abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_167122990
quote:
Heeft ervoor gezorgd dat vrouwen en mannen als gelijkwaardig worden gezien en ook gelijkwaardige rechten kregen..
Heeft ervoor gezorgd dat homoseksuelen, lesbiennes, etc. een vrij leven kunnen leiden en ook rechten kregen.
Heeft ervoor gezorgd dat we niet alle bull shit meer hoeven te slikken van iedere zogenaamde autoriteit.
Heeft ervoor gezorgd dat we via onze vrijheid van meningsuiting overal ons zegje over kunnen doen, hoe pijnlijk dat ook mag zijn voor anderen.
Heeft ervoor gezorgd dat we niet hoeven te buigen voor de lulverhalen van dominees en pastoren.
Etc.

Wat is er eigenlijk mis mee?
Niet mijn OP en ook niet mijn standpunt. Waar de oorspronkelijke TS op doelt is eerder de sociaal-democratie. Het cultureel Marxisme is veel destructiever en radicaler. Traditioneel Links heeft haar pijlen nooit op het gezin gericht of op vileine manier op het Christendom.
D66 komt nog het dichtst bij de 'idealen' van het CM.

Link naar deel 2: POL / Het cultureel marxisme... #2
shift-knop defekt
pi_167123050
laatste reactie uit deel#2 :

quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 16:32 schreef deelnemer het volgende:
@TomLuny

Wil je nu eens ingaan op het argument dat een globale vrije markt alle grenzen (en politieke sturing) sowieso teniet doet. Foetsie eigen cultuur.
dat heb ik al een paar keer gedaan, bv bij de 020x2 agenda
http://www.parool.nl/amst(...)sche-groei~a4078703/
bv bij de eu-octopus, zie gister.
bv bij de opmerking links en rechts slaan de handen ineen met de open borders
bv vorige post met dat vvd niet staat te springen om de onderhandelingen met turkije af te breken - en evenzo koenders pvda
dat linkse partijen de eu niet willen uitstappen, het bolwerk van de megacorporaties en dat zij juist voorop staan om andere landen eu-strafexpeditiemaatregelen wil opleggen bij asielquotaweigering , en kan daar milieu aan toe voegen :

quote:
Milieuorganisaties vinden de plannen niet ambitieus genoeg. Ook vinden ze het jammer dat de Europese Commissie geen maatregelen kan afdwingen bij de lidstaten. De critici zouden willen dat Brussel lidstaten straffen oplegt als ze niet meewerken aan de doelstellingen.
http://nos.nl/artikel/214(...)oor-de-economie.html
dus vraag me af hoe jij dan verklaart dat als links zo tegen neo-liberalisme is, waarom het dan wel blijft vastplakken aan het eu-politburo ?

quote:
Je lijkt ook te denken dat ik dat toejuich. Dat is niet zo. Het enige verschil tussen jouw standpunt en de mijne, is dat ik het niet nodig vindt om te brullen dat andere culturen achterlijk, slecht, walgelijk en rot zijn. Het draagt nergens toe bij (in tegendeel), en het mist de kern van de zaak.
toch heb je dan volgens mij opnieuw een stukje gemist uit mijn reacties _die grotendeels aan jou gericht waren.
ik schreef namelijk, ik zie bepaalde andere culturen niet als achterlijk als het op een andere planeet zou plaatsvinden of als er een groot hek omheen geplant wordt en waar zij hun eigen stelsel hebben ingevoerd zonder dit aan anderen op te willen of kunnen dringen.
en ik schreef erbij dat volgens cm en het daardoor gepropageerde cultuurrelativisme er geen referentiepunt zou zijn van welke cultuur nu beter uitpakt voor de meeste mensen. (waar ik het dus niet mee eens ben, heb al twee keer die link herhaald van bigthink)
typerend overigens dat zelfs maar het willen vergelijken welk stelsel beter uitpakt al leidt tot ruwe plakkaatjes zoals walgelijk, rot en achterlijk.
en dit leidt tot botsingen
niet enkel op straat :
https://www.theguardian.c(...)rom-london-transport
waar het zogenaamd het (feministische) zelfbeeld van jonge vrouwen zou aantasten - terwijl je juist over atleten via de ministeries hoort dat ze zo'n groot rolmodel kunnen spelen voor de jeugd - dus zal andere reden hebben om deze affiches door ene Sadiq Khan te laten verwijderen.
(mede mogelijk gemaakt door de rood-groene-alliantie dus)
maar ook op wereldschaal in de VN :
https://nl.wikipedia.org/(...)nrechten_in_de_islam
quote:
Door de Sharia als kader te stellen voor mensenrechten en deze prevalent te laten zijn boven de mensenrechten-artikelen worden de in de Caïro-verklaring bedoelde mensenrechten strijdig met fundamentele Westerse principes. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg stelde hierover, in een arrest van 13 februari 2003 over de rechtmatigheid van een verbod voor de Turks-islamitische Refah partij op, "dat de sharia niet verenigbaar is met de fundamentele principes van de democratie".
teugkomend op vorige post, toevoeging migratiebeleid nederland
links zie je er ook alles aan doem om de rest vd wereld als onveilig land te bestempelen
grote kritiek op terugzenden naar marokko, egypte, turkije, pakistan, algerije etc. omdat er ergens weer een regeltje staat wat niet aan hun normen voldoet.
het beleid is dus dat west-europa het enige reddingsbootje moet worden van de titanic waar makkelijk 1500 drenkelingen in zouden passen die nog in de ijswateren liggen te spartelen.
zelfs die vergelijking gaat niet op, die drenkelingen zitten op een vlot, vinden de roeiboot echter aangenamer.
shift-knop defekt
pi_167123941
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 17:41 schreef TomLuny het volgende:

[..]

dus vraag me af hoe jij dan verklaart dat als links zo tegen neo-liberalisme is, waarom het dan wel blijft vastplakken aan het eu-politburo ?
Dat doe ik niet.

Met links bedoel ik links, niet de hedendaagse PvdA of 'de derde weg' links, die de neoliberale agenda ondersteunt, maar de sociaal-democratie van voor 1980.

Waarom denk je dat de PvdA iedere keer ten onder dreigt te gaan? Linkse mensen zijn het niet eens met dit beleid, omdat het economisch rechts beleid is.

Maar als nu een traditionele linkse partij als de PvdA zich daarvoor wel laat lenen, omdat het de onvermijdelijk trend lijkt in de globalisering van de markt. Is daardoor het hele beleid eigenlijk links? Nee.

Rechts vindt het fantastisch, zo blijkt, om het zo voor te stellen (dat is verraad). En de linkse mensen, die het daar al decennia lang niet mee eens zijn, zijn nu ineens je hoofdschuldigen. Dat is politieke manipulatie :(. Ik ben er nooit voor geweest. Is het nu vooral mijn schuld? Als je het zo voorstelt, kun je wat mij betreft opdonderen.

De EU is ook van meet af aan neoliberaal ingevuld (denk bv aan Bolkestein en Neelie Smit Kroes). Links heeft altijd geklaagd dat het niet democratisch is (denk aan Harry van Bommel van de SP of Marcel van Dam, die daarom is overgestapt naar de SP) en niet sociaal. Het gaat alleen om het creeren van een interne vrije markt voor bedrijven en kapitaal, en een ongedeelde arbeidsmarkt voor arbeiders. Daarmee kun je landen en arbeiders en tegen elkaar uitspelen om de beste voorwaarden voor bedrijven af te dwingen (geen winstbelasting, flexwerk, arbeidsmigranten, etc ..)

Waarom leg je de schuld niet bij de VVD, D66 en de werkgeversorganisatie NWO NCW die daar altijd voor gepleit hebben? Waarom praat je niet in de eerste plaats over hen, ipv de PvdA die zijn achterban verraden heeft.

De verdragen die de EU vormgeven, sluiten uit dat landen hun eigen koers kunnen waren op economisch gebied. Het dwingt landen de grenzen open te zetten voor arbeidsmigratie (de reden voor Brexit). De balans is zoek, omdat het wel voor één vrije markt heeft gezorgd, maar de rest van het beleid nationaal gebleven is. Dat is het probleem van de EU. Exclusief pal staan voor de belangen van bedrijven, werkgevers en investeerders is niet links.

Kortom, als een linkse partij concessies doet aan rechts, krijgen ze alle schuld in de schoenen geschoven als het beleid faalt. Links moet daarvan leren en nooit, nooit, nooit , nooit meer een concessies doen aan rechts. Het zijn namelijk macht kloters eerste klas. Je kunt er geen coalitie mee vormen in een paars kabinet. Het zijn daarvoor te grote hufters. Je moet partijleden die dit bepleiten, denk aan Wouter Bos, de partij uit donderen. Je moet het beschouwen als een infiltratie door rechts.

Hoe achterbaks ze zijn, kun je zien aan het feit dat ze nu ineens heulen met extreem rechts.

De volkswoede tav van de bestuurselite is terecht.

[ Bericht 3% gewijzigd door deelnemer op 05-12-2016 18:49:43 ]
The view from nowhere.
pi_167125907
hoofdschuldigen, zondebok, achterlijke culuur, mijn schuld, etc.
laat ik even voorop stellen, dit is zgn. een vrij land (nog) en ieder mag kiezen wat die wil hoor.
maar net als jij al paar keer schreef : ik begrijp dat niet, heb ik soms diezelfde gedachte.

pvda zie ik niet echt als links nee, maar als we het over de invloed hebben van eu op open grenzen dan zag je paar jaar geleden al een verandering van anti-globalist naar anders-globalist bijvoorbeeld.
tegenwoordig is dat anders-eu bij sp
https://www.sp.nl/standpunt/europese-democratie
tot 'we hebben eu hard nodig' bij gl
https://groenlinks.nl/standpunten/europese-unie

het kan natuurlijk zijn dat jij links bent dat door geen enkele politieke partij wordt vertegenwoordigd maar zoniet, dan blijft de constatering staan dat geen enkele linkse partij gewoon doet wat je zou verwachten bij een clubje waar men zich niet in kan vinden en dat is heel simpel gewoon weglopen en andere alternatieve bezigheden opzetten.

Waarom leg je de schuld niet bij de VVD, D66 en de werkgeversorganisatie NWO NCW die daar altijd voor gepleit hebben? Waarom praat je niet in de eerste plaats over hen, ipv de PvdA die zijn achterban verraden heeft.

dacht dat ik in de vorige post dat net allemaal nogmaals had opgesomd.
zie echter steeds terugkeren dat 'echt' links, zeg maar ultra links zoals de no-border anarchisten en afa en groen links, maar die laatste iets minder openlijk, met dat door jouw hierboven genoemde clubje ineens een bondgenoot heeft gevonden blijkbaar.
niet alleen met grenzen, maar bijvoorbeeld ook met het eigen cultuur behoud waar het nationalisme achter staat ; dat moet door die twee bondgenoten immers zo snel mogelijk worden afgebroken, van de ene omdat het meer poen oplevert en voor de ander omdat nationaal erfgoed een vies woord is.
zo is er nog minstens een totaal niet te volgen andere alliantie die links is aangegaan.
niet te volgen op het eerste gezicht dan, was eerder topic van.
ik wou echter niet enkel de nadruk op die laatste gaan leggen, hoewel die de meeste wrijving oplevert.
Heb je het bijvoorbeeld over een invasie van oostblok mensen dan geeft dit minder problemen als uit het mena-gebied bijvoorbeeld, enkel en alleen al omdat het cultuurverschil kleiner is.
Toch zijn van die eerste ook al meldpunten door ontstaan.

toevoeging/
actueel voorbeeld van voorgaande :

Linkse (groene) kandidaat wint presidentsverkiezingen Oostenrijk
De uitslag is met gejuich ontvangen door de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz. Hij spreekt op Twitter van "een zware nederlaag voor nationalisme en anti-Europees populisme".

http://nos.nl/artikel/214(...)ngen-oostenrijk.html

eu-links-feestje dus
let trouwens eens op dat steeds misbruiken van het woord europa en europees door media en politci waar gewoon eu hoort te staan
anti-Europees populisme".

[ Bericht 1% gewijzigd door TomLuny op 05-12-2016 20:33:44 ]
shift-knop defekt
pi_167128727
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 19:48 schreef TomLuny het volgende:
hoofdschuldigen, zondebok, achterlijke culuur, mijn schuld, etc.
laat ik even voorop stellen, dit is zgn. een vrij land (nog) en ieder mag kiezen wat die wil hoor.
maar net als jij al paar keer schreef : ik begrijp dat niet, heb ik soms diezelfde gedachte.

pvda zie ik niet echt als links nee, maar als we het over de invloed hebben van eu op open grenzen dan zag je paar jaar geleden al een verandering van anti-globalist naar anders-globalist bijvoorbeeld.
tegenwoordig is dat anders-eu bij sp
https://www.sp.nl/standpunt/europese-democratie
tot 'we hebben eu hard nodig' bij gl
https://groenlinks.nl/standpunten/europese-unie

het kan natuurlijk zijn dat jij links bent dat door geen enkele politieke partij wordt vertegenwoordigd maar zoniet, dan blijft de constatering staan dat geen enkele linkse partij gewoon doet wat je zou verwachten bij een clubje waar men zich niet in kan vinden en dat is heel simpel gewoon weglopen en andere alternatieve bezigheden opzetten.
Dat zit zo.

Welvaart berust op samenwerking. Daarom is men voor vrijhandel. Door de vrijhandel kunnen landen tegen elkaar uitgespeeld worden door het internationale bedrijfsleven. Dat hoeft niet, als de nationale politici van alle landen het in banen leiden (in goed onderling overleg). Maar als nationale politici het belang van hun eigen land voorop stellen, of in de zakken van het internationale bedrijfsleven zitten, dan lukt het niet.

Merk ook op, dat in banen leiden betekent dat je concessies moet doen, en soms je eigen mensen moet benadelen. Daarom leidt de globalisatie tot zoveel problemen. Als de vrijhandel globaal opereert, en de politiek nationaal is, dan blijkt dat niet te lukken.

Door de globalisatie is het speelveld mondiaal geworden. Dan gaan veel mensen zich ook zorgen maken over de macht. Want de landen die onderhandelen zijn niet allemaal even groot. Dus kunnen sterke landen hun wil opleggen aan de kleinere. In de wereld als geheel zijn de EU landen afzonderlijk allemaal vrij klein. Zo komt men tot de gedachte om samen te werken, en als één EU te opereren, in relatie tot de VS en China, etc ...

Daarom zijn vrijwel alle politieke partijen voor de EU. Ook dan geldt, dat het makkelijker is om één markt te creëren, dan om er een politieke eenheid van te maken. Daardoor raken de verschillende aspecten, waarvoor de politiek binnen iedere land een balans gevonden heeft, uit balans. Daardoor domineren de belangen van bedrijven. Zij trekken de balans uit het lood. Ze dwingen een lage winstbelasting, flexwerk en soepel ontslagrecht af.

Het bedrijfsleven wil graag vrijhandel, maar maakt er misbruik van. Ze vergroten hun macht ten koste van de burgers in al die landen (door die landen tegen elkaar uit te spelen). Daarom is het vooral het internationale bedrijfsleven dat momenteel de democratie uitholt. Want burgers kunnen wel besluiten nemen in hun eigen land, maar dan verplaatsen zij hun productie naar een land waar het voor hen gunstiger is.

Door de winst voor zichzelf te houden en uit te keren aan hun CEO's en aandeelhouders, of te parkeren in belastingparadijzen, groeit de ongelijkheid ten gunste van mensen met grote vermogens. Daardoor heft de overheid al zijn belasting bij gewone werknemers en consumenten, die geen kant op kunnen. De lonen van mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt worden heel laag, omdat bedrijven het werk ook elders kunnen laten doen (lage lonen landen). Ook de kennis van productiemethoden wordt gepatenteerd en intellectueel eigendom steeds meer beschermd, zodat er minder concurrentie is en meer wordt weg gesluisd.

Eén EU heeft ook gevolgen voor de immigratie. Door van de EU één vrijhandelszone te maken, met vrij verkeer van goederen en personen, zijn de binnengrenzen verdwenen. Iedereen die ergens de EU binnenkomt, kan doorreizen naar Nederland. Migranten komen binnen in Zuid Europa, maar willen liever naar Noord Europa, het liefst naar Engeland. Zelf paal en perk stellen aan het vrije verkeer van personen mag niet, omdat je je moet houden aan de gemaakte afspraken. Hieraan wat bijstellen gaat heel moeizaam omdat je het telkens met 28 landen eens moet worden. En ook omdat de EU fel is op het bewaken van de open interne markt.

Links wil ook dat we hierin kiezen voor de beste oplossing. Maar de groep, wiens belangen zij verdedigen, staat zwak. De VVD echter, verdedigt de belangen van partijen die hierin vrij sterk staan. Daarom is het voor links maar moeilijk om de kool en de geit te sparen. Wat immigratie betreft, heeft links er weinig belang bij de grenzen open te houden, maar ze te aardig (solidair met iedereen). Terwijl rechts iedereen er zo uit dondert als ze er nadeel van hebben.

Rechtse en linkse mensen zijn toch vrij verschillende types. Als rechts zijn zin krijgt in wat zij redelijk vinden, dan klapt op den duur een samenleving en de economie in elkaar. Ze hebben veel gevoel voor hun eigen voordeel doen, maar niet veel gevoel voor een samenleving.

[ Bericht 0% gewijzigd door deelnemer op 06-12-2016 01:32:07 ]
The view from nowhere.
pi_167137838
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 21:01 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Dat zit zo.

Welvaart berust op samenwerking. Daarom is men voor vrijhandel. Door de vrijhandel kunnen landen tegen elkaar uitgespeeld worden door het internationale bedrijfsleven. Dat hoeft niet, als de nationale politici van alle landen het in banen leiden (in goed onderling overleg). Maar als nationale politici het belang van hun eigen land voorop stellen, of in de zakken van het internationale bedrijfsleven zitten, dan lukt het niet.

Daarom zijn vrijwel alle politieke partijen voor de EU.

Het bedrijfsleven wil graag vrijhandel, maar maakt er misbruik van. Ze vergroten hun macht ten koste van de burgers in al die landen (door die landen tegen elkaar uit te spelen). Daarom is het vooral het internationale bedrijfsleven dat momenteel de democratie uitholt. Want burgers kunnen wel besluiten nemen in hun eigen land, maar dan verplaatsen zij hun productie naar een land waar het voor hen gunstiger is.
dat besef ik allemaal wel, maar het is hoofdzakelijk een financieel plaatje wat je schetst wat de reden is om binnen de eu te blijven en staken kost nou eenmaal een loonoffer (men wordt dan immers niet doorbetaald)
het klint allemaal enigzins als 'wees goed voor het baasje, dan is de baas goed voor ons' en dan komt die verandering vanzelf terwijl we toch al minstens sinds 2005 zien (grondwet eu) dat we keer op keer een oor aangenaaid krijgen.
Links is niet altijd twee handen met rechts op de eu-buik - zie oekraiene-ref met sp - maar dat hielp dus niks.
Frankrijk socialisten aan de macht, hele land protesteert maandenlang tegen ontslagversoepeling, wordt via een achterdeur zonder stemming toch erdoorheen gefloept, etc.
ben er overigens voor mezelf nog niet uit of ik perse ex-eu graag zie gebeuren maar als het moet dan moet het maar. Als daar voldoende steun voor is, landelijk en binnen europa gezien wordt het draagvlak steeds groter, dan staan we er iig niet alleen voor.

quote:
Eén EU heeft ook gevolgen voor de immigratie. Door van de EU één vrijhandelszone te maken, met vrij verkeer van goederen en personen, zijn de binnengrenzen verdwenen. Iedereen die ergens de EU binnenkomt, kan doorreizen naar Nederland. Migranten komen binnen in Zuid Europa, maar willen liever naar Noord Europa, het liefst naar Engeland. Zelf paal en perk stellen aan het vrije verkeer van personen mag niet, omdat je je moet houden aan de gemaakte afspraken. Hieraan wat bijstellen gaat heel moeizaam omdat je het telkens met 28 landen eens moet worden. En ook omdat de EU fel is op het bewaken van de open interne markt.

Links wil ook dat we hierin kiezen voor de beste oplossing. Maar de groep, wiens belangen zij verdedigen, staat zwak. De VVD echter, verdedigt de belangen van partijen die hierin vrij sterk staan. Daarom is het voor links maar moeilijk om de kool en de geit te sparen. Wat immigratie betreft, heeft links er weinig belang bij de grenzen open te houden, maar ze zijn te aardig (solidair met iedereen). Terwijl rechts iedereen er zo uit dondert als ze er nadeel van hebben.
'links is te aardig'
ja, met een masker op, kijk hoe het eruit ziet als dat eraf valt.
niet zo aardig dus :

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
waar was die aardigheid van links toen met die aanslag op janmaat, toen fortuyn letterlijk stront in zn gezicht geworpen kreeg en verdonk een lading ketchup over het lijf, toen rara het huis van een minister opblies, toen fortuyn werd afgeknald, als het uitzetcentrum op 16-hoven in de gloria vliegt, als er klauwhamers mee worden genomen tijdens de laat-ze-niet-lopen campagne dat ze beter schop-ze-in-een rolstoel kunnen noemen en waardoor wilders nog geen dag zonder begeleiding een shoarma heeft kunnen kopen in de toko.

heeft links er weinig belang bij de grenzen open te houden,

vraag me soms af of we het over dezelfde links hebben soms.
Amn Int, no-borders, GL, de libie-boottaxies, etc. voeren allemaal een beleid om zoveel mogelijk migranten binnen te krijgen en te houden.
natuurlijk is dat oppervlakkig gezien onder een masker van humaniteit (hoewel er op weg naar australie vrijwel geen mensen verdrinken, ik lees het niet tenminste)
en dan komen we terug bij het cm, heftig ontkend door links natuurlijk als zijnde een complot, maar voor wie dat niet zo ziet is het duidelijk zat, deze massamigratieagenda is een aanval op de conservatieven die liever niet hun cultuur de experimentele smeltkroes in zien gaan.
daarbij opgemerkt dat conservatief wel rechts is maar rechts niet uitsluitend conservatief.
rechts is ook de corpocratie, mensen die dermate veel vermogen hebben dat zij hun eigen eilanden/landgoederen aanschaffen en zich veilig kunnen onttrekken aan die borrelende cultuursoep.
neem die gemeente waar rutte woont, geen azc daar natuurlijk.
http://www.dagelijksestan(...)n-van-premier-rutte/
en dus zijn we geen baas in eigen land meer welke cultuurpareltjes we nog toelaten :
http://nos.nl/artikel/214(...)n-in-eigen-land.html
denken bepaalde bevolkingsgroepen doordat hele wijken naar hun cultuur zijn ingericht inmiddels dat het hele land zo is :
http://www.dailymail.co.u(...)-report-reveals.html?
en vliegen overal ons de culturele spijkerbom botsingen om de oren :
http://www.jpost.com/Dias(...)agogue-attack-474401
en
http://www.express.co.uk/(...)uffered-most-attacks
en blijft iedereen maar ontkennen dat het ook maar iets heeft te maken met bepaalde culturele opvattingen :
http://www.frontpagemag.c(...)im-daniel-greenfield
en worden er geen gegevens verstrekt over de gevaarlijke gevolgen van dit opendeur beleid, dus moet men dat maar zelf gaan uitzoeken :
https://sputniknews.com/e(...)-centers-sex-crimes/
en blijft de vraag hoelang zulke artikelen nog toegestaan blijven voordat dit als racisme door de linkse agenda wordt weggepoetst :
http://nos.nl/artikel/214(...)egen-haatzaaien.html

quote:
Rechtse en linkse mensen zijn toch vrij verschillende types. Als rechts zijn zin krijgt in wat zij redelijk vinden, dan klapt op den duur een samenleving en de economie in elkaar. Ze hebben veel gevoel voor hun eigen voordeel doen, maar niet veel gevoel voor een samenleving.
hicks zou zeggen, links heeft zn kans gehad en blijkt keer op keer een mislukking (ussr, china) met miljoenen doden als gevolg.
maar ja, niet om stalin goed te praten, vind dat toch een beetje zoals met de brexit, als de eu gezamenlijk dat land kapot wil maken uit wedijver dan zal dat wrs nog gaan lukken ook.
het aspect van tegenwerking hoor ik hem niet over zoals de wapenwedloop wat uiteindelijk (mede) tot een financiele instorting leidde van de tegenpartij.

Explaining Postmodernism: Chapter 5: The Crisis of Socialism by R.C. Hicks


[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 06-12-2016 10:23:38 ]
shift-knop defekt
pi_167138001
Cultureel marxisme is een extreemrechtse complottheorie die niet in POL, maar in BNW thuishoort.

Ik begrijp persoonlijk niet helemaal waarom dit op FOK! zo niet wordt behandeld en maar constant wordt toegestaan om overal op dit hele forum uitgekotst te worden.

Is het straks ook oké om reeksen lang discussies te voeren over hoe de joden Duitsland in de rug hebben gestoken tijdens de eerste wereldoorlog?
pi_167149265
@AY
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 december 2016 10:28 schreef AnanYaw het volgende:
Cultureel marxisme is een extreemrechtse complottheorie die niet in POL, maar in BNW thuishoort.

Ik begrijp persoonlijk niet helemaal waarom dit op FOK! zo niet wordt behandeld en maar constant wordt toegestaan om overal op dit hele forum uitgekotst te worden.

Is het straks ook oké om reeksen lang discussies te voeren over hoe de joden Duitsland in de rug hebben gestoken tijdens de eerste wereldoorlog?
Het is niet zozeer aan mij om het bestaansrecht van dit topic op pol te verdedigen want a. ik ben de reeks niet begonnen en b. ik zit niet achter de knoppen hier.
denk echter wel dat cm iets meer omvat (inmiddels) als enkel de theorie dat een paar marxistische joodse sociologen al in de jaren 30 een tijdbomplannetje maakten om door culturele beïnvloeding de westerse samenleving chronisch af te breken.
Volgens een medestander van jouw visie :
Ik begin maar meteen met een bekentenis: ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde. Maar ja, dat is iedereen die er een beetje progressieve ideeën op na houdt. De overgrote meerderheid van de mensen is tegenwoordig dus cultureel marxist. Hoe dat gekomen is, weten de cultureel marxisme-haters eigenlijk zelf het beste.

http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/

let op die zin :
cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.
politieke correctheid is geen complot maar een dagelijks terugkerend verschijnsel, met ingrijpende (politieke) gevolgen.
ruwweg gesteld zou men kunnen stellen dat vanwege pc, en de contra-reactie daarop, bijvoorbeeld trump is verkozen.
bijna precies een jaar geleden na de taharush in keulen dat men wilde doofpotten, kwam er ook een flinke deuk in het vertrouwen over hoe het bestuur de mensen informeert.
dat kost kiezers en zorgt voor een verschuiving, afd is niet voor niks zo succesvol geworden.
deze vorige zin kan ik bijvoorbeeld anders formuleren

en blijft de vraag hoelang zulke artikelen nog toegestaan blijven voordat dit als racisme door de linkse agenda de politiek correcte censuur wordt weggepoetst :

http://nos.nl/artikel/214(...)egen-haatzaaien.html

in de vorige post stond ook deze link :
http://www.jpost.com/Dias(...)agogue-attack-474401

ik dacht, laat ik het daarbij behorende bronartikel (de telegraaf) eens opzoeken in het nederlands
kostte bijna een kwartier - ondanks diverse trefwoorden rechtstreeks uit jpost overgenomen.
heb het inmiddels gevonden maar niks op nos.
ik zeg niet dat het er niet is maar ik kan het niet vinden.
dat is wel de staatszender waar wij allemaal belasting voor moeten betalen.
stel nu dat een paar fascistische kaalkopjes waren opgepakt, zou nos dan nog steeds zo stil blijven ?
was niet te zien althans bij het vandalisme in enschede, de drukinkt was niet meer aan te slepen.
http://nos.nl/artikel/213(...)moskee-enschede.html

en gezien jouw post waar je het opneemt voor juist die groep die nu op het punt stond om gebombardeerd te worden zou dat toch ook iets moeten zijn wat jouw belangen treft.

komt er dus een beetje op neer (imo) hoe breed je de cm-materie wil trekken.
zo waren sommigen (zover ik herinner, is al tijdje geleden) het niet eens met de stelling dat pc en cm min of meer uit dezelfde koker komen.
dat staat echter al ergens in deel 1 of 2 , ik weet niet of er veel animo voor is om dat weer te herhalen.
afin, ik hoop iig dat je er nu iets anders tegen aan kijkt als enkel een volkshetze tegen bepaalde bevolkingsgroepen.
dat is iig niet mijn uitgangspunt.

en ik wil je bedanken voor je nogal felle reactie.
meestal betekent dat dat er een gevoelige snaar wordt geraakt wat de discussie kan bevorderen.
tenzij men het als trollen wegpoetst.

