abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_168413695
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 10:05 schreef Goitske het volgende:

[..]

_O- ik hou mij nog in op het moment
Denk aan de ene kant ik heb 2 grote dus ja waarom een derde grote... Maar hij is wel mooi
https://www.google.nl/sea(...)rc=n0p4puKBBDgAVM%3A

hij is idd wel mooi
pi_168413876
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 10:21 schreef laziness het volgende:
Ik vind ruim 40 euro voor een bakvorm wel echt van de zotte dat ze het durven te vragen er voor.
ik heb dat ook niet betaald 😉
Eentje heb ik via punten van de Oetker van de zondagnamiddag actie gekocht dus 25 euro inclusief verzenden, eentje op taart en trends met goede korting en heb met een vriendin meebesteld was halve prijs en die met de kleine vormpjes ook via een aanbieding dat ik de helft van de prijs heb betaald. Zijn wel hele fijne vormen en lossen super
pi_168414055
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 10:34 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

hij is idd wel mooi
Ik heb van die andere Nordic Ware een nep siliconen versie besteld via Ali Express. Werkt top dus waarschijnlijk hebben ze deze ook wel ;)

Edit:
https://www.aliexpress.co(...)ion/32747699546.html

https://www.aliexpress.co(...)ake/32745069978.html

Kan deze specifieke nog niet vinden :)
  woensdag 25 januari 2017 @ 11:05:54 #54
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_168414056
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 18:34 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik heb weer een nieuwe op het oog maar heb nu 2 grote, eentje met 4 kleine tulbandjes en eentje met mini vormpjes dus ja eigenlijk totaal onnodig
maak je zo vaak tulband dan? :o ik vind tulband nooit zo bijzonder. Ik heb liever een machtige taart :9
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_168416284
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 11:05 schreef madeliefff het volgende:

[..]

maak je zo vaak tulband dan? :o ik vind tulband nooit zo bijzonder. Ik heb liever een machtige taart :9
je kunt alle kanten op met tulband. Sowieso rond kerst en dan 2 tegelijk de oven in
Maar het is puur een vorm waar je een soort cake in maakt als je zoekt op bundt dan vind je ook meer dan de standaard recepten
pi_168416320
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2017 11:05 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik heb van die andere Nordic Ware een nep siliconen versie besteld via Ali Express. Werkt top dus waarschijnlijk hebben ze deze ook wel ;)

Edit:
https://www.aliexpress.co(...)ion/32747699546.html

https://www.aliexpress.co(...)ake/32745069978.html

Kan deze specifieke nog niet vinden :)
op een of andere manier heb ik altijd ruzie met siliconen vormen ligt denk ik aan mij
Ze zijn zo wel veel betaalbaarder
pi_168416392
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 13:17 schreef Goitske het volgende:

[..]

op een of andere manier heb ik altijd ruzie met siliconen vormen ligt denk ik aan mij
Ze zijn zo wel veel betaalbaarder
Ik was er een beetje bang voor maar ging prima. Had ze wel voor de zekerheid in gesprayed met bakspray (zou officieel niet nodig zijn).
  woensdag 25 januari 2017 @ 14:10:11 #58
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168417313
Je moet ze inbloemen toch? Ik doe altijd een beetje olie/vet en dan bloem.
KuikenGuppy
  donderdag 23 februari 2017 @ 16:52:39 #59
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_169094578
Voor de verjaardag van mijn zoon wil ik iets als dit maken:



Hoe zouden jullie die brandweerauto bovenop maken; van massief fondant vind ik een beetje zonde namelijk.
KuikenGuppy
pi_169094922
Van cake/biscuit?
  donderdag 23 februari 2017 @ 17:10:11 #61
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_169094982
Zou het dan wel mooi strak worden? Ik dacht misschien om een doosje oid heen, dan is het natuurlijk niet eetbaar.
KuikenGuppy
pi_169095080
Misschien even in de vriezer voor je hem snijdt. En als je hem dan bekleedt met fondant of marsepein, moet het wel kunnen toch? Is wel leuk als het eetbaar is.
pi_169096166
Van Rice Krispy treats misschien? Evt zelf te maken door marshmallows te smelten en daar rice krispies aan toe te voegen. Afkoelen en snijden maar.
  donderdag 23 februari 2017 @ 17:57:43 #64
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_169096190
Het ding heeft bijna de vorm van een cakeblik, dus waarom bak je geen extra cake of kapsel die je kunt bekleden?

Edit: wat bleie zegt dus...
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_169317480
Heb dit weekend scones gebakken voor een high tea. Toevallig twee totaal verschillende recepten, met een totaal verschillend resultaat :D Maar weet eigenlijk niet wat het beste recept is.

Foto:


Recept met rozijnen: Scones van Holtkamp - relatief veel boter en bakken op hoge temperatuur. Gladde, fijne structuur.
Recept zonder rozijnen: Delicious Magazine (serie: Time Life) - relatief weinig boter, bakken op lagere temperatuur en een grove structuur. Worden behoorlijk hard na het afkoelen.

Wat lijkt jullie het beste recept van sones (hoe het hoort) en waarom?
Somebody that I used to know
pi_169317739
Rechts lijkt in ieder geval het meest op de scones bij M&S
pi_169466030
Beste ervaren bakkers alhier,

Ik heb een levensvraag die vorige week weer nieuw leven is ingeblazen. Ik ben op zoek naar een bepaald soort recept voor een cake/taart/kapsel, maar ik heb geen idee hoe het heet. Alleen hoe het hoort te smaken.

Hoe ik erbij kom: onze buren maakten vroeger voor iedere verjaardag in het gezin (zeven stuks) dezelfde taart en decoreerden die iedere keer weer opnieuw naar een toepasselijk thema. Dat deden ze met icing frosting en andere decoratie. Piraten, gitaren, trompetten, cijfers, letters, tenten, violen, Amerikaanse vlag, luchtballonnen, ik heb er behoorlijk wat voorbij zien komen en allemaal geproefd. Altijd hetzelfde recept. Ze wilden dat alleen nooit delen, dus ik vroeg er op een gegeven moment ook niet meer naar. Ik had alleen de indruk dat het recept kwam uit een Amerikaans kookboek (aangezien ze zelf ook een tijd in Amerika hadden gewoond en veel tradities hadden meegenomen naar Nederland).
Vorige week zat ik op een babyshower, hadden we taart van een bedrijf, en verdorie, het smaakte PRECIES hetzelfde! Dus blijkbaar is het echt een standaard bekend recept, een bepaald type cake. Maar wat kan het zijn geweest?

De smaak:
Redelijk compact, zoetig, rijk, vullend. De kleur is niet zo geel als onze Nederlandse cake. Het is ook geen standaard biscuitdeeg. Het wordt dus wel veel gebruikt als kapsel voor taarten. Wat voor recept zou het geweest kunnen zijn?

[ Bericht 1% gewijzigd door Postbus100 op 12-03-2017 20:03:40 ]
Somebody that I used to know
pi_169466124
Nooit gesnapt waarom mensen een bepaald recept niet willen delen :')

Misschien kun je de persoon die de babyshowercake vragen om meer info?

Jouw omschrijving vind ik klinken als een gewone vanilla pound cake trouwens :9
pi_169466223
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 18:25 schreef Negentiendertig het volgende:
Nooit gesnapt waarom mensen een bepaald recept niet willen delen :')

Misschien kun je de persoon die de babyshowercake vragen om meer info?
Is ook nog een optie!
quote:
Jouw omschrijving vind ik klinken als een gewone vanilla pound cake trouwens :9
Goh, dat zou hem nog wel eens kunnen zijn ook :D Binnenkort eens proberen te maken :9
Somebody that I used to know
pi_169466258
quote:
2s.gif Op zondag 12 maart 2017 18:30 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Is ook nog een optie!

[..]

Goh, dat zou hem nog wel eens kunnen zijn ook :D Binnenkort eens proberen te maken :9
http://allrecipes.com/recipe/21702/grandmothers-pound-cake-ii/

Ticks all of the boxes, ben benieuwd of dat 'm is :)
pi_169466604
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 18:31 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

http://allrecipes.com/recipe/21702/grandmothers-pound-cake-ii/

Ticks all of the boxes, ben benieuwd of dat 'm is :)
Lastig te zien. Die eerste foto's lijken bijna te wit, maar dat kan ook aan de foto zelf liggen natuurlijk. En ze lijken iets te luchtig.

Dit lijkt iets compacter: http://www.marthastewart.com/337155/vanilla-pound-cake (en dan het filmpje rechts).

Ik zou 'm gewoon een keer moeten maken om te beoordelen of dat hem is. Je hebt me in ieder geval wel weer een nieuwe richting gegeven, dus thanks! :D (heb namelijk wel eens vaker naar recepten lopen zoeken, maar nooit iets goeds gevonden).
Somebody that I used to know
pi_169466778
Zo zag 'ie er ongeveer uit, dus dit kan 'm ook nog zijn:



http://www.marthastewart.(...)ake-vanilla-frosting
Somebody that I used to know
pi_169467976
Victoria sponge? Een biscuit deeg dus, maar vettiger door de toevoeging van gesmolten boter.
Ook veel gebruikt volgens mij is een angel food cake, maar dat is meer een chiffon volgens mij.
pi_169468428
Zou ook nog kunnen. Bij nader inzien is hij wat grijzer dan die gele cake die ik hierboven heb gepost. Grijs, redelijk compact, en je raakt er snel vol van. En verslavend lekker :9

Beetje ą la dit: (Vegan Victoria), maar ik weet zeker dat het geen veganistische cake was.



Het kan ook nog butter cake zijn:



[ Bericht 30% gewijzigd door Postbus100 op 12-03-2017 20:08:38 ]
Somebody that I used to know
pi_169638293
Het is een test morgen gaan mijn collega's testen


Ingrediėnten

Voor het deeg

350 gr speltbloem
2 tl bakpoeder
½ citroen, rasp
¼ tl zout
1 tl vanille-extract
175 gr witte basterd suiker
½ ei
250 gr boter

Voor de vulling
50 gram havermout
5 ą 6 grote goudrenetten of jonagolds, in partjes
2 tl kaneel
3 el custardpoeder
4 el witte basterdsuiker
60 gr rozijnen

Mix alle ingrediėnten voor de bodem, leg de deegbal even in de koelkast

Schil de appels
Maak een mengsel van suiker, custard poeder en kaneel.
Meng appelsukjes, rozijnen en suiker, custard en kaneel

Bekleed een vorm met deeg, doe de havermout over de bodem dit neemt vocht op, appelmengsel er op.
Slierten er overheen maken
Ongeveer een uur op 180 graden

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')