abonnement Unibet Coolblue
pi_168457029
quote:
1s.gif Op donderdag 26 januari 2017 22:37 schreef Mies_poes het volgende:

[..]

Zo dat werkte! Waarom ben je dat gaan geven, als ik vragen mag, als ze er toch geen last van had?
Ik was gewend aan 10 dagen ongeveer, 15 zat me toch niet helemaal lekker en het begon een beetje te kriebelen. Ik wilde geen medicatie gebruiken omdat ze er geen last van had, maar een beetje fruit leek me geen kwaad te kunnen. :) Bij de komende mini zou ik het best nog iets langer aan durven te kijken als hij/zij er geen last van heeft verder.
pi_168460550
Record hier staat op 21 of 22 dagen... Is normaal inderdaad, zolang ze er geen last van hebben.
pi_168461201
Hier nu officieel dreumes aan de borst! :D alhoewel hij erg weinig drinkt de laatste week. Net weer een fikse griep+megasnot+oorontsteking achter de rug dus was wel logisch, maar hij leek aardig opgeknapt. Even geen idee of zijn weinige drinken 'gewoon' is of dat hij toch nog ergens last van heeft. Mijn eerste dronk soms nog 8x per etmaal, maar kleine man gister maar 5x waarvan 3x op mijn initiatief en maar slokjes :?
pi_168461573
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2017 09:10 schreef Vosje6 het volgende:
Hier nu officieel dreumes aan de borst! :D alhoewel hij erg weinig drinkt de laatste week. Net weer een fikse griep+megasnot+oorontsteking achter de rug dus was wel logisch, maar hij leek aardig opgeknapt. Even geen idee of zijn weinige drinken 'gewoon' is of dat hij toch nog ergens last van heeft. Mijn eerste dronk soms nog 8x per etmaal, maar kleine man gister maar 5x waarvan 3x op mijn initiatief en maar slokjes :?
Gefeliciteerd!

5x voor een dreumes die ook gewoon met de pot mee eet is toch niet weinig? Die van mij drinkt nog 2-3x, en dat vind ik eigenlijk wel veel. Ik ben van plan de ochtend voeding er af te gooien, iig door de weeks, want het neemt zoveel tijd in beslag en de ochtenden zijn nogal hectisch soms...
pi_168461578
Gefeliciteerd Vosje! Elk kind is anders, ook qua drinkpatroon. Mijn oudste en jongste waren wat dat betreft precies vergelijkbaar met de jouwe.
pi_168461797
Hehe: dat anders zijn zit er hier inderdaad goed in: alle 'oplossingen' bij de eerste (qua vermaak, voeding, troost, slapen) werkten net weer niet bij de tweede ;). Zo ging er wat tijd overheen voordat we uitgevogeld hadden dat deze dus NIET wilde clusteren als minibeeb, maar in een bedje gelegd wilde worden... :P Gelukkig hebben ze wel dezelfde voorkeuren voor actief zijn en knuffels O+ O: en ze doen aan synchroonpoepen tegenwoordig: superhandig :D
pi_168461885
Ochtendvoeding wordt hier trouwens dus de laatste dagen overgeslagen, en dat gooit de dagplanning weer overhoop :'). Ben zo benieuwd hoe het voeden in jaar twee gaat verlopen. Ik heb me vast voorgenomen om er goed van te genieten dat hij nu echt niet meer afhankelijk is van de moedermelk en alles meer flexibel is en die grote kerel als hij daar behoefte aan heeft toch nog lekker de geborgenheid van de borst kan opzoeken :).
  vrijdag 27 januari 2017 @ 10:25:44 #183
327807 Mariposas
יה&#14
pi_168462237
Hier is het na 1,5 jaar wel klaar. Sinds ik 2 maanden geleden voor het eerst ongesteld werd is m'n productie volledig ingestort (wel blij dat ik m'n kleinere pre-zwangerschap cupmaat terugheb *O* ). Dreumes sabbelt nog wel 2 minuten aan de borst maar klooit vooral, en het heeft eigenlijk weinig meer met borstvoeding te maken. Nu al twee dagen niet aangeboden. Vind het wel een ding om er definitief mee te stoppen. ;(
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_168462578
Mariposas: gewoon niet doen dan (definitief stoppen) :) Jij gaat gewoon mee met waar je kindje behoefte aan heeft :* Kan me helemaal voorstellen dat het heel raar voelt, maar voor hetzelfde geld heeft je dreumes over een tijdje ineens wel behoefte aan de borst
  vrijdag 27 januari 2017 @ 11:04:09 #185
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_168462834
Hier wordt nog vrolijk en veel gevoed, ze is nu bijna 18 maanden. Ik heb er eerder wel eens over gepost, dat ik me een beetje zorgen maakte, maar ik laat het nu maar gewoon los. Ze eet trouwens een stuk meer als ik er niet bij ben, dus ze kan het wel. Maarja, als mama er is, is de borst wel echt het lekkerst, en makkelijkst ook, denk ik.

Gelukkig vraagt ze nu om 'melk!' en niet meer om 'tiet!' zoals eerst ;)

Wat vinden jullie trouwens van de discussie of je in het openbaar zou moeten voeden (over die vrouw in de Mediamarkt laatst)? Ik doe dat dus ook, hup trui omhoog en drinken maar. Zonder doek of iets erover... Ik heb er nooit klachten over gehad, alleen mijn man vroeg laatst of ik er alsjeblieft iets overheen wilde doen, want hij vond het gęnant... Nu vraag ik me af, ben ik zo raar dat ik open en bloot mijn borsten laat zien, of moeten mensen dat maar normaal vinden? Als zelfs mijn man het raar vindt, die echt heel ruimdenkend is, dan heeft ie misschien een punt. Soms weet ik gewoon echt niet wat sociaal acceptabel is. Meningen?
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_168463214
Voor mij hoeft niemand bedekt te voeden onder doeken en lappen.
Ben zelf alleen wel gestopt met openbaar voeden vanaf het moment dat de omgeving interessanter werd dan drinken. Dat vond ik niet fijn steeds half bloot ergens te zitten.

Ik denk wel dat de manier waarop je bv geeft wat uitmaakt.
Het hoeft voor mij niet perse zo van gooi alles open en zwiep die borsten maar om de oren bij anderen.
Beetje discreet vind ik wel zo prettig, ook als ik een ander zie voeden.
Zal er alleen niets van zeggen als anderen daar anders over denken en wel er zo mee omgaan dat alles erop en eraan te zien is.
pi_168463254
Ik vind het niet erg als ik iemand anders zie voeden, zelf doe ik het alleen niet. Vind het toch wat gedoe met dat tepelhoedje etc en dan ben ik misschien toch een beetje preuts :@

M poept trouwens sinds haar geboorte echt elke dag :D Deze week steeds 1 keer per dag, dat vonden wij al weinig :+ (vaak toch wel iets van 3 keer per dag)
pi_168463270
SaskiaR: ik wilde dat het doodgewoon werd gevonden (ikzelf zou het ubernormaal vinden als iemand dat deed in mijn nabijheid) en ik wilde dat ik dat zelf zo kon doen. Door alle opgeklopte social media verhalen en onwennigheid vanuit mijn nabije omgeving voedt ik buitenshuis alleen als het niet anders kan en zo discreet mogelijk :@
pi_168463281
Ik voed ook in het openbaar. Ik vind die hele mediamarkt-vertoning van onlangs echt genant. Het is je recht om je kind te voeden, dan heb je zo'n rare medewerker en manager die daar een onwijs debacle van gaan maken en dan kan de PR van mediamarkt zelf nog niet eens een goed antwoord maken. Ik heb mijn koelkast vorige week dan ook bij coolblue besteld :Y)
  vrijdag 27 januari 2017 @ 11:29:32 #190
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_168463402
Ik heb dus echt geen schaamte blijkbaar :D terwijl ik laatst zelf nog een double-take deed toen ik een vrouw zag voeden, in het babycafé nog wel 8)7 Gek hoe die sociale normen er zo ingeramd zitten.
Ik was eerlijk gezegd verbaasd over de hoeveelheid vrouwen die op social media reageerden op dat Mediamarktverhaald, en die het dus ook raar vonden dat iemand in het openbaar zat te voeden. Blijkbaar is het onder vrouwen dus ook niet normaal.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_168463526
De grootste roeptoeters reageren, over het algemeen. En dat zijn meestal niet de mensen met de meest genuanceerde meningen. Ik zag hier ook iemand schrijven over discretie vs rondvliegende borsten, maar werkelijk, WIE gooit zijn hele hebben en houwen op tafel om z'n kind te voeden? Ik zie redelijk vaak vrouwen voeden, maar dat doet iedereen discreet. Vaak moet je het zelfs weten om het te kunnen zien.
  vrijdag 27 januari 2017 @ 11:38:00 #192
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_168463610
Ik ben dus niet echt heel discreet, soms zijn beide borsten bloot en dan zie je er wel eentje. Maargoed, je hoeft niet te kijken.