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 06-12-2016 18:57:45 (typo's) ]
shift-knop defekt
pi_167149728
Politiek correct en cultureel marxist is niet hetzelfde, al is politiek correctheid ook een term met een interessante historie, maar daar ga ik nu niet op in.

De theorie van cultureel marxisme houdt in dat mensen bewust de westerse maatschappij willen afbreken. Deze complottheorie predikt haat naar minderheidsgroeperingen als instrumenten in een kwaadaardig plan en wordt eventueel gemengd met jodenhaat.

Dat heeft verder niet zoveel met politiek correctheid te maken, maar door het op geniepige wijze samen te voegen kun je de term en indirect ook de gehele theorie subtiel salonfähig maken. Dat zie je hier op FOK! ook heel duidelijk en het verpest het forum en de discussie.

Je ziet nu in POL en in NWS mensen serieus discussiëren over wat nou eigenlijk het doel is van de kwaadaardige linkse kliek. Dat komt dus omdat die onzin hier ondertussen genormaliseerd is.

Overigens wordt mijn gevoelige snaar vooral geraakt omdat dit het soort psuedo-wetenschappelijke theorie is dat als verantwoording dient voor gruwelijke mensenrechtenschendingen. Het is ook de theorie die een man een wapen op deed pakken en tientallen jongeren overhoop knallen, omdat hij geloofde dat zij een dreiging voor de westerse samenleving vormden. Ook een man die op FOK! ondertussen als een man met redelijke theorieën wordt behandeld.

[ Bericht 10% gewijzigd door AnanYaw op 06-12-2016 19:19:26 ]
pi_167151480
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 19:06 schreef AnanYaw het volgende:
Politiek correct en cultureel marxist is niet hetzelfde, al is politiek correctheid ook een term met een interessante historie, maar daar ga ik nu niet op in.

De theorie van cultureel marxisme houdt in dat mensen bewust de westerse maatschappij willen afbreken. Deze complottheorie predikt haat naar minderheidsgroeperingen als instrumenten in een kwaadaardig plan en wordt eventueel gemengd met jodenhaat.

Dat heeft verder niet zoveel met politiek correctheid te maken, maar door het op geniepige wijze samen te voegen kun je de term en indirect ook de gehele theorie subtiel salonfähig maken. Dat zie je hier op FOK! ook heel duidelijk en het verpest het forum en de discussie.

Je ziet nu in POL en in NWS mensen serieus discussiëren over wat nou eigenlijk het doel is van de kwaadaardige linkse kliek. Dat komt dus omdat die onzin hier ondertussen genormaliseerd is.
nou ja, nogmaals, ik zit niet achter de knoppen hier, dus waar het verdere verloop terecht komt, hier op pol of bnw of kliko, daar ga ik niet over en kan ik me verder eigenlijk ook niet zo druk om maken.
en jij ziet het op fok en dat klopt maar het is goed beschouwd een internationale discussie dat zich niet beperkt tot enkel dit forum.
dan heb je het over hoe ruw links wel niet wordt aangepakt maar daar kan rechts over meepraten, dat calimero petje past ons allemaal :
http://www.metronieuws.nl(...)e-kans-in-oostenrijk
hier wordt dus even door een landelijk dagblad de halve oostenrijkse bevolking als neo-nazies afgedrukt.

en je kan gelijk hebben hoor dat pc en cm niet dezelfde herkomst hebben, maar genoemde schrijver is daar zelf niet zeker van terwijl die zich er zo te zien toch in verdiept heeft.

ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.

daarnaast blijkt verder dat hij cm niet als fictie beschouwd, tenzij hij zichzelf als fictie ziet.
met al die post-moderne gedachtes weet je dat maar nooit

quote:
Overigens wordt mijn gevoelige snaar vooral geraakt omdat dit het soort psuedo-wetenschappelijke theorie is dat als verantwoording dient voor gruwelijke mensenrechtenschendingen. Het is ook de theorie die een man een wapen op deed pakken en tientallen jongeren overhoop knallen, omdat hij geloofde dat zij een dreiging voor de westerse samenleving vormden. Ook een man die op FOK! ondertussen als een man met redelijke theorieën wordt behandeld.
mooi dat je dat meteen aanstipt
over breivik ga ik het niet meer hebben maar doet mij wel hieraan denken :
weer die link :

http://nos.nl/artikel/214(...)egen-haatzaaien.html
Gisteren liep een man in Washington D.C. met een geweer een pizzarestaurant binnen en begon te schieten. Hij had een nep-nieuwsbericht gelezen waarin stond dat Hillary Clinton in het restaurant een kinderseksnetwerk runde.

ik bekijk iedere dag het nos-archief
http://nos.nl/nieuws/archief/
en dan zie je trends ontstaan.
nu is dat weer nep-nieuws, zonder enige terughouding wordt gewoon gesteld dat dat de oorzaak voor die gek is om erop los te gaan knallen.
de diepere agenda is natuurlijk om 'wilde complottheorieen' weg te kunnen vagen.
zoals cm, maar ook 911 etc.
eigenlijk alles wat ongemakkelijke kritische vragen stelt dus.
want draaien we de zaak weer om, dan zie je niet die vanzelfsprekendheid terug dat ideologie a. de extremistische terreur b. veroorzaakt.
integendeel, er wordt juist alles aan gedaan om die connectie weg te cijferen in berichtgeving en in taal , zoals werkgerelateerde conflicten ipv jihad terreur en het omdraaien van wie nou eigenlijk de echte slachtoffers zijn.
http://www.frontpagemag.c(...)im-daniel-greenfield
gaat zelfs zover dat alle problemen nu op moedertje natuur wordt geschoven, daar heeft het nederlandse leger zojuist de oorlog aan verklaard

http://nos.nl/video/21466(...)dt-tot-oorlogen.html

zal allemaal best meespelen hoor , klimaatje en wilde complotverhaaltjes
maar gaat steeds meer lijken op een rookgordijn om meer gevoelige kwesties buiten beeld te houden
shift-knop defekt
pi_167152964
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 19:54 schreef TomLuny het volgende:

[..]

nou ja, nogmaals, ik zit niet achter de knoppen hier, dus waar het verdere verloop terecht komt, hier op pol of bnw of kliko, daar ga ik niet over en kan ik me verder eigenlijk ook niet zo druk om maken.
en jij ziet het op fok en dat klopt maar het is goed beschouwd een internationale discussie dat zich niet beperkt tot enkel dit forum.
dan heb je het over hoe ruw links wel niet wordt aangepakt maar daar kan rechts over meepraten, dat calimero petje past ons allemaal :
http://www.metronieuws.nl(...)e-kans-in-oostenrijk
hier wordt dus even door een landelijk dagblad de halve oostenrijkse bevolking als neo-nazies afgedrukt.

en je kan gelijk hebben hoor dat pc en cm niet dezelfde herkomst hebben, maar genoemde schrijver is daar zelf niet zeker van terwijl die zich er zo te zien toch in verdiept heeft.

ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.

daarnaast blijkt verder dat hij cm niet als fictie beschouwd, tenzij hij zichzelf als fictie ziet.
met al die post-moderne gedachtes weet je dat maar nooit

[..]

mooi dat je dat meteen aanstipt
over breivik ga ik het niet meer hebben maar doet mij wel hieraan denken :
weer die link :

http://nos.nl/artikel/214(...)egen-haatzaaien.html
Gisteren liep een man in Washington D.C. met een geweer een pizzarestaurant binnen en begon te schieten. Hij had een nep-nieuwsbericht gelezen waarin stond dat Hillary Clinton in het restaurant een kinderseksnetwerk runde.

ik bekijk iedere dag het nos-archief
http://nos.nl/nieuws/archief/
en dan zie je trends ontstaan.
nu is dat weer nep-nieuws, zonder enige terughouding wordt gewoon gesteld dat dat de oorzaak voor die gek is om erop los te gaan knallen.
de diepere agenda is natuurlijk om 'wilde complottheorieen' weg te kunnen vagen.
zoals cm, maar ook 911 etc.
eigenlijk alles wat ongemakkelijke kritische vragen stelt dus.
want draaien we de zaak weer om, dan zie je niet die vanzelfsprekendheid terug dat ideologie a. de extremistische terreur b. veroorzaakt.
integendeel, er wordt juist alles aan gedaan om die connectie weg te cijferen in berichtgeving en in taal , zoals werkgerelateerde conflicten ipv jihad terreur en het omdraaien van wie nou eigenlijk de echte slachtoffers zijn.
http://www.frontpagemag.c(...)im-daniel-greenfield
gaat zelfs zover dat alle problemen nu op moedertje natuur wordt geschoven, daar heeft het nederlandse leger zojuist de oorlog aan verklaard

http://nos.nl/video/21466(...)dt-tot-oorlogen.html

zal allemaal best meespelen hoor , klimaatje en wilde complotverhaaltjes
maar gaat steeds meer lijken op een rookgordijn om meer gevoelige kwesties buiten beeld te houden
De vergelijking die je trekt is wel interessant en zag ik ook aankomen. Wanneer mensen echter deze schuldvraag verwerpen met betrekking tot religie (en dan vooral de islam) dan gaat het om de gehele religie, een veel breder concept dan de theorie van het cultureel marxisme.

Ik kan je direct vertellen dat de abramitische religies vanwege hun expansionistische aard zeker een gevaar kunnen vormen voor samenlevingen en voor vrede. Maar die religies zijn veel meer dan hun expansionistische karakter en hun potentiële risico. Hoe dat wordt uitgelegd, wordt dus inderdaad beïnvloedt door karaktertrekken van de beoefenaar en ook door de focus van de spirituele leraar.

Theorieën als het cultureel marxisme en ook de door jou aangehaalde theorie draaien puur en alleen om het vijandbeeld dat ze creëren. Het karakter van mensen bepaalt vooral of ze ertoe aangetrokken worden en of ze erin geloven. Niet zozeer of ze het vijandig uitleggen. Het is onmogelijk om in het cultureel marxisme te geloven zonder vijanden te zien in bepaalde groepen mensen (er is hooguit variatie in welke groepen tot de vijanden behoren).
pi_167153013
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 19:54 schreef TomLuny het volgende:
en je kan gelijk hebben hoor dat pc en cm niet dezelfde herkomst hebben, maar genoemde schrijver is daar zelf niet zeker van terwijl die zich er zo te zien toch in verdiept heeft.

ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.

daarnaast blijkt verder dat hij cm niet als fictie beschouwd, tenzij hij zichzelf als fictie ziet.
met al die post-moderne gedachtes weet je dat maar nooit
Ryan3 heeft een raar topic geintroduceerd. Raar, omdat het topic niet gaat om iets waar hij zegt achter te staan, maar over iets dat hij zelf niet wil verdedigen. Nu verschuil jij je weer achter hem.

Daar het begrip 'cultureel marxisme' is bedacht door Brevik, die zelf een zware aanslag gepleegd heeft, lijkt het met beter dat dit topic gesloten wordt.
The view from nowhere.
pi_167153252
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:47 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Ryan3 heeft een raar topic geintroduceerd. Raar, omdat het topic niet gaat om iets waar hij zegt achter te staan, maar over iets dat hij zelf niet wil verdedigen. Nu verschuil jij je weer achter hem.

Daar het begrip 'cultureel marxisme' is bedacht door Brevik, die zelf een zware aanslag gepleegd heeft, lijkt het met beter dat dit topic gesloten wordt.
Pardon, begin je nu al weer? Ik vind dit nu toch wel heel erg beledigend worden ook, zonder een argument. Volgens mij ben ik al zolang ik hier post op FOK! en zolang ik enig idee heb over politiek sociaal-democraat en omarm ik juist die waarden die het zogenaamde "cultureel-marxisme" propageren....
En waarom staat dit hier en niet in BNW, om te onderzoeken in hoeverre die theorie op waarde is in te schatten. Wat mij betreft was dat sws niets. En dat is ook zeer helder naar voor gekomen in het verloop van dit topic.
Om iemand maar ongefundeerd ergens van te beschuldigen zoals jij doet, nu al keer op keer, dat is niet bepaald heel erg chique hoor. Dat mag je wel eens uitleggen. En dan zonder nietszeggende epistels.

Overigens is die term niet bedacht door Breivik, die heeft het overgenomen o.a. van de Unabomber, en die heeft het ook weer ontleend aan zeer muddy paleo-conservatieve types in het bereik van Holocaustontkenners.
I´m back.
pi_167153409
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:47 schreef deelnemer het volgende:

Daar het begrip 'cultureel marxisme' is bedacht door Brevik,
Is dat zo ? Ik dacht dat hij de term ook maar oppikte van ultrarechtse websites .
De frankfurter schule-theorie is een complottheorie of minstens een zondebokconcept.
Lekker makkelijk om de werkelijke oorzaken van veranderingen door honderden miljoenen mensen gedragen te negeren en 1 clubje de schuld te geven.
Maar zover ik Ryan3 volg is dit ook zijn mening.
pi_167153443
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:59 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Is dat zo ? Ik dacht dat hij de term ook maar oppikte van ultrarechtse websites .
De frankfurter schule-theorie is een complottheorie of minstens een zondebokconcept.
Lekker makkelijk om de werkelijke oorzaken van veranderingen door honderden miljoenen mensen gedragen te negeren en 1 clubje de schuld te geven.
Klopt, die heeft het ook weer ontleend, m.n. via NB de Unabomber aan paleo-conservatieven die ook aan Holocaustontkenning doen, vandaar dat joodse samenzweringsluchtje dat hieruit op stijgt.
I´m back.
pi_167153635
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:47 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Ryan3 heeft een raar topic geintroduceerd. Raar, omdat het topic niet gaat om iets waar hij zegt achter te staan, maar over iets dat hij zelf niet wil verdedigen. Nu verschuil jij je weer achter hem.

Daar het begrip 'cultureel marxisme' is bedacht door Brevik, die zelf een zware aanslag gepleegd heeft, lijkt het met beter dat dit topic gesloten wordt.
Beetje eng om een topic te willen laten sluiten, maar goed. Breivik heeft die term niet bedacht, deze wordt namelijk al veel langer gebezigd want deze komt voort uit de 'Frankfurter Schule'. Een stroming opgericht door twee joodse mannen genaamd Theodor Adorno en Herbert Marcuse in de eerste helft van de 20ste eeuw. Nog voor de oorlog dus.
pi_167153982
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:06 schreef ccs het volgende:

[..]

Beetje eng om een topic te willen laten sluiten, maar goed. Breivik heeft die term niet bedacht, deze wordt namelijk al veel langer gebezigd want deze komt voort uit de 'Frankfurter Schule'. Een stroming opgericht door twee joodse mannen genaamd Theodor Adorno en Herbert Marcuse in de eerste helft van de 20ste eeuw. Nog voor de oorlog dus.
De Frankfurter Schule heeft die term niet gebruikt en hebben er niets mee te maken.
The view from nowhere.
pi_167154167
quote:
15s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:54 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Pardon, begin je nu al weer? Ik vind dit nu toch wel heel erg beledigend worden ook, zonder een argument. Volgens mij ben ik al zolang ik hier post op FOK! en zolang ik enig idee heb over politiek sociaal-democraat en omarm ik juist die waarden die het zogenaamde "cultureel-marxisme" propageren....
En waarom staat dit hier en niet in BNW, om te onderzoeken in hoeverre die theorie op waarde is in te schatten. Wat mij betreft was dat sws niets. En dat is ook zeer helder naar voor gekomen in het verloop van dit topic.
Om iemand maar ongefundeerd ergens van te beschuldigen zoals jij doet, nu al keer op keer, dat is niet bepaald heel erg chique hoor. Dat mag je wel eens uitleggen. En dan zonder nietszeggende epistels.
Stel dat iemand een topic begint over de stelling, dat hij zich niet kan vinden in holocaust ontkenning, en er stappen mensen in dat topic die de holocaust wel ontkennen.

quote:
Overigens is die term niet bedacht door Breivik, die heeft het overgenomen o.a. van de Unabomber, en die heeft het ook weer ontleend aan zeer muddy paleo-conservatieve types in het bereik van Holocaustontkenners.
Nog meer aanslagplegers.
The view from nowhere.
pi_167154200
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:21 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Stel dat iemand een topic over de stelling, dat hij zich niet kan vinden in holocaust ontkenning, en stappen er mensen in dat topic die de holocaust wel ontkennen.

[..]

