ik gebruik het ook gewoon doordat mijn zoon op lactose beperkt dieet zit. Maar als je echt lactose intollerantie hebt kan een beetje al te veel zijn en de persoon er echt beroerd van zijn. Dus bij mensen buiten mijn gezin zou ik het niet mee gokken. Bij mijn zoontje weet ik de reactiequote:Op zondag 26 november 2017 16:58 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
roomboter is zo goed als lactosevrij. Ik wist het ook niet totdat de ouders van een kind van een lactose-intolerant-kind mij erop wezen.
Maakt het leven als iets makkelijker.
Oooh lekkerquote:Op zondag 26 november 2017 17:41 schreef Bleie het volgende:
Ik weet niet of ik dat risico zou durven nemen Oceanonix. Bij sommige mensen is ook een beetje lactose te veel...
Ik bakte vandaag met mijn dochter sinterklazige cupcakes (met speculaaskruiden erdoor). Heerlijk geworden. Best lastig kloppen nog, maar 6 cupccakes, mijn standmixer kon er niet zo veel mee, dus ze waren niet zo luchtig als ik had gewild, maar wel prima.
[ afbeelding ]
och... Ik las laatst weer ergens dat pepernoten de overkoepelende naam was. Weet niet meer waar, maar het boeit me ook niet hoe ze heten. Ze smaken hoe dan ook primaquote:
Wazigquote:Op zondag 26 november 2017 21:11 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
och... Ik las laatst weer ergens dat pepernoten de overkoepelende naam was. Weet niet meer waar, maar het boeit me ook niet hoe ze heten. Ze smaken hoe dan ook prima
Met een gebruiksaanwijzing te gebruiken en in januari komt de repareermeneer terug zat levertijd van 6 weken op een onderdeel. Zodra hij alles heeft komt hij hem echt makenquote:
Als je de cake bakt op de plaat mooi dun bakken. Bij het oprollen een theedoek mee er in rollen en dan af laten koelen. Dan schuurt hij minder bij het rollen als je hem vultquote:Op zondag 17 december 2017 21:12 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Goitske! Ik krijg dat soort dingen nooit als geheel uit de vorm
Ik heb zojuist bedacht dat ik voor kerst een cakerol ga maken. Ben benieuwd, nog nooit gedaan. Tips voor waar op te letten?
als hij droog is zit het toch echt in het recept.quote:Op maandag 18 december 2017 08:51 schreef Koningin het volgende:
Even een vraagje hier. Laatst ook nog zo'n cake gebakken als hierboven, maar die van mij zijn om de een of andere reden altijd wat droog.....het recept is naar mijn idee goed, maar blijft toch wat droog.
Cupcakes gaat wel goed. Iemand tips?
Aanvulling : ik las vandaag in een stukje van Yvette van Boven dat je de eiwitten niet helemaal stijf moet kloppen, want daar wordt je cake droog van. Ik denk : ik geef het maar meequote:Op maandag 18 december 2017 21:27 schreef Goitske het volgende:
[..]
als hij droog is zit het toch echt in het recept.
Je krijgt het extra luchtig door het eiwit apart te mixen dat helpt misschien wel voor de luchtigheid
Misschien iets boter extra toevoegen ook een optie
nog nooit last van gehad maar ik klop ze ook niet met suiker ofzo alleen eiwitquote:Op maandag 18 december 2017 22:04 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Aanvulling : ik las vandaag in een stukje van Yvette van Boven dat je de eiwitten niet helemaal stijf moet kloppen, want daar wordt je cake droog van. Ik denk : ik geef het maar mee
twee keer zelfde afbeelding denk ik.quote:Op woensdag 20 december 2017 21:30 schreef Goitske het volgende:
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁
Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
aangepast thnxquote:Op woensdag 20 december 2017 21:49 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
twee keer zelfde afbeelding denk ik.
