ligt denk ik aan de hoeveelheid room. Ik maak ook wel caramel mbv gecondenseerde melk, vind ik zelf makkelijkerquote:Op zondag 15 oktober 2017 09:23 schreef Broodjekipkorn het volgende:
[..]
Ja klopt hahah , maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
In plaats van de room bedoel je? Daarmee ben ik niet bekend. Mocht het na vandaag nog niet lukken, wil ik dat ook wel eens proberen.quote:Op zondag 15 oktober 2017 09:47 schreef Goitske het volgende:
[..]
ligt denk ik aan de hoeveelheid room. Ik maak ook wel caramel mbv gecondenseerde melk, vind ik zelf makkelijker
ja ipv roomquote:Op zondag 15 oktober 2017 09:49 schreef Broodjekipkorn het volgende:
[..]
In plaats van de room bedoel je? Daarmee ben ik niet bekend. Mocht het na vandaag nog niet lukken, wil ik dat ook wel eens proberen.
Update: een ander recept van internet geprobeerd. Heel goed gelukt, maar nu is hij eigenlijk te dun..
je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij krijg je een caramelquote:Op zondag 15 oktober 2017 17:57 schreef Burdie het volgende:
Gecondenseerde melk is toch niet ipv room? Je moet het gesloten blikje een paar uur in kokend water zetten, dan krijg je dulce de leche, wat je als karamel kunt gebruiken.
Je hebt het mengsel verwarmd tot een hogere temperatuur dan had gemoeten? Ja, dat kan goed zijn waarom je karamel te hard werd bij afkoelen.quote:Op zondag 15 oktober 2017 09:23 schreef Broodjekipkorn het volgende:
[..]
Ja klopt hahah , maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
Dat wist ik nietquote:Op zondag 15 oktober 2017 18:01 schreef Goitske het volgende:
[..]
je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij krijg je een caramel
ik doe altijd gwn water met suiker ( karamel dat hard word na afkoelen) dat is sneller klaar. Of met slagroom er nog bij als het zacht moet worden.quote:Op zondag 15 oktober 2017 18:01 schreef Goitske het volgende:
[..]
je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij krijg je een caramel
bedoel je met keihard dat t net als een antiflu snoepje of een napoleon zuurtje hard is en je je tand eraan kunt breken of bedoel je dat t slechts niet meer vloeibaar is maar karamel fudge ( zie google) wordquote:Op zondag 15 oktober 2017 09:23 schreef Broodjekipkorn het volgende:
[..]
Ja klopt hahah , maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
Nee. Dat is gewoon karamelsaus (suiker, water, koken, wachten, evt boter erbij, slagroom erbij).quote:Op zondag 15 oktober 2017 19:51 schreef madeliefff het volgende:
Trouwens die vloeibare karamel die je vaak op softijs krijg word dat hard als t afkoelt? Zonee welk recept is dat dan ?
Het was te gebruiken als wapen, mocht je het willen.quote:Op zondag 15 oktober 2017 20:00 schreef madeliefff het volgende:
[..]
bedoel je met keihard dat t net als een antiflu snoepje of een napoleon zuurtje hard is en je je tand eraan kunt breken of bedoel je dat t slechts niet meer vloeibaar is maar karamel fudge ( zie google) word
Ik ben er ook niet echt kapot van.quote:Op zondag 15 oktober 2017 20:51 schreef Piger het volgende:
Eerlijk gezegd vind ik caramel van zo'n blikje gecondenseerde melk niet lekker, maar wellicht ligt het aan het merk.
ik heb een recept met boter, suiker en gecondenseerde melk voor caramel (voor shortbread)quote:Op zondag 15 oktober 2017 17:57 schreef Burdie het volgende:
Gecondenseerde melk is toch niet ipv room? Je moet het gesloten blikje een paar uur in kokend water zetten, dan krijg je dulce de leche, wat je als karamel kunt gebruiken.
ja die heb ik ook die is lekkerquote:Op maandag 16 oktober 2017 07:20 schreef tombolafan het volgende:
[..]
ik heb een recept met boter, suiker en gecondenseerde melk voor caramel (voor shortbread)
Ik had het nu toevallig nodig als vulling voor mijn macarons, maar het leek mij bijvoorbeeld lekker voor over de cake, cupcakes, taart of als sausje voor bijv. een bolletje ijs. Karamelsnoepjes o.i.d. eet ik eigenlijk ook nooit.quote:Op maandag 16 oktober 2017 09:19 schreef Postbus100 het volgende:
Sowieso vind ik karamel niet fantastisch. Kan soms wel net even een smaak toevoegen, maar om dat nou in grote hoeveelheden te eten... (zoals die snoepjes)
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 15 oktober 2017 20:35 schreef Goitske het volgende:
Mijn esterhazy ik vond het een stomme taart en het glazuur liep blijkbaar nog heel iets dus was mooi strak en toen ik de foto maakte niet meer....
[ afbeelding ]
En voor mijn man een mini zonder rum
[ afbeelding ]
oke dus toch. Heeft iemand de juiste verhoudingen daarvan? Ik heb tot nu alleen die andere 2 gemaakt en bij fudge doe ik t zelfde als wat jij hierboven beschrijft...dus dan moet je voor de saus neem ik aan een andere verhouding gebruiken.quote:Op zondag 15 oktober 2017 20:46 schreef Burdie het volgende:
[..]
Nee. Dat is gewoon karamelsaus (suiker, water, koken, wachten, evt boter erbij, slagroom erbij).
Als je daar nou een boel van maakt, en er wat zeezout door doet, kun je er ook allerlei lekkers in dippen als karamelfondue . Heb ik een tijdje terug op een vriendinnenavondje gedaan, was heel geslaagd!
Ik doe het meestal op gevoel, maar ongeveer:quote:Op maandag 16 oktober 2017 12:54 schreef madeliefff het volgende:
[..]
oke dus toch. Heeft iemand de juiste verhoudingen daarvan? Ik heb tot nu alleen die andere 2 gemaakt en bij fudge doe ik t zelfde als wat jij hierboven beschrijft...dus dan moet je voor de saus neem ik aan een andere verhouding gebruiken.
hmm ik gebruik dit:quote:Op maandag 16 oktober 2017 14:01 schreef Burdie het volgende:
[..]
Ik doe het meestal op gevoel, maar ongeveer:
200 gram suiker
100 ml water
50 gram roomboter
125 ml slagroom
Ligt er ook aan hoe dik of dun je het wilt hebben.
ja is ook zo idd. Dus meer slagroom okokquote:Op maandag 16 oktober 2017 14:32 schreef Burdie het volgende:
Maar dat is toch een compleet andere verhouding? Bij 300gr suiker zou ik zeker 200ml slagroom doen, misschien zelfs meer.
Creme diplomatquote:Op donderdag 19 oktober 2017 18:17 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb soezen gebakken. Hebben jullie leuke ideeën voor de vulling?
ik heb hem kan morgen voor je kijkenquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 20:15 schreef madeliefff het volgende:
Wie heeft hier de bakbijbel van rutger? Staat daarin opgesomd welke soort taartbodems en vullingen er bestaan of het meest gebruikt word? Ik ben op zoek naar een boek die dat heeft.
oke bedanktquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 22:02 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik heb hem kan morgen voor je kijken
Ik ben weg van de bakbijbel in elk geval is bij mij het meest gebruikte boek
er staan hoe to's in dus spijs maken, banketbakkersroom, beschuitbeslag, bladerdeeg, bekleden van vormen en blind bakken, konfeiten,meringues, karamel, macarons, nogatine, soezendeeg etcquote:
ja bedankt. Mss dat ik hem ook maar koop danquote:Op vrijdag 3 november 2017 11:28 schreef Goitske het volgende:
[..]
