abonnement Unibet Coolblue
pi_174427265
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:23 schreef Broodjekipkorn het volgende:

[..]

Ja klopt hahah :P, maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
ligt denk ik aan de hoeveelheid room. Ik maak ook wel caramel mbv gecondenseerde melk, vind ik zelf makkelijker
pi_174427293
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:47 schreef Goitske het volgende:

[..]

ligt denk ik aan de hoeveelheid room. Ik maak ook wel caramel mbv gecondenseerde melk, vind ik zelf makkelijker
In plaats van de room bedoel je? Daarmee ben ik niet bekend. Mocht het na vandaag nog niet lukken, wil ik dat ook wel eens proberen.

Update: een ander recept van internet geprobeerd. Heel goed gelukt, maar nu is hij eigenlijk te dun.. :')

[ Bericht 13% gewijzigd door Broodjekipkorn op 15-10-2017 16:11:12 ]
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_174434551
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:49 schreef Broodjekipkorn het volgende:

[..]

In plaats van de room bedoel je? Daarmee ben ik niet bekend. Mocht het na vandaag nog niet lukken, wil ik dat ook wel eens proberen.

Update: een ander recept van internet geprobeerd. Heel goed gelukt, maar nu is hij eigenlijk te dun.. :')
ja ipv room
Haha kliederen met caramel

Ik ben met die hhb technische opdracht bezig vind er geen bal aan _O- is echt wel technisch hoor maar ligt mij helemaal niet. Hou niet van dat geklieder
  zondag 15 oktober 2017 @ 17:57:17 #164
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174435158
Gecondenseerde melk is toch niet ipv room? Je moet het gesloten blikje een paar uur in kokend water zetten, dan krijg je dulce de leche, wat je als karamel kunt gebruiken.
KuikenGuppy
pi_174435222
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 17:57 schreef Burdie het volgende:
Gecondenseerde melk is toch niet ipv room? Je moet het gesloten blikje een paar uur in kokend water zetten, dan krijg je dulce de leche, wat je als karamel kunt gebruiken.
je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij ;) krijg je een caramel
  zondag 15 oktober 2017 @ 18:02:38 #166
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174435239
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:23 schreef Broodjekipkorn het volgende:

[..]

Ja klopt hahah :P, maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
Je hebt het mengsel verwarmd tot een hogere temperatuur dan had gemoeten? Ja, dat kan goed zijn waarom je karamel te hard werd bij afkoelen.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 15 oktober 2017 @ 19:04:10 #167
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174436395
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 18:01 schreef Goitske het volgende:

[..]

je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij ;) krijg je een caramel
Dat wist ik niet :)
KuikenGuppy
  zondag 15 oktober 2017 @ 19:51:23 #168
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174437272
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 18:01 schreef Goitske het volgende:

[..]

je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij ;) krijg je een caramel
ik doe altijd gwn water met suiker ( karamel dat hard word na afkoelen) dat is sneller klaar. Of met slagroom er nog bij als het zacht moet worden.
Of wat voor karamel bedoel jij precies?

Trouwens die vloeibare karamel die je vaak op softijs krijg word dat hard als t afkoelt? Zonee welk recept is dat dan ?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 15 oktober 2017 @ 20:00:02 #169
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174437427
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:23 schreef Broodjekipkorn het volgende:

[..]

Ja klopt hahah :P, maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
bedoel je met keihard dat t net als een antiflu snoepje of een napoleon zuurtje hard is en je je tand eraan kunt breken of bedoel je dat t slechts niet meer vloeibaar is maar karamel fudge ( zie google) word
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174438150
Mijn esterhazy ik vond het een stomme taart en het glazuur liep blijkbaar nog heel iets dus was mooi strak en toen ik de foto maakte niet meer....


En voor mijn man een mini zonder rum

  zondag 15 oktober 2017 @ 20:46:10 #171
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174438430
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 19:51 schreef madeliefff het volgende:
Trouwens die vloeibare karamel die je vaak op softijs krijg word dat hard als t afkoelt? Zonee welk recept is dat dan ?
Nee. Dat is gewoon karamelsaus (suiker, water, koken, wachten, evt boter erbij, slagroom erbij).
Als je daar nou een boel van maakt, en er wat zeezout door doet, kun je er ook allerlei lekkers in dippen als karamelfondue :9. Heb ik een tijdje terug op een vriendinnenavondje gedaan, was heel geslaagd!
KuikenGuppy
pi_174438567
Eerlijk gezegd vind ik caramel van zo'n blikje gecondenseerde melk niet lekker, maar wellicht ligt het aan het merk.
Eerst denken, dan typen
pi_174439321
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 20:00 schreef madeliefff het volgende:

[..]

bedoel je met keihard dat t net als een antiflu snoepje of een napoleon zuurtje hard is en je je tand eraan kunt breken of bedoel je dat t slechts niet meer vloeibaar is maar karamel fudge ( zie google) word
Het was te gebruiken als wapen, mocht je het willen. :')

Het is in ieder geval nog wel gelukt met de versie die ik vanmiddag heb gemaakt. De karamel is in de koelkast wat steviger geworden, waardoor het eigenlijk een mooie pasta is voor op je brood bijvoorbeeld. Prima om dus tussen de macarons te doen. Ik ben dik tevreden!
That dude there. I need his prosthetic leg.
  zondag 15 oktober 2017 @ 21:21:31 #174
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174439365
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 20:51 schreef Piger het volgende:
Eerlijk gezegd vind ik caramel van zo'n blikje gecondenseerde melk niet lekker, maar wellicht ligt het aan het merk.
Ik ben er ook niet echt kapot van.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174444941
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 17:57 schreef Burdie het volgende:
Gecondenseerde melk is toch niet ipv room? Je moet het gesloten blikje een paar uur in kokend water zetten, dan krijg je dulce de leche, wat je als karamel kunt gebruiken.
ik heb een recept met boter, suiker en gecondenseerde melk voor caramel (voor shortbread) :Y) :9
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_174445492
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 07:20 schreef tombolafan het volgende:

[..]

ik heb een recept met boter, suiker en gecondenseerde melk voor caramel (voor shortbread) :Y) :9
ja die heb ik ook die is lekker
pi_174445825
Sowieso vind ik karamel niet fantastisch. Kan soms wel net even een smaak toevoegen, maar om dat nou in grote hoeveelheden te eten... (zoals die snoepjes)
Somebody that I used to know
pi_174446542
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 09:19 schreef Postbus100 het volgende:
Sowieso vind ik karamel niet fantastisch. Kan soms wel net even een smaak toevoegen, maar om dat nou in grote hoeveelheden te eten... (zoals die snoepjes)
Ik had het nu toevallig nodig als vulling voor mijn macarons, maar het leek mij bijvoorbeeld lekker voor over de cake, cupcakes, taart of als sausje voor bijv. een bolletje ijs. Karamelsnoepjes o.i.d. eet ik eigenlijk ook nooit.
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_174448273
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 20:35 schreef Goitske het volgende:
Mijn esterhazy ik vond het een stomme taart en het glazuur liep blijkbaar nog heel iets dus was mooi strak en toen ik de foto maakte niet meer....
[ afbeelding ]

En voor mijn man een mini zonder rum

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! O+
  maandag 16 oktober 2017 @ 12:54:21 #180
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174449814
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 20:46 schreef Burdie het volgende:

[..]

Nee. Dat is gewoon karamelsaus (suiker, water, koken, wachten, evt boter erbij, slagroom erbij).
Als je daar nou een boel van maakt, en er wat zeezout door doet, kun je er ook allerlei lekkers in dippen als karamelfondue :9. Heb ik een tijdje terug op een vriendinnenavondje gedaan, was heel geslaagd!
oke dus toch. Heeft iemand de juiste verhoudingen daarvan? Ik heb tot nu alleen die andere 2 gemaakt en bij fudge doe ik t zelfde als wat jij hierboven beschrijft...dus dan moet je voor de saus neem ik aan een andere verhouding gebruiken.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:01:43 #181
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174450996
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:54 schreef madeliefff het volgende:

[..]

oke dus toch. Heeft iemand de juiste verhoudingen daarvan? Ik heb tot nu alleen die andere 2 gemaakt en bij fudge doe ik t zelfde als wat jij hierboven beschrijft...dus dan moet je voor de saus neem ik aan een andere verhouding gebruiken.
Ik doe het meestal op gevoel, maar ongeveer:
200 gram suiker
100 ml water
50 gram roomboter
125 ml slagroom
Ligt er ook aan hoe dik of dun je het wilt hebben.
KuikenGuppy
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:09:39 #182
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174451112
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:01 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ik doe het meestal op gevoel, maar ongeveer:
200 gram suiker
100 ml water
50 gram roomboter
125 ml slagroom
Ligt er ook aan hoe dik of dun je het wilt hebben.
hmm ik gebruik dit:
300 gram suiker
100 ml water
120 ml slagroom
70 gr boter

Maar dan word t fudge bii mij Wanneer het nog warm is is het wel saus :{
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:32:57 #183
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174451655
Maar dat is toch een compleet andere verhouding? Bij 300gr suiker zou ik zeker 200ml slagroom doen, misschien zelfs meer.
KuikenGuppy
  maandag 16 oktober 2017 @ 17:37:28 #184
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174454713
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:32 schreef Burdie het volgende:
Maar dat is toch een compleet andere verhouding? Bij 300gr suiker zou ik zeker 200ml slagroom doen, misschien zelfs meer.
ja is ook zo idd. Dus meer slagroom okok
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174518962
Ik heb soezen gebakken. Hebben jullie leuke ideeën voor de vulling?

Ik dacht zelf aan vrij traditionele moorkopjes. Iets met limoenslagroom lijkt me ook lekker en evt vanille (en dan zonder chocolade) lijkt me lekker :9
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_174519841
quote:
0s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 18:17 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb soezen gebakken. Hebben jullie leuke ideeën voor de vulling?

Creme diplomat *O*



http://www.roadtopastry.c(...)ecipe-diplomat-cream
Somebody that I used to know
pi_174575863
Mijn kardinaaltaart ik heb ipv 35 cm ongeveer 25 cm en dan 3 ipv 2
Eentje is naar m'n buuf gegaan andere 2 staan nu bij mijn schoonouders




pi_174657552
Vandaag is Jan jarig, hij is 5 geworden dus traktatie tijd

Thema van de verjaardag Ninjago van Lego

Voor in de klas:


Voor de juffen en meesters


Met gouden stippen is citroen mascarpone cupcake met vanille botercrème
Met zilver sterretjes is vanille cupcake en vanille botercrème
  donderdag 26 oktober 2017 @ 08:19:17 #189
20999 ray_nl
Ja / Nee / Geen Mening
pi_174664533
Was al een tijdje mee aan het lezen hier, nu was het eens tijd om wat van mijn eigen baksel te laten zien.

Ik heb van het weekend een Torte Della Nonna gemaakt, volgens dit recept: http://www.francescakookt.nl/torta-della-nonna-75-jarige-mama/



Was erg lekker!
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 20:15:50 #190
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174788338
Wie heeft hier de bakbijbel van rutger? Staat daarin opgesomd welke soort taartbodems en vullingen er bestaan of het meest gebruikt word? Ik ben op zoek naar een boek die dat heeft.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174791888
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 20:15 schreef madeliefff het volgende:
Wie heeft hier de bakbijbel van rutger? Staat daarin opgesomd welke soort taartbodems en vullingen er bestaan of het meest gebruikt word? Ik ben op zoek naar een boek die dat heeft.
ik heb hem kan morgen voor je kijken
Ik ben weg van de bakbijbel in elk geval is bij mij het meest gebruikte boek
  woensdag 1 november 2017 @ 04:52:28 #192
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174796059
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 22:02 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik heb hem kan morgen voor je kijken
Ik ben weg van de bakbijbel in elk geval is bij mij het meest gebruikte boek
oke bedankt :)
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174841599
quote:
1s.gif Op woensdag 1 november 2017 04:52 schreef madeliefff het volgende:

[..]

oke bedankt :)
er staan hoe to's in dus spijs maken, banketbakkersroom, beschuitbeslag, bladerdeeg, bekleden van vormen en blind bakken, konfeiten,meringues, karamel, macarons, nogatine, soezendeeg etc

En dan per hoofdstuk verdeeld koekjes
Soorten cakes en variaties er op

Taarten met basisdeeg en variaties met dezelfde bodem als het hoofd recept
Dus appeltaart deeg met variaties van appels, noten etc
Biscuittaarten en dan bijvoorbeeld slagroom, mokka swarzwalder Kirchberg
Maar ook taarten als citroentaart, creme brulee taart, fraiser, chocolade.
Sloffen met diverse variaties
Vlaaien met variaties

Hoofdstuk met diverse soorten los gebak en brownies incl variaties etc

Friandises als macarons, bramen scguitjes citroen heesecakejes, truffels, soesjes

Dessert hoofdstuk invloed baklava koude, crème brulee etc

Hoofdstuk wafels poffertjes en pannenkoeken, wentelteefjes etc

Heb je hier wat aan?
  zaterdag 4 november 2017 @ 11:28:54 #194
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174860643
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 11:28 schreef Goitske het volgende:

[..]

er staan hoe to's in dus spijs maken, banketbakkersroom, beschuitbeslag, bladerdeeg, bekleden van vormen en blind bakken, konfeiten,meringues, karamel, macarons, nogatine, soezendeeg etc

En dan per hoofdstuk verdeeld koekjes
Soorten cakes en variaties er op

Taarten met basisdeeg en variaties met dezelfde bodem als het hoofd recept
Dus appeltaart deeg met variaties van appels, noten etc
Biscuittaarten en dan bijvoorbeeld slagroom, mokka swarzwalder Kirchberg
Maar ook taarten als citroentaart, creme brulee taart, fraiser, chocolade.
Sloffen met diverse variaties
Vlaaien met variaties

Hoofdstuk met diverse soorten los gebak en brownies incl variaties etc

Friandises als macarons, bramen scguitjes citroen heesecakejes, truffels, soesjes

Dessert hoofdstuk invloed baklava koude, crème brulee etc

Hoofdstuk wafels poffertjes en pannenkoeken, wentelteefjes etc

Heb je hier wat aan?
ja bedankt. Mss dat ik hem ook maar koop dan
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zaterdag 4 november 2017 @ 11:30:58 #195
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174860665
Waarin bewaren jullie je taart eigenlijk? ik wil zo een ronde taartkoepeldoos van kunststof kopen. Maar ze hebben best een brede diameter.mijn koelkastplankjes zijn maar 30 cm diep. De flessen in de deur komen daar bijna tegenaan als de deur sluit dus veel speling is er denk ik niet..
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174860806
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 11:30 schreef madeliefff het volgende:
Waarin bewaren jullie je taart eigenlijk? ik wil zo een ronde taartkoepeldoos van kunststof kopen. Maar ze hebben best een brede diameter.mijn koelkastplankjes zijn maar 30 cm diep. De flessen in de deur komen daar bijna tegenaan als de deur sluit dus veel speling is er denk ik niet..
Mijn moeder heeft ook zo'n grote bak en die neemt inderdaad fors wat ruimte in in de koelkast. Daar staat tegenover dat taart met bakblik en al erin past, dus dat hij mooi in de vorm kan blijven zitten als je de taart vervoert. Best een handig ding :) ze heeft hem van Tupperware en zo lang als ik me al kan herinneren (>20 jaar)
Somebody that I used to know
  zaterdag 4 november 2017 @ 13:12:30 #197
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174862419
new york vanille cheesecake met vruchtengelei gemaakt
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zaterdag 4 november 2017 @ 13:13:00 #198
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174862427
Mijn fotos komen standaard gedraaid als ik ze upload. Geen idee waarom
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174863934
In de koelkast gewoon op een bord. Als hij mee gaat in een taartdoos. Heb een hele mooie stevige met lift plateau gekocht
pi_174863941
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 11:28 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ja bedankt. Mss dat ik hem ook maar koop dan
ik zeg het niet snel maar dit is wel het bakboek wat ik het meeste pak en meeste uit maak
  zaterdag 4 november 2017 @ 15:32:02 #201
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174864371
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 14:59 schreef Goitske het volgende:
In de koelkast gewoon op een bord. Als hij mee gaat in een taartdoos. Heb een hele mooie stevige met lift plateau gekocht
maar dek je het af in de koelkast? Want nu met de vruchtengelei ging dat niet omdat je het dan beschadigt .
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174864386
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 15:32 schreef madeliefff het volgende:

[..]

maar dek je het af in de koelkast? Want nu met de vruchtengelei ging dat niet omdat je het dan beschadigt .
nee ik dek het eigenlijk nooit af, meestal ook niet nodig
  zaterdag 4 november 2017 @ 15:33:40 #203
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174864390
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 november 2017 15:33 schreef Goitske het volgende:

[..]

nee ik dek het eigenlijk nooit af, meestal ook niet nodig
ah oke
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174893456
Toch nog een beetje zondag bakdag. Kerstkoekjes testdraaien vandaag amandelkoekjes. Heerlijk bros en wat zijn ze lekker!

Voor de liefhebber
250 gram amandelmeel
250 gram poedersuiker
2 eieren

Eieren en poedersuiker romig mixen, amandelmeel erbij. Volgens het recept hoopjes maken met een lepel maar dat lukte mij niet zo goed dus hop in de spuitzak en kleine hoopjes maken. Lopen wel iets uit dus niet te dicht op elkaar maken.
Uur laten staan op je aanrecht zodat de toplaag wat droogt
Oven op 150 graden en dan 10-15 minuten bakken
Als de koekjes afgekoeld zijn worden ze knapperig dus zacht uit de oven!
  zondag 5 november 2017 @ 22:03:03 #205
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174893697
Lekker!

En tof blik ook O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174987590
Al een paar jaar staat het koekboek in mijn kast gekocht op taart en trends eerste of tweede jaar.. kortom vriendin van mij roept elk jaar : hey Goits kijk eens volgens mij staat dat boek in jou kast, nog steeds niks uit gebakken?

Dus nu eindelijk wel de kaneelkoekjes! Het vanille deeg voor de koekjes ligt nog in de koelkast voor de jongens om morgen wat te maken. Planning is in ze nog te versieren met royal icing maar eerst kijken of mij dat lukt.. anders worden ze gewoon zo opgegeten
http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje
  vrijdag 10 november 2017 @ 20:41:00 #207
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174987653
Dammit wat maak jij toch mooie en lekkere dingen ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174987933
Thanks! De tip uit het boek leg 2 dunne latjes neer en laat je deegroller daar overheen lopen zodat je die dikte krijgt. Ik heb 2 verf roer houtjes gebruikt. Daardoor de koekjes allemaal even dik
  vrijdag 10 november 2017 @ 21:25:33 #209
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174988728
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 november 2017 20:37 schreef Goitske het volgende:
Al een paar jaar staat het koekboek in mijn kast gekocht op taart en trends eerste of tweede jaar.. kortom vriendin van mij roept elk jaar : hey Goits kijk eens volgens mij staat dat boek in jou kast, nog steeds niks uit gebakken?

Dus nu eindelijk wel de kaneelkoekjes! Het vanille deeg voor de koekjes ligt nog in de koelkast voor de jongens om morgen wat te maken. Planning is in ze nog te versieren met royal icing maar eerst kijken of mij dat lukt.. anders worden ze gewoon zo opgegeten
http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje
[ afbeelding ]
royal icing aanbrengen is niet zo moeilijk hoor. Ik doe dat elk jaar bij 1 van de kerstkoekjes soorten die wij dan maken. Als je spuitgaatje maar dun is en je t mengsel niet te warm laat worden omdat t dan smelt en t een kliederboel word.

Wij gaan altijd 2 weken voor kerst starten met tsjechische kerstkoekjes maken, ik heb er nu zin in gekregen :D
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174993575
Heb je een recept voor mij van die kerstkoekjes? Ik ben wel benieuwd er naar

Ik heb speciale fineliner zakjes gekocht dus met wegwerp tipjes er aan die ook afsluitbaar zijn (leek mij wel zo veilig met 2 kleine kinderen om mij heen)
pi_174997343


En de vanille koekjes zijn ook klaar
pi_174997948
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 12:55 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

En de vanille koekjes zijn ook klaar
is dat links een enorme cookiecutter ?
pi_174998706
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 13:26 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

is dat links een enorme cookiecutter ?
jep!
pi_175023870


Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
pi_175024503
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
Gaaf!
Somebody that I used to know
pi_175024741
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
O+
Go hard or go home
pi_175024926
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
die rode wantjes ^O^
pi_175025446
Thnx :@
pi_175026609
Moest gisteren nog even aan je denken, Goitske, bij het horen van dit fragment:

http://www.nporadio1.nl/n(...)ring?share=43292&t=0

Over hoeveel kookboeken mensen kunnen hebben :P

(vind zijn mening overigens wel wat kort door de bocht, maar dat terzijde)
Somebody that I used to know
pi_175027851
quote:
2s.gif Op zondag 12 november 2017 19:16 schreef Postbus100 het volgende:
Moest gisteren nog even aan je denken, Goitske, bij het horen van dit fragment:

http://www.nporadio1.nl/n(...)ring?share=43292&t=0

Over hoeveel kookboeken mensen kunnen hebben :P

(vind zijn mening overigens wel wat kort door de bocht, maar dat terzijde)
haha
Ik gebruik mijn boeken wel, en heb geen keuken met snufjes moet het met een normale oven doen _O-
pi_175139459
Sinterklaas dripcake met pepernoten botercreme, chocolade ganache, chocolade letters, chocolade pepernoten en chocolade munten


Het recept snel uitgeschreven aangezien ik hem zelf heb bedacht en een beetje uit diverse bakboeken heb

Sinterklaas dripcake met pepernoten botercreme, chocolade ganache, chocolade letters, chocolade pepernoten en chocolade munten

Ik heb 2 van die 18 cm springvormen van de Lidl gebruikt

Biscuit
Au bain Marie verwarmen tot 40 graden: 5 eieren, 150 gram suiker, 1/4 theelepel zout, 1/2 citroen, rasp
Daarna in de keukenmachine mixen en terug kloppen tot hij afgekoeld is. Hier mee krijg je lucht er in dus stevig kloppen.
150 gram bloem er door heen spatelen
160 graden voorverwarmde oven, afbakken tijdsduur uhmmm tot hij licht bruin en gaar is (evt testen door zachtjes er op te drukken bij terug veren is hij klaar of prikken met een saté prikker)

Laat goed afkoelen! Evt invriezen zodat het makkelijker snijd!

Botercreme
250 gram boter en 60 gram poedersuiker 10 minuten mixen.
Ondertussen banketbakkersroom maken:
450 ml melk met 1 vanille peul doormidden gesneden en leeg gehaald alles (incl peul) verwarmen in een pannetje.
In ander bakje 2 eierdooiers, 50 ml melk, 100 gram suiker mengen en 45 gram maizena erbij.
Als de melk kookt peul er uit halen. Deel van de melk mengen met het ei mengsel en daarna alles in het pannetje doen en 1-2 al roerend koken tot hij stevig is. Af laten koelen in de koelkast met een plasticfolie er over ivm een velletje wat er anders op komt.

Als alles klaar is boter/suiker en banketbakkersroom mengen. Naar smaak gemalen pepernoten er door ( ik heb 1 bakje van de staafmixer er door heen gedaan)

Snijd de 2 biscuits door midden zodat je 4 lagen hebt.
Smeer op elke laag een laagje botercrème en leg de volgende er op.
Smeer het geheel goed af met botercrème maar geen mega dikke laag dat is niet lekker

Zet in de koelkast zodat hij goed koud wordt.
Gooi je botercrème restant niet weg!

Maak de ganache:

Ganache voor de bovenkant en druppels
150 ml slagroom en 150 gram pure chocolade au bain Marie smelten. In een spuitzak even in de koelkast laten koelen. Niet te lang dat hij te stevig wordt!

Pak de taart en maak druppels smeer de bovenkant dun af.

Versier naar wens in mijn geval kleine chocolade letters van de Lidl, chocolatier, choco pepernoten. Plak evt aan de zijkant ook dingen vast met wat over gehouden botercreme

[ Bericht 47% gewijzigd door Goitske op 17-11-2017 21:06:24 ]
pi_175213320
Ziet er prachtig en lekker uit! <O)
  dinsdag 21 november 2017 @ 10:33:23 #223
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_175213479
Wat een toffe, Goitske!
With the stars as her umbrella
pi_175217516
Oh wow, wat geweldig!
pi_175223944
Thanks!
Heb ook een kerst versie nog te maken. Zoon van mijn collega zat wat te ouwehoeren dus heb gezegd weet je wat? Ik maak er wel eentje voor jullie _O-
  dinsdag 21 november 2017 @ 20:26:56 #226
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175224951
Wow, tof weer!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175307173
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 21:54 schreef Goitske het volgende:
Toch nog een beetje zondag bakdag. Kerstkoekjes testdraaien vandaag amandelkoekjes. Heerlijk bros en wat zijn ze lekker!

Voor de liefhebber
250 gram amandelmeel
250 gram poedersuiker
2 eieren

Eieren en poedersuiker romig mixen, amandelmeel erbij. Volgens het recept hoopjes maken met een lepel maar dat lukte mij niet zo goed dus hop in de spuitzak en kleine hoopjes maken. Lopen wel iets uit dus niet te dicht op elkaar maken.
Uur laten staan op je aanrecht zodat de toplaag wat droogt
Oven op 150 graden en dan 10-15 minuten bakken
Als de koekjes afgekoeld zijn worden ze knapperig dus zacht uit de oven!
[ afbeelding ]

Deze heb ik net gemaakt, maar dan met kristalsuiker ipv poedersuiker. De structuur van de kristallen blijf je een beetje proeven, maar echt hinderlijk vind ik het niet, eerder een beetje crunchy.

Omdat ik een restje deeg over had dat niet meer op het bakblik paste, heb ik dat met de batch zandkoekjes gemengd. Ben benieuwd wat dat geworden is.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_175307669
Weten jullie een lekkere lactose- en koemelkeiwitvrije vulling voor een beschuit?

Aantal allergische eters.
pi_175310504
Aardbeienjam of een andere fruitvulling? En valt kokosmelk ook onder lactose? Anders zou je daar ook nog iets mee kunnen doen, al weet ik niet precies wat.
Somebody that I used to know
pi_175312206
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 00:44 schreef Postbus100 het volgende:
Aardbeienjam of een andere fruitvulling? En valt kokosmelk ook onder lactose? Anders zou je daar ook nog iets mee kunnen doen, al weet ik niet precies wat.
Kokosmelk is lactose vrij aangezien het een plantaardige melk is netzo als amandelmelk en sojamelk
pi_175312253
Ik zou misschien kijken of je een soort botercrème kunt maken van margarine (let op echt plantaardige dus lees het etiket goed) en sojamelk

Ik ben blij dat ik alleen nootvrij en pindavrij moet bakken met verjaardagen enzo
En onze zoon zit op lactose beperkt maar kan wel met gewone boter bakken. Moet geen mega slagroomfestijn. Er van maken ofzo dan gaat het mis
pi_175312265
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 21:44 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Deze heb ik net gemaakt, maar dan met kristalsuiker ipv poedersuiker. De structuur van de kristallen blijf je een beetje proeven, maar echt hinderlijk vind ik het niet, eerder een beetje crunchy.

Omdat ik een restje deeg over had dat niet meer op het bakblik paste, heb ik dat met de batch zandkoekjes gemengd. Ben benieuwd wat dat geworden is.

Oh hoe is dat gegaan met die zandkoekjes?

Ik heb net amandelmeel uit Duitsland iets grovere dan uit Nederland maar wel een stuk goedkoper! Ik bijna 5 euro per 200 gram 1.89 per 100 gram. Dus ben benieuwd hoe dat verwerkt
Ik heb het ook in macarons een keer gebruikt. Structuur was iets grover maar smaakt prima
  zondag 26 november 2017 @ 08:55:31 #233
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175312310
Het harde vet uit een blik kokosmelk (let op vetgehalte) kun je opkloppen tot romig en gebruiken als botercrème. Smaakt natuurlijk wel licht naar kokos, moet je van houden, maar is qua textuur enzo heerlijk.

Ik heb weleens sojaroom gegeten verwerkt tot botercreme die heel prima was, en neutrale smaak.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175313784
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 november 2017 22:09 schreef Tegan het volgende:
Weten jullie een lekkere lactose- en koemelkeiwitvrije vulling voor een beschuit?

Aantal allergische eters.
er is ook lactosevrije slagroom?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_175314271
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:

[..]

er is ook lactosevrije slagroom?
check even de free from shop online. Misschien dat zij het hebben die hebben een groot assortiment
pi_175315448
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:

[..]

er is ook lactosevrije slagroom?
heb ik volgens mij gezien bij grotere AH, een langhoudbare variant buiten de koeling. MinusL?
pi_175315705
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:

[..]

er is ook lactosevrije slagroom?
In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.

Ik heb goede ervaringen met kokosvet i.p.v. boter in vlaaideeg, maar nog nooit geprobeerd in vulling zeg maar.

In cake is plantaardige olie i.p.v. boter ook lekker.

In beschuit zit dus sowieso geen vet maar dan nu dus de vulling. Ik wil wel iets luchtigs. Ik dacht aan eiwitschuim ofzo als vulling? En dan afsmeren met pure chocolade.
pi_175315812
Aardbeien- of kersenjam + eiwitschuimvulling klinkt wel enorm lekker moet ik zeggen i.c.m. pure chocolade voor het afsmeren. Ga denk ik van de week een mini proefbakken dan laat ik het wel weten. Andere suggesties zijn ook welkom!

Bedankt nog voor alle tips trouwens. Ga denk ik ook kokosmelkvet proberen op te kloppen.
pi_175315880
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 12:52 schreef Tegan het volgende:

[..]

In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.

Ik heb goede ervaringen met kokosvet i.p.v. boter in vlaaideeg, maar nog nooit geprobeerd in vulling zeg maar.

In cake is plantaardige olie i.p.v. boter ook lekker.

In beschuit zit dus sowieso geen vet maar dan nu dus de vulling. Ik wil wel iets luchtigs. Ik dacht aan eiwitschuim ofzo als vulling? En dan afsmeren met pure chocolade.
Ik dacht dat t andersom was :D

Maar ik bedoelde eigenlijk die van Alpro (Alpro om op te kloppen), dat is 100% plantaardig ;)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')