abonnement Unibet Coolblue
pi_167804902
Gelukkig nieuwjaar iedereen. Ow wou alleen maar slapen en gen vuurwerk meer kijken. Prima natuurlijk :)
Helaas kreeg Ow vannacht groeipijnen (denk ik) in z'n benen. Dus die werd om het uur huilend wakker (tussen ons in). Ach, heb nog een week vakantie zullen we maar zeggen :)

Kwak, gisteren toevallig eenzelfde soort iets gehad. Ik ging Js in bed leggen bij m'n moeder, hij ging liggen en zei: "doei". Thuis moeten we erbij zijn tot hij slaapt.
Maar ik weet dat mijn moeder hem regelmatig heeft laten huilen.
Ga ik dat nu ook doen, want het werkt? Nee, want dat voelt gewoon niet goed!

"dwangvoeden" voelt voor jou toch niet goed? Misschien dat het wel werkt, maar dan is het anders dan jouw ideeen over opvoeden (en die mogen er gewoon zijn!).
Dus zolang je geen noodzaak ziet om het te veranderen (ondergewicht) zou ik het niet doen.

Js eet momenteel ook niet veel meer dan tomaatjes en komkommer. Prima, ik bied alles aan maar ga geen strijd aan. Met Ow ben ik een half jaar geleden wel begonnen met het "een hapje" proeven. Maar hij snapt echt waarom ik dat aan hem vraag (Js snapt oorzaak-gevolg wel, maar nog niet de achterliggende gedachte, zover is mijn bijna kleuter nu wel). :*
  zondag 1 januari 2017 @ 12:51:41 #272
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_167805734
Kwak, ik ben enig kind en een moeilijke eter. Mijn moeder heeft altijd gedacht dat het aan haar opvoeding lag. Maar sommige dingen zitten ook gewoon echt in het kind zelf. Mijn een-eiige tweeling heeft hetzelfde genenpakket, dezelfde basis en dezelfde opvoeding. Toch lust J veel en wil ook veel proeven en is D altijd aan het miepen over eten en eet het liefste alleen maar brood met pindakaas. Voor mijn moeder is dit een enorme eye-opener. Blijf bij wat goed voor jou voelt. En bedenk ook dat kinderen anders zijn bij anderen. Ook bij opa en oma. Dus misschien eten ze daar wel omdat ze oma willen pleasen. Dat wil niet zeggen dat het thuis ook zo zou werken. Luister naar je onderbuik gevoel. Jij kent jouw kind het beste! :*

Gelukkig nieuwjaar allemaal!
  zondag 1 januari 2017 @ 13:01:25 #273
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_167805906
Bedankt voor alle lieve reacties! Ik ga het eens laten bezinken allemaal.

@Burdie en Omen ook een goed punt. Ik probeer er zo ontspannen mogelijk bij te zitten - ik had serieus tot ik gisteren het verhaal van schoonmoeder hoorde niet gedacht dat hij uberhaupt gedwongen zou kúnnen worden tot eten.
Kwak
pi_167806107
Kwakzor al goede tips gegeven. Eten en kinderen het blijft lastig maar dwingen werkt hier echt niet. Oudste een beetje met proeven maar dat komt nu ook vanuit haar zelf.

Maar het blijft ontzettend lastig als andere zich er mee gaan bemoeien. Mijn sm zegt ook altijd ja je nichtjes die eten zo goed, die miepen nooit. Ook tegen iedereen die het wil horen en dan ja sac en ean eten bijna niks.
En ik trek mij dat altijd heel erg aan.
pi_167806357
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2017 13:14 schreef ferrari_rood het volgende:
Kwakzor al goede tips gegeven. Eten en kinderen het blijft lastig maar dwingen werkt hier echt niet. Oudste een beetje met proeven maar dat komt nu ook vanuit haar zelf.

Maar het blijft ontzettend lastig als andere zich er mee gaan bemoeien. Mijn sm zegt ook altijd ja je nichtjes die eten zo goed, die miepen nooit. Ook tegen iedereen die het wil horen en dan ja sac en ean eten bijna niks.
En ik trek mij dat altijd heel erg aan.
ik heb weet ik hoe vaak gehoord in mijn omgeving dat onze kinderen moeilijk doen met eten en dat klopt. En dan er achter aan ja wij hebben altijd alles aangeboden daarom eet ... wel goed

Ik trok het mij altijd aan want ik heb ook alles aangeboden maar Jan is op zijn 2de in een fase gegaan waarbij alles weigerde. Eet nu wel weer aardappels vlees en macaroni met groente etc maar gewoon groente nee hoor. Bepaalde stamppotten wel maar Los groente erbij niet. Ik accepteer het. Bied het aan eet je niet prima zoek het uit. Dat gevecht win je nooit zeggen zelfs de kinderartsen op mijn werk.

Teun eet beter, probeert wel lust soms iets wel soms niet maar is prima

En de grootste grap? Mijn schoonzusjes hebben nu een 2de de oudste is altijd van niet eten maar vreten ik krijg kriebels van de manier van eten brrr
De jongste is nu een 7 maand en is drama met vast voedsel, wil geen pap, slaapt nog niet door snachts etc en nu zien ze pas dat het kind afhankelijk is en niet opvoeding het altijd uitmaakt
pi_167807933
Kwak, het kan inderdaad allemaal zo verschillend uitpakken, het is niet zo één op één te koppelen aan een bepaalde methode denk ik. Ik kan het met I heel goed loslaten, juist omdat ik als kind ook een moeilijke eter was en weet dat het bij mij vanzelf goed is gekomen. Ik lust vrijwel alles, ik eet nog steeds geen enorme hoeveelheden maar heb wel een normale relatie tot eten. Bij I maak ik me niet druk om hoeveel ze eet en wat ze wel of niet eet. Soms is het wel een beetje frustrerend dat er bij het avondeten af en toe zo weinig tot niks in gaat, maar dat zie ik als mijn frustratie en ik probeer dat niet aan I te laten blijken. Maar ik merk ook aan mijn omgeving, mijn vriend bijvoorbeeld, hoe lastig mensen het vinden om het écht los te laten. Bijna iedereen die ik ken, doet wel iets om een kind zover te krijgen toch te eten. Het is volgens mij één van de lastigste dingen om mee te om te gaan als ouder.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zondag 1 januari 2017 @ 15:13:38 #277
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_167808221
Fijn nieuwjaar iedereen!

Hier ookeen slechte eter. De regel is, alles proeven, min 3 hapjes (naar keuze) eten. Dat werkt aardig, dwingen is niet nodig (gelukkig), en zou ik ook niet willen. Dreumes is vooralsnog een vuilnisvat, die alles met smaak eet, behalve kaas op brood (op de pasta of pizza is geen probleem voor m).

Onze oudjaar was gezellig, bij vrienden. J sliep overal doorheen, F werd wakker voor het vuurwerk en heeft achter t raam verwonderd gekeken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Met J en de andere peuters/ kleuters wel kindernieuwjaar gevoerd, met grote sterretjes, marshmellows en kindervuurwerk!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vandaag is een gekke dag...
Vandaag is mijn laatste dag met een peuter :'( O+
4 jaar geleden ging ik op nieuwjaarsdag met acute zwangerschapsvergiftiging naar t ziekenhuis...
En morgen hebben we een heuse kleuter in huis *O*
  zondag 1 januari 2017 @ 20:06:46 #278
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_167814263
Bijna een kleuter in huis, MM! Gaan jullie het morgen ook vieren?

Hebben jullie peuters ook woorden waarbij ze standaard 2 letters omdraaien? Beetje zoals de klassieke 'weps'.

Gisteren wilde Nora dansen, dus de 'kinderdisco' cd opgezet

N: jaaaaa! Dicso!
Ik: ja, disco :)
N: dicso
Ik: disco idd :Y
N: dicso ... he? Zeg nog een mama?
Ik: dis-co
N: dicso! Dic-so. He? Ik kan het niet!
Papa: diiiiis ....
N: co!
Papa: ja! Nu, jij
N: diiiiiic ..so! Jaaaaa! Ik kan het! Dicso, dicso, dicso!

Heel goed schat :')

Ik vond het wel grappig dat ze eerst wel hoorde dat ze het anders zei, maar daarna niet meer :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  zondag 1 januari 2017 @ 20:22:56 #279
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_167814787
Oh, ik wilde nog zeggen dat ik het heel naar vind als mensen (zeker die dichtbij je staan) dingen zeggen als 'die en die doet X wel'. Mijn moeder heeft er een handje van en het voelt altijd als een aanval op mijn manier van opvoeden of, erger nog, een aanval op Nora. Ik zeg nu altijd 'ja, maar die en die is niet Nora' en dat helpt gelukkig tegenwoordig wel, maar het blijft een naar gevoel geven.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_167815647
Daar is zelfs een naam voor, Sylver, medeklinkers omdraaien: metathesis.

Wat leuk om alle O&N-verhalen te lezen. O+. MM, alvast gefeliciteerd met je kleuter! *O*.

I was sinds Eerste Kerstdag weer ziek en had al vrijwel de hele week geen hap gegeten bij het avondeten. Ik vond het vanavond toch wel weer heel fijn om hem te zien genieten van zijn eten, zeg... Lastige kwestie ook, kwak. Persoonlijk denk ik dat dwingen juist leidt tot weigering. Wat ik hier in ieder geval heel goed merk, is dat I beter eet naarmate we minder aandacht aan het eten besteden. Baard kan soms nogal aandringen ('Neem maar een hapje van dit, I. Wil je niet? Wil je dan dit?'), maar als we ons gewoon helemaal niet bemoeien met wat er op zijn bord ligt of wat er al dan niet naar binnen gaat, dan is het voor iedereen een stuk relaxter en eet I vaak ook méér.

Bij I is het ook een karaktertrek, of zo. Hij kijkt vaak even de kat uit de boom op nieuwe plekken en bij nieuwe mensen.
Vanmiddag gingen we met zijn drietjes even ergens lunchen (I begon direct heel enthousiast 'restaurant' - of naja, de fonetisch vorm ervan - te roepen toen we dat vertelden. Misschien doen we dit iets te vaak). I at het eerste half uur geen hap, ondanks wederom veelvuldig aandringen van Baard. :+. Pas daarna begon hij te eten, en er ging vervolgens ook echt nog flink wat in!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  zondag 1 januari 2017 @ 20:58:24 #281
344469 Amsel
zonder t
pi_167815866
Ik was het topic opeens kwijt! Vond jullie al zo rustig :o Ik hoop dat we allemaal een heel fijn 2017 zullen hebben, met veel slaap en weinig peuterdriftbuien *)
  zondag 1 januari 2017 @ 21:03:42 #282
344469 Amsel
zonder t
pi_167816030
Oh en eten gaat hier ook maar mondjesmaat. Ik heb de energie niet om er heel moeilijk over te doen eigenlijk :') Wel geven we tegenwoordig thuis als lunch vaak pasta met rode pesto, want dat eet ze heel graag, is niet verschrikkelijk ongezond, en zo weten we er in ieder geval wat koolhydraten in te stouwen. Fruit eet ze wel goed, groente nauwelijks, maar daarvoor zijn multivitamines uitgevonden toch? :+

Ik ben wel heel blij dat mijn ouders nooit commentaar hebben op onze manier van opvoeden. M'n moeder zegt zelfs vaak dat ze vindt dat we het zo goed doen en dat dingen nu zo anders zijn dan toen. M'n schoonouders vinden me volgens mij stiekem wel een softie, maar die zullen dat vooral wijten aan het cultuurverschil O-)
pi_167816324
Nog even een foto van het kinderboekenmuseum. I ging zich als rups heel serieus voleten (ja, als het gespeeld is, lust ze wel alles he :Y) . :D .) om daarna een mooie fladderende vlinder te worden.. O+ .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zijn jullie peuters vanavond ook, degenen die gisteren mochten opblijven of uit bed komen, aan het proberen of dit misschien nog eens mogelijk is? I stond al twee keer bij ons in de woonkamer, onder het mom van 'ik hoorde vuurwerk' en 'ik wil niet slapen'. _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zondag 1 januari 2017 @ 21:14:57 #284
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_167816348
Zoals jij beschrijft doen wij het ook DaD :Y

M ligt voor t eerst in zijn meegroeibed, ik vind het retenspannend. Kreeg hem met geen mogelijkheid plat na het voorlezen - J wel dus die doet nu poging twee. :+
Kwak
pi_167816385
Die van mijn liggen in coma gok ik. Ze was niet te genieten vandaag.
pi_167817262
Gelukkig nieuwjaar!
R. sliep gewoon door vannacht, heerlijk. Wij hielden het maar net uit tot 12 uur en lagen er daarna er snel in. Ik haat vuurwerk, tenminste, ik kijk het veilig binnen en ik word pisnijdig om de knallen die geen doel hebben (want bang en hond ook doodsbang en meegemaakt dat het naar je toe wordt gegooid vroeger). Maar dit hebben we weer gehad, nu eindelijk rust. Ik ga de lichtjes straks wel missen.

Ik las diarree bij Dot dacht ik? R. had het ook iets van 10 dagen was normaal zei dokter. Geen appel of appelsap of appeldiksap zei hij tegen ons. Verder niets eigenlijk anders doen dan anders. Ik gaf banaan en beschuit en tuc kan je nog geven. Vooral goed handen blijven wassen zelf, want wij hadden het daarna ook heel snel.

Ik zag het vreselijke slaapprobleem van SQ, wat een ellende :( :* Ik zou er ook kapot aan gaan, laat staan (hoog)zwanger. Ik zou slaaptraining proberen en vooral niet in eigen bed leggen maar dat komt omdat wij dat ook nooit doen. Genoeg knuffels in bed? Ik zeg maar wat hoor. Wij zijn nu over in het (baby)ledikant op een kussentje en een babydeken (want ik heb geen dekbed in dit formaat) en dat vindt hij heerlijk en dan heeft hij drie nijntjes,drie ikea vosjes en nog zo'n antroposofisch popje.

Eet dilemma bij kwak; ja ook herkenbaar. Nou ja, niet van schoonouders maar wel van dat je denkt zou ik niet moeten dreigen. Nou eet R. geen toetje, dus dat is niet in te zetten maar als iemand hem toch kan laten proeven, ga je toch twijfelen. R. eet nu wel de spinazie kaas rondos ofzo, vegetarisch spul van de ah, en daar zit tenminste wat in. Net als mini loempia's. Nou ja, prima, zo eet hij tenminste een paar keer per week iets.
Spannend van het grote bed kwak! Kon/wou hij niet meer in het ledikant of vonden jullie het tijd? Als hij eruit gaat klimmen, is het tijd, maar dat zie ik nog niet snel gebeuren. Verder vind ik het wel prima zo, denk dat ik hem zo lang mogelijk erin laat liggen. Of is dat zielig?

Ik voel me nu met vlagen ook zo'n slechte moeder. Bij stout gedrag, zoals alles van de tafel gooien, ons slaan, hond keer op keer schoppen, nou ja, jullie kennen het wel, schiet ik echt uit mijn slof en kan ik niet rustig reageren. Dat ik steeds zo ga gillen, probeer ik nu echt af te leren, maar zo moeilijk. :'( Hij is gek op me en ik probeer geregeld even tijd samen door te brengen, maar ik vind het soms zo moeilijk dat je zelf zo weinig aan jezelf toe komt om lekker rustig dingen uit te zoeken enzo. Stom is dat... :{
pi_167817823
Riley zit bij mij op schoot. Ziet de foto van, vraagt wie ze is en zegt: "Ik houd van I" O+
  zondag 1 januari 2017 @ 22:13:36 #288
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_167818139
Hier zijn ze vanavond gewoon naar bed gegaan. Ik had er vandaag wel een beetje spijt van dat ik ze wakker gemaakt had vannacht want moe, gaar, brak, hangerig en dus ook om alles ruzie maken, om alles huilen etc. Dus om 18.15 uur lagen ze er in en was het stil. Morgen weer een normale kdv/bso dag helaas.
pi_167822967
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2017 22:03 schreef Omentielvo het volgende:
Riley zit bij mij op schoot. Ziet de foto van, vraagt wie ze is en zegt: "Ik houd van I" O+
Ach, wat lief!!!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167823325
Ah hilmo wel herkenbaar. Dat je het zelf ziet is al een heel grote stap.

Sac sliep tot 07:30 *O*
  maandag 2 januari 2017 @ 09:48:04 #291
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_167823618
Zo, de feestdagen zijn weer voorbij, op naar een normale week, hoewel ik nog wel vrij ben.

Deze vakantie is echt heerlijk. Ondanks dat kleuter slecht slaapt ben ik wel uitgerust. De mannen zijn beide vrolijk, Fransje vindt mij vanaf nu ook weer wat liever ipv alleen maar stom en mij te slaan. De mannen spelen samen, bouwen samen aan een huis van lego O+ . Het is heerlijk zo.

Frans werd met het vuurwerk wel even wakker, maar toen ik hem mee nam om te kijken zei hij:' vuurwerk mooi mama. Frans niet kijken, Frans moe, Frans sapen.'

Vanmorgen een hele volzin :o . 'Papa, mag ik assebieft wat melk?'

En als je Bumba kleurt, dan kleur je in stijl!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_167824806
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2017 09:48 schreef AwayTL het volgende:
Zo, de feestdagen zijn weer voorbij, op naar een normale week, hoewel ik nog wel vrij ben.

Deze vakantie is echt heerlijk. Ondanks dat kleuter slecht slaapt ben ik wel uitgerust. De mannen zijn beide vrolijk, Fransje vindt mij vanaf nu ook weer wat liever ipv alleen maar stom en mij te slaan. De mannen spelen samen, bouwen samen aan een huis van lego O+ . Het is heerlijk zo.

Frans werd met het vuurwerk wel even wakker, maar toen ik hem mee nam om te kijken zei hij:' vuurwerk mooi mama. Frans niet kijken, Frans moe, Frans sapen.'

Vanmorgen een hele volzin :o . 'Papa, mag ik assebieft wat melk?'

En als je Bumba kleurt, dan kleur je in stijl!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vind Bumba doodeng maar BumbaFrans is te gek O+ !

Annie werd wakker van het vuurwerk. Keek er even naar. "Niet leuk mama. Ik wil in bed." en toen sliep ze weer. Prima. De volgende dag wist ze helemaal te vertellen dat het vuurwerk "Zo mooooi met allelaal kleeeeeeeuuuje" was :') held op sokken.

Ik ben ook blij dat de feestdagen weer over zijn. Nog een weekje thuis rommelen zonder gedoe. En zonder vaatwasser ook trouwens, want stuk }:| . Argh. Peuters kunnen al wel afwassen toch :7 ?
pi_167824994
Als je je peuter laat afwassen heb je aan het eind van de week ongetwijfeld significant minder afwas :Y) :P

Hier bleek de buikloop een slecht gevallen maaltijd oid, een dag later is alles eruit en is W eigenlijk weer de oude. Yay! Nu nog het snot :') oh wacht, laat maar.

Klinkt fijn Always! Ik kijk er naar uit O+

Leuk alle nieuwjaars verhalen O+

[ Bericht 20% gewijzigd door Crumpette op 02-01-2017 11:21:54 ]
pi_167825241
Díe Bumba is wel leuk! En het klinkt inderdaad als een fijne vakantie. Leuk dat ze zo keuvelen samen.

Ai Razz, dat is een stom begin van de week. Peuters kunnen heus afwassen, en vinden het erg leuk. Houd er wel rekening mee dat je servies dan misschien ook stuk gaat. En dat je peuter er na om kan kleden. En jezelf ook. Het zou dus zomaar kunnen dat zelf afwassen handiger is :+

Crump, wat fijn dat ie niet ziek bleek! Dat snot is ook snel over. Als ze 6 zijn, zijn de meesten er vanaf /allesisrelatief.

Mijn peuter is zich aan het specialiseren in 2=nee. Ik kom er met wat trucjes nog aardig mee weg, maar ze kent veel van de trucjes inmiddels, slimmerik. Als ze niet wil slapen geef ik haar vaak haar speentje, want dan bedenkt ze ineens dat slapen toch wel fijn is. Maar nu zegt ze nee tegen haar speen, want ze weet dat ze dan naar bed moet. Uitgekookt kind _O-

Haar taal is wel echt in een grote ontwikkeling nu zeg. Niet normaal waar ze soms mee komt. Wel heel, heel erg leuk. Je kan echt lange gesprekken voeren, zo gezellig O+
pi_167825972
Gelukkig gaat het weer goed met W.!

Haha, Razz, Annie en I begrijpen elkaar. I zei op oudejaarsdag toen we op de fiets zaten, en we wat jongens vuurwerk zagen afsteken: 'Domme jongens, zo kan ik toch geen dutje doen. Domme jongens!' _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167826699
Yay voor W die weer beter is! En voor de fijne vakantie van Always O+
En Lucas is gek op de affasj O+ Spettert wel de hele keuken onder en zichzelf uiteraard, maar hij is wel ff zoet :+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  maandag 2 januari 2017 @ 12:46:09 #297
149959 SQ
snelle trees
pi_167826750
Happy new year allemaal! :*
Hopelijk vind ik binnenkort weer de energie om hier aan te haken :)
disclaimer
pi_167827041
Williling helpt ook graag met de afwasmachine uitpakken hoor, maar de zware breekbare dingen graai ik er toch snel uit dan :D. Oohh! Lepel! Nog een lepel! Alsjeblieft, thank you, good boy! :') lots and lots of lepel!
pi_167827087
Razz succes met de afwas.
Sac heeft een poos de wasmachine aangezet zonder was erin. En de katten krijgen nog regelmatig brokjes in de drinkbak.
pi_167842915
Williling O+ En wassende sac, handig! Dit kan allemaal in de categorie #jekrijgterzoveelvoorterug toch? :+ :Y
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')