maar dek je het af in de koelkast? Want nu met de vruchtengelei ging dat niet omdat je het dan beschadigt .quote:Op zaterdag 4 november 2017 14:59 schreef Goitske het volgende:
In de koelkast gewoon op een bord. Als hij mee gaat in een taartdoos. Heb een hele mooie stevige met lift plateau gekocht
nee ik dek het eigenlijk nooit af, meestal ook niet nodigquote:Op zaterdag 4 november 2017 15:32 schreef madeliefff het volgende:
[..]
maar dek je het af in de koelkast? Want nu met de vruchtengelei ging dat niet omdat je het dan beschadigt .
ah okequote:Op zaterdag 4 november 2017 15:33 schreef Goitske het volgende:
[..]
nee ik dek het eigenlijk nooit af, meestal ook niet nodig
royal icing aanbrengen is niet zo moeilijk hoor. Ik doe dat elk jaar bij 1 van de kerstkoekjes soorten die wij dan maken. Als je spuitgaatje maar dun is en je t mengsel niet te warm laat worden omdat t dan smelt en t een kliederboel word.quote:Op vrijdag 10 november 2017 20:37 schreef Goitske het volgende:
Al een paar jaar staat het koekboek in mijn kast gekocht op taart en trends eerste of tweede jaar.. kortom vriendin van mij roept elk jaar : hey Goits kijk eens volgens mij staat dat boek in jou kast, nog steeds niks uit gebakken?
Dus nu eindelijk wel de kaneelkoekjes! Het vanille deeg voor de koekjes ligt nog in de koelkast voor de jongens om morgen wat te maken. Planning is in ze nog te versieren met royal icing maar eerst kijken of mij dat lukt.. anders worden ze gewoon zo opgegeten
http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje
[ afbeelding ]
is dat links een enorme cookiecutter ?quote:Op zaterdag 11 november 2017 12:55 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
En de vanille koekjes zijn ook klaar
jep!quote:Op zaterdag 11 november 2017 13:26 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
is dat links een enorme cookiecutter ?
Gaaf!quote:Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
quote:Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
die rode wantjesquote:Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
hahaquote:Op zondag 12 november 2017 19:16 schreef Postbus100 het volgende:
Moest gisteren nog even aan je denken, Goitske, bij het horen van dit fragment:
http://www.nporadio1.nl/n(...)ring?share=43292&t=0
Over hoeveel kookboeken mensen kunnen hebben
(vind zijn mening overigens wel wat kort door de bocht, maar dat terzijde)
Deze heb ik net gemaakt, maar dan met kristalsuiker ipv poedersuiker. De structuur van de kristallen blijf je een beetje proeven, maar echt hinderlijk vind ik het niet, eerder een beetje crunchy.quote:Op zondag 5 november 2017 21:54 schreef Goitske het volgende:
Toch nog een beetje zondag bakdag. Kerstkoekjes testdraaien vandaag amandelkoekjes. Heerlijk bros en wat zijn ze lekker!
Voor de liefhebber
250 gram amandelmeel
250 gram poedersuiker
2 eieren
Eieren en poedersuiker romig mixen, amandelmeel erbij. Volgens het recept hoopjes maken met een lepel maar dat lukte mij niet zo goed dus hop in de spuitzak en kleine hoopjes maken. Lopen wel iets uit dus niet te dicht op elkaar maken.
Uur laten staan op je aanrecht zodat de toplaag wat droogt
Oven op 150 graden en dan 10-15 minuten bakken
Als de koekjes afgekoeld zijn worden ze knapperig dus zacht uit de oven!
[ afbeelding ]
Kokosmelk is lactose vrij aangezien het een plantaardige melk is netzo als amandelmelk en sojamelkquote:Op zondag 26 november 2017 00:44 schreef Postbus100 het volgende:
Aardbeienjam of een andere fruitvulling? En valt kokosmelk ook onder lactose? Anders zou je daar ook nog iets mee kunnen doen, al weet ik niet precies wat.
Oh hoe is dat gegaan met die zandkoekjes?quote:Op zaterdag 25 november 2017 21:44 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Deze heb ik net gemaakt, maar dan met kristalsuiker ipv poedersuiker. De structuur van de kristallen blijf je een beetje proeven, maar echt hinderlijk vind ik het niet, eerder een beetje crunchy.
Omdat ik een restje deeg over had dat niet meer op het bakblik paste, heb ik dat met de batch zandkoekjes gemengd. Ben benieuwd wat dat geworden is.
er is ook lactosevrije slagroom?quote:Op zaterdag 25 november 2017 22:09 schreef Tegan het volgende:
Weten jullie een lekkere lactose- en koemelkeiwitvrije vulling voor een beschuit?
Aantal allergische eters.
check even de free from shop online. Misschien dat zij het hebben die hebben een groot assortimentquote:Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:
[..]
er is ook lactosevrije slagroom?
heb ik volgens mij gezien bij grotere AH, een langhoudbare variant buiten de koeling. MinusL?quote:Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:
[..]
er is ook lactosevrije slagroom?
In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.quote:Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:
[..]
er is ook lactosevrije slagroom?
Ik dacht dat t andersom wasquote:Op zondag 26 november 2017 12:52 schreef Tegan het volgende:
[..]
In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.
Ik heb goede ervaringen met kokosvet i.p.v. boter in vlaaideeg, maar nog nooit geprobeerd in vulling zeg maar.
In cake is plantaardige olie i.p.v. boter ook lekker.
In beschuit zit dus sowieso geen vet maar dan nu dus de vulling. Ik wil wel iets luchtigs. Ik dacht aan eiwitschuim ofzo als vulling? En dan afsmeren met pure chocolade.
Beide kanquote:Op zondag 26 november 2017 12:52 schreef Tegan het volgende:
[..]
In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.
Ik heb goede ervaringen met kokosvet i.p.v. boter in vlaaideeg, maar nog nooit geprobeerd in vulling zeg maar.
In cake is plantaardige olie i.p.v. boter ook lekker.
In beschuit zit dus sowieso geen vet maar dan nu dus de vulling. Ik wil wel iets luchtigs. Ik dacht aan eiwitschuim ofzo als vulling? En dan afsmeren met pure chocolade.
Toevallig zit ik wel in het lactose vrij. Werk voor een mdl arts en mijn zoon eet lactose beperkt. Kan de touwtjes iets meer laten vieren maar het danoontje wat ik als test of hij er overheen was heb gegeven is niet goed gegaanquote:Op zondag 26 november 2017 15:11 schreef Tegan het volgende:
Volgens mij is dat inderdaad zoals jij zegt. Ik bedoelde dat lactosevrije producten niet perse de oplossing waren want koemelkeiwit. Ik ben verder geen kenner. Maar diegene met koemelkeiwitallergie mag inderdaad wel mozzarella en melkproducten van andere dieren. Dat i.c.m. iemand met lactose-intolerantie maakt het een extra uitdaging.
Koemelkeiwitvrije producten worden denk ik nooit zo gelabeld want geit* o.i.d. ervoor is voldoende. Ik heb dat nog nooit gezien namelijk.
het is geen allergie je darm bacteriën kunnen de lactose niet verwerkenquote:Op zondag 26 november 2017 15:21 schreef Tegan het volgende:
Pff vervelend zeg. Lactose is echt een vervelende allergie.
roomboter is zo goed als lactosevrij. Ik wist het ook niet totdat de ouders van een kind van een lactose-intolerant-kind mij erop wezen.quote:Op zondag 26 november 2017 08:39 schreef Goitske het volgende:
Ik zou misschien kijken of je een soort botercrčme kunt maken van margarine (let op echt plantaardige dus lees het etiket goed) en sojamelk
Ik ben blij dat ik alleen nootvrij en pindavrij moet bakken met verjaardagen enzo
En onze zoon zit op lactose beperkt maar kan wel met gewone boter bakken. Moet geen mega slagroomfestijn. Er van maken ofzo dan gaat het mis
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |