abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  zondag 18 december 2016 @ 20:41:28 #1
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167428824
registreer om deze reclame te verbergen
Met uit het vorige deel:

Sorry zit mobiel kan het even niets zo snel goed zetten met fotos uit vorig deel
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_167429215
Honeycomb is hier volgens mij niet te koop, maar in dat recept van Zo-is-dat staat hoe je het moet maken
  zondag 18 december 2016 @ 20:53:04 #3
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167429258
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 20:51 schreef computergirl het volgende:
Honeycomb is hier niet te koop, maar in dat recept staat hoe je het moet maken
Ah ja sorry niet helemaal gelezen :@ mijn oog viel alleen op de titel
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_167429336
registreer om deze reclame te verbergen
@computergirl qua inhoud een halve cake ongeveer. Elke tulband heeft een doorsnede van 14cm. De gehele vorm zelf is 31,5x31,5cm en 6cm hoog.

http://www.beppiebakgraag(...)ited-edition-4-stuks

Een grote bundt vind ik niet altijd handig. Deze kun je makkelijker bijv eentje invriezen of weggeven
pi_167431173
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 20:55 schreef Goitske het volgende:
@computergirl qua inhoud een halve cake ongeveer. Elke tulband heeft een doorsnede van 14cm. De gehele vorm zelf is 31,5x31,5cm en 6cm hoog.

http://www.beppiebakgraag(...)ited-edition-4-stuks

Een grote bundt vind ik niet altijd handig. Deze kun je makkelijker bijv eentje invriezen of weggeven
beppiebakgraag _O-
pi_167432086
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 20:53 schreef laziness het volgende:

[..]

Ah ja sorry niet helemaal gelezen :@ mijn oog viel alleen op de titel
Zeker een keer maken! Erg makkelijk en zo'n leuk effect :D
pi_167437191
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 21:44 schreef computergirl het volgende:

[..]

beppiebakgraag _O-
helaas niet mijn website _O-
  donderdag 22 december 2016 @ 22:28:08 #8
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_167538939
koekjes gevuld met Zwitserse meringue botercreme (rum-noten smaak) wat een heerlijke creme is dat. voor mij nooit meer botercreme zonder eiwit *O*
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zondag 25 december 2016 @ 13:19:56 #9
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167597148
Red velvet cake met frosting
3BC36F34-CC48-459C-9AC8-C044D314833E_zpsg1zyg4vr.jpg
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_167597936
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2016 13:19 schreef laziness het volgende:
Red velvet cake met frosting
[ link | afbeelding ]
Oooh super mooi
pi_167597965
IMG_20161225_134150_993_zpse2cwzcfv.jpg
IMG_20161225_101620_866_zpswyrvtxf0.jpg
IMG_20161225_101811_646_zpsyi3maxpk.jpg
pi_167599781
Bovenste is rocky road?
pi_167621658
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2016 15:56 schreef computergirl het volgende:
Bovenste is rocky road?
ja klopt
  vrijdag 30 december 2016 @ 21:39:47 #14
62053 Fixers
Princess Charming
pi_167760939
Nu voor de tweede keer een poging tot Pandancake gedaan. De eerste keer zakte de cake in tijdens het afkoelen. Ik dacht dat de cake gewoon net niet gaar was. Nu wat langer gebakken n ondersteboven laten afkoelen (wat ook in het recept staat). Maar nog steeds is mijn cake ingezakt, tegen de zwaartekracht in zelfs. :o Wat doe ik fout?

Ik gebruik het recept van The Dumpling Sisters, vergelijkbaar met dit:

Met als verschil dat in mijn recept het bakblik wel ingevet wordt en het uitkloppen van luchtbellen voor het bakken niet wordt gedaan.
  donderdag 5 januari 2017 @ 23:17:47 #15
78416 IJsmuts
Huh.., wat kijk je?
pi_167915012
Goedenavond bakkers! Ik ga een taart maken met fondant (2e keer, de 1e was drama :P ) en heb al redelijk wat gelezen, maar ik heb toch twee dingen waar ik niet helemaal uit kom, hopelijk kunnen jullie mij hier in adviseren (ik heb de taarten inmiddels gebakken en in de koelkast staan. Morgen wil ik ze afsmeren/strak maken en zaterdag de fondant erover en beetje opleuken)

> Wat is beter om de taart mee af te smeren, boter creme of ganache? Ik wil de taart zo strak mogelijk krijgen dus mijn idee is chocoladebotercreme en dan een dag in de koelkast. Ganache ken ik helemaal niet, maar ik lees dat dit ook goed gebruikt kan worden.

> ik heb gelezen dat ik de fondant het beste kan uitrollen op een werkblad bestoven met poedersuiker. Maar hoe krijg ik de fondant weer schoon als de fondant op de taart zit? Met een vochtig doekje ofzo? Het lijkt mij dat er toch ook op de kant die niet op het werkblad ligt poedersuiker komt.

> ik wil wat schuimpjes op de taart plakken, maar hiervoor wil ik geen botercreme gebruiken, maar iets doorzichtigs, een soort eetbare lijm van suiker ofzo? Kan dit en weten jullie hoe ik dat moet maken?

Thanks!
  Moderator vrijdag 6 januari 2017 @ 07:23:10 #16
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167917757
Plakken doen ze toch vaak met eigeel?
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_167917779
Ik zou niet plakken met rauw ei :N
Poedersuiker met een drupje water werkt prima :s)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  vrijdag 6 januari 2017 @ 08:12:51 #18
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_167918018
Ik zou met botercreme afsmeren.
Maar tegen de tijd dat je taart klaar is heb je 'm al drie dagen in de koelkast staan. Ik persoonlijk vind dat wel wat lang voor biscuit, er vanuit gaande dat ie daarna ook niet in 1x op is.
Je kan biscuit beter als je het gebakken hebt invriezen of in een lucht dichte zak buiten de koelkast bewaren.
Ik probeer 'm altijd zo vers mogelijk te serveren.

Wat tombo zegt, glazuur van poedersuiker en water plakt prima.

Maak een kwastje een heel klein beetje nat, veeg over de hele taart, dus niet alleen de vlekken en weg is de poedersuiker.
Alternatief is Crisco. Dit geeft geen vlekken.

[ Bericht 1% gewijzigd door laziness op 06-01-2017 08:25:00 ]
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 6 januari 2017 @ 08:43:30 #19
78416 IJsmuts
Huh.., wat kijk je?
pi_167918252
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 08:12 schreef laziness het volgende:
Ik zou met botercreme afsmeren.
Maar tegen de tijd dat je taart klaar is heb je 'm al drie dagen in de koelkast staan. Ik persoonlijk vind dat wel wat lang voor biscuit, er vanuit gaande dat ie daarna ook niet in 1x op is.
Je kan biscuit beter als je het gebakken hebt invriezen of in een lucht dichte zak buiten de koelkast bewaren.
Ik probeer 'm altijd zo vers mogelijk te serveren.

Wat tombo zegt, glazuur van poedersuiker en water plakt prima.

Maak een kwastje een heel klein beetje nat, veeg over de hele taart, dus niet alleen de vlekken en weg is de poedersuiker.
Alternatief is Crisco. Dit geeft geen vlekken.
dank voor je advies! 3 dagen voorbereiden is idd wel wat lang, maar helaas moet het nu even zo ivm de planning, weinig tijd! ik zal gaan afsmeren met botercreme en zal morgen wel wat plaatjes posten van het resultaat!
pi_167976413
Boehoe, vanochtend appelcake gebakken in mijn tulbandvorm. Vorm goed ingevet en gebloemd, maar hij kwam er alsnog niet goed uit. Iemand nog meer tips? Gebeurt me nl. altijd bij m'n tulband.

23vgkyp.jpg

(en de smaak valt me ook nog tegen, wel ok hoor, maar niet heel lekker).
  zondag 8 januari 2017 @ 14:29:25 #21
384886 Joosie200
mag het weten
pi_167976442
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 14:28 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, vanochtend appelcake gebakken in mijn tulbandvorm. Vorm goed ingevet en gebloemd, maar hij kwam er alsnog niet goed uit. Iemand nog meer tips? Gebeurt me nl. altijd bij m'n tulband.

[ afbeelding ]

(en de smaak valt me ook nog tegen, wel ok hoor, maar niet heel lekker).
Gebeurde die ene burgemeestervrouw toch ook bij HHB met sticky toffeecake?
Op donderdag 2 november 2017 00:39 schreef Fripsel het volgende:
Luister naar deze man!
pi_167979110
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 14:28 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, vanochtend appelcake gebakken in mijn tulbandvorm. Vorm goed ingevet en gebloemd, maar hij kwam er alsnog niet goed uit. Iemand nog meer tips? Gebeurt me nl. altijd bij m'n tulband.

[ afbeelding ]

(en de smaak valt me ook nog tegen, wel ok hoor, maar niet heel lekker).
heb je hem zeker 20 min laten afkoelen in de vorm? Je moet niet te snel lossen
En waarmee is het ingevet? Ik gebruik graag bij dat soort vormen panko spray

Ik heb zelf nordic ware lost altijd goed

[ Bericht 4% gewijzigd door Goitske op 08-01-2017 17:13:09 ]
pi_167980683
En misschien nog een idee de volgende keer je vulling ook wat bebloemen tegen vocht
pi_167982708
Ik had hem 10 minuten laten staan. Nog iets langer wachten dus. Ingevet met vloeibare boter en toen bebloemd. Vulling niet bebloemd, kan ik ook nog proberen.
pi_167983668
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 18:44 schreef Bleie het volgende:
Ik had hem 10 minuten laten staan. Nog iets langer wachten dus. Ingevet met vloeibare boter en toen bebloemd. Vulling niet bebloemd, kan ik ook nog proberen.
zeker 20 min liefst nog wat langer om zeker te zijn
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')