YUM!!!quote:Op dinsdag 3 januari 2017 20:10 schreef realAIVD het volgende:
Oh en dit werd vanavond daadwerkelijk door mij gegeten:
Honey Pork Noodle Salad
(gebaseerd op een Vietnamees gerecht, maar daar staat het inmiddels dermate ver van af dat ik het officieel mijn eigen creatie noem)
[ afbeelding ]
Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans.quote:Op zaterdag 7 januari 2017 18:45 schreef realAIVD het volgende:
Babi ketjap staat in ieder geval weer op m'n to-do list!!
...al gok ik dat ik niet zo'n prachtig stroperig donker laagje voor elkaar ga krijgen, dayum.
will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha.quote:Op zaterdag 7 januari 2017 19:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ah jawel, gewoon ieeeeetsiepietse maizenapapje op het laatst toevoegen. Voor net die glans.
ehm ja, toen ik zei dat ik een naar smaak aangepast sausje had gebruikt, bedoelde ik (een versie van) "jouw" yin yin saus!!quote:Op woensdag 11 januari 2017 15:17 schreef RobinOok het volgende:
Oh, daar ben ik te lui voor. Vind de wontons of jiaozi's van de toko lekker genoeg. Sausje is wel belangrijk. Eigenlijk altijd dezelfde, Yin Yin saus!
Recept Yin Yin saus:
3 tl suiker
1 tl zoete, zwarte rijstazijn
10 tl lichte sojasaus of Kikoman
3 tl eigengemaakte Sichuan chili olie
½ knoflook, héél fijn gehakt of anders geraspt
dat vouwen heb je na twee of drie velletjes in de vingersquote:Op woensdag 11 januari 2017 15:27 schreef MutedFaith het volgende:
Dat recept ziet er nog niet eens zo lastig uit. En behalve 't vlees en de wonton vellen heb ik alles wel in huis.
Misschien dit weekend maar eens proberen. Al zie ik nog grote uitdagingen in het vouwen. Maar daar zijn vast youtube-tutorials voor.
Gaaf!quote:Op woensdag 11 januari 2017 14:52 schreef realAIVD het volgende:
[..]
will do!!...bedacht me dat ik tegenwoordig ook een lekkerdere ketjap in huis heb dan de laatste keer dat ik babi ketjap maakte (ABC ipv Conimex, dat is nogal een verschil..). Maar goed, het staat op de lijst, maar moet nog even wachten...al krijg ik steeds meer trek van dat broodje, haha.
Vandaag moest er in ieder geval een vriezer "gevuld" worden met wontons a la Fuchsia Dunlop, wegens vrije dag, dus waarom ook niet! (uit every grain of rice, of voor de mensen die dat boek missen: http://www.epicurious.com(...)hao-shou-em-51147600 ).
Bij nummer 24 voor de vriezer heb ik er een punt achter gezet....
[ afbeelding ]
....en vervolgens nog 9 voor de lunch gemaakt (weliswaar met een naar smaak aangepast sausje)
tegen de tijd dat ik eraan dacht nog een foto te maken waren het er nog maar 4
[ afbeelding ]
Bedacht.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 12:52 schreef vinnypassy het volgende:
Pindakaas met ontbijtspek, nice. Hoe kom je daarop?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |