abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173686211
Tijd om wat tijden te spammen. Vanuit Calgary.

DJT04lHWAAIvhE_.jpg:large
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_173686239
An96God. _O_
Jack does it in real time...
pi_173686286
Livio Wenger zet in de eerste helft van september even een nationaal record op de 3km neer :7

http://speedskatingresults.com/index.php?p=3&e=18012&r=20004
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173798752
De volgende brokkenpiloot:
quote:
Patrick Roest heeft vrijdag bij een ongeluk tijdens een skeelertraining zijn linkeronderarm en -pols gebroken. De nummer 2 van het WK allround botste gedurende de training tegen een tractor die plots de weg op reed.

Ook Chris Huizinga en Douwe de Vries kwamen ten val, maar hun verwondingen vallen mee.

"We waren net met ons derde blokje tempowerk bezig, toen een tractor de weg op kwam", keek Roest terug. "Douwe en Chris probeerden hem rechts te ontwijken en kwamen in de berm. Ik ging links. Maar doordat hij ons op het laatste moment zag en remde, knalde ik frontaal op de achterkant."

De onderarm en pols van de pupil van coach Jac Orie zit momenteel in het gips. Komende maandag wordt hij door specialist Reinier Feitz geopereerd. Naar verwachting zal de jonge Zuid-Hollander daarna snel zijn trainingen kunnen hervatten. "Ik ben blij dat het mijn linkerarm en pols is, want die leg ik bij het schaatsen toch op mijn rug", aldus Roest.
https://www.teamlottojumb(...)ij?utm_source=Direct
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_173798838
Hoe knal je frontaal op de achterkant?
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173799067
quote:
11s.gif Op vrijdag 15 september 2017 21:20 schreef heywoodu het volgende:
Hoe knal je frontaal op de achterkant?
Door een roestig reactievermogen ;)
Altijd onderweg naar het avontuur
pi_173827750
Vidondo haalt zo'n zes seconden van het Spaans record op de 5km.
http://speedskatingresults.com/index.php?p=4&e=18015&g=1
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173829806
quote:
11s.gif Op vrijdag 15 september 2017 21:20 schreef heywoodu het volgende:
Hoe knal je frontaal op de achterkant?
_O-
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_173856715
quote:
Spelen laatste kunstje van Ter Mors als shorttrackster
Jorien ter Mors komt na dit seizoen niet meer in actie als shorttrackster. De 27-jarige Enschedese hoopt een plek te bemachtigen in de Nederlandse relayploeg en met dat team in februari tijdens de Olympische Spelen in PyeongChang een medaille te behalen.

Na de Spelen richt Ter Mors zich volledig op het langebaanschaatsen, zei ze vandaag in Thialf, waar de Nederlandse shorttrackers vooruit keken op het nieuwe seizoen.

Naast een medaille met de shorttrackvrouwen hoopt Ter Mors in Zuid-Korea ook olympische medailles te behalen op de 1000 en 1500 meter op de langebaan. In 2014 in Sotsji won ze al olympisch goud op de 1500 meter.

Jorien ter Mors.
Jorien ter Mors. Foto: SCS/Sander Chamid
De pupil van coach Jeroen Otter gaat het langebaanschaatsen en shorttrack opnieuw zo goed mogelijk combineren. Ter Mors doet bij het shorttrack mee aan de eerste twee wereldbekerwedstrijden, eind september in Boedapest en begin oktober in Dordrecht. ,,Ik hoop dat we daarna met Nederland hoog op de ranking staan, en ik de derde en vierde wereldbekerwedstrijd bij het shorttrack over kan slaan. Is dat niet zo, dan pak ik toch nog een van die twee wereldbekerontmoetingen in Azi mee. Ik moet ook wel meedoen in wereldbekerwedstrijden, anders heb ik niets op de Olympische Spelen te zoeken.''

In maart ging het bij de wereldkampioenschappen shorttrack in Ahoy in de finale van de relay mis. Ter Mors ging onderuit, waardoor Nederland naast de prijzen greep. ,,Als we daar goud hadden behaald, was ik misschien al gestopt. Maar zo wilde ik mijn shorttrackloopbaan niet eindigen'', legde Ter Mors uit.
Had ook in shorttracktopic gekund overigens :+
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 23 september 2017 @ 17:53:05 #210
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_173950323
TJ Flowers rijdt een Canadees record met 6.08 op de 5k.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_173961293
quote:
2s.gif Op zaterdag 23 september 2017 17:53 schreef I.R.Baboon het volgende:
TJ Flowers rijdt een Canadees record met 6.08 op de 5k.
Die gaat schroeien dit jaar.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_173964663
Kim Min-seon knalt in Calgary naar 37,70 op de 500 meter, waarmee ze Lee Sang-hwa's wereldrecord junioren (37,81) uit 2007 verbreekt.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173964697
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 11:34 schreef franklop het volgende:

[..]

Die gaat schroeien dit jaar.
TJ is altijd heel goed in choken als het erom gaat
  zondag 24 september 2017 @ 14:34:41 #214
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_173964978
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 14:20 schreef Remzz het volgende:

[..]

TJ is altijd heel goed in choken als het erom gaat
schroeien op hoogte is nog wat anders dan straks op de ows
pi_174063164
quote:
Kramer denkt aan massastart bij Olympische Spelen

Sven Kramer speelt met de gedachte om de massastart te rijden bij de Olympische Spelen in Pyeongchang. De drievoudig olympisch kampioen deed donderdagavond in de Elfstedenhal in Leeuwarden mee aan de eerste massastartwedstrijd van het nieuwe schaatsseizoen.

Al te verstrekkende conclusies wil Kramer nog niet verbinden aan zijn optreden in Leeuwarden. "Het kwam me wel goed uit. Ik vind het ten eerste een heel leuke training en ik vind het een leuk onderdeel. Het ligt me wel en ik heb er veel plezier in", begint Kramer.

Vijf medailles?
"Maar het is absoluut interessant", voegt hij eraan toe. "De prioriteit ligt natuurlijk op de 5 en 10 kilometer, maar dit is heel leuk om te doen. Ik ben hier natuurlijk niet helemaal voor niets."

Kramer zou in theorie voor vijf medailles kunnen gaan op de Spelen. Hij richt zich komend seizoen primair op de 5.000 en 10.000 meter, maar kan daarnaast ook zijn geluk op andere nummers beproeven. Zo zal hij - calamiteiten daargelaten - ook in actie komen op de ploegenachtervolging. En dan liggen er nog twee mogelijkheden op een medaille: de 1.500 meter en dus de massastart.

Schema komt goed uit
De massastart is bij de komende Winterspelen voor het eerst een olympisch onderdeel. Voor Kramer kan dat interessant zijn, omdat het nummer in de tweede week van de Spelen staat gepland. Dan staat er voor Kramer geen individuele race meer op het programma.

Kuiper: heel blij dat Sven Kramer hier is
Bondscoach Geert Kuiper is blij met de aanwezigheid van Kramer. "Als iemand als Sven ervoor kiest om mee te doen is dat mooi. We hebben het wel over een olympisch onderdeel. Ik denk dat er heel veel schaatsers zijn die zich willen plaatsen, maar er zijn maar twee plekken."

Maar het schaatsen zou het schaatsen niet zijn als de plaatsingsprocedure ingewikkeld is. Kramer weet dat maar al goed. "De massastart staat heel slecht in de matrix", zegt hij. "Dus waarschijnlijk zullen de schaatsers die daar al zijn de massastart moeten rijden."
quote:
Sven Kramer 'scoort pluspunten' voor deelname aan eerste mass start

Enigszins teleurgesteld is bondscoach Geert Kuiper met de deelnemerslijst van de eerste mass start competitiewedstrijd in Leeuwarden. Het is immers de eerste wedstrijd waarin men zich kan tonen als potentieel mass start rijder voor Nederland. "Deze wedstrijd telt wel degelijk mee."

Anderzijds begrijpt de bondscoach ook wel waarom veel schaatsers niet aanwezig zijn. De meeste teams zijn namelijk op trainingskamp in het buitenland. "Ik weet dat ze individueel ook moeten presteren en dat ze eind oktober pas moeten pieken. En Gary Hekman heeft dit seizoen nog niet zo vaak op het ijs gestaan, dus zijn afmelding kan ik ook nog wel begrijpen."

Er valt ook zeker wat te verdienen bij de mass start competitiewedstrijden. Zo staat er in het reglement dat de hoogste in het klassement over de komende wedstrijden in de voorselectie komt. Die komt dan automatisch in beeld voor een plek bij de eerste wereldbekers. "Rijders die er nu niet zijn, nemen dus een risico. Ik heb maar heel weinig momenten om te selecteren, dus als je bij deze wedstrijd goed rijdt, zal ik er zeker een notitie van maken", stelt Kuiper.

Aanwezigen
Wie er vanavond wl zijn, doen goede zaken bij de bondscoach. Zo is bij de mannen Sven Kramer een opvallende aanwezige. Hij start samen met ploeggenoot Douwe de Vries. "Daar ben ik heel blij mee. Het geeft ze zeker pluspunten. Sven en Douwe kunnen heel hard rijden en snappen het spelletje." Kramer won een paar maanden geleden nog de zomer mass start in Thialf. Maar of hij ook naar de Spelen wil op dit onderdeel, is gissen, stelt Kuiper. "Dat gaat wel knellen met al die andere afstanden. Maar als hij het leuk vindt en het kost hem weinig energie, zou het zomaar kunnen dat hij hem wil rijden. Ook omdat dit onderdeel pas op het eind van het toernooi wordt gereden."

Bij de vrouwen ontbreken onder meer Irene Schouten en Carien Kleibeuker. Ook zij zijn op trainingskamp. Janneke Ensing is daarentegen wel weer terug op het ijs. Vorige week was ze nog actief bij het WK wielrennen in Bergen, maar vanavond gaat ze het weer op het ijs proberen. "Ik vind het mooi dat ze erbij is. Ik ben benieuwd hoe snel zij de vertaling kan maken van het fietsen naar het schaatsen. Ik weet dat ze olympische ambities heeft en dat ze het een leuk onderdeel vindt. Ik heb haar twee jaar geleden ook al eens ingezet, dus ik ben zeer benieuwd."
pi_174066459
De Vries won uiteindelijk de massastart, Kramer werd 2e.

Bij de dames won EnsingGodin
pi_174067290
https://www.usatoday.com/(...)ince-1924/714207001/

quote:
KC Boutiette looks to blaze another new trail as speedskating's oldest Olympian since 1924

PARK CITY, Utah -- Parenting lessons aren't the only reason KC Boutiette is trying to make an Olympic team.

But they are an added bonus.

A trailblazer 20-plus years ago when he made the transition from inline to ice, Boutiette hopes to make history of a different sort at the 2018 Pyeongchang Games. At 47, he would be the oldest speedskater to make an Olympic team since Albert Tebbit, who was 52 when he competed for Britain at the 1924 Games.

"My family hasn't seen this side of my life and I have an opportunity to go to another Olympics. That's why I'm doing it," said Boutiette, who competed at the 1994, 1998, 2002 and 2006 Winter Games. "And I've got a 5-year-old son and he's learning how to win, how to lose, what it's like in sport, because you can't win everything.

"He wants Dad to win so bad," Boutiette said, recalling a recent meet in the Netherlands where he finished fifth. "After that race, I picked him up and I took him for a lap with me on the ice. That's our time to talk. That's our time for me to say, `You can't win them all. I did my best, I had fun. I was fifth place, still pretty awesome.'

"It's fantastic for me to be able to live that with him."

Boutiette won't lie, though. It'd be even more fantastic if his son could see him on an Olympic podium.