Nog meer aanslagplegers.
Wtf je gaat me nu Holocaustontkenning aan mijn neus hangen? Mag hopen dat ik dit verkeerd begrijp. :{.
I´m back.
pi_167154308
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:22 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Wtf je gaat me nu Holocaustontkenning aan mijn neus hangen? Mag hopen dat ik dit verkeerd begrijp. :{.
Nee, ik zeg dat je zo wel een discussie zou krijgen over holocaust ontkenning, zoals we er nu een hebben over cultureel marxisme. Daarom vind ik dat dit topic beter gesloten kan worden.
The view from nowhere.
pi_167154584
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:25 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Nee, ik zeg dat je zo wel een discussie zou krijgen over holocaust ontkenning, zoals we er nu een hebben over cultureel marxisme. Daarom vind ik dat dit topic beter gesloten kan worden.
Dat is pure nonsense dat debat over Holocaustontkenning gaat over historische feiten, dit gaat over labeltjes plakken. Labeltjes plakken is nu eenmaal onderdeel van de politicologie, maar ligt wat mij betreft op een stuk speculatiever niveau dan historisch onderzoek omtrent de Holocaust, is ook een heel ander vakgebied.
Verder is het sluiten van een topic, omdat het onderwerp je niet bevalt op dit punt niet echt sterk daardoor. Anders dan een topic waarbij degene die het opent de Holocaust wil ontkennen. Dat hebben we wel gehad op FOK!. Wat mij betreft kan zo'n topic wel dicht.
Dit topic kan juist verduidelijken, voor degenen die de term gebruiken, en dat zijn er nogal wat tegenwoordig, waarom het onzin is.
I´m back.
pi_167154736
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:33 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dat is pure nonsense dat debat over Holocaustontkenning gaat over historische feiten, dit gaat over labeltjes plakken. labeltjes plakken is nu eenmaal onderdeel van de politicologie, maar ligt wat mij betreft op een stuk speculatiever niveau dan historisch onderzoek omtrent de Holocaust, is ook een heel ander vakgebied.
Verder is het sluiten van een topic omdat het onderwerp je niet bevalt op dit punt niet echt sterk daardoor. Anders dan een topic waarbij degene die het opent de Holocaust wil ontkennen. Dat hebben we wel gehad op FOK!. Wat mij betreft kan zo'n topic wel dicht.
Dit topic kan juist verduidelijken, voor degenen die de term gebruiken, en dat zijn er nogal wat tegenwoordig, waarom het onzin is.
labeltjes plakken is sowieso niet sterk.

Een topic openen met de stelling dat iets niet of wel zo is, leidt in beide gevallen tot een discussie erover. TomLuny maakt er in ieder geval dankbaar gebruik van, en verschuilt zich zelfs achter jou (zie de quote in post 12).
The view from nowhere.
pi_167154773
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:06 schreef ccs het volgende:

[..]

Beetje eng om een topic te willen laten sluiten, maar goed. Breivik heeft die term niet bedacht, deze wordt namelijk al veel langer gebezigd want deze komt voort uit de 'Frankfurter Schule'. Een stroming opgericht door twee joodse mannen genaamd Theodor Adorno en Herbert Marcuse in de eerste helft van de 20ste eeuw. Nog voor de oorlog dus.
Heeft een lid van de frankfurter schule die term bedacht? Wat is je bron.?
pi_167154814
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:38 schreef deelnemer het volgende:

[..]

labeltjes plakken is sowieso niet sterk.

Een topic openen met de stelling dat iets niet of wel zo is, leidt in beide gevallen tot een discussie erover. TomLuny maakt er in ieder geval dankbaar gebruik van, en verschuilt zich zelfs achter jou (zie de quote in post 12).
Labeltjes plakken is een ander woord in de politicologie voor: hoe moet ik het gedachtegoed nu plaatsen tussen alle andere stromingen. Een manier van systematiek bedrijven dus. Ik hecht daar an zich wel waarde aan, aan systematiek.

Ik denk dat een ieder die dit topic afstruint wel in de gaten heeft dat het een vorm van samenzweringstheorie is. Ik weet niet wat Tom Luny daarvan denkt?
I´m back.
pi_167155146
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:41 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Labeltjes plakken is een ander woord in de politicologie voor: hoe moet ik het gedachtegoed nu plaatsen tussen alle andere stromingen. Een manier van systematiek bedrijven dus. Ik hecht daar an zich wel waarde aan, aan systematiek.

Ik denk dat een ieder die dit topic afstruint wel in de gaten heeft dat het een vorm van samenzweringstheorie is. Ik weet niet wat Tom Luny daarvan denkt?
TomLuny quote jou

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 19:54 schreef TomLuny het volgende:
ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.
En concludeert
quote:
daarnaast blijkt verder dat hij cm niet als fictie beschouwd, tenzij hij zichzelf als fictie ziet.
Ergo, het bestaan van het cultureel marxisme is voor hem daarmee vastgesteld.
The view from nowhere.
pi_167155422
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:50 schreef deelnemer het volgende:

[..]

TomLuny quote jou

[..]

En concludeert

[..]

Ergo, het bestaan is voor hem daarmee vastgesteld.
Ja, je haalt het uit #12, maar daar komt het niet vandaan?

Politiek correct bestaat wel als zodanig en met zoveel woorden, eind jaren 80 dingetje universiteiten aan de east coast, maar dat is geen cultureel marxisme sec.
Tegenwoordig heb je de identiteitspolitiek en het intersectionalisme, maar dat zijn ook weer andere dingen.
In de VS gaat het wel zover dat bijvoorbeeld in de staat Virginia de boeken Huckleberry Finn van Mark Twain en To Kill a Mocking Bird van Harper Lee uit de bibliotheken gehaald worden vanwege de "racist slurs" die er in voorkomen. Gister gelezen.
Ik zag gister een reportage waarin mensen willen dat het woord "zwart" moet worden aangepakt in de NLse taal, omdat zwart vaak naar iets slechts of negatiefs verwijst. Wat heel erg is voor Surinaamse kinderen en andere kinderen met een donkere huidskleur. Ook dat is geen cultureel marxisme dus.
I´m back.
pi_167155669
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:57 schreef Ryan3 het volgende:
Ja, je haalt het uit #12, maar daar komt het niet vandaan?
Post 10

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 19:54 schreef TomLuny het volgende:
en je kan gelijk hebben hoor dat pc en cm niet dezelfde herkomst hebben, maar genoemde schrijver is daar zelf niet zeker van terwijl die zich er zo te zien toch in verdiept heeft.

ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.

daarnaast blijkt verder dat hij cm niet als fictie beschouwd, tenzij hij zichzelf als fictie ziet.
met al die post-moderne gedachtes weet je dat maar nooit
The view from nowhere.
pi_167155812
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 22:02 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Post 10

[..]

Blijft vaag hoor "genoemde schrijver" ben ik?
I´m back.
pi_167155882
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 22:05 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Blijft vaag hoor "genoemde schrijver" ben ik?
Ja, de schrijver van het OP.
The view from nowhere.
pi_167156074
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 22:07 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Ja, de schrijver van het OP.
Nou ja, dan is dat een beetje dom, want er staat toch werkelijk waar niets dwars in die aanvankelijke OP: als dat cultureel marxisme is dan ben ik ervoor, dus waar gaat dat debat dan over? Ik bedoel als je dan wat te mekkeren hebt tegen de normen en waarden van de islam, omdat die conservatief zijn, dan sta je toch ook voor de normen en waarden van het cultureel marxisme. Dan is dat toch niet iets slechts? Dan is dat juist iets goeds. En anders kun je je gewoon lekker aansluiten bij de islam.
I´m back.
pi_167156698
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 22:12 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nou ja, dan is dat een beetje dom, want er staat toch werkelijk waar niets dwars in die aanvankelijke OP: als dat cultureel marxisme is dan ben ik ervoor, dus waar gaat dat debat dan over? Ik bedoel als je dan wat te mekkeren hebt tegen de normen en waarden van de islam, omdat die conservatief zijn, dan sta je toch ook voor de normen en waarden van het cultureel marxisme. Dan is dat toch niet iets slechts? Dan is dat juist iets goeds. En anders kun je je gewoon lekker aansluiten bij de islam.
Als TomLuny iets cursief weergeeft, is het een quote. Waar hij deze vandaan heeft, moet je maar aan hem vragen. Dat het over jou gaat blijkt uit de regel
quote:
daarnaast blijkt verder dat hij cm niet als fictie beschouwd, tenzij hij zichzelf als fictie ziet.
Jij noemt je namelijk cultureel marxist.

Waar het wel overgaat, is dat het feit dat jouw topic de reden is dat we nu al in het derde deel zitten van een topic over cultureel marxisme.
The view from nowhere.
pi_167157748
nog zo'n links pc rookgordijn is dat de culturele botsingen door de sociale achterstand komt
oftewel de jobs for jihadies zal alles oplossen

op 4:44 a child was born

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
1982, toch zagen we toen geen spijkerbommen ploffen overal

anyway, ik drink mn biertje
meestal loopt dat niet goed af om dan posts te plaatsen
dus kom morgen terug op de reacties
goede nachtrust. :)

ps/
EDUCATION
Taxpayer-Funded School District Bans SANTA CLAUS 'To Create Inclusive And Welcoming Spaces'

Read more: http://dailycaller.com/20(...)paces/#ixzz4S6E7NZMh

Persecuted Middle East bishops banned from visiting UK
http://archbishopcranmer.(...)-banned-visiting-uk/

is vast nep-nieuws allemaal

Merkel zette zich ook af tegen populistische bewegingen. die de leus 'Wir sind das Volk' volgens haar hebben gekaapt.
"Wie het volk is, bepalen we allemaal, niet een kleine groep mensen, hoe hard die ook schreeuwt", zei Merkel.
http://nos.nl/artikel/214(...)et-minder-steun.html

stamboom telt niet meer
wordt nu meerderheid bij stemmen wer der echte deutscher ist
slechts kwestie van tijd voordat links nationaal stemrecht uitdeelt aan alle inwoners.

[ Bericht 12% gewijzigd door TomLuny op 07-12-2016 11:38:25 ]
shift-knop defekt
pi_167167230
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:45 schreef AnanYaw het volgende:
[..]

De vergelijking die je trekt is wel interessant en zag ik ook aankomen.
Daar waarchuwde jordan maxwell al voor. Niet dat ik het terug kan vinden maar kwam er op neer dat mensen veel slimmer als het gemiddelde publiek ons al 3 tot 4 stappen voor zijn.
Jordan wordt gerekend tot de aluhoedjes maar voorgaande waarschuwing is niet zomaar een verzinsel als je kijkt naar het enorme aantal denktanks en instituties die er zijn, zoals bijvoorbeeld het eu-bestuur met zn 33.000 ambtenaren alleen al voor de EC.
https://www.europa-nu.nl/(...)_europese_ambtenaren
aan de top van die ec staat ene juncker die gisteren het volgende zei :
Het ergert Juncker dat hij daar weinig over leest in de media. "Nee zeggen is zo makkelijk. De tegenstemmers, de populisten, nemen geen verantwoordelijkheid, waardoor wij alle kritiek over ons heen krijgen. Wij proberen wel besluiten te nemen, die verder gaan dan de waan van de dag.
We denken na over hoe de wereld er over 15 tot 20 jaar zou moeten uitzien
en daar worden we op afgerekend."

http://nos.nl/artikel/214(...)oel-bij-juncker.html
eind mei 2015 zagen we ineens de immigratie toenemen van gemiddeld 1500 p/mnd naar het dubbele 3400 maar dat was nog niet helemaal duidelijk toen of dat zou doorzetten.
(achteraf bleek dat 3300 peanuts was)
begin juni kwam het 020x2 artikel :
http://www.parool.nl/amst(...)sche-groei~a4078703/
toeval ? ik geloof daar in dit geval niet zo in en hoewel ik niemand anders dat verband heb zien leggen en ik besef dat er geen enkel bewijs voor is, vind ik dit op zn minst toch verdacht.
want bij iedere kwestie, vooral mbt criminaliteit, wordt vrijwel altijd eerst de vraag gesteld :
cui bono
en dat blijken vooral de megacorporaties te zijn samen met de asylindustrie en de coexistentialisten die hun experimentele smeltpotje goed gevuld zien worden.
dus wat ik bedoel, slechts één teken aan de wand (het 020x2 bijv.) maakt nog geen complot en kan men afdoen als een paranoïde uit de lucht gegrepen beschuldiging, maar als het meerdere tekens gaan worden - en beseffend dat er een professionele elite constant bezig is om tientallen jarenplannen te maken - dan roept dit op zn minst toch vragen op.
worden die vragen echter ongemakkelijk, dan noemt men dat aluhoedje .... zoals bij cm.

quote:
Wanneer mensen echter deze schuldvraag verwerpen met betrekking tot religie (en dan vooral de islam) dan gaat het om de gehele religie, een veel breder concept dan de theorie van het cultureel marxisme.

Ik kan je direct vertellen dat de abramitische religies vanwege hun expansionistische aard zeker een gevaar kunnen vormen voor samenlevingen en voor vrede. Maar die religies zijn veel meer dan hun expansionistische karakter en hun potentiële risico. Hoe dat wordt uitgelegd, wordt dus inderdaad beïnvloedt door karaktertrekken van de beoefenaar en ook door de focus van de spirituele leraar.
ja dat klopt wel
dat is ook een hele discussie apart welke nou het meeste extremisitsche uitspattingen oplevert van die drie.
christendom wordt door de islam trouwens niet als monotheisme gezien, vooral dat van de katholieken niet (drie-eenheid)
ik ken een leuke site opgezet door Steve Wells die het monikkenwerk van tekstanalyse heeft gedaan :
http://skepticsannotatedbible.com/

quote:
Theorieën als het cultureel marxisme en ook de door jou aangehaalde theorie draaien puur en alleen om het vijandbeeld dat ze creëren. Het karakter van mensen bepaalt vooral of ze ertoe aangetrokken worden en of ze erin geloven. Niet zozeer of ze het vijandig uitleggen. Het is onmogelijk om in het cultureel marxisme te geloven zonder vijanden te zien in bepaalde groepen mensen (er is hooguit variatie in welke groepen tot de vijanden behoren).
ok, maar wat is er mis aan dan om vijanden te hebben ?
stel, men plant een vliegbaan boven jouw huis, en iedere nacht trillen de ramen uit de sponningen dan zijn die besluitmakers toch jouw vijanden geworden die jouw gezondheid en welzijn hebben aangetast.
beschaafd noemt men dat dan politieke tegenstanders want vijand klinkt meer alsof je die moet elimineren - letterlijk.
dat gaan de meeste mensen niet doen maar het blijven dus gewoon vijanden, opponenten, tegenstanders, rivalen en etc.
heb je trouwens gezien hoe jouw medestander zn taal bezigt :
Cultureel marxisme is sinds een aantal jaren ook in Nederland een populair begrip.
[...]
Het begrip wordt gebruikt door Amerikaanse ultra-conservatieven en andere conservatieven, (extreem-)rechtse bloggers, libertariërs, islamhaters, neo-masculinisten, :? orthodoxe christenen, PVV-ers, racisten en neo-nazi’s.

http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/

duidelijk niet echt politiek correcte taal, dat masker valt ineens af zolang het maar bovenstaanden betreft, dan is pc niet meer nodig ineens.
als je de originele tekst erbij pakt dan zie je onder 'het begrip' een snelkoppeling.
dat is deze :
The Origins of Political Correctness
http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/

voor de schrijver, ene Koos Kuijt, is dus Het Begrip zowel gelijk aan cm als aan pc.

samenvattend
het is idd lastig voor te stellen dat in de jaren dertig een groepje marxistische sociologen een chronisch tijdbommetje hebben ontstoken om anno 2016 de westerse beschaving om zeep te helpen.
aan de andere kant staat dan dat het een feit is dat meerdere jarenplanningen door slimme mensen worden opgezet die meerdere stappen vooruit denken en feit is ook dat zaadjes gaan ontkiemen en men toch enigzins kan voorspellen hoe de boom eruit gaat zien.
vragen over wie die zaadjes strooit en met welk doel mogen dan toch minstens gesteld worden lijkt mij zonder meteen een aluhoedje opgedrukt te krijgen.
tenminste, dat hoop ik dan maar dat dat nog mogelijk is.
wordt wel steeds lastiger met al die aanvallen op het vrije woord.

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 07-12-2016 15:12:33 (typo 's) ]
shift-knop defekt
pi_167172129
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 20:47 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Ryan3 heeft een raar topic geintroduceerd. Raar, omdat het topic niet gaat om iets waar hij zegt achter te staan, maar over iets dat hij zelf niet wil verdedigen. Nu verschuil jij je weer achter hem.

Daar het begrip 'cultureel marxisme' is bedacht door Brevik, die zelf een zware aanslag gepleegd heeft, lijkt het met beter dat dit topic gesloten wordt.
dat klopt niet

daarom schreef ik al eerder dat ik weinig zin heb om het weer over breivik te gaan hebben.
ik heb zijn manifest niet gelezen omdat ten eerste ik weinig zin heb om in de abys van zijn moordlustige gedachten te springen ; daar zijn daderprofileerders voor, en ten tweede omdat ik vind dat het onzin is om de hele cm aan de breivik kapstok te hangen enkel en alleen omdat hij die term in dat manifest heeft opgenomen.
die kapstok is een linkse dooddoener dat te vergelijken valt met zoiets als dat hillary heeft gezegd precies de woorden van hitler zouden zijn.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en op die manier kan je iedereen wel verhitleren.

Ryan3 had al gereageerd zag ik :
En waarom staat dit hier en niet in BNW, om te onderzoeken in hoeverre die theorie op waarde is in te schatten. Wat mij betreft was dat sws niets. En dat is ook zeer helder naar voor gekomen in het verloop van dit topic.

En om te kunnen inschatten is handig om te weten wat de oorsprong is.
nogmaals
http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/
Artikel begint meteen met een link :
http://rationalwiki.org/wiki/Cultural_Marxism
we zien dan twee ontstaansbronnen, naar de sociale wetenschap van kritische theorie en naar het aluhoedje argument met verwijzing naar Kulturbolschewismus.
toen was breivik nog niet eens geboren dus.
je ziet dan nog 1973 als bron en 1998, volgens dat artikel door rechtse complotter Lindt.
die laatste heeft er weer zelf iets over te melden waar het vandaan komt :
http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/
en zo zijn cm en pc dus met elkaar verbonden (aangenomen dat niet alles in zijn toespraak uit de duim is gezogen zoals beweerd wordt en pc idd een gevaarlijk en totalitair onderdrukkend fenomeen is. Veel voorbeelden zijn daarvan te geven en hoe dan ook pc en cm zijn inmiddels woorden cq begrippen geworden die bestaande ontwikkelingen omschrijven.
zoals het herdefinieren van het woord illegale vreemdeling tot ongedocumenteerde migrant bijvoorbeeld.)

vorige keer had ik het nog over wo1 en dat daardoor bepaalde marxisten wakker schrokken, zie
POL / Het cultureel marxisme... #2

dat heb ik wrs uit diezelfde toespraak gehaald :

Marxist theory said that when the general European war came (as it did come in Europe in 1914), the working class throughout Europe would rise up and overthrow their governments – the bourgeois governments – because the workers had more in common with each other across the national boundaries than they had in common with the bourgeoisie and the ruling class in their own country. Well, 1914 came and it didn’t happen. Throughout Europe, workers rallied to their flag and happily marched off to fight each other. The Kaiser shook hands with the leaders of the Marxist Social Democratic Party in Germany and said there are no parties now, there are only Germans. And this happened in every country in Europe.
So something was wrong.

