laziness | zondag 18 december 2016 @ 20:41 |
Met uit het vorige deel: Sorry zit mobiel kan het even niets zo snel goed zetten met fotos uit vorig deel | |
HaverMoutKoekje | zondag 18 december 2016 @ 20:51 |
Honeycomb is hier volgens mij niet te koop, maar in dat recept van Zo-is-dat staat hoe je het moet maken | |
laziness | zondag 18 december 2016 @ 20:53 |
Ah ja sorry niet helemaal gelezen mijn oog viel alleen op de titel | |
Goitske | zondag 18 december 2016 @ 20:55 |
@computergirl qua inhoud een halve cake ongeveer. Elke tulband heeft een doorsnede van 14cm. De gehele vorm zelf is 31,5x31,5cm en 6cm hoog. http://www.beppiebakgraag(...)ited-edition-4-stuks Een grote bundt vind ik niet altijd handig. Deze kun je makkelijker bijv eentje invriezen of weggeven | |
HaverMoutKoekje | zondag 18 december 2016 @ 21:44 |
beppiebakgraag | |
Zo-is-dat | zondag 18 december 2016 @ 22:08 |
Zeker een keer maken! Erg makkelijk en zo'n leuk effect | |
Goitske | maandag 19 december 2016 @ 07:01 |
helaas niet mijn website | |
madeliefff | donderdag 22 december 2016 @ 22:28 |
koekjes gevuld met Zwitserse meringue botercreme (rum-noten smaak) wat een heerlijke creme is dat. voor mij nooit meer botercreme zonder eiwit | |
laziness | zondag 25 december 2016 @ 13:19 |
Red velvet cake met frosting | |
Goitske | zondag 25 december 2016 @ 13:50 |
Oooh super mooi | |
Goitske | zondag 25 december 2016 @ 13:51 |
| |
HaverMoutKoekje | zondag 25 december 2016 @ 15:56 |
Bovenste is rocky road? | |
Goitske | maandag 26 december 2016 @ 17:51 |
ja klopt | |
Fixers | vrijdag 30 december 2016 @ 21:39 |
Nu voor de tweede keer een poging tot Pandancake gedaan. De eerste keer zakte de cake in tijdens het afkoelen. Ik dacht dat de cake gewoon net niet gaar was. Nu wat langer gebakken én ondersteboven laten afkoelen (wat ook in het recept staat). Maar nog steeds is mijn cake ingezakt, tegen de zwaartekracht in zelfs. Wat doe ik fout? Ik gebruik het recept van The Dumpling Sisters, vergelijkbaar met dit: Met als verschil dat in mijn recept het bakblik wel ingevet wordt en het uitkloppen van luchtbellen voor het bakken niet wordt gedaan. | |
IJsmuts | donderdag 5 januari 2017 @ 23:17 |
Goedenavond bakkers! Ik ga een taart maken met fondant (2e keer, de 1e was drama ) en heb al redelijk wat gelezen, maar ik heb toch twee dingen waar ik niet helemaal uit kom, hopelijk kunnen jullie mij hier in adviseren (ik heb de taarten inmiddels gebakken en in de koelkast staan. Morgen wil ik ze afsmeren/strak maken en zaterdag de fondant erover en beetje opleuken) > Wat is beter om de taart mee af te smeren, boter creme of ganache? Ik wil de taart zo strak mogelijk krijgen dus mijn idee is chocoladebotercreme en dan een dag in de koelkast. Ganache ken ik helemaal niet, maar ik lees dat dit ook goed gebruikt kan worden. > ik heb gelezen dat ik de fondant het beste kan uitrollen op een werkblad bestoven met poedersuiker. Maar hoe krijg ik de fondant weer schoon als de fondant op de taart zit? Met een vochtig doekje ofzo? Het lijkt mij dat er toch ook op de kant die niet op het werkblad ligt poedersuiker komt. > ik wil wat schuimpjes op de taart plakken, maar hiervoor wil ik geen botercreme gebruiken, maar iets doorzichtigs, een soort eetbare lijm van suiker ofzo? Kan dit en weten jullie hoe ik dat moet maken? Thanks! | |
derLudolf | vrijdag 6 januari 2017 @ 07:23 |
Plakken doen ze toch vaak met eigeel? | |
tombolafan | vrijdag 6 januari 2017 @ 07:29 |
Ik zou niet plakken met rauw ei Poedersuiker met een drupje water werkt prima | |
laziness | vrijdag 6 januari 2017 @ 08:12 |
Ik zou met botercreme afsmeren. Maar tegen de tijd dat je taart klaar is heb je 'm al drie dagen in de koelkast staan. Ik persoonlijk vind dat wel wat lang voor biscuit, er vanuit gaande dat ie daarna ook niet in 1x op is. Je kan biscuit beter als je het gebakken hebt invriezen of in een lucht dichte zak buiten de koelkast bewaren. Ik probeer 'm altijd zo vers mogelijk te serveren. Wat tombo zegt, glazuur van poedersuiker en water plakt prima. Maak een kwastje een heel klein beetje nat, veeg over de hele taart, dus niet alleen de vlekken en weg is de poedersuiker. Alternatief is Crisco. Dit geeft geen vlekken. [ Bericht 1% gewijzigd door laziness op 06-01-2017 08:25:00 ] | |
IJsmuts | vrijdag 6 januari 2017 @ 08:43 |
dank voor je advies! 3 dagen voorbereiden is idd wel wat lang, maar helaas moet het nu even zo ivm de planning, weinig tijd! ik zal gaan afsmeren met botercreme en zal morgen wel wat plaatjes posten van het resultaat! | |
Bleie | zondag 8 januari 2017 @ 14:28 |
Boehoe, vanochtend appelcake gebakken in mijn tulbandvorm. Vorm goed ingevet en gebloemd, maar hij kwam er alsnog niet goed uit. Iemand nog meer tips? Gebeurt me nl. altijd bij m'n tulband. (en de smaak valt me ook nog tegen, wel oké hoor, maar niet heel lekker). | |
Joosie200 | zondag 8 januari 2017 @ 14:29 |
Gebeurde die ene burgemeestervrouw toch ook bij HHB met sticky toffeecake? | |
Goitske | zondag 8 januari 2017 @ 16:04 |
heb je hem zeker 20 min laten afkoelen in de vorm? Je moet niet te snel lossen En waarmee is het ingevet? Ik gebruik graag bij dat soort vormen panko spray Ik heb zelf nordic ware lost altijd goed [ Bericht 4% gewijzigd door Goitske op 08-01-2017 17:13:09 ] | |
Goitske | zondag 8 januari 2017 @ 17:14 |
En misschien nog een idee de volgende keer je vulling ook wat bebloemen tegen vocht | |
Bleie | zondag 8 januari 2017 @ 18:44 |
Ik had hem 10 minuten laten staan. Nog iets langer wachten dus. Ingevet met vloeibare boter en toen bebloemd. Vulling niet bebloemd, kan ik ook nog proberen. | |
Goitske | zondag 8 januari 2017 @ 19:17 |
zeker 20 min liefst nog wat langer om zeker te zijn | |
laziness | zondag 8 januari 2017 @ 20:47 |
Toevallig maakte ik vandaag ook gebruik van mijn tulbandvorm. 30 minuten af laten koelen. Guinness chocolate cake with salted caramel glaze | |
Goitske | zondag 8 januari 2017 @ 21:39 |
Ik maakte short cake En mini saucijzenbroodjes maar dat was niet echt hoogstaande bakkunst, pakje bladerdeeg, pakje gehakt, zakje kruiden en sambal en voila | |
Goitske | zondag 8 januari 2017 @ 21:39 |
oooooh | |
Bleie | maandag 9 januari 2017 @ 15:58 |
Ziet er weer prachtig uit! Voor mij zit er maar één ding op met die tulband: blijven oefenen . Ik vind ze er zo mooi uitzien altijd... | |
HaverMoutKoekje | maandag 9 januari 2017 @ 16:32 |
caramel zelluf gemaakt met gecondenseerde melk? | |
#ANONIEM | maandag 9 januari 2017 @ 16:38 |
is dat hetzelfde als shortbread? | |
Lienekien | maandag 9 januari 2017 @ 16:47 |
Millionaire's shortbread, volgens mij. | |
#ANONIEM | maandag 9 januari 2017 @ 16:49 |
Ik bedoelde meer de koek aan de onderkant. Ziet er wel lekker uit (behalve voor de kiezen). | |
Lienekien | maandag 9 januari 2017 @ 16:50 |
Ja, dus. De combinatie met karamel en chocolade heet millionaire's shortbread. | |
#ANONIEM | maandag 9 januari 2017 @ 16:51 |
Ok, dus. Ik had al een vermoeden dat de rijke belegging iets te maken had met de naam. Leuk recept uit de Allerhande. | |
Goitske | maandag 9 januari 2017 @ 18:40 |
ja met suiker, stroop boter en gecondenseerde melk | |
Goitske | maandag 9 januari 2017 @ 18:41 |
ja hij gaat onder meerdere namen miljonairs shortbread oa | |
Goitske | maandag 9 januari 2017 @ 18:52 |
ik heb deze niet uit de allerhande heb hem al jaaaaren | |
madeliefff | maandag 9 januari 2017 @ 19:00 |
oo ik doe t altijd met suiker, water, boter en slagroom | |
Books1 | dinsdag 24 januari 2017 @ 14:18 |
Een cakeroll gemaakt voor zomaar. Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom. | |
trui | dinsdag 24 januari 2017 @ 14:42 |
Het lijkt wel een spons of zo'n verfroller. Maar knap gedaan, die stipjes! Ik heb laatst zo'n magic cake gemaakt (die door heel langzaam bakken vanzelf 3 verschillende lagen krijgt, erg lekker. Geen foto's van gemaakt, sorry. | |
trui | dinsdag 24 januari 2017 @ 14:43 |
Prachtig! Ik wil ook zo graag zo'n vorm. | |
Zo-is-dat | dinsdag 24 januari 2017 @ 17:28 |
Ahh dat is een tof uitprobeersel! | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 24 januari 2017 @ 17:31 |
snoezig | |
Goitske | dinsdag 24 januari 2017 @ 18:33 |
oooh wauw! | |
laziness | dinsdag 24 januari 2017 @ 18:33 |
Goed gelukt! Die maak ik ook vaak met allerlei printjes. Het leuke is dat het best makkelijk is maar veel lof oogst omdat het ingewikkeld oogt | |
Goitske | dinsdag 24 januari 2017 @ 18:34 |
ik heb weer een nieuwe op het oog maar heb nu 2 grote, eentje met 4 kleine tulbandjes en eentje met mini vormpjes dus ja eigenlijk totaal onnodig | |
HaverMoutKoekje | woensdag 25 januari 2017 @ 08:53 |
bakvorm hoarder gespot | |
Goitske | woensdag 25 januari 2017 @ 10:05 |
ik hou mij nog in op het moment Denk aan de ene kant ik heb 2 grote dus ja waarom een derde grote... Maar hij is wel mooi https://www.google.nl/sea(...)rc=n0p4puKBBDgAVM%3A | |
laziness | woensdag 25 januari 2017 @ 10:21 |
Ik vind ruim 40 euro voor een bakvorm wel echt van de zotte dat ze het durven te vragen er voor. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 25 januari 2017 @ 10:34 |
hij is idd wel mooi | |
Goitske | woensdag 25 januari 2017 @ 10:49 |
ik heb dat ook niet betaald 😉 Eentje heb ik via punten van de Oetker van de zondagnamiddag actie gekocht dus 25 euro inclusief verzenden, eentje op taart en trends met goede korting en heb met een vriendin meebesteld was halve prijs en die met de kleine vormpjes ook via een aanbieding dat ik de helft van de prijs heb betaald. Zijn wel hele fijne vormen en lossen super | |
Trusten | woensdag 25 januari 2017 @ 11:05 |
Ik heb van die andere Nordic Ware een nep siliconen versie besteld via Ali Express. Werkt top dus waarschijnlijk hebben ze deze ook wel Edit: https://www.aliexpress.co(...)ion/32747699546.html https://www.aliexpress.co(...)ake/32745069978.html Kan deze specifieke nog niet vinden | |
madeliefff | woensdag 25 januari 2017 @ 11:05 |
maak je zo vaak tulband dan? ik vind tulband nooit zo bijzonder. Ik heb liever een machtige taart | |
Goitske | woensdag 25 januari 2017 @ 13:15 |
je kunt alle kanten op met tulband. Sowieso rond kerst en dan 2 tegelijk de oven in Maar het is puur een vorm waar je een soort cake in maakt als je zoekt op bundt dan vind je ook meer dan de standaard recepten | |
Goitske | woensdag 25 januari 2017 @ 13:17 |
op een of andere manier heb ik altijd ruzie met siliconen vormen ligt denk ik aan mij Ze zijn zo wel veel betaalbaarder | |
Trusten | woensdag 25 januari 2017 @ 13:21 |
Ik was er een beetje bang voor maar ging prima. Had ze wel voor de zekerheid in gesprayed met bakspray (zou officieel niet nodig zijn). | |
Burdie | woensdag 25 januari 2017 @ 14:10 |
Je moet ze inbloemen toch? Ik doe altijd een beetje olie/vet en dan bloem. | |
Burdie | donderdag 23 februari 2017 @ 16:52 |
Voor de verjaardag van mijn zoon wil ik iets als dit maken: Hoe zouden jullie die brandweerauto bovenop maken; van massief fondant vind ik een beetje zonde namelijk. | |
Bleie | donderdag 23 februari 2017 @ 17:07 |
Van cake/biscuit? | |
Burdie | donderdag 23 februari 2017 @ 17:10 |
Zou het dan wel mooi strak worden? Ik dacht misschien om een doosje oid heen, dan is het natuurlijk niet eetbaar. | |
Bleie | donderdag 23 februari 2017 @ 17:13 |
Misschien even in de vriezer voor je hem snijdt. En als je hem dan bekleedt met fondant of marsepein, moet het wel kunnen toch? Is wel leuk als het eetbaar is. | |
Negentiendertig | donderdag 23 februari 2017 @ 17:56 |
Van Rice Krispy treats misschien? Evt zelf te maken door marshmallows te smelten en daar rice krispies aan toe te voegen. Afkoelen en snijden maar. | |
Muck | donderdag 23 februari 2017 @ 17:57 |
Het ding heeft bijna de vorm van een cakeblik, dus waarom bak je geen extra cake of kapsel die je kunt bekleden? Edit: wat bleie zegt dus... | |
Postbus100 | zondag 5 maart 2017 @ 21:37 |
Heb dit weekend scones gebakken voor een high tea. Toevallig twee totaal verschillende recepten, met een totaal verschillend resultaat Maar weet eigenlijk niet wat het beste recept is. Foto: Recept met rozijnen: Scones van Holtkamp - relatief veel boter en bakken op hoge temperatuur. Gladde, fijne structuur. Recept zonder rozijnen: Delicious Magazine (serie: Time Life) - relatief weinig boter, bakken op lagere temperatuur en een grove structuur. Worden behoorlijk hard na het afkoelen. Wat lijkt jullie het beste recept van sones (hoe het hoort) en waarom? | |
HaverMoutKoekje | zondag 5 maart 2017 @ 21:43 |
Rechts lijkt in ieder geval het meest op de scones bij M&S | |
Postbus100 | zondag 12 maart 2017 @ 18:20 |
Beste ervaren bakkers alhier, Ik heb een levensvraag die vorige week weer nieuw leven is ingeblazen. Ik ben op zoek naar een bepaald soort recept voor een cake/taart/kapsel, maar ik heb geen idee hoe het heet. Alleen hoe het hoort te smaken. Hoe ik erbij kom: onze buren maakten vroeger voor iedere verjaardag in het gezin (zeven stuks) dezelfde taart en decoreerden die iedere keer weer opnieuw naar een toepasselijk thema. Dat deden ze met icing frosting en andere decoratie. Piraten, gitaren, trompetten, cijfers, letters, tenten, violen, Amerikaanse vlag, luchtballonnen, ik heb er behoorlijk wat voorbij zien komen en allemaal geproefd. Altijd hetzelfde recept. Ze wilden dat alleen nooit delen, dus ik vroeg er op een gegeven moment ook niet meer naar. Ik had alleen de indruk dat het recept kwam uit een Amerikaans kookboek (aangezien ze zelf ook een tijd in Amerika hadden gewoond en veel tradities hadden meegenomen naar Nederland). Vorige week zat ik op een babyshower, hadden we taart van een bedrijf, en verdorie, het smaakte PRECIES hetzelfde! Dus blijkbaar is het echt een standaard bekend recept, een bepaald type cake. Maar wat kan het zijn geweest? De smaak: Redelijk compact, zoetig, rijk, vullend. De kleur is niet zo geel als onze Nederlandse cake. Het is ook geen standaard biscuitdeeg. Het wordt dus wel veel gebruikt als kapsel voor taarten. Wat voor recept zou het geweest kunnen zijn? [ Bericht 1% gewijzigd door Postbus100 op 12-03-2017 20:03:40 ] | |
Negentiendertig | zondag 12 maart 2017 @ 18:25 |
Nooit gesnapt waarom mensen een bepaald recept niet willen delen Misschien kun je de persoon die de babyshowercake vragen om meer info? Jouw omschrijving vind ik klinken als een gewone vanilla pound cake trouwens | |
Postbus100 | zondag 12 maart 2017 @ 18:30 |
Is ook nog een optie! Goh, dat zou hem nog wel eens kunnen zijn ook Binnenkort eens proberen te maken | |
Negentiendertig | zondag 12 maart 2017 @ 18:31 |
http://allrecipes.com/recipe/21702/grandmothers-pound-cake-ii/ Ticks all of the boxes, ben benieuwd of dat 'm is | |
Postbus100 | zondag 12 maart 2017 @ 18:46 |
Lastig te zien. Die eerste foto's lijken bijna te wit, maar dat kan ook aan de foto zelf liggen natuurlijk. En ze lijken iets te luchtig. Dit lijkt iets compacter: http://www.marthastewart.com/337155/vanilla-pound-cake (en dan het filmpje rechts). Ik zou 'm gewoon een keer moeten maken om te beoordelen of dat hem is. Je hebt me in ieder geval wel weer een nieuwe richting gegeven, dus thanks! (heb namelijk wel eens vaker naar recepten lopen zoeken, maar nooit iets goeds gevonden). | |
Postbus100 | zondag 12 maart 2017 @ 18:55 |
Zo zag 'ie er ongeveer uit, dus dit kan 'm ook nog zijn: http://www.marthastewart.(...)ake-vanilla-frosting | |
Dragonberry | zondag 12 maart 2017 @ 19:39 |
Victoria sponge? Een biscuit deeg dus, maar vettiger door de toevoeging van gesmolten boter. Ook veel gebruikt volgens mij is een angel food cake, maar dat is meer een chiffon volgens mij. | |
Postbus100 | zondag 12 maart 2017 @ 19:59 |
Zou ook nog kunnen. Bij nader inzien is hij wat grijzer dan die gele cake die ik hierboven heb gepost. Grijs, redelijk compact, en je raakt er snel vol van. En verslavend lekker Beetje à la dit: (Vegan Victoria), maar ik weet zeker dat het geen veganistische cake was. Het kan ook nog butter cake zijn: [ Bericht 30% gewijzigd door Postbus100 op 12-03-2017 20:08:38 ] | |
Goitske | zondag 19 maart 2017 @ 21:12 |
Het is een test morgen gaan mijn collega's testen Ingrediënten Voor het deeg 350 gr speltbloem 2 tl bakpoeder ½ citroen, rasp ¼ tl zout 1 tl vanille-extract 175 gr witte basterd suiker ½ ei 250 gr boter Voor de vulling 50 gram havermout 5 à 6 grote goudrenetten of jonagolds, in partjes 2 tl kaneel 3 el custardpoeder 4 el witte basterdsuiker 60 gr rozijnen Mix alle ingrediënten voor de bodem, leg de deegbal even in de koelkast Schil de appels Maak een mengsel van suiker, custard poeder en kaneel. Meng appelsukjes, rozijnen en suiker, custard en kaneel Bekleed een vorm met deeg, doe de havermout over de bodem dit neemt vocht op, appelmengsel er op. Slierten er overheen maken Ongeveer een uur op 180 graden | |