Boutiette did not win a medal in his first four Olympics, his best finish a fifth in the 5,000 meters in 2002. Still, after a brief comeback attempt ahead of the Vancouver Games in 2010, he was happily retired. He and his wife, Kristi, had two small children, and Boutiette was growing his business of custom-made cycling shoes.

Then the International Skating Union announced it was adding the mass start race to the Olympic program beginning in Pyeongchang.

USOC: What're the options for the U.S. to host the Winter Games in 2026 or beyond?

More: Losing Steven Holcomb has left indelible mark on U.S. bobsled team

Unlike traditional long-track races, which are essentially a series of two-person time trials, mass start has been likened to a bike race. The 24 skaters start the 16-lap race together, obviously, and there are four sprints throughout the race. The last of those sprints ends at the finish line, meaning the first three across the line get gold, silver and bronze.

Because of the sprints and the breakaways that often precede them, strategy is key, and a skater who is savvy often fares better than one who is simply fast.

Which makes the mass start perfect for Boutiette, who no longer has that finishing burst that made him so successful early in his career but makes up for it with the wisdom gained from more than a quarter-century of racing.

"It caters to somebody with a little bit more brains and a little more patience," said Joey Mantia, who won the mass start at last year's world championships. "Obviously, when you're aged 47, you've seen a lot of racing and you've done a lot of things. It suits him well."

He proved that in November with a silver medal at a World Cup race in Nagano, Japan. That made Boutiette the oldest skater ever to win a World Cup medal.

"That was awesome," Boutiette said, grinning. "When I got on the podium, I was like, should I call it? Should this be it?' Then me and the wife talk and she's like, `We're so close, it's only a year away.'"

Boutiette won't know if he's going to a fifth Olympics until January. But he does know that, no matter what happens, this is it. He also knows what he'd do with a medal should he win one: Chop it up.

No, seriously. Boutiette says he would cut his medal into as many pieces as he could and send them to everyone who has helped him along the way.

"Letting someone wear your medal and take a picture, that's one thing. But now that picture is going to sit on your phone. But if you send someone a piece of a medal - it's going to sit in a drawer for me - that would be the coolest thing ever because they're a part of your team," Boutiette said.

"That's the way I look at things and that's exactly what I would do with my medal," he said. "You'd have maybe a little piece of a medal and a ribbon, that's what I would be left with."

Well, that and all those life lessons he'll be passing on to his kids.
Citius, Altius, Fortius.
pi_174067374
quote:
zeg, ben jij niet geblesseerd geraakt in Amsterdam? :P
Altijd onderweg naar het avontuur
  vrijdag 29 september 2017 @ 09:07:18 #219
262211 hhh38
Het dal is voorbij
pi_174067436
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 22:48 schreef wimderon het volgende:

[..]


[..]

Vond ie het eerst geen circusnummer?
  vrijdag 29 september 2017 @ 09:54:11 #220
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_174068106
KC Boutiette _O_
pi_174102615
Michel Mulder heeft voor het eerst in 2 jaar weer een 34er geschaatst. In inzell tijdens een trainingswedstrijd 34,94.
pi_174102903
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 23:06 schreef Remzz het volgende:
Michel Mulder heeft voor het eerst in 2 jaar weer een 34er geschaatst. In inzell tijdens een trainingswedstrijd 34,94.
Olympisch seizoen ftw
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_174102973
We gaan voor vele SWEEPS in Pyeongchang ;(
pi_174103028
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 23:20 schreef Frozen-assassin het volgende:
We gaan voor vele SWEEPS in Pyeongchang ;(
Alsjeblieft niet ;(
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 1 oktober 2017 @ 08:45:56 #225
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_174105466
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 23:20 schreef Frozen-assassin het volgende:
We gaan voor vele SWEEPS in Pyeongchang ;(
De Pool Was had 34.85

Bij de vrouwen voorspel ik Japanse dominantie. Kodaira had 37.2
Takagi noteerde al een 1:55 op de 1500m.
Gn kloon van tvlxd!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')