abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 23 december 2016 @ 13:15:40 #1
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_167549943

Een van Elephones nieuwste toestellen, de Elphone S7 werd door Elephone naar mij toegestuurd voor een uitgebreide review. Dit toestel met een uiterlijk dat toch verdacht veel op een van de concurrenten lijkt wordt gepromoot onder andere met zijn Bezzle les design en 3D Curved Glass.
Naast het uiterlijk heeft dit toestel een van de nieuwste Mediatek processors onder de geleden en een uitstekende 4G compatibiliteit in Nederland. Een toestel die het voor Nederlanders die een beetje design, goede prestaties en een hoop bang voor buck willen best een prima zou kunnen doen.
Het toestel werd verzonden via DHL, met een value van 31.69 waardoor er uiteraard importheffing etc. afgedragen moest worden. Bij mij kwam dit uit op ¤41.19. Tjah, dat heb je soms als je iets van de andere kan van de wereld laat komen hé.




De Elephone S7 heeft verschillende kleurmogelijkheden: Goud, Blauw, Groen en Zwart. Al blijkt de groene variant nog niet geleverd te worden vanwege productie problemen. Maar de andere drie kleuren zijn beschikbaar. Ik heb het zwartgekleurde exemplaar toegestuurd gekregen, maar de blauwe variant ziet er ook aantrekkelijk uit. De doos waarin het toestel zit is een simpele bruine doos met de specificaties/informatie daarop gedrukt. De telefoon had redelijk wat bewegingsruimte in de verpakking en dus waren er wat krasjes ontstaan op de beschermde folie (ah, daarom zit die daar). Onder de folie kwam de telefoon helemaal ongeschaad vandaan. In de doos vindt je daarnaast nog een silicone hoesje, handleiding, oplader en kabel.



• Elephone S7
• Oplader (EU plug)
• Micro usb kabel (1,5m)
• Quick start guide
• Sim-Kaart tool
• TPU hoesje
• Screen protector (“Exploded-proof film”, optioneel)
Ja, je leest het goed.. “exploded-proof”, leuke verwijzing naar de teruggetrokken note 7


Cijfertjes en nummertjes.. tja het zegt niet altijd alles maar van deze Elephone zijn ze niet slecht. De 10 core processor, 4Gb heugen en 64GB opslag zijn niet slecht. Daarnaast ondersteunt dit toestel heel wat 4G banden, daarover meer bij prestaties.

• Processor: Helio X20 64-bit Deca-core
• Grafische chip: ARM Mali T880
• Ram: 4GB (2GB bij de 32GB versie)
• Opslag: 2+16GB/3+32GB/4+64GB
• Scherm: 5.5" FHD
• Camera: 13.0MP (achter), 5MP (voor)
• Systeem: Android 6.0
• Netwerk: 4G+/WCDMA/GSM
• Support micro SD (T-Flash):Max to 128GB
• Audio: 3.5mm Audio jack poort
• Connector: Micro-USB
• Draadloos: 802.11 a/b/g/n 2.4G/5G
• Locatie: GPS/Glonass
• Simkaart: Dual sim (Nano + Nano/TF)
• Batterij: 3000 mAh(Li-POL battery)
• Formaat: 150.4*73.2*7.6mm
• Gewicht: 148g




Het design van de Elephone S7 doet verdacht veel aan als dat van een van zijn westerse concurrenten de Samsung S7 Edge. Ondanks of nouja, doordat het een schaamtelozen kopie is qua utierlijke kenmerken ziet de S7 er wel echt strak uit. Met zijn afgeronde scherm(en glas) aan de voorkant en achterkant ziet hij er interessant uit met een mooi contrast tussen de glanzende voor/achterkant en het Matzwarte aluminium mid-frame.
Qua feel is het scherm aan de voorkant echt een genot om aan te raken met zijn randen die mooi tot de rand lopen en daar licht ombuigen. Aan de achterkant voelt het net wat minder vloeiend aan omdat er een duidelijk voelbare overgang zit tussen het frame en de achterkant. Het geheel voelt wel goed stevig en overall premium aan.

Qua knoppen en aansluitingsmodegelijkheden is dit echt een redelijk standaard telefoon. Voor het scherm met speaker, camera en proximity sensor, achter een camera met single-flash. Aan de rechterkant de volume rocker en aanknop, en aan de bovenkant een 3.5mm audio jack (yes, hij zit er nog!). En aan de onderkant vinden we twee speaker grills en de Micro-USB poort. Wat mij betreft een gemis dat er nog geen USB-C poort op zit, misschien iets voor de volgende generatie Elephones. Van de speaker-grills is er maar een echt in gebruik voor de speaker. Achter de andere zit waarschijnlijk de microfoon.




Als basis heeft deze telefoon een stock Android 6.0 ervaring. Met hierin onder andere het gebruik van Nederlandse taal (of een van de vele andere talen). Ondanks dat het bijna stock Android is op de Elephone S7 zijn er toch wel wat kleine aanpassingen. Bijna alle aanpassingen zijn uiterlijke/functionele tweaks die nuttig zijn, maar het kost nog wel even wat moeite om er aan te wennen. Sommige dingen zijn wel onhandig en vervelend, zoals live in de navigatie bar de internetsnelheid weergeven. Gelukkig kan je dit wel bij scherminstellingen uitzetten.

Daarnaast hebben de Elephones altijd een net andere insteek qua home/terug/menu knop. Dit is echt even wennen, elke keer dat ik een Elephone test weer. Maar na een dagje voelt het altijd wel natuurlijk aan. Je hebt namelijk alle functies in de home knop verwerkt op deze manier:
• Licht aanraking: Terug knop
• Twee aanrakingen: Home knop
• Een keer drukken: Home knop
• Twee keer drukken: Shortcut knop
• Ingedrukt houden: Open programma’s
Qua speaker prestaties is de audio beetje blikkerig bij maximaal volume, maar ga je twee standjes lager dan klinkt het goed vol en zuiver. Bellen gaat prima zowel de speaker als microfoon zijn dan van goede kwaliteit en het gesprek klinkt dus aan de andere kant luid en duidelijk.



Overall voelt de telefoon snappy aan. Heel af en toe merk je dat hij even een halve seconde over iets na moet denken maar voor je het weet rent hij alweer vooruit.


Het werkpaardje van dit toestel is de Helio X20, een 10-core 3-cluster architecture chipset van MediaTek. Deze chip heeft twee Cortex-A72 cores geklokt op 2.5GHz, vier Cortex-A53s geklokt op 2.0GHz, en nog een A53s kern geklopt op 1.4GHz. Deze combinatie zorgt voor enerzijds de benodigde rekenkracht, maar kan ook als je de telefoon wat minder intensief gebruikt terugswitchen naar wat energiezuinigere kernen. Dit in combinatie met de 4GB RAM + 64GB ROM (afhankelijk van versie) loopt prima en is redelijk energie zuinig.

Benchmarks:
Op de telefoon zijn een aantal standaard benchmarks gedraaid om de telefoons prestaties te kunnen vergelijken met andere telefoons. Vergeleken met top toestellen van Samsung en Xiaomi kan de S7 niet meekomen qua prestaties, maar ga je aar een generatie terug kijken dan wint de S7. Qua prijs/prestatie doet dit toestel het helemaal niet slecht en doet het vergelijkbaar/beter dan de concurrentie.

Vellamo: Multicore: 3021, Metal: 2746, Browser: 4164
3DMark: 451 (Sling Shot ES3.1), 9631 (Ice Storm Unlimited)
Antutu: 73727
Geekbench 4: 1588 (Single-Core), 2561 (Multi-Core)
Quadrant standard: 32551



4G/Wifi/GPS:
Voor een Chinaphone heeft de Elephone S7 een relatief unieke feature. Namelijk uitstekende 4G ondersteuning in de EU, onder andere in Nederland en Belgie. Dit komt doordat deze telefoons ook echt gemaakt worden met het oog op het westen, en niet/nauwelijks te krijgen zijn in China. Maar dit is dus voordelig voor ons hier. Met alle Nederlandse providers heb je dus prima 4G bereik. Met een Vodafone simkaartje heb ik de verbinding en snelheid hier getest en die is uitstekend.
Beschikbare banden op de Elphone S7:
• FDD-LTE:B1/B3/B7/B20 (2100/1800/2600/800)
• TDD-LTE:B38/B40 (2600/2300)

Scherm:
Het 5.5" 1080 *1920 pixels scherm met “JDI Incell Full Lamination” en Corning Gorilla Glass 3 is een van de top features van dit toestel. Met name natuurlijk omdat het een ‘edge kromming’ heeft. In praktijk merk je hier niet heel erg veel van, behalve als je er goed naar kijkt. Het is in ieder geval niet zo veel als bij de Samsung S7 Edge. En ik moet eerlijk toegeven dat het wel fancy is, maar ik zie de toegevoegde waarde behalve design-wise niet echt. Nouja, door dit effect lijkt het scherm wel echt tot te rand te lopen, dus is het scherm wel bijne edge-less. Qua beeldweergave ben ik dik tevreden, de kleuren zijn mooi fel, ook onder grote kijkhoeken zijn ze nog mooi en is het scherm duidelijk te lezen.
Een minder puntje van het scherm is de beperkte brightness instellingen, deze kan niet heel laag. Al hebben ze met de laatste OTA update na commentaar dit wel wat weten te verbeteren (brightness kan nu acceptabel laag). Daarnaast doet de touch het bij de uiterste randen 2mm niet altijd als je dit gaat testen met speciale software. Maar in praktijk heb ik hier echt totaal niets van gemerkt.. zal wel iets met de kromming van het scherm te maken hebben. En misschien is het ook wel meer een feature dan en bug, dat je niet bij het normaal vasthouden al touches veroorzaakt.
Dus de kleurweergave op het scherm is prima, net als de kijkhoeken. De kromming is zichtbaar, maar meer een gimmic dan een feature. Maar je hebt er geen last van, dus overall een goed scherm.

Camera:
De S7 heeft op cameragebied twee sensoren, achter een 13.0MP F/2.2 sensor en voor een 5.0MP F/2.4 sensor. De fotokwaliteit is redelijk te noemen, maar verwacht er geen wonderplaatjes mee te kunnen schieten. Vooral bij een buitensituatie met veel licht kan je goede foto’s schieten met een prima kleurbalans, al lijkt het soms wat oververzadigd. Ga je naar binnen of is het donker aan het worden buiten dan laat deze camera toch wat steekjes vallen. Ook de hoeveelheid detail in tegenlicht foto’s is niet heel erg goed. Daarnaast had ik het gevoel dat de tijd die tussen het maken van de foto en het echt nemen van de foto soms wel een seconde tijd zat. Niet echt wat je zou hopen.
Het is over het algemeen een redelijke camera, maar deze zich duidelijk niet meten met wat high-end smartphones nu kunnen.


Voor een aantal voorbeeld foto’s van de S7 klik hier.

Vingerprint reader:
De vingerprint sensor zit in de homebutton aan de voor, onderkant van het scherm verwerkt. Het instellen werkt als vanzelfsprekend via het menu. Het gebruik is ook eenvoudig, en werkt soepel en snel.
Vanuit standby kan je direct zonder eerst het scherm aan te zetten de telefoon unlocken door je vinger op de sensor te leggen. Maar als je dan klikt, unlockt hij eerst en gaat dan de vinger unlock doen wat je een extra seconde kost. Qua integratie valt daar iets te winnen, maar eigenlijk heb ik er niet meer over te zeggen dan dat het prima en snel, betrouwbaar werkt.

Accu:
Met een 3000 mAh(Li-POL) accu heeft de S7 een gemiddeld tot kleine batterij aan boord. Dit is voor een gemiddelde dag wel genoeg, en als je de telefoon weinig gebruikt kan hij meerdere dagen meegaan. Maar als je de telefoon echt intensief gebruikt (benchmarks draaien, films kijken, surfen) dan kan het gebeuren dat je het einde van de dag niet haalt. Maar omdat de telefoon MediaTek's Pump Express Plus fast charging technologie ondersteunt kan je deze wel vlot weer opladen. Ze claimen dat de telefoon van nul tot zeventig procent oplaad in een half uur. Ik heb dit niet getimed, maar opladen gaat inderdaad prima vlot.


De Elephone is een interessante telefoon ondanks het toch wel redelijk duidelijk gekopieerde uiterlijk. Met zijn prima specificaties en (bijna) stock Android draait alles soepel en snel. De Dual-Sim en volledige 4G compatibiliteit maken het een voor Nederlanders aantrekkelijke China phone. Alleen ontbreekt wat mij betreft de NFC chip in deze telefoon en had er misschien een wat grotere batterij in gemogen.

Pro:
• Aantrekkelijk uiterlijk
• Koptelefoonuitgang
• Dual-sim
• Vingerprint in home button
• 4G compatibiliteit

Con:
• Touch werkt laatste millimeter aan de rand niet altijd
• Geen NFC
• Camera bij low light
• Uiterlijk niet origineel
• Beperkte batterij



Voor meer informatie over de Elephone S7 kan je terecht op de officiële website, Facebook of Twitter van Elphone.

De telefoon is te koop bij de gebruikelijke Chinese en Nederlandse telefoon webshops te koop. Dit zijn onder andere bij Elephone zelf, Banggood, Gearbest, TomTop en in Nederland bijvoorbeeld bij RedBestbuy.

Op of aanmerkingen op mijn review, zowel inhoudelijk als spelfoutjes graag even via de PM melden.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobertNL op 27-12-2016 10:07:26 ]
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')