abonnement Unibet Coolblue
pi_175325021
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 16:58 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

roomboter is zo goed als lactosevrij. Ik wist het ook niet totdat de ouders van een kind van een lactose-intolerant-kind mij erop wezen.
Maakt het leven als iets makkelijker.
ik gebruik het ook gewoon doordat mijn zoon op lactose beperkt dieet zit. Maar als je echt lactose intollerantie hebt kan een beetje al te veel zijn en de persoon er echt beroerd van zijn. Dus bij mensen buiten mijn gezin zou ik het niet mee gokken. Bij mijn zoontje weet ik de reactie

Je kunt als je lactose intollerant bent ook disolact nemen om de lactose af te breken in gevallen van verjaardagen enzo als je toch iets wilt nemen of als je niet 100% zeker bent of het wel lactose vrij is
pi_175325024
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 17:41 schreef Bleie het volgende:
Ik weet niet of ik dat risico zou durven nemen Oceanonix. Bij sommige mensen is ook een beetje lactose te veel...

Ik bakte vandaag met mijn dochter sinterklazige cupcakes (met speculaaskruiden erdoor). Heerlijk geworden. Best lastig kloppen nog, maar 6 cupccakes, mijn standmixer kon er niet zo veel mee, dus ze waren niet zo luchtig als ik had gewild, maar wel prima.

[ afbeelding ]
Oooh lekker *O*
pi_175326205
Pepernoten! Naar een recept van Rutger :)
Somebody that I used to know
  zondag 26 november 2017 @ 21:02:38 #254
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175326314
Kruidnoten :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175326533
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 21:02 schreef Molo het volgende:
Kruidnoten :+
och... Ik las laatst weer ergens dat pepernoten de overkoepelende naam was. Weet niet meer waar, maar het boeit me ook niet hoe ze heten. Ze smaken hoe dan ook prima :)
Somebody that I used to know
  zondag 26 november 2017 @ 21:12:41 #256
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175326564
quote:
2s.gif Op zondag 26 november 2017 21:11 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

och... Ik las laatst weer ergens dat pepernoten de overkoepelende naam was. Weet niet meer waar, maar het boeit me ook niet hoe ze heten. Ze smaken hoe dan ook prima :)
Wazig :D

Maar klopt ja, lekker die dingen :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175451875
Nog even over de allergie: lactosevrij wil niet automatisch zeggen koemelkeiwitvrij.

Ik heb gisteren een appelkruimeltaart met speculaas en amandelspijs gemaakt, naar dit recept. Smaakte erg goed! Helaas vergeten om een foto te maken, jammer, want hij zag er mooi uit.
pi_175451942
Hier een kapotte oven -O- dinsdag komt de monteur.

Verder zijn vandaag eindelijk de Sint en Piet koekstekers binnen gekomen. Zijn 3 weken onderweg geweest met postnl :( en nu kan ik niet bakken -O-
pi_175621973
Kerstboom schuimpjes recept Laura's bakery

http://www.laurasbakery.nl/advent-5-kerstboom-schuimpjes-recept/

pi_175622106
Je oven doet het weer *O*
pi_175622249
quote:
1s.gif Op zondag 10 december 2017 15:15 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Je oven doet het weer *O*
Met een gebruiksaanwijzing te gebruiken en in januari komt de repareermeneer terug zat levertijd van 6 weken op een onderdeel. Zodra hij alles heeft komt hij hem echt maken *O*
pi_175794899
Een grote bundt en 3 kleintjes
Kleintjes 1 normale en 2 choco vanille


pi_175795421
Ziet er goed uit, Goitske! Ik krijg dat soort dingen nooit als geheel uit de vorm :')

Ik heb zojuist bedacht dat ik voor kerst een cakerol ga maken. Ben benieuwd, nog nooit gedaan. Tips voor waar op te letten?
pi_175802750
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 21:12 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Goitske! Ik krijg dat soort dingen nooit als geheel uit de vorm :')

Ik heb zojuist bedacht dat ik voor kerst een cakerol ga maken. Ben benieuwd, nog nooit gedaan. Tips voor waar op te letten?
Als je de cake bakt op de plaat mooi dun bakken. Bij het oprollen een theedoek mee er in rollen en dan af laten koelen. Dan schuurt hij minder bij het rollen als je hem vult
pi_175802752
Deze Nordic ware vormen lossen heel makkelijk. Zeker een kwartier laten rusten voordat je lost.
Als je gaat bakken kun je het beste bakspray gebruiken voor het invetten en evt bestuiven met bloem wat je even door de bakvorm heen rolt. Restant wat niet plakt gooi je dan weg
Rustig bakken op max 150/160 graden blijft hij mooi plat en scheurt hij niet.
Als je bovenop de cake drukt en hij veert terug is hij gaar
pi_175803718
Even een vraagje hier. Laatst ook nog zo'n cake gebakken als hierboven, maar die van mij zijn om de een of andere reden altijd wat droog.....het recept is naar mijn idee goed, maar blijft toch wat droog.
Cupcakes gaat wel goed. Iemand tips?
pi_175821884
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 08:51 schreef Koningin het volgende:
Even een vraagje hier. Laatst ook nog zo'n cake gebakken als hierboven, maar die van mij zijn om de een of andere reden altijd wat droog.....het recept is naar mijn idee goed, maar blijft toch wat droog.
Cupcakes gaat wel goed. Iemand tips?
als hij droog is zit het toch echt in het recept.
Je krijgt het extra luchtig door het eiwit apart te mixen dat helpt misschien wel voor de luchtigheid
Misschien iets boter extra toevoegen ook een optie
pi_175823038
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 21:27 schreef Goitske het volgende:

[..]

als hij droog is zit het toch echt in het recept.
Je krijgt het extra luchtig door het eiwit apart te mixen dat helpt misschien wel voor de luchtigheid
Misschien iets boter extra toevoegen ook een optie
Aanvulling : ik las vandaag in een stukje van Yvette van Boven dat je de eiwitten niet helemaal stijf moet kloppen, want daar wordt je cake droog van. Ik denk : ik geef het maar mee :+
Somebody that I used to know
pi_175829481
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 22:04 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Aanvulling : ik las vandaag in een stukje van Yvette van Boven dat je de eiwitten niet helemaal stijf moet kloppen, want daar wordt je cake droog van. Ik denk : ik geef het maar mee :+
nog nooit last van gehad maar ik klop ze ook niet met suiker ofzo alleen eiwit
pi_175830202
Oke, kan het altijd proberen natuurlijk.
Dank je wel!
pi_175877318
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁

Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten




[ Bericht 2% gewijzigd door Goitske op 20-12-2017 21:52:34 ]
pi_175877977
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:30 schreef Goitske het volgende:
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁

Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
twee keer zelfde afbeelding denk ik.
Ik lust wel die met pecan :Y)
pi_175878162
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:49 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

twee keer zelfde afbeelding denk ik.
Ik lust wel die met pecan :Y)
aangepast thnx
pi_175879005
Ziet er heerlijk uit! Dat je daar steeds tijd voor hebt... :Y)
  donderdag 21 december 2017 @ 09:31:07 #275
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175886338
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:30 schreef Goitske het volgende:
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁

Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
o lekker. En leuk idee die marshmallows
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  donderdag 21 december 2017 @ 09:36:45 #276
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175886455
quote:
1s.gif Op zondag 10 december 2017 15:09 schreef Goitske het volgende:
Kerstboom schuimpjes recept Laura's bakery

http://www.laurasbakery.nl/advent-5-kerstboom-schuimpjes-recept/

[ afbeelding ]
ook erg mooi.
wanneer je de poedersuiker door het stijve eiwit roert hoort het eiwit dan nog steeds stijf te blijven? Bij mij zakt het dan in. Ik voeg dan ook nog gemalen kokos voor de smaak toe. Kan ook zijn dat het daaraan ligt . Dat het te zwaar wordt.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_175897660
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 09:36 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ook erg mooi.
wanneer je de poedersuiker door het stijve eiwit roert hoort het eiwit dan nog steeds stijf te blijven? Bij mij zakt het dan in. Ik voeg dan ook nog gemalen kokos voor de smaak toe. Kan ook zijn dat het daaraan ligt . Dat het te zwaar wordt.
mixen met de suiker samen tot het stijf is werkt beter
pi_175897697
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 22:13 schreef Hupje het volgende:
Ziet er heerlijk uit! Dat je daar steeds tijd voor hebt... :Y)
dat verbaast mij ook :@ tja keuze was vouwen of dit doen na een dag poetsen en serious request met de kinderen had ik even wat ontspanning nodig. En in de trommel voor kers + deel naar gastouder
pi_175899641
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 09:36 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ook erg mooi.
wanneer je de poedersuiker door het stijve eiwit roert hoort het eiwit dan nog steeds stijf te blijven? Bij mij zakt het dan in. Ik voeg dan ook nog gemalen kokos voor de smaak toe. Kan ook zijn dat het daaraan ligt . Dat het te zwaar wordt.
wat misschien leuk is wat kleurstof er door heen doen. Opspuiten en dan kokos er over heen als "sneeuw"
  † In Memoriam † donderdag 21 december 2017 @ 20:33:19 #280
43556 miss_dynastie
pi_175901937
quote:
1s.gif Op zondag 17 december 2017 20:55 schreef Goitske het volgende:
Een grote bundt en 3 kleintjes
Kleintjes 1 normale en 2 choco vanille


