abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_167611808
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 22:33 schreef snoenk het volgende:
Fijne kerstdagen allemaal. Ik hoor hier sinds vandaag ook met mijn peuter O+
Gefeliciteerd met je peuter!! :D *O* Fijne verjaardag gehad? :)
  maandag 26 december 2016 @ 09:34:02 #177
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_167612404
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 23:26 schreef GotC het volgende:
Speaking of eten: Meneer eet na een hele periode (1.5 jaar? :X) ineens weer groenten! :o
Broccoli, rode bietjes, wortel..alles! Ik snap er niks van :+

Rauwkost at hij wel altijd prima, maar warme groenten werden vakkundig genegeerd.
OMG betekent dit dat er nog hoop is?!

Kerst... Wij hadden verwacht dit jaar kerst in het zkh te vieren dus geen plannen, en toen James zaterdagmiddag mee naar huis mocht hebben we dat lekker zo gelaten.

Saar is ook moe van de laatste weken en t feit dat mama er heel veel niet is geweest maakt dat ze nu om alles huilt. En(heel begrijpelijk) aan mij geplakt zit. Het is wel bizar hoeveel ze heeft bijgeleerd in 2 weken... ze praat echt heel goed ineens.

Fijne 2e kerstdag allemaal.

SPOILER: grote blije zus
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_167612478
Eten gaat hier eigenlijk wel redelijk. Favoriet is eigenlijk wel spinazie en broccoli. Van die laatste werkt ze zo hele stronken zonder saus of jus naar binnen. Ik moet er nog net niet van kokhalzen :')

En fruit is het vooral rood fruit. Aardbeien en vooral frambozen. Koop regelmatig een bakje en dat is ook binnen no time leeg. Banaan daarentegen blieft ze weer niet.

Prettige 2e kerstdag!
pi_167620455
registreer om deze reclame te verbergen
Hoe is het gisteren geweest Venco? Hopelijk viel het toch mee :*

Ik hoop dat iedereen leuke dag heeft (gehad)! ~:)

Wij zijn op vakantie met z'n 3. Het kwam zo uit dat dit het enige moment was om nog samen weg te gaan voordat de baby komt. En heel eerlijk bevalt het prima om zo de dagen relaxt door te brengen :D Geen afspraken, geen verplichtingen. We aten gisteren visjes op het strand en vandaag naar een museum geweest :)

Blij ei O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_167620680
Oh wat een fijne foto. En F zo lekker aan een pilsje, da's echt vakantie <3
pi_167621510
Mooie foto, GM. Wat prachtig om die liefde van Saar te zien voor haar broertje. Geniet van het samen zijn en lekker plakken. *; .

Fazz, heerlijk!! En wat een knappe vent heb je daar zeg. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167628714
registreer om deze reclame te verbergen
Venco, hoe was jullie kerst uiteindelijk? Ik ben het wel eens met Franny en Goitske.

GM, die foto zegt genoeg O+ O+ echt zooo fijn dat jullie weer samen thuis zijn.

Fazz, wat een knapperd! O+ Waar zijn jullie?

Hier een hang 2e kerstdag. Kleuter heeft ziek op bed gelegen bij opa en oma en de bijna-kleuters zitten er een beetje tegenaan te hikken. De afgelopen weken waren ook wel superdruk natuurlijk. Komende week lekker rustig aan doen.
pi_167633234
Gm, wat fijn dat jullie kerst thuis mochten vieren. Die foto O+

Venco, hopelijk was kerst gezellig. Ook eens met Goitske en Franny

Fazz O+

Kyara, hopelijk is M snel opgeknapt.

Hier een toffe eerste kerstdag. Riley ging half 10 naar bed. Tweede kerstdag was een stuk rustiger. We zijn even wezen wandelen en hebben gegourmet.
pi_167638705
Welkom en gefeliciteerd snoenk!
Ah GM wat een zoete foto, hoe gaat het nu? Met jou? En met James?
Fazz wat een heerlijke foto en wat fijn op vakantie! Als wij niet zo met het huis bezig waren (inclusief alle uitgaven die daarbij horen) waren we ook op vakantie geweest. Lekker weer zo te zien?

Kerst was hier relaxt, Kerstavond met zijn 3tjes met cadeaus, 1e Kerstdag brunch bij mijn familie en gisteren met zijn 3tjes naar het bos geweest en pannekoeken gegeten. O+
Vanochtend ben ik met B naar de geitenboerderij geweest voor de overdekte zandbak die daar staat, daar heeft mijnheer zich 2 uur lang in vermaakt. ^O^

Na zijn slaapje voor de zekerheid naar de dokter, hij heeft sinds het weekend bultjes op zijn gezicht vooral om zijn mond. Het lijkt verdomd veel op waterpokken maar die heeft ie al gehad en het blijft op zijn gezicht en breidt zich niet echt uit. Er zitten er 2 op zijn vinger en verder niets op zijn lichaam. Het lijkt ook niet te jeuken. Dus even een check voor de zekerheid. En daarna naar het Kerstdiner van mijn schoonfamilie waar ik niet meer over ga zeuren B-) :s) :D
pi_167674599
Wat zei de dokter, exode?

Wij genieten erg van de kerstvakantie. Omdat ik bij 20 weken zwangerschap al een soort opoe ben die na twee keer een trap oplopen een uur op de bank moet liggen ( :') ), doen we minder dan ik eigenlijk gepland had, maar ik geloof dat het ons allemaal bijzonder goed doet. I moest wel wennen aan vakantie en uit het normale ritme zijn. Tweede kerstdag en gisterochtend had ze drama- en driftmomenten, maar nu gaat het allemaal heel gezellig. Vanochtend heeft ze samen gespeeld met haar buurmeisjes, verder komen wat vrienden en familie op bezoek, kijken we veel filmpjes en we knuffelen ook veel. I kletst ons de oren van het hoofd, gisteren heeft ze gewoon tien minuten aan de telefoon gezeten met op en oma. En dan steeds ook zeggen 'Ik ben nog niet klaar met bellen hoor!'. Kortom, wat kan huismussen toch fijn zijn. *; . O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 28 december 2016 @ 15:30:43 #186
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167675732
Wat een vrolijkerd Fazz O+ Met zijn mooie blonde haren
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_167676213
Franny, het is waarschijnlijk hand, klauw mond gedoe :{ Het zit alleen op zijn gezicht en nu naast de paar bultjes op zijn hand ook op zijn voeten. Hij heeft er totaal geen last van en we kunnen er niets aan doen. Moet vanzelf wegtrekken dus.

Kerstdiner gisteren ging goed :@ :D We gingen een uur eerder aan tafel dan de bedoeling was en mijnheer had zijn buik al goed rond gegeten bij de borrel. Tussen de gangen mocht ie van tafel af om te spelen en toen alle kindjes klaar waren, hebben we de tv maar voor ze aangezet :D Klinkt stom en makkelijk maar dat uur eerder was erg fijn.
Hij is nu wel helemaal afgedraaid......Ligt al sinds 13:00 knock en was vanochtend niet te genieten.
pi_167697947
Zooo dat is een opluchting Exode!

Kerst was bij ons ook geslaagd, al heeft man met R. bij mijn familie, de hele middag op bed gelegen onder het mom 'middagslaapje'. (ook voor hem ja, of 'onderduiken') maar dat is niet erg, iedereen mag zijn eigen gang wat gaan. Op tijd gaan eten. Tweede kerstdag ook geslaagd en relaxed.

En toen kwam mijn verjaardag, waar ik hier advies over had gevraagd. De familie die verder weg kwam, kwam rond 12 uur, zoals afgesproken, redelijk op tijd aan tafel, na het eten ze allemaal naar buiten gestuurd en ik R. op bed gebracht. Even afbouwen van alle drukte en toen ze weer binnen kwamen, sliep hij en ik had nog even een rust moment! Geniaal idee dit. Heerlijk. Hij heeft mooi wat geslapen, de rest van de familie kwam en 's avonds met elkaar lekker gegeten. Ze hebben maar een kwartiertje ofzo gelopen maar het was genoeg. *O* Ik heb voor mijn verjaardag het moeder/zoon handboek gevraagd en gekregen (en twee gave spellen!), kan er nog niks over zeggen, maar de recensies waren lovend.

Oh en ik heb vast schaatsen voor R gekocht hahah. Gaan we over een tijdje ook maar eens proberen ;) die van Nijdam moeten heel goed zijn voor die kleintjes (verstelbaar, vanaf maat 24).
&lt;a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Mijn verkoop pagina kleertjes jongens&lt;/a&gt;
pi_167697956
Hoop dat het probleemloos blijft en snel wegtrekt exode!
En super dat het zo geslaagd was Hilmo, en nog gefeliciteerd!
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_167712105
Wij hadden vandaag het plan opgevat weer eens gebruik te maken van ons Blijdorp abonnement. Ik heb het nog nooit zo druk meegemaakt daar. _O- . Maar het deerde I verder niet. Die wurmt zich door mensenmassa's heen om iets te kunnen zien en wij hobbelen erachter aan. :D .

I heeft overigens de laatste tijd momenten waarop ze vaak en hartgrondig 'stomme mama' schreeuwt. Als ze haar zin niet krijgt, of 'gewoon' boos is. Meestal negeer ik het vooral, maar ik wil ook wel duidelijk grenzen aangeven. Maar als ik er weer teveel nadruk op leg, dan lijkt ze het alleen maar ng leuker te vinden om het te zeggen. Ik heb nu voor mijzelf wel 'de regel' dat als ze me zo noemt, ik dan wegloop en zeg dat ik het niet leuk vind bij haar te zijn als ze zo doet. Dat resulteerde vanochtend in tien minuten lang 'Stomme mama, jij hier komen, NU. Je mag niet weggaan, stomme mama. Kom hier!' Echt, alsof ik een hond ben. }:| . Ik heb vanochtend wel volgehouden dat ik pas terug zou komen als ze dat normaal zou vragen. Dat deed ze uiteindelijk wel, maar ik vind dit wel naar zeg.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167712578
Oeh. Niet leuk Franny :*
Laatst was Riley ook enorm boos op mij en toen riep ze dat ook. Ik heb toen gezegd dat ik wel heel veel van haar houd en het verder laten gaan.
Ik praat er dan over als de bui weer over is.

Ik zat nog te denken aan het commanderen waar het hier laatst over ging. En Chanty die er achter kwam dat zij eigenlijk ook best wel wat dingen opdraagt, omdat bij vragen je het antwoord 'nee' kan krijgen wat je op dat moment niet wil.
Dat herken ik hier dus ook. Er zijn dingen die ik gewoon graag wil zien (jas die opgehangen wordt op het haakje en niet ergens op grond wordt neergegooid bijvoorbeeld)
Nu commandeer ik het niet. Maar geef ik wel aan wat ik verwacht ("Als we thuis zijn, doen we de jas uit en hangen we die even op")
Maar nu vraag ik me dus af of zij die dingen niet als commanderen ervaart en mij daarom op die manier dus ook dingen laat merken dat 'nee' geen optie is :o
pi_167713958
In hoe je communiceert, valt denk ik altijd wel wat te verbeteren maar dat commanderende en op gebiedende wijze iets zeggen doen we eigenlijk nauwelijks/zelden. Ik praat meer 'feitelijk' en gedecideerd. Dus bijv "I, het is tijd om tandjes te poetsen. Kom je, we gaan naar boven.' En zeker zoals zij dat vanmorgen deed, zo doen wij nooit.

Eigenlijk vond dat gedoe vanmorgen niet eens zo naar. Vanmiddag in de dierentuin was een stuk vervelender. We gingen samen naar de wc, het was heel druk. In de wc trok ze allemaal wc-papier van de rol en toen ik haar zei dat ze dat niet mag doen, schreeuwde ze ook weer 'stomme mama' en kreeg ik ook nog een harde pets in mijn gezicht. En ik vind het erg lastig op zo'n moment. Je staat in een krappe wc, met wachtende mensen buiten en hoe reageer je dan. Meer dan: "ik vind het heel vervelend wat je doet I!", kon ik eigenlijk niet doen en dan kijkt ze me heel ondeugend aan. Ze voelt heel goed aan en weet ook heel goed wat wel en niet kan en het lijkt er echt op dat ze dan die grenzen opzoekt. Uiteindelijk krijg ik dan tien minuten later wel een knuffel. Dan wil ze het weer goedmaken. Ik herhaal dan wel dat ik het echt vervelend vond maar ook dat ik het fijn vind dat ze het goedmaakt. Het is alleen op het moment zelf, als je geslagen wordt en voor stomme mama uitgemaakt, wel echt rot vind ik. Ze gaat dan zo duidelijk over mijn grenzen heen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167714323
Franny, op die manier commanderen doe ik inderdaad nooit. Ik doe inderdaad meer zoals jij. Maar vroeg mezelf af of het voor haar anders overkomt.

Wat betreft de gebeurtenis van vanmiddag. Ik vind dat je goed gehandeld hebt. Bij peuters is het helaas heel veel herhalen. En zij kan door haar leeftijd bij boosheid haar emoties niet reguleren. Ze reageert dus echt puur uit emotie. En het is geen aanval op jou (al kan het soms heel erg voelen alsof het wel zo is) :*
pi_167716000
Dank je, Omen. :* . Het is inderdaad het verschil tussen iets weten en kunnen beredeneren versus hoe het voelt op zo'n moment. En ik vind het ook best erg dat als ze dichtbij me is en zich ineens naar me toedraait ik al automatisch mijn gezicht snel wegdraai omdat ik een pets of een prikkende vinger verwacht. Dat is voor mij wel een signaal dat ze de laatste tijd vaak over die grens heen is geweest.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167725540
Jeetje Franny, lijkt me heel heftig als je kind zulke dingen zegt en je regelmatig slaat :'( Volgens mij is de manier waarop je er mee omgaat heel goed, al klinkt het niet fijn dat ze geregeld je grenzen over gaat.
pi_167726392
Ja, het klinkt ook wel dramatisch zo. Maar de realiteit is ook wel weer dat ze 95% van de tijd een ontzettend lief en ook zorgzaam en gezellig meisje is waar ik enorm van geniet. Het is alleen zo dat als het 'mis' is, dan is het ook echt mis. Ze is er eentje van uitersten. Dat slaan was een tijdje terug op het kdv een issue, en daar lijkt het nu juist weer goed te gaan.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167738021
De oplossing bleek weer eens heel eenvoudig. Ze zei vanmorgen weer een keer 'stomme mama' en toen zei ik: ja, dit is ook wel een beetje stom, dat zou ik ook vinden als ik jou was.

Meteen klaar. 😏
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167748032
Hahaha heerlijk franny. Zo fijn om dat te ontdekken he. Vond ik ook toen ik hier de tip las om aan het einde van tv te kijken zelf op het knopje te laten drukken. Wetkt als een speer.
&lt;a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Mijn verkoop pagina kleertjes jongens&lt;/a&gt;
  vrijdag 30 december 2016 @ 16:54:21 #199
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_167748406
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 16:44 schreef Hilmo het volgende:
Hahaha heerlijk franny. Zo fijn om dat te ontdekken he. Vond ik ook toen ik hier de tip las om aan het einde van tv te kijken zelf op het knopje te laten drukken. Wetkt als een speer.
Deze werkt inderdaad hl goed! :D
Mama van 3!
pi_167752525
Erkennen en zelf laten doen, dat helpt hier veel drama voorkomen. Merkte het vandaag ook weer.
Ik knuffelde met S en O zei: "mijn mamma!", waarop ik zei: "maar ik ben ook S zijn mamma, h." Zij huilen. Maar toen dacht ik: waarom moet ik er ´tegenin´ gaan? Ik ben toch haar mamma? Ik moet oppassen dat ik niet meer achter haar uitspraak zoek. Dus nu zeg ik gewoon "ja, ik ben jouw mamma". Geen tranen meer :D

O kan schaatsen! Op van die dingen met twee ijzertjes. Helemaal los. Zo zoet :D
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')