abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  zondag 18 december 2016 @ 20:41:28 #1
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167428824
registreer om deze reclame te verbergen
Met uit het vorige deel:

Sorry zit mobiel kan het even niets zo snel goed zetten met fotos uit vorig deel
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_167429215
Honeycomb is hier volgens mij niet te koop, maar in dat recept van Zo-is-dat staat hoe je het moet maken
  zondag 18 december 2016 @ 20:53:04 #3
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167429258
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 20:51 schreef computergirl het volgende:
Honeycomb is hier niet te koop, maar in dat recept staat hoe je het moet maken
Ah ja sorry niet helemaal gelezen :@ mijn oog viel alleen op de titel
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_167429336
registreer om deze reclame te verbergen
@computergirl qua inhoud een halve cake ongeveer. Elke tulband heeft een doorsnede van 14cm. De gehele vorm zelf is 31,5x31,5cm en 6cm hoog.

http://www.beppiebakgraag(...)ited-edition-4-stuks

Een grote bundt vind ik niet altijd handig. Deze kun je makkelijker bijv eentje invriezen of weggeven
pi_167431173
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 20:55 schreef Goitske het volgende:
@computergirl qua inhoud een halve cake ongeveer. Elke tulband heeft een doorsnede van 14cm. De gehele vorm zelf is 31,5x31,5cm en 6cm hoog.

http://www.beppiebakgraag(...)ited-edition-4-stuks

Een grote bundt vind ik niet altijd handig. Deze kun je makkelijker bijv eentje invriezen of weggeven
beppiebakgraag _O-
pi_167432086
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 20:53 schreef laziness het volgende:

[..]

Ah ja sorry niet helemaal gelezen :@ mijn oog viel alleen op de titel
Zeker een keer maken! Erg makkelijk en zo'n leuk effect :D
pi_167437191
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 21:44 schreef computergirl het volgende:

[..]

beppiebakgraag _O-
helaas niet mijn website _O-
  donderdag 22 december 2016 @ 22:28:08 #8
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_167538939
koekjes gevuld met Zwitserse meringue botercreme (rum-noten smaak) wat een heerlijke creme is dat. voor mij nooit meer botercreme zonder eiwit *O*
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 25 december 2016 @ 13:19:56 #9
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167597148
Red velvet cake met frosting
3BC36F34-CC48-459C-9AC8-C044D314833E_zpsg1zyg4vr.jpg
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_167597936
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2016 13:19 schreef laziness het volgende:
Red velvet cake met frosting
[ link | afbeelding ]
Oooh super mooi
pi_167597965
IMG_20161225_134150_993_zpse2cwzcfv.jpg
IMG_20161225_101620_866_zpswyrvtxf0.jpg
IMG_20161225_101811_646_zpsyi3maxpk.jpg
pi_167599781
Bovenste is rocky road?
pi_167621658
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2016 15:56 schreef computergirl het volgende:
Bovenste is rocky road?
ja klopt
  vrijdag 30 december 2016 @ 21:39:47 #14
62053 Fixers
Princess Charming
pi_167760939
Nu voor de tweede keer een poging tot Pandancake gedaan. De eerste keer zakte de cake in tijdens het afkoelen. Ik dacht dat de cake gewoon net niet gaar was. Nu wat langer gebakken Ún ondersteboven laten afkoelen (wat ook in het recept staat). Maar nog steeds is mijn cake ingezakt, tegen de zwaartekracht in zelfs. :o Wat doe ik fout?

Ik gebruik het recept van The Dumpling Sisters, vergelijkbaar met dit:

Met als verschil dat in mijn recept het bakblik wel ingevet wordt en het uitkloppen van luchtbellen voor het bakken niet wordt gedaan.
  donderdag 5 januari 2017 @ 23:17:47 #15
78416 IJsmuts
Huh.., wat kijk je?
pi_167915012
Goedenavond bakkers! Ik ga een taart maken met fondant (2e keer, de 1e was drama :P ) en heb al redelijk wat gelezen, maar ik heb toch twee dingen waar ik niet helemaal uit kom, hopelijk kunnen jullie mij hier in adviseren (ik heb de taarten inmiddels gebakken en in de koelkast staan. Morgen wil ik ze afsmeren/strak maken en zaterdag de fondant erover en beetje opleuken)

> Wat is beter om de taart mee af te smeren, boter creme of ganache? Ik wil de taart zo strak mogelijk krijgen dus mijn idee is chocoladebotercreme en dan een dag in de koelkast. Ganache ken ik helemaal niet, maar ik lees dat dit ook goed gebruikt kan worden.

> ik heb gelezen dat ik de fondant het beste kan uitrollen op een werkblad bestoven met poedersuiker. Maar hoe krijg ik de fondant weer schoon als de fondant op de taart zit? Met een vochtig doekje ofzo? Het lijkt mij dat er toch ook op de kant die niet op het werkblad ligt poedersuiker komt.

> ik wil wat schuimpjes op de taart plakken, maar hiervoor wil ik geen botercreme gebruiken, maar iets doorzichtigs, een soort eetbare lijm van suiker ofzo? Kan dit en weten jullie hoe ik dat moet maken?

Thanks!
  Moderator vrijdag 6 januari 2017 @ 07:23:10 #16
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167917757
Plakken doen ze toch vaak met eigeel?
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_167917779
Ik zou niet plakken met rauw ei :N
Poedersuiker met een drupje water werkt prima :s)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  vrijdag 6 januari 2017 @ 08:12:51 #18
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167918018
Ik zou met botercreme afsmeren.
Maar tegen de tijd dat je taart klaar is heb je 'm al drie dagen in de koelkast staan. Ik persoonlijk vind dat wel wat lang voor biscuit, er vanuit gaande dat ie daarna ook niet in 1x op is.
Je kan biscuit beter als je het gebakken hebt invriezen of in een lucht dichte zak buiten de koelkast bewaren.
Ik probeer 'm altijd zo vers mogelijk te serveren.

Wat tombo zegt, glazuur van poedersuiker en water plakt prima.

Maak een kwastje een heel klein beetje nat, veeg over de hele taart, dus niet alleen de vlekken en weg is de poedersuiker.
Alternatief is Crisco. Dit geeft geen vlekken.

[ Bericht 1% gewijzigd door laziness op 06-01-2017 08:25:00 ]
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 6 januari 2017 @ 08:43:30 #19
78416 IJsmuts
Huh.., wat kijk je?
pi_167918252
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 08:12 schreef laziness het volgende:
Ik zou met botercreme afsmeren.
Maar tegen de tijd dat je taart klaar is heb je 'm al drie dagen in de koelkast staan. Ik persoonlijk vind dat wel wat lang voor biscuit, er vanuit gaande dat ie daarna ook niet in 1x op is.
Je kan biscuit beter als je het gebakken hebt invriezen of in een lucht dichte zak buiten de koelkast bewaren.
Ik probeer 'm altijd zo vers mogelijk te serveren.

Wat tombo zegt, glazuur van poedersuiker en water plakt prima.

Maak een kwastje een heel klein beetje nat, veeg over de hele taart, dus niet alleen de vlekken en weg is de poedersuiker.
Alternatief is Crisco. Dit geeft geen vlekken.
dank voor je advies! 3 dagen voorbereiden is idd wel wat lang, maar helaas moet het nu even zo ivm de planning, weinig tijd! ik zal gaan afsmeren met botercreme en zal morgen wel wat plaatjes posten van het resultaat!
pi_167976413
Boehoe, vanochtend appelcake gebakken in mijn tulbandvorm. Vorm goed ingevet en gebloemd, maar hij kwam er alsnog niet goed uit. Iemand nog meer tips? Gebeurt me nl. altijd bij m'n tulband.

23vgkyp.jpg

(en de smaak valt me ook nog tegen, wel okÚ hoor, maar niet heel lekker).
  zondag 8 januari 2017 @ 14:29:25 #21
384886 Joosie200
mag het weten
pi_167976442
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 14:28 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, vanochtend appelcake gebakken in mijn tulbandvorm. Vorm goed ingevet en gebloemd, maar hij kwam er alsnog niet goed uit. Iemand nog meer tips? Gebeurt me nl. altijd bij m'n tulband.

[ afbeelding ]

(en de smaak valt me ook nog tegen, wel okÚ hoor, maar niet heel lekker).
Gebeurde die ene burgemeestervrouw toch ook bij HHB met sticky toffeecake?
pi_167979110
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 14:28 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, vanochtend appelcake gebakken in mijn tulbandvorm. Vorm goed ingevet en gebloemd, maar hij kwam er alsnog niet goed uit. Iemand nog meer tips? Gebeurt me nl. altijd bij m'n tulband.

[ afbeelding ]

(en de smaak valt me ook nog tegen, wel okÚ hoor, maar niet heel lekker).
heb je hem zeker 20 min laten afkoelen in de vorm? Je moet niet te snel lossen
En waarmee is het ingevet? Ik gebruik graag bij dat soort vormen panko spray

Ik heb zelf nordic ware lost altijd goed

[ Bericht 4% gewijzigd door Goitske op 08-01-2017 17:13:09 ]
pi_167980683
En misschien nog een idee de volgende keer je vulling ook wat bebloemen tegen vocht
pi_167982708
Ik had hem 10 minuten laten staan. Nog iets langer wachten dus. Ingevet met vloeibare boter en toen bebloemd. Vulling niet bebloemd, kan ik ook nog proberen.
pi_167983668
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 18:44 schreef Bleie het volgende:
Ik had hem 10 minuten laten staan. Nog iets langer wachten dus. Ingevet met vloeibare boter en toen bebloemd. Vulling niet bebloemd, kan ik ook nog proberen.
zeker 20 min liefst nog wat langer om zeker te zijn
  zondag 8 januari 2017 @ 20:47:12 #26
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167986913
Toevallig maakte ik vandaag ook gebruik van mijn tulbandvorm. 30 minuten af laten koelen.

Guinness chocolate cake with salted caramel glaze
B9274131-AE91-451E-B580-BAFD674C665A_zpsrtw3p5da.jpg
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_167988952
Ik maakte short cake

IMG_20170108_205034_354_zpstax1gbe0.jpg
IMG-20170108-WA0030_zpsqzf6whjq.jpeg

En mini saucijzenbroodjes maar dat was niet echt hoogstaande bakkunst, pakje bladerdeeg, pakje gehakt, zakje kruiden en sambal en voila
pi_167988969
quote:
1s.gif Op zondag 8 januari 2017 20:47 schreef laziness het volgende:
Toevallig maakte ik vandaag ook gebruik van mijn tulbandvorm. 30 minuten af laten koelen.

Guinness chocolate cake with salted caramel glaze
[ link | afbeelding ]
oooooh O+ :Y)
pi_168005312
Ziet er weer prachtig uit!

Voor mij zit er maar ÚÚn ding op met die tulband: blijven oefenen :P . Ik vind ze er zo mooi uitzien altijd...
pi_168006193
quote:
1s.gif Op zondag 8 januari 2017 21:39 schreef Goitske het volgende:
Ik maakte short cake

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En mini saucijzenbroodjes maar dat was niet echt hoogstaande bakkunst, pakje bladerdeeg, pakje gehakt, zakje kruiden en sambal en voila
caramel zelluf gemaakt met gecondenseerde melk?
  maandag 9 januari 2017 @ 16:38:28 #31
42322 MCH
Ou est le swimming pool?
pi_168006314
quote:
1s.gif Op zondag 8 januari 2017 21:39 schreef Goitske het volgende:
Ik maakte short cake

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En mini saucijzenbroodjes maar dat was niet echt hoogstaande bakkunst, pakje bladerdeeg, pakje gehakt, zakje kruiden en sambal en voila
is dat hetzelfde als shortbread?
Choose designer lingerie in the vain hope of kicking some life back into a dead relationship
  maandag 9 januari 2017 @ 16:47:22 #32
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_168006435
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:38 schreef MCH het volgende:

[..]

is dat hetzelfde als shortbread?
Millionaire's shortbread, volgens mij.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 januari 2017 @ 16:49:16 #33
42322 MCH
Ou est le swimming pool?
pi_168006468
quote:
1s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:47 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Millionaire's shortbread, volgens mij.
Ik bedoelde meer de koek aan de onderkant. Ziet er wel lekker uit (behalve voor de kiezen).
Choose designer lingerie in the vain hope of kicking some life back into a dead relationship
  maandag 9 januari 2017 @ 16:50:12 #34
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_168006482
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:49 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik bedoelde meer de koek aan de onderkant. Ziet er wel lekker uit (behalve voor de kiezen).
Ja, dus. De combinatie met karamel en chocolade heet millionaire's shortbread.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 9 januari 2017 @ 16:51:07 #35
42322 MCH
Ou est le swimming pool?
pi_168006494
quote:
1s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:50 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, dus. De combinatie met karamel en chocolade heet millionaire's shortbread.
Ok, dus. Ik had al een vermoeden dat de rijke belegging iets te maken had met de naam. Leuk recept uit de Allerhande. :P
Choose designer lingerie in the vain hope of kicking some life back into a dead relationship
pi_168009007
quote:
1s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:32 schreef computergirl het volgende:

[..]

caramel zelluf gemaakt met gecondenseerde melk?
ja met suiker, stroop boter en gecondenseerde melk
pi_168009036
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:38 schreef MCH het volgende:

[..]

is dat hetzelfde als shortbread?
ja hij gaat onder meerdere namen miljonairs shortbread oa
pi_168009333
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2017 16:51 schreef MCH het volgende:

[..]

Ok, dus. Ik had al een vermoeden dat de rijke belegging iets te maken had met de naam. Leuk recept uit de Allerhande. :P
ik heb deze niet uit de allerhande heb hem al jaaaaren
  maandag 9 januari 2017 @ 19:00:59 #39
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_168009571
quote:
16s.gif Op maandag 9 januari 2017 18:40 schreef Goitske het volgende:

[..]

ja met suiker, stroop boter en gecondenseerde melk
oo ik doe t altijd met suiker, water, boter en slagroom
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  dinsdag 24 januari 2017 @ 14:18:02 #40
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_168394985
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.

Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.

301fqmh.jpg
If you can dream it, you can do it...
  dinsdag 24 januari 2017 @ 14:42:33 #41
12713 trui
aantrekkelijk!
pi_168395415
Het lijkt wel een spons of zo'n verfroller. :D Maar knap gedaan, die stipjes!

Ik heb laatst zo'n magic cake gemaakt (die door heel langzaam bakken vanzelf 3 verschillende lagen krijgt, erg lekker. Geen foto's van gemaakt, sorry.
in de haak.
  dinsdag 24 januari 2017 @ 14:43:26 #42
12713 trui
aantrekkelijk!
pi_168395423
quote:
Prachtig! Ik wil ook zo graag zo'n vorm. O+
in de haak.
pi_168398889
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef Books1 het volgende:
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.

Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.

[ afbeelding ]
Ahh dat is een tof uitprobeersel! O+
pi_168398934
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef Books1 het volgende:
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.

Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.

[ afbeelding ]
snoezig
pi_168400061
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef Books1 het volgende:
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.

Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.

[ afbeelding ]
oooh wauw!
  dinsdag 24 januari 2017 @ 18:33:43 #46
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_168400081
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef Books1 het volgende:
Een cakeroll gemaakt voor zomaar.

Meteen ook even aan de uitprobeer geweest. Gevuld met slagroom.

[ afbeelding ]
Goed gelukt!
Die maak ik ook vaak met allerlei printjes.
Het leuke is dat het best makkelijk is maar veel lof oogst omdat het ingewikkeld oogt :D
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_168400096
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:43 schreef trui het volgende:

[..]

Prachtig! Ik wil ook zo graag zo'n vorm. O+
ik heb weer een nieuwe op het oog maar heb nu 2 grote, eentje met 4 kleine tulbandjes en eentje met mini vormpjes dus ja eigenlijk totaal onnodig
pi_168412287
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 18:34 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik heb weer een nieuwe op het oog maar heb nu 2 grote, eentje met 4 kleine tulbandjes en eentje met mini vormpjes dus ja eigenlijk totaal onnodig
bakvorm hoarder gespot :+
pi_168413287
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 08:53 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

bakvorm hoarder gespot :+
_O- ik hou mij nog in op het moment
Denk aan de ene kant ik heb 2 grote dus ja waarom een derde grote... Maar hij is wel mooi
https://www.google.nl/sea(...)rc=n0p4puKBBDgAVM%3A
  woensdag 25 januari 2017 @ 10:21:52 #50
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_168413517
Ik vind ruim 40 euro voor een bakvorm wel echt van de zotte dat ze het durven te vragen er voor.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_168413695
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 10:05 schreef Goitske het volgende:

[..]

_O- ik hou mij nog in op het moment
Denk aan de ene kant ik heb 2 grote dus ja waarom een derde grote... Maar hij is wel mooi
https://www.google.nl/sea(...)rc=n0p4puKBBDgAVM%3A

hij is idd wel mooi
pi_168413876
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 10:21 schreef laziness het volgende:
Ik vind ruim 40 euro voor een bakvorm wel echt van de zotte dat ze het durven te vragen er voor.
ik heb dat ook niet betaald 😉
Eentje heb ik via punten van de Oetker van de zondagnamiddag actie gekocht dus 25 euro inclusief verzenden, eentje op taart en trends met goede korting en heb met een vriendin meebesteld was halve prijs en die met de kleine vormpjes ook via een aanbieding dat ik de helft van de prijs heb betaald. Zijn wel hele fijne vormen en lossen super
pi_168414055
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 10:34 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

hij is idd wel mooi
Ik heb van die andere Nordic Ware een nep siliconen versie besteld via Ali Express. Werkt top dus waarschijnlijk hebben ze deze ook wel ;)

Edit:
https://www.aliexpress.co(...)ion/32747699546.html

https://www.aliexpress.co(...)ake/32745069978.html

Kan deze specifieke nog niet vinden :)
  woensdag 25 januari 2017 @ 11:05:54 #54
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_168414056
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 18:34 schreef Goitske het volgende:

[..]

ik heb weer een nieuwe op het oog maar heb nu 2 grote, eentje met 4 kleine tulbandjes en eentje met mini vormpjes dus ja eigenlijk totaal onnodig
maak je zo vaak tulband dan? :o ik vind tulband nooit zo bijzonder. Ik heb liever een machtige taart :9
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_168416284
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 11:05 schreef madeliefff het volgende:

[..]

maak je zo vaak tulband dan? :o ik vind tulband nooit zo bijzonder. Ik heb liever een machtige taart :9
je kunt alle kanten op met tulband. Sowieso rond kerst en dan 2 tegelijk de oven in
Maar het is puur een vorm waar je een soort cake in maakt als je zoekt op bundt dan vind je ook meer dan de standaard recepten
pi_168416320
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2017 11:05 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik heb van die andere Nordic Ware een nep siliconen versie besteld via Ali Express. Werkt top dus waarschijnlijk hebben ze deze ook wel ;)

Edit:
https://www.aliexpress.co(...)ion/32747699546.html

https://www.aliexpress.co(...)ake/32745069978.html

Kan deze specifieke nog niet vinden :)
op een of andere manier heb ik altijd ruzie met siliconen vormen ligt denk ik aan mij
Ze zijn zo wel veel betaalbaarder
pi_168416392
quote:
1s.gif Op woensdag 25 januari 2017 13:17 schreef Goitske het volgende:

[..]

op een of andere manier heb ik altijd ruzie met siliconen vormen ligt denk ik aan mij
Ze zijn zo wel veel betaalbaarder
Ik was er een beetje bang voor maar ging prima. Had ze wel voor de zekerheid in gesprayed met bakspray (zou officieel niet nodig zijn).
  woensdag 25 januari 2017 @ 14:10:11 #58
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_168417313
Je moet ze inbloemen toch? Ik doe altijd een beetje olie/vet en dan bloem.
KuikenGuppy
  donderdag 23 februari 2017 @ 16:52:39 #59
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_169094578
Voor de verjaardag van mijn zoon wil ik iets als dit maken:

large_P1110236.png

Hoe zouden jullie die brandweerauto bovenop maken; van massief fondant vind ik een beetje zonde namelijk.
KuikenGuppy
pi_169094922
Van cake/biscuit?
  donderdag 23 februari 2017 @ 17:10:11 #61
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_169094982
Zou het dan wel mooi strak worden? Ik dacht misschien om een doosje oid heen, dan is het natuurlijk niet eetbaar.
KuikenGuppy
pi_169095080
Misschien even in de vriezer voor je hem snijdt. En als je hem dan bekleedt met fondant of marsepein, moet het wel kunnen toch? Is wel leuk als het eetbaar is.
pi_169096166
Van Rice Krispy treats misschien? Evt zelf te maken door marshmallows te smelten en daar rice krispies aan toe te voegen. Afkoelen en snijden maar.
pi_169096190
Het ding heeft bijna de vorm van een cakeblik, dus waarom bak je geen extra cake of kapsel die je kunt bekleden?

Edit: wat bleie zegt dus...
(]__/)
(='.'=)
(")_(")
1000 dagen
pi_169317480
Heb dit weekend scones gebakken voor een high tea. Toevallig twee totaal verschillende recepten, met een totaal verschillend resultaat :D Maar weet eigenlijk niet wat het beste recept is.

Foto:
BAfZVLb.jpg

Recept met rozijnen: Scones van Holtkamp - relatief veel boter en bakken op hoge temperatuur. Gladde, fijne structuur.
Recept zonder rozijnen: Delicious Magazine (serie: Time Life) - relatief weinig boter, bakken op lagere temperatuur en een grove structuur. Worden behoorlijk hard na het afkoelen.

Wat lijkt jullie het beste recept van sones (hoe het hoort) en waarom?
pi_169317739
Rechts lijkt in ieder geval het meest op de scones bij M&S
pi_169466030
Beste ervaren bakkers alhier,

Ik heb een levensvraag die vorige week weer nieuw leven is ingeblazen. Ik ben op zoek naar een bepaald soort recept voor een cake/taart/kapsel, maar ik heb geen idee hoe het heet. Alleen hoe het hoort te smaken.

Hoe ik erbij kom: onze buren maakten vroeger voor iedere verjaardag in het gezin (zeven stuks) dezelfde taart en decoreerden die iedere keer weer opnieuw naar een toepasselijk thema. Dat deden ze met icing frosting en andere decoratie. Piraten, gitaren, trompetten, cijfers, letters, tenten, violen, Amerikaanse vlag, luchtballonnen, ik heb er behoorlijk wat voorbij zien komen en allemaal geproefd. Altijd hetzelfde recept. Ze wilden dat alleen nooit delen, dus ik vroeg er op een gegeven moment ook niet meer naar. Ik had alleen de indruk dat het recept kwam uit een Amerikaans kookboek (aangezien ze zelf ook een tijd in Amerika hadden gewoond en veel tradities hadden meegenomen naar Nederland).
Vorige week zat ik op een babyshower, hadden we taart van een bedrijf, en verdorie, het smaakte PRECIES hetzelfde! Dus blijkbaar is het echt een standaard bekend recept, een bepaald type cake. Maar wat kan het zijn geweest?

De smaak:
Redelijk compact, zoetig, rijk, vullend. De kleur is niet zo geel als onze Nederlandse cake. Het is ook geen standaard biscuitdeeg. Het wordt dus wel veel gebruikt als kapsel voor taarten. Wat voor recept zou het geweest kunnen zijn?

[ Bericht 1% gewijzigd door Postbus100 op 12-03-2017 20:03:40 ]
pi_169466124
Nooit gesnapt waarom mensen een bepaald recept niet willen delen :')

Misschien kun je de persoon die de babyshowercake vragen om meer info?

Jouw omschrijving vind ik klinken als een gewone vanilla pound cake trouwens :9
pi_169466223
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 18:25 schreef Negentiendertig het volgende:
Nooit gesnapt waarom mensen een bepaald recept niet willen delen :')

Misschien kun je de persoon die de babyshowercake vragen om meer info?
Is ook nog een optie!
quote:
Jouw omschrijving vind ik klinken als een gewone vanilla pound cake trouwens :9
Goh, dat zou hem nog wel eens kunnen zijn ook :D Binnenkort eens proberen te maken :9
pi_169466258
quote:
2s.gif Op zondag 12 maart 2017 18:30 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Is ook nog een optie!

[..]

Goh, dat zou hem nog wel eens kunnen zijn ook :D Binnenkort eens proberen te maken :9
http://allrecipes.com/recipe/21702/grandmothers-pound-cake-ii/

Ticks all of the boxes, ben benieuwd of dat 'm is :)
pi_169466604
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 18:31 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

http://allrecipes.com/recipe/21702/grandmothers-pound-cake-ii/

Ticks all of the boxes, ben benieuwd of dat 'm is :)
Lastig te zien. Die eerste foto's lijken bijna te wit, maar dat kan ook aan de foto zelf liggen natuurlijk. En ze lijken iets te luchtig.

Dit lijkt iets compacter: http://www.marthastewart.com/337155/vanilla-pound-cake (en dan het filmpje rechts).

Ik zou 'm gewoon een keer moeten maken om te beoordelen of dat hem is. Je hebt me in ieder geval wel weer een nieuwe richting gegeven, dus thanks! :D (heb namelijk wel eens vaker naar recepten lopen zoeken, maar nooit iets goeds gevonden).
pi_169466778
Zo zag 'ie er ongeveer uit, dus dit kan 'm ook nog zijn:

cake-slice-065-mld109900_vert.jpg?itok=qJLBYn6H

http://www.marthastewart.(...)ake-vanilla-frosting
pi_169467976
Victoria sponge? Een biscuit deeg dus, maar vettiger door de toevoeging van gesmolten boter.
Ook veel gebruikt volgens mij is een angel food cake, maar dat is meer een chiffon volgens mij.
DLRP Passeport Annuel Dream
pi_169468428
Zou ook nog kunnen. Bij nader inzien is hij wat grijzer dan die gele cake die ik hierboven heb gepost. Grijs, redelijk compact, en je raakt er snel vol van. En verslavend lekker :9

Beetje Ó la dit: (Vegan Victoria), maar ik weet zeker dat het geen veganistische cake was.

303-vegan-egg-free-victoria-sponge-LH--5fa0dbef-551c-4625-a5c1-7797a889929d-0-1400x919.jpg

Het kan ook nog butter cake zijn:

P3238893-copy.jpg

[ Bericht 30% gewijzigd door Postbus100 op 12-03-2017 20:08:38 ]
pi_169638293
Het is een test morgen gaan mijn collega's testen


IngrediŰnten

Voor het deeg

350 gr speltbloem
2 tl bakpoeder
½ citroen, rasp
¼ tl zout
1 tl vanille-extract
175 gr witte basterd suiker
½ ei
250 gr boter

Voor de vulling
50 gram havermout
5 Ó 6 grote goudrenetten of jonagolds, in partjes
2 tl kaneel
3 el custardpoeder
4 el witte basterdsuiker
60 gr rozijnen

Mix alle ingrediŰnten voor de bodem, leg de deegbal even in de koelkast

Schil de appels
Maak een mengsel van suiker, custard poeder en kaneel.
Meng appelsukjes, rozijnen en suiker, custard en kaneel

Bekleed een vorm met deeg, doe de havermout over de bodem dit neemt vocht op, appelmengsel er op.
Slierten er overheen maken
Ongeveer een uur op 180 graden

IMG_zaqo85_zps8xhuid1w.jpg
pi_169638360
:Y)
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')