abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  zondag 18 december 2016 @ 20:41:28 #1
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167428824
registreer om deze reclame te verbergen
Met uit het vorige deel:

Sorry zit mobiel kan het even niets zo snel goed zetten met fotos uit vorig deel
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_167429215
Honeycomb is hier volgens mij niet te koop, maar in dat recept van Zo-is-dat staat hoe je het moet maken
  zondag 18 december 2016 @ 20:53:04 #3
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167429258
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 20:51 schreef computergirl het volgende:
Honeycomb is hier niet te koop, maar in dat recept staat hoe je het moet maken
Ah ja sorry niet helemaal gelezen :@ mijn oog viel alleen op de titel
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_167429336
registreer om deze reclame te verbergen
@computergirl qua inhoud een halve cake ongeveer. Elke tulband heeft een doorsnede van 14cm. De gehele vorm zelf is 31,5x31,5cm en 6cm hoog.

http://www.beppiebakgraag(...)ited-edition-4-stuks

Een grote bundt vind ik niet altijd handig. Deze kun je makkelijker bijv eentje invriezen of weggeven
pi_167431173
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 20:55 schreef Goitske het volgende:
@computergirl qua inhoud een halve cake ongeveer. Elke tulband heeft een doorsnede van 14cm. De gehele vorm zelf is 31,5x31,5cm en 6cm hoog.

http://www.beppiebakgraag(...)ited-edition-4-stuks

Een grote bundt vind ik niet altijd handig. Deze kun je makkelijker bijv eentje invriezen of weggeven
beppiebakgraag _O-
pi_167432086
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 20:53 schreef laziness het volgende:

[..]

Ah ja sorry niet helemaal gelezen :@ mijn oog viel alleen op de titel
Zeker een keer maken! Erg makkelijk en zo'n leuk effect :D
pi_167437191
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 21:44 schreef computergirl het volgende:

[..]

beppiebakgraag _O-
helaas niet mijn website _O-
  donderdag 22 december 2016 @ 22:28:08 #8
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_167538939
koekjes gevuld met Zwitserse meringue botercreme (rum-noten smaak) wat een heerlijke creme is dat. voor mij nooit meer botercreme zonder eiwit *O*
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 25 december 2016 @ 13:19:56 #9
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167597148
Red velvet cake met frosting
3BC36F34-CC48-459C-9AC8-C044D314833E_zpsg1zyg4vr.jpg
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_167597936
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2016 13:19 schreef laziness het volgende:
Red velvet cake met frosting
[ link | afbeelding ]
Oooh super mooi
pi_167597965
IMG_20161225_134150_993_zpse2cwzcfv.jpg
IMG_20161225_101620_866_zpswyrvtxf0.jpg
IMG_20161225_101811_646_zpsyi3maxpk.jpg
pi_167599781
Bovenste is rocky road?
pi_167621658
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2016 15:56 schreef computergirl het volgende:
Bovenste is rocky road?
ja klopt
  vrijdag 30 december 2016 @ 21:39:47 #14
62053 Fixers
Princess Charming
pi_167760939
Nu voor de tweede keer een poging tot Pandancake gedaan. De eerste keer zakte de cake in tijdens het afkoelen. Ik dacht dat de cake gewoon net niet gaar was. Nu wat langer gebakken én ondersteboven laten afkoelen (wat ook in het recept staat). Maar nog steeds is mijn cake ingezakt, tegen de zwaartekracht in zelfs. :o Wat doe ik fout?

Ik gebruik het recept van The Dumpling Sisters, vergelijkbaar met dit:

Met als verschil dat in mijn recept het bakblik wel ingevet wordt en het uitkloppen van luchtbellen voor het bakken niet wordt gedaan.
  donderdag 5 januari 2017 @ 23:17:47 #15
78416 IJsmuts
Huh.., wat kijk je?
pi_167915012
Goedenavond bakkers! Ik ga een taart maken met fondant (2e keer, de 1e was drama :P ) en heb al redelijk wat gelezen, maar ik heb toch twee dingen waar ik niet helemaal uit kom, hopelijk kunnen jullie mij hier in adviseren (ik heb de taarten inmiddels gebakken en in de koelkast staan. Morgen wil ik ze afsmeren/strak maken en zaterdag de fondant erover en beetje opleuken)

> Wat is beter om de taart mee af te smeren, boter creme of ganache? Ik wil de taart zo strak mogelijk krijgen dus mijn idee is chocoladebotercreme en dan een dag in de koelkast. Ganache ken ik helemaal niet, maar ik lees dat dit ook goed gebruikt kan worden.

> ik heb gelezen dat ik de fondant het beste kan uitrollen op een werkblad bestoven met poedersuiker. Maar hoe krijg ik de fondant weer schoon als de fondant op de taart zit? Met een vochtig doekje ofzo? Het lijkt mij dat er toch ook op de kant die niet op het werkblad ligt poedersuiker komt.

> ik wil wat schuimpjes op de taart plakken, maar hiervoor wil ik geen botercreme gebruiken, maar iets doorzichtigs, een soort eetbare lijm van suiker ofzo? Kan dit en weten jullie hoe ik dat moet maken?

Thanks!
  Moderator vrijdag 6 januari 2017 @ 07:23:10 #16
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167917757
Plakken doen ze toch vaak met eigeel?
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_167917779
Ik zou niet plakken met rauw ei :N
Poedersuiker met een drupje water werkt prima :s)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  vrijdag 6 januari 2017 @ 08:12:51 #18
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167918018
Ik zou met botercreme afsmeren.
Maar tegen de tijd dat je taart klaar is heb je 'm al drie dagen in de koelkast staan. Ik persoonlijk vind dat wel wat lang voor biscuit, er vanuit gaande dat ie daarna ook niet in 1x op is.
Je kan biscuit beter als je het gebakken hebt invriezen of in een lucht dichte zak buiten de koelkast bewaren.
Ik probeer 'm altijd zo vers mogelijk te serveren.

Wat tombo zegt, glazuur van poedersuiker en water plakt prima.

Maak een kwastje een heel klein beetje nat, veeg over de hele taart, dus niet alleen de vlekken en weg is de poedersuiker.
Alternatief is Crisco. Dit geeft geen vlekken.

[ Bericht 1% gewijzigd door laziness op 06-01-2017 08:25:00 ]
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 6 januari 2017 @ 08:43:30 #19
78416 IJsmuts
Huh.., wat kijk je?
pi_167918252
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 08:12 schreef laziness het volgende:
Ik zou met botercreme afsmeren.
Maar tegen de tijd dat je taart klaar is heb je 'm al drie dagen in de koelkast staan. Ik persoonlijk vind dat wel wat lang voor biscuit, er vanuit gaande dat ie daarna ook niet in 1x op is.
Je kan biscuit beter als je het gebakken hebt invriezen of in een lucht dichte zak buiten de koelkast bewaren.
Ik probeer 'm altijd zo vers mogelijk te serveren.

Wat tombo zegt, glazuur van poedersuiker en water plakt prima.

Maak een kwastje een heel klein beetje nat, veeg over de hele taart, dus niet alleen de vlekken en weg is de poedersuiker.
Alternatief is Crisco. Dit geeft geen vlekken.
dank voor je advies! 3 dagen voorbereiden is idd wel wat lang, maar helaas moet het nu even zo ivm de planning, weinig tijd! ik zal gaan afsmeren met botercreme en zal morgen wel wat plaatjes posten van het resultaat!
pi_167976413
Boehoe, vanochtend appelcake gebakken in mijn tulbandvorm. Vorm goed ingevet en gebloemd, maar hij kwam er alsnog niet goed uit. Iemand nog meer tips? Gebeurt me nl. altijd bij m'n tulband.

23vgkyp.jpg

(en de smaak valt me ook nog tegen, wel oké hoor, maar niet heel lekker).
  zondag 8 januari 2017 @ 14:29:25 #21
384886 Joosie200
mag het weten
pi_167976442
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 14:28 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, vanochtend appelcake gebakken in mijn tulbandvorm. Vorm goed ingevet en gebloemd, maar hij kwam er alsnog niet goed uit. Iemand nog meer tips? Gebeurt me nl. altijd bij m'n tulband.

[ afbeelding ]

(en de smaak valt me ook nog tegen, wel oké hoor, maar niet heel lekker).
Gebeurde die ene burgemeestervrouw toch ook bij HHB met sticky toffeecake?
pi_167979110
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 14:28 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, vanochtend appelcake gebakken in mijn tulbandvorm. Vorm goed ingevet en gebloemd, maar hij kwam er alsnog niet goed uit. Iemand nog meer tips? Gebeurt me nl. altijd bij m'n tulband.

[ afbeelding ]

(en de smaak valt me ook nog tegen, wel oké hoor, maar niet heel lekker).
heb je hem zeker 20 min laten afkoelen in de vorm? Je moet niet te snel lossen
En waarmee is het ingevet? Ik gebruik graag bij dat soort vormen panko spray

Ik heb zelf nordic ware lost altijd goed

[ Bericht 4% gewijzigd door Goitske op 08-01-2017 17:13:09 ]
pi_167980683
En misschien nog een idee de volgende keer je vulling ook wat bebloemen tegen vocht
pi_167982708
Ik had hem 10 minuten laten staan. Nog iets langer wachten dus. Ingevet met vloeibare boter en toen bebloemd. Vulling niet bebloemd, kan ik ook nog proberen.
pi_167983668
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 18:44 schreef Bleie het volgende:
Ik had hem 10 minuten laten staan. Nog iets langer wachten dus. Ingevet met vloeibare boter en toen bebloemd. Vulling niet bebloemd, kan ik ook nog proberen.
zeker 20 min liefst nog wat langer om zeker te zijn
  zondag 8 januari 2017 @ 20:47:12 #26
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167986913
Toevallig maakte ik vandaag ook gebruik van mijn tulbandvorm. 30 minuten af laten koelen.

Guinness chocolate cake with salted caramel glaze
B9274131-AE91-451E-B580-BAFD674C665A_zpsrtw3p5da.jpg
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_167988952
Ik maakte short cake

IMG_20170108_205034_354_zpstax1gbe0.jpg
IMG-20170108-WA0030_zpsqzf6whjq.jpeg

En mini saucijzenbroodjes maar dat was niet echt hoogstaande bakkunst, pakje bladerdeeg, pakje gehakt, zakje kruiden en sambal en voila
pi_167988969
quote:
1s.gif Op zondag 8 januari 2017 20:47 schreef laziness het volgende:
Toevallig maakte ik vandaag ook gebruik van mijn tulbandvorm. 30 minuten af laten koelen.

Guinness chocolate cake with salted caramel glaze
[ link | afbeelding ]
oooooh O+ :Y)
pi_168005312
Ziet er weer prachtig uit!

Voor mij zit er maar één ding op met die tulband: blijven oefenen :P . Ik vind ze er zo mooi uitzien altijd...
pi_168006193
quote:
1s.gif Op zondag 8 januari 2017 21:39 schreef Goitske het volgende:
Ik maakte short cake

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En mini saucijzenbroodjes maar dat was niet echt hoogstaande bakkunst, pakje bladerdeeg, pakje gehakt, zakje kruiden en sambal en voila
caramel zelluf gemaakt met gecondenseerde melk?
  maandag 9 januari 2017 @ 16:38:28 #31
42322 MCH
Voyage Voyage
pi_168006314
quote:
1s.gif Op zondag 8 januari 2017 21:39 schreef Goitske het volgende:
Ik maakte short cake

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En mini saucijzenbroodjes maar dat was niet echt hoogstaande bakkunst, pakje bladerdeeg, pakje gehakt, zakje kruiden en sambal en voila
is dat hetzelfde als shortbread?
Weihnachtsbaumschmuckausstattungsspezialgeschaeft
  maandag 9 januari 2017 @ 16:47:22 #32
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_168006435
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:38 schreef MCH het volgende:

[..]

is dat hetzelfde als shortbread?
Millionaire's shortbread, volgens mij.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 januari 2017 @ 16:49:16 #33
42322 MCH
Voyage Voyage
pi_168006468
quote:
1s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:47 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Millionaire's shortbread, volgens mij.
Ik bedoelde meer de koek aan de onderkant. Ziet er wel lekker uit (behalve voor de kiezen).
Weihnachtsbaumschmuckausstattungsspezialgeschaeft
  maandag 9 januari 2017 @ 16:50:12 #34
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_168006482
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:49 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik bedoelde meer de koek aan de onderkant. Ziet er wel lekker uit (behalve voor de kiezen).
Ja, dus. De combinatie met karamel en chocolade heet millionaire's shortbread.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 januari 2017 @ 16:51:07 #35
42322 MCH
Voyage Voyage
pi_168006494
quote:
1s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:50 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, dus. De combinatie met karamel en chocolade heet millionaire's shortbread.
Ok, dus. Ik had al een vermoeden dat de rijke belegging iets te maken had met de naam. Leuk recept uit de Allerhande. :P
Weihnachtsbaumschmuckausstattungsspezialgeschaeft
pi_168009007
quote:
1s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

caramel zelluf gemaakt met gecondenseerde melk?
ja met suiker, stroop boter en gecondenseerde melk
pi_168009036
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:38 schreef MCH het volgende:

[..]

is dat hetzelfde als shortbread?
ja hij gaat onder meerdere namen miljonairs shortbread oa
pi_168009333
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:51 schreef MCH het volgende:

[..]

Ok, dus. Ik had al een vermoeden dat de rijke belegging iets te maken had met de naam. Leuk recept uit de Allerhande. :P
ik heb deze niet uit de allerhande heb hem al jaaaaren
  maandag 9 januari 2017 @ 19:00:59 #39
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_168009571
quote:
16s.gif Op maandag 9 januari 2017 18:40 schreef Goitske het volgende:

[..]

ja met suiker, stroop boter en gecondenseerde melk
oo ik doe t altijd met suiker, water, boter en slagroom
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  dinsdag 24 januari 2017 @ 14:18:02 #40
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_168394985
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.

Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.

301fqmh.jpg
If you can dream it, you can do it...
  dinsdag 24 januari 2017 @ 14:42:33 #41
12713 trui
aantrekkelijk!
pi_168395415
Het lijkt wel een spons of zo'n verfroller. :D Maar knap gedaan, die stipjes!

Ik heb laatst zo'n magic cake gemaakt (die door heel langzaam bakken vanzelf 3 verschillende lagen krijgt, erg lekker. Geen foto's van gemaakt, sorry.
in de haak.
  dinsdag 24 januari 2017 @ 14:43:26 #42
12713 trui
aantrekkelijk!
pi_168395423
quote:
Prachtig! Ik wil ook zo graag zo'n vorm. O+
in de haak.
pi_168398889
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef Books1 het volgende:
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.

Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.

[ afbeelding ]
Ahh dat is een tof uitprobeersel! O+
pi_168398934
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef Books1 het volgende:
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.

Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.

[ afbeelding ]
snoezig
pi_168400061
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef Books1 het volgende:
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.

Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.

[ afbeelding ]
oooh wauw!
  dinsdag 24 januari 2017 @ 18:33:43 #46
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_168400081
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef Books1 het volgende:
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.

Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.

[ afbeelding ]
Goed gelukt!
Die maak ik ook vaak met allerlei printjes.
Het leuke is dat het best makkelijk is maar veel lof oogst omdat het ingewikkeld oogt :D
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_168400096
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:43 schreef trui het volgende:

[..]

Prachtig! Ik wil ook zo graag zo'n vorm. O+
ik heb weer een nieuwe op het oog maar heb nu 2 grote, eentje met 4 kleine tulbandjes en eentje met mini vormpjes dus ja eigenlijk totaal onnodig
pi_168412287
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 18:34 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik heb weer een nieuwe op het oog maar heb nu 2 grote, eentje met 4 kleine tulbandjes en eentje met mini vormpjes dus ja eigenlijk totaal onnodig
bakvorm hoarder gespot :+
pi_168413287
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 08:53 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

bakvorm hoarder gespot :+
_O- ik hou mij nog in op het moment
Denk aan de ene kant ik heb 2 grote dus ja waarom een derde grote... Maar hij is wel mooi
https://www.google.nl/sea(...)rc=n0p4puKBBDgAVM%3A
  woensdag 25 januari 2017 @ 10:21:52 #50
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_168413517
Ik vind ruim 40 euro voor een bakvorm wel echt van de zotte dat ze het durven te vragen er voor.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_168413695
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 10:05 schreef Goitske het volgende:

[..]

_O- ik hou mij nog in op het moment
Denk aan de ene kant ik heb 2 grote dus ja waarom een derde grote... Maar hij is wel mooi
https://www.google.nl/sea(...)rc=n0p4puKBBDgAVM%3A

hij is idd wel mooi
pi_168413876
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 10:21 schreef laziness het volgende:
Ik vind ruim 40 euro voor een bakvorm wel echt van de zotte dat ze het durven te vragen er voor.
ik heb dat ook niet betaald 😉
Eentje heb ik via punten van de Oetker van de zondagnamiddag actie gekocht dus 25 euro inclusief verzenden, eentje op taart en trends met goede korting en heb met een vriendin meebesteld was halve prijs en die met de kleine vormpjes ook via een aanbieding dat ik de helft van de prijs heb betaald. Zijn wel hele fijne vormen en lossen super
pi_168414055
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 10:34 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

hij is idd wel mooi
Ik heb van die andere Nordic Ware een nep siliconen versie besteld via Ali Express. Werkt top dus waarschijnlijk hebben ze deze ook wel ;)

Edit:
https://www.aliexpress.co(...)ion/32747699546.html

https://www.aliexpress.co(...)ake/32745069978.html

Kan deze specifieke nog niet vinden :)
  woensdag 25 januari 2017 @ 11:05:54 #54
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_168414056
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 18:34 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik heb weer een nieuwe op het oog maar heb nu 2 grote, eentje met 4 kleine tulbandjes en eentje met mini vormpjes dus ja eigenlijk totaal onnodig
maak je zo vaak tulband dan? :o ik vind tulband nooit zo bijzonder. Ik heb liever een machtige taart :9
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_168416284
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 11:05 schreef madeliefff het volgende:

[..]

maak je zo vaak tulband dan? :o ik vind tulband nooit zo bijzonder. Ik heb liever een machtige taart :9
je kunt alle kanten op met tulband. Sowieso rond kerst en dan 2 tegelijk de oven in
Maar het is puur een vorm waar je een soort cake in maakt als je zoekt op bundt dan vind je ook meer dan de standaard recepten
pi_168416320
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2017 11:05 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik heb van die andere Nordic Ware een nep siliconen versie besteld via Ali Express. Werkt top dus waarschijnlijk hebben ze deze ook wel ;)

Edit:
https://www.aliexpress.co(...)ion/32747699546.html

https://www.aliexpress.co(...)ake/32745069978.html

Kan deze specifieke nog niet vinden :)
op een of andere manier heb ik altijd ruzie met siliconen vormen ligt denk ik aan mij
Ze zijn zo wel veel betaalbaarder
pi_168416392
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 13:17 schreef Goitske het volgende:

[..]

op een of andere manier heb ik altijd ruzie met siliconen vormen ligt denk ik aan mij
Ze zijn zo wel veel betaalbaarder
Ik was er een beetje bang voor maar ging prima. Had ze wel voor de zekerheid in gesprayed met bakspray (zou officieel niet nodig zijn).
  woensdag 25 januari 2017 @ 14:10:11 #58
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168417313
Je moet ze inbloemen toch? Ik doe altijd een beetje olie/vet en dan bloem.
KuikenGuppy
  donderdag 23 februari 2017 @ 16:52:39 #59
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_169094578
Voor de verjaardag van mijn zoon wil ik iets als dit maken:

large_P1110236.png

Hoe zouden jullie die brandweerauto bovenop maken; van massief fondant vind ik een beetje zonde namelijk.
KuikenGuppy
pi_169094922
Van cake/biscuit?
  donderdag 23 februari 2017 @ 17:10:11 #61
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_169094982
Zou het dan wel mooi strak worden? Ik dacht misschien om een doosje oid heen, dan is het natuurlijk niet eetbaar.
KuikenGuppy
pi_169095080
Misschien even in de vriezer voor je hem snijdt. En als je hem dan bekleedt met fondant of marsepein, moet het wel kunnen toch? Is wel leuk als het eetbaar is.
pi_169096166
Van Rice Krispy treats misschien? Evt zelf te maken door marshmallows te smelten en daar rice krispies aan toe te voegen. Afkoelen en snijden maar.
pi_169096190
Het ding heeft bijna de vorm van een cakeblik, dus waarom bak je geen extra cake of kapsel die je kunt bekleden?

Edit: wat bleie zegt dus...
(]__/)
(='.'=)
(")_(")
1000 dagen
pi_169317480
Heb dit weekend scones gebakken voor een high tea. Toevallig twee totaal verschillende recepten, met een totaal verschillend resultaat :D Maar weet eigenlijk niet wat het beste recept is.

Foto:
BAfZVLb.jpg

Recept met rozijnen: Scones van Holtkamp - relatief veel boter en bakken op hoge temperatuur. Gladde, fijne structuur.
Recept zonder rozijnen: Delicious Magazine (serie: Time Life) - relatief weinig boter, bakken op lagere temperatuur en een grove structuur. Worden behoorlijk hard na het afkoelen.

Wat lijkt jullie het beste recept van sones (hoe het hoort) en waarom?
Somebody that I used to know
pi_169317739
Rechts lijkt in ieder geval het meest op de scones bij M&S
pi_169466030
Beste ervaren bakkers alhier,

Ik heb een levensvraag die vorige week weer nieuw leven is ingeblazen. Ik ben op zoek naar een bepaald soort recept voor een cake/taart/kapsel, maar ik heb geen idee hoe het heet. Alleen hoe het hoort te smaken.

Hoe ik erbij kom: onze buren maakten vroeger voor iedere verjaardag in het gezin (zeven stuks) dezelfde taart en decoreerden die iedere keer weer opnieuw naar een toepasselijk thema. Dat deden ze met icing frosting en andere decoratie. Piraten, gitaren, trompetten, cijfers, letters, tenten, violen, Amerikaanse vlag, luchtballonnen, ik heb er behoorlijk wat voorbij zien komen en allemaal geproefd. Altijd hetzelfde recept. Ze wilden dat alleen nooit delen, dus ik vroeg er op een gegeven moment ook niet meer naar. Ik had alleen de indruk dat het recept kwam uit een Amerikaans kookboek (aangezien ze zelf ook een tijd in Amerika hadden gewoond en veel tradities hadden meegenomen naar Nederland).
Vorige week zat ik op een babyshower, hadden we taart van een bedrijf, en verdorie, het smaakte PRECIES hetzelfde! Dus blijkbaar is het echt een standaard bekend recept, een bepaald type cake. Maar wat kan het zijn geweest?

De smaak:
Redelijk compact, zoetig, rijk, vullend. De kleur is niet zo geel als onze Nederlandse cake. Het is ook geen standaard biscuitdeeg. Het wordt dus wel veel gebruikt als kapsel voor taarten. Wat voor recept zou het geweest kunnen zijn?

[ Bericht 1% gewijzigd door Postbus100 op 12-03-2017 20:03:40 ]
Somebody that I used to know
pi_169466124
Nooit gesnapt waarom mensen een bepaald recept niet willen delen :')

Misschien kun je de persoon die de babyshowercake vragen om meer info?

Jouw omschrijving vind ik klinken als een gewone vanilla pound cake trouwens :9
pi_169466223
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 18:25 schreef Negentiendertig het volgende:
Nooit gesnapt waarom mensen een bepaald recept niet willen delen :')

Misschien kun je de persoon die de babyshowercake vragen om meer info?
Is ook nog een optie!
quote:
Jouw omschrijving vind ik klinken als een gewone vanilla pound cake trouwens :9
Goh, dat zou hem nog wel eens kunnen zijn ook :D Binnenkort eens proberen te maken :9
Somebody that I used to know
pi_169466258
quote:
2s.gif Op zondag 12 maart 2017 18:30 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Is ook nog een optie!

[..]

Goh, dat zou hem nog wel eens kunnen zijn ook :D Binnenkort eens proberen te maken :9
http://allrecipes.com/recipe/21702/grandmothers-pound-cake-ii/

Ticks all of the boxes, ben benieuwd of dat 'm is :)
pi_169466604
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 18:31 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

http://allrecipes.com/recipe/21702/grandmothers-pound-cake-ii/

Ticks all of the boxes, ben benieuwd of dat 'm is :)
Lastig te zien. Die eerste foto's lijken bijna te wit, maar dat kan ook aan de foto zelf liggen natuurlijk. En ze lijken iets te luchtig.

Dit lijkt iets compacter: http://www.marthastewart.com/337155/vanilla-pound-cake (en dan het filmpje rechts).

Ik zou 'm gewoon een keer moeten maken om te beoordelen of dat hem is. Je hebt me in ieder geval wel weer een nieuwe richting gegeven, dus thanks! :D (heb namelijk wel eens vaker naar recepten lopen zoeken, maar nooit iets goeds gevonden).
Somebody that I used to know
pi_169466778
Zo zag 'ie er ongeveer uit, dus dit kan 'm ook nog zijn:

cake-slice-065-mld109900_vert.jpg?itok=qJLBYn6H

http://www.marthastewart.(...)ake-vanilla-frosting
Somebody that I used to know
pi_169467976
Victoria sponge? Een biscuit deeg dus, maar vettiger door de toevoeging van gesmolten boter.
Ook veel gebruikt volgens mij is een angel food cake, maar dat is meer een chiffon volgens mij.
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_169468428
Zou ook nog kunnen. Bij nader inzien is hij wat grijzer dan die gele cake die ik hierboven heb gepost. Grijs, redelijk compact, en je raakt er snel vol van. En verslavend lekker :9

Beetje à la dit: (Vegan Victoria), maar ik weet zeker dat het geen veganistische cake was.

303-vegan-egg-free-victoria-sponge-LH--5fa0dbef-551c-4625-a5c1-7797a889929d-0-1400x919.jpg

Het kan ook nog butter cake zijn:

P3238893-copy.jpg

[ Bericht 30% gewijzigd door Postbus100 op 12-03-2017 20:08:38 ]
Somebody that I used to know
pi_169638293
Het is een test morgen gaan mijn collega's testen


Ingrediënten

Voor het deeg

350 gr speltbloem
2 tl bakpoeder
½ citroen, rasp
¼ tl zout
1 tl vanille-extract
175 gr witte basterd suiker
½ ei
250 gr boter

Voor de vulling
50 gram havermout
5 à 6 grote goudrenetten of jonagolds, in partjes
2 tl kaneel
3 el custardpoeder
4 el witte basterdsuiker
60 gr rozijnen

Mix alle ingrediënten voor de bodem, leg de deegbal even in de koelkast

Schil de appels
Maak een mengsel van suiker, custard poeder en kaneel.
Meng appelsukjes, rozijnen en suiker, custard en kaneel

Bekleed een vorm met deeg, doe de havermout over de bodem dit neemt vocht op, appelmengsel er op.
Slierten er overheen maken
Ongeveer een uur op 180 graden

IMG_zaqo85_zps8xhuid1w.jpg
pi_169638360
:Y)
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:17:53 #77
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_173328969
Blaast stof van het topic af....

Pretzels :Y)

Gv0p1

[ Bericht 6% gewijzigd door laziness op 22-08-2017 20:37:49 ]
Ik heb je lief mijn hele leven
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:21:47 #78
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173329097
HHB begint ook weer bijna! Weet iemand toevallig of er net als vorig jaar weer zo'n kookboek van verschijnt, dat je thuis vooraf de baksels kunt maken?

En heeft iemand tips voor het maken van een regenboog taart, en dan met name de hoeveelheid kleurstof?
KuikenGuppy
pi_173329162
Ja het boek komt einde van deze maand uit al te bestellen bij bol.com

Qua kleurstof gewoon steeds een beetje toevoegen. Vaak wordt de kleur iets minder als je het bakt dus je mag de kleur wel stevig toevoegen.

Heel Holland bakt mee Seizoen 5 https://www.bol.com/nl/p/-/9200000075854268
pi_173329253
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 20:17 schreef laziness het volgende:
Blaast stof van het topic af....

Pretzels :Y)

[ afbeelding ]
ik kon het topic al niet meer terug vinden! Thanks!
pi_173329310
Jan heeft afgelopen week afscheid genomen van de gastouder. Ik had de cupcakes al in het traktatie topic gezet maar daar komt vast niet iedereen :)

Vanille cupcakes met Lego avangers
aYAseWz.jpg
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:42:38 #82
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_173329793
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 20:17 schreef laziness het volgende:
Blaast stof van het topic af....

Pretzels :Y)
Zo irritant dat photobucket het niet meer doet.

5cjfpot4zbpqk.png
Ik heb je lief mijn hele leven
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:45:07 #83
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_173329857
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 20:23 schreef Goitske het volgende:
Ja het boek komt einde van deze maand uit al te bestellen bij bol.com

Qua kleurstof gewoon steeds een beetje toevoegen. Vaak wordt de kleur iets minder als je het bakt dus je mag de kleur wel stevig toevoegen.

Heel Holland bakt mee Seizoen 5 https://www.bol.com/nl/p/-/9200000075854268
Is het boek de enige manier om mee te bakken?
Ik dacht dat ze het ook op hun website zetten?
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_173329887
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 20:27 schreef Goitske het volgende:
Jan heeft afgelopen week afscheid genomen van de gastouder. Ik had de cupcakes al in het traktatie topic gezet maar daar komt vast niet iedereen :)

Vanille cupcakes met Lego avangers
[ afbeelding ]
_O_
pi_173329953
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 20:42 schreef laziness het volgende:

[..]

Zo irritant dat photobucket het niet meer doet.

[ afbeelding ]
met natronloog gemaakt?
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:52:29 #86
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_173330066
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 20:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

met natronloog gemaakt?
Baking soda/kokend water
Ik heb je lief mijn hele leven
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 20:56:46 #87
257772 Pisces29
Mijn kleine kuikentje <3
pi_173330184
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 20:42 schreef laziness het volgende:

[..]

Zo irritant dat photobucket het niet meer doet.

[ afbeelding ]
Tof O+

Heb je misschien digitaal een recept?
Life only gives you what you decided you can have!
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende: Abs are made in the kitchen.
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 21:00:47 #88
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173330299
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 20:45 schreef laziness het volgende:

[..]

Is het boek de enige manier om mee te bakken?
Ik dacht dat ze het ook op hun website zetten?
Volgens mij komen de recepten steeds pas na de uitzending online.
KuikenGuppy
pi_173332883
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 21:00 schreef Burdie het volgende:

[..]

Volgens mij komen de recepten steeds pas na de uitzending online.
volgens mij ook
  dinsdag 22 augustus 2017 @ 22:48:02 #90
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_173333293
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 22:31 schreef Goitske het volgende:

[..]

volgens mij ook
Deed jij het vorig jaar ook via het boek dan?
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_173333880
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 augustus 2017 22:48 schreef laziness het volgende:

[..]

Deed jij het vorig jaar ook via het boek dan?
ja daardoor wist ik de technische opdrachten. Had het boek van een vriendin gekregen voor mijn verjaardag
  zaterdag 26 augustus 2017 @ 19:29:20 #92
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_173407264
Kind en ik maakten een four berry pie. Dat gaat natuurlijk niet zonder snoepen ;)

Daarna bouwden we een treinbaan en letten niet op en toen bleek ie een beetje donker. Hij is er niet minder lekker om :Y)

36682016481_c4485d74c4_z.jpg

[ Bericht 9% gewijzigd door laziness op 26-08-2017 19:36:55 (foto link aangepast) ]
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_173407478
Jammer dat hij net te lang in de oven heeft gestaan maar de smaak die telt! ^O^

Heerlijk kinderen die helpen in de keuken O+
pi_173558133
Voor wie niet in het hhb topic komt.
LK41St4.jpg
pi_173655080
Ik wou deze taart maken:
http://www.24kitchen.nl/s(...)en/franse-mokkataart
Kan ik dan vandaag alles maken t/m de bavarois en m de hele nacht in de vriezer zetten zodat hij morgen afgemaakt kan worden? In het recept staat nml 3 uur en ik weet niet hoe goed invriezen is voor bavarois?
  vrijdag 8 september 2017 @ 12:40:28 #96
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_173656302
Ja hoor, kan prima.
KuikenGuppy
pi_173815107
Apeltaart
UtGtYU4.jpg

Citroen taart
iqLDPNv.jpg

Crème brulee taart
MxuBZ9D.jpg
pi_173815160
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 20:12 schreef Goitske het volgende:
Apeltaart
[ afbeelding ]

Citroen taart
[ afbeelding ]

Crème brulee taart
[ afbeelding ]
ik eet de appeltaart wel op :Y)
pi_173815191
Die citroen is lekker :9
pi_173815213
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 20:14 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ik eet de appeltaart wel op :Y)
Doe mij maar een stukje citroen! :Y) Ziet er super uit!
  zaterdag 16 september 2017 @ 20:16:48 #101
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_173815246
Oeh heb je een recept/linkje van die creme brulee taart?
Ik heb je lief mijn hele leven
  zondag 17 september 2017 @ 11:10:01 #103
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_173824766
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 20:12 schreef Goitske het volgende:
Apeltaart
[ afbeelding ]

Citroen taart
[ afbeelding ]

Crème brulee taart
[ afbeelding ]
creme brulee taart lijkt me wel wat. Ik vraag me alleen af of het krachtig genoeg smaakt voor taart. Hoe smaakte het? Aanradertje of?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_173826004
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 11:10 schreef madeliefff het volgende:

[..]

creme brulee taart lijkt me wel wat. Ik vraag me alleen af of het krachtig genoeg smaakt voor taart. Hoe smaakte het? Aanradertje of?
echt heeeeerlijk!
De eerste bodem zitten speculaas kruiden door dus echt heerlijke warme smaak qua bodem, het zoete van de crème brulee en frisse van de frambozen

[ Bericht 11% gewijzigd door Goitske op 17-09-2017 16:30:10 ]
pi_173826837
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 september 2017 20:12 schreef Goitske het volgende:
Apeltaart
[ afbeelding ]

Citroen taart
[ afbeelding ]

Crème brulee taart
[ afbeelding ]
Oehhh heerlijk! Zou van alle drie een stukje willen *O*
pi_173826885
Heerlijk!
En mooi opgemaakt ook
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_173833335
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 12:59 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Oehhh heerlijk! Zou van alle drie een stukje willen *O*
hebben meerdere hier gedaan _O-
pi_173835962
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 16:30 schreef Goitske het volgende:

[..]

hebben meerdere hier gedaan _O-
gefeliciflapstaart nog
pi_173891376
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 17:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

gefeliciflapstaart nog
thnx! Heb het dit weekend gehouden maar was gisteren jarig. Voor mijn werk de citroen en appeltaart gemaakt waren zo op!

Net met de jongens koekjes gebakken
wuaNZQ5.jpg
Is volgens recept van Laura's bakery
http://www.laurasbakery.nl/mm-chocoladekoeken/

Toch winnen deze het bij mij, deze zijn lekker maar wel heel machtig de hazelnoot is dan lekkerder

http://www.laurasbakery.n(...)noten-en-pecannoten/
pi_173891665
Ja die laatste heb ik ook al eens gemaakt, goed recept
  woensdag 20 september 2017 @ 17:17:03 #111
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_173893222
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 12:22 schreef Goitske het volgende:

[..]

echt heeeeerlijk!
De eerste bodem zitten speculaas kruiden door dus echt heerlijke warme smaak qua bodem, het zoete van de crème brulee en frisse van de frambozen
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_173894917
Hoi :W ik wil dit weekend kletskoppen gaan maken. Is er een "go to" recept of maakt het niet zoveel uit?
pi_173895022
quote:
0s.gif Op woensdag 20 september 2017 18:35 schreef ChrisCarter het volgende:
Hoi :W ik wil dit weekend kletskoppen gaan maken. Is er een "go to" recept of maakt het niet zoveel uit?
ik heb die uit de bakbijbel van Rutger vd broek gemaakt afgelopen maandag waren erg lekker! En heel raar snel verdwenen
pi_173895028


[ Bericht 100% gewijzigd door DeKleineOnbekende op 20-09-2017 18:41:16 (Dubbel ) ]
pi_173895030
quote:
1s.gif Op woensdag 20 september 2017 18:40 schreef DeKleineOnbekende het volgende:

[..]

Ik ook, wat zien ze er mooi en lekker uit zeg!
pi_173897056
quote:
1s.gif Op woensdag 20 september 2017 18:40 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik heb die uit de bakbijbel van Rutger vd broek gemaakt afgelopen maandag waren erg lekker! En heel raar snel verdwenen
Top, ik zal er eens naar kijken.
pi_173897127
quote:
1s.gif Op woensdag 20 september 2017 15:52 schreef Goitske het volgende:

[..]

thnx! Heb het dit weekend gehouden maar was gisteren jarig. Voor mijn werk de citroen en appeltaart gemaakt waren zo op!

Net met de jongens koekjes gebakken
[ afbeelding ]
Is volgens recept van Laura's bakery
http://www.laurasbakery.nl/mm-chocoladekoeken/

Toch winnen deze het bij mij, deze zijn lekker maar wel heel machtig de hazelnoot is dan lekkerder

http://www.laurasbakery.n(...)noten-en-pecannoten/
Ik houd jou hier verantwoordelijk voor o|O :9~

z6Dnf1f.jpg
Somebody that I used to know
pi_173909897
Die M&M koekjes zijn een goede tip voor mijn zoon, die binnenkort jarig is. Die vindt M&M's heerlijk.
Thanks!!
pi_174080995
quote:
2s.gif Op woensdag 20 september 2017 20:20 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Ik houd jou hier verantwoordelijk voor o|O :9~

[ afbeelding ]
iets met sorry ofzo? :@ _O-
pi_174081209
Morgen naar taart en trends dus deal met m'n vriendin met wie ik ga gemaakt. Zij bakt de broodjes ik de koekjes.

Granberry havermout koekjes die zijn echt zoooo lekker een van mijn favorieten. Enige in het recept maken ze hoopjes, ik draai balletjes die ik dan plat druk dat is makkelijker en vooral als je handen iets vochtig zijn draait nog makkelijker
Het recept: http://www.smulweb.nl/rec(...)kjes-met-cranberries

RwgQEnE.jpg

Chocolade koekjes met hazelnoten en pecannoten dit is mijn andere favoriete koekje alleen voel ik mij bij deze eten wat meer schuldig dan de havermout aangezien die gezonder klinkt :@ deze zijn nog verwelkomen lekkerder dan de m&m koekjes :@

Recept:
http://www.laurasbakery.n(...)noten-en-pecannoten/

NweQVxD.jpg

En de laatste Limburgse knapkoeken. Ze zijn prima te eten maar doen het niet echt voor mij... Vooral niet als de 2 bovenstaande er zijn. Ik had ze nog nooit gemaakt dus wilde het toch een keer proberen. Ik heb voor mijn verjaardag 3 boekjes gekregen met recepten uit Limburg en stonden deze dus in
wAvtOLn.jpg
pi_174087506
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 21:43 schreef Goitske het volgende:

[..]

iets met sorry ofzo? :@ _O-
:*

Vraagje aan de bakkers hier: ik wil een lemon-merengue-taart(je) maken. Qua bodem heb ik hem ooit een keer van een patissier gehad met een vrij donkere, krokante korst. Nu heb ik het vermoeden dat het Harde Wenerdeeg is naar aanleiding van een filmpje van Cees Holtkamp
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat denken jullie: is dat lekker/geschikt voor een citroen-merenguetaart?
Of zou het de bodem van een appeltaart kunnen zijn geweest?

Een andere optie is het deegrecept van bijvoorbeeld Laura's Bakery: http://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-pie/, maar ik vrees dat die een stuk lichter/zanderiger smaakt dan ik destijds geproefd heb en daar heb ik niet zoveel zin in -O-


Wat raden jullie aan?



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 2% gewijzigd door Postbus100 op 30-09-2017 11:01:17 ]
Somebody that I used to know
pi_174089230
Een appeltaart bodem is eigenlijk ook een harde wener deeg.
Kan prima, maar ik zou eerder een deeg maken zonder ei en suiker zodat het geheel niet te zoet word.

Misschien kan je hier wat mee: http://ashleemarie.com/four-amazing-pie-crusts/

Edit: Rudolph maakt 'tarte au citron' ook met harde wener deeg http://www.24kitchen.nl/recepten/tarte-au-citron
DLRP Passeport Annuel Dream
  zaterdag 30 september 2017 @ 12:09:26 #123
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174089259
Ik zou een slof maken als bodem :9
KuikenGuppy
pi_174089683
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 september 2017 10:42 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

:*

Vraagje aan de bakkers hier: ik wil een lemon-merengue-taart(je) maken. Qua bodem heb ik hem ooit een keer van een patissier gehad met een vrij donkere, krokante korst. Nu heb ik het vermoeden dat het Harde Wenerdeeg is naar aanleiding van een filmpje van Cees Holtkamp
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat denken jullie: is dat lekker/geschikt voor een citroen-merenguetaart?
Of zou het de bodem van een appeltaart kunnen zijn geweest?

Een andere optie is het deegrecept van bijvoorbeeld Laura's Bakery: http://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-pie/, maar ik vrees dat die een stuk lichter/zanderiger smaakt dan ik destijds geproefd heb en daar heb ik niet zoveel zin in -O-


Wat raden jullie aan?



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ik heb laatst eentje van Rutger vd broek gemaakt uit de bakbijbel was erg lekker
http://www.smulweb.nl/rec(...)-knapperige-meringue
iqLDPNv.jpg
pi_174089704
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:27 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik heb laatst eentje van Rutger vd broek gemaakt uit de bakbijbel was erg lekker
http://www.smulweb.nl/rec(...)-knapperige-meringue
[ afbeelding ]
Oeh, wat is het recept van de bodem? :Y) (en de bakinstructies)

Ik wil trouwens gewoon de bodem blind bakken, de lemon curd in een (enigszins?) afgekoelde bodem scheppen, merengue erop smeren en nog even onder de grill. Dus geen lemon curd meebakken.
Somebody that I used to know
pi_174089733
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:28 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oeh, wat is het recept van de bodem? :Y)
zie link
Sta nu op taart en trends in de koffierij
pi_174089741
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:09 schreef Burdie het volgende:
Ik zou een slof maken als bodem :9
Oeh, dat zou het ook wel eens geweest kunnen zijn! :9~
Somebody that I used to know
pi_174089752
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:29 schreef Goitske het volgende:

[..]

zie link
Sta nu op taart en trends in de koffierij
Oja, sorry, dankjewel!
Somebody that I used to know
pi_174090267
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:30 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oja, sorry, dankjewel!
geeft niet hoor!
Proef op de som.
De knapkoeken zijn goed gelukt! Vriendin komt uit Brabant dus die kent die dingen zijn goed van smaak en knapperigheid
De Duitse campingbroodjes zijn erg lekker van Monique. Is een Duits recept die ze heeft gebruikt.
De krentenbollen gaan we straks testen
De chocolade en havermout koekjes zijn heerlijk

En nu verder shop till you drop!
IlRZGsL.jpg
pi_174091270
Deeg voor slof ligt te rusten in de koelkast. Mag ook wel, want rond 16.00/16.30 moet de taart klaar zijn. :Y)
Somebody that I used to know
pi_174094220
XYQnhiv.jpg

:Y)
Somebody that I used to know
pi_174094292
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:51 schreef Goitske het volgende:

[..]

geeft niet hoor!
Proef op de som.
De knapkoeken zijn goed gelukt! Vriendin komt uit Brabant dus die kent die dingen zijn goed van smaak en knapperigheid
De Duitse campingbroodjes zijn erg lekker van Monique. Is een Duits recept die ze heeft gebruikt.
De krentenbollen gaan we straks testen
De chocolade en havermout koekjes zijn heerlijk

En nu verder shop till you drop!
[ afbeelding ]
duitse campingbroodjes?
Ben benieuwd waar je allemaal mee thuis komt
pi_174098243
quote:
En? Is het wat je wilde?
Ziet er goed uit in ieder geval
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_174100585
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 16:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

duitse campingbroodjes?
Ben benieuwd waar je allemaal mee thuis komt
3QAbvKT.jpg
QmcCmj5.jpg
laO3vtQ.jpg

Campingbroodje is al een hap uit. Is met een parelsuiker er door heen. Ze legde het uit als een bolletje binnenin waar heel veel parelsuiker in het deeg zit en daar weer deeg omheen
Ze wil het recept nog vertalen
7VDfBQw.jpg
pi_174100739
Ik zoek nog een verband met een camping :+
pi_174100792
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 21:55 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik zoek nog een verband met een camping :+
geen idee 😂 misschien omdat je geen beleg nodig hebt ofzo. Maar waren wel lekker zoet maar niet te zoet
pi_174121388
Vandaag als #technischeopdracht van Heel Holland Bakt de Friese oranjekoek.
Ik heb het recept gebruikt wat op het blog staat van Rutger Bakt welke naar mijn idee dichterbij de oranjekoek komt die in Groningen en Friesland verkocht wordt.
Al met al vond ik het verwerken van het deeg wel lastig maar het is gelukt.
Vers fruit was geen optie want hij gaat morgen mee naar mijn werk dus chocolade en nav de demonstratie van Robert van Beckhoven van gisteren dacht ik ach strooi er wat vrolijkheid op. Ik weet natuurlijk wel dat het niet zo hoort bij oranjekoek want ik ben er tenslotte mee opgegroeid maar het is feest 5 jaar heel Holland bakt.
Al met al een uitdaging om te bakken, vooral aangezien ik altijd een peuter en kleuter bij mij heb die willen helpen! Dus die vliegen onder je handen door om er maar bij te kunnen om te helpen en proeven!
Ik vind hem erg lekker en doet mij echt aan mijn jeugd denken die ik doorgebracht heb in Groningen vlakbij de grens met Friesland.


32wjZwP.jpg
Pyvq9VA.jpg
sSbVpXI.jpg
pi_174123171
Prachtig!
pi_174123184
Ga je die ook zo netjes over brengen naar het werk met die toefjes? Niet met de fiets zeker
pi_174123783
quote:
10s.gif Op zondag 1 oktober 2017 20:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ga je die ook zo netjes over brengen naar het werk met die toefjes? Niet met de fiets zeker
nog erger met de bakfiets stuitert lekker
pi_174123892
:D
Heb je havermoutkoejes gebakken, alleen met rozijnen ipv cranberries
pi_174123933
quote:
1s.gif Op zondag 1 oktober 2017 21:05 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
:D
Heb je havermoutkoejes gebakken, alleen met rozijnen ipv cranberries
lekker hè!
pi_174123970
Ja best goed gelukt
pi_174126770
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 20:04 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

En? Is het wat je wilde?
Ziet er goed uit in ieder geval
De smaakcombinaties zijn heerlijk!
Qua uiterlijk had ik nog wat moeite met de verhoudingen. Het laagje merengue mocht wat dikker.
En de slof (in taartvorm) had ik blind gebakken, maar werd daardoor niet direct gaar en bleef daardoor misschien wat laag/ingeklonken. Dus die heb ik zonder blindbakvulling nog wat langer in de oven gehouden. Misschien kan dat een volgende keer anders.
Maar verder wel leuk om voor het eerst Italiaanse merengue te maken! Bij gebrek aan een suikerthermometer heb ik een vleesthermometer gebruikt. Maar de eerste batch suiker werd al bruin, dus was te ver. De tweede was denk ik wel goed (misschien een paar graden te ver). Het resultaat was in ieder geval lekker :)
Somebody that I used to know
pi_174131651
quote:
1s.gif Op zondag 1 oktober 2017 21:02 schreef Goitske het volgende:

[..]

nog erger met de bakfiets stuitert lekker
pff heel over gekomen! Iedereen met Friese roots staat te kwijlen bij de koelkast
pi_174196030
De vriendin die de Duitse campingbroodjes had gemaakt heeft het recept vertaald

Dus voor de liefhebber


Duitse campingbroodjes


Ingredienten

500 gr. bloem (type 405)
42 gr. verse gist
350 ml melk
125 gr roomboter, ongezouten
100 gr fijne tafelsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 afgestreken theelepel bakkerszout (ong. 7 gram)
1 heel ei (M)
Het eiwit van 1`heel ei (mt M)
100 gr. hagelsuiker
1 eigeel van 1 hel ei (mt M)
1 eetlepel melk
Hagelsuiker voor afwerken

Werkwijze

Doe de bloem met zout, suiker en vanillesuiker in een kom en meng goed door.
Maak in het midden een kuiltje en doe het ei en eiwit hierin. Brokkel het gist eroverheen.
Verwarm de melk en smelt de boterin de melk. Doe dit mengsel bij de bloem en mix het kort op lage stand.
Ongeveer drie minuten en daarna voor 5 minuten wat sneller. Laat het tien minuten ruswten en mix daarna nog eens voor vijf
minuten op hoge stand.
Neem het deeg uit de kom en halveer in 2 gelijke hoeveelheden. Verdeel de hagelsuiker door 1 helft van het deeg.
Vorm van beide helften elk en rol van 32 cm en zorg dat je hieruit 16 gelijke stukken deeg haalt. Bol de deegstukjes zonder hagelsuiker op
en druk ze daarna met je hand plat met een doorsnede van 8 cm .
Maak bolletjes van de deegsukjes met hagelsuiker, zet ze op de platgevormde ronde deegstukken en pak het bolletje in.
leg met de naad naar beneden op de bakplaat, hou ongeveer 5 cm ruimte tussen de bolletjes. Maak een mengsel
van melk met eigeel en strijk hiermee je bolletjes in. Snijd hierna met een scherp mes . Dit kan je houden bij en snede of een kruis, net wat je leuk vind.
Laat de bolletjes rijzen voor ongeveer 45 minuten. Ik laat ze in de oven rijzen op 40 graden. Wannee je ziet dat ze in volume bijna zijn verdubbeld verwarm je je oven voor op 180 graden
Strooi wat hagelsuiker over de bolletjes en bak ze af in 20-25 minuten
  Moderator woensdag 4 oktober 2017 @ 21:16:55 #147
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_174197904
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:21 schreef Goitske het volgende:

Duitse campingbroodjes

Hoe heet dat in het Duits?
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_174198030
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 21:16 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Hoe heet dat in het Duits?
kampierbrödchen für Holländer :+
  woensdag 4 oktober 2017 @ 21:23:53 #149
42322 MCH
Voyage Voyage
pi_174198167
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 21:20 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

kampierbrödchen für Holländer :+
:') !
Weihnachtsbaumschmuckausstattungsspezialgeschaeft
pi_174426481
Ik heb eigenlijk een vraagje over een recept uit de Bakbijbel. Gisteren heb ik macarons gemaakt en dat ging eigenlijk heel goed, maar nu de vulling nog.

Zie ik in dat boek staan 'macarons met karamel zeezout vulling'. Dus ik aan de slag volgens recept met water en suiker. Na een poosje de slagroom met de vanille er doorheen bij de karamel gevoegd. Tot zover ging het eigenlijk goed, maar daarna staat er dat ik de karamel moet laten afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens ik de mixer bij de geklopte boter met zeezout moet voegen. Prima, maar voor ik het weet is mijn karamel 1 grote bonk en kan ik er niets meer mee.

Om het kook proces van de karamel te staken, moet ik het in een bak met koud water zetten, dus dat heb ik gedaan. Had ik dat beter niet kunnen doen?

Mijn karamel wordt helaas keihard. Heb het weer lichtelijk verwarmd, maar dan is er nog steeds niets mee te kloppen vanwege de erg stevige, dikke stroop.
That dude there. I need his prosthetic leg.
  Moderator zondag 15 oktober 2017 @ 07:56:55 #151
221912 crew  minilot
Puer aeternus
pi_174426576
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 07:22 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Ik heb eigenlijk een vraagje over een recept uit de Bakbijbel. Gisteren heb ik macarons gemaakt en dat ging eigenlijk heel goed, maar nu de vulling nog.

Zie ik in dat boek staan 'macarons met karamel zeezout vulling'. Dus ik aan de slag volgens recept met water en suiker. Na een poosje de slagroom met de vanille er doorheen bij de karamel gevoegd. Tot zover ging het eigenlijk goed, maar daarna staat er dat ik de karamel moet laten afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens ik de mixer bij de geklopte boter met zeezout moet voegen. Prima, maar voor ik het weet is mijn karamel 1 grote bonk en kan ik er niets meer mee.

Om het kook proces van de karamel te staken, moet ik het in een bak met koud water zetten, dus dat heb ik gedaan. Had ik dat beter niet kunnen doen?

Mijn karamel wordt helaas keihard. Heb het weer lichtelijk verwarmd, maar dan is er nog steeds niets mee te kloppen vanwege de erg stevige, dikke stroop.
Ik vermoed dat je de karamel te heet hebt laten worden. Hoe stevig karamel uithardt bij afkoelen is sterk afhankelijk van de hoogste temperatuur die het had. Staat daar niks over in je recept?
Wo ist der Führer, der mich führt?
  zondag 15 oktober 2017 @ 08:01:57 #152
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174426588
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 07:22 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Ik heb eigenlijk een vraagje over een recept uit de Bakbijbel. Gisteren heb ik macarons gemaakt en dat ging eigenlijk heel goed, maar nu de vulling nog.

Zie ik in dat boek staan 'macarons met karamel zeezout vulling'. Dus ik aan de slag volgens recept met water en suiker. Na een poosje de slagroom met de vanille er doorheen bij de karamel gevoegd. Tot zover ging het eigenlijk goed, maar daarna staat er dat ik de karamel moet laten afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens ik de mixer bij de geklopte boter met zeezout moet voegen. Prima, maar voor ik het weet is mijn karamel 1 grote bonk en kan ik er niets meer mee.

Om het kook proces van de karamel te staken, moet ik het in een bak met koud water zetten, dus dat heb ik gedaan. Had ik dat beter niet kunnen doen?

Mijn karamel wordt helaas keihard. Heb het weer lichtelijk verwarmd, maar dan is er nog steeds niets mee te kloppen vanwege de erg stevige, dikke stroop.
Welke hoeveelheden heb je gebruikt? Ik doe het altijd zo:
Suiker net onder water zetten; wachten tot het karamelliseert; klont boter er bij; als een gek roeren tot het mengsel egaal wordt; slagroom erbij; laten afkoelen.
KuikenGuppy
pi_174426589
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 07:56 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik vermoed dat je de karamel te heet hebt laten worden. Hoe stevig karamel uithardt bij afkoelen is sterk afhankelijk van de hoogste temperatuur die het had. Staat daar niks over in je recept?
Dat ik er bij 180 graden de slagroom bij moet doen, die ik vervolgens nog op het vuur door moet roeren tot het is opgelost. Daarna moet het van het vuur, afkoelen tot kamertemperatuur en dan eigenlijk bij de boter en zout in de mixer.

Is het wellicht ook fout geweest om de pan direct van het vuur in het water te zetten (dat stond in zijn algemene recept voor het maken van karamel, vandaar dat ik dat had gedaan).
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_174426599
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 08:01 schreef Burdie het volgende:

[..]

Welke hoeveelheden heb je gebruikt? Ik doe het altijd zo:
Suiker net onder water zetten; wachten tot het karamelliseert; klont boter er bij; als een gek roeren tot het mengsel egaal wordt; slagroom erbij; laten afkoelen.
Even dubbelpost, dat is wat makkelijker op telefoon. Sorry!

Hm ja, volgens recept. Dat is 175 gram suiker, 50 ml water. Dat eerst karameliseren en vervolgens moet de warme room (135ml slagroom) erbij en dan zou het eigenlijk daarna in de mixer moeten met (als ik me miet vergis) ongeveer 125 gram boter).

Edit: ik twijfel over hoeveel boter, heb het recept nu even niet bij de hand.
That dude there. I need his prosthetic leg.
  Moderator zondag 15 oktober 2017 @ 08:19:55 #155
221912 crew  minilot
Puer aeternus
pi_174426665
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 08:01 schreef Broodjekipkorn het volgende:

[..]

Dat ik er bij 180 graden de slagroom bij moet doen, die ik vervolgens nog op het vuur door moet roeren tot het is opgelost. Daarna moet het van het vuur, afkoelen tot kamertemperatuur en dan eigenlijk bij de boter en zout in de mixer.

Is het wellicht ook fout geweest om de pan direct van het vuur in het water te zetten (dat stond in zijn algemene recept voor het maken van karamel, vandaar dat ik dat had gedaan).
180 graden zit rond de allerhoogste suikertemperatuur voor verbranden, geen wonder dat het keihard werd bij afkoelen!

Voor een zachte, gladde vulling lijkt me suiker verhitten tot 130 graden veel logischer, maar goed, ik weet natuurlijk niet wat het exacte recept is..
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_174426713
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 08:19 schreef minilot het volgende:

[..]

180 graden zit rond de allerhoogste suikertemperatuur voor verbranden, geen wonder dat het keihard werd bij afkoelen!

Voor een zachte, gladde vulling lijkt me suiker verhitten tot 130 graden veel logischer, maar goed, ik weet natuurlijk niet wat het exacte recept is..
Nou, ik hoop dat je gelijk hebt haha. Ik wil het vanmiddag nog een keer proberen eigenlijk, maar bij 130 graden was gisteren mijn suiker nog niet gekleurd (wel allemaal al soort van kristalbelletjes erop).
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_174426858
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 07:22 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Ik heb eigenlijk een vraagje over een recept uit de Bakbijbel. Gisteren heb ik macarons gemaakt en dat ging eigenlijk heel goed, maar nu de vulling nog.

Zie ik in dat boek staan 'macarons met karamel zeezout vulling'. Dus ik aan de slag volgens recept met water en suiker. Na een poosje de slagroom met de vanille er doorheen bij de karamel gevoegd. Tot zover ging het eigenlijk goed, maar daarna staat er dat ik de karamel moet laten afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens ik de mixer bij de geklopte boter met zeezout moet voegen. Prima, maar voor ik het weet is mijn karamel 1 grote bonk en kan ik er niets meer mee.

Om het kook proces van de karamel te staken, moet ik het in een bak met koud water zetten, dus dat heb ik gedaan. Had ik dat beter niet kunnen doen?

Mijn karamel wordt helaas keihard. Heb het weer lichtelijk verwarmd, maar dan is er nog steeds niets mee te kloppen vanwege de erg stevige, dikke stroop.
welke pagina is het van de bakbijbel? Zal ik eens kijken
pi_174426973
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:00 schreef Goitske het volgende:

[..]

welke pagina is het van de bakbijbel? Zal ik eens kijken
386, en de losse karamel how-to staat op 70. Ik zie al wel dat ik zelf de 180 heb zitten verzinnen, want op p. 70 staat 170 graden. Dat is al 1 fout. 🤣
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_174427028
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:13 schreef Broodjekipkorn het volgende:

[..]

386, en de losse karamel how-to staat op 70. Ik zie al wel dat ik zelf de 180 heb zitten verzinnen, want op p. 70 staat 170 graden. Dat is al 1 fout. 🤣
haha goed lezen is al de eerste stap _O- ik ken het wn maar denken wat doe ik fout
pi_174427050
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:21 schreef Goitske het volgende:

[..]

haha goed lezen is al de eerste stap _O- ik ken het wn maar denken wat doe ik fout
Ja klopt hahah :P, maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_174427265
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:23 schreef Broodjekipkorn het volgende:

[..]

Ja klopt hahah :P, maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
ligt denk ik aan de hoeveelheid room. Ik maak ook wel caramel mbv gecondenseerde melk, vind ik zelf makkelijker
pi_174427293
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:47 schreef Goitske het volgende:

[..]

ligt denk ik aan de hoeveelheid room. Ik maak ook wel caramel mbv gecondenseerde melk, vind ik zelf makkelijker
In plaats van de room bedoel je? Daarmee ben ik niet bekend. Mocht het na vandaag nog niet lukken, wil ik dat ook wel eens proberen.

Update: een ander recept van internet geprobeerd. Heel goed gelukt, maar nu is hij eigenlijk te dun.. :')

[ Bericht 13% gewijzigd door Broodjekipkorn op 15-10-2017 16:11:12 ]
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_174434551
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:49 schreef Broodjekipkorn het volgende:

[..]

In plaats van de room bedoel je? Daarmee ben ik niet bekend. Mocht het na vandaag nog niet lukken, wil ik dat ook wel eens proberen.

Update: een ander recept van internet geprobeerd. Heel goed gelukt, maar nu is hij eigenlijk te dun.. :')
ja ipv room
Haha kliederen met caramel

Ik ben met die hhb technische opdracht bezig vind er geen bal aan _O- is echt wel technisch hoor maar ligt mij helemaal niet. Hou niet van dat geklieder
  zondag 15 oktober 2017 @ 17:57:17 #164
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174435158
Gecondenseerde melk is toch niet ipv room? Je moet het gesloten blikje een paar uur in kokend water zetten, dan krijg je dulce de leche, wat je als karamel kunt gebruiken.
KuikenGuppy
pi_174435222
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 17:57 schreef Burdie het volgende:
Gecondenseerde melk is toch niet ipv room? Je moet het gesloten blikje een paar uur in kokend water zetten, dan krijg je dulce de leche, wat je als karamel kunt gebruiken.
je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij ;) krijg je een caramel
  zondag 15 oktober 2017 @ 18:02:38 #166
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174435239
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:23 schreef Broodjekipkorn het volgende:

[..]

Ja klopt hahah :P, maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
Je hebt het mengsel verwarmd tot een hogere temperatuur dan had gemoeten? Ja, dat kan goed zijn waarom je karamel te hard werd bij afkoelen.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 15 oktober 2017 @ 19:04:10 #167
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174436395
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 18:01 schreef Goitske het volgende:

[..]

je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij ;) krijg je een caramel
Dat wist ik niet :)
KuikenGuppy
  zondag 15 oktober 2017 @ 19:51:23 #168
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174437272
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 18:01 schreef Goitske het volgende:

[..]

je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij ;) krijg je een caramel
ik doe altijd gwn water met suiker ( karamel dat hard word na afkoelen) dat is sneller klaar. Of met slagroom er nog bij als het zacht moet worden.
Of wat voor karamel bedoel jij precies?

Trouwens die vloeibare karamel die je vaak op softijs krijg word dat hard als t afkoelt? Zonee welk recept is dat dan ?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 15 oktober 2017 @ 20:00:02 #169
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174437427
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 09:23 schreef Broodjekipkorn het volgende:

[..]

Ja klopt hahah :P, maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
bedoel je met keihard dat t net als een antiflu snoepje of een napoleon zuurtje hard is en je je tand eraan kunt breken of bedoel je dat t slechts niet meer vloeibaar is maar karamel fudge ( zie google) word
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_174438150
Mijn esterhazy ik vond het een stomme taart en het glazuur liep blijkbaar nog heel iets dus was mooi strak en toen ik de foto maakte niet meer....
ufSHheo.jpg

En voor mijn man een mini zonder rum

tFj6Xwb.jpg
  zondag 15 oktober 2017 @ 20:46:10 #171
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174438430
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 19:51 schreef madeliefff het volgende:
Trouwens die vloeibare karamel die je vaak op softijs krijg word dat hard als t afkoelt? Zonee welk recept is dat dan ?
Nee. Dat is gewoon karamelsaus (suiker, water, koken, wachten, evt boter erbij, slagroom erbij).
Als je daar nou een boel van maakt, en er wat zeezout door doet, kun je er ook allerlei lekkers in dippen als karamelfondue :9. Heb ik een tijdje terug op een vriendinnenavondje gedaan, was heel geslaagd!
KuikenGuppy
pi_174438567
Eerlijk gezegd vind ik caramel van zo'n blikje gecondenseerde melk niet lekker, maar wellicht ligt het aan het merk.
Eerst denken, dan typen
pi_174439321
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 20:00 schreef madeliefff het volgende:

[..]

bedoel je met keihard dat t net als een antiflu snoepje of een napoleon zuurtje hard is en je je tand eraan kunt breken of bedoel je dat t slechts niet meer vloeibaar is maar karamel fudge ( zie google) word
Het was te gebruiken als wapen, mocht je het willen. :')

Het is in ieder geval nog wel gelukt met de versie die ik vanmiddag heb gemaakt. De karamel is in de koelkast wat steviger geworden, waardoor het eigenlijk een mooie pasta is voor op je brood bijvoorbeeld. Prima om dus tussen de macarons te doen. Ik ben dik tevreden!
That dude there. I need his prosthetic leg.
  zondag 15 oktober 2017 @ 21:21:31 #174
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174439365
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2017 20:51 schreef Piger het volgende:
Eerlijk gezegd vind ik caramel van zo'n blikje gecondenseerde melk niet lekker, maar wellicht ligt het aan het merk.
Ik ben er ook niet echt kapot van.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174444941
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 17:57 schreef Burdie het volgende:
Gecondenseerde melk is toch niet ipv room? Je moet het gesloten blikje een paar uur in kokend water zetten, dan krijg je dulce de leche, wat je als karamel kunt gebruiken.
ik heb een recept met boter, suiker en gecondenseerde melk voor caramel (voor shortbread) :Y) :9
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_174445492
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 07:20 schreef tombolafan het volgende:

[..]

ik heb een recept met boter, suiker en gecondenseerde melk voor caramel (voor shortbread) :Y) :9
ja die heb ik ook die is lekker
pi_174445825
Sowieso vind ik karamel niet fantastisch. Kan soms wel net even een smaak toevoegen, maar om dat nou in grote hoeveelheden te eten... (zoals die snoepjes)
Somebody that I used to know
pi_174446542
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 09:19 schreef Postbus100 het volgende:
Sowieso vind ik karamel niet fantastisch. Kan soms wel net even een smaak toevoegen, maar om dat nou in grote hoeveelheden te eten... (zoals die snoepjes)
Ik had het nu toevallig nodig als vulling voor mijn macarons, maar het leek mij bijvoorbeeld lekker voor over de cake, cupcakes, taart of als sausje voor bijv. een bolletje ijs. Karamelsnoepjes o.i.d. eet ik eigenlijk ook nooit.
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_174448273
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 20:35 schreef Goitske het volgende:
Mijn esterhazy ik vond het een stomme taart en het glazuur liep blijkbaar nog heel iets dus was mooi strak en toen ik de foto maakte niet meer....
[ afbeelding ]

En voor mijn man een mini zonder rum

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! O+
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
  maandag 16 oktober 2017 @ 12:54:21 #180
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174449814
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2017 20:46 schreef Burdie het volgende:

[..]

Nee. Dat is gewoon karamelsaus (suiker, water, koken, wachten, evt boter erbij, slagroom erbij).
Als je daar nou een boel van maakt, en er wat zeezout door doet, kun je er ook allerlei lekkers in dippen als karamelfondue :9. Heb ik een tijdje terug op een vriendinnenavondje gedaan, was heel geslaagd!
oke dus toch. Heeft iemand de juiste verhoudingen daarvan? Ik heb tot nu alleen die andere 2 gemaakt en bij fudge doe ik t zelfde als wat jij hierboven beschrijft...dus dan moet je voor de saus neem ik aan een andere verhouding gebruiken.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:01:43 #181
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174450996
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:54 schreef madeliefff het volgende:

[..]

oke dus toch. Heeft iemand de juiste verhoudingen daarvan? Ik heb tot nu alleen die andere 2 gemaakt en bij fudge doe ik t zelfde als wat jij hierboven beschrijft...dus dan moet je voor de saus neem ik aan een andere verhouding gebruiken.
Ik doe het meestal op gevoel, maar ongeveer:
200 gram suiker
100 ml water
50 gram roomboter
125 ml slagroom
Ligt er ook aan hoe dik of dun je het wilt hebben.
KuikenGuppy
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:09:39 #182
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174451112
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:01 schreef Burdie het volgende:

[..]

Ik doe het meestal op gevoel, maar ongeveer:
200 gram suiker
100 ml water
50 gram roomboter
125 ml slagroom
Ligt er ook aan hoe dik of dun je het wilt hebben.
hmm ik gebruik dit:
300 gram suiker
100 ml water
120 ml slagroom
70 gr boter

Maar dan word t fudge bii mij Wanneer het nog warm is is het wel saus :{
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:32:57 #183
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174451655
Maar dat is toch een compleet andere verhouding? Bij 300gr suiker zou ik zeker 200ml slagroom doen, misschien zelfs meer.
KuikenGuppy
  maandag 16 oktober 2017 @ 17:37:28 #184
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_174454713
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:32 schreef Burdie het volgende:
Maar dat is toch een compleet andere verhouding? Bij 300gr suiker zou ik zeker 200ml slagroom doen, misschien zelfs meer.
ja is ook zo idd. Dus meer slagroom okok
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')