er staan hoe to's in dus spijs maken, banketbakkersroom, beschuitbeslag, bladerdeeg, bekleden van vormen en blind bakken, konfeiten,meringues, karamel, macarons, nogatine, soezendeeg etc
En dan per hoofdstuk verdeeld koekjes
Soorten cakes en variaties er op
Taarten met basisdeeg en variaties met dezelfde bodem als het hoofd recept
Dus appeltaart deeg met variaties van appels, noten etc
Biscuittaarten en dan bijvoorbeeld slagroom, mokka swarzwalder Kirchberg
Maar ook taarten als citroentaart, creme brulee taart, fraiser, chocolade.
Sloffen met diverse variaties
Vlaaien met variaties
Hoofdstuk met diverse soorten los gebak en brownies incl variaties etc
Friandises als macarons, bramen scguitjes citroen heesecakejes, truffels, soesjes
Dessert hoofdstuk invloed baklava koude, crème brulee etc
Hoofdstuk wafels poffertjes en pannenkoeken, wentelteefjes etc
Heb je hier wat aan?
Mijn moeder heeft ook zo'n grote bak en die neemt inderdaad fors wat ruimte in in de koelkast. Daar staat tegenover dat taart met bakblik en al erin past, dus dat hij mooi in de vorm kan blijven zitten als je de taart vervoert. Best een handig ding ze heeft hem van Tupperware en zo lang als ik me al kan herinneren (>20 jaar)quote:Op zaterdag 4 november 2017 11:30 schreef madeliefff het volgende:
Waarin bewaren jullie je taart eigenlijk? ik wil zo een ronde taartkoepeldoos van kunststof kopen. Maar ze hebben best een brede diameter.mijn koelkastplankjes zijn maar 30 cm diep. De flessen in de deur komen daar bijna tegenaan als de deur sluit dus veel speling is er denk ik niet..
ik zeg het niet snel maar dit is wel het bakboek wat ik het meeste pak en meeste uit maakquote:Op zaterdag 4 november 2017 11:28 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ja bedankt. Mss dat ik hem ook maar koop dan
maar dek je het af in de koelkast? Want nu met de vruchtengelei ging dat niet omdat je het dan beschadigt .quote:Op zaterdag 4 november 2017 14:59 schreef Goitske het volgende:
In de koelkast gewoon op een bord. Als hij mee gaat in een taartdoos. Heb een hele mooie stevige met lift plateau gekocht
nee ik dek het eigenlijk nooit af, meestal ook niet nodigquote:Op zaterdag 4 november 2017 15:32 schreef madeliefff het volgende:
[..]
maar dek je het af in de koelkast? Want nu met de vruchtengelei ging dat niet omdat je het dan beschadigt .
ah okequote:Op zaterdag 4 november 2017 15:33 schreef Goitske het volgende:
[..]
nee ik dek het eigenlijk nooit af, meestal ook niet nodig
royal icing aanbrengen is niet zo moeilijk hoor. Ik doe dat elk jaar bij 1 van de kerstkoekjes soorten die wij dan maken. Als je spuitgaatje maar dun is en je t mengsel niet te warm laat worden omdat t dan smelt en t een kliederboel word.quote:Op vrijdag 10 november 2017 20:37 schreef Goitske het volgende:
Al een paar jaar staat het koekboek in mijn kast gekocht op taart en trends eerste of tweede jaar.. kortom vriendin van mij roept elk jaar : hey Goits kijk eens volgens mij staat dat boek in jou kast, nog steeds niks uit gebakken?
Dus nu eindelijk wel de kaneelkoekjes! Het vanille deeg voor de koekjes ligt nog in de koelkast voor de jongens om morgen wat te maken. Planning is in ze nog te versieren met royal icing maar eerst kijken of mij dat lukt.. anders worden ze gewoon zo opgegeten
http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje
[ afbeelding ]
is dat links een enorme cookiecutter ?quote:Op zaterdag 11 november 2017 12:55 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
En de vanille koekjes zijn ook klaar
jep!quote:Op zaterdag 11 november 2017 13:26 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
is dat links een enorme cookiecutter ?
Gaaf!quote:Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
quote:Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
die rode wantjesquote:Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
hahaquote:Op zondag 12 november 2017 19:16 schreef Postbus100 het volgende:
Moest gisteren nog even aan je denken, Goitske, bij het horen van dit fragment:
http://www.nporadio1.nl/n(...)ring?share=43292&t=0
Over hoeveel kookboeken mensen kunnen hebben
(vind zijn mening overigens wel wat kort door de bocht, maar dat terzijde)
Deze heb ik net gemaakt, maar dan met kristalsuiker ipv poedersuiker. De structuur van de kristallen blijf je een beetje proeven, maar echt hinderlijk vind ik het niet, eerder een beetje crunchy.quote:Op zondag 5 november 2017 21:54 schreef Goitske het volgende:
Toch nog een beetje zondag bakdag. Kerstkoekjes testdraaien vandaag amandelkoekjes. Heerlijk bros en wat zijn ze lekker!
Voor de liefhebber
250 gram amandelmeel
250 gram poedersuiker
2 eieren
Eieren en poedersuiker romig mixen, amandelmeel erbij. Volgens het recept hoopjes maken met een lepel maar dat lukte mij niet zo goed dus hop in de spuitzak en kleine hoopjes maken. Lopen wel iets uit dus niet te dicht op elkaar maken.
Uur laten staan op je aanrecht zodat de toplaag wat droogt
Oven op 150 graden en dan 10-15 minuten bakken
Als de koekjes afgekoeld zijn worden ze knapperig dus zacht uit de oven!
[ afbeelding ]
Kokosmelk is lactose vrij aangezien het een plantaardige melk is netzo als amandelmelk en sojamelkquote:Op zondag 26 november 2017 00:44 schreef Postbus100 het volgende:
Aardbeienjam of een andere fruitvulling? En valt kokosmelk ook onder lactose? Anders zou je daar ook nog iets mee kunnen doen, al weet ik niet precies wat.
Oh hoe is dat gegaan met die zandkoekjes?quote:Op zaterdag 25 november 2017 21:44 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Deze heb ik net gemaakt, maar dan met kristalsuiker ipv poedersuiker. De structuur van de kristallen blijf je een beetje proeven, maar echt hinderlijk vind ik het niet, eerder een beetje crunchy.
Omdat ik een restje deeg over had dat niet meer op het bakblik paste, heb ik dat met de batch zandkoekjes gemengd. Ben benieuwd wat dat geworden is.
er is ook lactosevrije slagroom?quote:Op zaterdag 25 november 2017 22:09 schreef Tegan het volgende:
Weten jullie een lekkere lactose- en koemelkeiwitvrije vulling voor een beschuit?
Aantal allergische eters.
check even de free from shop online. Misschien dat zij het hebben die hebben een groot assortimentquote:Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:
[..]
er is ook lactosevrije slagroom?
heb ik volgens mij gezien bij grotere AH, een langhoudbare variant buiten de koeling. MinusL?quote:Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:
[..]
er is ook lactosevrije slagroom?
In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.quote:Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:
[..]
er is ook lactosevrije slagroom?
Ik dacht dat t andersom wasquote:Op zondag 26 november 2017 12:52 schreef Tegan het volgende:
[..]
In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.
Ik heb goede ervaringen met kokosvet i.p.v. boter in vlaaideeg, maar nog nooit geprobeerd in vulling zeg maar.
In cake is plantaardige olie i.p.v. boter ook lekker.
In beschuit zit dus sowieso geen vet maar dan nu dus de vulling. Ik wil wel iets luchtigs. Ik dacht aan eiwitschuim ofzo als vulling? En dan afsmeren met pure chocolade.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |