abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175325021
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 16:58 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

roomboter is zo goed als lactosevrij. Ik wist het ook niet totdat de ouders van een kind van een lactose-intolerant-kind mij erop wezen.
Maakt het leven als iets makkelijker.
ik gebruik het ook gewoon doordat mijn zoon op lactose beperkt dieet zit. Maar als je echt lactose intollerantie hebt kan een beetje al te veel zijn en de persoon er echt beroerd van zijn. Dus bij mensen buiten mijn gezin zou ik het niet mee gokken. Bij mijn zoontje weet ik de reactie

Je kunt als je lactose intollerant bent ook disolact nemen om de lactose af te breken in gevallen van verjaardagen enzo als je toch iets wilt nemen of als je niet 100% zeker bent of het wel lactose vrij is
pi_175325024
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 17:41 schreef Bleie het volgende:
Ik weet niet of ik dat risico zou durven nemen Oceanonix. Bij sommige mensen is ook een beetje lactose te veel...

Ik bakte vandaag met mijn dochter sinterklazige cupcakes (met speculaaskruiden erdoor). Heerlijk geworden. Best lastig kloppen nog, maar 6 cupccakes, mijn standmixer kon er niet zo veel mee, dus ze waren niet zo luchtig als ik had gewild, maar wel prima.

[ afbeelding ]
Oooh lekker *O*
pi_175326205
Pepernoten! Naar een recept van Rutger :)
egQpzmK.jpg
Somebody that I used to know
  zondag 26 november 2017 @ 21:02:38 #254
401485 Molo
De lading wel...
pi_175326314
registreer om deze reclame te verbergen
Kruidnoten :+
Respect to the man in the ice cream van
pi_175326533
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 21:02 schreef Molo het volgende:
Kruidnoten :+
och... Ik las laatst weer ergens dat pepernoten de overkoepelende naam was. Weet niet meer waar, maar het boeit me ook niet hoe ze heten. Ze smaken hoe dan ook prima :)
Somebody that I used to know
  zondag 26 november 2017 @ 21:12:41 #256
401485 Molo
De lading wel...
pi_175326564
quote:
2s.gif Op zondag 26 november 2017 21:11 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

och... Ik las laatst weer ergens dat pepernoten de overkoepelende naam was. Weet niet meer waar, maar het boeit me ook niet hoe ze heten. Ze smaken hoe dan ook prima :)
Wazig :D

Maar klopt ja, lekker die dingen :9
Respect to the man in the ice cream van
pi_175451875
registreer om deze reclame te verbergen
Nog even over de allergie: lactosevrij wil niet automatisch zeggen koemelkeiwitvrij.

Ik heb gisteren een appelkruimeltaart met speculaas en amandelspijs gemaakt, naar dit recept. Smaakte erg goed! Helaas vergeten om een foto te maken, jammer, want hij zag er mooi uit.
pi_175451942
Hier een kapotte oven -O- dinsdag komt de monteur.

Verder zijn vandaag eindelijk de Sint en Piet koekstekers binnen gekomen. Zijn 3 weken onderweg geweest met postnl :( en nu kan ik niet bakken -O-
pi_175621973
Kerstboom schuimpjes recept Laura's bakery

http://www.laurasbakery.nl/advent-5-kerstboom-schuimpjes-recept/

hZgBk6P.jpg
pi_175622106
Je oven doet het weer *O*
pi_175622249
quote:
1s.gif Op zondag 10 december 2017 15:15 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Je oven doet het weer *O*
Met een gebruiksaanwijzing te gebruiken en in januari komt de repareermeneer terug zat levertijd van 6 weken op een onderdeel. Zodra hij alles heeft komt hij hem echt maken *O*
pi_175794899
Een grote bundt en 3 kleintjes
Kleintjes 1 normale en 2 choco vanille


EykDRuw.jpg
pi_175795421
Ziet er goed uit, Goitske! Ik krijg dat soort dingen nooit als geheel uit de vorm :')

Ik heb zojuist bedacht dat ik voor kerst een cakerol ga maken. Ben benieuwd, nog nooit gedaan. Tips voor waar op te letten?
pi_175802750
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 21:12 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Goitske! Ik krijg dat soort dingen nooit als geheel uit de vorm :')

Ik heb zojuist bedacht dat ik voor kerst een cakerol ga maken. Ben benieuwd, nog nooit gedaan. Tips voor waar op te letten?
Als je de cake bakt op de plaat mooi dun bakken. Bij het oprollen een theedoek mee er in rollen en dan af laten koelen. Dan schuurt hij minder bij het rollen als je hem vult
pi_175802752
Deze Nordic ware vormen lossen heel makkelijk. Zeker een kwartier laten rusten voordat je lost.
Als je gaat bakken kun je het beste bakspray gebruiken voor het invetten en evt bestuiven met bloem wat je even door de bakvorm heen rolt. Restant wat niet plakt gooi je dan weg
Rustig bakken op max 150/160 graden blijft hij mooi plat en scheurt hij niet.
Als je bovenop de cake drukt en hij veert terug is hij gaar
pi_175803718
Even een vraagje hier. Laatst ook nog zo'n cake gebakken als hierboven, maar die van mij zijn om de een of andere reden altijd wat droog.....het recept is naar mijn idee goed, maar blijft toch wat droog.
Cupcakes gaat wel goed. Iemand tips?
pi_175821884
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 08:51 schreef Koningin het volgende:
Even een vraagje hier. Laatst ook nog zo'n cake gebakken als hierboven, maar die van mij zijn om de een of andere reden altijd wat droog.....het recept is naar mijn idee goed, maar blijft toch wat droog.
Cupcakes gaat wel goed. Iemand tips?
als hij droog is zit het toch echt in het recept.
Je krijgt het extra luchtig door het eiwit apart te mixen dat helpt misschien wel voor de luchtigheid
Misschien iets boter extra toevoegen ook een optie
pi_175823038
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 21:27 schreef Goitske het volgende:

[..]

als hij droog is zit het toch echt in het recept.
Je krijgt het extra luchtig door het eiwit apart te mixen dat helpt misschien wel voor de luchtigheid
Misschien iets boter extra toevoegen ook een optie
Aanvulling : ik las vandaag in een stukje van Yvette van Boven dat je de eiwitten niet helemaal stijf moet kloppen, want daar wordt je cake droog van. Ik denk : ik geef het maar mee :+
Somebody that I used to know
pi_175829481
quote:
1s.gif Op maandag 18 december 2017 22:04 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Aanvulling : ik las vandaag in een stukje van Yvette van Boven dat je de eiwitten niet helemaal stijf moet kloppen, want daar wordt je cake droog van. Ik denk : ik geef het maar mee :+
nog nooit last van gehad maar ik klop ze ook niet met suiker ofzo alleen eiwit
pi_175830202
Oke, kan het altijd proberen natuurlijk.
Dank je wel!
pi_175877318
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁

Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten
ilsKPKV.jpg
alTrg4g.jpg
ZYAOx6r.jpg

[ Bericht 2% gewijzigd door Goitske op 20-12-2017 21:52:34 ]
pi_175877977
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:30 schreef Goitske het volgende:
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁

Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
twee keer zelfde afbeelding denk ik.
Ik lust wel die met pecan :Y)
pi_175878162
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:49 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

twee keer zelfde afbeelding denk ik.
Ik lust wel die met pecan :Y)
aangepast thnx
pi_175879005
Ziet er heerlijk uit! Dat je daar steeds tijd voor hebt... :Y)
  donderdag 21 december 2017 @ 09:31:07 #275
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_175886338
quote:
1s.gif Op woensdag 20 december 2017 21:30 schreef Goitske het volgende:
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁

Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
o lekker. En leuk idee die marshmallows
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')