Ik had wel vorige week de eerste 'geef jij nog bv dan???' te pakken. Maar van een oudtante in de 80, die gewoon echt niet wist dat dat met anderhalf nog kon. Toen ik dat uitgelegd had, vond ze het wel prima. Gek hoe die standaarden veranderen door de tijd heen.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_168463617
Ik heb het mediamarktverhaal gemist? Ik voed in het openbaar maar ik zoek wel even een rustig hoekje op. Meer voor mezelf en uk dan voor schaamte, ze drinkt fijner als het rustiger is. In de trein zoek ik dan wel een tweezit uit en geen vierzit bijv. Nooit nare reacties gehad ook, wel thumbs up en van de conducteur wat meer tijd om mn ovkaart te zoeken :+

Mies, uk poept ook dagelijks en vaak ook meerdere keren :)
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
pi_168463674
Goede vraag Saskia. Ik weet het niet zo goed. Ik vind wel dat je inderdaad gewoon in het openbaar moet kunnen voeden en dat het jammer is als mensen zich daardoor belemmerd voelen om bv te geven. Maar ik voel me er zelf niet prettig bij om overal maar te pas en te onpas te flashen omdat mijn kind wil drinken. Met een kleintje logisch, maar met mijn al wat oudere kind dat prima andere dingen eet en drinkt of op een andere manier getroost kan worden vind ik het niet echt nodig. Maar dat is dus heel persoonlijk. En ik voedde wel buitenshuis, maar ik ging wel altijd zoveel mogelijk apart zitten of met mijn rug naar mensen toe. Ook bij familie of vrienden thuis. Met name omdat ik dan zelf relaxter erbij zat, baby rustiger kon drinken en niet werd afgeleid, maar ook omdat ik anderen niet voor het hoofd wil stoten en geen zin heb in opmerkingen.

In het openbaar voeden kan ook wel op verschillende manieren. Zo in your face hoeft voor mij niet echt. Ook omdat ik uit eigen ervaring dus weet dat je heel prima discreet kan voeden zonder jezelf onder complete tafelkleden te verstoppen.

Ik heb geen idee hoe dat in die winkel ging, maar op zich vind ik de vraag of je misschien ergens anders zou willen voeden niet heel ongepast. Het ligt een beetje aan de situatie en de manier waarop het gevraagd worden. Het kan ook best bedoeld zijn om een rustiger plek aan te bieden, al geloof ik dat het hier anders lag. Ik vind wel dat de normalisering van voeden in het openbaar mi z'n doel een beetje voorbij schiet met van dat barricadegedrag als heel recalcitrant in de etalage te gaan zitten voeden 'omdat het toch gewoon normaal moet worden gevonden'... Je hoeft niet per se te shockeren om je punt te maken.
pi_168463855
Heel verhaal getikt, weg verbinding en weg nuancering op mn vorige post :(

Ik heb het wel degelijk verschillende keren zien gebeuren. En ik vind echt dat mensen het zelf moeten weten of ze alles bloot gooien.
Ik denk juist door het in your face gebeuren dat mensen er een mening over gaan geven en er negatief reacties komen.
Ik kan ook niets in de mediamarktdiscussie van kom we gaan massaal daar openbaar voeden.
Waarom moet het perse met een statement op zo'n manier?

En verder +1 op Mineola
pi_168463909
Hier vind ik in openbaar voeden echt geen enkel probleem, en heb ook het idee dat ik echt nog nooit rare blikken ofzo heb gehad, juist eerder 'bemoedigende' blikken! Ik zoek ook niet specifiek een rustig plekje, maarrrrr bij mij is er bij voeden ook echt nooit ook maar iets van borst te zien? Daar zit baby met z'n hoofd de hele tijd voor, behalve misschien de seconde van aan- of afkoppelen, maar dat is echt zo voorbij.

Ik snap ook niet zo goed waarom 2 borsten in beeld zouden zijn bij voeden, eerlijk gezegd snap ik dan best dat mensen kijken. Alsnog moet het gewoon kunnen maar ik snap best dat er mensen zijn die dan denken/kijken met een idee van 'mwah, dat had ik niet per se hoeven zien'. Maar goed, dat is dus alleen als ik visualiseer dat iemand met compleet naakt bovenlijf voedt en dat heb ik nog nooit gezien. :+

Bij dochter voedde ik na een tijdje niet meer/veel minder vaak in het openbaar maar dat was omdat ze dan bijvoorbeeld zelf ook mee at.

Oh en als ik iemand anders zie voeden in het openbaar kijk ik soms ook, en dat is meer van 'aaaaaah baby ligt zoet te drinken', maar ik bedenk me nu dat als iemand het superspannend vindt om in het openbaar te voeden wellicht denkt 'AAAAAH ZE ZIET ME HELP IEDEREEN KIJKT', terwijl dat dus geenszins zo bedoeld is.

Zo. Megapost. :Y)
pi_168464008
mini T heb ik echt overal en nergens gevoed, dat vond ik geen enkel probleem. Dreumes T voed ik eigenlijk alleen maar thuis, dat voelt veel gekker om in het openbaar te doen. Veel persoonlijker ofzo. De enige plek waar ik nog wel voed is tijdens een lange treinreis ofzo, zodat hij dan makkelijk in slaap komt. Voor de rest krijgt hij gewoon normaal eten als hij honger heeft, en een knuffel als hij wil knuffelen.

Wat ik erg lastig vind zijn de vragen "hoe lang wil je nog door blijven bv geven?", want daar zit voor mij de ondertoon in verstopt "jeetje, geef je nu nog steeds bv, wat stom". Vooral mijn ouders hebben een handje om dat elke keer te vragen, wat maakt dat ik het ook lastig vind om T te voeden als ik daar ben... 8)7
pi_168464029
Zeg het hardop, Svane! Gewoon iets als "wat leuk om te zien" of "wat een lief tafereel, ga zo door" Die steun van een random voorbijganger is zo fijn!
pi_168464133
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2017 11:56 schreef Svane het volgende:

Oh en als ik iemand anders zie voeden in het openbaar kijk ik soms ook, en dat is meer van 'aaaaaah baby ligt zoet te drinken', maar ik bedenk me nu dat als iemand het superspannend vindt om in het openbaar te voeden wellicht denkt 'AAAAAH ZE ZIET ME HELP IEDEREEN KIJKT', terwijl dat dus geenszins zo bedoeld is.

Dat zou ik dus idd hebben als iemand iets erover zegt :D En dan vind ik het na zoveel maanden en twee kinderen echt niet meer superspannend om in het openbaar te voeden, maar ik voel me wel heel kwetsbaar of zo.
  vrijdag 27 januari 2017 @ 15:44:06 #200
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_168468431
Ik ben ook pro voeden in het openbaar maar ik snap ook niet waarom iemand bijvoorbeeld in de Ikea per se op een bank in de showroom wil zetten terwijl het 5 meter naar het restaurant is bijvoorbeeld.

En verder +1 op Mineola.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')