abonnement Unibet Coolblue
pi_167703901
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167703944
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 12:50 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ik ben zijn verrezen geest.
Oh...
  donderdag 29 december 2016 @ 12:52:37 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167703964
Middernacht trouwens moet het ingaan. Wat gaat er dan met de deadline gebeuren die SAA heeft gegeven aan JaF om oa Rashideen te verlaten? Blijft een probleem om die verstrengelde oppositiegroepen uit elkaar te halen...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167704074
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167704109
quote:
Jden
pi_167704145
quote:
aardige boobies
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167704187
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 29-12-2016 om 11:00:18 #Pt. Do you support a ceasefire in #Syria if the 7 points (see previous tweet) are respected? reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167704729
Syri is net zoals Libi en Irak, al zou je een nieuwe overheid hebben, dan is er nog altijd een deel tegen de overheid, en blijft zich verzetten, Daarom ben ik er tegen dat Assad verdwijnt, anders krijg je straks net zo'n mislukte regering als in Bagdad.
  donderdag 29 december 2016 @ 13:23:57 #10
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167704926
Reuters:
SYRIAN REBEL OFFICIAL SAYS SYRIA CEASEFIRE ONLY EXCLUDES ISLAMIC STATE AREAS, NOT EX-NUSRA FRONT

Daar begint het gebakkelei al
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167704948
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 13:23 schreef Szura het volgende:
Reuters:
SYRIAN REBEL OFFICIAL SAYS SYRIA CEASEFIRE ONLY EXCLUDES ISLAMIC STATE AREAS, NOT EX-NUSRA FRONT

Daar begint het gebakkelei al
Precies wat Putin wil.
pi_167705051
Eigenlijk zou het ergens ook wel jammer zijn als het conflict is opgelost, het lezen van dit topic vult toch wel een leegte op, heb geen vriendin zit altijd alleen.. Toch altijd fijn om dit door te lezen de hele dag.
pi_167705097
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 13:27 schreef Charleville het volgende:
Eigenlijk zou het ergens ook wel jammer zijn als het conflict is opgelost, het lezen van dit topic vult toch wel een leegte op, heb geen vriendin zit altijd alleen.. Toch altijd fijn om dit door te lezen de hele dag.
:')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167705222
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 13:27 schreef Charleville het volgende:
Eigenlijk zou het ergens ook wel jammer zijn als het conflict is opgelost, het lezen van dit topic vult toch wel een leegte op, heb geen vriendin zit altijd alleen.. Toch altijd fijn om dit door te lezen de hele dag.
_O- meen je die?
pi_167705339
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 13:27 schreef Charleville het volgende:
Eigenlijk zou het ergens ook wel jammer zijn als het conflict is opgelost, het lezen van dit topic vult toch wel een leegte op, heb geen vriendin zit altijd alleen.. Toch altijd fijn om dit door te lezen de hele dag.
Geloof me. Het conflict is nog lang niet opgelost.
pi_167705741
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 13:27 schreef Charleville het volgende:
Eigenlijk zou het ergens ook wel jammer zijn als het conflict is opgelost, het lezen van dit topic vult toch wel een leegte op, heb geen vriendin zit altijd alleen.. Toch altijd fijn om dit door te lezen de hele dag.
Er zal binnenkort wel een ander conflict ergens ontstaan. En deze is nog lang niet opgelost.
pi_167706319
Iraakse leger rukt weer op in Mosul na een lange pauze.
pi_167706491
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 14:09 schreef Stabiel het volgende:
Iraakse leger rukt weer op in Mosul na een lange pauze.
Gaat het 6e leger terug Stalingrad in ja?
pi_167706771
Russian jets strike Daesh targets in Syria's al-Bab for first time

quote:
Russia targeted Daesh positions in Syria's al-Bab in airstrikes carried out on Wednesday for the first time, as Turkey is carrying out Operation Euphrates Shield to clean terrorists from the region, and the Syrian opposition and Assad regime announced a ceasefire in the country.

According to reports, Russian jets hit Daesh targets located in southern al-Bab, while Turkey is focusing on the central part.

Turkey launched the operation on al-Bab as part of Operation Euphrates Shield, launched on Aug. 24, which aims to eliminate terror threats to Turkey's southern borders posed by Daesh and PKK's Syrian offshoots, the Democratic Union Party (PYD) and its armed wing, the People's Protection Units (YPG).
http://www.dailysabah.com(...)l-bab-for-first-time
pi_167706839
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 14:14 schreef Nintex het volgende:

[..]

Gaat het 6e leger terug Stalingrad in ja?
Order 227 is afgegeven.

Ni sjagoe nazad!
pi_167709124
Situatie in Mosul:



Rood in handen van het Iraakse leger, en blauw wat het leger probeert te heroveren. Al-Quds district schijnt al te zijn gevallen.
pi_167713650
quote:
1s.gif Op donderdag 29 december 2016 14:22 schreef Stabiel het volgende:
Russian jets strike Daesh targets in Syria's al-Bab for first time

[..]

http://www.dailysabah.com(...)l-bab-for-first-time
Dit was een paar dagen teurg voor het eerst gebeurd. De Russen spelen al te graag twee NAVO bondgenoten tegen elkaar uit.geef ze eens ongelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167714589
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 13:23 schreef Szura het volgende:
Reuters:
SYRIAN REBEL OFFICIAL SAYS SYRIA CEASEFIRE ONLY EXCLUDES ISLAMIC STATE AREAS, NOT EX-NUSRA FRONT

Daar begint het gebakkelei al
Toch mooi!!
pi_167714909


pi_167718415
veel tow vids de laatste tijd

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 29-12-2016 om 12:06:33 W. #Aleppo: Jaish Al-Mujahideen destroyed with a #TOW a supply truck on #Menyan front. https://t.co/PTpDvBno99 https://t.co/S0ThRGqBDW reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167718445
quote:
goed toch?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167718464
quote:
10s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

goed toch?
wat is hier nu goed aan?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167718489
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:01 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

wat is hier nu goed aan?
hoe meer mensen meedoen hoe groter de kans op succes.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167718668
brett_mcgurk twitterde op donderdag 29-12-2016 om 18:06:54 Kuwaiti was killed near Tabqa Dam after leading ISIL's recent operations in Palmyra. US has conducted 100+ strikes near Tabqa Dam since 12/9 reageer retweet
Een aantal ISIS is dus verplaatst van Palmyra naar Tabqa afgelopen week, waardoor de VS ze onder vuur kon nemen.

Wellicht kan de SAA straks weer een offensief op Palmyra overwegen nu ISIS het zwaar heeft bij Tabqa?
Say what?
pi_167718842
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:07 schreef UpsideDown het volgende:
brett_mcgurk twitterde op donderdag 29-12-2016 om 18:06:54 Kuwaiti was killed near Tabqa Dam after leading ISIL's recent operations in Palmyra. US has conducted 100+ strikes near Tabqa Dam since 12/9 reageer retweet
Wellicht kan de SAA straks weer een offensief op Palmyra overwegen nu ISIS het zwaar heeft bij Tabqa?
als cease fire aanhoudt dan hebben ze alle tijd/middel om dat succesvol te doen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 29 december 2016 @ 20:15:39 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167718943
Laat ze nou eerst eens al die dorpen in Oost-Hama doen...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167718991
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:15 schreef Szura het volgende:
Laat ze nou eerst eens al die dorpen in Oost-Hama doen...
echt heh!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 29 december 2016 @ 20:17:51 #33
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167719000
Ahrar zou het bestand toch niet steunen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 29 december 2016 @ 20:18:33 #34
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167719025
quote:
10s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

echt heh!
waarom zien mensen op een forumpje het wel en het Central Command niet?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167719093
quote:
1s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:18 schreef Szura het volgende:

[..]

waarom zien mensen op een forumpje het wel en het Central Command niet?
omdat het Central Command Fuckup is, thats why! :(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167719225
quote:
1s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:18 schreef Szura het volgende:

[..]

waarom zien mensen op een forumpje het wel en het Central Command niet?
Wij hebben geen belangen
Say what?
pi_167719357
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:24 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Wij hebben geen belangen
true dat
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167719889
valt me op dat in de turkse staatsmedia tegenwoordig heel open afbeeldingen staan waar turkse troepen duidelijk in beeld zijn bij al bab. kennelijk hebben ze er om wat voor reden dan ook bewust voor gekozen. deze staat op sabah bv

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167719974
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:17 schreef Szura het volgende:
Ahrar zou het bestand toch niet steunen.
Verbaast mij niets van dat gepeupel.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167720037
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:17 schreef Szura het volgende:
Ahrar zou het bestand toch niet steunen.
bij ahrar is recentelijk een pro turkije figuur de nieuwe leider geworden, las ik ergens. zou weird zijn als ze niet mee zouden doen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167720637
Opvallend hoe dat de VS uit de onderhandelingen zijn gelaten.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167720988
CivilWarMap twitterde op donderdag 29-12-2016 om 19:14:30 Meeting between government and SDF held on tuesday & wednesday. Gov presented conditions to recognize "Rojava" and regulate relations. (1/2) reageer retweet
CivilWarMap twitterde op donderdag 29-12-2016 om 19:14:42 Both Tev-Dem and ENKS were present in the meeting. (2/2) reageer retweet
Say what?
pi_167722631
quote:
10s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

bij ahrar is recentelijk een pro turkije figuur de nieuwe leider geworden, las ik ergens. zou weird zijn als ze niet mee zouden doen.
Klopt, Ali al-Omar een moslimbroeder terrorist
  donderdag 29 december 2016 @ 21:53:58 #44
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_167722892
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 21:01 schreef Zahreddine het volgende:
Opvallend hoe dat de VS uit de onderhandelingen zijn gelaten.
Ze wilden het een beetje constructief houden ;(
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_167724983
Raqqa_SL twitterde op donderdag 29-12-2016 om 20:09:25 #Raqqa new #ISIS Propaganda video shows #ISIS Children training camps for fighting "Cubs" #Syria #ISIL https://t.co/7QqDLbmGLX reageer retweet
Raqqa_SL twitterde op donderdag 29-12-2016 om 20:20:29 2- in the new video #ISIS made the Children Executed a number of people #Raqqa https://t.co/8UjA5j5kne reageer retweet
zieke shit
Say what?
  vrijdag 30 december 2016 @ 01:58:00 #46
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167730901
Begint goed: alweer gevechten in Noord-Hama dankzij een aanval van 'rebellen' :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167734707
Wel mooi om te zien dat de koerdjes weer misbruikt zijn :D.
  vrijdag 30 december 2016 @ 12:44:18 #48
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167737772
TheArabSource twitterde op vrijdag 30-12-2016 om 11:46:53 Jihadist rebels refuse to surrender last bastion in west #Damascus to Syrian Army https://t.co/KTvO8VwXF4 #Syria reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 30 december 2016 @ 12:45:55 #49
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167737816
Turken :')

sayed_ridha twitterde op vrijdag 30-12-2016 om 12:02:19 IS footage of (2nd?) Turkish Kobra vehicle captured near al-Bab in north Syria https://t.co/sh4fzKFLKz reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167738198
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 12:45 schreef Zahreddine het volgende:
Turken :')

sayed_ridha twitterde op vrijdag 30-12-2016 om 12:02:19 IS footage of (2nd?) Turkish Kobra vehicle captured near al-Bab in north Syria https://t.co/sh4fzKFLKz reageer retweet
Altijd die Turken die de Iiraakse en Syrische overheid uitlachen, maar zelf doen ze het zowaar nog knulliger, zo'n klein stadje is al te veel voor ze. _O- _O-
pi_167739219
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 21:01 schreef Zahreddine het volgende:
Opvallend hoe dat de VS uit de onderhandelingen zijn gelaten.
De VS zijn geen machtsfactor van belang meer in het midden oosten, bovendien is gebleken dat ze geen enkele invloed hebben op de strijdende partijen. Ook werkten ze alle voorgaande vredespogingen structureel tegen. Goed dat zij er dus buiten gehouden worden. De amerikanen hadden eerder in de strijd hun invloed moeten aanwenden om de rebellen te ontwapenen en scheiden van de terroristen, daarin hebben ze steeds gefaald, ze bewapenden de terroristen zelfs, waardoor het bloedbad in Aleppo veel langer duurde dan anders nodig was geweest. Obama heeft Syrisch bloed aan zijn handen.
pi_167741660
De reden dat de VS heeft gefaald komt simpelweg doordat haar strategische positie in het Midden-Oosten leunt op intrinsiek zwakke bondgenoten. Ik ben absoluut geen fan van het Amerikaanse Middenoosten beleid, maar ik begrijp wel het enorme dilemma waar de VS sinds het conflict mee geworsteld heeft. Uiteindelijk kwam het er op neer:

"Damned if you do, damned if you don't".

Kern van het probleem ligt in het feit dat Amerika's bondgenoten het land kwalijk nemen dat het veel te weinig heeft gedaan om Assad af te zetten, terwijl haar concurrenten in het Syrisch conflict de VS kwalijk nemen dat het voor de zoveelste keer een land doelbewust gedestabiliseerd heeft waardoor religieuze fanatici in het vacum konden duiken.

Als de VS vanaf het begin pertinent geweigerd had om steun aan de rebellen te verlenen dan zouden haar regionale bondgenoten ook moord en brand hebben geschreeuwd. De strategische positie van de VS leunt nu eenmaal op haar sterke militaire presentie in de regio, waardoor het enorm afhankelijk is van deze bondgenoten en daardoor telkens politiek moet manoeuvreren om enerzijds haar nationale belangen te waarborgen maar anderzijds ook de belangen van haar bondgenoten in ogenschouw moet nemen.

En wanneer je bondgenoten dan ook actief steun verlenen aan religieuze fanatici met het enkel opportunistische doel om Assad omver te werpen dan krijg je de situatie waarbij de VS krampachtig enig vorm van steun wilt verlenen om door haar bondgenoten maar niet bekritiseerd te worden, terwijl men goed beseft dat met regime-change in Syri geen enkel Amerikaans belang bevredigd wordt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Stabiel op 30-12-2016 14:34:03 ]
pi_167742186
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 december 2016 14:25 schreef Stabiel het volgende:
De reden dat de VS heeft gefaald komt simpelweg doordat haar strategische positie in het Midden-Oosten leunt op intrinsiek zwakke bondgenoten. Ik ben absoluut geen fan van het Amerikaanse Middenoosten beleid, maar ik begrijp wel het enorme dilemma waar de VS sinds het conflict mee geworsteld heeft. Uiteindelijk kwam het er op neer:

"Damned if you do, damned if you don't".

Kern van het probleem ligt in het feit dat Amerika's bondgenoten het land kwalijk nemen dat het veel te weinig heeft gedaan om Assad af te zetten, terwijl haar concurrenten in het Syrisch conflict de VS kwalijk nemen dat het voor de zoveelste keer een land doelbewust gedestabiliseerd heeft waardoor religieuze fanatici in het vacum konden duiken.

Als de VS vanaf het begin pertinent geweigerd had om steun aan de rebellen te verlenen dan zouden haar regionale bondgenoten ook moord en brand hebben geschreeuwd. De strategische positie van de VS leunt nu eenmaal op haar sterke militaire presentie in de regio, waardoor het enorm afhankelijk is van deze bondgenoten en daardoor telkens politiek moet manoeuvreren om enerzijds haar nationale belangen te waarborgen maar anderzijds ook de belangen van bondgenoten in ogenschouw moet nemen.

En wanneer je bondgenoten dan ook actief steun verlenen aan religieuze fanatici met het enkel opportunistische doel om Assad omver te werpen dan krijg je de situatie waarbij de VS krampachtig enig vorm van steun wilt verlenen om door haar bondgenoten maar niet bekritiseerd te worden, terwijl men goed beseft dat met regime-change in Syri geen enkel Amerikaans belang bevredigd wordt.
ik denk dat als de VS nooit had gezegd, "assad has got to go", dat het nooit zo erg had geescaleerd of iig niet zo lang had geduurd. misschien zouden de turken en golf staten huilen, maar in hun uppie zouden ze niks kunnen bereiken. ik denk dat daar geen twijfel over bestaat. overigens volgde erdo en co. de amerikanen pas veel later in hun standpunt in syrie. de turken zaten in die periode helemaal niet te wachten op een "arabische lente", ook met kadaffi waren ze heel laat met het steun geven aan de coalitie weet ik me te herinneren. militiar waren er alleen maar een paar schepen die kant op gegaan. mbt egypte kan ik het me niet exact voor de geest halen wat hun eerste reacties waren. uiteindelijk hebben ze wel morsi volledig omarmd, maar of dat ook zo vanaf dag 1 van de demonstraties was?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167742292
"de wapenstilstand lijkt stand te houden" is best goed nieuws voor syrische begrippen overigens *)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 30 december 2016 @ 17:05:01 #55
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167748825
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 december 2016 14:40 schreef Slayage het volgende:
"de wapenstilstand lijkt stand te houden" is best goed nieuws voor syrische begrippen overigens *)
Alles is relatief
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167750092
RIP Saddam
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167750780
Russische special forces met Hezbollah patches:


  vrijdag 30 december 2016 @ 19:12:51 #59
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167753883
MIG29_ twitterde op vrijdag 30-12-2016 om 13:48:06 Breaking : Syrian Army control Shareffi Town Sounth of T4 " Tifur Airport " After clashes With ISIS reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167755409
Pyrmha108 twitterde op vrijdag 30-12-2016 om 01:00:13 #Aleppo:.Left: Daeshbags from Central Asia defending Al BabRight: Mercenaries from Central Asia attacking A… https://t.co/jL1xMoIzy0 reageer retweet
En ze zeggen dat de Tijger naar Al-Bab gaat...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 30 december 2016 @ 20:14:40 #61
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167756369
Ongelooflijk trouwens dat de SAA zolang heeft standgehouden met 300 man tegen IS in Kweires. Als je ziet hoe IS het Turkse leger afslacht in Al-Bab.
pi_167756382
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167758094
Irakees leger faalt weer enorm in Mosul de tering hoe achterlijk zijn die Irakezen? Dit is gewoon een slachtveld en dweilen met een open kraan:

pi_167758155
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 20:14 schreef Richestorags het volgende:
Ongelooflijk trouwens dat de SAA zolang heeft standgehouden met 300 man tegen IS in Kweires. Als je ziet hoe IS het Turkse leger afslacht in Al-Bab.
Turkije moet zich schamen als NAVO kracht....
pi_167758431
Russia and Turkey imposing a ceasefire but how long can it hold? Turkey humiliated at the gates of al-Bab

quote:
A general ceasefire was announced by Moscow and Damascus over the entire Syrian territory. The official announcement excluded the “Islamic State” (ISIS) and al-Qaida (Nusra or JabhatFateh al-Sham) and all jihadists fighting on Syrian soil. This statement issued by Russia and Syria has multiple goals, but above all excludes the US administration and any current European role in this Middle Eastern war, regardless of the outcome of the ceasefire. Iran, according to well-connected sources, agrees on the ceasefire but looks at it with suspicion. So the main issue is: how long can this ceasefire hold? Who would feel damaged by its implementation? What would be the reaction on the ground?

This general ceasefire came with the Russian President Vladimir Putin’s announcement of his wish to pull some forces out of Syria, reminding observers of the previous Russian step taken when a similar deal was reached between Moscow and Washington, but failed weeks later, earlier this year.

This time, however, the ceasefire was not announced by the superpowers (Russia and USA) but by the two main players in Syria, Moscow and Ankara, who both have important control over the most influential militants and soldiers engaged in the Syrian war. The influence role of the US cannot be ruled out, especially if they count on their allies (Saudi Arabia and Qatar) who themselves enjoy significant influence and certainly cannot be excluded from any peace talks.

Russia has the upper hand over the Syrian Army, Iran and its proxies, while Turkey is capable of exerting considerable pressure over many rebel groups, excluding al-Qaida and some jihadist groups linked to it. Because Russia is dealing with officials representing their respective countries (Damascus and Tehran), its leverage is guaranteed. This may not be the case for Turkey, having to deal with many sub-groups among the jihadists and the rebels, supported by the US and countries of the region, and who would do everything in their power to see Moscow-Tehran-Turkey failing in Syria.

In fact, Ahrar al-Sham, the biggest group among rebels, is already divided between “Ahrar” and “Jaish al-Ahrar”, showing differences in ideology, belonging and goals. “Jaish al-Ahrar” is more keen to merge with al-Qaida, a step described by Turkey as “self-condemnation to the militants’ own destruction”, because they would thus become a legitimate target for Russia and Turkey in the months to come. If many rebels and jihadists reject the ceasefire, these will weaken Turkey’s position even further, following the stagnation of its forces at the gates of the northern Syrian city of al-Bab.

Russia may see in Turkey a strong partner due to its influence over rebels and jihadists. If the result turns out to be weak and inefficient, Turkey, a NATO member and a custodian of over 50 US nuclear bombs, will be under Russian influence and Russia will no longer deal with it as a partner but as one of the minor players in Syria.

Damascus and its allies are watching with great suspicion this general ceasefire, imposed by Russia as a test of Turkish capabilities and influence in Syria. It is in Damascus’ interest to see Turkey sinking into the quagmire of Syria, showing its limitations rather than the image the Turkish President Recep Tayyip Erdoğan wishes to present, as a Middle Eastern superpower and “spokesman” for the region’s Sunnis.

This is what is pushing Damascus and its allies to reject a Russian proposal to push forces toward Palmyra, under the control of ISIS. In fact, Damascus and its allies would like to allow ISIS to feel less under pressure on that front so its main force will be dedicated to fight Turkey. The Syrian Army and its allies have the task of consolidating the T4 airport and defend it against any ISIS attack. For the rest, the Syrian Army allies are refusing to send forces- as AL RAI have learned – to Palmyra for now. The more Turkey sinks into the war and suffers losses, the better Damascus feels about its intervention in the northern part of the country.

This doesn’t apply for al-Qaida: Iran is pushing Russia to continue the war in the direction of al-Qaida controlled areas and other jihadists and rebels. The general idea is simple: any conquest of ISIS territory represents no leverage around the negotiation table with Turkey or with the international community. This is not the case of any other territory under the control of rebels and jihadists. The land under their control is preciously negotiated by the Middle Eastern countries involved with their proxies on the ground. Moreover, the weaker that Turkey is represented in Syria, the more it will be dependent on Russia to intervene and offer its own intelligence and air force.

Turkey lost over 38 officer soldiers (among these the commander of the Turkish Special Forces enaged in Syria) at al-Bab and more than 60 wounded. More than 100 militants of its proxies fighting with the Turkish Army have been killed. Moreover, ISIS is humiliating captured Ankara soldiers and burning prisoners, and announces that more officers were captured and are still in captivity, waiting for a new video to come out. Civilians are suffering from the Turkish Air Force bombing, killing dozens.

Despite all this, Ankara is announcing its will to establish a “safe zone” in the north. For this to work, it needs Russia, Damascus and the Kurds’ approval because no foreign force could hold the ground in the long term without being subject to insurgency. Damascus will never agree to a long presence of the Turkish forces, neither would Russia. But as long as there is the danger of a possible US intervention to divide Syria (as a faade to its military bases in the Kurdish controlled area), and as long as ISIS is present, Turkey is considered most welcome to bang its head against all its enemies in the north.

Whatever the outcome is going to be, ISIS’s humiliation of the Turkish army is manifested at the gates of the city of al-Bab (meaning gate or door in Arabic). Over 2000 estimated ISIS members fight one of the strongest armies in the Middle East, and they shake it, forcing Ankara to ask for US air intervention, and forcing Erdogan to implement a total blackout and disinformation on the social media platforms and local media. The aim is to make them refrain from publishing the result of his first battle against ISIS, and is especially manifested when official sources declare that the images of the burned Turkish soldiers (by ISIS) “are fake”.

Russia is in need of a good partner or even a weak partner to dominate the political chess game in Syria and impose its will, as it has done successfully in a time of war, when peace knocks the doors of Syria. Indeed the ceasefire may not hold for long because many parties involved don’t feel comfortable to laying down their arms before witnessing the real intention of the new US President Donald Trump. Only then can the length of the war in Syria be measured, but this step certainly lies in the path of any peace process.
https://elijahjm.wordpres(...)the-gates-of-al-bab/
pi_167758644
Jihadisten wijzen bestand af
BEIROET - Een groep jihadisten heeft vrijdag het jongste bestand in Syri afgewezen. De groep noemt zich Jabhat Fatah al-Sham en was eerder berucht onder de naam al-Nusra Front. Het bestand dat is afgekondigd op initiatief van Rusland en Turkije is volgens deze jihadisten ,,slechts een bestendiging van het criminele regime" van president Bashar al-Assad. Het hoofddoel blijft dat het regime militair ten val wordt gebracht, aldus een woordvoerder van de groep die eerder tot het netwerk van al-Qaeda behoorde.
http://www.telegraaf.nl/b(...)en_bestand_af__.html
pi_167765087
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 20:58 schreef Loekie1 het volgende:
Jihadisten wijzen bestand af
BEIROET - Een groep jihadisten heeft vrijdag het jongste bestand in Syri afgewezen. De groep noemt zich Jabhat Fatah al-Sham en was eerder berucht onder de naam al-Nusra Front. Het bestand dat is afgekondigd op initiatief van Rusland en Turkije is volgens deze jihadisten ,,slechts een bestendiging van het criminele regime" van president Bashar al-Assad. Het hoofddoel blijft dat het regime militair ten val wordt gebracht, aldus een woordvoerder van de groep die eerder tot het netwerk van al-Qaeda behoorde.
http://www.telegraaf.nl/b(...)en_bestand_af__.html
Wat een debiel nieuwsbericht. :')
JFS was nooit onderdeel van het bestand. _O-
Alsof ze een bestand gaan goedkeuren waarin ze zelf nog steeds actief worden bestreden.
NEE!
pi_167765148
Zoveel Turken die aan het sneuvelen zijn bij Al-Bab. Eenmaal ingenomen denk ik niet dat Turkije het aan Assad zal geven, na zoveel slachtoffers.
Het streven is denk ik een federaal systeem in Turkije , Syri en Irak. Erdogan is een voorstander van zo een systeem als ik het goed begrepen heb uit nieuwsberichten van critici.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_167765156
Is er bewijs dat Qatar ze financieel steunt of is dit weer zwartmakerij omdat het een moslimland is..
pi_167765232
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 22:57 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Zoveel Turken die aan het sneuvelen zijn bij Al-Bab. Eenmaal ingenomen denk ik niet dat Turkije het aan Assad zal geven, na zoveel slachtoffers.
Het streven is denk ik een federaal systeem in Turkije , Syri en Irak. Erdogan is een voorstander van zo een systeem als ik het goed begrepen heb uit nieuwsberichten van critici.
Erdogan neemt zoveel mogelijk gebied in, zodat hij steeds meer macht heeft bij de onderhandelingen over een nieuwe regering in het land
pi_167765325
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 22:59 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Erdogan neemt zoveel mogelijk gebied in, zodat hij steeds meer macht heeft bij de onderhandelingen over een nieuwe regering in het land
Hij heeft de Syrirs in Turkije al de Turkse nationaliteit gegeven, nu nog de Syrirs in Syri.
Het streven is 100 miljoen Turken denk ik.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_167767516

quote:
They were simply terrorists, thieves and destroyers.
Mooi item over de bevrijding van Aleppo, dit laten ze weer niet zien in het nieuws.
pi_167767851
VS en co doen er alles aan om Syri,Iran en Rusland te ondermijnen met staak-het-vuren.
pi_167776545
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 22:57 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Is er bewijs dat Qatar ze financieel steunt of is dit weer zwartmakerij omdat het een moslimland is..
Nee het schijnt echt zo te zijn alleen het westen durft niks te doen want olie.
mon citoyens vous serez unis.
  zaterdag 31 december 2016 @ 10:43:16 #75
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167776734
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 10:36 schreef HSG het volgende:

[..]

Nee het schijnt echt zo te zijn alleen het westen durft niks te doen want olie.
Wie steunt Qatar?
pi_167776760
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 december 2016 10:43 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wie steunt Qatar?
De landen die hun olie afnemen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_167776806
Rebellen in Syri die niets omgeven op te stoppen. :')
  zaterdag 31 december 2016 @ 10:48:04 #78
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167776882
SAA gaat voor Deir Hafer.

https://mobile.almasdarne(...)fensive-east-aleppo/

Slim. Met druk op Al-Bab en Tabqa tegelijk kunnen ze dat front niet al te veel versterken. Tevens raken ze zo steeds meer gesoleerd.
pi_167777583
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 10:48 schreef Richestorags het volgende:
SAA gaat voor Deir Hafer.

https://mobile.almasdarne(...)fensive-east-aleppo/

Slim. Met druk op Al-Bab en Tabqa tegelijk kunnen ze dat front niet al te veel versterken. Tevens raken ze zo steeds meer gesoleerd.
Ik vind de timing eigenlijk wel opmerkelijk. Zo verlichten ze de druk op de Turken bij Al-Bab. Ik had verwacht dat ze ES zoveel mogelijk zouden laten bloeden gezien hun tactieken in het verleden.
En zo leek het me waarschijnlijker dat ze de buffer aan de westkant van Aleppo eerst uit zouden breiden. Rashideen 4 & 5 etc.

[ Bericht 3% gewijzigd door HexHunter op 31-12-2016 12:02:45 ]
NEE!
pi_167777916
Sinds wanneer heeft de VS grondtroepen in Syrie / Aleppo? :?



quote:
U.S soldiers ride a military vehicle in al-Kherbeh village, northern Aleppo province, Syria October 24, 2016. Khalil Ashawi / Reuters
https://www.rt.com/news/3(...)n-terrorists-killed/

Edit: Oh, blijkbaar her en der al vrij lang. :')

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 31-12-2016 11:30:17 ]
  zaterdag 31 december 2016 @ 14:58:18 #82
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167785069
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 december 2016 11:13 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Ik vind de timing eigenlijk wel opmerkelijk. Zo verlichten ze de druk op de Turken bij Al-Bab. Ik had verwacht dat ze ES zoveel mogelijk zouden laten bloeden gezien hun tactieken in het verleden.
En zo leek het me waarschijnlijker dat ze de buffer aan de westkant van Aleppo eerst uit zouden breiden. Rashideen 4 & 5 etc.
Turkije is nu bezig met Iran en Rusland. E.e.a. zal achter de schermen bedongen zijn. Bovendien snijden ze door naar Deir Hafer te gaan de pas af voor Turkije om verder te trekken na Al-Bab.
pi_167785854
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 december 2016 14:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Turkije is nu bezig met Iran en Rusland. E.e.a. zal achter de schermen bedongen zijn. Bovendien snijden ze door naar Deir Hafer te gaan de pas af voor Turkije om verder te trekken na Al-Bab.
Welk voordeel zou de SAA hebben om tussen Turkije en IS opgesloten te zijn?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_167785904
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 15:20 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Welk voordeel zou de SAA hebben om tussen Turkije en IS opgesloten te zijn?
Route Qatar-Turkije onderbreken.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_167785957
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 15:21 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Route Qatar-Turkije onderbreken.
:')
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_167787594
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 december 2016 14:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Turkije is nu bezig met Iran en Rusland. E.e.a. zal achter de schermen bedongen zijn. Bovendien snijden ze door naar Deir Hafer te gaan de pas af voor Turkije om verder te trekken na Al-Bab.
Erdo wil dan ook niet verder naar het zuid-oosten na Al-Bab. Dat zou een onhoudbare salient vormen bovendien, gesandwicht tussen SDF, SAA en Daesh.

Hij herhaalt wel constant dat hij naar Manbij wil oprukken na Al-Bab. _O-

Zie dat ook niet zo even gebeuren maar wel realistischer dan dat ze even Deir Hafer innemen en richting Taqba bewegen.
NEE!
pi_167790586
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 15:21 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Route Qatar-Turkije onderbreken.
Mashallah jij bent slim abi
  zaterdag 31 december 2016 @ 18:02:41 #88
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167791645
Aleppo viert nieuwjaar vrij *O*
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 31 december 2016 @ 18:17:12 #89
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167792053
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 31 december 2016 @ 18:38:52 #90
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_167792784
quote:
Bizar hoe hij zich heeft weten te handhaven.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_167792876
quote:
Op naar 2018.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167796488
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 11:26 schreef Triggershot het volgende:
Sinds wanneer heeft de VS grondtroepen in Syrie / Aleppo? :?

[ afbeelding ]

[..]

https://www.rt.com/news/3(...)n-terrorists-killed/

Edit: Oh, blijkbaar her en der al vrij lang. :')
Zonder Assad te vragen natuurlijk. ;)
pi_167796529
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 21:18 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Zonder Assad te vragen natuurlijk. ;)
True that, je hoort Assad altijd klagen over dat ze zonder toestemming en overleg vliegen en aanvallen, maar dacht altijd dat de VS standvastig was in het niet-sturen van troops on te ground naar Syri.
pi_167796539
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 december 2016 18:38 schreef Perrin het volgende:

[..]

Bizar hoe hij zich heeft weten te handhaven.
Volledig te danken aan Hezbollah, Iran en Rusland hoor. Met al dat nepotisme binnen de SAA was het in 2013 al afgelopen zonder outside hulp.
NEE!
pi_167796667
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 21:20 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Volledig te danken aan Hezbollah, Iran en Rusland hoor. Met al dat nepotisme binnen de SAA was het in 2013 al afgelopen zonder outside hulp.
Hetzelfde kan gezegd worden van de rebellen natuurlijk. Buitenlandse strijders, wapens, geld, training etcetc.
pi_167797176
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 december 2016 21:26 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Hetzelfde kan gezegd worden van de rebellen natuurlijk. Buitenlandse strijders, wapens, geld, training etcetc.
Klopt maar als je kijkt hoeveel onderling conflict zij ook nog eens hebben...Van een 'professioneel leger' als de SAA zou je oorspronkelijk toch wel meer van verwachten. Zeker met een luchtmacht dat in het grootste deel van het conflict ongehinderd kon bombarderen en dat ook gedaan heeft. Het is eigenlijk niet te betwisten dat de loyalisten veel meer steun hebben gekregen dan de oppositie. Grondtroepen van Hezbollah, inclusief elite troepen, IRGC uit Iran, Russische special forces, kritische luchtsteun van Rusland, Kalibr kruisraketten vanaf zee etc etc.

Het is eigenlijk vrij opmerkelijk dat JaF niet compleet in elkaar is gestort dit jaar als je kijkt tegen wat ze moeten opboksen.

En Suheil is blijkbaar gepromoveerd.

MIG29_ twitterde op zaterdag 31-12-2016 om 21:52:40 Colonel Suhail Hassan, aka the Tiger, has been promoted to General https://t.co/Lim2I9cu9E reageer retweet


[ Bericht 4% gewijzigd door HexHunter op 31-12-2016 22:05:16 ]
NEE!
pi_167797230
quote:
Dit is toch wel de grootste eindbaas van 2016 _O_

Hopelijk ziet het er voor Assad december volgend jaar nog beter uit (met de wil van God)
  zaterdag 31 december 2016 @ 22:02:52 #98
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167797253
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 22:01 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Dit is toch wel de grootste eindbaas van 2016 _O_

Hopelijk ziet het er voor Assad december volgend jaar nog beter uit (met de wil van God)
Inshallah Deir Ez Zour ontzet en Idlib bevrijd van het gespuis.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167797356
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 22:02 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Inshallah Deir Ez Zour ontzet en Idlib bevrijd van het gespuis.
Aleppo was de grootste uitdaging, vanaf nu kan het snel gaan
pi_167798239
Rip wapenstilstand. Het waren Twee fantastische dagen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167798541
Is het over ja? Mooi, knallen met die handel, hoe eerder er weer gestreden gaat worden, hoe sneller de ellende voorbij is.
  zaterdag 31 december 2016 @ 23:22:49 #102
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167798596
quote:
10s.gif Op zaterdag 31 december 2016 23:04 schreef Slayage het volgende:
Rip wapenstilstand. Het waren Twee fantastische dagen.
?

Volledig te verwachten natuurlijk.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167798770
Tijd om ISIL in 2017 weg te vagen!!
pi_167802648
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 23:31 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Tijd om ISIL in 2017 weg te vagen!!
Isis denkt daar anders over...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 zondag 1 januari 2017 @ 03:38:15 #105
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_167802760
quote:
10s.gif Op zondag 1 januari 2017 03:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

Isis denkt daar anders over...
Ja enne IS belde..
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  zondag 1 januari 2017 @ 13:08:49 #106
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167806013
MIG29_ twitterde op zondag 01-01-2017 om 12:56:53 Report that 1300 people exit from Barada valley reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zondag 01-01-2017 om 13:01:23 Hmeimem Centre representative: Attack on Wadi Barada does not violate ceasefire bcoz rebels in the area are affilia… https://t.co/5HMo4UKxB2 reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 1 januari 2017 @ 14:21:47 #107
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167807313
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 17:26 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Next target zal Al Mahmudi zijn

[ afbeelding ]
Say what?
pi_167807479
quote:
10s.gif Op zondag 1 januari 2017 03:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

Isis denkt daar anders over...
Nou nou
  zondag 1 januari 2017 @ 20:46:00 #109
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167815497
MIG29_ twitterde op zondag 01-01-2017 om 18:14:06 Breaking reportSAA control of al-Feejah spring reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 1 januari 2017 @ 20:53:08 #110
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167815690
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2017 20:46 schreef Zahreddine het volgende:
MIG29_ twitterde op zondag 01-01-2017 om 18:14:06 Breaking reportSAA control of al-Feejah spring reageer retweet
Waar is dat
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 1 januari 2017 @ 20:53:46 #111
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167815715
quote:
1s.gif Op zondag 1 januari 2017 20:53 schreef Szura het volgende:

[..]

Waar is dat
Wadi Barada vallei
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167817481
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2017 20:46 schreef Zahreddine het volgende:
MIG29_ twitterde op zondag 01-01-2017 om 18:14:06 Breaking reportSAA control of al-Feejah spring reageer retweet
Spannend!!
  zondag 1 januari 2017 @ 22:19:18 #113
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167818311
JulianRoepcke twitterde op zondag 01-01-2017 om 14:51:37 Heavy #US air strikes and #Assad's AA fire in regime-held #Latakia city?!?Nope, just New Year's Eve.… https://t.co/AyzcApKXmW reageer retweet
Julian Ropcke raakt helemaal het spoor kwijt :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 2 januari 2017 @ 16:13:27 #114
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167830866
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2017 22:19 schreef Zahreddine het volgende:
JulianRoepcke twitterde op zondag 01-01-2017 om 14:51:37 Heavy #US air strikes and #Assad's AA fire in regime-held #Latakia city?!?Nope, just New Year's Eve.… https://t.co/AyzcApKXmW reageer retweet
Julian Ropcke raakt helemaal het spoor kwijt :')
Laat hem. Zijn gematigde keelsnijders zijn verslagen in Aleppo. Is hij trouwens ooit ontvoerd geweest door een groepje daar ofzo? Het lijkt alsof die gozer ernstig aan Stockholm syndroom lijdt.
  maandag 2 januari 2017 @ 16:23:45 #115
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167831135
Weten jullie waar dat account @watanisy op Twitter is gebleven?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 2 januari 2017 @ 18:08:18 #116
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167833930
CivilWarMap twitterde op maandag 02-01-2017 om 12:47:38 #SDF forces captured Shali and Nebiye villages from #ISIS - southwest of Ayn Issa. Map: https://t.co/CjWNUf1bWP https://t.co/LeEr2Aokh5 reageer retweet
Say what?
pi_167833939
er is weinig over van bepaalde delen van al bab :{

worldonalert twitterde op maandag 02-01-2017 om 16:12:15 #Aleppo: Drone video shows massive destruction in #Al_Bab. https://t.co/n9D3GDSQ8C reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167834020
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 16:23 schreef Szura het volgende:
Weten jullie waar dat account @watanisy op Twitter is gebleven?
veel pro rebellen twitteraars waren ook geblokkeerd de laatste periode
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 2 januari 2017 @ 18:11:32 #119
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167834021
syriahr twitterde op maandag 02-01-2017 om 15:31:33 #SOHR Violent and continuous clashes within “ #EuphratesWrath” operations in the countryside of #Raqqah https://t.co/3P4zCQLZIp reageer retweet
Step_Agency1 twitterde op maandag 02-01-2017 om 18:08:25 #BREAKING #SDF dominates the village of #Mayan southwest #EinIssa and villages #Homarin & #AliFaris west of #Raqqa after clashes with #ISIS reageer retweet
Say what?
  maandag 2 januari 2017 @ 18:12:12 #120
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167834040
quote:
10s.gif Op maandag 2 januari 2017 18:08 schreef Slayage het volgende:
er is weinig over van bepaalde delen van al bab :{

worldonalert twitterde op maandag 02-01-2017 om 16:12:15 #Aleppo: Drone video shows massive destruction in #Al_Bab. https://t.co/n9D3GDSQ8C reageer retweet
Manbij is anders goed in tact gebleven
Say what?
pi_167834134
quote:
10s.gif Op maandag 2 januari 2017 18:12 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Manbij is anders goed in tact gebleven
ik denk dat het ook voor al bab was geweest als de amerikanen hun backing zouden geven, nu moeten de turken het doen met hun eigen materiaal (vooral artillerie is natuurlijk weinig secuur) en dat is overduidelijk crappy vergeleken met de amerikaanse hardware.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167834442
wat is deze? :%

sayed_ridha twitterde op vrijdag 30-12-2016 om 11:47:25 Joke of the day: FSA Southern Front spokesperson Major Issam al-Rees rejects Russian-Turkish ceasefire because they… https://t.co/1pqtnPchF5 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 2 januari 2017 @ 19:10:32 #123
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167835694
Is Al-Bab nu nog altijd niet gepakt?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 2 januari 2017 @ 19:49:12 #124
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167836751
Dit is toch gewoon hillarisch :') :') :') :') :')

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167836817
quote:
10s.gif Op maandag 2 januari 2017 18:12 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Manbij is anders goed in tact gebleven
Ik vond deze wel treffend.

  maandag 2 januari 2017 @ 19:59:52 #126
365082 IPA35
Patriarch
pi_167837044
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 19:51 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Ik vond deze wel treffend.

[ afbeelding ]



De eigen steden in as leggen puur omdat de lokale bevolking de verkeerde taal spreekt.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167838241
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 19:59 schreef IPA35 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De eigen steden in as leggen puur omdat de lokale bevolking de verkeerde taal spreekt.
Waar is dit?
  maandag 2 januari 2017 @ 20:40:57 #128
365082 IPA35
Patriarch
pi_167838541
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 20:34 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Waar is dit?
Sur, Diyarbakır.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167838739
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 20:40 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Sur, Diyarbakır.
Irak of Syri?
pi_167838778
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 20:45 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Irak of Syri?
Turkije. :')
pi_167838852
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 20:46 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Turkije. :')
LOL,zet het dan erbij!! :P
  maandag 2 januari 2017 @ 20:49:57 #132
365082 IPA35
Patriarch
pi_167838896
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 20:48 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

LOL,zet het dan erbij!! :P
Ben je dom?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167839709
quote:
10s.gif Op maandag 2 januari 2017 18:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat het ook voor al bab was geweest als de amerikanen hun backing zouden geven, nu moeten de turken het doen met hun eigen materiaal (vooral artillerie is natuurlijk weinig secuur) en dat is overduidelijk crappy vergeleken met de amerikaanse hardware.
Turks aanwezigheid is ook gewoon te klein om al-bab van alle kanten in te kunnen nemen, dus je bent gedwongen om de hele stad plat te gooien.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 2 januari 2017 @ 21:16:10 #134
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167840032
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:08 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Turks aanwezigheid is ook gewoon te klein om al-bab van alle kanten in te kunnen nemen, dus je bent gedwongen om de hele stad plat te gooien.
Ze zijn gewoon niet goed genoeg :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167840085
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:08 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Turks aanwezigheid is ook gewoon te klein om al-bab van alle kanten in te kunnen nemen, dus je bent gedwongen om de hele stad plat te gooien.
Nee, wekenlang foto's voorbij zien komen met treinladingen tanks / pantservoertuigen en dan zijn ze nu met een te kleine aanwezigheid. Mkay.
pi_167840247
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:17 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Nee, wekenlang foto's voorbij zien komen met treinladingen tanks / pantservoertuigen en dan zijn ze nu met een te kleine aanwezigheid. Mkay.
Al bab is een grote stad en kan je niet vergelijken met Sexbierum. :')
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  maandag 2 januari 2017 @ 21:21:28 #137
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167840290
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:20 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Al bab is een grote stad en kan je niet vergelijken met Sexbierum. :')
Al-Bab een grote stad noemen :') :') :') :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167840331
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:21 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Al-Bab een grote stad noemen :') :') :') :')
150.000 inwoners is redelijk groot trut.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  maandag 2 januari 2017 @ 21:23:22 #139
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167840374
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:22 schreef SecretPret het volgende:

[..]

150.000 inwoners is redelijk groot trut.
150,000 :') :') :')

63,000 inwoners. http://www.cbssyr.sy/new%(...)/NH/TAB02-8-2004.htm
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 2 januari 2017 @ 21:23:24 #140
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167840376
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:22 schreef SecretPret het volgende:

[..]

150.000 inwoners is redelijk groot trut.
63.069, iets meer dan de helft van Manbij

https://en.wikipedia.org/wiki/Aleppo_Governorate
Say what?
pi_167840387
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:22 schreef SecretPret het volgende:

[..]

150.000 inwoners is redelijk groot trut.
65.000 inwoners. Manbij had zo'n 100k inwoners en was binnen een paar dagen verlost van IS.

Kan je trouwens ook normaal posten? Schelden hoeft niet.
  maandag 2 januari 2017 @ 21:23:41 #142
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167840397
Turken en cijfers :')
Say what?
pi_167840434
Cijfer uit 2007 :')
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  maandag 2 januari 2017 @ 21:25:15 #144
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167840468
quote:
Waarvoor Wikipedia geen bron weergeeft :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 2 januari 2017 @ 21:25:33 #145
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167840477
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:24 schreef SecretPret het volgende:
Cijfer uit 2007 :')
Dat is het district

https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Bab_District
Say what?
pi_167840499
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:25 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Waarvoor Wikipedia geen bron weergeeft :')
Ook de Nederlandse Wikipedia site gebruiken als bron voor een stadje in Syrie.
pi_167840556
quote:
Alsnog is het geen sexbierum. Turken kunnen echt niet alle, in gebouwen schuilende, leden van IS zomaar te pakken krijgen. Die tanks hebben dan noet echt een nut in zo'n stad.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  maandag 2 januari 2017 @ 21:27:27 #148
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167840563
Minimaal 60% zal inmiddels wel gevlucht zijn
Say what?
pi_167840600
quote:
Dit niet, https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Al-Bab

Maar dat is een cijfer uit 2007. Ze zijn vast allemaal gevlucht.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  maandag 2 januari 2017 @ 21:28:27 #150
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167840612
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:27 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Alsnog is het geen sexbierum. Turken kunnen echt niet alle, in gebouwen schuilende, leden van IS zomaar te pakken krijgen. Die tanks hebben dan noet echt een nut in zo'n stad.
Waarom kan het 'uitgedunde' Syrische leger dan wel in Aleppo stad met verouderd materieel?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167840631
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:28 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Waarom kan het 'uitgedunde' Syrische leger dan wel in Aleppo stad met verouderd materieel?
Of de SDF in Manbij.
pi_167840662
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:28 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Waarom kan het 'uitgedunde' Syrische leger dan wel in Aleppo stad met verouderd materieel?
Rebellen vergelijken met isis :').

En Assad is daar al jaren bezig.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  maandag 2 januari 2017 @ 21:31:47 #153
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167840780
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:29 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Rebellen vergelijken met isis :').

En Assad is daar al jaren bezig.
Rebellen=IS.

Turken zijn nu ondertussen ook al maanden bezig in Noord-Syrie met veel beter materieel en beter getrainde grondtroepen, het resultaat is maar pover hoor, nog niet een klein stadje ingenomen :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167840782
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:29 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Rebellen vergelijken met isis :').

En Assad is daar al jaren bezig.
SDF had een maandje nodig voor Manbij. Stukken groter dan Al Bab en een stuk minder luchtsteun.
pi_167840908
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:31 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

SDF had een maandje nodig voor Manbij. Stukken groter dan Al Bab en een stuk minder luchtsteun.
Manbij is niet veel groter dan Al Bab. Over een week of 2 is al bab ook van de syrische strijders/turkije.

Noteer dat maar ergens. :')
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  maandag 2 januari 2017 @ 21:35:16 #156
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167840928
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:34 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Manbij is niet veel groter dan Al Bab. Over een week of 2 is al bab ook van de syrische strijders/turkije.

Noteer dat maar ergens. :')
Genoteerd!
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167840943
Vraagje: denken jullie dat Turkije uiteindelijk over Syri wil gaan heersen. Syrie besturen dus.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_167840968
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:35 schreef SecretPret het volgende:
Vraagje: denken jullie dat Turkije uiteindelijk over Syri wil gaan heersen. Syrie besturen dus.
Willen, vast. Kunnen, nooit.
  maandag 2 januari 2017 @ 21:37:30 #159
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167841037
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:36 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Willen, vast. Kunnen, nooit.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167841079
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:28 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Waarom kan het 'uitgedunde' Syrische leger dan wel in Aleppo stad met verouderd materieel?
omdat ome putin met de iraanse mollahs de weg hebben geplaveid uiteraard :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167841080
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:36 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Willen, vast. Kunnen, nooit.
Kunnen tuurlijk wel. Wat Turkije daar nu im Syrie genbruikt is nog niet eens 1/1000 deel van alle defensie spul
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  maandag 2 januari 2017 @ 21:38:44 #162
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167841085
Zolang ze Qabasin niet hebben gaat al-Bab ook niet lukken

De SDF heeft trouwens ook een oogje op Qabasin (Koerdische stad)
Say what?
pi_167841100
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:38 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Kunnen tuurlijk wel. Wat Turkije daar nu im Syrie genbruikt is nog niet eens 1/1000 deel van alle defensie spul
Rusland, Iran, Hezbollah. Lees jezelf een beetje in voordat je onzin komt spuien.
pi_167841134
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:39 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Rusland, Iran, Hezbollah. Lees jezelf een beetje in voordat je onzin komt spuien.
Rusland valt te overleggen met oompje. Hezbollah stelt niet veel voor. Iran kan inderdaad wel een probleempje zijn.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_167841169
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:39 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Rusland valt te overleggen met oompje. Hezbollah stelt niet veel voor. Iran kan inderdaad wel een probleempje zijn.
Hezbollah stelt niet veel voor. _O_ Gast. :')
  maandag 2 januari 2017 @ 21:41:10 #166
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167841191
Ja, want Rusland gaat echt toestaan dat Syrie word geannexeerd door Turkije :') :') :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167841226
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:38 schreef UpsideDown het volgende:

De SDF heeft trouwens ook een oogje op Qabasin (Koerdische stad)
gezellig
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167841278
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:41 schreef Zahreddine het volgende:
Ja, want Rusland gaat echt toestaan dat Syrie word geannexeerd door Turkije :') :') :')
Daar valt in te onderhandelen. Rusland boeit syrie ook niet heel veel. Die land is bijna naar de klote.

Misschien helft rusland en andere helft turkije :')
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_167841296
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:40 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Hezbollah stelt niet veel voor. _O_ Gast. :')
Voor Turkije niet veel inderdaad.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  maandag 2 januari 2017 @ 21:45:15 #170
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167841377
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:43 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Daar valt in te onderhandelen. Rusland boeit syrie ook niet heel veel. Die land is bijna naar de klote.

Misschien helft rusland en andere helft turkije :')
Rusland boeit zich in Syrie niet :') :') . Daarom zitten ze er met tanks, vliegtuigen, helikopters, ontmijners, geven ze humanitair hulp aan de bevolking en geven ze artilleriesteun :')

*dat
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167841418
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:45 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Rusland boeit zich in Syrie niet :') :') . Daarom zitten ze er met tanks, vliegtuigen, helikopters, ontmijners en geven ze artilleriesteun :')

*dat
Zij zien ook gewoon het voordeel in Syrie. Het is bijna niemandsland.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_167841431
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:43 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Voor Turkije niet veel inderdaad.
Israel ziet Hezbollah als het meest capabele en meest gevaarlijke Arabische leger wat ze ooit tegenover zich hebben gehad. En dat was in 2015, voordat ze op grote schaal ervaring opdeden in Syrie / Irak.
  maandag 2 januari 2017 @ 21:47:39 #173
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167841476
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:46 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Zij zien ook gewoon het voordeel in Syrie. Het is bijna niemandsland.
Toch blijft Rusland investeren in Syrie ondanks alle destructie, zeker dat rusland niets geeft om Syrie?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167841555
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:46 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Israel ziet Hezbollah als het meest capabele en meest gevaarlijke Arabische leger wat ze ooit tegenover zich hebben gehad.
met guerilla tactieken kan je het machtigste leger moeilijk maken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167841587
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:47 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Toch blijft Rusland investeren in Syrie ondanks alle destructie, zeker dat rusland niets geeft om Syrie?
hun militaire faciliteiten moeten onderhouden worden uiteraard
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 2 januari 2017 @ 21:51:40 #176
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167841684
quote:
10s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

hun militaire faciliteiten moeten onderhouden worden uiteraard
Dat ook, maar blijkbaar vinden de Russen het ook waard om te investeren in de SAA door T-90's, TOS-1 apparaten te geven enzovoort.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167841824
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:51 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Dat ook, maar blijkbaar vinden de Russen het ook waard om te investeren in de SAA door T-90's, TOS-1 apparaten te geven enzovoort.
die militaire faciliteiten moeten ook beschermd worden uiteraard ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 2 januari 2017 @ 21:55:06 #178
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167841861
quote:
10s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

die militaire faciliteiten moeten ook beschermd worden uiteraard ;)
Ik heb het dan ook over offensieve doeleinden ;)
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167841895
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:55 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ik heb het dan ook over offensieve doeleinden ;)
Rusland is daar echt niet als doel om het daar veilig te maken voor inwoners.
pi_167841899
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:55 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ik heb het dan ook over offensieve doeleinden ;)
de aanval is de beste defensie ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167842037
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:55 schreef FrauGrande het volgende:

[..]

Rusland is daar echt niet als doel om het daar veilig te maken voor inwoners.
Nee, om Assad aan de 'macht' te houden.
pi_167842272
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:58 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Nee, om Assad aan de 'macht' te houden.
En weet je ook waarom?
pi_167842406
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 22:02 schreef FrauGrande het volgende:

[..]

En weet je ook waarom?
toevallig die militaire faciliteiten?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167842444
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2017 22:02 schreef FrauGrande het volgende:

[..]

En weet je ook waarom?
Om tegenwicht te bieden aan de Soennitische invloeden in de regio en dus ook de invloed van de VS te beperken. Om de oorlogsindustrie op gang te houden, vanwege Poetin zijn imago die hiermee laat zien dat Rusland er nog toe doet.

Genoeg redenen.
pi_167842469
quote:
10s.gif Op maandag 2 januari 2017 22:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

toevallig die militaire faciliteiten?
Het is een bondgenotenschap
Rusland moet Syrie helpen, dan mag Rusland voor gas en olie boren daar en een maritiem basis bouwen.
Etc. Etc.
pi_167843023
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:17 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Nee, wekenlang foto's voorbij zien komen met treinladingen tanks / pantservoertuigen en dan zijn ze nu met een te kleine aanwezigheid. Mkay.
Met 500 2000 man kun je moeilijk een stad omsingelen en dat hele gebied onder controle houden en ook nog eens een stad bestormen. En die 500 zijn dan Turkse soldaten :')
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_167843600
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 22:17 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Met 500 2000 man kun je moeilijk een stad omsingelen en dat hele gebied onder controle houden en ook nog eens een stad bestormen. En die 500 zijn dan Turkse soldaten :')
Dit dus.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_167844717
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 20:49 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Ben je dom?
:*
  dinsdag 3 januari 2017 @ 00:46:17 #189
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_167848050
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 22:17 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Met 500 2000 man kun je moeilijk een stad omsingelen en dat hele gebied onder controle houden en ook nog eens een stad bestormen. En die 500 zijn dan Turkse soldaten :')
Toen het de SDF lukte om dat wel te doen bij de veel grotere stad Manbij, zaten de Turken hier te roeptoeteren dat het te lang duurde, en dat de Turken het sneller zouden doen. En nu weer excuusjes en smoesjes verzinnen... Geen klasse, geen zelfrespect.
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_167850943
en dan nu weer ontopic ipv dat gezeur onderling? ;(

walid970721 twitterde op maandag 02-01-2017 om 18:29:09 Seems the pro-AlQaeda elements in Ahrar have won over the Ikhwanis & agreed to merge w/Nusra in preparation for the… https://t.co/je1EfViw9A reageer retweet
yarinah1 twitterde op dinsdag 03-01-2017 om 00:22:37 Dec US led Coalition strike update* High support to SDF Euphrates Wrath operation* Low support to Mosul operation… https://t.co/Sq5LhnyTm1 reageer retweet
southfronteng twitterde op dinsdag 03-01-2017 om 09:33:35 Turkish State Media Releases Alleged Footage Of Joint Russian-Turkish Airstrikes Against ISIS Near Al-Bab… https://t.co/C3TrwWEYUD reageer retweet
quote:
Rebel groups freeze participation in Syrian peace talks

Rebels said any territorial advances by pro-government forces would end the fragile ceasefire brokered by Russia and TurkeySyria's latest ceasefire deal has been shaky with repeated outbreaks of violence in some areas (AFP).

Ten Syrian rebel groups said on Monday they decided to freeze any talks about their possible participation in Syrian peace negotiations being prepared by Moscow in Kazakhstan unless the Syrian government and its Iran-backed allies end what it said were violations of a ceasefire.

In a statement, the rebels also said any territorial advances by pro-government forces would end the fragile ceasefire, brokered by Russia and Turkey, that came into effect on Friday.

"The regime and its allies have continued firing and committed many and large violations," said the statement signed by the mainly moderate rebel groups operating under the umbrella of the so-called Free Syrian Army (FSA).
Artikel gaat verder
http://www.middleeasteye.(...)eace-talks-647121436
pi_167851123
https://elijahjm.wordpres(...)the-gates-of-al-bab/

quote:
Russia and Turkey imposing a ceasefire but how long can it hold? Turkey humiliated at the gates of al-Bab

A general ceasefire was announced by Moscow and Damascus over the entire Syrian territory. The official announcement excluded the “Islamic State” (ISIS) and al-Qaida (Nusra or JabhatFateh al-Sham) and all jihadists fighting on Syrian soil. This statement issued by Russia and Syria has multiple goals, but above all excludes the US administration and any current European role in this Middle Eastern war, regardless of the outcome of the ceasefire. Iran, according to well-connected sources, agrees on the ceasefire but looks at it with suspicion. So the main issue is: how long can this ceasefire hold? Who would feel damaged by its implementation? What would be the reaction on the ground?

This general ceasefire came with the Russian President Vladimir Putin’s announcement of his wish to pull some forces out of Syria, reminding observers of the previous Russian step taken when a similar deal was reached between Moscow and Washington, but failed weeks later, earlier this year.

This time, however, the ceasefire was not announced by the superpowers (Russia and USA) but by the two main players in Syria, Moscow and Ankara, who both have important control over the most influential militants and soldiers engaged in the Syrian war. The influence role of the US cannot be ruled out, especially if they count on their allies (Saudi Arabia and Qatar) who themselves enjoy significant influence and certainly cannot be excluded from any peace talks.

Russia has the upper hand over the Syrian Army, Iran and its proxies, while Turkey is capable of exerting considerable pressure over many rebel groups, excluding al-Qaida and some jihadist groups linked to it. Because Russia is dealing with officials representing their respective countries (Damascus and Tehran), its leverage is guaranteed. This may not be the case for Turkey, having to deal with many sub-groups among the jihadists and the rebels, supported by the US and countries of the region, and who would do everything in their power to see Moscow-Tehran-Turkey failing in Syria.

In fact, Ahrar al-Sham, the biggest group among rebels, is already divided between “Ahrar” and “Jaish al-Ahrar”, showing differences in ideology, belonging and goals. “Jaish al-Ahrar” is more keen to merge with al-Qaida, a step described by Turkey as “self-condemnation to the militants’ own destruction”, because they would thus become a legitimate target for Russia and Turkey in the months to come. If many rebels and jihadists reject the ceasefire, these will weaken Turkey’s position even further, following the stagnation of its forces at the gates of the northern Syrian city of al-Bab.

Russia may see in Turkey a strong partner due to its influence over rebels and jihadists. If the result turns out to be weak and inefficient, Turkey, a NATO member and a custodian of over 50 US nuclear bombs, will be under Russian influence and Russia will no longer deal with it as a partner but as one of the minor players in Syria.

Damascus and its allies are watching with great suspicion this general ceasefire, imposed by Russia as a test of Turkish capabilities and influence in Syria. It is in Damascus’ interest to see Turkey sinking into the quagmire of Syria, showing its limitations rather than the image the Turkish President Recep Tayyip Erdoğan wishes to present, as a Middle Eastern superpower and “spokesman” for the region’s Sunnis.

This is what is pushing Damascus and its allies to reject a Russian proposal to push forces toward Palmyra, under the control of ISIS. In fact, Damascus and its allies would like to allow ISIS to feel less under pressure on that front so its main force will be dedicated to fight Turkey. The Syrian Army and its allies have the task of consolidating the T4 airport and defend it against any ISIS attack. For the rest, the Syrian Army allies are refusing to send forces- as AL RAI have learned – to Palmyra for now. The more Turkey sinks into the war and suffers losses, the better Damascus feels about its intervention in the northern part of the country.

This doesn’t apply for al-Qaida: Iran is pushing Russia to continue the war in the direction of al-Qaida controlled areas and other jihadists and rebels. The general idea is simple: any conquest of ISIS territory represents no leverage around the negotiation table with Turkey or with the international community. This is not the case of any other territory under the control of rebels and jihadists. The land under their control is preciously negotiated by the Middle Eastern countries involved with their proxies on the ground. Moreover, the weaker that Turkey is represented in Syria, the more it will be dependent on Russia to intervene and offer its own intelligence and air force.

Turkey lost over 38 officer soldiers (among these the commander of the Turkish Special Forces enaged in Syria) at al-Bab and more than 60 wounded. More than 100 militants of its proxies fighting with the Turkish Army have been killed. Moreover, ISIS is humiliating captured Ankara soldiers and burning prisoners, and announces that more officers were captured and are still in captivity, waiting for a new video to come out. Civilians are suffering from the Turkish Air Force bombing, killing dozens.

Despite all this, Ankara is announcing its will to establish a “safe zone” in the north. For this to work, it needs Russia, Damascus and the Kurds’ approval because no foreign force could hold the ground in the long term without being subject to insurgency. Damascus will never agree to a long presence of the Turkish forces, neither would Russia. But as long as there is the danger of a possible US intervention to divide Syria (as a faade to its military bases in the Kurdish controlled area), and as long as ISIS is present, Turkey is considered most welcome to bang its head against all its enemies in the north.

Whatever the outcome is going to be, ISIS’s humiliation of the Turkish army is manifested at the gates of the city of al-Bab (meaning gate or door in Arabic). Over 2000 estimated ISIS members fight one of the strongest armies in the Middle East, and they shake it, forcing Ankara to ask for US air intervention, and forcing Erdogan to implement a total blackout and disinformation on the social media platforms and local media. The aim is to make them refrain from publishing the result of his first battle against ISIS, and is especially manifested when official sources declare that the images of the burned Turkish soldiers (by ISIS) “are fake”.

Russia is in need of a good partner or even a weak partner to dominate the political chess game in Syria and impose its will, as it has done successfully in a time of war, when peace knocks the doors of Syria. Indeed the ceasefire may not hold for long because many parties involved don’t feel comfortable to laying down their arms before witnessing the real intention of the new US President Donald Trump. Only then can the length of the war in Syria be measured, but this step certainly lies in the path of any peace process.
  dinsdag 3 januari 2017 @ 10:51:59 #192
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167851151
Wat moet het leger anders dan aanvallen, wanneer 'rebellen' (Nusra) de watertoevoer naar miljoenen mensen in Damascus saboteren? Kunnen ze wel dreigen weg te blijven uit Astana, maar beter kijken ze eerst naar hun eigen wandaden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167852094
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 10:51 schreef Szura het volgende:
Wat moet het leger anders dan aanvallen, wanneer 'rebellen' (Nusra) de watertoevoer naar miljoenen mensen in Damascus saboteren?
je bedoelt die false flag operatie. tweet reeks.

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 28-12-2016 om 21:46:17 MUST SEE: Regime propaganda exposed: Rebels cut off water for #Damascus? Vid shows main Ain Al-Fijah's water facili… https://t.co/Xkcw2orqZL reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 3 januari 2017 @ 12:14:14 #195
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167852729
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 11:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

je bedoelt die false flag operatie. tweet reeks.

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 28-12-2016 om 21:46:17 MUST SEE: Regime propaganda exposed: Rebels cut off water for #Damascus? Vid shows main Ain Al-Fijah's water facili… https://t.co/Xkcw2orqZL reageer retweet
Nee de vervuiling







https://twitter.com/ivansidorenko1/status/813074765007192064

http://uk.mobile.reuters.(...)14C20K?client=safari
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 3 januari 2017 @ 12:21:36 #196
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167852849
Lijkt trouwens weer wat vaart in te zitten in Mosul de laatste dagen?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167853091
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 21:46 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Israel ziet Hezbollah als het meest capabele en meest gevaarlijke Arabische leger wat ze ooit tegenover zich hebben gehad. En dat was in 2015, voordat ze op grote schaal ervaring opdeden in Syrie / Irak.
Een behoorlijk overstatement.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_167853130
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 12:34 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Een behoorlijk overstatement.
Er zijn hier recent een aantal bronnen over gepost. Lees je in voor je begint te roepen.
  dinsdag 3 januari 2017 @ 12:37:08 #199
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167853159
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 12:34 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Een behoorlijk overstatement.
lol https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Bint_Jbeil
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167855770
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 12:34 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Een behoorlijk overstatement.
Overstatement of niet, het is wel goed te bedenken wat de mogelijke belangen en bedoelingen van dergelijke uitspraken en mediaberichten zijn. Israel roeptoetert ook veel vanwege binnenlandse politiek (zie dat gedoe met de VN onlangs) en roepen dat Hezbollah enorm gevaarlijk is kan helpt ook om het continue dreigingsbeeld dat Israel voorhoudt in stand te houden.

Bij al dat soort berichten, of het nou Israel, Rusland, Iran of de VS is, moet je naar dat aspect kijken, iets wat hier nog wel eens vergeten wordt volgens mij (en waardoor weer vetes ontstaan tussen users :') )
  dinsdag 3 januari 2017 @ 15:37:25 #201
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_167857439
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 10:51 schreef Szura het volgende:
Wat moet het leger anders dan aanvallen, wanneer 'rebellen' (Nusra) de watertoevoer naar miljoenen mensen in Damascus saboteren? Kunnen ze wel dreigen weg te blijven uit Astana, maar beter kijken ze eerst naar hun eigen wandaden.
3x raden wat het NOS-journaal vanavond zal brengen; 'Bestand geschonden door regime Assad' en uiteraard niks van de oorzak :r
Scratch a liberal and you will find a fascist
  dinsdag 3 januari 2017 @ 15:49:40 #202
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_167857701
http://nos.nl/artikel/215(...)toppen-in-syrie.html

quote:
Frankrijk: Russen moeten stoppen in Syri

De Franse premier Cazeneuve heeft Rusland opgeroepen om volledig te stoppen met de militaire operaties in Syri. Dat is nodig om de wapenstilstand te laten slagen, zei Cazeneuve in een interview met de Franse radiozender Inter.

Het bestand in Syri kwam tot stand na bemiddeling van onder meer Rusland en ging in de nacht van donderdag op vrijdag in. Sindsdien is het herhaaldelijk geschonden.

Het regeringsleger en de rebellen geven elkaar de schuld van de schendingen. Gisteravond meldden de rebellen dat de Syrische luchtmacht weer bombardementen in de buurt van Damascus uitvoert.

Opzeggen

Onduidelijk is in hoeverre Rusland, dat het Syrische regime steunt, betrokken is bij de schendingen van het bestand. Cazeneuve uitte op de Franse radio ook geen expliciete beschuldiging. Wel zei hij dat hij "alles veroordeelt wat Rusland kan doen om de strijd te laten voortduren. We vragen de Russen dan ook om hun deelname aan de strijd in Syri te stoppen."

Verschillende rebellengroeperingen dreigden dit weekend al om het bestand op te zeggen als de regeringstroepen doorgaan met het schenden ervan. Ook zij deden een beroep op Rusland.
_O- :') Koekoek!
Scratch a liberal and you will find a fascist
  dinsdag 3 januari 2017 @ 16:03:00 #203
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167857962
@sayed_ridha
Buses have arrived in West Ghouta - Damascus to evacuate 135 militants + their families as part of reconciliation agreement in +

@sayed_ridha
+ Sa'sa', al-Khazrajiyah, Hesno and Bayt Teema

@sayed_ridha
Bayt Jin is still under rebel (Tajamu' al-Harmoun) control and announced today that it shelled SAA positions despite ceasefire

https://mobile.almasdarne(...)olan-heights-border/

Rebels surrender most of Damascus-Golan Heights border
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167859036
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 12:36 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Er zijn hier recent een aantal bronnen over gepost. Lees je in voor je begint te roepen.
Ik heb erover gelezen. Het is nog steeds een overstatement.

quote:
17 doden aan de kant van Isral. Ja, dat is een glorieuze overwinning :+
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_167859822
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 16:51 schreef Mathemaat het volgende:
Ik heb erover gelezen. Het is nog steeds een overstatement.
Nee.

quote:
17 doden aan de kant van Isral. Ja, dat is een glorieuze overwinning :+
Ja, want het aantal doden is bepalend voor de uitkomst van een oorlog. #turkselogica
  dinsdag 3 januari 2017 @ 17:55:30 #206
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167860273
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167860383
Wat ik raar vind is dat die rebellen en IS niet al eerder al het water en dergelijke hebben afgesloten. Las dat IS de watertoevoer tot Aleppo voor een groot gedeelte in handen heeft. Pleur dat ding gewoon dicht als ik hun was.
pi_167861109
FSA die gaan zeuren. :')
pi_167861551
quote:
Het is natuurlijk ook knap lastig als daar nog burgers zitten.
Anders hadden ze die hele zooi gelijk platgegooid natuurlijk
  dinsdag 3 januari 2017 @ 18:56:06 #210
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167861581
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 17:55 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Ziet er al stukken beter uit vergeleken met een paar maanden geleden.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 3 januari 2017 @ 18:59:48 #211
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167861686
todayinsyria twitterde op dinsdag 03-01-2017 om 11:14:17 #Raqqa | Clashes between #SDF and #ISIS around the Suwaydiya area near Euphrates Dam https://t.co/7IO7JFrz3D reageer retweet
todayinsyria twitterde op dinsdag 03-01-2017 om 12:36:14 @todayinsyria + were liberated Bir Sana and Himaryan villages reageer retweet
todayinsyria twitterde op dinsdag 03-01-2017 om 17:57:24 @todayinsyria + Dahlan and Areiar villages reageer retweet
Say what?
  dinsdag 3 januari 2017 @ 21:54:40 #212
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167866724
@sayed_ridha
Wadi Barada statement: we will let teams to fix water spring if SAA-Hezb stop attack, siege lift & monitor ceasefire by intl observers

@gjoene
"Impartial" #WhiteHelmets are witholding water fr 5 million people in #Damascus unless their demands are met (#SAA stop #WadiBarad attack)

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167871289
IS gebied krimpt en krimpt.. Ik ben benieuwd wat er met die tienduizenden IS strijders gebeurd over een tijdje, worden die allemaal opgepakt of zouden er ook deals worden gesloten net zoals met de rebellen in Aleppo?

Als IS geen gebied meer heeft, en je laat ze gewoon lopen ben ik bang dat ze losgaan op Europa en Turkije.



