abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_174445492
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 07:20 schreef tombolafan het volgende:

[..]

ik heb een recept met boter, suiker en gecondenseerde melk voor caramel (voor shortbread) :Y) :9
ja die heb ik ook die is lekker
pi_174445825
Sowieso vind ik karamel niet fantastisch. Kan soms wel net even een smaak toevoegen, maar om dat nou in grote hoeveelheden te eten... (zoals die snoepjes)
Somebody that I used to know
pi_174446542
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 09:19 schreef Postbus100 het volgende:
Sowieso vind ik karamel niet fantastisch. Kan soms wel net even een smaak toevoegen, maar om dat nou in grote hoeveelheden te eten... (zoals die snoepjes)
Ik had het nu toevallig nodig als vulling voor mijn macarons, maar het leek mij bijvoorbeeld lekker voor over de cake, cupcakes, taart of als sausje voor bijv. een bolletje ijs. Karamelsnoepjes o.i.d. eet ik eigenlijk ook nooit.
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_174448273
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 20:35 schreef Goitske het volgende:
Mijn esterhazy ik vond het een stomme taart en het glazuur liep blijkbaar nog heel iets dus was mooi strak en toen ik de foto maakte niet meer....
[ afbeelding ]

En voor mijn man een mini zonder rum

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! O+
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
  maandag 16 oktober 2017 @ 12:54:21 #180
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174449814
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 20:46 schreef Burdie het volgende:

[..]

Nee. Dat is gewoon karamelsaus (suiker, water, koken, wachten, evt boter erbij, slagroom erbij).
Als je daar nou een boel van maakt, en er wat zeezout door doet, kun je er ook allerlei lekkers in dippen als karamelfondue :9. Heb ik een tijdje terug op een vriendinnenavondje gedaan, was heel geslaagd!
oke dus toch. Heeft iemand de juiste verhoudingen daarvan? Ik heb tot nu alleen die andere 2 gemaakt en bij fudge doe ik t zelfde als wat jij hierboven beschrijft...dus dan moet je voor de saus neem ik aan een andere verhouding gebruiken.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:01:43 #181
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174450996
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:54 schreef madeliefff het volgende:

[..]

oke dus toch. Heeft iemand de juiste verhoudingen daarvan? Ik heb tot nu alleen die andere 2 gemaakt en bij fudge doe ik t zelfde als wat jij hierboven beschrijft...dus dan moet je voor de saus neem ik aan een andere verhouding gebruiken.
Ik doe het meestal op gevoel, maar ongeveer:
200 gram suiker
100 ml water
50 gram roomboter
125 ml slagroom
Ligt er ook aan hoe dik of dun je het wilt hebben.
KuikenGuppy
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:09:39 #182
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174451112
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:01 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ik doe het meestal op gevoel, maar ongeveer:
200 gram suiker
100 ml water
50 gram roomboter
125 ml slagroom
Ligt er ook aan hoe dik of dun je het wilt hebben.
hmm ik gebruik dit:
300 gram suiker
100 ml water
120 ml slagroom
70 gr boter

Maar dan word t fudge bii mij Wanneer het nog warm is is het wel saus :{
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:32:57 #183
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174451655
Maar dat is toch een compleet andere verhouding? Bij 300gr suiker zou ik zeker 200ml slagroom doen, misschien zelfs meer.
KuikenGuppy
  maandag 16 oktober 2017 @ 17:37:28 #184
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174454713
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:32 schreef Burdie het volgende:
Maar dat is toch een compleet andere verhouding? Bij 300gr suiker zou ik zeker 200ml slagroom doen, misschien zelfs meer.
ja is ook zo idd. Dus meer slagroom okok
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174518962
Ik heb soezen gebakken. Hebben jullie leuke ideeën voor de vulling?

Ik dacht zelf aan vrij traditionele moorkopjes. Iets met limoenslagroom lijkt me ook lekker en evt vanille (en dan zonder chocolade) lijkt me lekker :9
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_174519841
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 18:17 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb soezen gebakken. Hebben jullie leuke ideeën voor de vulling?

Creme diplomat *O*

8vrx09Q.jpg

http://www.roadtopastry.c(...)ecipe-diplomat-cream
Somebody that I used to know
pi_174575863
Mijn kardinaaltaart ik heb ipv 35 cm ongeveer 25 cm en dan 3 ipv 2
Eentje is naar m'n buuf gegaan andere 2 staan nu bij mijn schoonouders

MTwGIEx.jpg
F6u5Cby.jpg
OgtNEYt.jpg
r6bKHR2.jpg
pi_174657552
Vandaag is Jan jarig, hij is 5 geworden dus traktatie tijd

Thema van de verjaardag Ninjago van Lego

Voor in de klas:
5w8CIs4.jpg

Voor de juffen en meesters
7lEblsw.jpg

Met gouden stippen is citroen mascarpone cupcake met vanille botercrème
Met zilver sterretjes is vanille cupcake en vanille botercrème
  donderdag 26 oktober 2017 @ 08:19:17 #189
20999 ray_nl
Ja / Nee / Geen Mening
pi_174664533
Was al een tijdje mee aan het lezen hier, nu was het eens tijd om wat van mijn eigen baksel te laten zien.

Ik heb van het weekend een Torte Della Nonna gemaakt, volgens dit recept: http://www.francescakookt.nl/torta-della-nonna-75-jarige-mama/

MZN5Z38.jpg

Was erg lekker!
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 20:15:50 #190
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174788338
Wie heeft hier de bakbijbel van rutger? Staat daarin opgesomd welke soort taartbodems en vullingen er bestaan of het meest gebruikt word? Ik ben op zoek naar een boek die dat heeft.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174791888
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 20:15 schreef madeliefff het volgende:
Wie heeft hier de bakbijbel van rutger? Staat daarin opgesomd welke soort taartbodems en vullingen er bestaan of het meest gebruikt word? Ik ben op zoek naar een boek die dat heeft.
ik heb hem kan morgen voor je kijken
Ik ben weg van de bakbijbel in elk geval is bij mij het meest gebruikte boek
  woensdag 1 november 2017 @ 04:52:28 #192
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174796059
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 22:02 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik heb hem kan morgen voor je kijken
Ik ben weg van de bakbijbel in elk geval is bij mij het meest gebruikte boek
oke bedankt :)
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174841599
quote:
1s.gif Op woensdag 1 november 2017 04:52 schreef madeliefff het volgende:

[..]

oke bedankt :)
er staan hoe to's in dus spijs maken, banketbakkersroom, beschuitbeslag, bladerdeeg, bekleden van vormen en blind bakken, konfeiten,meringues, karamel, macarons, nogatine, soezendeeg etc

En dan per hoofdstuk verdeeld koekjes
Soorten cakes en variaties er op

Taarten met basisdeeg en variaties met dezelfde bodem als het hoofd recept
Dus appeltaart deeg met variaties van appels, noten etc
Biscuittaarten en dan bijvoorbeeld slagroom, mokka swarzwalder Kirchberg
Maar ook taarten als citroentaart, creme brulee taart, fraiser, chocolade.
Sloffen met diverse variaties
Vlaaien met variaties

Hoofdstuk met diverse soorten los gebak en brownies incl variaties etc

Friandises als macarons, bramen scguitjes citroen heesecakejes, truffels, soesjes

Dessert hoofdstuk invloed baklava koude, crème brulee etc

Hoofdstuk wafels poffertjes en pannenkoeken, wentelteefjes etc

Heb je hier wat aan?
  zaterdag 4 november 2017 @ 11:28:54 #194
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174860643
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:28 schreef Goitske het volgende:

[..]

er staan hoe to's in dus spijs maken, banketbakkersroom, beschuitbeslag, bladerdeeg, bekleden van vormen en blind bakken, konfeiten,meringues, karamel, macarons, nogatine, soezendeeg etc

En dan per hoofdstuk verdeeld koekjes
Soorten cakes en variaties er op

Taarten met basisdeeg en variaties met dezelfde bodem als het hoofd recept
Dus appeltaart deeg met variaties van appels, noten etc
Biscuittaarten en dan bijvoorbeeld slagroom, mokka swarzwalder Kirchberg
Maar ook taarten als citroentaart, creme brulee taart, fraiser, chocolade.
Sloffen met diverse variaties
Vlaaien met variaties

Hoofdstuk met diverse soorten los gebak en brownies incl variaties etc

Friandises als macarons, bramen scguitjes citroen heesecakejes, truffels, soesjes

Dessert hoofdstuk invloed baklava koude, crème brulee etc

Hoofdstuk wafels poffertjes en pannenkoeken, wentelteefjes etc

Heb je hier wat aan?
ja bedankt. Mss dat ik hem ook maar koop dan
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zaterdag 4 november 2017 @ 11:30:58 #195
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174860665
Waarin bewaren jullie je taart eigenlijk? ik wil zo een ronde taartkoepeldoos van kunststof kopen. Maar ze hebben best een brede diameter.mijn koelkastplankjes zijn maar 30 cm diep. De flessen in de deur komen daar bijna tegenaan als de deur sluit dus veel speling is er denk ik niet..
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174860806
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 11:30 schreef madeliefff het volgende:
Waarin bewaren jullie je taart eigenlijk? ik wil zo een ronde taartkoepeldoos van kunststof kopen. Maar ze hebben best een brede diameter.mijn koelkastplankjes zijn maar 30 cm diep. De flessen in de deur komen daar bijna tegenaan als de deur sluit dus veel speling is er denk ik niet..
Mijn moeder heeft ook zo'n grote bak en die neemt inderdaad fors wat ruimte in in de koelkast. Daar staat tegenover dat taart met bakblik en al erin past, dus dat hij mooi in de vorm kan blijven zitten als je de taart vervoert. Best een handig ding :) ze heeft hem van Tupperware en zo lang als ik me al kan herinneren (>20 jaar)
Somebody that I used to know
  zaterdag 4 november 2017 @ 13:12:30 #197
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174862419
14bp8xk.jpg new york vanille cheesecake met vruchtengelei gemaakt
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zaterdag 4 november 2017 @ 13:13:00 #198
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174862427
Mijn fotos komen standaard gedraaid als ik ze upload. Geen idee waarom
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174863934
In de koelkast gewoon op een bord. Als hij mee gaat in een taartdoos. Heb een hele mooie stevige met lift plateau gekocht
pi_174863941
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 11:28 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ja bedankt. Mss dat ik hem ook maar koop dan
ik zeg het niet snel maar dit is wel het bakboek wat ik het meeste pak en meeste uit maak
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')