abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_167749315
Ik zou ook het laatste doen FF (om 18 uur). Ik weet alleen niet hoe goed O inslaapt als ie op een ander is, maar op een gebruikelijke tijd naar bed is meestal wel gewoon fijn.

Ik vind het ook spannend, al hebben we deze week wel geoefend met een dreumes semi-slapend naar huis vervoeren (normaal blijft ie gewoon slapen als ie 's avonds bij opa en oma in bed ligt). Dat ging goed, dus ik heb wat meer vertrouwen.
pi_167749429
Voor degene die geïnteresseerd zijn: het ging goed gisteren, met de grote hoeveelheid quizende mensen in huis. Willem kreeg veel aandacht (van mooie dames) en dan is zijn dag weer goed. Slapen ging ook goed. *O*
  vrijdag 30 december 2016 @ 17:20:03 #278
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_167749449
Wij hebben hetzelfde dilemma, morgen even overleggen vanaf hoe laat we welkom zijn. Er komen meer kinderen (9 in totaal), en 3 stellen hebben hetzelfde dilemma (het is bij het 4e stel thuis)

J laten we (net als vorig jaar) op tot een uur of 9, dan vieren we met de peuters en kleuters kinderoudjaar en gaan ze naar bed (3 peuters op 1 kamer, dat wordt wat). Dreumes gaat hopelijk wel zo veel mogelijk op tijd naar bed, slaapt bij een baby van 10mnd op de kamer. Ik hoop dat het hele grut weer doorslaapt om 12 uur, deden ze vorig jaar wel...
pi_167749716
Dat zijn lastige dilemma's voor Oud&Nieuw. Vorig jaar werd Sjaak wakker van het vuurwerk, ik sta er echt van te kijken dat die van jullie allemaal doorslapen!

Wij zitten om middernacht in het vliegtuig, ergens boven de oceaan. Lekker rustig dus qua vuurwerk. Nu maar hopen dat Sjaak daar wel slaapt.
pi_167751008
Herkenbaar punt! Wij zijn welkom vanaf 20.30 met verder kinderlozen, niet heel handig dus. We kozen voor de makkelijke weg en slaan ff een jaartje over :)
Oudste van 4 maken we wakker als hij dat wil, dreumes laten we liggen. En als ze allebei blijven slapen, helemaal prima.

FF, in jouw geval zou ik vragen of je rond 19u al kunt komen en O iets later (maar daar) in bed leggen. Bij mijn broer of zus zou ik dat geen punt vinden om te vragen. (Bij kinderloze vrienden zou ik t ook vragen hoor, maar aan broer/zus nog net wat makkelijker).

Cactus, goeie vlucht terug alvast! Genoten?
pi_167752241
R slaapt al niet door die enkele knal die je nu hoort heen, dus die halen we er om kwart voor 12 maar uit voor de zekerheid.
  vrijdag 30 december 2016 @ 19:36:35 #282
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_167754816
Wij zitten met oud en nieuw in Landal. Alleen op de parkeerplaats vooraan mag er vuurwerk worden afgestoken. Wij zitten ver achter op het park. Vorig jaar sliepen N en L door het vuurwerk heen. (Toen hadden ze beiden buikgriep). Nu zullen ze vast ook wel door het vuurwerk heen slapen!
pi_167755033
Hier wordt N. helaas wel steeds wakker van het vuurwerk. Zo zielig, ze doet zo haar best om te slapen, steekt er weer een of andere idioot in de straat een rotje aan. |:( Ik zal blij zijn als het voorbij is, morgen bij mijn moeder (5 hoog en een rustigere stad) slaapt ze hopelijk wel door.
  vrijdag 30 december 2016 @ 19:41:57 #284
149959 SQ
snelle trees
pi_167755036
Vergeet dat slapen met oud en nieuw, dan kan het alleen maar mee vallen ;) geen verwachtingen hebben. Mauw sliep er de eerste keer doorheen, toen was ze 11 weken, maar de tweede keer is ze wakker geweest tot half twee :') ik heb het toen maar opgegeven, het lukte toch niet en dat levert meer frustratie op dan het gewoon laten voor wat het is ;)
disclaimer
pi_167755196
Er wonen zo weinig mensen om ons heen dat ze van vroeg geknal niet wakker zal worden. En morgen zijn we dan misschien net thuis, maar dan is het vuurwerk nog in de verte.
pi_167756005
Thanks voor het advies, we gaan nu ook maar bij m'n broer eten! Kan O ook nog even zijn neefjes/nichtje laten zien hoe handig het is om te kunnen lopen! En qua wakker worden zien we wel hoe het gaat, tot nu toe heeft hij weinig last van de knallen, maar ik denk dat een duizendklapper oid een ander verhaal gaat zijn. Vorig jaar sliep hij sowieso pas na 12 uur en is hij de rest van de avond wakker geweest :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_167759635
Zo zou ik het ook doen FF. Scheelt weer gesleep met een slaper.

Ben benieuwd hoe het hier morgen gaat. Niet dat ik er iets van meekrijg verder, want ik mag lekker werken. Gezellig. ;(

Ik vind T zo schattig... Als er iets valt/hij opzettelijk iets omver knikkert dan slaat ie zijn handjes voor z'n mond en roept ie: "uh-oooooh!"
En sinds hij met het kerstgourmetten kennis heeft gemaakt met sausjes, mept ie nu alles aan zijn vork op zijn bordje terwijl ie "dipdipdip!" zegt.
pi_167759923
Frits heeft nu ook last van het vuurwerk en ik verwacht dat dat morgen niet veel beter zal zijn. We eten bij mijn schoonmoeder en ik hoop dat Frits ergens een paar uur slaapt. Misschien stuurt hij zichzelf wel weer naar bed, zoals dat de afgelopen dagen ook gebeurt. :')
pi_167760126
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 december 2016 19:41 schreef Stormqueen het volgende:
Vergeet dat slapen met oud en nieuw, dan kan het alleen maar mee vallen ;) geen verwachtingen hebben. Mauw sliep er de eerste keer doorheen, toen was ze 11 weken, maar de tweede keer is ze wakker geweest tot half twee :') ik heb het toen maar opgegeven, het lukte toch niet en dat levert meer frustratie op dan het gewoon laten voor wat het is ;)
Ja, op oudejaarsavond vind ik dat dan ook nog tot daar aan toe, maar al die dagen van tevoren vind ik zó irritant.

Haha Sara, N. kan dat ook "Ow neej!" en dan haar handjes zo theatraal de lucht in. :D

We hebben voor haar trouwens het boekje "Wat zit er in je buik mama?" en sinds ze dat gelezen heeft is ze er van overtuigd dat er een octopus in mijn buik zit.
"N., wat zit er in mama's buik?" "Oppotoes!".
:D O+ _O-
pi_167760297
Ik heb jullie een beetje verwaarloosd, waarvoor sorry! :* ;)

Hier ging het met de Kerst juist prima met slapen (2x ergens anders op bed gelegd en 's nachts naar huis) en leken we het goed voor elkaar te hebben met O&N (we vieren het thuis, met zus/zwager/kids). Maar sinds een paar dagen is het opeens flink paniek als ze moet gaan slapen :?

Het hele ritueeltje is hetzelfde en alles gaat prima, totdat we de kamer uitstappen. Eerste avond begon dat zelfs pas na een half uur op bed liggen, maar toen zijn we daarna wel bijna 2 uur bezig geweest... Geen idee wat er nu opeens aan de hand is; ergens lijkt zo'n plotseling piek in verlatingsangst me nogal vreemd (juist omdat het eerder echt perfect ging altijd).
Gelukkig lijkt het voor nu voldoende om 'r een paar keer weer weg te leggen in bed (ze gaat steeds zitten/staan) en dan op de zoldertrap te gaan zitten met de deur open, zodat ze ons nog net kan zien. Maar hoop ergens toch dat dit net zo plotseling weer voorbij is... :X
(Vuurwerk is het overigens niet; dat wordt hier bijna niet afgestoken tot nu toe en je hoort het binnen amper)

Verder hebben we gelukkig nog steeds de meest fantastische Minion O+ Ze sjouwt de hele dag rond met een enorme knuffelbeer, die om de haverklap 'koesies' (kusjes) krijgt en waar ze mee wil 'kloeren' (kroelen). Gelukkig ook heel veel met papa en mama, met een smelt-waardig "Papa/mama lief jou!" erbij O+ O+
En het praten blijft echt absurd hard gaan. Ze praat echt bijna standaard in 3/4/5-woord zinnetjes en herhaalt en snapt praktisch alles wat we zeggen. Mooiste was van de week toen ik aan tafel een koekje had en ze duidelijk ook een hapje wilde; "Mama samen peluh (spelen)" O+ :')
En ze is echt de beste in verstoppertje spelen :o het maakt niet uit hoe lang het duurt of hoe vaak we d'r roepen, ze blijft gewoon stil in een hoekje zitten en zegt niks. We zijn 'r dus al een paar keer echt bijna kwijt geweest :+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_167760740
Twist, toevallig (?) hebben wij deze week 2 soortgelijke avonden gehad. Ik kon geen echte oorzaak vinden, weet het awn de onrust van kerst. Wij gaan morgenavond niet weg, J slaapt niet ergens anders. Overdag wel naar familie, en vriend wilde J wakker maken voor het vuurwerk om 12u. Ben benieuwd.
pi_167761283
Ja, zoiets simpels kan het natuurlijk ook 'gewoon' zijn :Y maar ik vind het zo opvallend omdat ze echt opeens totaal in paniek is, van 0 naar 100 in een seconde zeg maar... :?

Hoe oud is J. ook alweer? Volgens mij schelen ze niet zoveel toch (onze Minion is nu 19,5 mnd)?

Wakker maken voor het vuurwerk doen we niet denk ik, maar stel me er wel op in dat ze wakker wordt. Dus dan halen we d'r maar wel even uit bed denk ik :)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_167763092
Hij is bijna 21 mnd, dus scheelt niet veel. Ineens enorme paniek had hij ook, hartverscheurend huilen. Heel sneu. Vanavond was ik sporten, maar vriend zei dat het nu prima ging. Dreumes, elke dag anders :P
pi_167764605
Dreumesen en hun wisselvallige buien; you gotta love 'em! :P
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_167765860
Wat klinkt de Minion geweldig zo! En wow, wat knap van het verstoppertje spelen!
Sjaak gaat altijd achter gordijnen zitten of onder de dekens en zegt dan "sssssssss!!!" O+

3/4/5 woord-zinnen, wat knap!
pi_167777665
Ja, het is ook echt een heerlijk kind! O+

Al beginnen de dreumes/peuter-streken ook wel echt nu :{w
En waar ik gisterenavond dacht dat we het ergste qua slapen al weer gehad hadden, was de nacht -voor onze begrippen- redelijk dramatisch. Van 23.30-02.00u bezig geweest en van ellende uiteindelijk maar tussen ons in gelegd, maar toen duurde het nog een uur voordat ze sliep :O uiteindelijk zelf nog van 4-8 geslapen ofzo.

Cafeïne heb ik al, maar tips zijn van harte welkom ;)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_167778001
Dreumesstreken. :(

Joos doet ook niet meer aan lekker slapen, ik hoop echt dat het na de vakantie weer voorbij is als we er allemaal weer vroeg uit moeten. Halve nachten met dreumes tussen ons in en slaapstrijd tussen 20 en 22 is niet erg bevorderlijk voor mijn humeur.

Wat wel leuk is, is dat ze grapjes maakt. En als ik er dan 'in trap' krijg ik een aai over de bol en 'Neeeee hoor! Mama toch.' O+
pi_167782134
Ik hoop met je mee, ingee! :Y

En wat cool van die grapjes! :D
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_167797465
Wat knap van Minion, zoveel woordjes achter elkaar!

Balen van alle prutnachten :* Ik ben benieuwd hoe het hier gaat straks. Het valt gelukkig nog mee met de knallen, maar straks niet meer. Vorig jaar was oud & nieuw het omslagpunt van zeer slecht slapen naar zo goed als doorslapen O+

We hadden vanavond in de wijk een kinderuurtje met vuurwerk. M. vond het maar spannend. Alles was 'boem boem boem!' en 'wooow!' Totdat er een harde knal kwam. Toen was het huilen geblazen en wilde ze gelijk naar huis, arm ding. Sterretjes vond ze wel tof om te zien. Verder een rustig avondje hier. Ik heb moeite om wakker te blijven eerlijk gezegd _O- Fijne jaarwisseling iedereen!
pi_167797891
Ik vind het normaal gesproken altijd nogal negatief klinken als mensen zeggen dat hun kind ze uitprobeert, maar ben toch echt bang dat dat het hier ook is }:|
Er lijkt weinig aan de hand, maar ze zoekt constant naar nieuwe manieren om te zorgen dat we naar dr toekomen. Ondertussen vrolijk kletsend, dus echt paniek is het niet (meer?).

Wat er dus in resulteert dat man en ik oudjaarsavond afwisselend op de overloop doorbrengen terwijl we een manier zoeken om 'r wel te laten weten dat we er zijn, zonder dat we er al teveel in meegaan :')

Gelukkig vieren we het klein, maar neefje en nichtje (4 en 8) zitten inmiddels al weer beneden omdat ze er wakker van werden :{ gelukkig weten zus en zwager hoe het is...

Maar goed,
Fijne jaarwisseling allemaal!
^O^
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')