Voor een beetje pauperstudent zijn zalmsnippers wel aan de prijsquote:Op dinsdag 6 december 2016 15:05 schreef Fylax het volgende:
Ik ben geen student, maar ik lees graag jullie makkelijke studentrecepten.
Ik heb zelf wel iets wat je kei makkelijk kunt maken. Zalmpasta.
Je hebt nodig:
- Zalmsnippers http://www.ah.nl/producte(...)erookte-zalmsnippers
- Fusilli http://www.ah.nl/producten/product/wi62026/ah-fusilli
- En deze twee geweldig lekkere sauzen die je erbij doet (vaak 1+1 gratis): http://www.ah.nl/producte(...)aus-spinazie-ricotta en http://www.ah.nl/producte(...)e-pastasaus-formaggi
Heb ff geen foto, maar t is zo geweldig lekker
Klopt, het is geen goedkope maaltijd, maar wel superlekker.quote:Op dinsdag 6 december 2016 15:20 schreef Sked het volgende:
[..]
Voor een beetje pauperstudent zijn zalmsnippers wel aan de prijs
Zalmmoten uit de diepvries van de Aldi of Lidl zijn best betaalbaar hoor, zeker als je de kosten met meerdere huisgenoten zou kunnen delen.quote:Op dinsdag 6 december 2016 15:20 schreef Sked het volgende:
[..]
Voor een beetje pauperstudent zijn zalmsnippers wel aan de prijs
Net gemaakt en 10/10 would make again .quote:Op dinsdag 6 december 2016 16:17 schreef DoubleDip het volgende:
Nee hoor, ik probeer altijd wel te koken (voor 2 keer) en dan hoef ik de volgende dag alleen maar op te warmen. Ik probeer altijd verse groente mee te nemen bij het koken. Alleen vlees eet ik wat minder omdat dat duur is.
Mijn specialiteit: pasta rood vega. Men neme:
- pasta (gewone of volkoren)
- pesto rood
- paprika rood (optioneel)
- tomaten
- mozzarella, brie of een ander soort kaas. Tip: mozzarella is als je goed zoekt maar 50 cent en brie heb je ook al voor minder dan een euro. Stuk goedkoper dan kip of gehakt.
Kook de pasta tien minuten. Giet de pasta af en doe de pesto er doorheen. Snij de groente en voeg deze toe. Snij de kaas in stukjes en voeg deze ook toe. Even roeren en opwarmen en klaar is Kees. Gooi er eventueel een berg strooikaas bovenop zodra het op je bord ligt, erg aan te raden. Eet smakelijk!
Pizza/afhaal eet ik nooit bij gebrek aan oven/magnetron, de enige kant-en-klaarmaaltijd ooit die ik bij de AH had gehaald was zo smerig dat ik het daarna nooit meer heb gedaan.
Tjah als je alleen eet is zo'n pizza of een kilo bak k&k bami/lasagne etc waar je meerdere dagen van eet misschien goedkoper, maar daar word je ook snel zat van. Het is dan waarschijnlijk wel wat goedkoper maar echt voldaan voel je je niet na zo'n maal.quote:Op donderdag 22 december 2016 19:22 schreef Durmada het volgende:
Ik ben sinds dit jaar uit huis, maar ik in 4 maanden één keer een pizzaatje genomen en een enkele keer iets laten bezorgen. Voor de rest altijd koken, is goedkoper, leuker en lekkerder. Ik snap het patroon niet zo.
Niet altijd meegekeken maar ik was wel geïnteresseerd. Als je een beetje de basis kent, leer je makkelijk dingen bijquote:Op maandag 2 januari 2017 16:18 schreef Fylax het volgende:
Hoe hebben jullie trouwens leren koken? Thuis altijd meegekeken met je ouders en daarna zelf ook dingen gaan maken ofzo? Hoe gaat dat in z'n werk?
Dit ja En dan het liefst met die schelpjespastaquote:Op dinsdag 6 december 2016 16:48 schreef Karstman het volgende:
Mijn favoriete studentenmaal was altijd pasta met spinazie roomkaas spekjes en champignons.
Spekjes bakken, champignons erbij bakken, pak diepvriesspinazie erin. Als gesmolten de roomkaas erdoor, pasta erbij koken en bunkeren maar.
Je pleurt dingen in een pan en checkt desnoods op internet hoe lang het in de pan moet liggen, paar keer roeren/omdraaien en eruit halen voor het aanbrandtquote:Op maandag 2 januari 2017 16:18 schreef Fylax het volgende:
Hoe hebben jullie trouwens leren koken? Thuis altijd meegekeken met je ouders en daarna zelf ook dingen gaan maken ofzo? Hoe gaat dat in z'n werk?
Al vroeg mijn eerste kookboekje en meekoken met m'n moeder. Eenmaal op kamers moet je wel, je kunt immers niet altijd pizza eten. In die tijd vooral recepten via via of uit boekjes want internet hadden we nog niet, of nou ja inbelverbinding enzo En dan ga je vanzelf experimenteren. Echt beter koken kwam pas toen ik student af was.quote:Op maandag 2 januari 2017 16:18 schreef Fylax het volgende:
Hoe hebben jullie trouwens leren koken? Thuis altijd meegekeken met je ouders en daarna zelf ook dingen gaan maken ofzo? Hoe gaat dat in z'n werk?
Als kind eens een eitje bakken of op andere manier moeders 'helpen' in de keuken. Later bij scouting moesten we het zelf doen op kamp. Op kamers werd het pas serieus. Pizzeria, afhaal chinees en kant en klaar bestond toen niet of nauwelijks nog en was sowieso veel te duur geweest. Altijd vers eten want dat was goedkoper dan blik of diepvries.quote:Op maandag 2 januari 2017 16:18 schreef Fylax het volgende:
Hoe hebben jullie trouwens leren koken? Thuis altijd meegekeken met je ouders en daarna zelf ook dingen gaan maken ofzo? Hoe gaat dat in z'n werk?
Heet dat niet gewoon Leidse kots?quote:Op vrijdag 23 december 2016 08:33 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Tjah als je alleen eet is zo'n pizza of een kilo bak k&k bami/lasagne etc waar je meerdere dagen van eet misschien goedkoper, maar daar word je ook snel zat van. Het is dan waarschijnlijk wel wat goedkoper maar echt voldaan voel je je niet na zo'n maal.
Oftewel, ga lekker samen eten met vrienden of huisgenoten. Voor meerdere personen is leuker (en je hoeft niet elke dag te koken) en voordeliger.
Nog een menu suggestie
Pasta met spinazie met spek
Uitjes fruiten, knoflook toevoegen en vervolgens spek bakken. Daarna voeg je gewassen spinazie toe (je kunt ervoor kiezen die even fijn te snijden met een mes) en bak dit ook mee totdat het aanzienlijk is geslonken. Wat Italiaanse kruiden Ven peper er bij en een pot crème fraiche en smikkelen maar.
Die serveer je met farfalle of fusilli Kook de pasta trouwens in water met een flinke hoeveelheid zout en kook de pasta een minuut korter dan de tijd die op de verpakking staat.
Nice!quote:Op maandag 19 december 2016 18:56 schreef hahadoei het volgende:
[..]
Net gemaakt en 10/10 would make again .
variant op de spinazie roomkaas pasta die ik hierboven ergens postte. Recept waart in diverse vormen al jaren rond maar ik heb het, hier in Leiden, nooit als Leidse kots horen noemen.quote:Op woensdag 4 januari 2017 12:02 schreef DoubleDip het volgende:
[..]
Heet dat niet gewoon Leidse kots?
Ik hoorde ervan toen ik ging studeren, in mn studentenhuis ook weleens gegeten en daar noemden we het gewoon Leidse kots.quote:Op woensdag 4 januari 2017 12:07 schreef Karstman het volgende:
[..]
variant op de spinazie roomkaas pasta die ik hierboven ergens postte. Recept waart in diverse vormen al jaren rond maar ik heb het, hier in Leiden, nooit als Leidse kots horen noemen.
Als je hem maakt met diepvries spinazie en roomkaas misschien wel. Dat vind ik goor. Ik maak hem met verse spinazie en crème fraichequote:Op woensdag 4 januari 2017 12:02 schreef DoubleDip het volgende:
[..]
Heet dat niet gewoon Leidse kots?
Haterquote:Op woensdag 4 januari 2017 20:54 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Als je hem maakt met diepvries spinazie en roomkaas misschien wel. Dat vind ik goor.
Hahahah okeoke.quote:Op dinsdag 3 januari 2017 19:51 schreef Moira. het volgende:
[..]
Je pleurt dingen in een pan en checkt desnoods op internet hoe lang het in de pan moet liggen, paar keer roeren/omdraaien en eruit halen voor het aanbrandt
Ik heb verder gewoon een schijthekel aan koken Zelfs nog de kunst in de vingers om ovenhandschoenen en zelfs ovens in de hens te zetten
Die kun je eten zodra ze ontdooit zijnquote:Op woensdag 4 januari 2017 21:18 schreef Fylax het volgende:
[..]
Hahahah okeoke.
ja weet je ik vind 't altijd zo moeilijk te zeggen wannerr iets dan goed/klaar is.
Vind dat zelfs lastig bij een kroket/frikandel
Same Maar ik doe gewoon wat en dan komt het altijd wel goed. En als ik er echt zeker van wil zijn check ik ff internet en zet een wekkertje ofzo.quote:Op woensdag 4 januari 2017 21:18 schreef Fylax het volgende:
[..]
Hahahah okeoke.
ja weet je ik vind 't altijd zo moeilijk te zeggen wannerr iets dan goed/klaar is.
Vind dat zelfs lastig bij een kroket/frikandel
Hmm okequote:Op woensdag 4 januari 2017 21:21 schreef Moira. het volgende:
[..]
Same Maar ik doe gewoon wat en dan komt het altijd wel goed. En als ik er echt zeker van wil zijn check ik ff internet en zet een wekkertje ofzo.
Ben 24 en nog steeds een schijthekel aan koken Alles met meer dan 2 pannen op het vuurquote:Op woensdag 4 januari 2017 21:22 schreef Fylax het volgende:
[..]
Hmm oke
Wordt nog wat als ik straks op m'n eigen woon
Twee pannen, dan wordt het net leukquote:Op woensdag 4 januari 2017 21:23 schreef Moira. het volgende:
[..]
Ben 24 en nog steeds een schijthekel aan koken Alles met meer dan 2 pannen op het vuur
Als je moet gaan plannen omdat je meer pannen dan pitten hebt dan wordt het helemaal leukquote:Op woensdag 4 januari 2017 21:36 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Twee pannen, dan wordt het net leuk
Hooguit eens per drie weken buiten de deur. Wil niet zeggen dat ik altijd zelf kook, meestal kook ik 1 of 2 keer in de week, huisgenoten de andere keren.quote:Op maandag 23 januari 2017 00:26 schreef Fylax het volgende:
Hoevaak per week koken jullie eigenlijk en hoevaak eten jullie bezorg/buiten de deur?
Koken doe ik voor 2 of soms 3 dagen, dus een keer of 3-4 per week.quote:Op maandag 23 januari 2017 00:26 schreef Fylax het volgende:
Hoevaak per week koken jullie eigenlijk en hoevaak eten jullie bezorg/buiten de deur?
Nagenoeg elke maandag en om de week op dinsdag, dan ben ik tot een uur of 18 de enige die thuis is dus is het wel zo normaal om dan het eten te maken en het niet over te laten aan de werkende mensquote:Op maandag 23 januari 2017 00:26 schreef Fylax het volgende:
Hoevaak per week koken jullie eigenlijk en hoevaak eten jullie bezorg/buiten de deur?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |