abonnement Unibet Coolblue
pi_167448097
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167448157
Wanneer je leugens gaat ophangen over Aleppo dan krijg je zulke dingen. Die Turan wolfjes kunnen überhaupt niet zelf nadenken.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167448176
quote:
photographer from the scene, says the assasin was the police guard assigned 4 the Russian ambassador, had police ID, said sth about Aleppo
Mocht dat waar zijn dan zijn de rapen gaar.

https://twitter.com/OnurBurcak
pi_167448315
Keiharde Islamisten in tweedelig zwart.

Toch een stuk sympathieker dan een jurk met baard denk ik dan.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  maandag 19 december 2016 @ 17:50:24 #5
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167448542
Dit kan enorme gevolgen hebben...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167448709
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2016 17:50 schreef Szura het volgende:
Dit kan enorme gevolgen hebben...
De CIA wordt steeds wanhopiger.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167448794
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2016 17:50 schreef Szura het volgende:
Dit kan enorme gevolgen hebben...
Omdat?
  maandag 19 december 2016 @ 18:09:02 #8
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167449053
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2016 17:59 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Omdat?
:')

De ambassadeur van een land (NAVO-lid ook nog!) neergeschoten in de hoofdstad, live op beeld, wellicht (aldus die geruchten) door een van de Turkse guards en wellicht om Aleppo. En of dat nog niet genoeg is natuurlijk het mijnenveld waarin beide landen zich in Syrië begeven. Do the math...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167449196
Totaal geen aandacht voor de overige gewonden/doden en meteen in paniekmodus voor weet ik wat. Kan niet inzien wat er nu opeens gaat gebeuren, behalve een aantal Russische vakantiegangers die hun vakantie omboeken.
  maandag 19 december 2016 @ 18:20:13 #10
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167449419
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2016 18:13 schreef Adrie072 het volgende:
Totaal geen aandacht voor de overige gewonden/doden en meteen in paniekmodus voor weet ik wat. Kan niet inzien wat er nu opeens gaat gebeuren, behalve een aantal Russische vakantiegangers die hun vakantie omboeken.
Als je niet begrijpt dat het een groot verschil kan maken of de Russische ambassadeur wordt neergeschoten (ogenschijnlijk vanwege de ontwikkelingen in Syrië) of Jantje of Pietje die toevallig de thee moest rondbrengen, dan snap ik niks van jou.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167450251
quote:
1s.gif Op maandag 19 december 2016 18:20 schreef Szura het volgende:

[..]

Als je niet begrijpt dat het een groot verschil kan maken of de Russische ambassadeur wordt neergeschoten (ogenschijnlijk vanwege de ontwikkelingen in Syrië) of Jantje of Pietje die toevallig de thee moest rondbrengen, dan snap ik niks van jou.
Ja, maar het gebeurt wel op de dag voordat Rusland, Turkije en Iran bijeenkomen in Moskou dus het komt hoogstwaarschijnlijk uit een hoek die liever ziet dat daar geen overeenkomst bereikt gaat worden.
Dus ik denk niet dat Turkije hier in directe zin de schuld van gaat krijgen.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  maandag 19 december 2016 @ 18:53:57 #12
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167450468
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2016 18:47 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Ja, maar het gebeurt wel op de dag voordat Rusland, Turkije en Iran bijeenkomen in Moskou dus het komt hoogstwaarschijnlijk uit een hoek die liever ziet dat daar geen overeenkomst bereikt gaat worden.
Dus ik denk niet dat Turkije hier in directe zin de schuld van gaat krijgen.
Moeten afwachten wat de presidenten straks zullen zeggen wat dat betreft.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167450570
We leven echt in een zieke wereld.
Protège moi de mes désirs.
pi_167450577
quote:
1s.gif Op maandag 19 december 2016 18:57 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
We leven echt in een zieke wereld.
Met een zieke religie die islam heet.
fan van Putin, Baudet, Jorge Lorenzo en Assad
pi_167450927
quote:
1s.gif Op maandag 19 december 2016 18:20 schreef Szura het volgende:

[..]

Als je niet begrijpt dat het een groot verschil kan maken of de Russische ambassadeur wordt neergeschoten (ogenschijnlijk vanwege de ontwikkelingen in Syrië) of Jantje of Pietje die toevallig de thee moest rondbrengen, dan snap ik niks van jou.
Natuurlijk begrijp ik dat, maar het lijkt me zeer sterk dat Turkije en Rusland hierdoor in een conflict gaan belanden. Kans is groter dat ze samen een 'vijand' aanwijzen. En diegene heeft een groot probleem...
  maandag 19 december 2016 @ 19:14:52 #16
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167451117
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2016 19:08 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Natuurlijk begrijp ik dat, maar het lijkt me zeer sterk dat Turkije en Rusland hierdoor in een conflict gaan belanden. Kans is groter dat ze samen een 'vijand' aanwijzen. En diegene heeft een groot probleem...
Dat is al meer dan een paar vakantiegangers die gaan omboeken, want ook als het die kant opgaat kunnen er grote gevolgen zijn. In al mijn posts maak ik ook een voorbehoud, afhankelijk van de diplomatieke reactie uit Russische en Turkse regeringshoek.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 19 december 2016 @ 19:36:24 #17
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167451771
CivilWarMap twitterde op maandag 19-12-2016 om 14:06:20 #SDF forces captured Karwan, Ziyarah, Wasta and Safra villages from #ISIS - #Raqqa countryside Map: http://syriancivilwarmap.com/ https://t.co/3ANvQD0ABb reageer retweet
islamicworldupd twitterde op maandag 19-12-2016 om 18:56:58 @islamicworldupd #SDF fighters of #WrathOfEuphrates captured Bor Sinjar Shamli, Bor Sinjar Janabi Sahba, Abu Kilat & Haji Sulieman villages reageer retweet
Say what?
pi_167453326
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2016 19:08 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Natuurlijk begrijp ik dat, maar het lijkt me zeer sterk dat Turkije en Rusland hierdoor in een conflict gaan belanden. Kans is groter dat ze samen een 'vijand' aanwijzen. En diegene heeft een groot probleem...
Zal idd erg meevallen. Probleem blijft wel dat dit gedachtengoed de norm aan het worden is in dat land, en dat de regeringspartij daar niet zonder lijkt te kunnen. Zie ook coup poging. Dit soort volk hang aan de lippen van de regering als gewillige knokploeg.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  maandag 19 december 2016 @ 20:24:27 #19
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_167453497
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2016 18:57 schreef Beach het volgende:

[..]

Met een zieke religie die islam heet.
Zegt iemand met Assad als plaatje? Vrij apart, aangezien hij net zo goed een moslim is toch?
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_167453746
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2016 18:47 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Ja, maar het gebeurt wel op de dag voordat Rusland, Turkije en Iran bijeenkomen in Moskou dus het komt hoogstwaarschijnlijk uit een hoek die liever ziet dat daar geen overeenkomst bereikt gaat worden.
Dus ik denk niet dat Turkije hier in directe zin de schuld van gaat krijgen.
Dit zal de band tussen de Russen en Turken juist versterken. Ze hebben immers een gezamelijke vijand in het terrorisme. De Russen komen de Turken tegemoet betreffende de koerden in ruil voor oogluikende steun voor het Syrie beleid van de Russen. Niemand heeft baat bij een verslechtering van die relaties. De Russen en de Turken gebruiken hun relatie allebei als leverage tov Europa en de VS. Ze hebben elkaar nodig.
pi_167454981
quote:
1s.gif Op maandag 19 december 2016 18:53 schreef Szura het volgende:

[..]

Moeten afwachten wat de presidenten straks zullen zeggen wat dat betreft.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167455289
Putin en erdo op 1 lijn dus kennelijk. Ze verkondigen exact het zelfde.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167456070
quote:
2s.gif Op maandag 19 december 2016 20:24 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Zegt iemand met Assad als plaatje? Vrij apart, aangezien hij net zo goed een moslim is toch?
Vraag dat maar aan de soennieten.
fan van Putin, Baudet, Jorge Lorenzo en Assad
pi_167456310
quote:
10s.gif Op maandag 19 december 2016 21:02 schreef Slayage het volgende:
Putin en erdo op 1 lijn dus kennelijk. Ze verkondigen exact het zelfde.
Zoals verwacht. De aanslagpleger bereikt het tegenovergestelde wat hij wilde.
pi_167456898
quote:
1s.gif Op maandag 19 december 2016 21:24 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Zoals verwacht. De aanslagpleger bereikt het tegenovergestelde wat hij wilde.
-1 voor de Mossad.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')