Ik lust wel die met pecan
o lekker. En leuk idee die marshmallowsquote:Op woensdag 20 december 2017 21:30 schreef Goitske het volgende:
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁
Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ook erg mooi.quote:Op zondag 10 december 2017 15:09 schreef Goitske het volgende:
Kerstboom schuimpjes recept Laura's bakery
http://www.laurasbakery.nl/advent-5-kerstboom-schuimpjes-recept/
[ afbeelding ]
mixen met de suiker samen tot het stijf is werkt beterquote:Op donderdag 21 december 2017 09:36 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ook erg mooi.
wanneer je de poedersuiker door het stijve eiwit roert hoort het eiwit dan nog steeds stijf te blijven? Bij mij zakt het dan in. Ik voeg dan ook nog gemalen kokos voor de smaak toe. Kan ook zijn dat het daaraan ligt . Dat het te zwaar wordt.
dat verbaast mij ook tja keuze was vouwen of dit doen na een dag poetsen en serious request met de kinderen had ik even wat ontspanning nodig. En in de trommel voor kers + deel naar gastouderquote:Op woensdag 20 december 2017 22:13 schreef Hupje het volgende:
Ziet er heerlijk uit! Dat je daar steeds tijd voor hebt...
wat misschien leuk is wat kleurstof er door heen doen. Opspuiten en dan kokos er over heen als "sneeuw"quote:Op donderdag 21 december 2017 09:36 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ook erg mooi.
wanneer je de poedersuiker door het stijve eiwit roert hoort het eiwit dan nog steeds stijf te blijven? Bij mij zakt het dan in. Ik voeg dan ook nog gemalen kokos voor de smaak toe. Kan ook zijn dat het daaraan ligt . Dat het te zwaar wordt.
Oh gaafquote:Op zondag 17 december 2017 20:55 schreef Goitske het volgende:
Een grote bundt en 3 kleintjes
Kleintjes 1 normale en 2 choco vanille
[ afbeelding ]
o dat kan ook idd. Dan wordt t minder zwaar ookquote:Op donderdag 21 december 2017 19:27 schreef Goitske het volgende:
[..]
wat misschien leuk is wat kleurstof er door heen doen. Opspuiten en dan kokos er over heen als "sneeuw"
aah oke. Doe je dan alsnog kristal EN poedersuiker?of 1 soort suikerquote:Op donderdag 21 december 2017 18:10 schreef Goitske het volgende:
[..]
mixen met de suiker samen tot het stijf is werkt beter
dat is dezelfde hoor! Zijn hele mooie kleine bundts ik gebruik die heel veelquote:Op donderdag 21 december 2017 20:33 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Oh gaaf
Ik heb mezelf deze cadeau gedaan: https://www.nordicware.com/bundt-quartet-pan
Dacht de vormen bij jou te herkennen, maar door eentje twijfel ik of het wel dezelfde is....
beidequote:Op donderdag 21 december 2017 20:49 schreef madeliefff het volgende:
[..]
aah oke. Doe je dan alsnog kristal EN poedersuiker?of 1 soort suiker
en je spuitwerk scherper doordat de kokos niet deels de vorm bepaaldquote:Op donderdag 21 december 2017 20:48 schreef madeliefff het volgende:
[..]
o dat kan ook idd. Dan wordt t minder zwaar ook
Ik twijfelde door die kleine linksvoor, er leek wat meer patroon in te zitten Op het plaatje van de vorm (maar heb er nog niet mee gebakken).quote:Op donderdag 21 december 2017 21:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
dat is dezelfde hoor! Zijn hele mooie kleine bundts ik gebruik die heel veel
Die "gedraaide" is een grote bundt
het is echt dezelfde. Soms is hij scherper soms wat minder ligt aan het deeg.quote:Op donderdag 21 december 2017 21:18 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Ik twijfelde door die kleine linksvoor, er leek wat meer patroon in te zitten Op het plaatje van de vorm (maar heb er nog niet mee gebakken).
Super leuk die cupcakes!quote:Op vrijdag 22 december 2017 16:58 schreef Bleie het volgende:
Wat maak je toch mooie (en ongetwijfeld heerlijke) dingen altijd Goitske!
Mijn dochter (8) wilde dit jaar cupcakes mee naar het kerstdiner op school, versierd met fondant. Ze heeft ze grotendeels zelf gemaakt en helemaal zelf versierd.
[ afbeelding ]
En ook nog een vraag: ik wil voor kerst een taart maken, die volgens het recept in drie vormen van 20 cm gebakken moet worden. Ik heb 1 zo'n vorm en ook nog wel grotere. Wat is wijsheid? Drie keer achter elkaar bakken (hoe bewaar ik het beslag dan in de tussentijd?), of een grotere vorm nemen, en in één keer langer bakken?
als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel.quote:Op vrijdag 22 december 2017 20:24 schreef Bleie het volgende:
Nee, niet van Rutger. Een chocolade-karameltaart van the Hummingbird bakery. Kan ik de rest van het beslag dan gewoon afgedekt op kamertemperatuur bewaren?
door die schaduw dacht ik even dat er een flinke deuk inzatquote:Op vrijdag 22 december 2017 21:51 schreef Goitske het volgende:
[..]
als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel.
Ik heb net die van Rutger gemaakt en vind de botercrčme een ramp maak de volgende keer echt mijn eigen versie
Morgen kijken als hij goed koud is of ik hem strakker kan krijgen en anders pech gehad. Baal er wel van
[ afbeelding ]
afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd)quote:Op vrijdag 22 december 2017 22:07 schreef TjjWester het volgende:
Ik wil een assortiment van broodjes maken voor kerstdag, maar wil dit natuurlijk niet op de dag zelf maken.
Kan ik op een of andere manier halffabrikaten maken?
dat laatste zou ik doen. Ik moet zeggen ben minder dan van Levinequote:Op zaterdag 23 december 2017 09:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd)
Maar je kan ook de dag ervoor bakken en dan even in hete oven de broodjes ‘oppiepen’
Ja die staan in het tweede boek. Ik heb ze laatst gemaakt. Niet wit, maar met een deel volkoren en wat zaden en pitten. Waren erg lekker. En ik vond het wel handig om er daarna nog van in de vriezer te hebben. Alleen even in de oven en je hebt lekker vers gebakken broodjes. Als je ze helemaal afbakt, loop je weer het risico dat ze te donker worden.quote:Op zaterdag 23 december 2017 09:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd)
Maar je kan ook de dag ervoor bakken en dan even in hete oven de broodjes ‘oppiepen’
kijk jou gaan danquote:Op zaterdag 23 december 2017 10:02 schreef Goitske het volgende:
Ik heb een dripcake gemaakt een te grote mond geglhad en gezegd ja hoor ik maak wel ff eentje voor jou. Dus mijn collega komt vanmiddag met haar zoon die zat te ouwehoeren over die taart even de taart halen. Hij weet het niet is het al weer vergeten maar ik niet 😁
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wat is er mis mee dan? Ik maak deze graag, met eiwit erdoorheen yummie. Hij lijkt alleen geen gebruik te maken van 1:2:2 of 1:2:3 verhouding. En ik wel dus ik doe dan iets minder suiker en boter erin.quote:Op vrijdag 22 december 2017 21:51 schreef Goitske het volgende:
[..]
als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel.
Ik heb net die van Rutger gemaakt en vind de botercrčme een ramp maak de volgende keer echt mijn eigen versie
Morgen kijken als hij goed koud is of ik hem strakker kan krijgen en anders pech gehad. Baal er wel van
[ afbeelding ]
ik kreeg hem gewoon niet strak gesmeerd terwijl ik daar geen problemen mee heb. Uiteindelijk vanmorgen met een plastic deegkrabber toen hij echt heel goed koud was de grootste oneffenheden er uit gekregen en gelukkig doet de drip ook zijn werk qua camouflagequote:Op zaterdag 23 december 2017 16:22 schreef madeliefff het volgende:
[..]
wat is er mis mee dan? Ik maak deze graag, met eiwit erdoorheen yummie. Hij lijkt alleen geen gebruik te maken van 1:2:2 of 1:2:3 verhouding. En ik wel dus ik doe dan iets minder suiker en boter erin.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |