abonnement Unibet Coolblue
pi_167318456
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 14 december 2016 @ 11:21:48 #2
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_167318477
Weer een nieuw topic.
  woensdag 14 december 2016 @ 11:23:02 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167318498
Onbevestigd die berichten over Fuah en Kefraya? Zie het nog nergens anders.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 14 december 2016 @ 11:24:07 #4
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_167318518
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:23 schreef Szura het volgende:
Onbevestigd die berichten over Fuah en Kefraya? Zie het nog nergens anders.
Wat is daar dan?
pi_167318519
Als het klopt is het goed nieuws. Jammer dat er zo "gehandeld" moet worden met mensenlevens. Maar ja ze leven tenminste nog.
pi_167318596
Waar gaan al die troepen van Aleppo nu eigenlijk heen?
pi_167318618
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:24 schreef Peunage het volgende:
Jammer dat er zo "gehandeld" moet worden met mensenlevens. Maar ja ze leven tenminste nog.
das toch aan de orde van de dag dude?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167318636
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:27 schreef TheJanitor het volgende:
Waar gaan al die troepen van Aleppo nu eigenlijk heen?
idlib, daarna mogen ze zelf weten waar eventueel aansluiten bij TFSA :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167318655
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:24 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Wat is daar dan?
belegerde assadisten bastion in idlib.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 14 december 2016 @ 11:31:32 #10
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_167318673
quote:
10s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

idlib, daarna mogen ze zelf weten waar eventueel aansluiten bij TFSA :P
Is het dan niet beter als Syri om ze te gevangen te nemen? Nu zie je ze over een maand weer.
pi_167318704
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:31 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Is het dan niet beter als Syri om ze te gevangen te nemen? Nu zie je ze over een maand weer.
tja dat wordt dus aan de onderhandelingstafel bediscussieerd wat "beter" is en uiteindelijk komt er een deal of niet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167318748
quote:
10s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

idlib, daarna mogen ze zelf weten waar eventueel aansluiten bij TFSA :P
Had mijn vraag beter moeten formuleren :D

Wat gaan Assad's troepen nu doen, nu Aleppo bevrijd is?
  woensdag 14 december 2016 @ 11:36:14 #13
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_167318779
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:34 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Had mijn vraag beter moeten formuleren :D

Wat gaan Assad's troepen nu doen, nu Aleppo bevrijd is?
Palmyra,

En de rest van Syri in nemen.
pi_167318853
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:34 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Had mijn vraag beter moeten formuleren :D

Wat gaan Assad's troepen nu doen, nu Aleppo bevrijd is?
tja das de grote vraag, maar ik denk alle winst geboekt in aleppo consolideren, door oa idlib in te gaan (maar daar past deze fuah deal dan niet bij d picture) of de overige rebellen pockets in het westen op de te doeken. er is nog genoeg te doen. en TFSA moet natuurlijk in de gaten gehouden worden middels hun SDF proxy. het einde van dit conflict is nog lang niet in zicht.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167319120
quote:
10s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

tja das de grote vraag, maar ik denk alle winst geboekt in aleppo consolideren, door oa idlib in te gaan (maar daar past deze fuah deal dan niet bij d picture) of de overige rebellen pockets in het westen op de te doeken. er is nog genoeg te doen. en TFSA moet natuurlijk in de gaten gehouden worden middels hun SDF proxy. het einde van dit conflict is nog lang niet in zicht.
Er worden binnenkort dus weer flinke mokerslagen uitgedeeld. Waar is die gozer eigenlijk die dit altijd zei? :D
  woensdag 14 december 2016 @ 13:15:58 #16
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_167320304
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:55 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Er worden binnenkort dus weer flinke mokerslagen uitgedeeld. Waar is die gozer eigenlijk die dit altijd zei? :D
Overleden aan een mokerslag, heel potisch.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_167321263
fan van Putin, Baudet, Jorge Lorenzo en Assad
pi_167322383
quote:
BREAKING: Netherlands Foreign Ministry summons ambassadors of Russia and Iran over Aleppo
https://twitter.com/intlspectator/status/809022601913724928

Haha. Daar zullen de Russen en Iraniers wel onder de indruk van zijn.
pi_167322524
quote:
10s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

tja das de grote vraag, maar ik denk alle winst geboekt in aleppo consolideren, door oa idlib in te gaan (maar daar past deze fuah deal dan niet bij d picture) of de overige rebellen pockets in het westen op de te doeken. er is nog genoeg te doen. en SDF moet natuurlijk in de gaten gehouden worden middels hun TFSA proxy. het einde van dit conflict is nog lang niet in zicht.
pi_167323811
Wat een schandalige demonstratie in Turkije.

http://syria.liveuamap.co(...)ionals-in-solidarity

Met boerka en al huilen dat Aleppo is veroverd door president Assad....
Turkije is ook een partij aan het afglijden zeg, wat vroeger een seculier land was, is helemaal veranderd, boerka's domineren het straatbeeld, over 20 jaar het nieuwe Saudi Arabi dankzij Erdogan
pi_167323984
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 16:41 schreef Charleville het volgende:
Wat een schandalige demonstratie in Turkije.

http://syria.liveuamap.co(...)ionals-in-solidarity

Met boerka en al huilen dat Aleppo is veroverd door president Assad....
Turkije is ook een partij aan het afglijden zeg, wat vroeger een seculier land was, is helemaal veranderd, boerka's domineren het straatbeeld, over 20 jaar het nieuwe Saudi Arabi dankzij Erdogan
Ottomanen noemden dit soort figuren vroeger Turk.
pi_167324048
Is er al meer bekend over die 82 burgers die door loyalisten zouden zijn gexecuteerd in Aleppo?
Incelfrikandel
pi_167324081
https://www.rt.com/news/370283-bashar-assad-rt-interview/
Nieuw interview met Assad

quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 16:54 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Is er al meer bekend over die 82 burgers die door loyalisten zouden zijn gexecuteerd in Aleppo?
Je bedoelt dat daarvoor nog steeds geen bewijs is?
fan van Putin, Baudet, Jorge Lorenzo en Assad
pi_167324160
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 16:55 schreef Beach het volgende:
https://www.rt.com/news/370283-bashar-assad-rt-interview/
Nieuw interview met Assad

[..]

Je bedoelt dat daarvoor nog steeds geen bewijs is?
Ja. De VN is over het algemeen een zeer betrouwbare bron, maar de beelden die ik tot nu toe heb gezien waren allemaal van andere gebeurtenissen. Intussen had ik wel meer informatie verwacht, dus ik heb nog hoop dat het niet waar is.
Incelfrikandel
pi_167324443
Hoe communiceren de Russen, de Syrirs en de Iranirs eigenlijk met elkaar? In welke taal?
pi_167324503
quote:
5s.gif Op woensdag 14 december 2016 17:11 schreef BEFEM het volgende:
Hoe communiceren de Russen, de Syrirs en de Iranirs eigenlijk met elkaar? In welke taal?
Engels
pi_167324537
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 17:13 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Engels
Echt? Toch wel een beetje grappig _O-
pi_167324553
quote:
10s.gif Op woensdag 14 december 2016 17:15 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Echt? Toch wel een beetje grappig _O-
Nee, met handen en voeten
pi_167324590
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 17:16 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Nee, met handen en voeten
Misschien dat ze in Syri Russisch hebben geleerd tot bepaalde hoogte, of dat de Russen alleen officieren sturen die ook Arabisch kunnen. Of iets in die richting.
pi_167324676
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:55 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Er worden binnenkort dus weer flinke mokerslagen uitgedeeld. Waar is die gozer eigenlijk die dit altijd zei? :D
als het niet zo gaat met het "team" dat je support in dit conflict dan haken sommige fans af, dat geldt voor beide kampen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167324715
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 14 december 2016 @ 17:24:04 #34
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_167324742
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 17:18 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Misschien dat ze in Syri Russisch hebben geleerd tot bepaalde hoogte, of dat de Russen alleen officieren sturen die ook Arabisch kunnen. Of iets in die richting.
Er bestaat ook nog zoiets als tolken?
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_167324764
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 17:24 schreef Perrin het volgende:

[..]

Er bestaat ook nog zoiets als tolken?
Ja is natuurlijk ook een optie maar in hoeverre gebruiken ze die als er gevochten wordt en ze zij aan zij vechten met bijvoorbeeld de SAA of Hezbollah ofzo. Misschien dat iemand er iets vanaf weet.
pi_167324995
quote:
5s.gif Op woensdag 14 december 2016 17:11 schreef BEFEM het volgende:
Hoe communiceren de Russen, de Syrirs en de Iranirs eigenlijk met elkaar? In welke taal?
Volgens mij spreekt i.i.g. een deel van de officieren van de SAA Russisch, ik heb het i.i.g. al meerdere keren gehoord/gezien in video's.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167325021
Laat Assad eve snel opschieten met het sturen van troepen naar Palmyra en Homs, IS is daar bezig met een mega offensief en het ziet er naar uit dat ze willen connecten met hun Qalamon pocket aan de Libanese grens!
pi_167325050
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 17:34 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Volgens mij spreekt i.i.g. een deel van de officieren van de SAA Russisch, ik heb het i.i.g. al meerdere keren gehoord/gezien in video's.
Onderschat niet hoeveel Russen Arabisch spreken, veel Russen leren Arabisch...
pi_167325155
Ga naat Egypte en Syrie voor de oorlog, het stikte er van de Russen die kwamen om Arabisch te leren. Rusland en islamieten/arabieren hebben meer gemeen met elkaar en delen meerdere normen en waarden met elkaar dan de moslims/arabieren met het westen.
pi_167325431
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 17:35 schreef JubaUrbicus het volgende:
Laat Assad eve snel opschieten met het sturen van...
wordt eens wakker gast, assad kan al geruime tijd niemand nergens naar toe sturen, als je speciale verzoeken hebt, moet je deze indienen in moskou of teheran...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167325668
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 11:34 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Had mijn vraag beter moeten formuleren :D

Wat gaan Assad's troepen nu doen, nu Aleppo bevrijd is?
Palmyra heel snel bevrijden. :Y
pi_167325730
ome putin moet wat invliegen :P

Aswed_Flags twitterde op woensdag 14-12-2016 om 12:01:04 Gas problems reportedly in #Lattakia arising from IS recent gains over fields in #Homs #Palmyra area. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167325787
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 14-12-2016 om 11:43:52 #Palmyra: Hassan Hakbari commander of #IRGC battalion in Palmyra killed by #ISIS. Body still missing. #Syria https://t.co/eb6GzDuogD reageer retweet
shamskhan57 twitterde op woensdag 14-12-2016 om 12:03:07 @QalaatAlMudiq @markito0171 What was he doing there ??????? reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 14-12-2016 om 12:05:51 @shamskhan57 @markito0171 He lost his way as acc. to his death announcement, he went in Syria to protect Zeinab Shrine (Damascus). reageer retweet
_O- _O- _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 14 december 2016 @ 18:36:58 #44
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167326382
Manmanman wat een puinhoop weer in Aleppo, zeer triest dat er zelfs na dat akkoord in extremis geen ontruiming kan plaatsvinden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167326406
quote:
quote:
Interessante filmpjes, vooral van die Canadeze mevrouw...
pi_167326512
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 17:36 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Onderschat niet hoeveel Russen Arabisch spreken, veel Russen leren Arabisch...
Ik denk niet dat Arabisch erg hoog staat op de lijst van buitenlandse talen die worden beheerst in Rusland, de Europese talen bevolken i.i.g. de topposities. Er zijn wel Russen die het beheersen maar dat percentage ligt echt niet veel hoger of lager dan het percentage van mensen in Nederland die Arabisch beheersen.
Maar ik heb wel het idee dat een significant deel van Assad's inner circle wel Russisch beheerst.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167327225
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 18:42 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Ik denk niet dat Arabisch erg hoog staat op de lijst van buitenlandse talen die worden beheerst in Rusland, de Europese talen bevolken i.i.g. de topposities. Er zijn wel Russen die het beheersen maar dat percentage ligt echt niet veel hoger of lager dan het percentage van mensen in Nederland die Arabisch beheersen.
Maar ik heb wel het idee dat een significant deel van Assad's inner circle wel Russisch beheerst.
In Egypte spreken ze in de badplaatsen ook allemaal vloeiend Russisch ik kan het weten ik ben een paar keer naar Egypte geweest voor een al inclusief vakantie
  woensdag 14 december 2016 @ 19:12:47 #49
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167327253
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 19:11 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

In Egypte spreken ze in de badplaatsen ook allemaal vloeiend Russisch ik kan het weten ik ben een paar keer naar Egypte geweest voor een al inclusief vakantie
_O- :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 14 december 2016 @ 19:18:45 #50
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167327424
todayinsyria twitterde op woensdag 14-12-2016 om 18:50:00 #SDF forces continue to advance in Northern #Raqqa countryside https://t.co/CxIzyiL4Z9 reageer retweet
Say what?
pi_167329944
Waarom moeten er altijd meteen staakt het vuren uitgeroepen worden zodra een partij aan het winnen is? Is het na 4 jaar oorlog niet eens tijd om de pleister eraf te trekken?
  woensdag 14 december 2016 @ 21:38:38 #52
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167332028
Evacuatie zou nu toch weer 'back on track' zijn (Reuters). Mooi, laat ze aub oprotten naar Idlib en de burgers vrijlaten.


@ZeinakhodrAljaz
UN human rights chief: reports rebels mainly Ahrar al Sham & Al Nusra blocking civilians from fleeing #Aleppo ;using them as human shields
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167334505
Bekijk de Tweet van @Temimi_Yusra: https://twitter.com/Temimi_Yusra/status/809137032433979392?s=09

3 minuutjes zeker even kijken, althans dat vind ik.
pi_167334902
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 14 december 2016 @ 23:45:27 #55
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_167335865
quote:
Iedereen die dit topic volgt, wist dit al.. Maar het blijft schokkend hoe gekleurd en duidelijk strijdig met de werkelijke situatie het 'nieuws' is dat via onze kranten en onze journaals de wereld in wordt geslingerd.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_167336731
MuradGazdiev twitterde op donderdag 15-12-2016 om 00:19:23 .@AlabedBana Got blocked by whoever runs her account 5 minutes after posting about her.At 2 o'clock in the mornin… https://t.co/fsUqVlpYzC reageer retweet
fan van Putin, Baudet, Jorge Lorenzo en Assad
pi_167337091
quote:
5s.gif Op woensdag 14 december 2016 17:11 schreef BEFEM het volgende:
Hoe communiceren de Russen, de Syrirs en de Iranirs eigenlijk met elkaar? In welke taal?
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 18:42 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Ik denk niet dat Arabisch erg hoog staat op de lijst van buitenlandse talen die worden beheerst in Rusland, de Europese talen bevolken i.i.g. de topposities. Er zijn wel Russen die het beheersen maar dat percentage ligt echt niet veel hoger of lager dan het percentage van mensen in Nederland die Arabisch beheersen.
Maar ik heb wel het idee dat een significant deel van Assad's inner circle wel Russisch beheerst.
De Syrisch-Russische samenwerking gaat heel wat jaren terug. Beide partijen hebben tolken. Veel officieren spreken elkaars taal ook wel. In vrijwel alle videos die ik heb gezien van Russen en Syrirs zie ik altijd een tolk.

De Iranirs spreken vaak Arabisch, zeker de speciale eenheden/IRGC.
pi_167337314
Terroristisch gekleude FSA sympathisanten demonstreren op de Dam.

http://www.telegraaf.nl/b(...)n_voor_Aleppo__.html
pi_167337628
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 18:37 schreef Alxander het volgende:

[..]

[..]

Interessante filmpjes, vooral van die Canadeze mevrouw...
Vooral de laatste minuten zijn zeer interessant.
"Hoe komen jullie aan al dat nieuws als er geen Westerse media aanwezig is in Aleppo".
  donderdag 15 december 2016 @ 06:52:43 #62
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167337642
@leithfadel
Evacuation in #Aleppo delayed again. Syrian government will not accept the transfer of foreign militants.

@leithfadel
Opposition is also refusing to turn-in the members of Nouriddeen Al-Zinki that beheaded the 13 year old Palestinian boy.

Kijk Slayage, ze willen die Zinki-criminelen niet laten ontkomen naar Idlib
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167337654
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 02:10 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Terroristisch gekleude FSA sympathisanten demonstreren op de Dam.

http://www.telegraaf.nl/b(...)n_voor_Aleppo__.html
Inderdaad, de vlag op de onderste foto is geen Syrische, ik snap niet waarom andere demonstranten die niet in de fik steken.
Racist
pi_167338361
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 06:58 schreef Toga het volgende:

[..]

Inderdaad, de vlag op de onderste foto is geen Syrische, ik snap niet waarom andere demonstranten die niet in de fik steken.
Die achterlijke mensen hebben geen idee waar ze het over hebben. Die zien het NOS-journaal en gaan de straat op.
Protge moi de mes dsirs.
  donderdag 15 december 2016 @ 09:10:35 #65
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_167338438
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 06:47 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Vooral de laatste minuten zijn zeer interessant.
"Hoe komen jullie aan al dat nieuws als er geen Westerse media aanwezig is in Aleppo".
Zojuist ook weer correspondent Sander van Hoorn of 3FM, die 'had gehoord' dat er ambulances beschoten waren. Hij had het gehoord!

:')
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_167338820
"Ik heb gehoord" dat die mensen downies zijn. Ff serieus, stonden 1100 mensen op aanwezig bij het FB event.

Lekker even je "virtue signallen" voor de laatste humanitaire craze.

Toch hilarisch hoe witte naeve geitenwollen sokken met een vage Letteren studie en een obsessie met allerlei vage social justice dingetjes moeiteloos een podium delen met Erdoğan fanaten en andere Islamisten. Je zou denken dat die wel andere opvattingen hebben?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167338996
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 06:52 schreef Szura het volgende:
@leithfadel
Evacuation in #Aleppo delayed again. Syrian government will not accept the transfer of foreign militants.

@leithfadel
Opposition is also refusing to turn-in the members of Nouriddeen Al-Zinki that beheaded the 13 year old Palestinian boy.

Kijk Slayage, ze willen die Zinki-criminelen niet laten ontkomen naar Idlib
excuses genoeg om deze deal te torpederen voor de assadisten.

het lijkt erop dat de russen deze deal willen maar dat het regime en de sjia milities het niet willen. dit ene onderwerp laat weer zien waarom het in syrie zon tering zooi is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167339006
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 09:04 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Die achterlijke mensen hebben geen idee waar ze het over hebben. Die zien het NOS-journaal en gaan de straat op.
als ze zouden weten hoe het echt zat zouden ze met assads portretten de deur uitgaan inderdaad. zielige mensen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167339025
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 09:43 schreef IPA35 het volgende:

Toch hilarisch hoe witte naeve geitenwollen sokken met een vage Letteren studie en een obsessie met allerlei vage social justice dingetjes moeiteloos een podium delen met Erdoğan fanaten en andere Islamisten. Je zou denken dat die wel andere opvattingen hebben?
lekker makkelijk zon wereldbeeld. slaapt ongetwijfeld prettig of niet?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167339170
RT_com twitterde op donderdag 15-12-2016 om 09:16:08 Aerial footage: Militants being evacuated from #Aleppo to Idlib - MoD https://t.co/3GpR2MOWVk reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 15 december 2016 @ 10:16:45 #71
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_167339235
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 09:10 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Zojuist ook weer correspondent Sander van Hoorn of 3FM, die 'had gehoord' dat er ambulances beschoten waren. Hij had het gehoord!

:')
Nu weer Veenstra met zijn domme emogebazel. Ik erger me groen en geel.

https://twitter.com/michi(...)335083470848?lang=nl

[ Bericht 10% gewijzigd door EdvandeBerg op 15-12-2016 10:22:32 ]
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_167339248
FakeAccount1938 twitterde op donderdag 15-12-2016 om 04:53:10 @borzou 2. Think Russia pulled on their leash hard. Second ceasefire has been brokered again by TR/RUS. Iranian militia agree to it now reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167339268
quote:
1s.gif Op woensdag 14 december 2016 23:45 schreef Perrin het volgende:

[..]

Iedereen die dit topic volgt, wist dit al.. Maar het blijft schokkend hoe gekleurd en duidelijk strijdig met de werkelijke situatie het 'nieuws' is dat via onze kranten en onze journaals de wereld in wordt geslingerd.
https://twitter.com/IntheNow_tweet/status/808748331019091969

Daarna fileert ze nog even een MSM reporter. Ik ben fan.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_167339300
Leuk die demo's, maar wel een beetje laat na ruim vijf jaar oorlog.
Incelfrikandel
pi_167339355
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 10:22 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Leuk die demo's, maar wel een beetje laat na ruim vijf jaar oorlog.
idd. teken van emotie en niet meer dan dat. hoewel het wel tot resultaten kan leiden, zoals we hebben gezien met dat verzopen kindje aan het strand, dat veel mensen raakte in europa, ze konden zich identificeren met het kind door de manier waarop ie daar lag en uiteindelijk zei merkel wir schaffen das.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 15 december 2016 @ 10:44:36 #76
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167339585
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 10:16 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Nu weer Veenstra met zijn domme emogebazel. Ik erger me groen en geel.

https://twitter.com/michi(...)335083470848?lang=nl
Wat is er mis met een veilige evacuatie van burgers?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 15 december 2016 @ 10:55:13 #77
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_167339736
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 10:44 schreef Szura het volgende:

[..]

Wat is er mis met een veilige evacuatie van burgers?
Er wordt dus beweerd dat het Syrische leger (en kornuiten) de burgers aanvalt, die ze zelf aanbieden om te evacueren. Waarom zouden ze dan doen? Men wil juist alle gewapende bendes en hun aanhangers weg hebben, zodat Aleppo 100% bevrijd kan worden. De rebellen daarentegen hebben er alle belang bij een menselijk schild te houden.

Veenstra 'heeft gehoord' op het journaal dat Sander van Hoorn 'heeft gehoord' dat burgers beschoten worden die willen worden geevacueerd. Vanavond zal het wel weer breed uitgemeten worden in het NOS-journaal, waarbij dingen die mensen 'gehoord hebben' weer als waarheid worden verkondigd worden. Net als de 'massale executies' waar men over 'gehoord heeft'.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_167339804
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 10:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

als ze zouden weten hoe het echt zat zouden ze met assads portretten de deur uitgaan inderdaad. zielige mensen.
Dat is wat ik 5 jaar geleden tijdens demonstraties tegen de oorlog deed, en dat is wat ik nu weer zou doen.

Een weldenkend mens is iemand die niet achter de media aan loopt. Ik zeg niet dat ze met portretten van dr. Bashar al Assad moeten lopen. Ik zeg dat ze niet eens weten hoe de Syrische vlag eruit ziet.

Waar ik echt niet over uit kan is dat het bijna allemaal Turken zijn. Dezelfde mensen die juichen wanneer PKK-aanhangers worden vermoord door het Turkse leger. Open your fucking eyes.
Protge moi de mes dsirs.
pi_167339878
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 10:59 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

Waar ik echt niet over uit kan is dat het bijna allemaal Turken zijn. Dezelfde mensen die juichen wanneer PKK-aanhangers worden vermoord door het Turkse leger. Open your fucking eyes.
wat is er mis met het doden van pkk tuig?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167339936
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 11:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is er mis met het doden van pkk tuig?
Wat is er mis met het doden van terroristen?
Protge moi de mes dsirs.
  donderdag 15 december 2016 @ 11:20:49 #81
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167340181
quote:
13s.gif Op donderdag 15 december 2016 10:55 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Er wordt dus beweerd dat het Syrische leger (en kornuiten) de burgers aanvalt, die ze zelf aanbieden om te evacueren. Waarom zouden ze dan doen? Men wil juist alle gewapende bendes en hun aanhangers weg hebben, zodat Aleppo 100% bevrijd kan worden. De rebellen daarentegen hebben er alle belang bij een menselijk schild te houden.

Veenstra 'heeft gehoord' op het journaal dat Sander van Hoorn 'heeft gehoord' dat burgers beschoten worden die willen worden geevacueerd. Vanavond zal het wel weer breed uitgemeten worden in het NOS-journaal, waarbij dingen die mensen 'gehoord hebben' weer als waarheid worden verkondigd worden. Net als de 'massale executies' waar men over 'gehoord heeft'.
Dat blijkt allemaal niet uit dat tweetje van Veenstra dat je postte.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167340196
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 11:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is er mis met het doden van pkk tuig?
Het feit dat het Turkse leger hele woonblokken met de grond gelijk maakt, onschuldige burgers dood, etc. Of vinden die Turkse demonstranten dat alleen erg wanneer het in Syri gebeurt?
  donderdag 15 december 2016 @ 11:24:38 #83
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_167340249
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 10:19 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

https://twitter.com/IntheNow_tweet/status/808748331019091969

Daarna fileert ze nog even een MSM reporter. Ik ben fan.
Maar hoe zit dat nou met al die berichten uit Aleppo van de inwoners die allerlei streams uitzenden waarbij ze zeggen bang te zijn om door het leger te worden vermoord? Zijn dat allemaal acteurs?

Ik snap wat ze zegt en ik kan haar een groot deel volgen, alleen er zitten bepaalde inconsistenties in die ik alleen kan rijmen als er een samenzwering van Bijbelse proporties actief is en dan kom je als snel in alu-hoedjes gebied.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 15 december 2016 @ 11:35:18 #84
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_167340468
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 11:24 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Maar hoe zit dat nou met al die berichten uit Aleppo van de inwoners die allerlei streams uitzenden waarbij ze zeggen bang te zijn om door het leger te worden vermoord? Zijn dat allemaal acteurs?
De mensen die beweren bang te zijn vermoord te worden, denken dat dat misschien ook echt gaat gebeuren. Dat heeft men ze misschien wel wijsgemaakt. Of deze mensen maken deel uit van de rebellen en hun aanhang. Dan lijkt het me logisch dat je voor je leven moet vrezen.

quote:
Ik snap wat ze zegt en ik kan haar een groot deel volgen, alleen er zitten bepaalde inconsistenties in die ik alleen kan rijmen als er een samenzwering van Bijbelse proporties actief is en dan kom je als snel in alu-hoedjes gebied.
Het is toch duidelijk dat de oorspronkelijke 'opstand' is opgejut en gefinancierd door buitenlandse partijen die economisch en politiek belang hebben bij een 'regime change'? Zie ook Irak, Libie, Oekraine etc. Daar is niks alu-hoedjes aan.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  donderdag 15 december 2016 @ 11:53:12 #85
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_167340723
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 11:35 schreef EdvandeBerg het volgende:
De mensen die beweren bang te zijn vermoord te worden, denken dat dat misschien ook echt gaat gebeuren. Dat heeft men ze misschien wel wijsgemaakt. Of deze mensen maken deel uit van de rebellen en hun aanhang. Dan lijkt het me logisch dat je voor je leven moet vrezen.
Maar ze zegt dat 'alle' mensen die ze gesproken heeft in Aleppo voor de SAA zijn en zich 'bezet' voelen door terroristen. Deze mensen dan toevallig niet. Zijn wel net allemaal de mensen die naar buiten kunnen communiceren. Dus toch acteurs?
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 11:35 schreef EdvandeBerg het volgende:
Het is toch duidelijk dat de oorspronkelijke 'opstand' is opgejut en gefinancierd door buitenlandse partijen die economisch en politiek belang hebben bij een 'regime change'? Zie ook Irak, Libie, Oekraine etc. Daar is niks alu-hoedjes aan.
Dat is absoluut waar, maar hij begon wel degelijk vreedzaam, totdat Assad hard ingreep.
Wat er daarna is gebeurd is een ander verhaal.

En de voorbeelden van pers met een agenda vind ik ook nogal ver gezocht. Tenzij ze natuurlijk eigenlijk wil zeggen dat zo goed als alle pers onder bewind staan van hun regeringen, dus dat er eigenlijk geen vrij pers is? Gaat ook wel erg ver, niet?

En geen organisaties op de grond? Het ICRC meld deze zaken ook in meer of mindere mate, zijn die dan ook compleet 'overgenomen'?

Zoals ik al zei, haar verhaal verondersteld een niveau van 'Overkoepelde Controle' die ik gewoon echt niet zie en buitengewoon onaannemelijk acht.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_167340824
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 11:53 schreef DustPuppy het volgende:
En de voorbeelden van pers met een agenda vind ik ook nogal ver gezocht. Tenzij ze natuurlijk eigenlijk wil zeggen dat zo goed als alle pers onder bewind staan van hun regeringen, dus dat er eigenlijk geen vrij pers is? Gaat ook wel erg ver, niet?
Ver gezocht? Jij hebt de afgelopen jaren met je hoofd in het zand gezeten, niet waar? Je hebt het over corporate media die in handen zijn figuren die er een aparte agenda op nahouden. Het idee dat de westerse media niet gekleurd is is je reinste onzin.
pi_167340871
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 11:24 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Maar hoe zit dat nou met al die berichten uit Aleppo van de inwoners die allerlei streams uitzenden waarbij ze zeggen bang te zijn om door het leger te worden vermoord? Zijn dat allemaal acteurs?

Ik snap wat ze zegt en ik kan haar een groot deel volgen, alleen er zitten bepaalde inconsistenties in die ik alleen kan rijmen als er een samenzwering van Bijbelse proporties actief is en dan kom je als snel in alu-hoedjes gebied.
https://m.facebook.com/st(...)6&id=276157035868006
Protge moi de mes dsirs.
pi_167340873
quote:
Dat is absoluut waar, maar hij begon wel degelijk vreedzaam, totdat Assad hard ingreep.
Wat er daarna is gebeurd is een ander verhaal.
Er werd door 'onbekenden' op politieagenten geschoten tijdens demonstraties. Niet zo gek dat die terugschieten dan.
Verder zijn er ook berichten van groepen die vr de aanvang van de eerste demonstraties al zich aan het voorbereiden waren. (kan die nu niet zo snel terugzoeken)
fan van Putin, Baudet, Jorge Lorenzo en Assad
pi_167340895
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 11:24 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Maar hoe zit dat nou met al die berichten uit Aleppo van de inwoners die allerlei streams uitzenden waarbij ze zeggen bang te zijn om door het leger te worden vermoord? Zijn dat allemaal acteurs?
Over welke mensen heb je het? Welbekende figuren als Bilal Abdul Kareem, een Afro-Amerikaanse Al Qaeda apologist, die nu door media networks als CNN aangehaald wordt om de situatie in Aleppo te beschrijven? Andere activisten die een politieke agenda erop nahouden en er baat bij hebben om de situatie in zoveel mogelijk 'genocidale termen' weer te geven?

Hoe verklaard je dat tienduizenden inwoners wel in veiligheid hun gebieden hebben weten te ontvluchten en door de Syrische regering opgevangen zijn?
pi_167340962
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:02 schreef Beach het volgende:

[..]

Er werd door 'onbekenden' op politieagenten geschoten tijdens demonstraties. Niet zo gek dat die terugschieten dan.
Verder zijn er ook berichten van groepen die vr de aanvang van de eerste demonstraties al zich aan het voorbereiden waren. (kan die nu niet zo snel terugzoeken)
Aanrader:


Even luisteren wat de beste man, die de regering noch de rebellen steunt, te zeggen heeft vanaf 11:15.
pi_167340983
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 11:24 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Maar hoe zit dat nou met al die berichten uit Aleppo van de inwoners die allerlei streams uitzenden waarbij ze zeggen bang te zijn om door het leger te worden vermoord? Zijn dat allemaal acteurs?

Ik snap wat ze zegt en ik kan haar een groot deel volgen, alleen er zitten bepaalde inconsistenties in die ik alleen kan rijmen als er een samenzwering van Bijbelse proporties actief is en dan kom je als snel in alu-hoedjes gebied.
Er zijn ook gewoon Assad tegenstanders, en dat is heel begrijpelijk na alle misdaden van hem.
Maar probleem is dat er in onze media wordt gedaan dat zij in overvloed zijn, en alle geruchten die uit dat kamp komen, worden direct uitgezonden op het 8 uur journaal. Allemaal op basis van geruchten. Er wordt nu gedaan alsof die tegenstanders in de enorme meerderheid zijn en er wordt zelfs gesproken over dat Assad weer Aleppo bezet. Ik zie het meer als bevrijding.

Kijk, dit is een duidelijke Assad aanhangster en haar mening is ook nooit 100% objectief, maar de media hier lijkt niet te beseffen dat de SOHR een 1 mans bureau is die redelijk pro-rebellen is. Dat vind ik gewoon storend. Ik geloof dat het overgrote deel blij is dat de rebellen worden verdreven en dat ze verlangen naar een vast bestuur zonder oorlog onder leiding van 1 vaste president.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  donderdag 15 december 2016 @ 12:14:59 #92
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_167341059
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:04 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Over welke mensen heb je het? Welbekende figuren als Bilal Abdul Kareem, een Afro-Amerikaanse Al Qaeda apologist, die nu door media networks als CNN aangehaald wordt om de situatie in Aleppo te beschrijven? Andere activisten die een politieke agenda erop nahouden en er baat bij hebben om de situatie in zoveel mogelijk 'genocidale termen' weer te geven?

Hoe verklaard je dat tienduizenden inwoners wel in veiligheid hun gebieden hebben weten te ontvluchten en door de Syrische regering opgevangen zijn?
Heel simpel en met veel minder conspirationele aannames: Het Syrische leger heeft niet al zijn loslopende milities onder controle.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 15 december 2016 @ 12:16:36 #93
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_167341081
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:09 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Er zijn ook gewoon Assad tegenstanders, en dat is heel begrijpelijk na alle misdaden van hem.
Maar probleem is dat er in onze media wordt gedaan dat zij in overvloed zijn, en alle geruchten die uit dat kamp komen, worden direct uitgezonden op het 8 uur journaal. Allemaal op basis van geruchten. Er wordt nu gedaan alsof die tegenstanders in de enorme meerderheid zijn en er wordt zelfs gesproken over dat Assad weer Aleppo bezet. Ik zie het meer als bevrijding.

Kijk, dit is een duidelijke Assad aanhangster en haar mening is ook nooit 100% objectief, maar de media hier lijkt niet te beseffen dat de SOHR een 1 mans bureau is die redelijk pro-rebellen is. Dat vind ik gewoon storend. Ik geloof dat het overgrote deel blij is dat de rebellen worden verdreven en dat ze verlangen naar een vast bestuur zonder oorlog onder leiding van 1 vaste president.
Ik ben het wat dit betreft 100% met je eens.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_167341171
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:14 schreef DustPuppy het volgende:
Heel simpel en met veel minder conspirationele aannames: Het Syrische leger heeft niet al zijn loslopende milities onder controle.
Je bent duidelijk niet bekend met het conflict. Ten eerste bestaat het Syrische leger niet uit milities. Ten tweede verklaart dat niet waarom tienduizenden burgers wel veilig opgevangen zijn door datzelfde leger. Ten derde, de oppositie bestaat uit een mengelmoes van allerlei ideologische groeperingen, waarbij verscheidene figuren in deze groeperingen allerlei misdaden op hun naam hebben staan waaronder het onthoofden van een 13-jarige Palestijnse vluchteling en het in koele bloeden executeren van Syrische soldaten. Niet verwonderlijk de mensen die gelieerd zijn aan deze organisaties nu bang zijn de voor de gevolgen.

Niets erger dan mensen die alles wat de mainstream media hen voorschotelt als zoete koek slikken. Je pretendeert intellectuele onafhankelijk, maar bent niets anders dan schaamteloos gendoctrineerd door al die gekleurde en subjectieve soundbites die je hoort en leest in de media. Van het soort type mensen die menen genformeerd te zijn omdat ze naar het achtuurjournaal kijken en zo af en toe de Volkskrant openslaan.

[ Bericht 4% gewijzigd door Stabiel op 15-12-2016 12:27:48 ]
pi_167341294
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 10:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

idd. teken van emotie en niet meer dan dat. hoewel het wel tot resultaten kan leiden, zoals we hebben gezien met dat verzopen kindje aan het strand, dat veel mensen raakte in europa, ze konden zich identificeren met het kind door de manier waarop ie daar lag en uiteindelijk zei merkel wir schaffen das.
Gericht doden van burgers, massamoord, woonwijken platleggen etc. door gebruik van sarin, vatbommen, clustermunitie en echt al jaren aan de gang. En dan heb ik het nu alleen over wat door Assad gepleegd is, de rebellen en Daesh hebben ook een oneindige hoeveelheid misdaden gepleegd. Ik hoop ook dat het tot iets leidt maar de timing is wel vreemd, had dit vijf jaar gedaan.
quote:
13s.gif Op donderdag 15 december 2016 10:55 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Er wordt dus beweerd dat het Syrische leger (en kornuiten) de burgers aanvalt, die ze zelf aanbieden om te evacueren. Waarom zouden ze dan doen? Men wil juist alle gewapende bendes en hun aanhangers weg hebben, zodat Aleppo 100% bevrijd kan worden. De rebellen daarentegen hebben er alle belang bij een menselijk schild te houden.
Bayda, Baniyas, Houla, Qubeir, voorbeelden genoeg waarbij het wel gebeurd is dat het Syrische leger of daaraan gelieerde milities bloedbaden hebben gepleegd. Het is gewoon een zeer reel scenario.
Incelfrikandel
pi_167341348
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:21 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Je bent duidelijk niet bekend met het conflict. Ten eerste bestaat het Syrische leger niet uit milities. Ten tweede verklaart dat niet waarom tienduizenden burgers wel veilig opgevangen zijn door datzelfde leger. Ten derde, de oppositie bestaat uit een mengelmoes van allerlei ideologische groeperingen, waarbij verscheidene figuren in deze groeperingen allerlei misdaden op hun naam hebben staan waaronder het onthoofden van een 13-jarige Palestijnse vluchteling en het in koele bloeden executeren van Syrische soldaten. Niet verwonderlijk de mensen die gelieerd zijn aan deze organisaties nu bang zijn de voor de gevolgen.

Niets erger dan mensen die alles wat de mainstream media hen voorschotelt als zoete koek slikken. Je pretendeert intellectuele onafhankelijk, maar bent niets anders dan schaamteloos gendoctrineerd door al die gekleurde en subjectieve soundbites die je hoort en leest in de media. Van het soort type mensen die menen genformeerd te zijn omdat ze naar het achtuurjournaal kijken en zo af en toe de Volkskrant openslaan.
Ondanks dat hij het wat verkeerd verwoord heeft hij toch wel een punt? De SAA heeft echt niet alles onder controle. Sterker nog, de reguliere SAA stelt een stuk minder voor dan milities als Hezbollah, de IRGC of Liwa al-Quds, zelfs sommige PMU die uit Irak zijn overgebracht heb ik hoger zitten (vanwege de hogere moraal om te vechten). Wil je zeggen dat de IRGC of bepaalde PMU groepen zich even laten commanderen door Bashar's generaals? Nee, die luisteren naar Iran, en als zij door willen stoten naar Fuah en Kafriya en hun zin niet krijgen gaan ze tegenstribbelen.
NEE!
pi_167341369
fan van Putin, Baudet, Jorge Lorenzo en Assad
pi_167341416
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:29 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Gericht doden van burgers
Suggestief. Er is nooit bewezen dat het gericht doden van burgers een beleid van de regering is geweest.

quote:
woonwijken platleggen etc.
Een spijtig gevolg van stedelijk oorlogsvoering. In vergelijking, het Amerikaanse leger verwoeste tweederde van alle gebouwen in Falujjah om de aan Al Qaeda gelieerde strijders in de stad uit te schakelen.

quote:
vatbommen
Het gebruik van vatbommen is een gevolg van een tekort aan geavanceerde lasergeleide raketten.
pi_167341487
quote:
Dat over die ziekenhuizen is overduidelijk bullshit en Ghouta was regelrecht gelogen. Maar ik dacht dat niemand bettwiste dat Maher al-Assad's troepen bij Daraa en Damascus bewust op ongewapende mensen schoten in 2011 (terwijl Bashar hier strict tegen was). Ik wil eigenlijk wel een bron voor dat eerste verhaal op je plaatje.

En het gebruik van barrel bombs ontkennen is absurd, er is zoveel video bewijs van. Of wil je zeggen dat Nusra helikopters had rondvliegen soms?

Kritisch zijn is broodnodig als het gaat om deze oorlog. Maar het lijkt wel alsof mensen enkel naar 1 richting kritisch kunnen zijn, de richting die ze uitkomt. Dat plaatje is gewoon de tegenhanger van MSM leugens, alt-media leugens dus.

Maar pro-gov users die al wat langer rondhangen zoals Szura en Richestorags kijken tenminste kritisch naar beide kanten, die begrijpen in elk geval wel dat het regime niet uit messiahs bestaat.
NEE!
pi_167341495
quote:
GlobalResearch is een complotblogje dat erom bekend staat dat het antisemtisme en holocaustontkenning promoot. Bovendien zijn de foto's van Ceasar en het bloedbad in Houla allang bevestigd door de VN en is de sarinaanval op Ghouta ook onomstotelijk bewezen. De rest ga ik niet eens over beginnen.

quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:37 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Suggestief. Er is nooit bewezen dat het gericht doden van burgers een beleid van de regering is geweest.
Dan ben je slecht op de hoogte.

quote:
Een spijtig gevolg van stedelijk oorlogsvoering. In vergelijking, het Amerikaanse leger verwoeste tweederde van alle gebouwen in Falujjah om de aan Al Qaeda gelieerde strijders in de stad uit te schakelen.

[..]

Het gebruik van vatbommen is een gevolg van een tekort aan geavanceerde lasergeleide raketten.
Dat praat geen oorlogsmisdaden goed.
Incelfrikandel
pi_167341517
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:32 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Ondanks dat hij het wat verkeerd verwoord heeft hij toch wel een punt? De SAA heeft echt niet alles onder controle. Sterker nog, de reguliere SAA stelt een stuk minder voor dan milities als Hezbollah, de IRGC of Liwa al-Quds, zelfs sommige PMU die uit Irak zijn overgebracht heb ik hoger zitten (vanwege de hogere moraal om te vechten). Wil je zeggen dat de IRGC of bepaalde PMU groepen zich even laten commanderen door Bashar's generaals? Nee, die luisteren naar Iran, en als zij door willen stoten naar Fuah en Kafriya en hun zin niet krijgen gaan ze tegenstribbelen.
Hij beweerde dat de SAA uit milities bestaat, wat natuurlijk niet waar is. Het feit dat er groeperingen zijn die aan kant van de regering strijden en niet onder controle van het leger staan doet daar niets aan af. En zelfs de SAA wordt hoogst waarschijnlijk aangestuurd door Russische/Iraanse beslissingen van bovenaf.
pi_167341542
Ik heb gister hele erge ruzie gehad met een collega op het werk, ik maak schoon in een burger king vestiging in Rotterdam in de avonden tot 4 uur 's nachts en rond 22:00 ging het op de radio (zender FunX) over Aleppo en dat mensen verbrand worden door Assad..

Verbrand??! Dus ik zeg tegen een collega'dat ik hem op een anderen zender wil doen, omdat dit pure probagenda was, en toen kregen we een ruzie over het Syrische conflict wat zo erg opliep dat ik via de achterdeur naar buiten ben gegaan en de auto heb gepakt en naar huis ben gegaan, vanmiddag een gesprek met mijn werkgever.

FunX word trouwens gesubsidieerd door de overheid
pi_167341547
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:41 schreef Frikandelbroodje het volgende:Dan ben je slecht op de hoogte.
Laat het bewijs maar eens zien dan.

quote:
Dat praat geen oorlogsmisdaden goed.
Geen oorlogsmisdaden.
pi_167341573
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:44 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ik heb gister hele erge ruzie gehad met een collega op het werk, ik maak schoon in een burger king vestiging in Rotterdam in de avonden tot 4 uur 's nachts en op rond 22:00 ging het op de radio (zender FunX) over Aleppo en dat mensen verbrand worden door Assad..

Verbrand??! Dus ik zeg tegen een collega'dat ik hem op een anderen zender wil doen, omdat dit pure probagenda was, en toen kregen we een ruzie over het Syrische conflict wat zo erg opliep dat ik via de achterdeur naar buiten ben gegaan en de auto heb gepakt en naar huis ben gegaan, vanmiddag een gesprek met mijn werkgever.
Zet je collega op de grillplaat. Wie zich laag opjutten door propaganda moet zijn billen branden.
pi_167341600
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:42 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Hij beweerde dat de SAA uit milities bestaat, wat natuurlijk niet waar is. Het feit dat er groeperingen zijn die aan kant van de regering strijden en niet onder controle van het leger staan doet daar niets aan af. En zelfs de SAA wordt hoogst waarschijnlijk aangestuurd door Russische/Iraanse beslissingen van bovenaf.
Klopt, maar dat bedoelde hij wellicht ook niet zo. Er zijn wel meer mensen die op het eerste oog alle loyalisten onder 'SAA' scharen. Bedoelde hij het wel zo, dan zit hij fout en kan je mijn woorden negeren. Zelfs al wordt de SAA aangestuurd door de Russen of Iran, dan nog worden groepen die loyaal zijn aan Iran niet aangestuurd door de Russen. Dus er is zeker nog wel wat frictie tussen loyalisten her en der.
NEE!
pi_167341613
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:45 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Zet je collega op de grillplaat. Wie zich laag opjutten door propaganda moet zijn billen branden.
Eigenlijk wel, FunX belde een meisje op, ''Die het zo aangreep wat er in Aleppo gebeurde ondanks dat ze geen Syrische was'', en toen een lading probagenda uit haar mond, dat kan ik geen 10 minuten aanhoren, dus had hem op slamfm gezet..

En dan gelijk zo agressief die collega, dan ben ik weg
pi_167341794
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:44 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Laat het bewijs maar eens zien dan.

[..]

Geen oorlogsmisdaden.
Barrel bombs zijn wel degelijk oorlogsmisdaden, het zijn niet gerichte incendiary wapens. Formeel verboden om het boven civilian areas te droppen, ook al zijn er militaire doelen tussen verscholen.

Protocol III to the Convention on Prohibitions or Restrictions on the Use of Certain Conventional Weapons

Ik begrijp wel dat ze ingezet zijn, de SyAF had de middelen niet om nauwkeurige bombardementen uit te voeren, in hun ogen dus een noodzakelijk kwaad om de opmars van islamisten te stoppen.
Ze zijn dan ook gestopt met barrel bombs min of meer sinds de Russen zich in de strijd mengden, maar daardoor wordt het gebruik ervan in het verleden niet ineens minder een 'oorlogsmisdaad'.
NEE!
pi_167341844
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:48 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Eigenlijk wel, FunX belde een meisje op, ''Die het zo aangreep wat er in Aleppo gebeurde ondanks dat ze geen Syrische was'', en toen een lading probagenda uit haar mond, dat kan ik geen 10 minuten aanhoren, dus had hem op slamfm gezet..

En dan gelijk zo agressief die collega, dan ben ik weg
Laat je collega die onthoofdingvideo door Zinki maar eens zien en wijs hem erop aan dat die eikels die dat hebben gedaan nog steeds daar in Aleppo zitten en hun bondgenoten weigeren ze uit te leveren aan het Syrische leger.
Ben benieuwd wat hij daarop te zeggen heeft.
NEE!
pi_167341965
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:56 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Barrel bombs zijn wel degelijk oorlogsmisdaden, het zijn niet gerichte incendiary wapens. Formeel verboden om het boven civilian areas te droppen, ook al zijn er militaire doelen tussen verscholen.

Protocol III to the Convention on Prohibitions or Restrictions on the Use of Certain Conventional Weapons

Ik begrijp wel dat ze ingezet zijn, de SyAF had de middelen niet om nauwkeurige bombardementen uit te voeren, in hun ogen dus een noodzakelijk kwaad om de opmars van islamisten te stoppen.
Ze zijn dan ook gestopt met barrel bombs min of meer sinds de Russen zich in de strijd mengden, maar daardoor wordt het gebruik ervan in het verleden niet ineens minder een 'oorlogsmisdaad'.
Uh, nee. Vatbommen zijn geen incendiary wapens.
pi_167341997
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:44 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ik heb gister hele erge ruzie gehad met een collega op het werk, ik maak schoon in een burger king vestiging in Rotterdam in de avonden tot 4 uur 's nachts en rond 22:00 ging het op de radio (zender FunX) over Aleppo en dat mensen verbrand worden door Assad..

Verbrand??! Dus ik zeg tegen een collega'dat ik hem op een anderen zender wil doen, omdat dit pure probagenda was, en toen kregen we een ruzie over het Syrische conflict wat zo erg opliep dat ik via de achterdeur naar buiten ben gegaan en de auto heb gepakt en naar huis ben gegaan, vanmiddag een gesprek met mijn werkgever.

FunX word trouwens gesubsidieerd door de overheid
Ik moet mij ook vaak inhouden. ☹
Protge moi de mes dsirs.
  donderdag 15 december 2016 @ 13:09:06 #111
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_167342042
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:56 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Barrel bombs zijn wel degelijk oorlogsmisdaden, het zijn niet gerichte incendiary wapens. Formeel verboden om het boven civilian areas te droppen, ook al zijn er militaire doelen tussen verscholen.

Protocol III to the Convention on Prohibitions or Restrictions on the Use of Certain Conventional Weapons

Ik begrijp wel dat ze ingezet zijn, de SyAF had de middelen niet om nauwkeurige bombardementen uit te voeren, in hun ogen dus een noodzakelijk kwaad om de opmars van islamisten te stoppen.
Ze zijn dan ook gestopt met barrel bombs min of meer sinds de Russen zich in de strijd mengden, maar daardoor wordt het gebruik ervan in het verleden niet ineens minder een 'oorlogsmisdaad'.
Fosfor is wel een voorbeeld van een brandbom..


of napalm:
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_167342240
Eerste groene bussen hebben Aleppo verlaten.

Live beelden van de evacuatie corridor:

pi_167342292
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 13:04 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Uh, nee. Vatbommen zijn geen incendiary wapens.
Oh dan zit ik er blijkbaar naast. Wat voor een soort bommen zijn het dan wel eigenlijk? Of stoppen ze enkel explosieven in vatten (wat is nou weer de bedoeling van vatten gebruiken in dit geval) om ze uit helikopters te gooien?
NEE!
pi_167342326
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:56 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Barrel bombs zijn wel degelijk oorlogsmisdaden, het zijn niet gerichte incendiary wapens. Formeel verboden om het boven civilian areas te droppen, ook al zijn er militaire doelen tussen verscholen.

Protocol III to the Convention on Prohibitions or Restrictions on the Use of Certain Conventional Weapons

Ik begrijp wel dat ze ingezet zijn, de SyAF had de middelen niet om nauwkeurige bombardementen uit te voeren, in hun ogen dus een noodzakelijk kwaad om de opmars van islamisten te stoppen.
Ze zijn dan ook gestopt met barrel bombs min of meer sinds de Russen zich in de strijd mengden, maar daardoor wordt het gebruik ervan in het verleden niet ineens minder een 'oorlogsmisdaad'.
zijn deze wapens dan gericht ? dood ga je toch, of door een Laser-guided missile of barrel bomb



  Moderator donderdag 15 december 2016 @ 13:25:29 #115
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_167342386
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 13:21 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Oh dan zit ik er blijkbaar naast. Wat voor een soort bommen zijn het dan wel eigenlijk? Of stoppen ze enkel explosieven in vatten (wat is nou weer de bedoeling van vatten gebruiken in dit geval) om ze uit helikopters te gooien?
doet er ook niet zo toe

als iemand lukraak bommen op woonwijken loopt te gooien dan begaat een oorlogsmisdaad

dat maakt het gooien van een bom geen oorlogsmisdaad natuurlijk maar het lukraak bestoken van woonwijken
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_167342556
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:44 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ik heb gister hele erge ruzie gehad met een collega op het werk, ik maak schoon in een burger king vestiging in Rotterdam in de avonden tot 4 uur 's nachts en rond 22:00 ging het op de radio (zender FunX) over Aleppo en dat mensen verbrand worden door Assad..

Verbrand??! Dus ik zeg tegen een collega'dat ik hem op een anderen zender wil doen, omdat dit pure probagenda was, en toen kregen we een ruzie over het Syrische conflict wat zo erg opliep dat ik via de achterdeur naar buiten ben gegaan en de auto heb gepakt en naar huis ben gegaan, vanmiddag een gesprek met mijn werkgever.

FunX word trouwens gesubsidieerd door de overheid
Bij al die gezellige oorlogen in het MO wordt fosfor gebruikt, dus ik snap niet waarom je de behoefte voelt om te gaan ruzie maken met collega's.
  Moderator donderdag 15 december 2016 @ 13:38:42 #118
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_167342694
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 13:32 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Bij al die gezellige oorlogen in het MO wordt fosfor gebruikt, dus ik snap niet waarom je de behoefte voelt om te gaan ruzie maken met collega's.
niet alleen in het midden oosten
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_167342949
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 13:38 schreef sp3c het volgende:

[..]

niet alleen in het midden oosten
Is dat wel zo? Afgezien van Oekrane en Noord Afrika zijn alle grootschalige conflicten momenteel in het MO. De meeste landen in Noord Afrika zijn nogal primitief qua leger en opstandelingen.
  Moderator donderdag 15 december 2016 @ 13:52:22 #120
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_167343058
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 13:48 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Is dat wel zo? Afgezien van Oekrane en Noord Afrika zijn alle grootschalige conflicten momenteel in het MO. De meeste landen in Noord Afrika zijn nogal primitief qua leger en opstandelingen.
het is ook geen high tech spul ofzo, je kunt het gewoon met een mortier afschieten en als het neerkomt krijg je heel veel witte rook

zo bijzonder is het allemaal echt niet, als je mensen in brand wilt steken zijn daar effectievere manieren voor
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_167343243
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 13:25 schreef sp3c het volgende:

[..]

doet er ook niet zo toe

als iemand lukraak bommen op woonwijken loopt te gooien dan begaat een oorlogsmisdaad

dat maakt het gooien van een bom geen oorlogsmisdaad natuurlijk maar het lukraak bestoken van woonwijken
Wat is lukraak? In hoeverre verschilt het wezenlijk van 'dumb bombs' losgooien op stedelijk gebied?
  Moderator donderdag 15 december 2016 @ 13:59:40 #122
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_167343269
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 13:58 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Wat is lukraak? In hoeverre verschilt het wezenlijk van 'dumb bombs' losgooien op stedelijk gebied?
area bombardment geloof ik, ik weet de termen zo ff niet uit mijn hoofd
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 15 december 2016 @ 13:59:50 #123
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_167343271
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:42 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Hij beweerde dat de SAA uit milities bestaat, wat natuurlijk niet waar is. Het feit dat er groeperingen zijn die aan kant van de regering strijden en niet onder controle van het leger staan doet daar niets aan af. En zelfs de SAA wordt hoogst waarschijnlijk aangestuurd door Russische/Iraanse beslissingen van bovenaf.
Nee, ik beweer dat de SAA ook milities gebruikt. Ik heb nergens gezegd dat ze enkel uit milities bestaan.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_167343396
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:41 schreef Frikandelbroodje het volgende:
de sarinaanval op Ghouta ook onomstotelijk bewezen.
Klopt er was een aanval, maar geen enkel rapport van de VN of HRW wijst een dader aan.
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
pi_167343422
https://blendle.com/i/tro(...)trn-20161215-7488356

Trouw met een redelijk objectief stuk trouwens over de resterende weg naar vrede....
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_167344375
Hahaha heerlijke vent die Assad, op die bussen waar de rebellen in moeten staat Assad met z'n vlag op het raam, wat een vernedering. _O_

http://syria.liveuamap.com/en/2016/15-december-aleppo-today
pi_167344526
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:44 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Verbrand??! Dus ik zeg tegen een collega'dat ik hem op een anderen zender wil doen, omdat dit pure probagenda was, en toen kregen we een ruzie over het Syrische conflict wat zo erg opliep dat ik via de achterdeur naar buiten ben gegaan en de auto heb gepakt en naar huis ben gegaan, vanmiddag een gesprek met mijn werkgever.
Wat is probagenda? Je had ruzie op het werk over het Syrische conflict? En wat heb je nu bereikt? Je ontslag? Assad still doesn't give a fuck about you. Heb je je lesje geleerd dat je politiek buiten de werkvloer dient te houden?
pi_167344716
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:44 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ik heb gister hele erge ruzie gehad met een collega op het werk, ik maak schoon in een burger king vestiging in Rotterdam in de avonden tot 4 uur 's nachts en rond 22:00 ging het op de radio (zender FunX) over Aleppo en dat mensen verbrand worden door Assad..

Verbrand??! Dus ik zeg tegen een collega'dat ik hem op een anderen zender wil doen, omdat dit pure probagenda was, en toen kregen we een ruzie over het Syrische conflict wat zo erg opliep dat ik via de achterdeur naar buiten ben gegaan en de auto heb gepakt en naar huis ben gegaan, vanmiddag een gesprek met mijn werkgever.

FunX word trouwens gesubsidieerd door de overheid
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 19:11 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

In Egypte spreken ze in de badplaatsen ook allemaal vloeiend Russisch ik kan het weten ik ben een paar keer naar Egypte geweest voor een al inclusief vakantie
Ik begin mij nu een bepaald beeld van jou te vormen.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167345326
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 15:00 schreef justarandomdude het volgende:

[..]

Heb je je lesje geleerd dat je politiek buiten de werkvloer dient te houden?
Dit sowieso. En liever ook niet op Facebook mensen.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_167345738
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167345759
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 11:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is er mis met het doden van pkk tuig?
Dus als aanhanger van PKK verdien je een buitengerechtelijke executie? Stoer hoor altijd die Nederturken die in Nederland geboren zijn, nooit in Turkije gewoond hebben en denken te weten hoe het er in Turkije aan toe gaat. Jij was ook die gozer die mij aansprak bij mijn eerste post omdat ik schreef kind van Turkse ouders :')

Vind jou ook wel een vermakelijke gozer, hier altijd relativerende posts of oorzaak en gevolg en wie waarom wat doet. Pretenderen te snappen wat er speelt maar nooit echt je ware mening durven te verkondigen, altijd tussen de regels door moeten we je ware standpunt zien te ontrafelen.
pi_167345809
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 15:11 schreef chroestjov het volgende:

[..]


[..]

Ik begin mij nu een bepaald beeld van jou te vormen.
Hij is net zo veranderlijk in zn mening als die Atak en ilias, eerst tegen Assad en zo ageren, vervolgens jubelen over z'n winst.
pi_167345821
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 11:06 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Wat is er mis met het doden van terroristen?
leuk dat je een vraag beantwoordt met een vraag, maar ik stel deze vraag aan jou als turk zijnde, dan heb ik helder wie/wat ik tegenover me heb. als je een pkk militant/sympathisant bent, prima, maar maak dat dan duidelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167345884
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:44 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ik heb gister hele erge ruzie gehad met een collega op het werk, ik maak schoon in een burger king vestiging in Rotterdam in de avonden tot 4 uur 's nachts en rond 22:00 ging het op de radio (zender FunX) over Aleppo en dat mensen verbrand worden door Assad..

Verbrand??! Dus ik zeg tegen een collega'dat ik hem op een anderen zender wil doen, omdat dit pure probagenda was, en toen kregen we een ruzie over het Syrische conflict wat zo erg opliep dat ik via de achterdeur naar buiten ben gegaan en de auto heb gepakt en naar huis ben gegaan, vanmiddag een gesprek met mijn werkgever.

FunX word trouwens gesubsidieerd door de overheid
mag je blijven van je baas? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167346135
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 16:08 schreef Ceserius het volgende:

[..]

Dus als aanhanger van PKK verdien je een buitengerechtelijke executie? Stoer hoor altijd die Nederturken die in Nederland geboren zijn, nooit in Turkije gewoond hebben en denken te weten hoe het er in Turkije aan toe gaat.
staatsveiligheid is nr. 1 voor welke land dan ook. als er geen staatsveiligheid is, is er geen veiligheid voor de burrger, geen veiligheid voor de burger betekent chaos. ik verwacht dat de de staat mij als burger beschermt tegen elementen binnen een samenleving die mijn veiligheid op het spel zetten. daar hoef ik niet in turkije voor te zitten om die mening te hebben.

quote:
Jij was ook die gozer die mij aansprak bij mijn eerste post omdat ik schreef kind van Turkse ouders :')
zou kunnen :P

quote:
Vind jou ook wel een vermakelijke gozer, hier altijd relativerende posts of oorzaak en gevolg en wie waarom wat doet. Pretenderen te snappen wat er speelt maar nooit echt je ware mening durven te verkondigen, altijd tussen de regels door moeten we je ware standpunt zien te ontrafelen.
je klinkt als een fan :p

wat mijn mening is, is genuanceerd vaak (zeker niet altijd), omdat ik probeer om naar iets te kijken vanuit verschillende visies (iets wat de meeste mensen niet doen, de meeste mensen kijken vanuit 1 visie en noemen dat "de waarheid") zoals vranckx ook in dat stuk hierboven zegt iedereen heeft zijn eigen waarheid, in het syrische conflict is hij geweest tussen de koerden, het regime, rebellen, jihadisten. uiteraard hebben ze allemaal een eigen kijk op de dingen, hij zegt dat "we" eerlijk moeten zijn wanneer we ergens verslag van doen, welke POV/welke waarheid we tonen.

wat mijn "ware" standpunt is weet ikzelf waarschijnlijk niet eens, laat staan de lezers van mijn posts :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167346234
hij leeft nog!

https://www.facebook.com/bilal.a.kareem/videos/

ik denk dat hij het bij het juiste eind heeft.

quote:

De val van Aleppo markeert de overgang naar een wereldorde waarin een sturende macht ontbreekt.


Rwanda en Srebrenica - moderne schandvlekken op het blazoen van de liberale westerse wereldorde die na de instorting van het communisme een bepalende rol opeiste - passeren in het Westen de revue nu men toekijkt hoe Aleppo valt. Maar er is een cruciaal verschil: weinigen claimen nog dat de wrede wijze waarop Assads en Poetins troepen en fosforbommen Aleppo in een nieuw Grozny hebben veranderd zich voltrekt in een door het Westen geleide liberale wereldorde.

Daarvoor is het Westen op dit moment politiek en mentaal te zeer verzwakt. In de internationale bemoeienis met Syri zie je de contouren van een wereldorde waarin Amerikaans leiderschap tanende is, of ontbreekt. Een strijd van allen tegen allen, zonder sturende macht - en waarin nationalisme en nationale soevereiniteit het winnen van mensenrechten of humanitaire consideraties.

Amerika blijft een vooraanstaande rol spelen, maar kan en wil zich niet langer veroorloven elke crisis tot de zijne te maken. Ondanks alle verschillen zijn Obama en Trump het daarover eens. En Europa is in geen velden of wegen te bekennen. Dat opent perspectieven voor de rijzende supermachten China en India, en gelegenheidskansen voor landen als Rusland en Turkije, die graag meeboksen in de zwaarste gewichtsklasse.

Het Westen stuurt geen interventielegers meer, maar verontwaardigde tweets. Obama had vroeger in de crisis wellicht beslissend kunnen ingrijpen, maar koos ervoor dat niet of slechts zeer selectief te doen. Feit is: de prijs van door de Amerikanen geleide interventies in Irak en Afghanistan was hoog. Nu zien we de prijs van non-interventie.

Rusland en Iran intervenieerden wel en zien hun invloed in de regio toenemen. De 'multipolaire wereldorde' waarvoor, in de aanloop naar de Irak-oorlog, de leiders Poetin, Schrder en Chirac zich warmliepen, is snel dichterbij gekomen. Wat niet iedereen besefte, is dat deze orde een stuk harder zal zijn en nog minder fatsoensregels zal kennen.

Het lijden van de bevolking van Aleppo zal daarom moreel geen kantelpunt worden - zoals Srebrenica. Integendeel, het markeert een nieuw tijdperk.


[ Bericht 87% gewijzigd door Slayage op 15-12-2016 16:39:12 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167347117
Gekke vraag misschien, maar wat is het idee achter het 'evacueren' van strijders, gewonden en burgers naar rebellengebied? Het idee van Assad zal toch zijn om op termijn heel Syri weer te besturen, waarom zou je dan dit onderscheid maken tussen gebieden?

Zeker het laten gaan van strijders: waarom heb de kans geven elder te hergroeperen als je toch dat hele land weer onder controle wil krijgen? In een conventionele oorlog zul je soldaten die onder bevel stonden van een verslagen land/legerleiding laten gaan want zonder commandostructuur geen serieuze dreiging, maar hier blijft die dreiging toch?
pi_167347246
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 16:57 schreef Joweh het volgende:
Gekke vraag misschien, maar wat is het idee achter het 'evacueren' van strijders, gewonden en burgers naar rebellengebied? Het idee van Assad zal toch zijn om op termijn heel Syri weer te besturen, waarom zou je dan dit onderscheid maken tussen gebieden?

Zeker het laten gaan van strijders: waarom heb de kans geven elder te hergroeperen als je toch dat hele land weer onder controle wil krijgen? In een conventionele oorlog zul je soldaten die onder bevel stonden van een verslagen land/legerleiding laten gaan want zonder commandostructuur geen serieuze dreiging, maar hier blijft die dreiging toch?
het is gewoon koeien handel. alleen dan met mensen. oa vrije aftocht van mensen uit aleppo voor vrije aftocht van mensen uit fuah en kafraya.

en ik denk dat de turkije/rusland banden hier ook in het spel zitten. en de intenationale naam van rusland als grote speler wordt hierdoor verbeterd en erdo kan aan ijn electoraat zeggen, kijk wat ik heb geregeld voor de arme bevolking van aleppo
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167347327
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 16:57 schreef Joweh het volgende:
Gekke vraag misschien, maar wat is het idee achter het 'evacueren' van strijders, gewonden en burgers naar rebellengebied? Het idee van Assad zal toch zijn om op termijn heel Syri weer te besturen, waarom zou je dan dit onderscheid maken tussen gebieden?

Zeker het laten gaan van strijders: waarom heb de kans geven elder te hergroeperen als je toch dat hele land weer onder controle wil krijgen? In een conventionele oorlog zul je soldaten die onder bevel stonden van een verslagen land/legerleiding laten gaan want zonder commandostructuur geen serieuze dreiging, maar hier blijft die dreiging toch?
Simpelweg omdat het veel makkelijker is om rebellen in open gebied te confronteren dan in stedelijk gebied.
pi_167347368
kijk dat kleine ventje cruisen op zijn fiets tussen de gekte alsof er niks aan de hand is. _O_

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 15-12-2016 om 11:11:04 #Aleppo: thousands of people in Rebel pocket waiting for evacuation, about to (re)start after deal included Fuah &… https://t.co/0ktBfrgwJE reageer retweet
ome putin is baas

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 15-12-2016 om 11:47:48 Fully loaded w/ over 25 GAZ 3308 Sadko 4x4, ZIL trucks & Ural fuel trucks heading to #Russia|n port in #Tartus, via... https://t.co/ehmHmJMU2v reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 15-12-2016 om 16:51:26 Interesting review of the Battle of #Palmyra reportedly by a Tiger Forces member, spotted & analysed by @historicoblog3. Few highlights. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167348188
Die laatste.... ik ben verliefd. O+



Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
pi_167348694
Huilen.







pi_167348947
Die op de 3'e foto met dat brilletje ziet er niet uit als een terrorist..
Vind het ergens toch wel zielig voor ze, nu realiseren ze pas dat hun droom, een Syri zonder Assad vrijwel geheel van de baan is.
Het blijven mensen die om hun land geven.. Al hebben ze een anderen opvatting dan wij.
pi_167349700
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 16:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

leuk dat je een vraag beantwoordt met een vraag, maar ik stel deze vraag aan jou als turk zijnde, dan heb ik helder wie/wat ik tegenover me heb. als je een pkk militant/sympathisant bent, prima, maar maak dat dan duidelijk.
1. Ik ben geen Turk.
2. Ik ben geen Koerd.
3. Ik steun geen terroristische groeperingen.

Beantwoord mijn vraag eens. Er is namelijk geen verschil tussen de PKK en degenen die jij steunt.
Protge moi de mes dsirs.
  donderdag 15 december 2016 @ 19:18:35 #146
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_167349792
Ik snap die evacuatie eigenlijk niet, dit zijn tegenstanders van Assad toch? Waar worden ze heen gebracht? Naar rebellen gebied? Vanwaar dan die posters van Assad op de bussen?
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
  donderdag 15 december 2016 @ 19:47:38 #147
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167350635
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 19:18 schreef t-8one het volgende:
Ik snap die evacuatie eigenlijk niet, dit zijn tegenstanders van Assad toch? Waar worden ze heen gebracht? Naar rebellen gebied? Vanwaar dan die posters van Assad op de bussen?
Die foto's zijn gewoon puur om te trollen.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167351416
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:44 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Laat het bewijs maar eens zien dan.
http://www.yenisafak.com/(...)-in-syria-un-2421816
https://www.washingtonpos(...)war-crimes-in-syria/
http://www.nytimes.com/20(...)-civilians.html?_r=0
https://www.theguardian.c(...)r-deliberate-attacks

Niks foutje, of nevenschade, gewoon doelbewust dus.

quote:
Geen oorlogsmisdaden.
uhuh

quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 14:05 schreef Patrice_Consigny het volgende:

[..]

Klopt er was een aanval, maar geen enkel rapport van de VN of HRW wijst een dader aan.
De reden dat de VN geen dader aanwees is omdat Rusland daar zijn veto tegen uitsprak, HRW heeft wel degelijk een dader aangewezen, net als andere onafhankelijke onderzoekers. Dat de Ba'ath erachter zit staat inmiddels vast.

quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 19:16 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

3. Ik steun geen terroristische groeperingen.

Beantwoord mijn vraag eens. Er is namelijk geen verschil tussen de PKK en degenen die jij steunt.
Jij steunde toch de pflp-gc en Hezbollah? Of ben ik in de war met iemand anders?
Incelfrikandel
pi_167351532
ShehabiFares twitterde op donderdag 15-12-2016 om 14:26:45 Dear friends in the West! We were going to kill them all, but your leaders wanted to free them! Enjoy having them i… https://t.co/vDqMX4RS9p reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167351687
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 20:10 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Dat de Ba'ath erachter zit staat inmiddels vast.
Laat maar zien dan.
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
pi_167351844
Incelfrikandel
pi_167352058
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
pi_167352150
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 20:27 schreef Patrice_Consigny het volgende:

[..]

Eliot Higgins, Bellingcat. :')
bellingcat _O_
Incelfrikandel
pi_167353031
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 19:16 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

1. Ik ben geen Turk.
2. Ik ben geen Koerd.
3. Ik steun geen terroristische groeperingen.
uiteraard :') :') :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167353198
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 17:55 schreef Patrice_Consigny het volgende:
Die laatste.... ik ben verliefd. O+

[ afbeelding ]

:9
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167353234
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 20:27 schreef Patrice_Consigny het volgende:

[..]

Eliot Higgins, Bellingcat. :')
deze dude zal in de geschiedenis boeken opgenomen worden
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167353656
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 20:10 schreef Frikandelbroodje het volgende:

Jij steunde toch de pflp-gc en Hezbollah? Of ben ik in de war met iemand anders?
dat zijn legitieme verzetsbewegingen (net als de pkk) en alles je weetz...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 15 december 2016 @ 21:02:16 #160
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167353657
islamicworldupd twitterde op donderdag 15-12-2016 om 20:14:39 @islamicworldupd #SDF fighters of #WrathOfEuphrates captured Khirbet Jiheysha, Ajaj, Safakhir, Bir Shalal, Om Salim & Abu Radani #Syria reageer retweet
Say what?
  donderdag 15 december 2016 @ 21:10:42 #161
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167354049
SAA heeft trouwens nog steeds T4 in handen, na diverse aanvallen
Say what?
  donderdag 15 december 2016 @ 21:11:16 #162
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167354072
T4 moeten ze echt wel houden hoor...
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 15 december 2016 @ 21:14:24 #163
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167354242
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 21:11 schreef Zahreddine het volgende:
T4 moeten ze echt wel houden hoor...
Wordt wel lastig
TheArabSource twitterde op donderdag 15-12-2016 om 18:32:25 #ISIS militants launch another powerful attack on the strategic airbase in #Homs province https://t.co/TLEfRvQNzm #Syria #T4 reageer retweet
IvanSidorenko1 twitterde op donderdag 15-12-2016 om 20:06:05 #Syria #Homs #EasternHoms 3 HOURS AGO from a #SAA #SyrianArmy Field Commander. Crushing clashes & very concentrated attack on #T4_Airport https://t.co/Xk24fO2gk8 reageer retweet
Say what?
pi_167354912
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 20:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

uiteraard :') :') :')
Wat is het probleem, kerel?
En nog steeds geen antwoord op mijn vraag. Die heb je zelfs uit de quote gehaald. Grote jongen.
Protge moi de mes dsirs.
pi_167355031
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 20:10 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

http://www.yenisafak.com/(...)-in-syria-un-2421816
https://www.washingtonpos(...)war-crimes-in-syria/
http://www.nytimes.com/20(...)-civilians.html?_r=0
https://www.theguardian.c(...)r-deliberate-attacks

Niks foutje, of nevenschade, gewoon doelbewust dus.

[..]

uhuh

[..]

De reden dat de VN geen dader aanwees is omdat Rusland daar zijn veto tegen uitsprak, HRW heeft wel degelijk een dader aangewezen, net als andere onafhankelijke onderzoekers. Dat de Ba'ath erachter zit staat inmiddels vast.

[..]

Jij steunde toch de pflp-gc en Hezbollah? Of ben ik in de war met iemand anders?
Ik moest Googlen naar Plfp-gc.
Protge moi de mes dsirs.
pi_167355166
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 21:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat zijn legitieme verzetsbewegingen (net als de pkk) en alles je weetz...
Ze blazen alleen af en toe wat andersdenkenden op, maar moet kunnen toch?

quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 21:32 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Ik moest Googlen naar Plfp-gc.
dan kan ik er n doorstrepen 14.gif
Incelfrikandel
pi_167355177
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167355192
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 21:35 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ze blazen alleen af en toe wat andersdenkenden op, maar moet kunnen toch?
gewoon een kogel door het hoofd is ook geen probleem...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167355536
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 16:28 schreef Slayage het volgende:
hij leeft nog!

https://www.facebook.com/bilal.a.kareem/videos/

ik denk dat hij het bij het juiste eind heeft.

[..]

Aleppo en Srebrenica zijn niet te vergelijken. In Aleppo hebben de jihadisten zich overgegeven in Srebrenica hebben deze dat niet gedaan. Ongeveer 7000 soldaten samen met evenveel ongewapende mannen hebben getracht 40km te lopen naar gebieden onder controle van Sarajevo.
pi_167355575
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 21:46 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Aleppo en Srebrenica zijn niet te vergelijken. In Aleppo hebben de jihadisten zich overgegeven in Srebrenica hebben deze dat niet gedaan. Ongeveer 7000 soldaten samen met evenveel ongewapende mannen hebben getracht 40km te lopen naar gebieden onder controle van Sarajevo.
ik denk dat jij het artikel nog een keer moet lezen om te begrijpen wat de boodschap is :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167355833
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 21:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat jij het artikel nog een keer moet lezen om te begrijpen wat de boodschap is :P
Het is ook geen reactie op inhoud artikel, meer reactie op discussie uit vorige deel en dat ze elke keer op een of ander manier Srebrenica/Rwanda noemen.
pi_167355940
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 21:55 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Het is ook geen reactie op inhoud artikel, meer reactie op discussie uit vorige deel en dat ze elke keer op een of ander manier Srebrenica/Rwanda noemen.
het zijn ook beide conflicten waarin de internationale gemeenschap catastrofaal heeft gefaald
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167356128
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 21:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

het zijn ook beide conflicten waarin de internationale gemeenschap catastrofaal heeft gefaald
Buitenlandse inmengingen falen altijd, creeeren alleen meer chaos. Zeker als er heel veel partijen wapens leveren. Het interessante was wel dat in Bosnie voornamelijk Iran de grootste rol speelde om soennieten te helpen, terwijl er ook buitenlandse sunni jihadisten aanwezig waren. Dit heb ik nooit helemaal begrepen.
pi_167356368
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 22:04 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Buitenlandse inmengingen falen altijd, creeeren alleen meer chaos. Zeker als er heel veel partijen wapens leveren. Het interessante was wel dat in Bosnie voornamelijk Iran de grootste rol speelde om soennieten te helpen, terwijl er ook buitenlandse sunni jihadisten aanwezig waren. Dit heb ik nooit helemaal begrepen.
iran en turkije heb ik begrepen, maar dat conflict was ik nog te jong om het op de voet te volgen.

daarnaast hebben de amerikaanse bommen wel dayton uiteindelijk gebracht ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167356499
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 21:46 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Aleppo en Srebrenica zijn niet te vergelijken. In Aleppo hebben de jihadisten zich overgegeven in Srebrenica hebben deze dat niet gedaan. Ongeveer 7000 soldaten samen met evenveel ongewapende mannen hebben getracht 40km te lopen naar gebieden onder controle van Sarajevo.
Tussen de soldaten gaan lopen terwijl die beschoten worden van alle kanten is nogal dom idd.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167356605
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 22:04 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Buitenlandse inmengingen falen altijd, creeeren alleen meer chaos. Zeker als er heel veel partijen wapens leveren. Het interessante was wel dat in Bosnie voornamelijk Iran de grootste rol speelde om soennieten te helpen, terwijl er ook buitenlandse sunni jihadisten aanwezig waren. Dit heb ik nooit helemaal begrepen.
Toen waren Hezbollah, Iran en al-Qaeda nog n blije Ummah.

Maar goed, liefde tussen Soennieten en anderen kan nooit lang stand houden.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 15 december 2016 @ 22:25:32 #177
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_167356955
Van die mensen die Aleppo gaan vergelijken met Stalingrad...
pi_167356963
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 22:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

iran en turkije heb ik begrepen, maar dat conflict was ik nog te jong om het op de voet te volgen.

daarnaast hebben de amerikaanse bommen wel dayton uiteindelijk gebracht ;)
Ze hebben Dayton gebracht en een land dat hopeloos is verdeeld. Alle partijen hebben hun stuk, misschien is dat ook beter zo.
pi_167357024
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 22:25 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Ze hebben Dayton gebracht en een land dat hopeloos is verdeeld. Alle partijen hebben hun stuk, misschien is dat ook beter zo.
Alleen de Kroaten zijn gefuckt en worden nu langzaam verdreven.
Ach... Langzamer dan de Servirs uit Kosovo of Kroati :{ .
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167357164
MmaGreen twitterde op donderdag 15-12-2016 om 22:27:16 🇸🇾✌️Aleppo is victorious Final message from reporter @aboward87 to the militants as they left Eastern Aleppo toda… https://t.co/V1H6ZUIFDd reageer retweet
leithfadel twitterde op donderdag 15-12-2016 om 20:21:38 Our men were not put on buses to be transported to a destination of their liking; instead, they were summarily executed for being "infidels" reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 15 december 2016 @ 22:32:54 #181
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167357258
CivilWarMap twitterde op donderdag 15-12-2016 om 22:26:54 Next big goal of #SDF offensive will be Tabqa Dam, Tabqa City (and maybe Tabqa Airbase). This will make an encirclement of Raqqa possible. reageer retweet
Ruilmiddel voor de toekomst
Say what?
  vrijdag 16 december 2016 @ 09:27:56 #182
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_167364214
http://nos.nl/artikel/214(...)moord-in-aleppo.html

quote:
VS beschuldigt de regering-Assad van massamoord in Aleppo

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, beschuldigt de regering van president Assad van "niets minder dan medeplichtigheid aan een massamoord" in Aleppo. Volgens hem zet de regering van Assad aan tot de moord op burgers en voert die ook uit.

Kerry uitte op een persconferentie in Washington zijn kritiek op de aanvallen op burgers in Aleppo. Volgens hem is daar geen enkele rechtvaardiging voor. De minister zei verder dat een konvooi met gewonden waarschijnlijk is beschoten door het Syrische leger of bondgenoten.

Intussen doen de Verenigde Staten er alles aan om mensenlevens in Syri te redden, zei Kerry. Hij wil dat er corridors komen waardoor inwoners en strijders het oosten van Aleppo veilig kunnen verlaten. Kerry pleitte ook voor een langdurig bestand in Aleppo.

De Amerikaanse minister heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om druk uit te oefenen om te komen tot een staakt-het-vuren in heel Syri. Hij beschuldigde de regering van Assad er verder van dat die tot nu toe niet bereid is gebleken om overeenkomsten op dat punt na te leven.

Kerry riep daarom ook de Syrische regering en de Russen op een strategische keuze te maken voor vrede. Hij wees erop dat het politieke proces waarbij een oplossing voor Syri wordt gezocht, alleen kan beginnen als de vijandelijkheden stoppen.

De minister van Buitenlandse Zaken zei dat andere betrokkenen bij Syri hun bereidheid hebben uitgesproken om weer aan de onderhandelingen in Genve mee te doen die moeten leiden tot het beindigen van de oorlog.

Eerder vandaag zei de Syrische president Assad dat er geschiedenis wordt geschreven, nu de opstandelingen in Aleppo zijn verslagen. Terwijl hij zijn uitspraken deed, werden de eerste mensen uit het oostelijk deel van de stad gevacueerd. Vannacht is na intensief overleg een bestand van kracht geworden, waardoor nieuwe afspraken over evacuatie mogelijk werden.

In een videoboodschap zei Assad dat de wereld er anders uitziet na de "bevrijding van Aleppo''. De Syrische president heeft met de overwinning op de rebellen in Aleppo zijn positie verstevigd. Volgens Assad zijn de gebeurtenissen in de stad deel van een verhaal "dat zes jaar geleden begon toen de crisis en de oorlog tegen Syri begonnen''.

Met het vertrek van de laatste inwoners en strijders uit Oost-Aleppo lijkt het verzet tegen Assad in die stad definitief gebroken. Op een deel van het platteland en in het oosten van het land is dat niet het geval. Vooral IS bezet nog een aanzienlijk deel van Syri.
Tweede konvooi

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt de evacuatie van de laatste bewoners en opstandelingen nauwlettend in de gaten. Volgens woordvoerder Elizabeth Hoff verloopt het vertrek tot nu toe rustig.

De WHO bekijkt de situatie bij de doorgang Ramouseh in het zuidwesten van de stad. Hoff heeft daar geen Syrische militairen gezien. Wel houden Russische troepen het transport in de gaten. Dat gebeurt ook met drones.

Tot nu toe hebben de Russische militairen volgens de WHO-woordvoerder nauwelijks de identiteit of de gezondheid gecontroleerd van de mensen die worden gevacueerd met bussen en ambulances.

De VN zegt dat bij de evacuatie de prioriteit ligt bij gewonden, zieken en kinderen, onder wie veel wezen. Volgens Turkije heeft inmiddels een tweede konvooi mensen buiten de stad gebracht.

Wissam Zarqa, een docent Engels in Oost-Aleppo, zei tegen persbureau Reuters dat de meeste mensen blij zijn dat ze de stad mogen verlaten. Maar hij heeft ook mensen gesproken die boos waren dat ze weg moeten. "Ik zag mensen huilen. Dat is ook hoe ik mij voel."

Een oudere vrouw die het konvooi zag vertrekken, stak haar handen in de lucht en riep: "God redt ons van deze crisis en van de militanten. Die hebben ons alleen vernietiging gebracht." Ze stond in een groep mensen die met de Syrische vlag zwaaiden.

Hoewel er nu een bestand is, is er op veel plaatsen rook te zien. Die zou afkomstig zijn van inwoners die hun bezittingen verbranden, in afwachting van hun vertrek. Ze willen niet dat die als buit in handen komen van Syrische militairen.
'Overleven in Idlib of sterven in Aleppo'

Volgens een Russische generaal heeft het Syrische leger de herovering van Aleppo vrijwel voltooid. Sinds augustus hebben volgens hem 3000 rebellen de stad verlaten. Meer dan 100.000 inwoners hebben hun huis achtergelaten en zijn naar veiliger delen van Aleppo gegaan.

De opstandelingen en hun families gaan naar de stad Idlib, in het noordwesten van Syri. De afstand is zo'n 20 kilometer.

Die stad wordt gecontroleerd door streng-islamitische groepen. De rebellen uit Oost-Aleppo en veel inwoners zijn daar niet blij mee. Zij zijn vooral tegen de regering van Assad. Volgens een Europese diplomaat zijn zij min of meer voor de keuze gesteld: enkele weken overleven in Idlib of nu doodgaan in Aleppo. De Russische tactiek zou zijn om ze allemaal naar Idlib te laten gaan, zodat je "alle rotte eieren in n mandje hebt".

Idlib wordt al een tijd bestookt door de Russische en Syrische luchtmacht. Daarmee lijkt de oorlog nog lang niet voorbij voor de mensen die nu Oost-Aleppo kunnen ontvluchten.
Bestand voor Idlib

De VN-gezant voor Syri, Staffan de Mistura, pleit daarom voor een staakt-het-vuren voor Idlib. Ook wil hij dat daar internationale waarnemers komen.

De Mistura vreest dat Idlib zonder een bestand of politieke overeenstemming het volgende Aleppo wordt. Hij vindt dit het moment is waarop de strijd zich naar de onderhandelingstafel moet verplaatsen, zei hij op een persconferentie in Parijs met de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Marc Ayrault.

De Mistura schat dat er nog zo'n 50.000 mensen in Oost-Aleppo zijn, onder wie 10.000 strijders en hun gezinnen, die naar Idlib worden gevacueerd.
Waarnemers

Brita Hasan is de burgemeester van Oost-Aleppo. Hij is op dit ogenblik Brussel. Hasan wil dat de EU waarnemers stuurt om het verloop van de evacuatie in de gaten te houden.

Ook Frankrijk wil internationale waarnemers in Aleppo. Dat heeft de Franse VN-ambassadeur Francois Delattre in New York gezegd. Volgens hem is het van doorslaggevend belang dat internationale waarnemers onder de vlag van de VN de situatie bekijken. Mogelijk wordt de EU daar ook bij betrokken.

Frankrijk heeft om een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad gevraagd. Die wordt mogelijk morgen gehouden.

De Turkse president Erdogan zegt dat Turkije erop is voorbereid om de kwetsbaarste evacus uit Aleppo op te nemen. In een televisietoespraak liet hij weten dat kinderen, ouderen en mensen die er slecht aan toe zijn naar Turkije kunnen komen.

Turkije grenst aan een kant aan Syri en steunt de rebellen die president Assad willen verdrijven. Het land speelde een rol bij de totstandkoming van het bestand met Rusland, waardoor de evacuatie uit Oost-Aleppo op gang kon komen.
Kerry moet zijn bek houden. Hij is medeverantwoordeljk voor het hele Syirische drama.

Bovendien, welke massamoord? Die van die mensen in de groene bussen? Die worden zeker 'massaal geexecuteerd' net als in Srebrenica? :')
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_167364320
In Aleppo heeft niet Syri maar Iran het voor het zeggen

quote:
Iraanse milities, die meevechten aan de zijde van Assad, eisen dat de rebellen Iraanse krijgsgevangenen laten vertrekken uit twee dorpen op 100 kilometer ten zuiden van Aleppo. Zolang de rebellen dit weigeren, blokkeren ze het vredesakkoord voor Aleppo waar alle partijen - Syri, diens belangrijke bondgenoot Rusland en de rebellen - zich eerder mee akkoord hadden verklaard
http://www.volkskrant.nl/(...)het-zeggen~a4434288/

De Volkskrant. :') Ana van Es. :')
  vrijdag 16 december 2016 @ 09:38:51 #184
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_167364365
http://www.demorgen.be/bu(...)te-laat-is-b1d6a5d8/

quote:
"Dit is ons plan om 500 kinderen uit Aleppo te redden, voordat het te laat is"

Verschillende NGO's roepen de internationale gemeenschap op hun plan te ondersteunen om 500 Syrische kinderen en 1.000 gewonden uit Aleppo te redden, "voordat het te laat is." Onder meer in de Britse krant The Telegraph doet de Brit Hamish de Bretton-Gorden een emotionele oproep aan de Britse regering om te helpen.

De Bretton-Gorden is een voormalige soldaat voor het Britse leger, gespecialiseerd in chemische, biologische en nucleaire oorlogsvoering en op dit moment adviseur voor verschillende NGO's die actief zijn in Syri en Irak. Hij beschrijft hoe verschrikkelijk de situatie in Aleppo op dit moment is. "De horror van de afgelopen weken in Aleppo kan niet overschat worden. Het is een onvoorstelbare hel, met de dood die overal op de loer ligt. Er is geen eten, geen drinken, geen elektriciteit en geen hoop."
"Wat kunnen we nog doen?"

Hij klaagt aan hoe de internationale gemeenschap "zijn verantwoordelijkheid om deze mensen te beschermen compleet heeft afgewezen." Onder meer de NGO's 'Doctors Under Fire' en de Unie van Organisaties voor Hulp en Medische Zorgen, een internationale organisatie die onder meer in Syri voor hulppakketten zorgt, hebben een plan ontworpen om de kinderen en gewonden uit Oost-Aleppo te redden en naar vluchtelingenkampen en ziekenhuizen in Idlib te brengen, dicht bij de Turks-Syrische grens. Maar daarvoor moet de internationale gemeenschap nu handelen, zo benadrukken ze.

"De afgelopen drie jaar zijn er honderdduizenden slachtoffers gevallen en het grote taboe van het gebruik van chemische wapens - de zogenaamde rode lijn - is volledig gebroken, en dat niet alleen in Syri. Dus wat kunnen we in hemelsnaam nog doen", vraagt de Bretton-Gorden zich luidop af. "We kunnen veel doen", beantwoordt hij zelf de vraag.
"60 minuten durend staakt-het-vuren nodig"

"We hebben een plan", legt hij uit. "Niet meer dan een 60 minuten durend staakt-het-vuren is nodig. Als we de kinderen uit Aleppo op de bus krijgen, kunnen we ze via een corridor 30 kilometer verder in veiligheid brengen bij Bab al-Hawa."

"We hebben gelobbyd bij Russische diplomaten en bij de Syrische president Assad. Maar we kregen de reactie op te donderen. En toch is het mogelijk. De Britse overheid moet zijn diplomatie en zijn lidmaatschap van de VN-veiligheidsraad gebruiken om een staakt-het-vuren gedaan te krijgen van Rusland en Iran."

"Daarop kunnen we de Britse luchtmacht gebruiken om het konvooi te begeleiden. Daarna moet de VN zijn inspanningen verdubbelen en voor een langdurig staakt-het-vuren gaan en een toekomst voor Syri uitwerken."
"Syrisch volk hoop geven"

"Het leven redden van 500 kinderen en meer dan 1.000 gewonden zal het aanzicht van deze oorlog niet fundamenteel veranderen", besluit de Bretton-Gorden. "Maar het zal aan het Syrische volk tonen dat we om hen geven en het zal hen hoop geven vol te houden. Als het Verenigd Koninkrijk en de internationale gemeenschap niets doen, kunnen er tegen Kerstmis 100.000 doden vallen in Aleppo."
Nog een propaganda bullshit-verhaal. 100.000 doden zullen er vallen in Aleppo tegen kerstmis als de UK en 'internationale gemeenschap' niet ingrijpt!
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_167364676
quote:
1s.gif Op donderdag 15 december 2016 22:25 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Ze hebben Dayton gebracht en een land dat hopeloos is verdeeld. Alle partijen hebben hun stuk, misschien is dat ook beter zo.
ik denk dat alles wat ertoe leidt mensen niet elkaar hersens inslaan winst is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167364717
sayed_ridha twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 06:38:08 Evacuation of East Aleppo continues. So far 5 batches with more than 6,000 people have reached western countryside reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167365597
sayed_ridha twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 10:30:41 Shooting reported at Ramouseh crossing causing 7th batch to stop moving reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 10:40:05 Jaish Fateh in 4th Rashideen shot at Ramouseh crossing, road has now blocked by Shia fighters https://t.co/i923odMaAq reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 10:41:39 Jaish Fateh continues to prevent buses & Red Crescent from reaching Fuah-Kafraya to evacuate civilians reageer retweet


[ Bericht 25% gewijzigd door Slayage op 16-12-2016 11:11:17 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167366247
Pff ik val echt van de ene in de andere verbazing.
Propaganda anno 2016 is blijkbaar toch makkelijker uit te voeren dan ik dacht, want iedereen gaat er dus in mee.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_167366303
"Love me in a place which is far away from all the pain and oppression. In a place which is far away from our city that was fed up with death. Besieged Aleppo. The last day 15/12/2016"



collage van foto's uit aleppo tijdens de evacuatie

https://www.facebook.com/(...)0000865674755&type=3
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167366313
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 11:27 schreef ThePlaneteer het volgende:
Pff ik val echt van de ene in de andere verbazing.
Propaganda anno 2016 is blijkbaar toch makkelijker uit te voeren dan ik dacht, want iedereen gaat er dus in mee.
ook goede morgen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 16 december 2016 @ 11:34:29 #191
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_167366384
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_167366910
quote:
goed stuk. deze dame verkondigt het assadistische POV tot en met, maar verkondigt dit als de "waarheid".
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 16 december 2016 @ 12:40:02 #193
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_167367464
Wat een misselijkmakende heerschappij is het Westen toch.
Nu snap ik de woede van duizenden moslims wel die altijd zo slecht praten over Amerika en de EU etc. Steeds met hun bemoeizucht en het ''we moeten ingrijpen''. probagenda.

De Europese unie heeft veel meer bloed aan zijn vingers dan Assad dat ooit zal hebben.

Altijd is Rusland het kwade in het verhaal, ik weet 100% zeker dat Rusland gelijk heeft en dat Europa en Amerika de echte onruststokers zijn.


#teamassad
  vrijdag 16 december 2016 @ 13:04:44 #194
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_167367987
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 12:40 schreef Charleville het volgende:
Wat een misselijkmakende heerschappij is het Westen toch.
Nu snap ik de woede van duizenden moslims wel die altijd zo slecht praten over Amerika en de EU etc. Steeds met hun bemoeizucht en het ''we moeten ingrijpen''. probagenda.

De Europese unie heeft veel meer bloed aan zijn vingers dan Assad dat ooit zal hebben.

Altijd is Rusland het kwade in het verhaal, ik weet 100% zeker dat Rusland gelijk heeft en dat Europa en Amerika de echte onruststokers zijn.

#teamassad
[ [url=https://s1.yimg.com/bt/api/res/1.2/qgC.MqtxW4o_fvyfzjmtHw--/YXBwaWQ9eW5ld3NfbGVnbztoPTQwNztxPTc1O3c9NjMw/http://l.yimg.com/os/publ(...)yria2.png]afbeelding[/url] ]

Ok man :')
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_167368031
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 12:40 schreef Charleville het volgende:
Wat een misselijkmakende heerschappij is het Westen toch.
Nu snap ik de woede van duizenden moslims wel die altijd zo slecht praten over Amerika en de EU etc. Steeds met hun bemoeizucht en het ''we moeten ingrijpen''. probagenda.

De Europese unie heeft veel meer bloed aan zijn vingers dan Assad dat ooit zal hebben.

Altijd is Rusland het kwade in het verhaal, ik weet 100% zeker dat Rusland gelijk heeft en dat Europa en Amerika de echte onruststokers zijn.

#teamassad
[ [url=https://s1.yimg.com/bt/api/res/1.2/qgC.MqtxW4o_fvyfzjmtHw--/YXBwaWQ9eW5ld3NfbGVnbztoPTQwNztxPTc1O3c9NjMw/http://l.yimg.com/os/publ(...)yria2.png]afbeelding[/url] ]

De zelfhaat is strong in this one.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_167368488
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 december 2016 12:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

goed stuk. deze dame verkondigt het assadistische POV tot en met, maar verkondigt dit als de "waarheid".
True.

Probleem is ook dat beide partijen elkaar proberen uit te schakelen door 1 feitje te gebruiken om het hele conflict te omschrijven.

'Assad's regime heeft ziekenhuis gebombardeerd ergo Assad is de grote boosdoener' vs 'Rebellen onderdrukken het volk ook dus hebben 0 recht op inspraak'.

Ook dit is weer een discussie dat vervallen is in uitersten.


Aan ons nobele FOK!kers de taak om feiten van fictie te onderscheiden en zo een realistisch beeld van het conflict te scheppen uiteraard!
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_167368933
Ik begrijp het niet? Wie is er nu glashard aan het liegen?

GebeilyM twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 12:57:33 #BREAKING: Turkish FM says evacuation of rebel Aleppo 'not over.' Syrian military source syas same thing. Russians saying it's 'completed' reageer retweet
Lucian_Kim twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 13:05:39 Breaking: Russian defense ministry says Syrian government forces have completely retaken Aleppo, extinguishing last pockets of resistance. reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 13:03:12 Russian MoD: Evacuation of E Aleppo complete after evacuating a total of 9,500 people, only radicals remain in last E Aleppo neighbourhoods reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 13:05:05 Syrian Army & allies advance inside al-Sukkari & al-Ansari neighbourhoods reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 13:28:47 Convoy made up of about 800 people was turned back & is still in E AleppoSyria Mil source: Evacuation suspended not complete via AFP reageer retweet
NEE!
pi_167370463
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 13:52 schreef HexHunter het volgende:

ik kan het ook niet meer volgend :X :X :X
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 16 december 2016 @ 15:10:07 #199
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167370588
Er zijn heel veel personen die deze dagen graag wat roepen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 16 december 2016 @ 15:44:51 #200
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_167371387
De evacuatie van mensen uit de laatste belegerde enclave van jihadisten en rebellen in Aleppo is vrijdag stilgelegd
De partijen geven elkaar de schuld van de reden. Het Rode Kruis heeft een oproep gedaan snel verder te gaan met de evacuatie.

Het staatspersbureau SANA meldde dat jihadisten op bussen met evacus begonnen te schieten. Die tegenstanders van de regering van president Assad berichtten dat zijn militairen en milities op evacus schoten. Een Russisch persbureau meldde dat volgens het ministerie van Defensie in Moskou er niets meer te evacueren is. Meer dan 9500 mensen inclusief 4500 strijders en 337 gewonden zijn donderdag en vrijdag gevacueerd en er zijn alleen nog wat jihadisten achtergebleven die er op Syrische militairen schieten.

In Libanon meldden sjiitische media dat het probleem verband houdt met de belegering van twee sjiitische dorpen in het noorden van Syri. Jihadisten belegeren er al-Foua en Kefraya. Die zouden volgens wapenstilstandsakkoorden ook hulp krijgen, net als het belegerde Oost-Aleppo. Een hulpkonvooi dat vanuit Turkije naar de twee dorpen op weg was, zou door toedoen van jihadisten vrijdag zijn omgekeerd. Woensdag al dwarsboomden sjiitische milities het begin van het staakt-het-vuren in Aleppo, omdat ze met eisen over de dorpen kwamen.

Sjiitische strijders uit vooral Libanon, Irak en Iran hebben een doorslaggevende rol gespeeld bij de herovering van Aleppo. Ze bestrijden de extremisten die ook jihadisten worden genoemd. De meeste gewapende strijders tegen Assad zijn jihadisten.

Turkije heeft ondertussen laten weten dat Ankara, Moskou en Teheran vredesoverleg in Kazachstan plannen tussen de regering van Assad en rebellen. Minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu zei dat Turkije, dat rebellen steunt, en Rusland en Iran, die Assad steunen, willen dat er een bestand in heel Syri komt.

Bron
http://nieuws.marokko.nl/(...)st-aleppo-stopgezet/


Respect, deze nieuwspagina zegt tenminste eerlijk dat de meeste rebellen jihadisten zijn.
pi_167371551
quote:
Eva Bartlett denkt allemaal wel te weten hoe het zit na haar door de overheid georganiseerde mediatour door Syri zoals je ze ook in Noord-Korea ziet.

Eva Bartlett zou haar vriendjes van Hamas eens moeten vragen wat ze van Assad vinden. Ben benieuwd of ze dan nog steeds zo'n denigrerend toontje heeft.

quote:
2s.gif Op vrijdag 16 december 2016 13:06 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

De zelfhaat is strong in this one.
Ik vraag me dan altijd af waar die extreme linkse irrationele 'weg met ons mentaliteit' vandaan komt.
Incelfrikandel
pi_167372736
Berichten dat een 7-jarige meisje haarzelf opgeblazen heeft in een politiebureau in Damascus. :r
pi_167372798
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 16:46 schreef Stabiel het volgende:
Berichten dat een 7-jarige meisje haarzelf opgeblazen heeft in een politiebureau in Damascus. :r
Walgelijk... Dat er volwassenen bestaan die dit kinderen laten uitvoeren..
Die zijn echt ziek in hun hoofd.
  vrijdag 16 december 2016 @ 16:49:50 #204
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_167372812
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 16:46 schreef Stabiel het volgende:
Berichten dat een 7-jarige meisje haarzelf opgeblazen heeft in een politiebureau in Damascus. :r
Wat een wereld :N
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_167372824
sayed_ridha twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 14:47:37 JFS & Ahrar has allowed buses to continue towards Fuah-Kafraya, if true this will allow East Aleppo evacuation to restart reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 16:24:38 Euphrates Shield led by Turkey launched assault this morning on Jabal Sheikh Aqeel which overlooks al-Bab & took control of most of points reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 16:27:07 With this, Turkey + ES were also able to take control of al-Bab Hospital reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 16:29:53 Turkish artillery has begun striking Tadef south of al-Bab reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 16:31:32 2 Turkish soldiers wounded in clashes with IS at al-Bab - TRT reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167372915
Zojuist de foto van het meisje gezien. Ik zal er niet naar linken (18+).

Welk verknipte geest haalt het in zijn hoofd om een 7-jarig meisje te gebruiken voor dergelijke doeleinden?
pi_167372978
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 16:54 schreef Stabiel het volgende:
Zojuist de foto van het meisje gezien. Ik zal er niet naar linken (18+).

Welk verknipte geest haalt het in zijn hoofd om een 7-jarig meisje te gebruiken voor dergelijke doeleinden?
Er is geen hoop meer voor mensen die het antwoord op deze vraag al niet jarenlang weten.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167372982
ome obama moet het gepruts van de assadisten rechtzetten

CJTFOIR twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 15:17:22 Near #Palmyra #CJTFOIR destroyed 14 tanks and three artillery systems MORE: https://t.co/Ap88AaNWMk @CENTCOMhttps://t.co/X8NaqVmcQi reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167372983
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 16:54 schreef Stabiel het volgende:
Zojuist de foto van het meisje gezien. Ik zal er niet naar linken (18+).

Welk verknipte geest haalt het in zijn hoofd om een 7-jarig meisje te gebruiken voor dergelijke doeleinden?
moslims he
fan van Putin, Baudet, Jorge Lorenzo en Assad
pi_167373038
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 16:54 schreef Stabiel het volgende:
Zojuist de foto van het meisje gezien. Ik zal er niet naar linken (18+).

Welk verknipte geest haalt het in zijn hoofd om een 7-jarig meisje te gebruiken voor dergelijke doeleinden?
syrie, het conflict van de verkniptheid.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167373055
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 16:57 schreef Beach het volgende:

[..]

moslims he
eindelijk iemand, die zegt waar het op staat _O_ _O_ _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167373124
quote:
Russia Today and the post-truth virus

A video is circulating of a woman revealing “the truth” on Syria that is being withheld from us by “the mainstream media”. The woman is introduced as an “independent Canadian journalist”. She is said to be speaking “at the UN”. The date is December 9, 2016. The video has become viral.

Eva Bartlett, the woman in the video, writes for various conspiracy sites including SOTT.net, The Duran, MintPress and Globalresearch.ca. But more recently she has emerged as a contributor to Russia Today. And though her wordpress blog is called “In Gaza”, and though she has a past in Palestine solidarity work, unlike the people of Gaza, she is a strong supporter of Assad and she uses language to describe Assad’s opponents that is a virtual echo of the language Israeli propagandists use against Gazans.

Bartlett was recently a guest of the Assad regime, attending a regime sponsored PR conference and going on a tour of regime-controlled areas herded no doubt by the ubiquitous minders (the regime only issues visas to trusted journalists and no visitor is allowed to travel without a regime minder). On her return, the regime mission at the UN organised a press conference for her and three members of the pro-regime US “Peace Council” (The organisation has the same relationship to peace as Kentucky Fried Chicken has to chicken). In the press conference they all repeated the claims usually made by the regime’s official media SANA and by Russia Today: all rebels are terrorists; there is no siege; civilians are being held hostage; the regime is a “liberator” etc.

So a conspiracy theorist with a blog who briefly visited Syria as a guest of the regime is declaring that everything you know about Syria is wrong. That you have been misled by everyone in the “MSM” from the New York Times to Der Spiegel, from the Guardian to the Telegraph, from CNN to Channel 4, from ABC to BBC, from CBS to CBC; that human rights organisations like Physicians for Human Rights, Medicins Sans Frontiers, Amnesty International, and Human Rights Watch; that international agencies like the UN and ICRC—they are all part of a vast conspiracy to malign Bashar al Assad. And the truth is only revealed on “alternative” media like the Kremlin’s own Russia Today! (watched by 70 million people a week according to its own claims).
Incelfrikandel
pi_167373141
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 16:57 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Er is geen hoop meer voor mensen die het antwoord op deze vraag al niet jarenlang weten.
#Wahhabisme.
pi_167373219
14 tanks en drie artilleriesystemen vernietigd door de anti-ISIS coalitie nabij Palmyra.

https://twitter.com/CJTFOIR/status/809764359534772228
pi_167373283
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 december 2016 17:04 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ah dus zoals we dachten: elke partij maakt zich schuldig aan wat vieze propaganda hier en daar.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_167373592
NorthernStork twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 14:17:41 Iran militias confirm they stopped the evacuation "we're stronger, we've the upper hand and can force our condition… https://t.co/cCOspPlN5e reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167373725
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 december 2016 17:20 schreef Slayage het volgende:
NorthernStork twitterde op vrijdag 16-12-2016 om 14:17:41 Iran militias confirm they stopped the evacuation "we're stronger, we've the upper hand and can force our condition… https://t.co/cCOspPlN5e reageer retweet
Nieuwe macht in de regio. Dan kunnen honderden boze Turken wel 'Iran, Katil!' schreeuwen op Taksim, maar de realiteit is dat ze nu eenmaal de dienst uitmaken.
pi_167375867
Qasem Soleimani aangekomen in Aleppo.

pi_167378011
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 17:23 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Nieuwe macht in de regio. Dan kunnen honderden boze Turken wel 'Iran, Katil!' schreeuwen op Taksim, maar de realiteit is dat ze nu eenmaal de dienst uitmaken.
True
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167388249
Wallah en Israel heeft geen bloed aan z'n handen wat is dit voor probagenda

Bombarderen
In 2013 leek er even sprake van dat Obama het Syrische regime ging bombarderen. Hij wilde het Congres om toestemming vragen voor militaire acties. Toen het ernaar uitzag dat hij die niet zou krijgen, liet hij het plan varen.

Uiteindelijk pakten de VS wel de strijd tegen IS op door de extremistische groep vanuit de lucht aan te vallen. Maar op het verloop van de verdere strijd tussen het Syrische leger en zijn bondgenoten tegen diverse een wirwar van jihadisten en min of meer gematigde rebellen was de Amerikaanse invloed klein.

Amerika kon weinig meer dan toekijken terwijl gruwelijkheden als het bloedige beleg van Aleppo zich voltrokken en Rusland zich wl actief in de strijd mengde aan de kant van bondgenoot Assad. Over de verschrikkingen in Aleppo sprak Obama vrijdag opnieuw zijn afschuw uit. Volgens hem hebben het Syrische regime en Rusland „bloed aan hun handen.”

http://www.telegraaf.nl/b(...)ptreden_Syrie__.html
pi_167388297
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 12:29 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Gericht doden van burgers, massamoord, woonwijken platleggen etc. door gebruik van sarin, vatbommen, clustermunitie en echt al jaren aan de gang. En dan heb ik het nu alleen over wat door Assad gepleegd is, de rebellen en Daesh hebben ook een oneindige hoeveelheid misdaden gepleegd. Ik hoop ook dat het tot iets leidt maar de timing is wel vreemd, had dit vijf jaar gedaan.

[..]

Bayda, Baniyas, Houla, Qubeir, voorbeelden genoeg waarbij het wel gebeurd is dat het Syrische leger of daaraan gelieerde milities bloedbaden hebben gepleegd. Het is gewoon een zeer reel scenario.
Oorlog is altijd verschrikkelijk. Gezinnen worden uit elkaar gerukt op de meest walgelijke manieren. Maar hoe had Assad en zijn troepen een stad moeten bevrijden van terroristen zonder geweld te gebruiken? ik begrijp die kritiek niet goed.
pi_167388308
quote:
10s.gif Op donderdag 15 december 2016 16:28 schreef Slayage het volgende:
hij leeft nog!

https://www.facebook.com/bilal.a.kareem/videos/

ik denk dat hij het bij het juiste eind heeft.

[..]

Deze man heeft echt een charmeoffensief.
pi_167389209
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 december 2016 17:04 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

:o
pi_167389337
er moet kennelijk elke dag gehandeld worden

sayed_ridha twitterde op zaterdag 17-12-2016 om 07:17:53 Reports of another agreement in connection to Aleppo evacuation in which some will be evacuated from Fuah-Kafraya and Madaya-Zabadani reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167389350
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 december 2016 02:05 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Oorlog is altijd verschrikkelijk. Gezinnen worden uit elkaar gerukt op de meest walgelijke manieren. Maar hoe had Assad en zijn troepen een stad moeten bevrijden van terroristen zonder geweld te gebruiken? ik begrijp die kritiek niet goed.
Die laser-guided rakketen van de VS die nooit burgers treffen overkopen.
  zaterdag 17 december 2016 @ 14:57:53 #226
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167393606
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167394172
quote:
russen en iraniers komen aleppo ontdoen van de lokale bevolking ^O^

allah, bashar, syrie je weetz ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 17 december 2016 @ 15:40:34 #228
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167394251
quote:
10s.gif Op zaterdag 17 december 2016 15:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

russen en iraniers komen aleppo ontdoen van de lokale bevolking ^O^

allah, bashar, syrie je weetz ^O^
OK, als jij het zegt.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167395114
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 december 2016 15:40 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

OK, als jij het zegt.
aangezien de syriers hun eigen lot niet meer in hun eigen handen hebben, moeten externe mogendheden de klus komen klaren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167395131
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 17-12-2016 om 16:22:38 Updated map by @Nrg8000 after #EuphratesShield forces advanced on Sheikh Aqil Hill (Al-Bab) & seized over Maqri fro… https://t.co/N4zUWPyPDY reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 17 december 2016 @ 20:04:48 #231
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167400069
Een verdomde pro-terroristen betoging in mijn stad vandaag en daar word niet tegen opgetreden

http://www.gva.be/cnt/dmf(...)-familie-nooit-terug
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167400176
quote:
10s.gif Op zaterdag 17 december 2016 16:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

aangezien de syriers hun eigen lot niet meer in hun eigen handen hebben, moeten externe mogendheden de klus komen klaren.
Zoals toen die zwijntjes uit saoedie-arabie dat probeerden?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zaterdag 17 december 2016 @ 20:44:16 #233
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167401693
SDF heeft het Assadmeer bereikt en een nieuwe pocket gemaakt
CivilWarMap twitterde op zaterdag 17-12-2016 om 12:33:52 #SDF captured al-Bawr, Abu Huaya, al-Jabir, al-Dokhan and Tiyasa villages - Raqqa countrysideMap:… https://t.co/nDu5P1RtWw reageer retweet
CivilWarMap twitterde op zaterdag 17-12-2016 om 17:40:12 #SDF captured al-Jurniyah village from #ISIS - Raqqa countrysideMap: https://t.co/CjWNUf1bWP https://t.co/TZxNAgzIf2 reageer retweet
CivilWarMap twitterde op zaterdag 17-12-2016 om 20:37:30 #SDF captured Khazum, Hasan Kaji, and Muhammad ash Shaykh villages from #ISIS - #Raqqa countrysideMap:… https://t.co/Jk0YxWwV7H reageer retweet
Say what?
  zaterdag 17 december 2016 @ 21:13:49 #234
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167402826
quote:
10s.gif Op zaterdag 17 december 2016 16:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

aangezien de syriers hun eigen lot niet meer in hun eigen handen hebben, moeten externe mogendheden de klus komen klaren.
En degenen die Aleppo bezet hielden waren buitenlanders en plattelandsgeiten uit Idlib.

In WO2 werden we ook bevrijd door Amerikanen, Canadezen, Britten, Polen en noem het maar op.
pi_167402997
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 december 2016 21:13 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En degenen die Aleppo bezet hielden waren buitenlanders en plattelandsgeiten uit Idlib.

In WO2 werden we ook bevrijd door Amerikanen, Canadezen, Britten, Polen en noem het maar op.
Nah, natuurlijk niet. Dat waren vredelievende soennitsche Syriers.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_167404902
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 december 2016 21:13 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En degenen die Aleppo bezet hielden waren buitenlanders en plattelandsgeiten uit Idlib.

In WO2 werden we ook bevrijd door Amerikanen, Canadezen, Britten, Polen en noem het maar op.
klopt, dat waren fatsoenlijke regimes daarom zijn we ook geeindigd met een EU itt het oosten van Europa die onder de tirannie van de sovjets vielen.

de tirannie van de russen en de iraanse mollahs wacht de syriers...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 17 december 2016 @ 23:11:13 #237
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167407050
quote:
10s.gif Op zaterdag 17 december 2016 22:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

klopt, dat waren fatsoenlijke regimes daarom zijn we ook geeindigd met een EU itt het oosten van Europa die onder de tirannie van de sovjets vielen.

de tirannie van de russen en de iraanse mollahs wacht de syriers...
Sorry, maar je stelt je aan. Je weigert in te zien dat deze bevrijding oneindig veel beter is dan leven onder het Sharia juk van alle extremistische "rebellen". Het is niet alsof Syri dankzij de Iraanse steun ineens een Iran 2.0 wordt.
pi_167409271
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 december 2016 23:11 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Sorry, maar je stelt je aan. Je weigert in te zien dat deze bevrijding oneindig veel beter is dan leven onder het Sharia juk van alle extremistische "rebellen". Het is niet alsof Syri dankzij de Iraanse steun ineens een Iran 2.0 wordt.
Bevrijding... Geloof je het zelf?

Prachtig om te zien dat reguliere users gewoon assaditische retoriek volledig eigen hebben gemaakt en de opstand niet anders kunnen omschrijven dan hoe jij dat doet. Het is dus kennelijk waar dat als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt dat mensen het gaan aannemen als de waarheid.

Ik stel me inderdaad aan. Iran Rusland en Hezbollah streven allemaal representatief staatsvorm. de toekomst van Syri ziet er rooskleurig uit.

Allah, syria, bashar je weetz
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 18 december 2016 @ 00:31:56 #239
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167409633
quote:
10s.gif Op zondag 18 december 2016 00:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

Bevrijding... Geloof je het zelf?

Prachtig om te zien dat reguliere users gewoon assaditische retoriek volledig eigen hebben gemaakt en de opstand niet anders kunnen omschrijven dan hoe jij dat doet. Het is dus kennelijk waar dat als je een leugen maar vaak genoeg herhaalt dat mensen het gaan aannemen als de waarheid.

Ik stel me inderdaad aan. Iran Rusland en Hezbollah streven allemaal representatief staatsvorm. de toekomst van Syri ziet er rooskleurig uit.

Allah, syria, bashar je weetz
Ja een bevrijding ja. Van buitenlandse Jihadisten die andersdenkenden executeren en de bevolking onder de Sharia laten leven. De mensen van Aleppo hebben nooit om deze lui gevraagd.
pi_167409691
quote:
10s.gif Op zaterdag 17 december 2016 15:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

russen en iraniers komen aleppo ontdoen van de lokale bevolking ^O^

allah, bashar, syrie je weetz ^O^
Allah, Souria, Bashar w bas! :*
Protge moi de mes dsirs.
pi_167409700
Takbir.
  zondag 18 december 2016 @ 00:54:26 #242
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167409994
@Conflicts
BREAKING: Reports that evacuations from #Aleppo, Zabadani, Madaya, Kafraya & Fooa could begin within hours - @HadiAlabdallah
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167410736
quote:
10s.gif Op zondag 18 december 2016 00:14 schreef Slayage het volgende:

[..]
Ik stel me inderdaad aan. FSA, Nusra en ISIS streven allemaal representatief staatsvorm. de toekomst van Syri ziet er rooskleurig uit.
Same shit, different name.
  zondag 18 december 2016 @ 02:03:55 #244
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167410769
https://twitter.com/syricide/status/810288894226862080

@Syricide
Faced with reality, @UN finally hints its East #Aleppo population estimate maybe crap..
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167411696
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 02:03 schreef Szura het volgende:
https://twitter.com/syricide/status/810288894226862080

@Syricide
Faced with reality, @UN finally hints its East #Aleppo population estimate maybe crap..
quote:
The United Nations now says there could be 30,000 people left in eastern Aleppo, and it is trying to determine whether it was a mistake to say, as it did earlier this month, that 200,000 people were stranded there.
http://www.cbc.ca/news/po(...)eppo-syria-1.3898607
Ich glaube, dass es manchmal nicht gengend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schne Augen weinen
  zondag 18 december 2016 @ 10:59:01 #246
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167413003
https://twitter.com/syricide/status/810342960302878720

@Syricide
Just a few more weeks to endure of this clown..

Mooi filmpje weer met Kirby, the gift that keeps on giving _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 18 december 2016 @ 11:57:38 #247
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167413860
@AFP
#BREAKING Buses enter Aleppo to resume evacuations: official media
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167413957
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
pi_167414356
quote:
There's more propaganda than news coming out of Aleppo this week

There was a period in 2011 and 2012 when there were genuinely independent opposition activists operating inside Syria, but as the jihadis took over these brave people were forced to flee abroad, fell silent or were dead

[..]

The foreign media has allowed – through naivety or self-interest – people who could only operate with the permission of al-Qaeda-type groups such as Jabhat al-Nusra and Ahrar al-Sham to dominate the news agenda.

The precedent set in Aleppo means that participants in any future conflict will have an interest in deterring foreign journalists who might report objectively. By kidnapping and killing them, it is easy to create a vacuum of information that is in great demand and will, in future, be supplied by informants sympathetic to or at the mercy of the very same people (in this case the jihadi rulers of east Aleppo) who have kept out the foreign journalists.

[..]
http://www.independent.co(...)n-news-a7479901.html
Ich glaube, dass es manchmal nicht gengend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schne Augen weinen
pi_167414465
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 18-12-2016 om 10:29:21 #Aleppo: evacuation of remaining civilians & Rebels about to restart after reshaped deal allows up to 4,000 people to leave Fuah & Kefraya. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167414490
quote:
Cockburn, goede journalist, goed artikel.
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
pi_167414496
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 00:31 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja een bevrijding ja. Van buitenlandse Jihadisten die andersdenkenden executeren en de bevolking onder de Sharia laten leven. De mensen van Aleppo hebben nooit om deze lui gevraagd.
"bevrijd" door sjia jihadis. man wat een verschil _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167414812
sayed_ridha twitterde op zondag 18-12-2016 om 12:52:44 5 buses escorted by RedCrescent arrive at the main checkpoint entrance to Fuah-Kafraya, they have not entered due to JFS-Ahrar disagreements reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zondag 18-12-2016 om 12:54:39 E Aleppo evacuation will not resume until Fuah-Kafraya evacuation starts in which 4,000 people in 3 batches will be evacuated reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zondag 18-12-2016 om 13:21:34 First buses have entered Fuah-Kafraya https://t.co/VsOjhgv8mY reageer retweet
waarom altijd die groene bussen? :P

[ Bericht 22% gewijzigd door Slayage op 18-12-2016 13:24:30 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 18 december 2016 @ 14:37:26 #254
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167416782
sayed_ridha twitterde op zondag 18-12-2016 om 13:57:55 Jaish Fateh militants have set fire to several buses that were going towards Fuah-Kafraya in Idlib countryside https://t.co/wud4CNQp1u reageer retweet

Say what?
pi_167416879
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 14:37 schreef UpsideDown het volgende:
sayed_ridha twitterde op zondag 18-12-2016 om 13:57:55 Jaish Fateh militants have set fire to several buses that were going towards Fuah-Kafraya in Idlib countryside https://t.co/wud4CNQp1u reageer retweet
ik zag het ook zojuist, schijnt dat ahrar met nusra zit te kibbelen en dat ahrar mee gaat met de deal en nusra zit te huilen

:{ :{ :{ :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167416976
sayed_ridha twitterde op zondag 18-12-2016 om 14:39:03 Apparently this is supposed to 'help' the people of Aleppo https://t.co/C3NLoZXfwA reageer retweet
inderdaad...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 18 december 2016 @ 14:55:20 #257
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167417159
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 14:37 schreef UpsideDown het volgende:
sayed_ridha twitterde op zondag 18-12-2016 om 13:57:55 Jaish Fateh militants have set fire to several buses that were going towards Fuah-Kafraya in Idlib countryside https://t.co/wud4CNQp1u reageer retweet
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
:r
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167417172
Burn baby burn.
pi_167417673
One soldier from the elite counter-terrorism force was shot in both legs last week. Another was hit by a bomb released from an Islamic State drone, a relatively new addition to the jihadists' improvised arsenal, which took him by surprise.

"'Where did that come from, the sky?'" he remembers thinking about the blast.
http://www.reuters.com/ar(...)ounded-idUSKBN1470F9

LMAO!!!!
pi_167418588
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 december 2016 02:05 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Oorlog is altijd verschrikkelijk. Gezinnen worden uit elkaar gerukt op de meest walgelijke manieren. Maar hoe had Assad en zijn troepen een stad moeten bevrijden van terroristen zonder geweld te gebruiken? ik begrijp die kritiek niet goed.
ik zou eerst even mijn post lezen voordat je reageert.
Incelfrikandel
pi_167419883
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 15:53 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

ik zou eerst even mijn post lezen voordat je reageert.
Wat heb ik er niet aan begrepen dan?
  zondag 18 december 2016 @ 19:39:15 #262
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167426248
Gadver, wat zijn die inwoners van Idlib een stel primitievelingen zeg.

[ Bericht 1% gewijzigd door Zahreddine op 18-12-2016 19:46:47 ]
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 18 december 2016 @ 19:45:20 #263
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167426473
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 14:55 schreef justarandomdude het volgende:
Burn baby burn.
:')

Fucking barbaren die hierachter zitten :r.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 18 december 2016 @ 19:47:26 #264
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167426539
Is dit de manier hoe zo hun 'broeders' in Aleppo willen helpen?

Ze hebben de chauffeurs ondertussen ook al afgemaakt.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167426700
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 19:45 schreef Szura het volgende:

[..]

:')

Fucking barbaren die hierachter zitten :r.
Assad's foto's op die bussen plaatsen, dan vraag je er ook om om verbrand te worden. oO/
  zondag 18 december 2016 @ 19:52:00 #266
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_167426725
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 19:39 schreef Zahreddine het volgende:
Gadver, wat zijn die inwoners van Idlib een stel primitievelingen zeg.
Deze terroristenvalt niet mee te onderhandelen, dat blijkt wel weer . Ik zou ze in ieder geval de bussen terug laten betalen.... met rente!
pi_167426785
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 19:39 schreef Zahreddine het volgende:
Gadver, wat zijn die inwoners van Idlib een stel primitievelingen zeg.
Een vrouw vandaag gexecuteerd in Idlib:

https://twitter.com/maytham956/status/810552719790444544

Voor eenieder die nog twijfelt over hoe een door rebellen-gecontroleerd Syri eruit zou hebben gezien.
  zondag 18 december 2016 @ 19:58:44 #268
365082 IPA35
Patriarch
pi_167426993
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 19:53 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Een vrouw vandaag gexecuteerd in Idlib:

https://twitter.com/maytham956/status/810552719790444544

Voor eenieder die nog twijfelt over hoe een door rebellen-gecontroleerd Syri eruit zou hebben gezien.
Dit is anders wel de "representatieve regering" waar Slayage over spreekt. Een soennitische staat.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 18 december 2016 @ 19:59:47 #269
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167427032
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 19:51 schreef justarandomdude het volgende:

[..]

Assad's foto's op die bussen plaatsen, dan vraag je er ook om om verbrand te worden. oO/
Is in andere delen van het land perfect gelukt, alleen Idlib blijkt moeilijk want ze willen de 'afvalligen' laten afzien.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 18 december 2016 @ 20:01:33 #270
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167427112
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 19:58 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Dit is anders wel de "representatieve regering" waar Slayage over spreekt. Een soennitische staat.
Dit soort barbaren verdienen gewoon keihard gebombardeerd te worden.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167427137
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 19:53 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Een vrouw vandaag gexecuteerd in Idlib:

https://twitter.com/maytham956/status/810552719790444544

Voor eenieder die nog twijfelt over hoe een door rebellen-gecontroleerd Syri eruit zou hebben gezien.
Wow, heftige beelden. Prostitutie was de reden volgens verschillende tweets.

Ik moet even opzoeken of daar de doodstraf op staat in de islam of niet. Maar zo ja, dan is wat we hebben gezien niets anders dan de islam in de praktijk.

Wat Nusra uitvoert praat Assad niet goed.
  zondag 18 december 2016 @ 20:03:48 #272
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167427208
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 19:53 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Een vrouw vandaag gexecuteerd in Idlib:

https://twitter.com/maytham956/status/810552719790444544

Voor eenieder die nog twijfelt over hoe een door rebellen-gecontroleerd Syri eruit zou hebben gezien.
Dit filmpje is volgens mij al jaren oud
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 18 december 2016 @ 20:07:18 #273
365082 IPA35
Patriarch
pi_167427366
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 20:02 schreef justarandomdude het volgende:

[..]

Wow, heftige beelden. Prostitutie was de reden volgens verschillende tweets.

Ik moet even opzoeken of daar de doodstraf op staat in de islam of niet. Maar zo ja, dan is wat we hebben gezien niets anders dan de islam in de praktijk.

Wat Nusra uitvoert praat Assad niet goed.
Betreft hier een religie met een eigen ingebakken (straf)recht. Dat is het inherente probleem met die religie...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167427486
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 19:53 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Een vrouw vandaag gexecuteerd in Idlib:

https://twitter.com/maytham956/status/810552719790444544

Voor eenieder die nog twijfelt over hoe een door rebellen-gecontroleerd Syri eruit zou hebben gezien.
Dat is niet vandaag, dat zegt de poster zelf nog.
pi_167427561
Wat ik raar vind is dat de 'rebellen' niet gewoon de bussen laten gaan naar de dorpjes, en ze dan op de terugweg in de fik steken. Hun motto is niet voor niks 'ze verlaten het dorp alleen als lijk'.

Of ze zijn bang voor een PR drama dan.
pi_167427572
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 19:58 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Dit is anders wel de "representatieve regering" waar Slayage over spreekt. Een soennitische staat.
Ik begin er zo langzamerhand overtuigd van te raken dat soennieten intrinsiek incapabel zijn om in collectief verband een land te besturen waarin minderheden op gelijke voet behandeld worden en er enig vorm van beschaving heerst. Het soennisme is niets meer dan een supremacistische ideologie dat van nature oproept tot onderdrukking, haat en terreur.
  zondag 18 december 2016 @ 20:22:01 #277
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167427979
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 19:39 schreef Zahreddine het volgende:
Gadver, wat zijn die inwoners van Idlib een stel primitievelingen zeg.
quote:
Say what?
pi_167428284
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 14:37 schreef UpsideDown het volgende:
sayed_ridha twitterde op zondag 18-12-2016 om 13:57:55 Jaish Fateh militants have set fire to several buses that were going towards Fuah-Kafraya in Idlib countryside https://t.co/wud4CNQp1u reageer retweet
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Volgende keer misschien toch maar allemaal executeren en in een anoniem massagraf laten verdwijnen.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  zondag 18 december 2016 @ 20:29:45 #279
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167428338
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 20:22 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

[..]

Kunnen we Idlib niet aan Turkije geven in ruil voor Hatay provincie? de AKP zou zomaar een 100% halen in verkiezingen.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 18 december 2016 @ 20:34:48 #280
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167428561
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 20:29 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Kunnen we Idlib niet aan Turkije geven in ruil voor Hatay provincie? de AKP zou zomaar een 100% halen in verkiezingen.
Geen concessies doen, gewoon allebei innemen
Say what?
  zondag 18 december 2016 @ 20:43:33 #281
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167428902
quote:
14s.gif Op zondag 18 december 2016 20:34 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Geen concessies doen, gewoon allebei innemen
Het paleis van Erdogan, Inshallah
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 18 december 2016 @ 21:06:06 #282
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167429773
MuradGazdiev twitterde op zondag 18-12-2016 om 19:05:41 UN appears to confirm that rebels killed one of the drivers after attacking a convoy of buses evacuating civilians. #Syria #Idlib #Aleppo https://t.co/FmXIudJ4VB reageer retweet
Say what?
pi_167430417
ISIL en 'rebellen': Evacuatie in Aleppo misbruiken. :')
pi_167433817
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 20:12 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ik begin er zo langzamerhand overtuigd van te raken dat soennieten intrinsiek incapabel zijn om in collectief verband een land te besturen waarin minderheden op gelijke voet behandeld worden en er enig vorm van beschaving heerst. Het soennisme is niets meer dan een supremacistische ideologie dat van nature oproept tot onderdrukking, haat en terreur.
Daar kan ik je alleen maar gelijk in geven..
Ik ken geen enkel land waar soennieten samen wonen met anderen religies, en waar dit ook vredelievend verloopt.
In Europa gaat het nog redelijk dankzij de welvaart en scholing. Maar voor hoelang?
  maandag 19 december 2016 @ 06:12:10 #285
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167437105
quote:
10s.gif Op zondag 18 december 2016 12:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

"bevrijd" door sjia jihadis. man wat een verschil _O_
Je verspreidt onwaarheden. In de bevrijde gebieden kan iedereen ongeacht de religie wonen, in de gebieden waar de terroristen de baas zijn moet iedereen die geen Soenniet is vrezen voor zijn / haar leven en iedereen die het wel is wordt aan een middeleeuwse versie van het geloof onderworpen. Vertel mij eens: waarom ben jij zo'n voorstander van de "rebellen" en wat doet je geloven dat ze zo gematigd zijn?
pi_167438579
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 19:53 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Een vrouw vandaag gexecuteerd in Idlib:

https://twitter.com/maytham956/status/810552719790444544

Voor eenieder die nog twijfelt over hoe een door rebellen-gecontroleerd Syri eruit zou hebben gezien.
Vandaag?
Januari 2015 bedoel je?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_167439300
bilal kan weer glimlachen, ik verwacht toch wel dat ie het uit aleppo gaat redden. had hem eigenlijk afgeschreven :P

https://www.facebook.com/bilal.a.kareem/videos/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167439831
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 19 december 2016 @ 11:58:20 #289
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167440313
@EjmAlrai
#Iraq:
40 neighbourhood (out of 57) in #Mosul east sector liberated and #Iraqi forces pound Al-Ghizlani camp prior the assault.

Langzaam maar zeker richting de rivieroever, maar dit gaat natuurlijk nooit klaar zijn voor de exit van Obama.

Las ook dat ze zware verliezen te verduren hebben, zowel mankracht als materieel. Daarover ook deze invalshoek:

http://www.politico.com/m(...)my-mosul-isis-214531


How Iraq’s Army Could Defeat ISIS in Mosul—But Lose Control of the Country
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167440576
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2016 11:58 schreef Szura het volgende:
@EjmAlrai
#Iraq:
40 neighbourhood (out of 57) in #Mosul east sector liberated and #Iraqi forces pound Al-Ghizlani camp prior the assault.

Langzaam maar zeker richting de rivieroever, maar dit gaat natuurlijk nooit klaar zijn voor de exit van Obama.

Las ook dat ze zware verliezen te verduren hebben, zowel mankracht als materieel. Daarover ook deze invalshoek:

http://www.politico.com/m(...)my-mosul-isis-214531


How Iraq’s Army Could Defeat ISIS in Mosul—But Lose Control of the Country

quote:
once ISIS is chased out of Iraq, America's best option will be to get out of the line of fire, as the Shia-dominated militias face off in a war against Anbar's Sunni tribes. In that fight, the Golden Division, a symbol of the new nonsectarian Iraqi army, will not be able to intervene to stop the fight--let alone dictate its outcome--as it's likely that by then it will have lost its best fighters in the streets of Mosul.
artikel schetst een grauwe outlook
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167441292
sayed_ridha twitterde op maandag 19-12-2016 om 10:24:39 Buses of civilians from Fuah-Kafraya arrive at Aleppo and are greeted by Hezbollah/SAA fighters from Nubl-Zahraa https://t.co/Ge95b9ACzO reageer retweet
sayed_ridha twitterde op maandag 19-12-2016 om 10:35:47 Around 50 buses with militants + civilians have left E Aleppo and reached JF-controlled Rashideen suburb. Among the… https://t.co/kq7LUFNtsW reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 19 december 2016 @ 12:48:56 #292
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167441322
quote:
10s.gif Op maandag 19 december 2016 12:16 schreef Slayage het volgende:

[..]


[..]

artikel schetst een grauwe outlook
Jep, dat Irak een te hoge prijs zal betalen voor de herovering van Mosul.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167441404
Komt er in de msm nog wat over de burgers in Mosul of is het alleen aan Aleppo voorbehouden?
fan van Putin, Baudet, Jorge Lorenzo en Assad
pi_167441415
quote:
1s.gif Op maandag 19 december 2016 12:48 schreef Szura het volgende:

[..]

Jep, dat Irak een te hoge prijs zal betalen voor de herovering van Mosul.
ik zie de tentakels van iran steeds sterker worden in beide conflicten. alles en iedereen lijkt gefocussed op isis terwijl de iraniers de lachende derden zijn imo.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 19 december 2016 @ 12:59:39 #295
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_167441545
quote:
10s.gif Op maandag 19 december 2016 12:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik zie de tentakels van iran steeds sterker worden in beide conflicten. alles en iedereen lijkt gefocussed op isis terwijl de iraniers de lachende derden zijn imo.
Zal mij niets verbazen als jij met deze vlaggen loopt te zwaaien tijdens demonstraties.
Je doet je wel onschuldig voor, maar beetje bij beetje komt je ware aard te voorschijn en ik denk dat we niet te naef moeten zijn, genoeg mollen die de laatste jaren ontmaskerd zijn.
pi_167443382
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 23:01 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Daar kan ik je alleen maar gelijk in geven..
Ik ken geen enkel land waar soennieten samen wonen met anderen religies, en waar dit ook vredelievend verloopt.
In Europa gaat het nog redelijk...
Ehh...
pi_167443573
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 16:42 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Wat heb ik er niet aan begrepen dan?
Zo'n beetje de gehele post.
Incelfrikandel
pi_167446676
ISIS claimt dat het een Russische gevechtshelikopter heeft neergehaald nabij T4 airbase.
  maandag 19 december 2016 @ 16:47:04 #299
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167446894
VN-Veiligheidsraad eens over waarnemers rond de evacuatie in Aleppo, maar tegen de tijd dat die er zijn is zeker de hele operatie afgerond?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167447489
BREAKING: Russische ambassadeur in Ankara neergeschoten
pi_167447799
zerohedge twitterde op maandag 19-12-2016 om 17:20:01 Photo of Ankara attack on Russian ambassador from Hurriyet https://t.co/4ZH539glUo reageer retweet
-gn blogabet, bvd-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')