Ah ja sorry niet helemaal gelezen mijn oog viel alleen op de titelquote:Op zondag 18 december 2016 20:51 schreef computergirl het volgende:
Honeycomb is hier niet te koop, maar in dat recept staat hoe je het moet maken
beppiebakgraagquote:Op zondag 18 december 2016 20:55 schreef Goitske het volgende:
@computergirl qua inhoud een halve cake ongeveer. Elke tulband heeft een doorsnede van 14cm. De gehele vorm zelf is 31,5x31,5cm en 6cm hoog.
http://www.beppiebakgraag(...)ited-edition-4-stuks
Een grote bundt vind ik niet altijd handig. Deze kun je makkelijker bijv eentje invriezen of weggeven
Zeker een keer maken! Erg makkelijk en zo'n leuk effectquote:Op zondag 18 december 2016 20:53 schreef laziness het volgende:
[..]
Ah ja sorry niet helemaal gelezen mijn oog viel alleen op de titel
Oooh super mooiquote:Op zondag 25 december 2016 13:19 schreef laziness het volgende:
Red velvet cake met frosting
[ link | afbeelding ]
dank voor je advies! 3 dagen voorbereiden is idd wel wat lang, maar helaas moet het nu even zo ivm de planning, weinig tijd! ik zal gaan afsmeren met botercreme en zal morgen wel wat plaatjes posten van het resultaat!quote:Op vrijdag 6 januari 2017 08:12 schreef laziness het volgende:
Ik zou met botercreme afsmeren.
Maar tegen de tijd dat je taart klaar is heb je 'm al drie dagen in de koelkast staan. Ik persoonlijk vind dat wel wat lang voor biscuit, er vanuit gaande dat ie daarna ook niet in 1x op is.
Je kan biscuit beter als je het gebakken hebt invriezen of in een lucht dichte zak buiten de koelkast bewaren.
Ik probeer 'm altijd zo vers mogelijk te serveren.
Wat tombo zegt, glazuur van poedersuiker en water plakt prima.
Maak een kwastje een heel klein beetje nat, veeg over de hele taart, dus niet alleen de vlekken en weg is de poedersuiker.
Alternatief is Crisco. Dit geeft geen vlekken.
Gebeurde die ene burgemeestervrouw toch ook bij HHB met sticky toffeecake?quote:Op zondag 8 januari 2017 14:28 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, vanochtend appelcake gebakken in mijn tulbandvorm. Vorm goed ingevet en gebloemd, maar hij kwam er alsnog niet goed uit. Iemand nog meer tips? Gebeurt me nl. altijd bij m'n tulband.
[ afbeelding ]
(en de smaak valt me ook nog tegen, wel oké hoor, maar niet heel lekker).
heb je hem zeker 20 min laten afkoelen in de vorm? Je moet niet te snel lossenquote:Op zondag 8 januari 2017 14:28 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, vanochtend appelcake gebakken in mijn tulbandvorm. Vorm goed ingevet en gebloemd, maar hij kwam er alsnog niet goed uit. Iemand nog meer tips? Gebeurt me nl. altijd bij m'n tulband.
[ afbeelding ]
(en de smaak valt me ook nog tegen, wel oké hoor, maar niet heel lekker).
zeker 20 min liefst nog wat langer om zeker te zijnquote:Op zondag 8 januari 2017 18:44 schreef Bleie het volgende:
Ik had hem 10 minuten laten staan. Nog iets langer wachten dus. Ingevet met vloeibare boter en toen bebloemd. Vulling niet bebloemd, kan ik ook nog proberen.
ooooohquote:Op zondag 8 januari 2017 20:47 schreef laziness het volgende:
Toevallig maakte ik vandaag ook gebruik van mijn tulbandvorm. 30 minuten af laten koelen.
Guinness chocolate cake with salted caramel glaze
[ link | afbeelding ]
caramel zelluf gemaakt met gecondenseerde melk?quote:Op zondag 8 januari 2017 21:39 schreef Goitske het volgende:
Ik maakte short cake
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En mini saucijzenbroodjes maar dat was niet echt hoogstaande bakkunst, pakje bladerdeeg, pakje gehakt, zakje kruiden en sambal en voila
is dat hetzelfde als shortbread?quote:Op zondag 8 januari 2017 21:39 schreef Goitske het volgende:
Ik maakte short cake
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En mini saucijzenbroodjes maar dat was niet echt hoogstaande bakkunst, pakje bladerdeeg, pakje gehakt, zakje kruiden en sambal en voila
Millionaire's shortbread, volgens mij.quote:
Ik bedoelde meer de koek aan de onderkant. Ziet er wel lekker uit (behalve voor de kiezen).quote:Op maandag 9 januari 2017 16:47 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Millionaire's shortbread, volgens mij.
Ja, dus. De combinatie met karamel en chocolade heet millionaire's shortbread.quote:Op maandag 9 januari 2017 16:49 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik bedoelde meer de koek aan de onderkant. Ziet er wel lekker uit (behalve voor de kiezen).
Ok, dus. Ik had al een vermoeden dat de rijke belegging iets te maken had met de naam. Leuk recept uit de Allerhande.quote:Op maandag 9 januari 2017 16:50 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, dus. De combinatie met karamel en chocolade heet millionaire's shortbread.
ja met suiker, stroop boter en gecondenseerde melkquote:Op maandag 9 januari 2017 16:32 schreef computergirl het volgende:
[..]
caramel zelluf gemaakt met gecondenseerde melk?
ik heb deze niet uit de allerhande heb hem al jaaaarenquote:Op maandag 9 januari 2017 16:51 schreef MCH het volgende:
[..]
Ok, dus. Ik had al een vermoeden dat de rijke belegging iets te maken had met de naam. Leuk recept uit de Allerhande.
oo ik doe t altijd met suiker, water, boter en slagroomquote:Op maandag 9 januari 2017 18:40 schreef Goitske het volgende:
[..]
ja met suiker, stroop boter en gecondenseerde melk
Prachtig! Ik wil ook zo graag zo'n vorm.quote:Op zondag 25 december 2016 13:51 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ahh dat is een tof uitprobeersel!quote:Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef Books1 het volgende:
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.
Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.
[ afbeelding ]
snoezigquote:Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef Books1 het volgende:
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.
Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.
[ afbeelding ]
oooh wauw!quote:Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef Books1 het volgende:
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.
Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.
[ afbeelding ]
Goed gelukt!quote:Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef Books1 het volgende:
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.
Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.
[ afbeelding ]
ik heb weer een nieuwe op het oog maar heb nu 2 grote, eentje met 4 kleine tulbandjes en eentje met mini vormpjes dus ja eigenlijk totaal onnodigquote:Op dinsdag 24 januari 2017 14:43 schreef trui het volgende:
[..]
Prachtig! Ik wil ook zo graag zo'n vorm.
bakvorm hoarder gespotquote:Op dinsdag 24 januari 2017 18:34 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik heb weer een nieuwe op het oog maar heb nu 2 grote, eentje met 4 kleine tulbandjes en eentje met mini vormpjes dus ja eigenlijk totaal onnodig
ik hou mij nog in op het momentquote:
hij is idd wel mooiquote:Op woensdag 25 januari 2017 10:05 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik hou mij nog in op het moment
Denk aan de ene kant ik heb 2 grote dus ja waarom een derde grote... Maar hij is wel mooi
https://www.google.nl/sea(...)rc=n0p4puKBBDgAVM%3A
ik heb dat ook niet betaald 😉quote:Op woensdag 25 januari 2017 10:21 schreef laziness het volgende:
Ik vind ruim 40 euro voor een bakvorm wel echt van de zotte dat ze het durven te vragen er voor.
Ik heb van die andere Nordic Ware een nep siliconen versie besteld via Ali Express. Werkt top dus waarschijnlijk hebben ze deze ook welquote:
maak je zo vaak tulband dan? ik vind tulband nooit zo bijzonder. Ik heb liever een machtige taartquote:Op dinsdag 24 januari 2017 18:34 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik heb weer een nieuwe op het oog maar heb nu 2 grote, eentje met 4 kleine tulbandjes en eentje met mini vormpjes dus ja eigenlijk totaal onnodig
je kunt alle kanten op met tulband. Sowieso rond kerst en dan 2 tegelijk de oven inquote:Op woensdag 25 januari 2017 11:05 schreef madeliefff het volgende:
[..]
maak je zo vaak tulband dan? ik vind tulband nooit zo bijzonder. Ik heb liever een machtige taart
op een of andere manier heb ik altijd ruzie met siliconen vormen ligt denk ik aan mijquote:Op woensdag 25 januari 2017 11:05 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik heb van die andere Nordic Ware een nep siliconen versie besteld via Ali Express. Werkt top dus waarschijnlijk hebben ze deze ook wel
Edit:
https://www.aliexpress.co(...)ion/32747699546.html
https://www.aliexpress.co(...)ake/32745069978.html
Kan deze specifieke nog niet vinden
Ik was er een beetje bang voor maar ging prima. Had ze wel voor de zekerheid in gesprayed met bakspray (zou officieel niet nodig zijn).quote:Op woensdag 25 januari 2017 13:17 schreef Goitske het volgende:
[..]
op een of andere manier heb ik altijd ruzie met siliconen vormen ligt denk ik aan mij
Ze zijn zo wel veel betaalbaarder
Is ook nog een optie!quote:Op zondag 12 maart 2017 18:25 schreef Negentiendertig het volgende:
Nooit gesnapt waarom mensen een bepaald recept niet willen delen
Misschien kun je de persoon die de babyshowercake vragen om meer info?
Goh, dat zou hem nog wel eens kunnen zijn ook Binnenkort eens proberen te makenquote:Jouw omschrijving vind ik klinken als een gewone vanilla pound cake trouwens
http://allrecipes.com/recipe/21702/grandmothers-pound-cake-ii/quote:Op zondag 12 maart 2017 18:30 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Is ook nog een optie!
[..]
Goh, dat zou hem nog wel eens kunnen zijn ook Binnenkort eens proberen te maken
Lastig te zien. Die eerste foto's lijken bijna te wit, maar dat kan ook aan de foto zelf liggen natuurlijk. En ze lijken iets te luchtig.quote:Op zondag 12 maart 2017 18:31 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
http://allrecipes.com/recipe/21702/grandmothers-pound-cake-ii/
Ticks all of the boxes, ben benieuwd of dat 'm is
ik kon het topic al niet meer terug vinden! Thanks!quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 20:17 schreef laziness het volgende:
Blaast stof van het topic af....
Pretzels
[ afbeelding ]
Zo irritant dat photobucket het niet meer doet.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 20:17 schreef laziness het volgende:
Blaast stof van het topic af....
Pretzels
Is het boek de enige manier om mee te bakken?quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 20:23 schreef Goitske het volgende:
Ja het boek komt einde van deze maand uit al te bestellen bij bol.com
Qua kleurstof gewoon steeds een beetje toevoegen. Vaak wordt de kleur iets minder als je het bakt dus je mag de kleur wel stevig toevoegen.
Heel Holland bakt mee Seizoen 5 https://www.bol.com/nl/p/-/9200000075854268
quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 20:27 schreef Goitske het volgende:
Jan heeft afgelopen week afscheid genomen van de gastouder. Ik had de cupcakes al in het traktatie topic gezet maar daar komt vast niet iedereen
Vanille cupcakes met Lego avangers
[ afbeelding ]
met natronloog gemaakt?quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 20:42 schreef laziness het volgende:
[..]
Zo irritant dat photobucket het niet meer doet.
[ afbeelding ]
Baking soda/kokend waterquote:
Tofquote:Op dinsdag 22 augustus 2017 20:42 schreef laziness het volgende:
[..]
Zo irritant dat photobucket het niet meer doet.
[ afbeelding ]
Volgens mij komen de recepten steeds pas na de uitzending online.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 20:45 schreef laziness het volgende:
[..]
Is het boek de enige manier om mee te bakken?
Ik dacht dat ze het ook op hun website zetten?
volgens mij ookquote:Op dinsdag 22 augustus 2017 21:00 schreef Burdie het volgende:
[..]
Volgens mij komen de recepten steeds pas na de uitzending online.
Deed jij het vorig jaar ook via het boek dan?quote:
ja daardoor wist ik de technische opdrachten. Had het boek van een vriendin gekregen voor mijn verjaardagquote:Op dinsdag 22 augustus 2017 22:48 schreef laziness het volgende:
[..]
Deed jij het vorig jaar ook via het boek dan?
ik eet de appeltaart wel opquote:Op zaterdag 16 september 2017 20:12 schreef Goitske het volgende:
Apeltaart
[ afbeelding ]
Citroen taart
[ afbeelding ]
Crème brulee taart
[ afbeelding ]
Doe mij maar een stukje citroen! Ziet er super uit!quote:Op zaterdag 16 september 2017 20:14 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ik eet de appeltaart wel op
creme brulee taart lijkt me wel wat. Ik vraag me alleen af of het krachtig genoeg smaakt voor taart. Hoe smaakte het? Aanradertje of?quote:Op zaterdag 16 september 2017 20:12 schreef Goitske het volgende:
Apeltaart
[ afbeelding ]
Citroen taart
[ afbeelding ]
Crème brulee taart
[ afbeelding ]
echt heeeeerlijk!quote:Op zondag 17 september 2017 11:10 schreef madeliefff het volgende:
[..]
creme brulee taart lijkt me wel wat. Ik vraag me alleen af of het krachtig genoeg smaakt voor taart. Hoe smaakte het? Aanradertje of?
Oehhh heerlijk! Zou van alle drie een stukje willenquote:Op zaterdag 16 september 2017 20:12 schreef Goitske het volgende:
Apeltaart
[ afbeelding ]
Citroen taart
[ afbeelding ]
Crème brulee taart
[ afbeelding ]
hebben meerdere hier gedaanquote:Op zondag 17 september 2017 12:59 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Oehhh heerlijk! Zou van alle drie een stukje willen
thnx! Heb het dit weekend gehouden maar was gisteren jarig. Voor mijn werk de citroen en appeltaart gemaakt waren zo op!quote:
quote:Op zondag 17 september 2017 12:22 schreef Goitske het volgende:
[..]
echt heeeeerlijk!
De eerste bodem zitten speculaas kruiden door dus echt heerlijke warme smaak qua bodem, het zoete van de crème brulee en frisse van de frambozen
ik heb die uit de bakbijbel van Rutger vd broek gemaakt afgelopen maandag waren erg lekker! En heel raar snel verdwenenquote:Op woensdag 20 september 2017 18:35 schreef ChrisCarter het volgende:
Hoi ik wil dit weekend kletskoppen gaan maken. Is er een "go to" recept of maakt het niet zoveel uit?
quote:Op woensdag 20 september 2017 18:40 schreef DeKleineOnbekende het volgende:
[..]
Ik ook, wat zien ze er mooi en lekker uit zeg!
Top, ik zal er eens naar kijken.quote:Op woensdag 20 september 2017 18:40 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik heb die uit de bakbijbel van Rutger vd broek gemaakt afgelopen maandag waren erg lekker! En heel raar snel verdwenen
Ik houd jou hier verantwoordelijk voorquote:Op woensdag 20 september 2017 15:52 schreef Goitske het volgende:
[..]
thnx! Heb het dit weekend gehouden maar was gisteren jarig. Voor mijn werk de citroen en appeltaart gemaakt waren zo op!
Net met de jongens koekjes gebakken
[ afbeelding ]
Is volgens recept van Laura's bakery
http://www.laurasbakery.nl/mm-chocoladekoeken/
Toch winnen deze het bij mij, deze zijn lekker maar wel heel machtig de hazelnoot is dan lekkerder
http://www.laurasbakery.n(...)noten-en-pecannoten/
iets met sorry ofzo?quote:Op woensdag 20 september 2017 20:20 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ik houd jou hier verantwoordelijk voor
[ afbeelding ]
quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat denken jullie: is dat lekker/geschikt voor een citroen-merenguetaart?
Of zou het de bodem van een appeltaart kunnen zijn geweest?
Een andere optie is het deegrecept van bijvoorbeeld Laura's Bakery: http://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-pie/, maar ik vrees dat die een stuk lichter/zanderiger smaakt dan ik destijds geproefd heb en daar heb ik niet zoveel zin in
Wat raden jullie aan?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 2% gewijzigd door Postbus100 op 30-09-2017 11:01:17 ]Somebody that I used to know
quote:Op zaterdag 30 september 2017 10:42 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Vraagje aan de bakkers hier: ik wil een lemon-merengue-taart(je) maken. Qua bodem heb ik hem ooit een keer van een patissier gehad met een vrij donkere, krokante korst. Nu heb ik het vermoeden dat het Harde Wenerdeeg is naar aanleiding van een filmpje van Cees HoltkampSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat denken jullie: is dat lekker/geschikt voor een citroen-merenguetaart?
Of zou het de bodem van een appeltaart kunnen zijn geweest?
Een andere optie is het deegrecept van bijvoorbeeld Laura's Bakery: http://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-pie/, maar ik vrees dat die een stuk lichter/zanderiger smaakt dan ik destijds geproefd heb en daar heb ik niet zoveel zin in
Wat raden jullie aan?
ik heb laatst eentje van Rutger vd broek gemaakt uit de bakbijbel was erg lekkerSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
http://www.smulweb.nl/rec(...)-knapperige-meringue
Oeh, wat is het recept van de bodem? (en de bakinstructies)quote:Op zaterdag 30 september 2017 12:27 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik heb laatst eentje van Rutger vd broek gemaakt uit de bakbijbel was erg lekker
http://www.smulweb.nl/rec(...)-knapperige-meringue
[ afbeelding ]
zie linkquote:Op zaterdag 30 september 2017 12:28 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oeh, wat is het recept van de bodem?
Oja, sorry, dankjewel!quote:Op zaterdag 30 september 2017 12:29 schreef Goitske het volgende:
[..]
zie link
Sta nu op taart en trends in de koffierij
geeft niet hoor!quote:
duitse campingbroodjes?quote:Op zaterdag 30 september 2017 12:51 schreef Goitske het volgende:
[..]
geeft niet hoor!
Proef op de som.
De knapkoeken zijn goed gelukt! Vriendin komt uit Brabant dus die kent die dingen zijn goed van smaak en knapperigheid
De Duitse campingbroodjes zijn erg lekker van Monique. Is een Duits recept die ze heeft gebruikt.
De krentenbollen gaan we straks testen
De chocolade en havermout koekjes zijn heerlijk
En nu verder shop till you drop!
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 30 september 2017 16:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
duitse campingbroodjes?
Ben benieuwd waar je allemaal mee thuis komt
geen idee 😂 misschien omdat je geen beleg nodig hebt ofzo. Maar waren wel lekker zoet maar niet te zoetquote:Op zaterdag 30 september 2017 21:55 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik zoek nog een verband met een camping
nog erger met de bakfiets stuitert lekkerquote:Op zondag 1 oktober 2017 20:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ga je die ook zo netjes over brengen naar het werk met die toefjes? Niet met de fiets zeker
lekker hè!quote:Op zondag 1 oktober 2017 21:05 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Heb je havermoutkoejes gebakken, alleen met rozijnen ipv cranberries
De smaakcombinaties zijn heerlijk!quote:Op zaterdag 30 september 2017 20:04 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
En? Is het wat je wilde?
Ziet er goed uit in ieder geval
pff heel over gekomen! Iedereen met Friese roots staat te kwijlen bij de koelkastquote:Op zondag 1 oktober 2017 21:02 schreef Goitske het volgende:
[..]
nog erger met de bakfiets stuitert lekker
!quote:Op woensdag 4 oktober 2017 21:20 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
kampierbrödchen für Holländer
Ik vermoed dat je de karamel te heet hebt laten worden. Hoe stevig karamel uithardt bij afkoelen is sterk afhankelijk van de hoogste temperatuur die het had. Staat daar niks over in je recept?quote:Op zondag 15 oktober 2017 07:22 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Ik heb eigenlijk een vraagje over een recept uit de Bakbijbel. Gisteren heb ik macarons gemaakt en dat ging eigenlijk heel goed, maar nu de vulling nog.
Zie ik in dat boek staan 'macarons met karamel zeezout vulling'. Dus ik aan de slag volgens recept met water en suiker. Na een poosje de slagroom met de vanille er doorheen bij de karamel gevoegd. Tot zover ging het eigenlijk goed, maar daarna staat er dat ik de karamel moet laten afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens ik de mixer bij de geklopte boter met zeezout moet voegen. Prima, maar voor ik het weet is mijn karamel 1 grote bonk en kan ik er niets meer mee.
Om het kook proces van de karamel te staken, moet ik het in een bak met koud water zetten, dus dat heb ik gedaan. Had ik dat beter niet kunnen doen?
Mijn karamel wordt helaas keihard. Heb het weer lichtelijk verwarmd, maar dan is er nog steeds niets mee te kloppen vanwege de erg stevige, dikke stroop.
Welke hoeveelheden heb je gebruikt? Ik doe het altijd zo:quote:Op zondag 15 oktober 2017 07:22 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Ik heb eigenlijk een vraagje over een recept uit de Bakbijbel. Gisteren heb ik macarons gemaakt en dat ging eigenlijk heel goed, maar nu de vulling nog.
Zie ik in dat boek staan 'macarons met karamel zeezout vulling'. Dus ik aan de slag volgens recept met water en suiker. Na een poosje de slagroom met de vanille er doorheen bij de karamel gevoegd. Tot zover ging het eigenlijk goed, maar daarna staat er dat ik de karamel moet laten afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens ik de mixer bij de geklopte boter met zeezout moet voegen. Prima, maar voor ik het weet is mijn karamel 1 grote bonk en kan ik er niets meer mee.
Om het kook proces van de karamel te staken, moet ik het in een bak met koud water zetten, dus dat heb ik gedaan. Had ik dat beter niet kunnen doen?
Mijn karamel wordt helaas keihard. Heb het weer lichtelijk verwarmd, maar dan is er nog steeds niets mee te kloppen vanwege de erg stevige, dikke stroop.
Dat ik er bij 180 graden de slagroom bij moet doen, die ik vervolgens nog op het vuur door moet roeren tot het is opgelost. Daarna moet het van het vuur, afkoelen tot kamertemperatuur en dan eigenlijk bij de boter en zout in de mixer.quote:Op zondag 15 oktober 2017 07:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik vermoed dat je de karamel te heet hebt laten worden. Hoe stevig karamel uithardt bij afkoelen is sterk afhankelijk van de hoogste temperatuur die het had. Staat daar niks over in je recept?
Even dubbelpost, dat is wat makkelijker op telefoon. Sorry!quote:Op zondag 15 oktober 2017 08:01 schreef Burdie het volgende:
[..]
Welke hoeveelheden heb je gebruikt? Ik doe het altijd zo:
Suiker net onder water zetten; wachten tot het karamelliseert; klont boter er bij; als een gek roeren tot het mengsel egaal wordt; slagroom erbij; laten afkoelen.
180 graden zit rond de allerhoogste suikertemperatuur voor verbranden, geen wonder dat het keihard werd bij afkoelen!quote:Op zondag 15 oktober 2017 08:01 schreef Broodjekipkorn het volgende:
[..]
Dat ik er bij 180 graden de slagroom bij moet doen, die ik vervolgens nog op het vuur door moet roeren tot het is opgelost. Daarna moet het van het vuur, afkoelen tot kamertemperatuur en dan eigenlijk bij de boter en zout in de mixer.
Is het wellicht ook fout geweest om de pan direct van het vuur in het water te zetten (dat stond in zijn algemene recept voor het maken van karamel, vandaar dat ik dat had gedaan).
Nou, ik hoop dat je gelijk hebt haha. Ik wil het vanmiddag nog een keer proberen eigenlijk, maar bij 130 graden was gisteren mijn suiker nog niet gekleurd (wel allemaal al soort van kristalbelletjes erop).quote:Op zondag 15 oktober 2017 08:19 schreef minilot het volgende:
[..]
180 graden zit rond de allerhoogste suikertemperatuur voor verbranden, geen wonder dat het keihard werd bij afkoelen!
Voor een zachte, gladde vulling lijkt me suiker verhitten tot 130 graden veel logischer, maar goed, ik weet natuurlijk niet wat het exacte recept is..
welke pagina is het van de bakbijbel? Zal ik eens kijkenquote:Op zondag 15 oktober 2017 07:22 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Ik heb eigenlijk een vraagje over een recept uit de Bakbijbel. Gisteren heb ik macarons gemaakt en dat ging eigenlijk heel goed, maar nu de vulling nog.
Zie ik in dat boek staan 'macarons met karamel zeezout vulling'. Dus ik aan de slag volgens recept met water en suiker. Na een poosje de slagroom met de vanille er doorheen bij de karamel gevoegd. Tot zover ging het eigenlijk goed, maar daarna staat er dat ik de karamel moet laten afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens ik de mixer bij de geklopte boter met zeezout moet voegen. Prima, maar voor ik het weet is mijn karamel 1 grote bonk en kan ik er niets meer mee.
Om het kook proces van de karamel te staken, moet ik het in een bak met koud water zetten, dus dat heb ik gedaan. Had ik dat beter niet kunnen doen?
Mijn karamel wordt helaas keihard. Heb het weer lichtelijk verwarmd, maar dan is er nog steeds niets mee te kloppen vanwege de erg stevige, dikke stroop.
386, en de losse karamel how-to staat op 70. Ik zie al wel dat ik zelf de 180 heb zitten verzinnen, want op p. 70 staat 170 graden. Dat is al 1 fout. 🤣quote:Op zondag 15 oktober 2017 09:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
welke pagina is het van de bakbijbel? Zal ik eens kijken
haha goed lezen is al de eerste stap ik ken het wn maar denken wat doe ik foutquote:Op zondag 15 oktober 2017 09:13 schreef Broodjekipkorn het volgende:
[..]
386, en de losse karamel how-to staat op 70. Ik zie al wel dat ik zelf de 180 heb zitten verzinnen, want op p. 70 staat 170 graden. Dat is al 1 fout. 🤣
Ja klopt hahah , maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.quote:Op zondag 15 oktober 2017 09:21 schreef Goitske het volgende:
[..]
haha goed lezen is al de eerste stap ik ken het wn maar denken wat doe ik fout
ligt denk ik aan de hoeveelheid room. Ik maak ook wel caramel mbv gecondenseerde melk, vind ik zelf makkelijkerquote:Op zondag 15 oktober 2017 09:23 schreef Broodjekipkorn het volgende:
[..]
Ja klopt hahah , maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
In plaats van de room bedoel je? Daarmee ben ik niet bekend. Mocht het na vandaag nog niet lukken, wil ik dat ook wel eens proberen.quote:Op zondag 15 oktober 2017 09:47 schreef Goitske het volgende:
[..]
ligt denk ik aan de hoeveelheid room. Ik maak ook wel caramel mbv gecondenseerde melk, vind ik zelf makkelijker
ja ipv roomquote:Op zondag 15 oktober 2017 09:49 schreef Broodjekipkorn het volgende:
[..]
In plaats van de room bedoel je? Daarmee ben ik niet bekend. Mocht het na vandaag nog niet lukken, wil ik dat ook wel eens proberen.
Update: een ander recept van internet geprobeerd. Heel goed gelukt, maar nu is hij eigenlijk te dun..
je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij krijg je een caramelquote:Op zondag 15 oktober 2017 17:57 schreef Burdie het volgende:
Gecondenseerde melk is toch niet ipv room? Je moet het gesloten blikje een paar uur in kokend water zetten, dan krijg je dulce de leche, wat je als karamel kunt gebruiken.
Je hebt het mengsel verwarmd tot een hogere temperatuur dan had gemoeten? Ja, dat kan goed zijn waarom je karamel te hard werd bij afkoelen.quote:Op zondag 15 oktober 2017 09:23 schreef Broodjekipkorn het volgende:
[..]
Ja klopt hahah , maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
Dat wist ik nietquote:Op zondag 15 oktober 2017 18:01 schreef Goitske het volgende:
[..]
je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij krijg je een caramel
ik doe altijd gwn water met suiker ( karamel dat hard word na afkoelen) dat is sneller klaar. Of met slagroom er nog bij als het zacht moet worden.quote:Op zondag 15 oktober 2017 18:01 schreef Goitske het volgende:
[..]
je kunt het ook in een pannetje doen met stroop en suiker erbij krijg je een caramel
bedoel je met keihard dat t net als een antiflu snoepje of een napoleon zuurtje hard is en je je tand eraan kunt breken of bedoel je dat t slechts niet meer vloeibaar is maar karamel fudge ( zie google) wordquote:Op zondag 15 oktober 2017 09:23 schreef Broodjekipkorn het volgende:
[..]
Ja klopt hahah , maar is dat ook echt waardoor het dan keihard is geworden? Elders zie ik dat wanneer er room bij zit, de karamel niet hard meer zou moeten worden.
Nee. Dat is gewoon karamelsaus (suiker, water, koken, wachten, evt boter erbij, slagroom erbij).quote:Op zondag 15 oktober 2017 19:51 schreef madeliefff het volgende:
Trouwens die vloeibare karamel die je vaak op softijs krijg word dat hard als t afkoelt? Zonee welk recept is dat dan ?
Het was te gebruiken als wapen, mocht je het willen.quote:Op zondag 15 oktober 2017 20:00 schreef madeliefff het volgende:
[..]
bedoel je met keihard dat t net als een antiflu snoepje of een napoleon zuurtje hard is en je je tand eraan kunt breken of bedoel je dat t slechts niet meer vloeibaar is maar karamel fudge ( zie google) word
Ik ben er ook niet echt kapot van.quote:Op zondag 15 oktober 2017 20:51 schreef Piger het volgende:
Eerlijk gezegd vind ik caramel van zo'n blikje gecondenseerde melk niet lekker, maar wellicht ligt het aan het merk.
ik heb een recept met boter, suiker en gecondenseerde melk voor caramel (voor shortbread)quote:Op zondag 15 oktober 2017 17:57 schreef Burdie het volgende:
Gecondenseerde melk is toch niet ipv room? Je moet het gesloten blikje een paar uur in kokend water zetten, dan krijg je dulce de leche, wat je als karamel kunt gebruiken.
ja die heb ik ook die is lekkerquote:Op maandag 16 oktober 2017 07:20 schreef tombolafan het volgende:
[..]
ik heb een recept met boter, suiker en gecondenseerde melk voor caramel (voor shortbread)
Ik had het nu toevallig nodig als vulling voor mijn macarons, maar het leek mij bijvoorbeeld lekker voor over de cake, cupcakes, taart of als sausje voor bijv. een bolletje ijs. Karamelsnoepjes o.i.d. eet ik eigenlijk ook nooit.quote:Op maandag 16 oktober 2017 09:19 schreef Postbus100 het volgende:
Sowieso vind ik karamel niet fantastisch. Kan soms wel net even een smaak toevoegen, maar om dat nou in grote hoeveelheden te eten... (zoals die snoepjes)
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 15 oktober 2017 20:35 schreef Goitske het volgende:
Mijn esterhazy ik vond het een stomme taart en het glazuur liep blijkbaar nog heel iets dus was mooi strak en toen ik de foto maakte niet meer....
[ afbeelding ]
En voor mijn man een mini zonder rum
[ afbeelding ]
oke dus toch. Heeft iemand de juiste verhoudingen daarvan? Ik heb tot nu alleen die andere 2 gemaakt en bij fudge doe ik t zelfde als wat jij hierboven beschrijft...dus dan moet je voor de saus neem ik aan een andere verhouding gebruiken.quote:Op zondag 15 oktober 2017 20:46 schreef Burdie het volgende:
[..]
Nee. Dat is gewoon karamelsaus (suiker, water, koken, wachten, evt boter erbij, slagroom erbij).
Als je daar nou een boel van maakt, en er wat zeezout door doet, kun je er ook allerlei lekkers in dippen als karamelfondue . Heb ik een tijdje terug op een vriendinnenavondje gedaan, was heel geslaagd!
Ik doe het meestal op gevoel, maar ongeveer:quote:Op maandag 16 oktober 2017 12:54 schreef madeliefff het volgende:
[..]
oke dus toch. Heeft iemand de juiste verhoudingen daarvan? Ik heb tot nu alleen die andere 2 gemaakt en bij fudge doe ik t zelfde als wat jij hierboven beschrijft...dus dan moet je voor de saus neem ik aan een andere verhouding gebruiken.
hmm ik gebruik dit:quote:Op maandag 16 oktober 2017 14:01 schreef Burdie het volgende:
[..]
Ik doe het meestal op gevoel, maar ongeveer:
200 gram suiker
100 ml water
50 gram roomboter
125 ml slagroom
Ligt er ook aan hoe dik of dun je het wilt hebben.
ja is ook zo idd. Dus meer slagroom okokquote:Op maandag 16 oktober 2017 14:32 schreef Burdie het volgende:
Maar dat is toch een compleet andere verhouding? Bij 300gr suiker zou ik zeker 200ml slagroom doen, misschien zelfs meer.
Creme diplomatquote:Op donderdag 19 oktober 2017 18:17 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb soezen gebakken. Hebben jullie leuke ideeën voor de vulling?
ik heb hem kan morgen voor je kijkenquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 20:15 schreef madeliefff het volgende:
Wie heeft hier de bakbijbel van rutger? Staat daarin opgesomd welke soort taartbodems en vullingen er bestaan of het meest gebruikt word? Ik ben op zoek naar een boek die dat heeft.
oke bedanktquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 22:02 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik heb hem kan morgen voor je kijken
Ik ben weg van de bakbijbel in elk geval is bij mij het meest gebruikte boek
er staan hoe to's in dus spijs maken, banketbakkersroom, beschuitbeslag, bladerdeeg, bekleden van vormen en blind bakken, konfeiten,meringues, karamel, macarons, nogatine, soezendeeg etcquote:
ja bedankt. Mss dat ik hem ook maar koop danquote:Op vrijdag 3 november 2017 11:28 schreef Goitske het volgende:
[..]
er staan hoe to's in dus spijs maken, banketbakkersroom, beschuitbeslag, bladerdeeg, bekleden van vormen en blind bakken, konfeiten,meringues, karamel, macarons, nogatine, soezendeeg etc
En dan per hoofdstuk verdeeld koekjes
Soorten cakes en variaties er op
Taarten met basisdeeg en variaties met dezelfde bodem als het hoofd recept
Dus appeltaart deeg met variaties van appels, noten etc
Biscuittaarten en dan bijvoorbeeld slagroom, mokka swarzwalder Kirchberg
Maar ook taarten als citroentaart, creme brulee taart, fraiser, chocolade.
Sloffen met diverse variaties
Vlaaien met variaties
Hoofdstuk met diverse soorten los gebak en brownies incl variaties etc
Friandises als macarons, bramen scguitjes citroen heesecakejes, truffels, soesjes
Dessert hoofdstuk invloed baklava koude, crème brulee etc
Hoofdstuk wafels poffertjes en pannenkoeken, wentelteefjes etc
Heb je hier wat aan?
Mijn moeder heeft ook zo'n grote bak en die neemt inderdaad fors wat ruimte in in de koelkast. Daar staat tegenover dat taart met bakblik en al erin past, dus dat hij mooi in de vorm kan blijven zitten als je de taart vervoert. Best een handig ding ze heeft hem van Tupperware en zo lang als ik me al kan herinneren (>20 jaar)quote:Op zaterdag 4 november 2017 11:30 schreef madeliefff het volgende:
Waarin bewaren jullie je taart eigenlijk? ik wil zo een ronde taartkoepeldoos van kunststof kopen. Maar ze hebben best een brede diameter.mijn koelkastplankjes zijn maar 30 cm diep. De flessen in de deur komen daar bijna tegenaan als de deur sluit dus veel speling is er denk ik niet..
ik zeg het niet snel maar dit is wel het bakboek wat ik het meeste pak en meeste uit maakquote:Op zaterdag 4 november 2017 11:28 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ja bedankt. Mss dat ik hem ook maar koop dan
maar dek je het af in de koelkast? Want nu met de vruchtengelei ging dat niet omdat je het dan beschadigt .quote:Op zaterdag 4 november 2017 14:59 schreef Goitske het volgende:
In de koelkast gewoon op een bord. Als hij mee gaat in een taartdoos. Heb een hele mooie stevige met lift plateau gekocht
nee ik dek het eigenlijk nooit af, meestal ook niet nodigquote:Op zaterdag 4 november 2017 15:32 schreef madeliefff het volgende:
[..]
maar dek je het af in de koelkast? Want nu met de vruchtengelei ging dat niet omdat je het dan beschadigt .
ah okequote:Op zaterdag 4 november 2017 15:33 schreef Goitske het volgende:
[..]
nee ik dek het eigenlijk nooit af, meestal ook niet nodig
royal icing aanbrengen is niet zo moeilijk hoor. Ik doe dat elk jaar bij 1 van de kerstkoekjes soorten die wij dan maken. Als je spuitgaatje maar dun is en je t mengsel niet te warm laat worden omdat t dan smelt en t een kliederboel word.quote:Op vrijdag 10 november 2017 20:37 schreef Goitske het volgende:
Al een paar jaar staat het koekboek in mijn kast gekocht op taart en trends eerste of tweede jaar.. kortom vriendin van mij roept elk jaar : hey Goits kijk eens volgens mij staat dat boek in jou kast, nog steeds niks uit gebakken?
Dus nu eindelijk wel de kaneelkoekjes! Het vanille deeg voor de koekjes ligt nog in de koelkast voor de jongens om morgen wat te maken. Planning is in ze nog te versieren met royal icing maar eerst kijken of mij dat lukt.. anders worden ze gewoon zo opgegeten
http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje
[ afbeelding ]
is dat links een enorme cookiecutter ?quote:Op zaterdag 11 november 2017 12:55 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
En de vanille koekjes zijn ook klaar
jep!quote:Op zaterdag 11 november 2017 13:26 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
is dat links een enorme cookiecutter ?
Gaaf!quote:Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
quote:Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
die rode wantjesquote:Op zondag 12 november 2017 17:37 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag voor het eerst met royal icing gewerkt viel mij niet tegen!
hahaquote:Op zondag 12 november 2017 19:16 schreef Postbus100 het volgende:
Moest gisteren nog even aan je denken, Goitske, bij het horen van dit fragment:
http://www.nporadio1.nl/n(...)ring?share=43292&t=0
Over hoeveel kookboeken mensen kunnen hebben
(vind zijn mening overigens wel wat kort door de bocht, maar dat terzijde)
Deze heb ik net gemaakt, maar dan met kristalsuiker ipv poedersuiker. De structuur van de kristallen blijf je een beetje proeven, maar echt hinderlijk vind ik het niet, eerder een beetje crunchy.quote:Op zondag 5 november 2017 21:54 schreef Goitske het volgende:
Toch nog een beetje zondag bakdag. Kerstkoekjes testdraaien vandaag amandelkoekjes. Heerlijk bros en wat zijn ze lekker!
Voor de liefhebber
250 gram amandelmeel
250 gram poedersuiker
2 eieren
Eieren en poedersuiker romig mixen, amandelmeel erbij. Volgens het recept hoopjes maken met een lepel maar dat lukte mij niet zo goed dus hop in de spuitzak en kleine hoopjes maken. Lopen wel iets uit dus niet te dicht op elkaar maken.
Uur laten staan op je aanrecht zodat de toplaag wat droogt
Oven op 150 graden en dan 10-15 minuten bakken
Als de koekjes afgekoeld zijn worden ze knapperig dus zacht uit de oven!
[ afbeelding ]
Kokosmelk is lactose vrij aangezien het een plantaardige melk is netzo als amandelmelk en sojamelkquote:Op zondag 26 november 2017 00:44 schreef Postbus100 het volgende:
Aardbeienjam of een andere fruitvulling? En valt kokosmelk ook onder lactose? Anders zou je daar ook nog iets mee kunnen doen, al weet ik niet precies wat.
Oh hoe is dat gegaan met die zandkoekjes?quote:Op zaterdag 25 november 2017 21:44 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Deze heb ik net gemaakt, maar dan met kristalsuiker ipv poedersuiker. De structuur van de kristallen blijf je een beetje proeven, maar echt hinderlijk vind ik het niet, eerder een beetje crunchy.
Omdat ik een restje deeg over had dat niet meer op het bakblik paste, heb ik dat met de batch zandkoekjes gemengd. Ben benieuwd wat dat geworden is.
er is ook lactosevrije slagroom?quote:Op zaterdag 25 november 2017 22:09 schreef Tegan het volgende:
Weten jullie een lekkere lactose- en koemelkeiwitvrije vulling voor een beschuit?
Aantal allergische eters.
check even de free from shop online. Misschien dat zij het hebben die hebben een groot assortimentquote:Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:
[..]
er is ook lactosevrije slagroom?
heb ik volgens mij gezien bij grotere AH, een langhoudbare variant buiten de koeling. MinusL?quote:Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:
[..]
er is ook lactosevrije slagroom?
In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.quote:Op zondag 26 november 2017 11:07 schreef tombolafan het volgende:
[..]
er is ook lactosevrije slagroom?
Ik dacht dat t andersom wasquote:Op zondag 26 november 2017 12:52 schreef Tegan het volgende:
[..]
In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.
Ik heb goede ervaringen met kokosvet i.p.v. boter in vlaaideeg, maar nog nooit geprobeerd in vulling zeg maar.
In cake is plantaardige olie i.p.v. boter ook lekker.
In beschuit zit dus sowieso geen vet maar dan nu dus de vulling. Ik wil wel iets luchtigs. Ik dacht aan eiwitschuim ofzo als vulling? En dan afsmeren met pure chocolade.
Beide kanquote:Op zondag 26 november 2017 12:52 schreef Tegan het volgende:
[..]
In lactosevrije poducten zit koemelkeiwit.
Ik heb goede ervaringen met kokosvet i.p.v. boter in vlaaideeg, maar nog nooit geprobeerd in vulling zeg maar.
In cake is plantaardige olie i.p.v. boter ook lekker.
In beschuit zit dus sowieso geen vet maar dan nu dus de vulling. Ik wil wel iets luchtigs. Ik dacht aan eiwitschuim ofzo als vulling? En dan afsmeren met pure chocolade.
Toevallig zit ik wel in het lactose vrij. Werk voor een mdl arts en mijn zoon eet lactose beperkt. Kan de touwtjes iets meer laten vieren maar het danoontje wat ik als test of hij er overheen was heb gegeven is niet goed gegaanquote:Op zondag 26 november 2017 15:11 schreef Tegan het volgende:
Volgens mij is dat inderdaad zoals jij zegt. Ik bedoelde dat lactosevrije producten niet perse de oplossing waren want koemelkeiwit. Ik ben verder geen kenner. Maar diegene met koemelkeiwitallergie mag inderdaad wel mozzarella en melkproducten van andere dieren. Dat i.c.m. iemand met lactose-intolerantie maakt het een extra uitdaging.
Koemelkeiwitvrije producten worden denk ik nooit zo gelabeld want geit* o.i.d. ervoor is voldoende. Ik heb dat nog nooit gezien namelijk.
het is geen allergie je darm bacteriën kunnen de lactose niet verwerkenquote:Op zondag 26 november 2017 15:21 schreef Tegan het volgende:
Pff vervelend zeg. Lactose is echt een vervelende allergie.
roomboter is zo goed als lactosevrij. Ik wist het ook niet totdat de ouders van een kind van een lactose-intolerant-kind mij erop wezen.quote:Op zondag 26 november 2017 08:39 schreef Goitske het volgende:
Ik zou misschien kijken of je een soort botercrème kunt maken van margarine (let op echt plantaardige dus lees het etiket goed) en sojamelk
Ik ben blij dat ik alleen nootvrij en pindavrij moet bakken met verjaardagen enzo
En onze zoon zit op lactose beperkt maar kan wel met gewone boter bakken. Moet geen mega slagroomfestijn. Er van maken ofzo dan gaat het mis
ik gebruik het ook gewoon doordat mijn zoon op lactose beperkt dieet zit. Maar als je echt lactose intollerantie hebt kan een beetje al te veel zijn en de persoon er echt beroerd van zijn. Dus bij mensen buiten mijn gezin zou ik het niet mee gokken. Bij mijn zoontje weet ik de reactiequote:Op zondag 26 november 2017 16:58 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
roomboter is zo goed als lactosevrij. Ik wist het ook niet totdat de ouders van een kind van een lactose-intolerant-kind mij erop wezen.
Maakt het leven als iets makkelijker.
Oooh lekkerquote:Op zondag 26 november 2017 17:41 schreef Bleie het volgende:
Ik weet niet of ik dat risico zou durven nemen Oceanonix. Bij sommige mensen is ook een beetje lactose te veel...
Ik bakte vandaag met mijn dochter sinterklazige cupcakes (met speculaaskruiden erdoor). Heerlijk geworden. Best lastig kloppen nog, maar 6 cupccakes, mijn standmixer kon er niet zo veel mee, dus ze waren niet zo luchtig als ik had gewild, maar wel prima.
[ afbeelding ]
och... Ik las laatst weer ergens dat pepernoten de overkoepelende naam was. Weet niet meer waar, maar het boeit me ook niet hoe ze heten. Ze smaken hoe dan ook primaquote:
Wazigquote:Op zondag 26 november 2017 21:11 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
och... Ik las laatst weer ergens dat pepernoten de overkoepelende naam was. Weet niet meer waar, maar het boeit me ook niet hoe ze heten. Ze smaken hoe dan ook prima
Met een gebruiksaanwijzing te gebruiken en in januari komt de repareermeneer terug zat levertijd van 6 weken op een onderdeel. Zodra hij alles heeft komt hij hem echt makenquote:
Als je de cake bakt op de plaat mooi dun bakken. Bij het oprollen een theedoek mee er in rollen en dan af laten koelen. Dan schuurt hij minder bij het rollen als je hem vultquote:Op zondag 17 december 2017 21:12 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Goitske! Ik krijg dat soort dingen nooit als geheel uit de vorm
Ik heb zojuist bedacht dat ik voor kerst een cakerol ga maken. Ben benieuwd, nog nooit gedaan. Tips voor waar op te letten?
als hij droog is zit het toch echt in het recept.quote:Op maandag 18 december 2017 08:51 schreef Koningin het volgende:
Even een vraagje hier. Laatst ook nog zo'n cake gebakken als hierboven, maar die van mij zijn om de een of andere reden altijd wat droog.....het recept is naar mijn idee goed, maar blijft toch wat droog.
Cupcakes gaat wel goed. Iemand tips?
Aanvulling : ik las vandaag in een stukje van Yvette van Boven dat je de eiwitten niet helemaal stijf moet kloppen, want daar wordt je cake droog van. Ik denk : ik geef het maar meequote:Op maandag 18 december 2017 21:27 schreef Goitske het volgende:
[..]
als hij droog is zit het toch echt in het recept.
Je krijgt het extra luchtig door het eiwit apart te mixen dat helpt misschien wel voor de luchtigheid
Misschien iets boter extra toevoegen ook een optie
nog nooit last van gehad maar ik klop ze ook niet met suiker ofzo alleen eiwitquote:Op maandag 18 december 2017 22:04 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Aanvulling : ik las vandaag in een stukje van Yvette van Boven dat je de eiwitten niet helemaal stijf moet kloppen, want daar wordt je cake droog van. Ik denk : ik geef het maar mee
twee keer zelfde afbeelding denk ik.quote:Op woensdag 20 december 2017 21:30 schreef Goitske het volgende:
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁
Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
aangepast thnxquote:Op woensdag 20 december 2017 21:49 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
twee keer zelfde afbeelding denk ik.
Ik lust wel die met pecan
o lekker. En leuk idee die marshmallowsquote:Op woensdag 20 december 2017 21:30 schreef Goitske het volgende:
Even de Sint chocolade die hier nog lag omgesmolten 😁
Rocky Road fundge, marshmallow in chocolade gedoopt en chocolade bark met pistache, granberry en pecannoten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ook erg mooi.quote:Op zondag 10 december 2017 15:09 schreef Goitske het volgende:
Kerstboom schuimpjes recept Laura's bakery
http://www.laurasbakery.nl/advent-5-kerstboom-schuimpjes-recept/
[ afbeelding ]
mixen met de suiker samen tot het stijf is werkt beterquote:Op donderdag 21 december 2017 09:36 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ook erg mooi.
wanneer je de poedersuiker door het stijve eiwit roert hoort het eiwit dan nog steeds stijf te blijven? Bij mij zakt het dan in. Ik voeg dan ook nog gemalen kokos voor de smaak toe. Kan ook zijn dat het daaraan ligt . Dat het te zwaar wordt.
dat verbaast mij ook tja keuze was vouwen of dit doen na een dag poetsen en serious request met de kinderen had ik even wat ontspanning nodig. En in de trommel voor kers + deel naar gastouderquote:Op woensdag 20 december 2017 22:13 schreef Hupje het volgende:
Ziet er heerlijk uit! Dat je daar steeds tijd voor hebt...
wat misschien leuk is wat kleurstof er door heen doen. Opspuiten en dan kokos er over heen als "sneeuw"quote:Op donderdag 21 december 2017 09:36 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ook erg mooi.
wanneer je de poedersuiker door het stijve eiwit roert hoort het eiwit dan nog steeds stijf te blijven? Bij mij zakt het dan in. Ik voeg dan ook nog gemalen kokos voor de smaak toe. Kan ook zijn dat het daaraan ligt . Dat het te zwaar wordt.
Oh gaafquote:Op zondag 17 december 2017 20:55 schreef Goitske het volgende:
Een grote bundt en 3 kleintjes
Kleintjes 1 normale en 2 choco vanille
[ afbeelding ]
o dat kan ook idd. Dan wordt t minder zwaar ookquote:Op donderdag 21 december 2017 19:27 schreef Goitske het volgende:
[..]
wat misschien leuk is wat kleurstof er door heen doen. Opspuiten en dan kokos er over heen als "sneeuw"
aah oke. Doe je dan alsnog kristal EN poedersuiker?of 1 soort suikerquote:Op donderdag 21 december 2017 18:10 schreef Goitske het volgende:
[..]
mixen met de suiker samen tot het stijf is werkt beter
dat is dezelfde hoor! Zijn hele mooie kleine bundts ik gebruik die heel veelquote:Op donderdag 21 december 2017 20:33 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Oh gaaf
Ik heb mezelf deze cadeau gedaan: https://www.nordicware.com/bundt-quartet-pan
Dacht de vormen bij jou te herkennen, maar door eentje twijfel ik of het wel dezelfde is....
beidequote:Op donderdag 21 december 2017 20:49 schreef madeliefff het volgende:
[..]
aah oke. Doe je dan alsnog kristal EN poedersuiker?of 1 soort suiker
en je spuitwerk scherper doordat de kokos niet deels de vorm bepaaldquote:Op donderdag 21 december 2017 20:48 schreef madeliefff het volgende:
[..]
o dat kan ook idd. Dan wordt t minder zwaar ook
Ik twijfelde door die kleine linksvoor, er leek wat meer patroon in te zitten Op het plaatje van de vorm (maar heb er nog niet mee gebakken).quote:Op donderdag 21 december 2017 21:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
dat is dezelfde hoor! Zijn hele mooie kleine bundts ik gebruik die heel veel
Die "gedraaide" is een grote bundt
het is echt dezelfde. Soms is hij scherper soms wat minder ligt aan het deeg.quote:Op donderdag 21 december 2017 21:18 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Ik twijfelde door die kleine linksvoor, er leek wat meer patroon in te zitten Op het plaatje van de vorm (maar heb er nog niet mee gebakken).
Super leuk die cupcakes!quote:Op vrijdag 22 december 2017 16:58 schreef Bleie het volgende:
Wat maak je toch mooie (en ongetwijfeld heerlijke) dingen altijd Goitske!
Mijn dochter (8) wilde dit jaar cupcakes mee naar het kerstdiner op school, versierd met fondant. Ze heeft ze grotendeels zelf gemaakt en helemaal zelf versierd.
[ afbeelding ]
En ook nog een vraag: ik wil voor kerst een taart maken, die volgens het recept in drie vormen van 20 cm gebakken moet worden. Ik heb 1 zo'n vorm en ook nog wel grotere. Wat is wijsheid? Drie keer achter elkaar bakken (hoe bewaar ik het beslag dan in de tussentijd?), of een grotere vorm nemen, en in één keer langer bakken?
als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel.quote:Op vrijdag 22 december 2017 20:24 schreef Bleie het volgende:
Nee, niet van Rutger. Een chocolade-karameltaart van the Hummingbird bakery. Kan ik de rest van het beslag dan gewoon afgedekt op kamertemperatuur bewaren?
door die schaduw dacht ik even dat er een flinke deuk inzatquote:Op vrijdag 22 december 2017 21:51 schreef Goitske het volgende:
[..]
als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel.
Ik heb net die van Rutger gemaakt en vind de botercrème een ramp maak de volgende keer echt mijn eigen versie
Morgen kijken als hij goed koud is of ik hem strakker kan krijgen en anders pech gehad. Baal er wel van
[ afbeelding ]
afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd)quote:Op vrijdag 22 december 2017 22:07 schreef TjjWester het volgende:
Ik wil een assortiment van broodjes maken voor kerstdag, maar wil dit natuurlijk niet op de dag zelf maken.
Kan ik op een of andere manier halffabrikaten maken?
dat laatste zou ik doen. Ik moet zeggen ben minder dan van Levinequote:Op zaterdag 23 december 2017 09:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd)
Maar je kan ook de dag ervoor bakken en dan even in hete oven de broodjes ‘oppiepen’
Ja die staan in het tweede boek. Ik heb ze laatst gemaakt. Niet wit, maar met een deel volkoren en wat zaden en pitten. Waren erg lekker. En ik vond het wel handig om er daarna nog van in de vriezer te hebben. Alleen even in de oven en je hebt lekker vers gebakken broodjes. Als je ze helemaal afbakt, loop je weer het risico dat ze te donker worden.quote:Op zaterdag 23 december 2017 09:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
afbakbroodjes zoals van de AH bedoel je denk ik? Dat kan wel, Levine heeft daar recept voor beschreven in een van beide boeken. Op lagere temperatuur afbakken zodat ze gaar zijn en niet bruin en dan voor gebruik kort en heet verwarmen (uit mijn hoofd)
Maar je kan ook de dag ervoor bakken en dan even in hete oven de broodjes ‘oppiepen’
kijk jou gaan danquote:Op zaterdag 23 december 2017 10:02 schreef Goitske het volgende:
Ik heb een dripcake gemaakt een te grote mond geglhad en gezegd ja hoor ik maak wel ff eentje voor jou. Dus mijn collega komt vanmiddag met haar zoon die zat te ouwehoeren over die taart even de taart halen. Hij weet het niet is het al weer vergeten maar ik niet 😁
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wat is er mis mee dan? Ik maak deze graag, met eiwit erdoorheen yummie. Hij lijkt alleen geen gebruik te maken van 1:2:2 of 1:2:3 verhouding. En ik wel dus ik doe dan iets minder suiker en boter erin.quote:Op vrijdag 22 december 2017 21:51 schreef Goitske het volgende:
[..]
als je het gewoon achter elkaar aan bakt wel.
Ik heb net die van Rutger gemaakt en vind de botercrème een ramp maak de volgende keer echt mijn eigen versie
Morgen kijken als hij goed koud is of ik hem strakker kan krijgen en anders pech gehad. Baal er wel van
[ afbeelding ]
ik kreeg hem gewoon niet strak gesmeerd terwijl ik daar geen problemen mee heb. Uiteindelijk vanmorgen met een plastic deegkrabber toen hij echt heel goed koud was de grootste oneffenheden er uit gekregen en gelukkig doet de drip ook zijn werk qua camouflagequote:Op zaterdag 23 december 2017 16:22 schreef madeliefff het volgende:
[..]
wat is er mis mee dan? Ik maak deze graag, met eiwit erdoorheen yummie. Hij lijkt alleen geen gebruik te maken van 1:2:2 of 1:2:3 verhouding. En ik wel dus ik doe dan iets minder suiker en boter erin.
leuk als je mensen blij maakt met een eigengemaakte taartquote:Op zaterdag 23 december 2017 17:26 schreef Goitske het volgende:
[..]
ik kreeg hem gewoon niet strak gesmeerd terwijl ik daar geen problemen mee heb. Uiteindelijk vanmorgen met een plastic deegkrabber toen hij echt heel goed koud was de grootste oneffenheden er uit gekregen en gelukkig doet de drip ook zijn werk qua camouflage
Hij is vanmiddag opgehaald was zo leuk! Hij was voor de 16 jarige zoon van mijn collega alleen hij was het geintje al weer vergeten dus met een smoes ik moet even wat maar Goits brengen en dan gaan we naar oom ... Om een taart te halen.
Dus ik loop naar de schuur pak de taart en zeg of wil je deze mee? Want belofte maakt schuld. Hij was sprakeloos (is heel knap lukt mij normaal nooit) en begon te lachen en zegt ja belofte maakt schuld maar wauw
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |