abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 30 december 2016 @ 18:49:29 #201
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167752941
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 18:37 schreef Roomsnoes het volgende:
Erkennen en zelf laten doen, dat helpt hier veel drama voorkomen. Merkte het vandaag ook weer.
Ik knuffelde met S en O zei: "mijn mamma!", waarop ik zei: "maar ik ben ook S zijn mamma, h." Zij huilen. Maar toen dacht ik: waarom moet ik er ´tegenin´ gaan? Ik ben toch haar mamma? Ik moet oppassen dat ik niet meer achter haar uitspraak zoek. Dus nu zeg ik gewoon "ja, ik ben jouw mamma". Geen tranen meer :D

O kan schaatsen! Op van die dingen met twee ijzertjes. Helemaal los. Zo zoet :D
Hmmmm hier ook maar eens proberen. Niet dat Lucas dat bij mij doet, het is altijd MIJN papa als mijn man Amelie vast heeft. Hij gaat niet huilen, maar wel dreinen en zeuren dat Amelie in de box moet of bij mama moet. Vrees dat erkennen hier niet gaat werken :P

Dingen zelf laten doen werkt hier wel goed. Soms niet handig als je snel iets wilt doen, maar het voorkomt enorm veel strijd.

En wat knap, ik zag een foto op fb :D

Franny klinkt wel heftig dat slaan. Lucas begon een paar maanden geleden ook ineens met slaan, maar dat is bij een handjevol keren gebleven. Volgens mij was het een reactie op een wat consequentere aanpak van zijn gedrag.

Was gisteravond in de bios en zag dat er over een paar weken Masha en de beer draait (waar Lucas gek op is). Dus ik heb kaartjes besteld en dan gaan we met de tram naar den haag naar de kleuterbios O+ Vanochtend aan Lucas verteld dat we naar Masha en de beer gingen en toen mijn man een uur later thuis kwam, vroeg ik aan hem of hij aan papa kon vertellen wat we gaan doen over een paar weken. Ik was eigenlijk niet in de veronderstelling dat hij het nog zou weten maar hij zei warempel: Masha beer! Dat geheugen doet het al behoorlijk goed.

En hij wordt groot. Hij praat zoveel ineens, trekt zelf zijn sokken aan, bouwt een file met zijn auto's, doet een poging om binnen de lijntjes te kleuren en vertelt wat hij gedaan heeft op een dag. Te bedenken dat hij een jaar geleden net vijf woorden sprak ;( O+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_167773831
*binnenwalst*

Please. Zeg me dat dit slaapgezeik ooit weer over gaat :'(
de laatste weken is het zo ongelooflijk dramatisch. En mauw is niet twintig minuten wakker. Nee. Ze is 3, 4, 5 of zelfs 6 uur onafgebroken wakker midden in de nacht. Ik heb inmiddels echt het gevoel dat ik dood ga. Of wil. Heeft iemand tips of ervaringen? ;(
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_167774146
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 december 2016 04:12 schreef Stormqueen het volgende:
*binnenwalst*

Please. Zeg me dat dit slaapgezeik ooit weer over gaat :'(
de laatste weken is het zo ongelooflijk dramatisch. En mauw is niet twintig minuten wakker. Nee. Ze is 3, 4, 5 of zelfs 6 uur onafgebroken wakker midden in de nacht. Ik heb inmiddels echt het gevoel dat ik dood ga. Of wil. Heeft iemand tips of ervaringen? ;(
ja het gaat over, het is een fase het is een fase het is een fase -O-

Hier gaat het weer goed qua slapen alhoewel ik dat niet hardop durf te zeggen.

Als ze 18 zijn dan zijn wij het wel vergeten _O-
pi_167774153
registreer om deze reclame te verbergen
Ooit vast wel ja, sq. Maar dit klinkt toch wel heel heftig. Zegt ze iets of huilt ze? Kiezen op komst? Verder rip aan de nabestaanden, want dit klinkt aardig dodelinl zo, zeker in zwangere toestand. :*
pi_167774194
Misschien eens kijken wat de oorzaak is van het wakker zijn

Teun is bijv heel gevoelig voor warm of koud zijn.

Oplossing in de zomer was het drama dus is de slaapzak uit gegaan en sliep hij onder een lakentje. Nu in de winter heb ik van die dikke onsies gekocht bij de action heeft hij aan als pyjama omdat hij onder de dekens weg draait. Dunne pyjama is snachts wakker

Verder slapen de jongens hier beter onder een dekbed dan onder dekentje ookal zit die in een dekbedhoes

Verder tanden? Dromen? Overdag te druk? Misschien te veel veranderingen? Middagslaapje inkorten of afschaffen?
pi_167774500
Ik heb dat ook niet zo heel lang geleden gehad met Nora. Die sliep ook gebroken/amper snachts.

Het klinkt misschien heel lullig, maar het was inderdaad de kou. We hebben de verwarming wat hoger gezet in haar kamer, een warme pyama gekocht n wat ook onmisbaar is: sokken aan. Sindsdien slaapt ze veel beter.

Succes! Het is slopend ja.
pi_167774796
registreer om deze reclame te verbergen
Het gaat over SQ! Echt waar!
Vriendje is bij Ow er vaak naast gaan liggen op een matras (ik had toen Js naast mij). Met 27 maanden sliep Ow door (en dus nog een maandje voor Js ;) :') ) oh en hier hielp het slapen in een peuterbedje, nachtlampje en bed verplaatsen.

Franny, ik vind dat je het goed doet. Dat wat ze zegt en wat ze doet is niet leuk, maar ik denk dat ze zich niet bewust zijn wat ze echt precies zeggen. Ow zei, met de leeftijd van 2 jaar, vaak: "Ik wil alleen maar papa, jij bent niet lief papa is lief". Ik geloof echt dat hij mij ook lief vond maar wou laten weten dat hij liever papa even had. En nog geen idee had hoe hij dat politiek correct moest zeggen ;) .

Zo en poeh... Js zit ook echt ff met zichzelf in de knoop. Hij praat nu wel, maar kan nog zo vaak niet vertellen wat hij wil. Dan is het krijsen, op de grond liggen en overal mee gooien (en Ow in de buurt is, hem slaan). Vaak gaat het om iets heel kleins (verkeerd bordje) en ik probeer hem mee te nemen aan de hand dat hij mij het kan laten zien maar dat lukt meestal niet :')
En dat dan ongeveer 89x per dag :')
In hoever gaan jullie eigenlijk mee in dat soort eisen? (ander bordje, andere jas) Ik ben zelf van het: prima, geen strijd. Maar vriendje is een beetje klaar met de buien van Js.

Maandag gaan we ook even langs de huisarts. Hij heeft verschillende tics (in z'n oog wrijven en aan z'n oren trekken) en ik wil even uitsluiten dat het iets anders is dan een tic. Ook heeft hij eczeemachtige uitslag op z'n gezicht, dus even kijken of we daar iets voor kunnen krijgen.

Oh en Js is verder supertof hoor ;)
pi_167774812
Het is zeker niet de temperatuur. Middagslaapje doet ze ook nauwelijks. Het lijkt te beginnen met verlatingsangst en zodra ze wakker is blijft ze dat gewoon. Ze slaapt nit meer in, wat we ook proberen. Ze zegt ook doodleuk "mauw wakker" en gaat dan liggen zingen in je oor (ja dan ligt ze al naast me want in eigen bed terugleggen resulteert in hysterie waar half Eindhoven van meegeniet).

Dus ja. Dat wakker worden kan ik nog handelen. Dat wakker BLIJVEN...
disclaimer
Friettijdpietvoeding
  zaterdag 31 december 2016 @ 08:51:15 #209
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167774835
Of misschien een reactie op je zwangerschap en aanstaande komst van de baby? Lucas sliep en aantal maanden voor de bevalling ook ineens weer het slecht. Niet dat hij zo lang wakker was maar hij wilde niet meer alleen slapen. Hij sliep bij ons en later toen de baby er was ging man met hem in de logeerkamer slapen.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  zaterdag 31 december 2016 @ 08:54:20 #210
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167774871
Oh lees net dat ze al bij jullie ligt -O-
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  zaterdag 31 december 2016 @ 08:55:23 #211
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167774886
Loj hier laat ik hem veel kiezen en ga ik die strijd ook niet aan. Is het niet waard om een beker.

[ Bericht 1% gewijzigd door Chanty op 31-12-2016 10:01:05 ]
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_167775373
Pff SQ, dat is echt killing. Hoe gaat het bij logeren? Of heeft ze dat al een tijd niet gedaan? Heeft ze haar kiezen al allemaal?

Herkenbaar Loj, vriend is dit soort buien ook redelijk snel zat. Laten kiezen helpt vaak wel, of mee laten helpen. Als hij zelf ergens controle over lijkt te hebben scheelt het wel. Dat hij zelf de tv uit mag zetten als we gaan eten bijvoorbeeld en mag kiezen tussen twee borden. Niet zelf uit de kast laten pakken, want dat is weer te veel keus. Daarentegen moet hij dan weer wel aan tafel blijven zitten tot we klaar zijn met eten en dat is een strijd die we dan wel aangaan, want dat vinden we belangrijk. Desnoods met wat speelgoed.

Hebben jullie nog tips bij diarree? We hadden voor kerst allemaal even buikgriep maar Stip heeft sindsdien diarree. Gelukkig wel maar 1x per dag, maar zo dun dat die luier altijd doorlekt. Hij drinkt goed, maar drinkt alleen diksap dus dat is eigenlijk niet zo handig bij diarree. Thee, water of melk vertikt hij. Verder eet hij goed en met vezels (volkoren brood, appels, groenten).
pi_167775422
Loj, ik herken het ook wel een beetje. Enerzijds ben ik het wel met Chanty eens; niet alles is een strijd waard. Aan de andere kant, als dit heel ver gaat, ben je dus de hele dag bezig je kind het naar de zin te maken: oh wil je een andere beker, alsjeblieft andere beker. Andere jas? Hier een andere jas. En dan begin ik wel het gevoel te krijgen dat ik een soort loopjongetje/bediende ben van mijn kind, dat maar een kick hoeft te geven en ik regel het wel weer precies zoals zij het hebben wil. Dus ik vind het niet erg om daar soms in mee te gaan, maar ook niet de hele tijd. Dan zeg ik: je hebt nu deze beker gekregen, volgende keer krijg je weer de andere beker. Of laten kiezen en zelf dingen laten pakken, dat werkt ook goed.

Ik las laatst het boekje van Ionica Smeets over wetenschappelijke inzichten rond opvoeding. En zij schreef dat het voor hoe kinderen op latere leeftijd zijn van groot belang is dat ze als peuter ook al leren omgaan met teleurstelling. Het is dus niet slim om altijd mee te gaan met wat je kind graag wil maar ze ook te laten ervaren dat ze niet krijgen wat ze willen.

SQ, wat zwaar zeg. :{ ! Ik heb er geen ervaring mee, maar ik denk dat ik I dan maar achter de Ipad zou zetten en filmpjes zou laten kijken. Net zo lang tot ze zo slaperig is dat ze wel weer gaat slapen. Spelen mag dan duidelijk niet. Dat heb ik een keer zo aangepakt toen ze 's avonds niet kon slapen en dat werkte op zich wel. Maar ja, geen idee of dit de oplossing is. Sterkte ermee.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167775525
quote:
2s.gif Op zaterdag 31 december 2016 09:38 schreef Franny_G het volgende:
Loj, ik herken het ook wel een beetje. Enerzijds ben ik het wel met Chanty eens; niet alles is een strijd waard. Aan de andere kant, als dit heel ver gaat, ben je dus de hele dag bezig je kind het naar de zin te maken: oh wil je een andere beker, alsjeblieft andere beker. Andere jas? Hier een andere jas. En dan begin ik wel het gevoel te krijgen dat ik een soort loopjongetje/bediende ben van mijn kind, dat maar een kick hoeft te geven en ik regel het wel weer precies zoals zij het hebben wil. Dus ik vind het niet erg om daar soms in mee te gaan, maar ook niet de hele tijd. Dan zeg ik: je hebt nu deze beker gekregen, volgende keer krijg je weer de andere beker. Of laten kiezen en zelf dingen laten pakken, dat werkt ook goed.

Ik las laatst het boekje van Ionica Smeets over wetenschappelijke inzichten rond opvoeding. En zij schreef dat het voor hoe kinderen op latere leeftijd zijn van groot belang is dat ze als peuter ook al leren omgaan met teleurstelling. Het is dus niet slim om altijd mee te gaan met wat je kind graag wil maar ze ook te laten ervaren dat ze niet krijgen wat ze willen.

SQ, wat zwaar zeg. :{ ! Ik heb er geen ervaring mee, maar ik denk dat ik I dan maar achter de Ipad zou zetten en filmpjes zou laten kijken. Net zo lang tot ze zo slaperig is dat ze wel weer gaat slapen. Spelen mag dan duidelijk niet. Dat heb ik een keer zo aangepakt toen ze 's avonds niet kon slapen en dat werkte op zich wel. Maar ja, geen idee of dit de oplossing is. Sterkte ermee.
Wij hebben dat ook een keer gedaan en dat vond meneer wel erg leuk dus ging ie roepen om de iPad als ie wakker werd :X

Dat geheenenweer is idd erg storend. Als ie dus gekozen heeft is dat het ook en wissel ik het niet meer om.
pi_167775608
Dot, I had het laatst ook en het duurde best lang. Ik heb inderdaad vooral erop gelet dat ze goed dronk en vezelrijk eten kreeg en verder of ze alert bleef en actief etc. Het ging vanzelf weer over. Jammer dat hij zo weinig wil drinken verder. Misschien een keer een uitzondering maken en bijvoorbeeld chocolademelk of iets anders proberen? Waterijsjes gaan er vaak ook wel in. Of yoghurt, soep.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167775675
SQ, ik zou het in dit geval toch proberen te doorbreken met steeds 5 of 10 minuten (hysterisch) laten huilen geloof ik. Dan Eindhoven maar even de oordopjes in. Niet pakken, wel steeds er even heen en welterusten zeggen. Desnoods de buren van te voren waarschuwen.

Wat een ellende.

Ik ga hier de kamers binnenkort omgooien omdat baby en ik elkaar wakker houden ;(
pi_167775706
Jaa, slaaptraining! *O* . :P .

(Ik moet denken aan de discussies hierover elders. Maar ik zou het inderdaad ook het proberen waard vinden.)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167775722
Tsja, het is geen hele kleine baby meer he, dat verandert de zaak. En het lijkt me ook niet goed voor de kleine Mauw eerlijk gezegd om de halve nacht wakker te zijn. :P
pi_167775757
Ik heb het bij mijn oudste op een gegeven moment ook 'moeten' doen. Het kost van te voren veel energie en het is even heel moeilijk vind ik, maar in realiteit had het veel sneller en beter effect dan ik had durven hopen. En ik weet zeker dat ik haar geen trauma heb aangedaan :7 . Ze was een jaar of 2 toen.
pi_167775809
Ik heb het afgelopen jaar ook een keer gedaan toen de gewoonte erin was geslopen dat als I niet wilde slapen ik haar dan maar mee naar beneden nam of even bij mij in bed. En het was met inderdaad even heel consequent zijn en die regels gebruiken binnen no time weer normaal.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zaterdag 31 december 2016 @ 10:08:21 #221
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167775884
quote:
2s.gif Op zaterdag 31 december 2016 09:38 schreef Franny_G het volgende:
Loj, ik herken het ook wel een beetje. Enerzijds ben ik het wel met Chanty eens; niet alles is een strijd waard. Aan de andere kant, als dit heel ver gaat, ben je dus de hele dag bezig je kind het naar de zin te maken: oh wil je een andere beker, alsjeblieft andere beker. Andere jas? Hier een andere jas. En dan begin ik wel het gevoel te krijgen dat ik een soort loopjongetje/bediende ben van mijn kind, dat maar een kick hoeft te geven en ik regel het wel weer precies zoals zij het hebben wil. Dus ik vind het niet erg om daar soms in mee te gaan, maar ook niet de hele tijd. Dan zeg ik: je hebt nu deze beker gekregen, volgende keer krijg je weer de andere beker. Of laten kiezen en zelf dingen laten pakken, dat werkt ook goed.

Ik las laatst het boekje van Ionica Smeets over wetenschappelijke inzichten rond opvoeding. En zij schreef dat het voor hoe kinderen op latere leeftijd zijn van groot belang is dat ze als peuter ook al leren omgaan met teleurstelling. Het is dus niet slim om altijd mee te gaan met wat je kind graag wil maar ze ook te laten ervaren dat ze niet krijgen wat ze willen.

SQ, wat zwaar zeg. :{ ! Ik heb er geen ervaring mee, maar ik denk dat ik I dan maar achter de Ipad zou zetten en filmpjes zou laten kijken. Net zo lang tot ze zo slaperig is dat ze wel weer gaat slapen. Spelen mag dan duidelijk niet. Dat heb ik een keer zo aangepakt toen ze 's avonds niet kon slapen en dat werkte op zich wel. Maar ja, geen idee of dit de oplossing is. Sterkte ermee.
Daarom zeg ik dus dat ik hem veel laat kiezen ;) Omdat als ik hem laat kiezen waar ik vind dat hij mag kiezen, ik een strijd voorkom. Niet omdat hij dus maar alles mag beslissen want de dingen die ik wel belangrijk vind, daar heeft hij geen keuze in. Verschil is dat ik bij die strijd kan beargumenteren waarom ik iets wil. "We doen die groene jas aan, want het is te koud voor die blauwe jas", "regenlaarsjes doen we alleen aan als het regent", "mama zet jou in de autostoel anders wordt de hele auto vies". Maar ik kan geen zinnig argument bedenken waarom hij niet de gele beker mag ipv de groene of zijn trui met dino's aan mag ipv met auto's.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_167775924
Ja ik ben ook veel te slap daarin. Maar na een paar uur steeds heen en weer lopen ben je gewoon geneigd eieren voor je geld te kiezen :@
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_167775933
Jeetje SQ, ik kan je allerlei adviezen geven maar dat is allemaal uit derde hand zeg maar niet uit eigen ervaring.
Mijn nichtje van nu ruim 2,5 jaar is altijd een pittige tante geweest inclusief slecht slapen, vroeg wakker, niet te troosten. Het klinkt simpel en idioot maar toen mijn schoonzus overstapte op laat maar even gewoon huilen is het minder geworden. Het is nog steeds geen langslaper en soms is er nog strijd (en niet strijd zoals wij ervaren met B maar echt strijd) maar 9 van de 10 keer slaapt ze nu gewoon 's nachts en wordt om 06:00 wakker.
En dat even laten huilen was in het begin ook meer dan een uur overigens. En dat overstappen op 'laat maar even huilen' was een maand of 3 geleden zelfde leeftijd als Mauw nu volgens mij? En ons neefje van 6 sliep daar gewoon doorheen, want dat was voor hun de reden om steeds te gaan troosten en alles uit de kast te halen. Bang dat hij wakker zou worden.

En verder heb je niets aan mij wat betreft tips. Alleen sterkte, klinkt enorm pittig.
  zaterdag 31 december 2016 @ 10:20:21 #224
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167776097
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 december 2016 10:11 schreef Stormqueen het volgende:
Ja ik ben ook veel te slap daarin. Maar na een paar uur steeds heen en weer lopen ben je gewoon geneigd eieren voor je geld te kiezen :@
En je man dan? Ik kan dat ook nooit maar man heeft hier wel een lange adem.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_167776104
Sorry, geen diarree tips Dot.

Ik ga trouwens altijd met mijn rug naar Js liggen als hij weer tussen ons in ligt. Leg hem altijd uit dat het geen speeltijd is, dat ik dus ga slapen maar wel bij hem blijf. (Vriendje doet hetzelfde en het werkt hier redelijk).
En de slaaptraining. Als je wanhopig bent, gewoon proberen inderdaad. Hoe vervelend het ook voelt, je kan maar 4 maanden op 3 uur slaap leven :7
En ga vooral vannacht geen nieuwe dingen uitproberen, ze gaat vast wakker worden van het vuurwerk :)

Dank voor de reacties. Ik blijf het lastig vinden hoor. Toen ik vorige week naar Blijdorp ging om een nieuw Bokitobordje te kopen dacht ik echt wel: waar ben ik mee bezig. Maar inderdaad: die strijd :') Die naam heb ik even opgeslagen Franny, klinkt interessant :)
pi_167776172
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 december 2016 10:20 schreef Chanty het volgende:

[..]

En je man dan? Ik kan dat ook nooit maar man heeft hier wel een lange adem.
na een paar uur ja? Knap hoor. Ik ken er maar weinig die dat kunnen :@
disclaimer
Friettijdpietvoeding
  zaterdag 31 december 2016 @ 10:44:54 #227
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167776783
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 december 2016 10:23 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

na een paar uur ja? Knap hoor. Ik ken er maar weinig die dat kunnen :@
Jup. Steeds weer terug gaan, troosten en uitleggen dat hij in zijn eigen bed moet slapen en papa boven slaapt bij mama. Nu heeft Lucas het maar een paar keer meer dan twee uur volgehouden. Hier was het slaapissue beide keren in een week stukken verbeterd.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_167777344
SQ geen tips. Hopelijk een korte fase :*

Hier ga ik meestal 1 of 2 keer mee in het kiezen. Daarna mag ze nog een keer kiezen en verander ik niet meer.
Ik heb trouwens het idee dat het kiezen een uiting is om boos te kunnen worden. Dat er op dat moment iets anders dwars zit wat er even uit moet.
En als laatste. Riley kon echt niet kiezen. Liet ik haar kiezen tussen twee dingen was het standaard drama. Koos ik dan was het geen probleem.
pi_167777576
En nog wat betreft diarree Dot: water verergert het ook, ja je moet goed drinken met diarree maar met teveel drinken wordt je poep dun. Peer en appel werken het ook in de hand overigens. Zout is goed dan gaat ie vocht vasthouden.
En verder wellicht even wit brood ipv bruin, bruin is lastiger te verteren voor de darmen die nu toch al hard moeten werken. (jaja ik heb al die hippe darmen boeken gelezen)
pi_167778035
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 10:08 schreef Chanty het volgende:

[..]

Daarom zeg ik dus dat ik hem veel laat kiezen ;) Omdat als ik hem laat kiezen waar ik vind dat hij mag kiezen, ik een strijd voorkom. Niet omdat hij dus maar alles mag beslissen want de dingen die ik wel belangrijk vind, daar heeft hij geen keuze in. Verschil is dat ik bij die strijd kan beargumenteren waarom ik iets wil. "We doen die groene jas aan, want het is te koud voor die blauwe jas", "regenlaarsjes doen we alleen aan als het regent", "mama zet jou in de autostoel anders wordt de hele auto vies". Maar ik kan geen zinnig argument bedenken waarom hij niet de gele beker mag ipv de groene of zijn trui met dino's aan mag ipv met auto's.
Ja precies, zo doe ik het ook. Behalve dan met bekers: als er al drinken in de beker is gedaan, ga ik dat niet overgieten in een andere beker. Maar dit is wel een theoretisch geval voor mij, want I heeft over borden en bekers eigenlijk geen uitgesproken mening.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zaterdag 31 december 2016 @ 11:43:02 #231
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_167778480
quote:
2s.gif Op zaterdag 31 december 2016 11:30 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Ja precies, zo doe ik het ook. Behalve dan met bekers: als er al drinken in de beker is gedaan, ga ik dat niet overgieten in een andere beker. Maar dit is wel een theoretisch geval voor mij, want I heeft over borden en bekers eigenlijk geen uitgesproken mening.
nee de keer dat ik het vergeet te vragen dan heeft hij inderdaad pech. Maar ook dan kun je dus beargumenteren dat het drinken er al in zit. Vind ik heel wat anders dan uit principe je kind maar gewoon iets geven terwijl het een kleine moeite is om even te vragen wat weer een hoop gedoe voorkomt.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_167780565
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 11:13 schreef exode het volgende:
En nog wat betreft diarree Dot: water verergert het ook, ja je moet goed drinken met diarree maar met teveel drinken wordt je poep dun. Peer en appel werken het ook in de hand overigens. Zout is goed dan gaat ie vocht vasthouden.
En verder wellicht even wit brood ipv bruin, bruin is lastiger te verteren voor de darmen die nu toch al hard moeten werken. (jaja ik heb al die hippe darmen boeken gelezen)
Spees de ditiste vertelde me ooit dat het juist goed is om vezels binnen te krijgen en dat het een fabeltje is dat wit brood verstopt. Net als dat banaan zou verstoppen.

We gaan iig zn diksap even inperken. Net dronk hij een beker thee dus dat is iig al beter :)

We hebben net een locomotief gemaakt van twee grote kartonnen dozen. Hele blije peuter O+
pi_167780961
Oef SQ, wat loodzwaar ;( Geen tips helaas, alleen een dikke knuffel van ver.
En kiezen, als ik jullie lees heb ik altijd het idee dat mijn peuter over algemeen een vrij easygoing exemplaar is (hoewel dat van dag tot dag niet altijd zo voelt :@ ) Hij mag soms kiezen, wordt soms boos (los van of hij zelf heeft gekozen of ik), we zijn behoorlijk consequent maar gaan inderdaad niet elke strijd aan.

En verder zit ik weer een beetje in een ik-ben-hier-niet-voor-gemaakt-wat-een-prutmoeder-ben-ik-ook-periode geloof ik :X Maar dat kan ook gewoon met al weken onrustige slaapsituatie van zowel snothoestpeuter als snothoestmoeder te maken hebben
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_167782349
Jm :*

Een tijdje terug stond er een artikel over de 70/30 regel (Engels artikel)
Ik vond het een heel fijn artikel. Het gaat erover dat je aan het eind van de dag kijkt hoe je dag is gegaan. En dat je er dan achterkomt dat de dag meestal niet zo slecht was als jij dacht.
Het heeft mij wel geholpen op momenten dat ik het idee had dat ik een prutmoeder ben. Misschien heb je er wat aan :*
pi_167782656
Ik bedoel ook niet dat wit brood verstopt hoor Dot, maar het is makkelijker te verteren door je darmen. Bij diarree maken ze al overuren. Ik moet in ieder geval niet denken aan vezels als ik last van mijn darmen heb.... :@
pi_167786471
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 13:52 schreef exode het volgende:
Ik bedoel ook niet dat wit brood verstopt hoor Dot, maar het is makkelijker te verteren door je darmen. Bij diarree maken ze al overuren. Ik moet in ieder geval niet denken aan vezels als ik last van mijn darmen heb.... :@
Ahh zo :) Beschuitjes gaan er ook goed in. Hij lijkt er ook eigenlijk niet zon last van te hebben vreemd genoeg. Het is maar die ene luier per dag ook.
pi_167797627
Poe SQ :{ hele zware nachten zo zeg! Tips heb ik niet, ik hoop wel voor je dat het snel beter wordt :*

Halen jullie je peuters straks uit bed? Ik neig naar niet, tenzij hij zelf wakker wordt natuurlijk :) We zijn voor het eerst in jaren thuis met oudjaar, volgens mij gaat het er hier in de buurt best beschaafd aan toe :P
  zaterdag 31 december 2016 @ 22:32:37 #238
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_167797705
Nee hoor, haal ze niet uit bed :) . Ben allang blij dat ze uberhaupt slapen :') .

Om die reden gaan wij nu ook al naar bed en vraag me af of ik mezelf wel weer uit bed ga slepen.

Life with kids ;( :O .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_167797987
Ik haal Riley rond half 12 uit bed.
pi_167798009
Uit bed halen? Welk bed? Dacht je dat O ging slapen? Die gaat het nieuwe jaar wel halen :')

Gelukkig is ze net zo vrolijk als anders en roept ze bij elke vuurpijl "oi, pangpang!!"
pi_167798121
Sac slaapt en aangezien ze de knallen vanmiddag al eng worden halen we enkel grote zus uit bed als het lukt.

Sq sterkte met de zware nachten.
  zaterdag 31 december 2016 @ 22:57:29 #242
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_167798137
Hier maken we Melle ook niet wakker. Zijn bij mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder vertelde trots hoe ze Melle bietjes en stamppot andijvie heeft gedwangvoederd met als lokkertje zijn toetje... hij moest per se proeven want anders leert hij het nooit zei ze. -O- alles wat ik probeer niet met eten te doen. Ik probeer te vertrouwen op dat hij het zelf zal leren en gaan eten, en ik wil niet dat toetje een beloning is en groente een straf...

En nu voel ik me kut. Want ik voel het onderliggende commentaar... en ik ben bang dat ze eigenlijk gelijk heeft (hij heeft het nu tenminste geproefd, en zal hij het anders wel leren?)...

@SQ wat rot dat ze zo slecht slaapt nu... ik heb echt nul advies voor je, maar ik zou echt radeloos zijn en ook maar slaaptraining gaan proberen ofzo. 2/5/10/15 doen wij sowieso eigenlijk al. Zou het nog aan het nieuwe bed kunnen liggen?

Verder kijk ik uit naar 2017. Het zal nog steeds niet makkelijk zijn, maar het kan alleen maar beter en mooier worden.
pi_167798389
Kwakz0r je kunt je schuldig voelen maar daar koop je niks voor. Mijn schoonouders hebben ook wel andere methodes dan ik en ik denk laat maar dat is daar dit is hier

Jan is drama met eten, Teun wil wel proeven ik laat het grotendeels gaan. Hij wel bij dingen die ze zeker lusten van je eet anders idd geen toetje want als je zegt heb geen honger dus wil mijn warme eten niet, dan heb je ook geen honger voor het toetje
pi_167798393
Ow haal ik ook uit bed. Hij wou wakker gemaakt worden.
Maar Js laat ik liggen (om hem rond half 1-1 uur uit bed te halen om naar huis te gaan ;) )

Oh en Kwak, ik heb wel vaak dingen waarvan ik denk bij (schoon)ouders ben het hier niet helemaal mee eens.
Maar weet je wantij heel veel rust heeft gegeven op dat punt? Dat mijn opvoeding de basis is, dat is wat ze dagelijks meemaken. Bij de oma's gaat het soms anders, zijn er andere regels en worden ze meer verwend. Dat probeer ik los te laten, het gaat mij erom hoe vriendje en ik het doen :)
kom niet echt lekker uit m'n woorden, de champagne is al open ;)
pi_167798573
I was eind van de middag en begin avond zo sneu en beroerd van een fikse verkoudheid.. Die was heel blij dat ze in haar bedje lag en ik hoop voor haar dat ze lekker doorslaapt.

We waren vandaag nog in het Kinderboekenmuseum en dat was erg leuk. Speciale kikker tentoonstelling hebben ze.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zaterdag 31 december 2016 @ 23:25:11 #246
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_167798641
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 23:12 schreef Loj het volgende:
Ow haal ik ook uit bed. Hij wou wakker gemaakt worden.
Maar Js laat ik liggen (om hem rond half 1-1 uur uit bed te halen om naar huis te gaan ;) )

Oh en Kwak, ik heb wel vaak dingen waarvan ik denk bij (schoon)ouders ben het hier niet helemaal mee eens.
Maar weet je wantij heel veel rust heeft gegeven op dat punt? Dat mijn opvoeding de basis is, dat is wat ze dagelijks meemaken. Bij de oma's gaat het soms anders, zijn er andere regels en worden ze meer verwend. Dat probeer ik los te laten, het gaat mij erom hoe vriendje en ik het doen :)
kom niet echt lekker uit m'n woorden, de champagne is al open ;)
Mja het is niet zozeer dat ik me druk maak over dat zij het anders doen. Het is de twijfel nu ik hoor dat hij wel dingen eet op deze manier. J en zijn broers en zussen eten alles, zijn niet eetgestoord en zijn ook zo opgevoed... zou ik het dan niet ook zo moeten aanpakken ipv mijn 'softe' manier?

Ik heb zelf geen goed voorbeeld: mijn ouders waren minder streng / ik heel koppig, en ik ben nog steeds een hele hele slechte eter, met een eetstoornisverleden.

Dat maakt dit onderwerp moeilijk voor me. Vind het moeilijk echt overtuigd te zijn van mezelf.
pi_167799347
Teun slaapt door, Jan is altijd uit bed gegaan zit nu ook bij mij wilde er uit. Teun ook maar is te diep in slaap
  zondag 1 januari 2017 @ 00:26:19 #248
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_167799816
Gelukkig Nieuwjaar iedereen :)

Ik had verwacht dat Nora wel wakker zou worden om 00.00u, maar dat lijkt niet het geval :)

Lastig is dat Kwak, niet weten waar je goed aan doet.
Ik denk niet dat je echt iets hebt aan de praktijkvoorbeelden. Mijn ouders waren helemaal niet streng mbt eten, als ik niet wilde eten was het prima en als ik iets echt heel vies vond (spruitjes, witlof) dan maakte ze andere groente voor me. Inmiddels lust ik alles (ben zelfs dol op spruitjes en witlof :)). Mijn man moest wel altijd alles proeven en een minimale portie eten en die lust nog steeds veel dingen niet (al verbeterd dat ook met de jaren :)).
Ik denk dat het ook heel erg per kind verschilt.
Ik denk dat het wel heel belangrijk is dat je niet dwingt tot eten, dat lijkt me wel echt een aversie creeren.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_167800428
Gelukkig nieuwjaar! Ik wens iedereen veel liefde en warmte toe :*

O is tot 00.20 wakker gebleven. Liep toen naar de kast om haar speen te pakken en toe ze naar bed werd gebracht viel ze in slaap toen ze haar kussen raakte. En tof dat ze het vuurwerk vond! "Bangbang, meer bang! Oiii bang, oi grote bang!" [bang=pang, obviously]
Kleine held. Dapperder dan haar moeder. :D
  zondag 1 januari 2017 @ 01:17:24 #250
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_167800728
Gelukkig nieuwjaar!!!
Hier hebben de peuterdame en haar kleuterbroer heerlijk doorgeslapen om 12 u (maar ze lag er ook pas om half 10 in). Onze oudste (10) ligt net te slapen, nog aan het nagenieten van hetzelf vuurwerk afsteken. Elin vond het vuurwerk erg leuk. Gezellig met alle buurtkinderen buiten vuurwerk afsteken, sterretjes erbij en lekker kijken naar wat de grote kinderen en de papa's allemaal aan het doen zijn (liefst er zo dicht mogelijk bij uiteraard).
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')