Mooi trouwens dit.. :s)

[ Bericht 13% gewijzigd door Zalmplaat010 op 04-01-2017 02:12:25 ]
  woensdag 4 januari 2017 @ 15:23:44 #214
365082 IPA35
Patriarch
pi_167878767
Syria_Protector twitterde op woensdag 04-01-2017 om 15:22:26 #Russian sappers use Uran-6 robot to detonate mines in Bustan al-Qasr, #Aleppo https://t.co/SJ3HplQYhk reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 4 januari 2017 @ 15:24:43 #215
365082 IPA35
Patriarch
pi_167878789
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 17:30 schreef Stabiel het volgende:
Ja, want het aantal doden is bepalend voor de uitkomst van een oorlog. #turkselogica
Die lui denken nog de eerste wereldoorlog gewonnen te hebben juist. Kijk eens naar die cijfers.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 4 januari 2017 @ 15:27:05 #216
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_167878835
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2017 01:57 schreef Zalmplaat010 het volgende:
IS gebied krimpt en krimpt.. Ik ben benieuwd wat er met die tienduizenden IS strijders gebeurd over een tijdje, worden die allemaal opgepakt of zouden er ook deals worden gesloten net zoals met de rebellen in Aleppo?

Als IS geen gebied meer heeft, en je laat ze gewoon lopen ben ik bang dat ze losgaan op Europa en Turkije.

[ afbeelding ]
Mooi trouwens dit.. :s)

Die 2 rechts mogen branden.
  woensdag 4 januari 2017 @ 15:27:24 #217
365082 IPA35
Patriarch
pi_167878838
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2017 01:57 schreef Zalmplaat010 het volgende:
IS gebied krimpt en krimpt.. Ik ben benieuwd wat er met die tienduizenden IS strijders gebeurd over een tijdje, worden die allemaal opgepakt of zouden er ook deals worden gesloten net zoals met de rebellen in Aleppo?

Als IS geen gebied meer heeft, en je laat ze gewoon lopen ben ik bang dat ze losgaan op Europa en Turkije.

[ afbeelding ]
Mooi trouwens dit.. :s)

ISIS heeft toch al een commandant en 400 strijders naar Europa gestuurd.

Nou ja, misschien zullen de vele aanslagen van 2017 ertoe leiden dat Schengen zal worden opgeheven en een nationalistische opleving zal plaatsvinden. Dat is dan weer een voordeel.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 4 januari 2017 @ 15:28:22 #218
365082 IPA35
Patriarch
pi_167878854
Mooi hoe Iran eigenlijk een soort beschermer van het secularisme geworden is overal behalve in eigen land.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167880511
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2017 15:28 schreef IPA35 het volgende:
Mooi hoe Iran eigenlijk een soort beschermer van het secularisme geworden is overal behalve in eigen land.
Zonde ja.
Iran is zo'n schitterend land, zou wel eens Iran van de jaren 70 voor de Islamitische revolutie willen bezoeken :'(
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_167881147
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 17:30 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Nee.

[..]

Ja, want het aantal doden is bepalend voor de uitkomst van een oorlog. #turkselogica
Als je denkt dat je met 17 doden een oorlog gewonnen hebt :')
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  woensdag 4 januari 2017 @ 16:55:11 #221
365082 IPA35
Patriarch
pi_167881203
DocPakistan twitterde op woensdag 04-01-2017 om 16:49:33 Surreal footage from al-Bab destruction by Turkish Bombings (v @agirebakur)https://t.co/UCyEPhmPK7 reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167881375
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2017 16:55 schreef IPA35 het volgende:
DocPakistan twitterde op woensdag 04-01-2017 om 16:49:33 Surreal footage from al-Bab destruction by Turkish Bombings (v @agirebakur)https://t.co/UCyEPhmPK7 reageer retweet
Ah, de befaamde Turkse 'advanced warfare' die ze ook toepassen in Koerdische steden.
  woensdag 4 januari 2017 @ 17:03:03 #223
365082 IPA35
Patriarch
pi_167881407
quote:
1s.gif Op woensdag 4 januari 2017 17:01 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Ah, de befaamde Turkse 'advanced warfare' die ze ook toepassen in Koerdische steden.
Precisie operaties.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167882057
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2017 15:27 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Die 2 rechts mogen branden.
Juist niet! Zijn helden. _O_
pi_167882189
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2017 16:52 schreef Mathemaat het volgende:
Als je denkt dat je met 17 doden een oorlog gewonnen hebt :')
Lees je eens in.
  woensdag 4 januari 2017 @ 17:35:10 #226
365082 IPA35
Patriarch
pi_167882242
quote:
1s.gif Op woensdag 4 januari 2017 17:33 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Lees je eens in.
Straks Khamenei dood en dan Groot-Perzi toch?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167891349
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2017 17:35 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Straks Khamenei dood en dan Groot-Perzi toch?
Waarom moet Khamenei nu dood gaan?
  woensdag 4 januari 2017 @ 23:01:38 #228
365082 IPA35
Patriarch
pi_167891364
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2017 23:01 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Waarom moet Khamenei nu dood gaan?
Oh gewoon, kwestie van tijd.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167891465
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2017 23:01 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Oh gewoon, kwestie van tijd.
We zullen zien.
pi_167904454

Een oude video, maar wel interessant, een pownews verslaggever die een bezoekje brengt aan het FSA gebied bij Azaz, en een restaurantje bezoekt in Mara.

Toch ook wel boeiend om de anderen kant van het verhaal te zien, niet de Assad kant, maar die van de FSA. Ze zijn dus niet allemaal terroristisch van de FSA
pi_167905738
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 5 januari 2017 @ 19:13:24 #232
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167907763
quote:
Goeie strategie van Assad. In Idlib zitten ze allemaal als ratten in de val. Straks zitten ze allemaal daar en kan je ze non-stop bombarderen.
  donderdag 5 januari 2017 @ 19:20:36 #233
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167907942
Vooral alle fronten die je kan opruimen en soldaten die je vrij kan maken, om een minder verspreid slagveld te hebben, is de grote winst.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 5 januari 2017 @ 19:25:31 #234
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_167908088
quote:
1s.gif Op donderdag 5 januari 2017 19:13 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Goeie strategie van Assad. In Idlib zitten ze allemaal als ratten in de val. Straks zitten ze allemaal daar en kan je ze non-stop bombarderen.
Klopt. Eerst op sterkte komen , dan het gebied afsluiten ,uithongeren en bombarderen. Niet fraai en wellicht komt er nog een politieke oplasing. Dit is wel afhankelijk hoe de rebellen zich opstellen en in hoeverre zijngemengd blijven met extreme groepen. Blijft dit zo, dan is er geen andere keuze. In Aleppo en Homs was het uiteindelijk zeer effectief.
  donderdag 5 januari 2017 @ 19:33:22 #235
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167908329


Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167910468
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2017 23:01 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Waarom moet Khamenei nu dood gaan?
Khamenei heeft zelf gezegd dat hij binnenkort zal overlijden en dat er een opvolger gekozen moet worden.
pi_167912124
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2017 20:49 schreef maastricht12345 het volgende:

[..]

Khamenei heeft zelf gezegd dat hij binnenkort zal overlijden en dat er een opvolger gekozen moet worden.
Wordt wel spannend,hopelijk een vrouw. :P
pi_167917385
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2017 01:57 schreef Zalmplaat010 het volgende:
IS gebied krimpt en krimpt.. Ik ben benieuwd wat er met die tienduizenden IS strijders gebeurd over een tijdje, worden die allemaal opgepakt of zouden er ook deals worden gesloten net zoals met de rebellen in Aleppo?

Als IS geen gebied meer heeft, en je laat ze gewoon lopen ben ik bang dat ze losgaan op Europa en Turkije.

[ afbeelding ]
Mooi trouwens dit.. :s)

Eerlijk gezegd is dit echt slecht neergezet. Als Poetin alleen oke dat was wel _O_ Maar Nasrallah en Khamenei :') Zonder Rusland was Assad allang verslagen want Iran's steun was niet goed genoeg. Het was Rusland die het voor elkaar heeft gezorgd dat Assad aan het winnen is.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 06-01-2017 02:32:33 ]
pi_167917401
Vind trouwens dat de Iraakse overheid het in Mosul een stuk menswaardiger aanpakt als het Aleppo verhaal,

In Irak veroveren ze rustig wijk voor wijk, en laten ze de inwoners evacueren. Assad heeft veel meer lopen bombarderen.
pi_167917429
Syrie kaart in OP is outdated.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_167917760
quote:
Dit doet me denken aan "Je bent welkom, welkom in mijn land".
Racist
pi_167920645
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 02:33 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Vind trouwens dat de Iraakse overheid het in Mosul een stuk menswaardiger aanpakt als het Aleppo verhaal,

In Irak veroveren ze rustig wijk voor wijk, en laten ze de inwoners evacueren. Assad heeft veel meer lopen bombarderen.
Beetje jammer alleen dat het zichzelf daarbij vernietigd... Phyrric Victory is geen victory, en Assad zou zich dat niet meer kunnen veroorloven.

http://www.debka.com/arti(...)flop-exposed-Baghdad
Being involved is not the same as being commited. It's like bacon and eggs; the chicken is involved, the pig is commited.
pi_167920706
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 02:29 schreef vigen98 het volgende:
Eerlijk gezegd is dit echt slecht neergezet. Als Poetin alleen oke dat was wel _O_ Maar Nasrallah en Khamenei :') Zonder Rusland was Assad allang verslagen want Iran's steun was niet goed genoeg. Het was Rusland die het voor elkaar heeft gezorgd dat Assad aan het winnen is.
Nonsense.
pi_167920810
Rusland leverde wapens, Iran leverde manschappen.
Zonder Rusland was het inderdaad game over voor Assad, dit weet een klein kind van 4 zelfs, je hoeft geen expert te zijn om tot deze conclusie te komen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_167921326
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 11:21 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Rusland leverde wapens, Iran leverde manschappen.
Zonder Rusland was het inderdaad game over voor Assad, dit weet een klein kind van 4 zelfs, je hoeft geen expert te zijn om tot deze conclusie te komen.
Zonder competente groepen op de grond geen succes. Beide landen speelden een essentile rol.
pi_167921740
Heeft Turkije al-bab al veroverd?
pi_167921930
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 12:07 schreef Koskesh het volgende:
Heeft Turkije al-bab al veroverd?
:N
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 6 januari 2017 @ 12:45:37 #249
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167922520
Was weer een nieuwe boodschap van Al-Zawahiri naar buiten gebracht, waarin hij onder meer uithaalt naar ISIS. Verbaast me eigenlijk dat die gast nog altijd leeft.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 6 januari 2017 @ 12:47:07 #250
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167922551
Hoe oud is die bejaarde wel niet?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 6 januari 2017 @ 12:49:00 #251
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167922583
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 12:47 schreef Zahreddine het volgende:
Hoe oud is die bejaarde wel niet?
65
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 6 januari 2017 @ 12:49:35 #252
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167922597
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 12:49 schreef Szura het volgende:

[..]

65
Dan mag ie wel op pensioen gaan.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 6 januari 2017 @ 12:51:52 #253
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167922640
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 12:49 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Dan mag ie wel op pensioen gaan.
Je zou denken dat hij na al die jaren wel een bommetje zou hebben gekopt.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 6 januari 2017 @ 12:57:00 #255
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167922750
Beter dan Muhaysini in ieder geval :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167923138
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 12:55 schreef vigen98 het volgende:
Nasrallah is een marionet van Iran. Dus nee :r
Zonder Iran en Hebzollah zouden al die overgebleven christenen in de regio ook de eerste de beste boot naar Europa hebben gepakt. Daarom geniet Hebzollah enorme populariteit onder zowel christenen in Libanon als Syri. Maar goed, wat weet een verdwaalde Armeen in Nederland daar nu van.
pi_167923581
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 13:15 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Zonder Iran en Hebzollah zouden al die overgebleven christenen in de regio ook de eerste de beste boot naar Europa hebben gepakt. Daarom geniet Hebzollah enorme populariteit onder zowel christenen in Libanon als Syri. Maar goed, wat weet een verdwaalde Armeen in Nederland daar nu van.
:') ''Verdwaalde Armeen'' :') uit Irak ja :D Bedoel je dezelfde Hezbollah die een oorlog begon met Isral en enorme delen in het land in puin heeft gebracht in Libanon? Die Hezbollah? Waarom doe je alsof er maar 2 keuzes zijn? Hezbollah is ook slecht. Hezbollah weg en de rest van de Iraanse proxies en je hebt vrede in het midden oosten. Net zoals de Saoedische proxies die mogen allemaal branden.
pi_167923664
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 12:47 schreef Zahreddine het volgende:
Hoe oud is die bejaarde wel niet?
Update OP dan ff als je TS bent...
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  vrijdag 6 januari 2017 @ 14:00:16 #259
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167924010
Iraakse leger zet eindelijk koers naar Al Qaim, belangrijk ook voor de ontwikkelingen in Syri

https://mobile.almasdarne(...)ly-advance-al-anbar/

@IraqiSecurity
IMPORTANT:

#Iraq's army has liberated 40km along the road between Haditha and Al-Qa'im. The first steps towards the border with #Syria.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167924093
Zet deze in OP. Deze is wat accurater:

Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  vrijdag 6 januari 2017 @ 14:04:59 #261
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167924117
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 14:04 schreef SecretPret het volgende:
Zet deze in OP. Deze is wat accurater:

[ afbeelding ]
Die groene onzin in het zuiden maakt beide kaarten niet accuraat.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167924176
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 14:04 schreef Szura het volgende:

[..]

Die groene onzin in het zuiden maakt beide kaarten niet accuraat.
Hoezo onzin. Het is toch van de rebellen.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  vrijdag 6 januari 2017 @ 14:21:12 #263
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167924503
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 14:07 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Hoezo onzin. Het is toch van de rebellen.
Paar grensplaatsjes bezitten maakt nog niet dat je die hele woestijn zonder inhoud controleert.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 6 januari 2017 @ 15:38:03 #264
365082 IPA35
Patriarch
pi_167926270


Inschattingsfoutje
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167926339
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 15:38 schreef IPA35 het volgende:
[ afbeelding ]

Inschattingsfoutje
Kleintje maar.
Protge moi de mes dsirs.
pi_167927523
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 15:38 schreef IPA35 het volgende:
[ afbeelding ]

Inschattingsfoutje


Inschattinfsfoutje bedankt!
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 6 januari 2017 @ 16:37:11 #267
365082 IPA35
Patriarch
pi_167927857
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 16:25 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Inschattinfsfoutje bedankt!
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 6 januari 2017 @ 16:43:37 #268
365082 IPA35
Patriarch
pi_167927982
RZimmt twitterde op vrijdag 06-01-2017 om 16:35:07 Children of #IRGC fighters killed in #Syria meet Qasem Soleimani. https://t.co/1qemoEFFWB reageer retweet
Whehe
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167928628
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 13:37 schreef vigen98 het volgende:

[..]

:') ''Verdwaalde Armeen'' :') uit Irak ja :D Bedoel je dezelfde Hezbollah die een oorlog begon met Isral en enorme delen in het land in puin heeft gebracht in Libanon? Die Hezbollah? Waarom doe je alsof er maar 2 keuzes zijn? Hezbollah is ook slecht. Hezbollah weg en de rest van de Iraanse proxies en je hebt vrede in het midden oosten. Net zoals de Saoedische proxies die mogen allemaal branden.
Haha. Wat naef.
  vrijdag 6 januari 2017 @ 17:20:28 #270
365082 IPA35
Patriarch
pi_167928756
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 17:12 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Haha. Wat naef.
Maronitisch Libanon is alleen haalbaar als al die lui terugkeren uit Brazili/Mexico.

Carlos Slim, Shakira, Salma Hayek. De hele gangbang zeg maar.

Ik zou natuurlijk groot voorstander zijn van een christelijke meerderheidsstaat in het Midden-Oosten.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 6 januari 2017 @ 17:41:24 #271
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_167929073
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_167932567
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 17:20 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Maronitisch Libanon is alleen haalbaar als al die lui terugkeren uit Brazili/Mexico.

Carlos Slim, Shakira, Salma Hayek. De hele gangbang zeg maar.

Ik zou natuurlijk groot voorstander zijn van een christelijke meerderheidsstaat in het Midden-Oosten.
Oh wtf, ze hebben maronitische roots? :o Dat wist ik helemaal niet :o
  vrijdag 6 januari 2017 @ 20:06:08 #273
365082 IPA35
Patriarch
pi_167932664
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 20:04 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Oh wtf, ze hebben maronitische roots? :o Dat wist ik helemaal niet :o
Carlos Slim sowieso. De anderen waarschijnlijk, of "gewoon" Rooms-Katholiek Libanees.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167932749
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 20:06 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Carlos Slim sowieso. De anderen waarschijnlijk, of "gewoon" Rooms-Katholiek Libanees.
Sowieso als er een christelijk land komt in het midden-oosten zou dat heel gunstig zijn voor het westen. Een goede bondgenoot in het M-O heb je die zand mensen ook niet meer nodig.
  vrijdag 6 januari 2017 @ 20:09:15 #275
365082 IPA35
Patriarch
pi_167932773
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 20:08 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Sowieso als er een christelijk land komt in het midden-oosten zou dat heel gunstig zijn voor het westen. Een goede bondgenoot in het M-O heb je die zand mensen ook niet meer nodig.
Arabische Christenen zijn geen "zandmensen"?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167932867
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 20:09 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Arabische Christenen zijn geen "zandmensen"?
Nee. Dit zijn zandmensen. :



Je weet wel, Saoedirs die de pis van een kameel opdrinken. Hoe kunnen wij zandmensen zijn als wij uit een gebied komen waar dit is:



Daarmee neem ik dus officieel afscheid van Zuid-Irak. Vaarwel het was meh jullie leren te kennen.
  vrijdag 6 januari 2017 @ 20:13:40 #277
365082 IPA35
Patriarch
pi_167932896
Vigen is een Barzani troll geworden :'(
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167932920
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 20:13 schreef IPA35 het volgende:
Vigen is een Barzani troll geworden :'(
Que? Hoezo?



Ik neem genoegen met Sargon's rijk :Y

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 06-01-2017 20:17:17 ]
  vrijdag 6 januari 2017 @ 20:14:37 #279
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167932932
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 14:04 schreef SecretPret het volgende:
Zet deze in OP. Deze is wat accurater:

[ afbeelding ]
Deze is beter:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Syrian_Civil_War_map.svg

En deze nog beter:
https://commons.wikimedia(...)ese_insurgencies.png
Say what?
pi_167933355
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 20:09 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Arabische Christenen zijn geen "zandmensen"?
Also echte Arabische christenen zijn mensen uit Syri/Libanon niet. Ze zijn geassimileerd en denken dat ze Arabisch zijn terwijl hun roots Aramees/Assyrisch is. Dus ik zie zandmensen als mensen uit het Arabische schiereiland of roots daar hebben.
  vrijdag 6 januari 2017 @ 20:32:24 #281
365082 IPA35
Patriarch
pi_167933564
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 20:26 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Also echte Arabische christenen zijn mensen uit Syri/Libanon niet. Ze zijn geassimileerd en denken dat ze Arabisch zijn terwijl hun roots Aramees/Assyrisch is. Dus ik zie zandmensen als mensen uit het Arabische schiereiland of roots daar hebben.
Jaja weet ik weet ik.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167933587
De Koerdische regering discrimineerd Assyrirs maak wenst de Armenen wel eventjes een zalig kerst. Alsof iemand je gelooft :')

FalahMustafa twitterde op vrijdag 06-01-2017 om 18:03:03 I wish all my #Armenian friends in #Kurdistan, #Iraq, #Armenia & around the world a very happy #ArmenianChristmas. @MFAofArmenia @armenia. reageer retweet
pi_167933600
Ohja vergeten te zeggen :D Het is Orthodoxe kerst. Zalige kerstmis gewenst ~:) ~:) ~:)
  vrijdag 6 januari 2017 @ 20:38:08 #284
365082 IPA35
Patriarch
pi_167933803
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 20:33 schreef vigen98 het volgende:
Ohja vergeten te zeggen :D Het is Orthodoxe kerst. Zalige kerstmis gewenst ~:) ~:) ~:)
Ha monofysitische heidenen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167936401
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 20:33 schreef vigen98 het volgende:
Ohja vergeten te zeggen :D Het is Orthodoxe kerst. Zalige kerstmis gewenst ~:) ~:) ~:)
Het is kerst avond.
  vrijdag 6 januari 2017 @ 21:43:36 #286
365082 IPA35
Patriarch
pi_167936427
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 6 januari 2017 @ 21:46:19 #287
365082 IPA35
Patriarch
pi_167936507
quote:
10s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 21:42 schreef Lazvic het volgende:

[..]

Het is kerst avond.
Zinvor twitterde op vrijdag 06-01-2017 om 21:45:30 To settle confusion:Dec. 25 - International Christmas Jan. 6 - ArmeniansJan. 7 - Orthodox churchesJan. 19 - Jerusalem Armenians reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167936757
Weer iets geleerd. Dacht dat Armeneens en het Oosters-Orthodox kerk de zelfe datum kerst vierde.
  vrijdag 6 januari 2017 @ 21:56:21 #289
365082 IPA35
Patriarch
pi_167936884
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 21:52 schreef Lazvic het volgende:
Weer iets geleerd. Dacht dat Armeneens en het Oosters-Orthodox kerk de zelfe datum kerst vierde.
De Armeense kerk is Orientaals-Orthodox. Niet Oosters-Orthodox.
D.w.z. ze zijn monofysieten.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167937242
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 21:56 schreef IPA35 het volgende:

[..]

De Armeense kerk is Orientaals-Orthodox. Niet Oosters-Orthodox.
D.w.z. ze zijn monofysieten.
Weet ik dacht alleen dat ze de zelfde datum haden.
pi_167940907
maytham956 twitterde op vrijdag 06-01-2017 om 20:36:08 Iraqi soldier adopts a baby whose family was killed by #ISIS and now he is carrying him wherever he goes#Iraq https://t.co/kvyavH7REt reageer retweet
Wat een prachtig gebaar. _O_



:')
NEE!
pi_167940945
quote:
TS is echt lui, volgende topic ga ik het maar proberen.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_167941572
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 00:37 schreef HexHunter het volgende:
maytham956 twitterde op vrijdag 06-01-2017 om 20:36:08 Iraqi soldier adopts a baby whose family was killed by #ISIS and now he is carrying him wherever he goes#Iraq https://t.co/kvyavH7REt reageer retweet
Wat een prachtig gebaar. _O_

[ afbeelding ]

:')
Wel gevaarlijk zo.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 7 januari 2017 @ 04:16:43 #294
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_167942744
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 00:37 schreef HexHunter het volgende:
maytham956 twitterde op vrijdag 06-01-2017 om 20:36:08 Iraqi soldier adopts a baby whose family was killed by #ISIS and now he is carrying him wherever he goes#Iraq https://t.co/kvyavH7REt reageer retweet
Wat een prachtig gebaar. _O_

[ afbeelding ]

:')
Plottwist: mobile human shield.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zaterdag 7 januari 2017 @ 12:15:16 #295
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167946376
sayed_ridha twitterde op zaterdag 07-01-2017 om 04:58:08 IS take out a Turkish ACV-15 AAPC north of Qabasin, al-Bab https://t.co/J8CV15Jgq6 reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167946504
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 12:15 schreef Zahreddine het volgende:
sayed_ridha twitterde op zaterdag 07-01-2017 om 04:58:08 IS take out a Turkish ACV-15 AAPC north of Qabasin, al-Bab https://t.co/J8CV15Jgq6 reageer retweet
Wat is dat?
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_167950832
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 20:26 schreef vigen98 het volgende:
Also echte Arabische christenen zijn mensen uit Syri/Libanon niet. Ze zijn geassimileerd en denken dat ze Arabisch zijn terwijl hun roots Aramees/Assyrisch is. Dus ik zie zandmensen als mensen uit het Arabische schiereiland of roots daar hebben.
Hoe ben je zo zeker dat het geen arabieren zijn? Voor de Islam had je al Arabische stammen in de Levant die tot het Christendom waren overgegaan.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_167950836
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 12:21 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Wat is dat?
een pantservoertuig
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167950868
quote:
10s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 14:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

een pantservoertuig
Dat was t ;)
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_167950915
quote:
10s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 14:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

een pantservoertuig
R.i.p.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_167950924
Einde.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')