abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 23 december 2016 @ 12:37:28 #51
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_167549208
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 12:35 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Alleen die 2,5 uur enkele reis naar het strand elke keer is zo vervelend :+
Heb je geen weiland in de buurt? Ik kan hier zo over de sloot stappen..
De boer vind het helemaal prima en alleen maar mooi..
pi_167550526
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 11:03 schreef tailfox het volgende:

[..]

als je dat spel speelt met een simulatie comtrollers? Zou je dan een echt vliegtuig aan de grond kunnen zettrn?
Ik zou het (met 1000+ vlieguur in de Mirage van die sim :+ ) zelf niet aandurven in ieder geval.
Opstarten en rustig vliegen zou ik wel aandurven, bedienen van alle systemen ook prima. Maar dat "gevoel" wat je nodig hebt om te landen krijg je niet in een sim. 't is natuurlijk allemaal zonder getril, diepte, etc. Trek nu ook makkelijk 9G bochtjes om achter iemand te komen. Denk dat ik in het echt dan een half uur K.O. zou zijn _O-

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 23-12-2016 13:44:13 ]
pi_167572419
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 december 2016 12:25 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

:Y

Uurtje vliegeren staat ook gelijk aan een dag sportschool zo ongeveer..
Ik vind het superrelaxed iig.. beetje met de wind spelen.. beetje naar de horizon loeren etc

En je kan zo ver gaan als je zelf wilt.. mountainboard, buggy's, kiteboard etc of gewoon zonder al te veel trekkracht en lekker simpel met een tweelijns matras..
Je kan al voor een paar euro beginnen en het zo gek maken als je wilt.. :Y
Ja inderdaad! Ik had er toen een gehuurd, kleintje, maar er stond zoveel wind, en ik weeg niet veel, ik werd het hele strand over gesleurd. Heel vet.

Wil je me niet eens in een pb een voorbeeld sturen van een betaalbare vlieger die ik zou kunnen kopen? Ik heb er toen naar gekeken maar zag door de bomen het bos niet meer.
  zaterdag 24 december 2016 @ 13:31:39 #54
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_167575718
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2016 10:10 schreef Makrolon het volgende:

[..]

Ja inderdaad! Ik had er toen een gehuurd, kleintje, maar er stond zoveel wind, en ik weeg niet veel, ik werd het hele strand over gesleurd. Heel vet.

Wil je me niet eens in een pb een voorbeeld sturen van een betaalbare vlieger die ik zou kunnen kopen? Ik heb er toen naar gekeken maar zag door de bomen het bos niet meer.
Ik doe het gewoon hier, kunnen anderen ook gewoon meelezen.. ;)

Ik weet niet in welke streek je woont, maar juist omdat er zoveel keuze is, en je zoveel kanten uit kan, is daar niet 123 een antwoord op te geven.. Het ligt er helemaal aan welke kant je uit wilt..

Wat je het beste kunt doen is een spotgoedkoop matrasvliegertje kopen..
Ik heb er altijd eentje (van de aldi van nog geen tientje die gewoon prima vliegt) bij me voor introducees die ook eens willen proberen.. een minidingetje die ingepakt niet veel groter dan een paar handschoenen is..

Voordeel daarvan is dat je leert hoe een vlieger zich beweegt, gedraagt, en waar de wind en dode hoeken zitten, dat kun je het beste leren zonder dat ie trekt, dan hou je je aandacht op het vliegeren zelf.. kun je nog een beetje genieten van de omgeving en ben je iig nog veilig bezig.. (hier staan wel wat veiligheidstips, lees ze iig allemaal door, dit bedrijf kan trouwens alles op maat maken, hele relaxte en behulpzame mensen) https://www.siegersvliegers.nl/veilig-vliegeren.html

Onderschat de veiligheid niet, we hebben ooit eens iemand geholpen die met een splinternieuwe enorme tubekite van een euro of 1500 het strand op kwam.. geen enkele ervaring had, en de lijnen omgekeerd op zn kite had gemonteerd, die zou even gaan proberen met windkracht 6.. Dat had ook gewoon zn dood kunnen worden, het is dat we hem zagen aanklooien :{

Laat je dus altijd goed voorlichten, stel vragen en wees niet bang om andere aanwezige vliegeraars te vragen, bijna iedereen helpt elkaar (ook ervaren en onbekende lui met het landen, vangen en veilig wegleggen van tubekites na het varen bijv)
Voordeel daarvan is dat je vaak ter plekke ook wel eens een vlieger in je handen geduwd krijgt..

Heb je dat eenmaal onder controle, dan zou ik naar een goede vliegershop gaan en je eens goed laten informeren, er is ook niet echt 1 vlieger die altijd goed vliegt.. ik heb er een aantal zodat ik bij iedere windsterkte zo gek kan doen als ik zelf wil.. en de wind is vaak niet de hele dag door constant, dus kun je makkelijk een andere pakken..
Zij weten veel meer te vertellen en in te schatten na een babbeltje dan dat ik dat kan.. Het is hun beroep tenslotte (vrijwel altijd ontstaan uit hobby)

Mijn eigen eerste ervaring is een vergelijkbare:
Ik heb een jaar of 15 of nog langer geleden, voor het eerst kennis gemaakt met een naish tubekite (toen nog een van de weinige in NL) door een bevriende ervaren windsurfer die zn nieuwe speeltje even ging proberen in het weiland en "ik dat toch echt even moest komen bekijken"

Hij zegt tegen mij dat ik die trapeze maar even aan moet doen, dus dat doe ik, hij haakt me in, en ik ben opeens aan de andere kant van het weiland met prikkeldraad (en ik ben 195 en 110kg) Toen wist ik dus in ieder geval hoe het niet moest.. maar die methode raad ik niet aan.. O-)

Zelfs het oplaten van het ding was toen gevaarlijk voor verkeer, simpelweg omdat ze allemaal keken wat daar wel niet gebeurde, en er regelmatig mensen stopten en uitstapten om te vragen waar die "parachute" vandaan kwam.. _O-
Tegenwoordig snappen mensen wel wat een kite is..

Ik ben toen begonnen met een powerdemon, een deltamodel (driehoek) met stokken die razendsnel was en behoorlijk wat kracht had..

Maar beter begin je gewoon met een speelgoedmatrasje voor de basisprincipes, die kosten niets en zijn altijd leuk voor de lol, een vriendin of kinderen etc.. en voor die paar euro mag ie gewoon stuk gaan..
Zo kan iedereen even "proeven" ongeacht leeftijd, gewicht of kracht..

De grootte van een vlieger zegt in den beginne trouwens niets over hoe hard ie trekt, dat is puur de bouwwijze..

Have fun!

[ Bericht 1% gewijzigd door Zolderkamer op 24-12-2016 13:42:32 ]
pi_168218687
quote:
9s.gif Op zaterdag 17 december 2016 21:06 schreef OngeschiktX het volgende:
Het is zaterdagavond en zoals altijd heb ik geen ene fuck te doen. Het enige wat ik vandaag gedaan heb, is boodschappen en schoonmaken. Verder ben ik een beetje aan het uitkijken naar maandag wanneer ik weer mag werken. Ik heb eigenlijk helemaal niets te doen, misschien dat iemand hier nog een goed idee heeft.

Uitgangspunten:
- Ik ben 30
- Het moet alleen kunnen
- Het mag wat kosten, maar moet niet absurd veel zijn
- Niet blowen en dat soort dingen
- Ik heb een lege zolder van 5x7 over
- Ik heb geen garage om te klussen
- Ik heb geen auto om grote dingen te vervoeren
- Als het ergens anders is, moet het met het OV te doen zijn
- Geen instrument leren, al geprobeerd, maar ik kom niet verder en het geeft overlast voor de buren
- Sporten (hardlopen) doe ik al om fit te blijven, maar eigenlijk vind ik het niet leuk
- Ik heb weinig geduld

Het is zo zonde dat ik elk weekend maar zit te wachten tot het voorbij is zonder iets leuks te doen. Soms ga ik zelfs om 21:00 maar gewoon slapen omdat ik niets meer weet. Nu sta ik ook weer een beetje op dat punt. Ik zou wel iets willen klussen of bouwen, maar het probleem is vaak dat het of duur is, lastig te vervoeren en het lang duurt voordat het af is en daar heb ik dan weer geen geduld voor.
Word plaYer. . ..
Ga tinderen
pi_168218715
Of vissen!! Super ontspannend
pi_168219043
Rondjes tekenen zit geen eind aan.
Fietsen eten is gezonder dan het drinken van krokodillentranen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')