[ afbeelding ]
Oh gaaf O+

Ik heb mezelf deze cadeau gedaan: https://www.nordicware.com/bundt-quartet-pan

Dacht de vormen bij jou te herkennen, maar door eentje twijfel ik of het wel dezelfde is....
  donderdag 21 december 2017 @ 20:48:46 #281
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175902552
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 19:27 schreef Goitske het volgende:

[..]

wat misschien leuk is wat kleurstof er door heen doen. Opspuiten en dan kokos er over heen als "sneeuw"
o dat kan ook idd. Dan wordt t minder zwaar ook
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  donderdag 21 december 2017 @ 20:49:32 #282
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175902584
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:10 schreef Goitske het volgende:

[..]

mixen met de suiker samen tot het stijf is werkt beter
aah oke. Doe je dan alsnog kristal EN poedersuiker?of 1 soort suiker
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_175903098
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 20:33 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Oh gaaf O+

Ik heb mezelf deze cadeau gedaan: https://www.nordicware.com/bundt-quartet-pan

Dacht de vormen bij jou te herkennen, maar door eentje twijfel ik of het wel dezelfde is....
dat is dezelfde hoor! Zijn hele mooie kleine bundts ik gebruik die heel veel

Die "gedraaide" is een grote bundt
pi_175903141
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 20:49 schreef madeliefff het volgende:

[..]

aah oke. Doe je dan alsnog kristal EN poedersuiker?of 1 soort suiker
beide
pi_175903174
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 20:48 schreef madeliefff het volgende:

[..]

o dat kan ook idd. Dan wordt t minder zwaar ook
en je spuitwerk scherper doordat de kokos niet deels de vorm bepaald
  † In Memoriam † donderdag 21 december 2017 @ 21:18:50 #286
43556 miss_dynastie
pi_175903748
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 21:03 schreef Goitske het volgende:

[..]

dat is dezelfde hoor! Zijn hele mooie kleine bundts ik gebruik die heel veel

Die "gedraaide" is een grote bundt
Ik twijfelde door die kleine linksvoor, er leek wat meer patroon in te zitten Op het plaatje van de vorm (maar heb er nog niet mee gebakken).
pi_175903857
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 21:18 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Ik twijfelde door die kleine linksvoor, er leek wat meer patroon in te zitten Op het plaatje van de vorm (maar heb er nog niet mee gebakken).
het is echt dezelfde. Soms is hij scherper soms wat minder ligt aan het deeg.

Tip de tulband niet te hoog bakken want dan krijg je er een kam op. Ik doe meestal 150/169 graden

[ Bericht 7% gewijzigd door Goitske op 22-12-2017 07:41:09 ]
pi_175925577
Wat maak je toch mooie (en ongetwijfeld heerlijke) dingen altijd Goitske!

Mijn dochter (8) wilde dit jaar cupcakes mee naar het kerstdiner op school, versierd met fondant. Ze heeft ze grotendeels zelf gemaakt en helemaal zelf versierd.



En ook nog een vraag: ik wil voor kerst een taart maken, die volgens het recept in drie vormen van 20 cm gebakken moet worden. Ik heb 1 zo'n vorm en ook nog wel grotere. Wat is wijsheid? Drie keer achter elkaar bakken (hoe bewaar ik het beslag dan in de tussentijd?), of een grotere vorm nemen, en in één keer langer bakken?
pi_175927218
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 16:58 schreef Bleie het volgende:
Wat maak je toch mooie (en ongetwijfeld heerlijke) dingen altijd Goitske!

Mijn dochter (8) wilde dit jaar cupcakes mee naar het kerstdiner op school, versierd met fondant. Ze heeft ze grotendeels zelf gemaakt en helemaal zelf versierd.

[ afbeelding ]

En ook nog een vraag: ik wil voor kerst een taart maken, die volgens het recept in drie vormen van 20 cm gebakken moet worden. Ik heb 1 zo'n vorm en ook nog wel grotere. Wat is wijsheid? Drie keer achter elkaar bakken (hoe bewaar ik het beslag dan in de tussentijd?), of een grotere vorm nemen, en in één keer langer bakken?
Super leuk die cupcakes!

die taart van Rutger? Staat hier af te koelen Ik zou dan gewoon in 3x bakken en dan de grotere maar en als je meer hoogte wil dan nogmaals evt het recept doen.
Ik ga er een variant op maken mijn witte chocola is door nog onbekende (ahum) reden verdwenen... Dus dan maar bruine chocolade en framboos gebruiken
pi_175930265
Nee, niet van Rutger. Een chocolade-karameltaart van the Hummingbird bakery. Kan ik de rest van het beslag dan gewoon afgedekt op kamertemperatuur bewaren?
pi_175933354
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 20:24 schreef Bleie het volgende:
Nee, niet van Rutger. Een chocolade-karameltaart van the Hummingbird bakery. Kan ik de rest van het beslag dan gewoon afgedekt op kamertemperatuur bewaren?
als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel.

Ik heb net die van Rutger gemaakt en vind de botercrčme een ramp :@ maak de volgende keer echt mijn eigen versie :@

Morgen kijken als hij goed koud is of ik hem strakker kan krijgen en anders pech gehad. Baal er wel van
pi_175933505
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:51 schreef Goitske het volgende:

[..]

als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel.

Ik heb net die van Rutger gemaakt en vind de botercrčme een ramp :@ maak de volgende keer echt mijn eigen versie :@

Morgen kijken als hij goed koud is of ik hem strakker kan krijgen en anders pech gehad. Baal er wel van
[ afbeelding ]
door die schaduw dacht ik even dat er een flinke deuk inzat :D
pi_175933917
Ik wil een assortiment van broodjes maken voor kerstdag, maar wil dit natuurlijk niet op de dag zelf maken.

Kan ik op een of andere manier halffabrikaten maken?
speak only if it improves the silence.
pi_175940427
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 22:07 schreef TjjWester het volgende:
Ik wil een assortiment van broodjes maken voor kerstdag, maar wil dit natuurlijk niet op de dag zelf maken.

Kan ik op een of andere manier halffabrikaten maken?
afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd)
Maar je kan ook de dag ervoor bakken en dan even in hete oven de broodjes ‘oppiepen’
pi_175940974
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 09:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd)
Maar je kan ook de dag ervoor bakken en dan even in hete oven de broodjes ‘oppiepen’
dat laatste zou ik doen. Ik moet zeggen ben minder dan van Levine
pi_175941015
Ik heb een dripcake gemaakt een te grote mond geglhad en gezegd ja hoor ik maak wel ff eentje voor jou. Dus mijn collega komt vanmiddag met haar zoon die zat te ouwehoeren over die taart even de taart halen. Hij weet het niet is het al weer vergeten maar ik niet 😁


pi_175944300
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 09:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd)
Maar je kan ook de dag ervoor bakken en dan even in hete oven de broodjes ‘oppiepen’
Ja die staan in het tweede boek. Ik heb ze laatst gemaakt. Niet wit, maar met een deel volkoren en wat zaden en pitten. Waren erg lekker. En ik vond het wel handig om er daarna nog van in de vriezer te hebben. Alleen even in de oven en je hebt lekker vers gebakken broodjes. Als je ze helemaal afbakt, loop je weer het risico dat ze te donker worden.

Mooi geworden Goitske!
  zaterdag 23 december 2017 @ 16:14:59 #298
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175948144
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:02 schreef Goitske het volgende:
Ik heb een dripcake gemaakt een te grote mond geglhad en gezegd ja hoor ik maak wel ff eentje voor jou. Dus mijn collega komt vanmiddag met haar zoon die zat te ouwehoeren over die taart even de taart halen. Hij weet het niet is het al weer vergeten maar ik niet 😁
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
kijk jou gaan dan
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zaterdag 23 december 2017 @ 16:22:52 #299
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175948410
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:51 schreef Goitske het volgende:

[..]

als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel.

Ik heb net die van Rutger gemaakt en vind de botercrčme een ramp :@ maak de volgende keer echt mijn eigen versie :@

Morgen kijken als hij goed koud is of ik hem strakker kan krijgen en anders pech gehad. Baal er wel van
[ afbeelding ]
wat is er mis mee dan? Ik maak deze graag, met eiwit erdoorheen yummie. Hij lijkt alleen geen gebruik te maken van 1:2:2 of 1:2:3 verhouding. En ik wel dus ik doe dan iets minder suiker en boter erin.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_175950346
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 16:22 schreef madeliefff het volgende:

[..]

wat is er mis mee dan? Ik maak deze graag, met eiwit erdoorheen yummie. Hij lijkt alleen geen gebruik te maken van 1:2:2 of 1:2:3 verhouding. En ik wel dus ik doe dan iets minder suiker en boter erin.
ik kreeg hem gewoon niet strak gesmeerd terwijl ik daar geen problemen mee heb. Uiteindelijk vanmorgen met een plastic deegkrabber toen hij echt heel goed koud was de grootste oneffenheden er uit gekregen en gelukkig doet de drip ook zijn werk qua camouflage _O-

Hij is vanmiddag opgehaald was zo leuk! Hij was voor de 16 jarige zoon van mijn collega alleen hij was het geintje al weer vergeten dus met een smoes ik moet even wat maar Goits brengen en dan gaan we naar oom ... Om een taart te halen.

Dus ik loop naar de schuur pak de taart en zeg of wil je deze mee? Want belofte maakt schuld. Hij was sprakeloos (is heel knap lukt mij normaal nooit) en begon te lachen en zegt ja belofte maakt schuld maar wauw O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')