met chilipindakaas en uitgebakken ontbijtspek


(volgende keer zou ik er ook honing bij doen, wegens drooooooog)
  zaterdag 21 januari 2017 @ 12:52:39 #22
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_168319138
Pindakaas met ontbijtspek, nice. :) Hoe kom je daarop?
  zaterdag 21 januari 2017 @ 13:04:32 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168319293
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 12:52 schreef vinnypassy het volgende:
Pindakaas met ontbijtspek, nice. :) Hoe kom je daarop?
Bedacht. :D
Ik had die pindakaas gekocht en stond al een tijdje in de kast.
Spek lag in de ijskast.
  zondag 22 januari 2017 @ 15:42:15 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168344377
Ik heb sinds een tijdje een steaksandwich verslaving...


Steak Sandwich met mierikswortelsausje, hoisinsaus en parmezaanse kaas
pi_168344471
^O^ Fijne foto's weer
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')