HaverMoutKoekje | zondag 19 maart 2017 @ 21:13 |
laziness | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:17 |
Blaast stof van het topic af.... Pretzels [ Bericht 6% gewijzigd door laziness op 22-08-2017 20:37:49 ] | |
Burdie | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:21 |
HHB begint ook weer bijna! Weet iemand toevallig of er net als vorig jaar weer zo'n kookboek van verschijnt, dat je thuis vooraf de baksels kunt maken? En heeft iemand tips voor het maken van een regenboog taart, en dan met name de hoeveelheid kleurstof? | |
Goitske | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:23 |
Ja het boek komt einde van deze maand uit al te bestellen bij bol.com Qua kleurstof gewoon steeds een beetje toevoegen. Vaak wordt de kleur iets minder als je het bakt dus je mag de kleur wel stevig toevoegen. Heel Holland bakt mee Seizoen 5 https://www.bol.com/nl/p/-/9200000075854268 | |
Goitske | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:25 |
ik kon het topic al niet meer terug vinden! Thanks! | |
Goitske | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:27 |
Jan heeft afgelopen week afscheid genomen van de gastouder. Ik had de cupcakes al in het traktatie topic gezet maar daar komt vast niet iedereen Vanille cupcakes met Lego avangers | |
laziness | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:42 |
Zo irritant dat photobucket het niet meer doet. | |
laziness | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:45 |
Is het boek de enige manier om mee te bakken? Ik dacht dat ze het ook op hun website zetten? | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:46 |
| |
HaverMoutKoekje | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:48 |
met natronloog gemaakt? | |
laziness | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:52 |
Baking soda/kokend water | |
Pisces29 | dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:56 |
Tof Heb je misschien digitaal een recept? | |
Burdie | dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:00 |
Volgens mij komen de recepten steeds pas na de uitzending online. | |
Goitske | dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:31 |
volgens mij ook | |
laziness | dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:48 |
Deed jij het vorig jaar ook via het boek dan? | |
Goitske | dinsdag 22 augustus 2017 @ 23:17 |
ja daardoor wist ik de technische opdrachten. Had het boek van een vriendin gekregen voor mijn verjaardag | |
laziness | zaterdag 26 augustus 2017 @ 19:29 |
Kind en ik maakten een four berry pie. Dat gaat natuurlijk niet zonder snoepen Daarna bouwden we een treinbaan en letten niet op en toen bleek ie een beetje donker. Hij is er niet minder lekker om [ Bericht 9% gewijzigd door laziness op 26-08-2017 19:36:55 (foto link aangepast) ] | |
Goitske | zaterdag 26 augustus 2017 @ 19:44 |
Jammer dat hij net te lang in de oven heeft gestaan maar de smaak die telt! Heerlijk kinderen die helpen in de keuken | |
Goitske | zondag 3 september 2017 @ 10:57 |
Voor wie niet in het hhb topic komt. | |
GlennQuagmire | vrijdag 8 september 2017 @ 11:06 |
Ik wou deze taart maken: http://www.24kitchen.nl/s(...)en/franse-mokkataart Kan ik dan vandaag alles maken t/m de bavarois en m de hele nacht in de vriezer zetten zodat hij morgen afgemaakt kan worden? In het recept staat nml 3 uur en ik weet niet hoe goed invriezen is voor bavarois? | |
Burdie | vrijdag 8 september 2017 @ 12:40 |
Ja hoor, kan prima. | |
Goitske | zaterdag 16 september 2017 @ 20:12 |
Apeltaart Citroen taart Crème brulee taart | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 16 september 2017 @ 20:14 |
ik eet de appeltaart wel op | |
Puala | zaterdag 16 september 2017 @ 20:15 |
Die citroen is lekker | |
soapie | zaterdag 16 september 2017 @ 20:15 |
Doe mij maar een stukje citroen! Ziet er super uit! | |
laziness | zaterdag 16 september 2017 @ 20:16 |
Oeh heb je een recept/linkje van die creme brulee taart? | |
Goitske | zaterdag 16 september 2017 @ 22:27 |
https://www.culy.nl/recep(...)-en-witte-chocolade/ | |
madeliefff | zondag 17 september 2017 @ 11:10 |
creme brulee taart lijkt me wel wat. Ik vraag me alleen af of het krachtig genoeg smaakt voor taart. Hoe smaakte het? Aanradertje of? | |
Goitske | zondag 17 september 2017 @ 12:22 |
echt heeeeerlijk! De eerste bodem zitten speculaas kruiden door dus echt heerlijke warme smaak qua bodem, het zoete van de crème brulee en frisse van de frambozen [ Bericht 11% gewijzigd door Goitske op 17-09-2017 16:30:10 ] | |
Zo-is-dat | zondag 17 september 2017 @ 12:59 |
Oehhh heerlijk! Zou van alle drie een stukje willen | |
Molo | zondag 17 september 2017 @ 13:01 |
Heerlijk! En mooi opgemaakt ook | |
Goitske | zondag 17 september 2017 @ 16:30 |
hebben meerdere hier gedaan | |
HaverMoutKoekje | zondag 17 september 2017 @ 17:48 |
gefeliciflapstaart nog | |
Goitske | woensdag 20 september 2017 @ 15:52 |
thnx! Heb het dit weekend gehouden maar was gisteren jarig. Voor mijn werk de citroen en appeltaart gemaakt waren zo op! Net met de jongens koekjes gebakken Is volgens recept van Laura's bakery http://www.laurasbakery.nl/mm-chocoladekoeken/ Toch winnen deze het bij mij, deze zijn lekker maar wel heel machtig de hazelnoot is dan lekkerder http://www.laurasbakery.n(...)noten-en-pecannoten/ | |
HaverMoutKoekje | woensdag 20 september 2017 @ 16:06 |
Ja die laatste heb ik ook al eens gemaakt, goed recept | |
madeliefff | woensdag 20 september 2017 @ 17:17 |
| |
ChrisCarter | woensdag 20 september 2017 @ 18:35 |
Hoi ik wil dit weekend kletskoppen gaan maken. Is er een "go to" recept of maakt het niet zoveel uit? | |
Goitske | woensdag 20 september 2017 @ 18:40 |
ik heb die uit de bakbijbel van Rutger vd broek gemaakt afgelopen maandag waren erg lekker! En heel raar snel verdwenen | |
DeKleineOnbekende | woensdag 20 september 2017 @ 18:40 |
[ Bericht 100% gewijzigd door DeKleineOnbekende op 20-09-2017 18:41:16 (Dubbel ) ] | |
DeKleineOnbekende | woensdag 20 september 2017 @ 18:40 |
| |
ChrisCarter | woensdag 20 september 2017 @ 20:17 |
Top, ik zal er eens naar kijken. | |
Postbus100 | woensdag 20 september 2017 @ 20:20 |
Ik houd jou hier verantwoordelijk voor | |
Koningin | donderdag 21 september 2017 @ 14:05 |
Die M&M koekjes zijn een goede tip voor mijn zoon, die binnenkort jarig is. Die vindt M&M's heerlijk. Thanks!! | |
Goitske | vrijdag 29 september 2017 @ 21:43 |
iets met sorry ofzo? | |
Goitske | vrijdag 29 september 2017 @ 21:50 |
Morgen naar taart en trends dus deal met m'n vriendin met wie ik ga gemaakt. Zij bakt de broodjes ik de koekjes. Granberry havermout koekjes die zijn echt zoooo lekker een van mijn favorieten. Enige in het recept maken ze hoopjes, ik draai balletjes die ik dan plat druk dat is makkelijker en vooral als je handen iets vochtig zijn draait nog makkelijker Het recept: http://www.smulweb.nl/rec(...)kjes-met-cranberries Chocolade koekjes met hazelnoten en pecannoten dit is mijn andere favoriete koekje alleen voel ik mij bij deze eten wat meer schuldig dan de havermout aangezien die gezonder klinkt deze zijn nog verwelkomen lekkerder dan de m&m koekjes Recept: http://www.laurasbakery.n(...)noten-en-pecannoten/ En de laatste Limburgse knapkoeken. Ze zijn prima te eten maar doen het niet echt voor mij... Vooral niet als de 2 bovenstaande er zijn. Ik had ze nog nooit gemaakt dus wilde het toch een keer proberen. Ik heb voor mijn verjaardag 3 boekjes gekregen met recepten uit Limburg en stonden deze dus in | |
Postbus100 | zaterdag 30 september 2017 @ 10:42 |
Vraagje aan de bakkers hier: ik wil een lemon-merengue-taart(je) maken. Qua bodem heb ik hem ooit een keer van een patissier gehad met een vrij donkere, krokante korst. Nu heb ik het vermoeden dat het Harde Wenerdeeg is naar aanleiding van een filmpje van Cees Holtkamp Wat denken jullie: is dat lekker/geschikt voor een citroen-merenguetaart? Of zou het de bodem van een appeltaart kunnen zijn geweest? Een andere optie is het deegrecept van bijvoorbeeld Laura's Bakery: http://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-pie/, maar ik vrees dat die een stuk lichter/zanderiger smaakt dan ik destijds geproefd heb en daar heb ik niet zoveel zin in Wat raden jullie aan?
[ Bericht 2% gewijzigd door Postbus100 op 30-09-2017 11:01:17 ] | |
Dragonberry | zaterdag 30 september 2017 @ 12:08 |
Een appeltaart bodem is eigenlijk ook een harde wener deeg. Kan prima, maar ik zou eerder een deeg maken zonder ei en suiker zodat het geheel niet te zoet word. Misschien kan je hier wat mee: http://ashleemarie.com/four-amazing-pie-crusts/ Edit: Rudolph maakt 'tarte au citron' ook met harde wener deeg http://www.24kitchen.nl/recepten/tarte-au-citron | |
Burdie | zaterdag 30 september 2017 @ 12:09 |
Ik zou een slof maken als bodem | |
Goitske | zaterdag 30 september 2017 @ 12:27 |
ik heb laatst eentje van Rutger vd broek gemaakt uit de bakbijbel was erg lekker http://www.smulweb.nl/rec(...)-knapperige-meringue | |
Postbus100 | zaterdag 30 september 2017 @ 12:28 |
Oeh, wat is het recept van de bodem? (en de bakinstructies) Ik wil trouwens gewoon de bodem blind bakken, de lemon curd in een (enigszins?) afgekoelde bodem scheppen, merengue erop smeren en nog even onder de grill. Dus geen lemon curd meebakken. | |
Goitske | zaterdag 30 september 2017 @ 12:29 |
zie link Sta nu op taart en trends in de koffierij | |
Postbus100 | zaterdag 30 september 2017 @ 12:29 |
Oeh, dat zou het ook wel eens geweest kunnen zijn! | |
Postbus100 | zaterdag 30 september 2017 @ 12:30 |
Oja, sorry, dankjewel! | |
Goitske | zaterdag 30 september 2017 @ 12:51 |
geeft niet hoor! Proef op de som. De knapkoeken zijn goed gelukt! Vriendin komt uit Brabant dus die kent die dingen zijn goed van smaak en knapperigheid De Duitse campingbroodjes zijn erg lekker van Monique. Is een Duits recept die ze heeft gebruikt. De krentenbollen gaan we straks testen De chocolade en havermout koekjes zijn heerlijk En nu verder shop till you drop! | |
Postbus100 | zaterdag 30 september 2017 @ 13:52 |
Deeg voor slof ligt te rusten in de koelkast. Mag ook wel, want rond 16.00/16.30 moet de taart klaar zijn. | |
Postbus100 | zaterdag 30 september 2017 @ 16:44 |
HaverMoutKoekje | zaterdag 30 september 2017 @ 16:47 |
duitse campingbroodjes? Ben benieuwd waar je allemaal mee thuis komt | |
Dragonberry | zaterdag 30 september 2017 @ 20:04 |
En? Is het wat je wilde? Ziet er goed uit in ieder geval | |
Goitske | zaterdag 30 september 2017 @ 21:47 |
Campingbroodje is al een hap uit. Is met een parelsuiker er door heen. Ze legde het uit als een bolletje binnenin waar heel veel parelsuiker in het deeg zit en daar weer deeg omheen Ze wil het recept nog vertalen | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 30 september 2017 @ 21:55 |
Ik zoek nog een verband met een camping | |
Goitske | zaterdag 30 september 2017 @ 21:58 |
geen idee 😂 misschien omdat je geen beleg nodig hebt ofzo. Maar waren wel lekker zoet maar niet te zoet | |
Goitske | zondag 1 oktober 2017 @ 19:47 |
Vandaag als #technischeopdracht van Heel Holland Bakt de Friese oranjekoek. Ik heb het recept gebruikt wat op het blog staat van Rutger Bakt welke naar mijn idee dichterbij de oranjekoek komt die in Groningen en Friesland verkocht wordt. Al met al vond ik het verwerken van het deeg wel lastig maar het is gelukt. Vers fruit was geen optie want hij gaat morgen mee naar mijn werk dus chocolade en nav de demonstratie van Robert van Beckhoven van gisteren dacht ik ach strooi er wat vrolijkheid op. Ik weet natuurlijk wel dat het niet zo hoort bij oranjekoek want ik ben er tenslotte mee opgegroeid maar het is feest 5 jaar heel Holland bakt. Al met al een uitdaging om te bakken, vooral aangezien ik altijd een peuter en kleuter bij mij heb die willen helpen! Dus die vliegen onder je handen door om er maar bij te kunnen om te helpen en proeven! Ik vind hem erg lekker en doet mij echt aan mijn jeugd denken die ik doorgebracht heb in Groningen vlakbij de grens met Friesland. | |
Bleie | zondag 1 oktober 2017 @ 20:47 |
Prachtig! | |
HaverMoutKoekje | zondag 1 oktober 2017 @ 20:47 |
Ga je die ook zo netjes over brengen naar het werk met die toefjes? Niet met de fiets zeker | |
Goitske | zondag 1 oktober 2017 @ 21:02 |
nog erger met de bakfiets stuitert lekker | |
HaverMoutKoekje | zondag 1 oktober 2017 @ 21:05 |
Heb je havermoutkoejes gebakken, alleen met rozijnen ipv cranberries | |
Goitske | zondag 1 oktober 2017 @ 21:06 |
lekker hè! | |
HaverMoutKoekje | zondag 1 oktober 2017 @ 21:07 |
Ja best goed gelukt | |
Postbus100 | zondag 1 oktober 2017 @ 22:19 |
De smaakcombinaties zijn heerlijk! Qua uiterlijk had ik nog wat moeite met de verhoudingen. Het laagje merengue mocht wat dikker. En de slof (in taartvorm) had ik blind gebakken, maar werd daardoor niet direct gaar en bleef daardoor misschien wat laag/ingeklonken. Dus die heb ik zonder blindbakvulling nog wat langer in de oven gehouden. Misschien kan dat een volgende keer anders. Maar verder wel leuk om voor het eerst Italiaanse merengue te maken! Bij gebrek aan een suikerthermometer heb ik een vleesthermometer gebruikt. Maar de eerste batch suiker werd al bruin, dus was te ver. De tweede was denk ik wel goed (misschien een paar graden te ver). Het resultaat was in ieder geval lekker | |
Goitske | maandag 2 oktober 2017 @ 09:02 |
pff heel over gekomen! Iedereen met Friese roots staat te kwijlen bij de koelkast | |
Goitske | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:21 |
De vriendin die de Duitse campingbroodjes had gemaakt heeft het recept vertaald Dus voor de liefhebber Duitse campingbroodjes Ingredienten 500 gr. bloem (type 405) 42 gr. verse gist 350 ml melk 125 gr roomboter, ongezouten 100 gr fijne tafelsuiker 1 zakje vanillesuiker 1 afgestreken theelepel bakkerszout (ong. 7 gram) 1 heel ei (M) Het eiwit van 1`heel ei (mt M) 100 gr. hagelsuiker 1 eigeel van 1 hel ei (mt M) 1 eetlepel melk Hagelsuiker voor afwerken Werkwijze Doe de bloem met zout, suiker en vanillesuiker in een kom en meng goed door. Maak in het midden een kuiltje en doe het ei en eiwit hierin. Brokkel het gist eroverheen. Verwarm de melk en smelt de boterin de melk. Doe dit mengsel bij de bloem en mix het kort op lage stand. Ongeveer drie minuten en daarna voor 5 minuten wat sneller. Laat het tien minuten ruswten en mix daarna nog eens voor vijf minuten op hoge stand. Neem het deeg uit de kom en halveer in 2 gelijke hoeveelheden. Verdeel de hagelsuiker door 1 helft van het deeg. Vorm van beide helften elk en rol van 32 cm en zorg dat je hieruit 16 gelijke stukken deeg haalt. Bol de deegstukjes zonder hagelsuiker op en druk ze daarna met je hand plat met een doorsnede van 8 cm . Maak bolletjes van de deegsukjes met hagelsuiker, zet ze op de platgevormde ronde deegstukken en pak het bolletje in. leg met de naad naar beneden op de bakplaat, hou ongeveer 5 cm ruimte tussen de bolletjes. Maak een mengsel van melk met eigeel en strijk hiermee je bolletjes in. Snijd hierna met een scherp mes . Dit kan je houden bij en snede of een kruis, net wat je leuk vind. Laat de bolletjes rijzen voor ongeveer 45 minuten. Ik laat ze in de oven rijzen op 40 graden. Wannee je ziet dat ze in volume bijna zijn verdubbeld verwarm je je oven voor op 180 graden Strooi wat hagelsuiker over de bolletjes en bak ze af in 20-25 minuten | |
derLudolf | woensdag 4 oktober 2017 @ 21:16 |
Hoe heet dat in het Duits? | |
HaverMoutKoekje | woensdag 4 oktober 2017 @ 21:20 |
kampierbrödchen für Holländer | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 21:23 |
! | |
Broodjekipkorn | zondag 15 oktober 2017 @ 07:22 |
Ik heb eigenlijk een vraagje over een recept uit de Bakbijbel. Gisteren heb ik macarons gemaakt en dat ging eigenlijk heel goed, maar nu de vulling nog. Zie ik in dat boek staan 'macarons met karamel zeezout vulling'. Dus ik aan de slag volgens recept met water en suiker. Na een poosje de slagroom met de vanille er doorheen bij de karamel gevoegd. Tot zover ging het eigenlijk goed, maar daarna staat er dat ik de karamel moet laten afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens ik de mixer bij de geklopte boter met zeezout moet voegen. Prima, maar voor ik het weet is mijn karamel 1 grote bonk en kan ik er niets meer mee. Om het kook proces van de karamel te staken, moet ik het in een bak met koud water zetten, dus dat heb ik gedaan. Had ik dat beter niet kunnen doen? Mijn karamel wordt helaas keihard. Heb het weer lichtelijk verwarmd, maar dan is er nog steeds niets mee te kloppen vanwege de erg stevige, dikke stroop. | |
minilot | zondag 15 oktober 2017 @ 07:56 |
Ik vermoed dat je de karamel te heet hebt laten worden. Hoe stevig karamel uithardt bij afkoelen is sterk afhankelijk van de hoogste temperatuur die het had. Staat daar niks over in je recept? | |
Burdie | zondag 15 oktober 2017 @ 08:01 |
Welke hoeveelheden heb je gebruikt? Ik doe het altijd zo: Suiker net onder water zetten; wachten tot het karamelliseert; klont boter er bij; als een gek roeren tot het mengsel egaal wordt; slagroom erbij; laten afkoelen. | |
Broodjekipkorn | zondag 15 oktober 2017 @ 08:01 |
Dat ik er bij 180 graden de slagroom bij moet doen, die ik vervolgens nog op het vuur door moet roeren tot het is opgelost. Daarna moet het van het vuur, afkoelen tot kamertemperatuur en dan eigenlijk bij de boter en zout in de mixer. Is het wellicht ook fout geweest om de pan direct van het vuur in het water te zetten (dat stond in zijn algemene recept voor het maken van karamel, vandaar dat ik dat had gedaan). | |
Broodjekipkorn | zondag 15 oktober 2017 @ 08:04 |
Even dubbelpost, dat is wat makkelijker op telefoon. Sorry! Hm ja, volgens recept. Dat is 175 gram suiker, 50 ml water. Dat eerst karameliseren en vervolgens moet de warme room (135ml slagroom) erbij en dan zou het eigenlijk daarna in de mixer moeten met (als ik me miet vergis) ongeveer 125 gram boter). Edit: ik twijfel over hoeveel boter, heb het recept nu even niet bij de hand. | |
minilot | zondag 15 oktober 2017 @ 08:19 |
180 graden zit rond de allerhoogste suikertemperatuur voor verbranden, geen wonder dat het keihard werd bij afkoelen! Voor een zachte, gladde vulling lijkt me suiker verhitten tot 130 graden veel logischer, maar goed, ik weet natuurlijk niet wat het exacte recept is.. | |
Broodjekipkorn | zondag 15 oktober 2017 @ 08:30 |
Nou, ik hoop dat je gelijk hebt haha. Ik wil het vanmiddag nog een keer proberen eigenlijk, maar bij 130 graden was gisteren mijn suiker nog niet gekleurd (wel allemaal al soort van kristalbelletjes erop). | |
Goitske | zondag 15 oktober 2017 @ 09:00 |
welke pagina is het van de bakbijbel? Zal ik eens kijken | |
Broodjekipkorn | zondag 15 oktober 2017 @ 09:13 |
386, en de losse karamel how-to staat op 70. Ik zie al wel dat ik zelf de 180 heb zitten verzinnen, want op p. 70 staat 170 graden. Dat is al 1 fout. 🤣 | |
Goitske | zondag 15 oktober 2017 @ 09:21 |
haha goed lezen is al de eerste stap ik ken het wn maar denken wat doe ik fout | |
Broodjekipkorn | zondag 15 oktober 2017 @ 09:23 |
Ja klopt hahah , maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden. | |
Goitske | zondag 15 oktober 2017 @ 09:47 |
ligt denk ik aan de hoeveelheid room. Ik maak ook wel caramel mbv gecondenseerde melk, vind ik zelf makkelijker | |
Broodjekipkorn | zondag 15 oktober 2017 @ 09:49 |
In plaats van de room bedoel je? Daarmee ben ik niet bekend. Mocht het na vandaag nog niet lukken, wil ik dat ook wel eens proberen. Update: een ander recept van internet geprobeerd. Heel goed gelukt, maar nu is hij eigenlijk te dun.. [ Bericht 13% gewijzigd door Broodjekipkorn op 15-10-2017 16:11:12 ] | |
Goitske | zondag 15 oktober 2017 @ 17:22 |
ja ipv room Haha kliederen met caramel Ik ben met die hhb technische opdracht bezig vind er geen bal aan is echt wel technisch hoor maar ligt mij helemaal niet. Hou niet van dat geklieder | |
Burdie | zondag 15 oktober 2017 @ 17:57 |
Gecondenseerde melk is toch niet ipv room? Je moet het gesloten blikje een paar uur in kokend water zetten, dan krijg je dulce de leche, wat je als karamel kunt gebruiken. | |
Goitske | zondag 15 oktober 2017 @ 18:01 |
je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij krijg je een caramel | |
Lienekien | zondag 15 oktober 2017 @ 18:02 |
Je hebt het mengsel verwarmd tot een hogere temperatuur dan had gemoeten? Ja, dat kan goed zijn waarom je karamel te hard werd bij afkoelen. | |
Burdie | zondag 15 oktober 2017 @ 19:04 |
Dat wist ik niet | |
madeliefff | zondag 15 oktober 2017 @ 19:51 |
ik doe altijd gwn water met suiker ( karamel dat hard word na afkoelen) dat is sneller klaar. Of met slagroom er nog bij als het zacht moet worden. Of wat voor karamel bedoel jij precies? Trouwens die vloeibare karamel die je vaak op softijs krijg word dat hard als t afkoelt? Zonee welk recept is dat dan ? | |
madeliefff | zondag 15 oktober 2017 @ 20:00 |
bedoel je met keihard dat t net als een antiflu snoepje of een napoleon zuurtje hard is en je je tand eraan kunt breken of bedoel je dat t slechts niet meer vloeibaar is maar karamel fudge ( zie google) word | |
Goitske | zondag 15 oktober 2017 @ 20:35 |
Mijn esterhazy ik vond het een stomme taart en het glazuur liep blijkbaar nog heel iets dus was mooi strak en toen ik de foto maakte niet meer.... En voor mijn man een mini zonder rum | |
Burdie | zondag 15 oktober 2017 @ 20:46 |
Nee. Dat is gewoon karamelsaus (suiker, water, koken, wachten, evt boter erbij, slagroom erbij). Als je daar nou een boel van maakt, en er wat zeezout door doet, kun je er ook allerlei lekkers in dippen als karamelfondue . Heb ik een tijdje terug op een vriendinnenavondje gedaan, was heel geslaagd! | |
Piger | zondag 15 oktober 2017 @ 20:51 |
Eerlijk gezegd vind ik caramel van zo'n blikje gecondenseerde melk niet lekker, maar wellicht ligt het aan het merk. | |
Broodjekipkorn | zondag 15 oktober 2017 @ 21:19 |
Het was te gebruiken als wapen, mocht je het willen. Het is in ieder geval nog wel gelukt met de versie die ik vanmiddag heb gemaakt. De karamel is in de koelkast wat steviger geworden, waardoor het eigenlijk een mooie pasta is voor op je brood bijvoorbeeld. Prima om dus tussen de macarons te doen. Ik ben dik tevreden! | |
Lienekien | zondag 15 oktober 2017 @ 21:21 |
Ik ben er ook niet echt kapot van. | |
tombolafan | maandag 16 oktober 2017 @ 07:20 |
ik heb een recept met boter, suiker en gecondenseerde melk voor caramel (voor shortbread) | |
Goitske | maandag 16 oktober 2017 @ 08:47 |
ja die heb ik ook die is lekker | |
Postbus100 | maandag 16 oktober 2017 @ 09:19 |
Sowieso vind ik karamel niet fantastisch. Kan soms wel net even een smaak toevoegen, maar om dat nou in grote hoeveelheden te eten... (zoals die snoepjes) | |
Broodjekipkorn | maandag 16 oktober 2017 @ 10:05 |
Ik had het nu toevallig nodig als vulling voor mijn macarons, maar het leek mij bijvoorbeeld lekker voor over de cake, cupcakes, taart of als sausje voor bijv. een bolletje ijs. Karamelsnoepjes o.i.d. eet ik eigenlijk ook nooit. | |
#ANONIEM | maandag 16 oktober 2017 @ 11:33 |
Ziet er goed uit! | |
madeliefff | maandag 16 oktober 2017 @ 12:54 |
oke dus toch. Heeft iemand de juiste verhoudingen daarvan? Ik heb tot nu alleen die andere 2 gemaakt en bij fudge doe ik t zelfde als wat jij hierboven beschrijft...dus dan moet je voor de saus neem ik aan een andere verhouding gebruiken. | |
Burdie | maandag 16 oktober 2017 @ 14:01 |
Ik doe het meestal op gevoel, maar ongeveer: 200 gram suiker 100 ml water 50 gram roomboter 125 ml slagroom Ligt er ook aan hoe dik of dun je het wilt hebben. | |
madeliefff | maandag 16 oktober 2017 @ 14:09 |
hmm ik gebruik dit: 300 gram suiker 100 ml water 120 ml slagroom 70 gr boter Maar dan word t fudge bii mij Wanneer het nog warm is is het wel saus | |
Burdie | maandag 16 oktober 2017 @ 14:32 |
Maar dat is toch een compleet andere verhouding? Bij 300gr suiker zou ik zeker 200ml slagroom doen, misschien zelfs meer. | |
madeliefff | maandag 16 oktober 2017 @ 17:37 |
ja is ook zo idd. Dus meer slagroom okok | |
Lot_1 | donderdag 19 oktober 2017 @ 18:17 |
Ik heb soezen gebakken. Hebben jullie leuke ideeën voor de vulling? Ik dacht zelf aan vrij traditionele moorkopjes. Iets met limoenslagroom lijkt me ook lekker en evt vanille (en dan zonder chocolade) lijkt me lekker | |
Postbus100 | donderdag 19 oktober 2017 @ 18:55 |
Creme diplomat http://www.roadtopastry.c(...)ecipe-diplomat-cream | |
Goitske | zondag 22 oktober 2017 @ 13:39 |
Mijn kardinaaltaart ik heb ipv 35 cm ongeveer 25 cm en dan 3 ipv 2 Eentje is naar m'n buuf gegaan andere 2 staan nu bij mijn schoonouders | |
Goitske | woensdag 25 oktober 2017 @ 20:42 |
Vandaag is Jan jarig, hij is 5 geworden dus traktatie tijd Thema van de verjaardag Ninjago van Lego Voor in de klas: Voor de juffen en meesters Met gouden stippen is citroen mascarpone cupcake met vanille botercrème Met zilver sterretjes is vanille cupcake en vanille botercrème | |
ray_nl | donderdag 26 oktober 2017 @ 08:19 |
Was al een tijdje mee aan het lezen hier, nu was het eens tijd om wat van mijn eigen baksel te laten zien. Ik heb van het weekend een Torte Della Nonna gemaakt, volgens dit recept: http://www.francescakookt.nl/torta-della-nonna-75-jarige-mama/ Was erg lekker! | |
madeliefff | dinsdag 31 oktober 2017 @ 20:15 |
Wie heeft hier de bakbijbel van rutger? Staat daarin opgesomd welke soort taartbodems en vullingen er bestaan of het meest gebruikt word? Ik ben op zoek naar een boek die dat heeft. | |
Goitske | dinsdag 31 oktober 2017 @ 22:02 |
ik heb hem kan morgen voor je kijken Ik ben weg van de bakbijbel in elk geval is bij mij het meest gebruikte boek | |
madeliefff | woensdag 1 november 2017 @ 04:52 |
oke bedankt | |
Goitske | vrijdag 3 november 2017 @ 11:28 |
er staan hoe to's in dus spijs maken, banketbakkersroom, beschuitbeslag, bladerdeeg, bekleden van vormen en blind bakken, konfeiten,meringues, karamel, macarons, nogatine, soezendeeg etc En dan per hoofdstuk verdeeld koekjes Soorten cakes en variaties er op Taarten met basisdeeg en variaties met dezelfde bodem als het hoofd recept Dus appeltaart deeg met variaties van appels, noten etc Biscuittaarten en dan bijvoorbeeld slagroom, mokka swarzwalder Kirchberg Maar ook taarten als citroentaart, creme brulee taart, fraiser, chocolade. Sloffen met diverse variaties Vlaaien met variaties Hoofdstuk met diverse soorten los gebak en brownies incl variaties etc Friandises als macarons, bramen scguitjes citroen heesecakejes, truffels, soesjes Dessert hoofdstuk invloed baklava koude, crème brulee etc Hoofdstuk wafels poffertjes en pannenkoeken, wentelteefjes etc Heb je hier wat aan? | |
madeliefff | zaterdag 4 november 2017 @ 11:28 |
ja bedankt. Mss dat ik hem ook maar koop dan | |
madeliefff | zaterdag 4 november 2017 @ 11:30 |
Waarin bewaren jullie je taart eigenlijk? ik wil zo een ronde taartkoepeldoos van kunststof kopen. Maar ze hebben best een brede diameter.mijn koelkastplankjes zijn maar 30 cm diep. De flessen in de deur komen daar bijna tegenaan als de deur sluit dus veel speling is er denk ik niet.. | |
Postbus100 | zaterdag 4 november 2017 @ 11:39 |
Mijn moeder heeft ook zo'n grote bak en die neemt inderdaad fors wat ruimte in in de koelkast. Daar staat tegenover dat taart met bakblik en al erin past, dus dat hij mooi in de vorm kan blijven zitten als je de taart vervoert. Best een handig ding ze heeft hem van Tupperware en zo lang als ik me al kan herinneren (>20 jaar) | |
madeliefff | zaterdag 4 november 2017 @ 13:12 |
new york vanille cheesecake met vruchtengelei gemaakt | |
madeliefff | zaterdag 4 november 2017 @ 13:13 |
Mijn fotos komen standaard gedraaid als ik ze upload. Geen idee waarom | |
Goitske | zaterdag 4 november 2017 @ 14:59 |
In de koelkast gewoon op een bord. Als hij mee gaat in een taartdoos. Heb een hele mooie stevige met lift plateau gekocht | |
Goitske | zaterdag 4 november 2017 @ 14:59 |
ik zeg het niet snel maar dit is wel het bakboek wat ik het meeste pak en meeste uit maak | |
madeliefff | zaterdag 4 november 2017 @ 15:32 |
maar dek je het af in de koelkast? Want nu met de vruchtengelei ging dat niet omdat je het dan beschadigt . | |
Goitske | zaterdag 4 november 2017 @ 15:33 |
nee ik dek het eigenlijk nooit af, meestal ook niet nodig | |
madeliefff | zaterdag 4 november 2017 @ 15:33 |
ah oke | |
Goitske | zondag 5 november 2017 @ 21:54 |
Toch nog een beetje zondag bakdag. Kerstkoekjes testdraaien vandaag amandelkoekjes. Heerlijk bros en wat zijn ze lekker! Voor de liefhebber 250 gram amandelmeel 250 gram poedersuiker 2 eieren Eieren en poedersuiker romig mixen, amandelmeel erbij. Volgens het recept hoopjes maken met een lepel maar dat lukte mij niet zo goed dus hop in de spuitzak en kleine hoopjes maken. Lopen wel iets uit dus niet te dicht op elkaar maken. Uur laten staan op je aanrecht zodat de toplaag wat droogt Oven op 150 graden en dan 10-15 minuten bakken Als de koekjes afgekoeld zijn worden ze knapperig dus zacht uit de oven! | |
Molo | zondag 5 november 2017 @ 22:03 |
Lekker! En tof blik ook | |
Goitske | vrijdag 10 november 2017 @ 20:37 |
Al een paar jaar staat het koekboek in mijn kast gekocht op taart en trends eerste of tweede jaar.. kortom vriendin van mij roept elk jaar : hey Goits kijk eens volgens mij staat dat boek in jou kast, nog steeds niks uit gebakken? Dus nu eindelijk wel de kaneelkoekjes! Het vanille deeg voor de koekjes ligt nog in de koelkast voor de jongens om morgen wat te maken. Planning is in ze nog te versieren met royal icing maar eerst kijken of mij dat lukt.. anders worden ze gewoon zo opgegeten http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje | |
Molo | vrijdag 10 november 2017 @ 20:41 |
Dammit wat maak jij toch mooie en lekkere dingen | |
Goitske | vrijdag 10 november 2017 @ 20:51 |
Thanks! De tip uit het boek leg 2 dunne latjes neer en laat je deegroller daar overheen lopen zodat je die dikte krijgt. Ik heb 2 verf roer houtjes gebruikt. Daardoor de koekjes allemaal even dik | |
madeliefff | vrijdag 10 november 2017 @ 21:25 |
royal icing aanbrengen is niet zo moeilijk hoor. Ik doe dat elk jaar bij 1 van de kerstkoekjes soorten die wij dan maken. Als je spuitgaatje maar dun is en je t mengsel niet te warm laat worden omdat t dan smelt en t een kliederboel word. Wij gaan altijd 2 weken voor kerst starten met tsjechische kerstkoekjes maken, ik heb er nu zin in gekregen | |
Goitske | zaterdag 11 november 2017 @ 07:39 |
Heb je een recept voor mij van die kerstkoekjes? Ik ben wel benieuwd er naar Ik heb speciale fineliner zakjes gekocht dus met wegwerp tipjes er aan die ook afsluitbaar zijn (leek mij wel zo veilig met 2 kleine kinderen om mij heen) | |
Goitske | zaterdag 11 november 2017 @ 12:55 |
En de vanille koekjes zijn ook klaar | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 11 november 2017 @ 13:26 |
is dat links een enorme cookiecutter ? | |
Goitske | zaterdag 11 november 2017 @ 14:06 |
jep! | |
Goitske | zondag 12 november 2017 @ 17:37 |
Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen! | |
Postbus100 | zondag 12 november 2017 @ 18:00 |
Gaaf! | |
Noek | zondag 12 november 2017 @ 18:09 |
| |
HaverMoutKoekje | zondag 12 november 2017 @ 18:15 |
die rode wantjes | |
Goitske | zondag 12 november 2017 @ 18:34 |
Thnx | |
Postbus100 | zondag 12 november 2017 @ 19:16 |
Moest gisteren nog even aan je denken, Goitske, bij het horen van dit fragment: http://www.nporadio1.nl/n(...)ring?share=43292&t=0 Over hoeveel kookboeken mensen kunnen hebben (vind zijn mening overigens wel wat kort door de bocht, maar dat terzijde) | |
Goitske | zondag 12 november 2017 @ 19:58 |
haha Ik gebruik mijn boeken wel, en heb geen keuken met snufjes moet het met een normale oven doen | |
Goitske | vrijdag 17 november 2017 @ 20:42 |
Sinterklaas dripcake met pepernoten botercreme, chocolade ganache, chocolade letters, chocolade pepernoten en chocolade munten Het recept snel uitgeschreven aangezien ik hem zelf heb bedacht en een beetje uit diverse bakboeken heb Sinterklaas dripcake met pepernoten botercreme, chocolade ganache, chocolade letters, chocolade pepernoten en chocolade munten Ik heb 2 van die 18 cm springvormen van de Lidl gebruikt Biscuit Au bain Marie verwarmen tot 40 graden: 5 eieren, 150 gram suiker, 1/4 theelepel zout, 1/2 citroen, rasp Daarna in de keukenmachine mixen en terug kloppen tot hij afgekoeld is. Hier mee krijg je lucht er in dus stevig kloppen. 150 gram bloem er door heen spatelen 160 graden voorverwarmde oven, afbakken tijdsduur uhmmm tot hij licht bruin en gaar is (evt testen door zachtjes er op te drukken bij terug veren is hij klaar of prikken met een saté prikker) Laat goed afkoelen! Evt invriezen zodat het makkelijker snijd! Botercreme 250 gram boter en 60 gram poedersuiker 10 minuten mixen. Ondertussen banketbakkersroom maken: 450 ml melk met 1 vanille peul doormidden gesneden en leeg gehaald alles (incl peul) verwarmen in een pannetje. In ander bakje 2 eierdooiers, 50 ml melk, 100 gram suiker mengen en 45 gram maizena erbij. Als de melk kookt peul er uit halen. Deel van de melk mengen met het ei mengsel en daarna alles in het pannetje doen en 1-2 al roerend koken tot hij stevig is. Af laten koelen in de koelkast met een plasticfolie er over ivm een velletje wat er anders op komt. Als alles klaar is boter/suiker en banketbakkersroom mengen. Naar smaak gemalen pepernoten er door ( ik heb 1 bakje van de staafmixer er door heen gedaan) Snijd de 2 biscuits door midden zodat je 4 lagen hebt. Smeer op elke laag een laagje botercrème en leg de volgende er op. Smeer het geheel goed af met botercrème maar geen mega dikke laag dat is niet lekker Zet in de koelkast zodat hij goed koud wordt. Gooi je botercrème restant niet weg! Maak de ganache: Ganache voor de bovenkant en druppels 150 ml slagroom en 150 gram pure chocolade au bain Marie smelten. In een spuitzak even in de koelkast laten koelen. Niet te lang dat hij te stevig wordt! Pak de taart en maak druppels smeer de bovenkant dun af. Versier naar wens in mijn geval kleine chocolade letters van de Lidl, chocolatier, choco pepernoten. Plak evt aan de zijkant ook dingen vast met wat over gehouden botercreme [ Bericht 47% gewijzigd door Goitske op 17-11-2017 21:06:24 ] | |
Koningin | dinsdag 21 november 2017 @ 10:25 |
Ziet er prachtig en lekker uit! | |
-Miauw- | dinsdag 21 november 2017 @ 10:33 |
Wat een toffe, Goitske! | |
Bleie | dinsdag 21 november 2017 @ 14:20 |
Oh wow, wat geweldig! | |
Goitske | dinsdag 21 november 2017 @ 19:42 |
Thanks! Heb ook een kerst versie nog te maken. Zoon van mijn collega zat wat te ouwehoeren dus heb gezegd weet je wat? Ik maak er wel eentje voor jullie | |
Molo | dinsdag 21 november 2017 @ 20:26 |
Wow, tof weer! | |
stavromulabeta | zaterdag 25 november 2017 @ 21:44 |
Deze heb ik net gemaakt, maar dan met kristalsuiker ipv poedersuiker. De structuur van de kristallen blijf je een beetje proeven, maar echt hinderlijk vind ik het niet, eerder een beetje crunchy. Omdat ik een restje deeg over had dat niet meer op het bakblik paste, heb ik dat met de batch zandkoekjes gemengd. Ben benieuwd wat dat geworden is. | |
Tegan | zaterdag 25 november 2017 @ 22:09 |
Weten jullie een lekkere lactose- en koemelkeiwitvrije vulling voor een beschuit? Aantal allergische eters. | |
Postbus100 | zondag 26 november 2017 @ 00:44 |
Aardbeienjam of een andere fruitvulling? En valt kokosmelk ook onder lactose? Anders zou je daar ook nog iets mee kunnen doen, al weet ik niet precies wat. | |
Goitske | zondag 26 november 2017 @ 08:24 |
Kokosmelk is lactose vrij aangezien het een plantaardige melk is netzo als amandelmelk en sojamelk | |
Goitske | zondag 26 november 2017 @ 08:39 |
Ik zou misschien kijken of je een soort botercrème kunt maken van margarine (let op echt plantaardige dus lees het etiket goed) en sojamelk Ik ben blij dat ik alleen nootvrij en pindavrij moet bakken met verjaardagen enzo En onze zoon zit op lactose beperkt maar kan wel met gewone boter bakken. Moet geen mega slagroomfestijn. Er van maken ofzo dan gaat het mis | |
Goitske | zondag 26 november 2017 @ 08:43 |
Oh hoe is dat gegaan met die zandkoekjes? Ik heb net amandelmeel uit Duitsland iets grovere dan uit Nederland maar wel een stuk goedkoper! Ik bijna 5 euro per 200 gram 1.89 per 100 gram. Dus ben benieuwd hoe dat verwerkt Ik heb het ook in macarons een keer gebruikt. Structuur was iets grover maar smaakt prima | |
Molo | zondag 26 november 2017 @ 08:55 |
Het harde vet uit een blik kokosmelk (let op vetgehalte) kun je opkloppen tot romig en gebruiken als botercrème. Smaakt natuurlijk wel licht naar kokos, moet je van houden, maar is qua textuur enzo heerlijk. Ik heb weleens sojaroom gegeten verwerkt tot botercreme die heel prima was, en neutrale smaak. | |
Goitske | zondag 26 november 2017 @ 09:30 |
Ik zag deze net https://mamasophakken.nl/recept-taart-zonder-koemelk/ | |
tombolafan | zondag 26 november 2017 @ 11:07 |
er is ook lactosevrije slagroom? | |
Goitske | zondag 26 november 2017 @ 11:36 |
check even de free from shop online. Misschien dat zij het hebben die hebben een groot assortiment | |
HaverMoutKoekje | zondag 26 november 2017 @ 12:37 |
heb ik volgens mij gezien bij grotere AH, een langhoudbare variant buiten de koeling. MinusL? | |
Tegan | zondag 26 november 2017 @ 12:52 |
In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit. Ik heb goede ervaringen met kokosvet i.p.v. boter in vlaaideeg, maar nog nooit geprobeerd in vulling zeg maar. In cake is plantaardige olie i.p.v. boter ook lekker. In beschuit zit dus sowieso geen vet maar dan nu dus de vulling. Ik wil wel iets luchtigs. Ik dacht aan eiwitschuim ofzo als vulling? En dan afsmeren met pure chocolade. | |
Tegan | zondag 26 november 2017 @ 12:57 |
Aardbeien- of kersenjam + eiwitschuimvulling klinkt wel enorm lekker moet ik zeggen i.c.m. pure chocolade voor het afsmeren. Ga denk ik van de week een mini proefbakken dan laat ik het wel weten. Andere suggesties zijn ook welkom! Bedankt nog voor alle tips trouwens. Ga denk ik ook kokosmelkvet proberen op te kloppen. | |
tombolafan | zondag 26 november 2017 @ 13:01 |
Ik dacht dat t andersom was Maar ik bedoelde eigenlijk die van Alpro (Alpro om op te kloppen), dat is 100% plantaardig | |
Tegan | zondag 26 november 2017 @ 13:07 |
Mijn familie zit vol met lastige eters en dat terwijl ik zelf alles mag . Een mag geen kiwi, een geen steenvruchten, een is dus extreem lactose-intolerant en een met koemelkeiwitallergie. Pfff. Maar bakken is toch leuker voor anderen! [ Bericht 0% gewijzigd door Tegan op 26-11-2017 15:06:36 ] | |
Tegan | zondag 26 november 2017 @ 13:10 |
Ik noteer trouwens al jullie tips op de boodschappenlijst en dan van de week vullingproeven. Is geen straf! | |
Goitske | zondag 26 november 2017 @ 14:04 |
Beide kan Volgens mij is het lactose zit ook in koemelk vrije producten aangezien lactose een melksuiker is die dus ook in andere dierlijke melk soorten zit. Maar lactose zit in veel meer producten zelfs waar je het niet in verwacht | |
Tegan | zondag 26 november 2017 @ 15:11 |
Volgens mij is dat inderdaad zoals jij zegt. Ik bedoelde dat lactosevrije producten niet perse de oplossing waren want koemelkeiwit. Ik ben verder geen kenner. Maar diegene met koemelkeiwitallergie mag inderdaad wel mozzarella en melkproducten van andere dieren. Dat i.c.m. iemand met lactose-intolerantie maakt het een extra uitdaging. Koemelkeiwitvrije producten worden denk ik nooit zo gelabeld want geit* o.i.d. ervoor is voldoende. Ik heb dat nog nooit gezien namelijk. | |
Goitske | zondag 26 november 2017 @ 15:15 |
Toevallig zit ik wel in het lactose vrij. Werk voor een mdl arts en mijn zoon eet lactose beperkt. Kan de touwtjes iets meer laten vieren maar het danoontje wat ik als test of hij er overheen was heb gegeven is niet goed gegaan | |
Tegan | zondag 26 november 2017 @ 15:21 |
Pff vervelend zeg. Lactose is echt een vervelende allergie. Een kennis van me vertelde dat haar lactose-intolerante moeder maanden ziek was en dat toen pas duidelijk was dat dat kwam door een nieuw merk lactosevrije melk waar 0,00x% lactose in zat. Blijkbaar mag het dan al zo heten. | |
Goitske | zondag 26 november 2017 @ 15:41 |
Nou zo erg is het bij hem niet gelukkig. Hij kan wel tegen lage hoeveelheden. Dus kan wel gewone koekjes eten en taart waar melk in zit etc Maar melk, toetjes en ijs enzo is geen optie Dus hoef met bakken weinig rekening te houden met hem. En naar verjaardagen neem ik iets mee wat hij lekker vindt | |
HaverMoutKoekje | zondag 26 november 2017 @ 16:40 |
het is geen allergie je darm bacteriën kunnen de lactose niet verwerken | |
Oceanonix | zondag 26 november 2017 @ 16:58 |
roomboter is zo goed als lactosevrij. Ik wist het ook niet totdat de ouders van een kind van een lactose-intolerant-kind mij erop wezen. Maakt het leven als iets makkelijker. | |
Bleie | zondag 26 november 2017 @ 17:41 |
Ik weet niet of ik dat risico zou durven nemen Oceanonix. Bij sommige mensen is ook een beetje lactose te veel... Ik bakte vandaag met mijn dochter sinterklazige cupcakes (met speculaaskruiden erdoor). Heerlijk geworden. Best lastig kloppen nog, maar 6 cupccakes, mijn standmixer kon er niet zo veel mee, dus ze waren niet zo luchtig als ik had gewild, maar wel prima. | |
Goitske | zondag 26 november 2017 @ 19:58 |
ik gebruik het ook gewoon doordat mijn zoon op lactose beperkt dieet zit. Maar als je echt lactose intollerantie hebt kan een beetje al te veel zijn en de persoon er echt beroerd van zijn. Dus bij mensen buiten mijn gezin zou ik het niet mee gokken. Bij mijn zoontje weet ik de reactie Je kunt als je lactose intollerant bent ook disolact nemen om de lactose af te breken in gevallen van verjaardagen enzo als je toch iets wilt nemen of als je niet 100% zeker bent of het wel lactose vrij is | |
Goitske | zondag 26 november 2017 @ 19:59 |
Oooh lekker | |
Postbus100 | zondag 26 november 2017 @ 20:58 |
Pepernoten! Naar een recept van Rutger | |
Molo | zondag 26 november 2017 @ 21:02 |
Kruidnoten | |
Postbus100 | zondag 26 november 2017 @ 21:11 |
och... Ik las laatst weer ergens dat pepernoten de overkoepelende naam was. Weet niet meer waar, maar het boeit me ook niet hoe ze heten. Ze smaken hoe dan ook prima | |
Molo | zondag 26 november 2017 @ 21:12 |
Wazig Maar klopt ja, lekker die dingen | |
Hupje | zaterdag 2 december 2017 @ 16:42 |
Nog even over de allergie: lactosevrij wil niet automatisch zeggen koemelkeiwitvrij. Ik heb gisteren een appelkruimeltaart met speculaas en amandelspijs gemaakt, naar dit recept. Smaakte erg goed! Helaas vergeten om een foto te maken, jammer, want hij zag er mooi uit. | |
Goitske | zaterdag 2 december 2017 @ 16:46 |
Hier een kapotte oven dinsdag komt de monteur. Verder zijn vandaag eindelijk de Sint en Piet koekstekers binnen gekomen. Zijn 3 weken onderweg geweest met postnl en nu kan ik niet bakken | |
Goitske | zondag 10 december 2017 @ 15:09 |
Kerstboom schuimpjes recept Laura's bakery http://www.laurasbakery.nl/advent-5-kerstboom-schuimpjes-recept/ | |
HaverMoutKoekje | zondag 10 december 2017 @ 15:15 |
Je oven doet het weer | |
Goitske | zondag 10 december 2017 @ 15:20 |
Met een gebruiksaanwijzing te gebruiken en in januari komt de repareermeneer terug zat levertijd van 6 weken op een onderdeel. Zodra hij alles heeft komt hij hem echt maken | |
Goitske | zondag 17 december 2017 @ 20:55 |
Een grote bundt en 3 kleintjes Kleintjes 1 normale en 2 choco vanille | |
Hupje | zondag 17 december 2017 @ 21:12 |
Ziet er goed uit, Goitske! Ik krijg dat soort dingen nooit als geheel uit de vorm Ik heb zojuist bedacht dat ik voor kerst een cakerol ga maken. Ben benieuwd, nog nooit gedaan. Tips voor waar op te letten? | |
Goitske | maandag 18 december 2017 @ 06:19 |
Als je de cake bakt op de plaat mooi dun bakken. Bij het oprollen een theedoek mee er in rollen en dan af laten koelen. Dan schuurt hij minder bij het rollen als je hem vult | |
Goitske | maandag 18 december 2017 @ 06:21 |
Deze Nordic ware vormen lossen heel makkelijk. Zeker een kwartier laten rusten voordat je lost. Als je gaat bakken kun je het beste bakspray gebruiken voor het invetten en evt bestuiven met bloem wat je even door de bakvorm heen rolt. Restant wat niet plakt gooi je dan weg Rustig bakken op max 150/160 graden blijft hij mooi plat en scheurt hij niet. Als je bovenop de cake drukt en hij veert terug is hij gaar | |
Koningin | maandag 18 december 2017 @ 08:51 |
Even een vraagje hier. Laatst ook nog zo'n cake gebakken als hierboven, maar die van mij zijn om de een of andere reden altijd wat droog.....het recept is naar mijn idee goed, maar blijft toch wat droog. Cupcakes gaat wel goed. Iemand tips? | |
Goitske | maandag 18 december 2017 @ 21:27 |
als hij droog is zit het toch echt in het recept. Je krijgt het extra luchtig door het eiwit apart te mixen dat helpt misschien wel voor de luchtigheid Misschien iets boter extra toevoegen ook een optie | |
Postbus100 | maandag 18 december 2017 @ 22:04 |
Aanvulling : ik las vandaag in een stukje van Yvette van Boven dat je de eiwitten niet helemaal stijf moet kloppen, want daar wordt je cake droog van. Ik denk : ik geef het maar mee | |
Goitske | dinsdag 19 december 2017 @ 06:39 |
nog nooit last van gehad maar ik klop ze ook niet met suiker ofzo alleen eiwit | |
Koningin | dinsdag 19 december 2017 @ 08:34 |
Oke, kan het altijd proberen natuurlijk. Dank je wel! | |
Goitske | woensdag 20 december 2017 @ 21:30 |
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁 Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten [ Bericht 2% gewijzigd door Goitske op 20-12-2017 21:52:34 ] | |
HaverMoutKoekje | woensdag 20 december 2017 @ 21:49 |
twee keer zelfde afbeelding denk ik. Ik lust wel die met pecan | |
Goitske | woensdag 20 december 2017 @ 21:53 |
aangepast thnx | |
Hupje | woensdag 20 december 2017 @ 22:13 |
Ziet er heerlijk uit! Dat je daar steeds tijd voor hebt... | |
madeliefff | donderdag 21 december 2017 @ 09:31 |
o lekker. En leuk idee die marshmallows | |
madeliefff | donderdag 21 december 2017 @ 09:36 |
ook erg mooi. wanneer je de poedersuiker door het stijve eiwit roert hoort het eiwit dan nog steeds stijf te blijven? Bij mij zakt het dan in. Ik voeg dan ook nog gemalen kokos voor de smaak toe. Kan ook zijn dat het daaraan ligt . Dat het te zwaar wordt. | |
Goitske | donderdag 21 december 2017 @ 18:10 |
mixen met de suiker samen tot het stijf is werkt beter | |
Goitske | donderdag 21 december 2017 @ 18:12 |
dat verbaast mij ook tja keuze was vouwen of dit doen na een dag poetsen en serious request met de kinderen had ik even wat ontspanning nodig. En in de trommel voor kers + deel naar gastouder | |
Goitske | donderdag 21 december 2017 @ 19:27 |
wat misschien leuk is wat kleurstof er door heen doen. Opspuiten en dan kokos er over heen als "sneeuw" | |
miss_dynastie | donderdag 21 december 2017 @ 20:33 |
Oh gaaf Ik heb mezelf deze cadeau gedaan: https://www.nordicware.com/bundt-quartet-pan Dacht de vormen bij jou te herkennen, maar door eentje twijfel ik of het wel dezelfde is.... | |
madeliefff | donderdag 21 december 2017 @ 20:48 |
o dat kan ook idd. Dan wordt t minder zwaar ook | |
madeliefff | donderdag 21 december 2017 @ 20:49 |
aah oke. Doe je dan alsnog kristal EN poedersuiker?of 1 soort suiker | |
Goitske | donderdag 21 december 2017 @ 21:03 |
dat is dezelfde hoor! Zijn hele mooie kleine bundts ik gebruik die heel veel Die "gedraaide" is een grote bundt | |
Goitske | donderdag 21 december 2017 @ 21:03 |
beide | |
Goitske | donderdag 21 december 2017 @ 21:04 |
en je spuitwerk scherper doordat de kokos niet deels de vorm bepaald | |
miss_dynastie | donderdag 21 december 2017 @ 21:18 |
Ik twijfelde door die kleine linksvoor, er leek wat meer patroon in te zitten Op het plaatje van de vorm (maar heb er nog niet mee gebakken). | |
Goitske | donderdag 21 december 2017 @ 21:22 |
het is echt dezelfde. Soms is hij scherper soms wat minder ligt aan het deeg. Tip de tulband niet te hoog bakken want dan krijg je er een kam op. Ik doe meestal 150/169 graden [ Bericht 7% gewijzigd door Goitske op 22-12-2017 07:41:09 ] | |
Bleie | vrijdag 22 december 2017 @ 16:58 |
Wat maak je toch mooie (en ongetwijfeld heerlijke) dingen altijd Goitske! Mijn dochter (8) wilde dit jaar cupcakes mee naar het kerstdiner op school, versierd met fondant. Ze heeft ze grotendeels zelf gemaakt en helemaal zelf versierd. En ook nog een vraag: ik wil voor kerst een taart maken, die volgens het recept in drie vormen van 20 cm gebakken moet worden. Ik heb 1 zo'n vorm en ook nog wel grotere. Wat is wijsheid? Drie keer achter elkaar bakken (hoe bewaar ik het beslag dan in de tussentijd?), of een grotere vorm nemen, en in één keer langer bakken? | |
Goitske | vrijdag 22 december 2017 @ 18:02 |
Super leuk die cupcakes! die taart van Rutger? Staat hier af te koelen Ik zou dan gewoon in 3x bakken en dan de grotere maar en als je meer hoogte wil dan nogmaals evt het recept doen. Ik ga er een variant op maken mijn witte chocola is door nog onbekende (ahum) reden verdwenen... Dus dan maar bruine chocolade en framboos gebruiken | |
Bleie | vrijdag 22 december 2017 @ 20:24 |
Nee, niet van Rutger. Een chocolade-karameltaart van the Hummingbird bakery. Kan ik de rest van het beslag dan gewoon afgedekt op kamertemperatuur bewaren? | |
Goitske | vrijdag 22 december 2017 @ 21:51 |
als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel. Ik heb net die van Rutger gemaakt en vind de botercrème een ramp maak de volgende keer echt mijn eigen versie Morgen kijken als hij goed koud is of ik hem strakker kan krijgen en anders pech gehad. Baal er wel van | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 22 december 2017 @ 21:56 |
door die schaduw dacht ik even dat er een flinke deuk inzat | |
TjjWester | vrijdag 22 december 2017 @ 22:07 |
Ik wil een assortiment van broodjes maken voor kerstdag, maar wil dit natuurlijk niet op de dag zelf maken. Kan ik op een of andere manier halffabrikaten maken? | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 23 december 2017 @ 09:02 |
afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd) Maar je kan ook de dag ervoor bakken en dan even in hete oven de broodjes ‘oppiepen’ | |
Goitske | zaterdag 23 december 2017 @ 09:59 |
dat laatste zou ik doen. Ik moet zeggen ben minder dan van Levine | |
Goitske | zaterdag 23 december 2017 @ 10:02 |
Ik heb een dripcake gemaakt een te grote mond geglhad en gezegd ja hoor ik maak wel ff eentje voor jou. Dus mijn collega komt vanmiddag met haar zoon die zat te ouwehoeren over die taart even de taart halen. Hij weet het niet is het al weer vergeten maar ik niet 😁 | |
Bleie | zaterdag 23 december 2017 @ 13:33 |
Ja die staan in het tweede boek. Ik heb ze laatst gemaakt. Niet wit, maar met een deel volkoren en wat zaden en pitten. Waren erg lekker. En ik vond het wel handig om er daarna nog van in de vriezer te hebben. Alleen even in de oven en je hebt lekker vers gebakken broodjes. Als je ze helemaal afbakt, loop je weer het risico dat ze te donker worden. Mooi geworden Goitske! | |
madeliefff | zaterdag 23 december 2017 @ 16:14 |
kijk jou gaan dan | |
madeliefff | zaterdag 23 december 2017 @ 16:22 |
wat is er mis mee dan? Ik maak deze graag, met eiwit erdoorheen yummie. Hij lijkt alleen geen gebruik te maken van 1:2:2 of 1:2:3 verhouding. En ik wel dus ik doe dan iets minder suiker en boter erin. | |
Goitske | zaterdag 23 december 2017 @ 17:26 |
ik kreeg hem gewoon niet strak gesmeerd terwijl ik daar geen problemen mee heb. Uiteindelijk vanmorgen met een plastic deegkrabber toen hij echt heel goed koud was de grootste oneffenheden er uit gekregen en gelukkig doet de drip ook zijn werk qua camouflage Hij is vanmiddag opgehaald was zo leuk! Hij was voor de 16 jarige zoon van mijn collega alleen hij was het geintje al weer vergeten dus met een smoes ik moet even wat maar Goits brengen en dan gaan we naar oom ... Om een taart te halen. Dus ik loop naar de schuur pak de taart en zeg of wil je deze mee? Want belofte maakt schuld. Hij was sprakeloos (is heel knap lukt mij normaal nooit) en begon te lachen en zegt ja belofte maakt schuld maar wauw | |
madeliefff | zondag 24 december 2017 @ 05:09 |
leuk als je mensen blij maakt met een eigengemaakte taart Oh, ja voor afsmeren is botercreme met eiwit mss wat lastiger omdat dat zachter is en daardoor minder camoufleert. [ Bericht 0% gewijzigd door madeliefff op 24-12-2017 05:15:56 ] |