http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/

en in de alinea's erna wordt dan uiteengezet hoe dat 'wrong' gepoogd werd te herstellen.
maar dat is dus een complottheorie.
klinkt mij niet alleen aannemelijk in de oren maar kom min of meer diezelfde redenatie tegen bij andere sprekers, zoals hicks bijvoorbeeld hoe links (socialisme, maar dat in het amerika van hicks wrs meer tegen het communisme aanzit) met pm de herkansing in ging.
dus inderdaad, wat is nou dan de waarde van die theorie ?
komt blijkbaar niet zomaar uit de lucht vallen

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 07-12-2016 19:13:03 (typo's) ]
shift-knop defekt
pi_167184244
het wordt een beetje een solo-actie merk ik, maar wil toch even iets verhelderen over de post 12 verwarring.
post 12 van deelnemer pakt hij een stukje van mijn post uit de discussie met AnanYaw, post 10 en dat was weer een vervolg op post 8
daar stond :
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 18:51 schreef TomLuny het volgende:
@AY

denk echter wel dat cm iets meer omvat (inmiddels) als enkel de theorie dat een paar marxistische joodse sociologen al in de jaren 30 een tijdbomplannetje maakten om door culturele beïnvloeding de westerse samenleving chronisch af te breken.
Volgens een medestander van jouw visie :
Ik begin maar meteen met een bekentenis: ik ben een cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde. Maar ja, dat is iedereen die er een beetje progressieve ideeën op na houdt. De overgrote meerderheid van de mensen is tegenwoordig dus cultureel marxist. Hoe dat gekomen is, weten de cultureel marxisme-haters eigenlijk zelf het beste.

http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/

let op die zin :
cultureel marxist en zelfs politiek correct, al is dat geloof ik hetzelfde.
politieke correctheid is geen complot maar een dagelijks terugkerend verschijnsel, met ingrijpende (politieke) gevolgen.
ruwweg gesteld zou men kunnen stellen dat vanwege pc, en de contra-reactie daarop, bijvoorbeeld trump is verkozen.
bijna precies een jaar geleden na de taharush in keulen dat men wilde doofpotten, kwam er ook een flinke deuk in het vertrouwen over hoe het bestuur de mensen informeert.
dat kost kiezers en zorgt voor een verschuiving, afd is niet voor niks zo succesvol geworden.
de bedoelde schrijver is dus Koos Kuijt.
En excuus dat ik nu pas dit aanstip maar had nog niet alles bijgelezen in dit topic.
Ryan3 vraagt of ik het een complottheorie vind.
Nou, in die zin van FS waren joden en vernietigingskampen een verzinsel en de kwade joden hebben dit cm-zaadje geplant, dan vind ik het wel glad ijs worden ja.
maar dat marxisten en anti-conservatieven etc. nog steeds bezig zijn met hun wens het huidige stelsel af te breken vind ik al een stuk aannemelijker.
bijvoorbeeld zoals ryan3 met zn opmerking over het woord zwart moet weg want negatief, tja mensen, dat is gewoon harde werkelijkheid en kan ik zelfs zwart op wit bevestigen met uitspraken op een surinaams forum.
die dingen leven en daar wordt echt over nagedacht en mensen willen dat idd gaan invoeren.
dus eerst moest het woord neger weg, en dat moest zwarte worden, en nu moet pot verwijt ketel weg want die ketel is zwart en dus negatief.
en aangezien de neger nu zwarte heet moet iedere negatieve klank daarover (in hun oren en in dat van de fanatieke cultureel marxisten (waar het sowieso wrs vandaan komt ) gedempt worden.

en dat verschijnsel blijft maar doorgaan en pas nu zien we een omslag.
en dan gaat links ineens klagen dat ze met een complot worden zwart gemaakt en zetten een wit schaaltje op hun hoofd.

en dit is maar één voorbeeld, zo kan je er tientallen, honderden geven.
bijvoorbeeld toen ik het wou hebben over of de ene cultuur beter uitpakt als de andere, werd al vrij snel getorpedeerd.
ik vind dat toch een vorm van cm onderdrukking en dat kan dan best een labeltje zijn om het beestje te benoemen maar daarom schreef ik al, cm is nou eenmaal een bestaand begrip geworden, net als pc.

ik gaf ook het voorbeeld illegale vreemdeling en ongedocumenteerde migrant.
mss is er animo voor om zulke bestaande voorbeelden die iedereen in kan brengen eens onder een loepje te houden en gaan kijken wat nu eigenlijk het doel ervan is om woordjes te gaan herschikken en welke consequenties dat heeft.
en of FS zich nu wel of niet cm noemden.
Na twee delen is dat nog niet helemaal duidelijk krijg ik de indruk
kortom, als cm iets breder wordt genomen als enkel een marxisitsch joods complot uit de jaren 30 dan blijft er nog voldoende stof over.

en ps/
lang niet iedere zwarte medemens gaat mee in die 'zwart moet ontdaan worden van negatieve connonaties' discussie.

+++

ps2/

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:41 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Labeltjes plakken is een ander woord in de politicologie voor: hoe moet ik het gedachtegoed nu plaatsen tussen alle andere stromingen. Een manier van systematiek bedrijven dus. Ik hecht daar an zich wel waarde aan, aan systematiek.

Ik denk dat een ieder die dit topic afstruint wel in de gaten heeft dat het een vorm van samenzweringstheorie is.
Ik weet niet wat Tom Luny daarvan denkt?
wel, *herkauwend*, zonet viel me ineens iets op.
heeft ook te maken met wat Bluesdude in vorige topics en hier naar voren bracht dat het te simpel is om aan bv Marcuse de hele roerige 60's op te hangen.
Aanvankelijk was nog mijn tegenargument dat bepaalde boeken veel invloed kunnen hebben, maar nogmaals lezend vanuit dit artikel :
http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/
met in de titelalinea twee snelkoppeling onder çultureel marxisme' en 'het begrip' kom je uit bij de oppersmurf van de samenzweringstheoristen, .... bij Lind dus.
http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/
dat stuk lezend viel mij dus op dat wordt beschreven hoe Marcuse eigenlijk een openingkans insprong, hij wordt daar niet als veroorzaker neergezet :
Herbert Marcuse, who remained here, saw the 60s student rebellion as the great chance. He saw the opportunity to take the work of the Frankfurt School and make it the theory of the New Left in the United States.

One of Marcuse's books was the key book. It virtually became the bible of the SDS and the student rebels of the 60s.

* TomLuny SDS=Students for a Democratic Society
http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/

valt dus een beetje te vergelijken zoals hoe sylvana het denk-gat in dook en haar kans greep terwijl gezien de vele tegenstellingen tussen haar feminisme e.d. en de erdogan-doctrine daar op het eerste gezicht niks van te snappen valt.
de combinatie van Marcuse met de jaren 60 protesten zijn dan beter te bevatten.

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 21:57 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, je haalt het uit #12, maar daar komt het niet vandaan?

Politiek correct bestaat wel als zodanig en met zoveel woorden, eind jaren 80 dingetje universiteiten aan de east coast, maar dat is geen cultureel marxisme sec.
Tegenwoordig heb je de identiteitspolitiek en het intersectionalisme, maar dat zijn ook weer andere dingen.
In de VS gaat het wel zover dat bijvoorbeeld in de staat Virginia de boeken Huckleberry Finn van Mark Twain en To Kill a Mocking Bird van Harper Lee uit de bibliotheken gehaald worden vanwege de "racist slurs" die er in voorkomen. Gister gelezen.
Ik zag gister een reportage waarin mensen willen dat het woord "zwart" moet worden aangepakt in de NLse taal, omdat zwart vaak naar iets slechts of negatiefs verwijst. Wat heel erg is voor Surinaamse kinderen en andere kinderen met een donkere huidskleur.
Ook dat is geen cultureel marxisme dus.
hier maak je dus allerlei subcategorieen als ik het goed begrijp en wrs niet onterecht, je noemt dingen die ik echt niet ken zoals identiteitspolitiek en het intersectionalisme,
heeft mss idd te maken met dat labelplakken dat alles beetje op één hoop wordt geveegd.
maar ja, dat gelabel zien we vrijwel overal, zo werd half oostenrijk ineens tot neo-nazi gebombardeerd :
http://www.metronieuws.nl(...)e-kans-in-oostenrijk

Je noemt de 'zwart=negatief' discussie geen cm maar hoe zou je het dan willen omschrijven ?
eigenlijk schrik ik daar best van, dacht eerst dat het een sporadisch iets was op een forum waar die trend werd gepropageerd door enkele verdwaasden maar nu blijkt het dus al de nationale tv-stations te hebben bereikt.
heb je daar een linkje naar svp, ben best benieuwd naar die uitzending

[ Bericht 2% gewijzigd door TomLuny op 08-12-2016 12:56:33 ]
shift-knop defekt
pi_167204731
Het begint er een beetje op te lijken nu links het niet gelukt is dit topic door de versnipperaar te halen het daarom maar afgesproken tactiek is om collectief niet meer te reageren.
ik vind dat prima maar wil even terugkomen op mijn eerste vraag toen ik weer deelnam aan deze discussie of pm en cm niet (veel) overeenkomsten heeft.
in deze lezing (is tevens audioboek van) zie je FS genoemd worden, paar keer zelfs :

inleiding :
quote:
So the strategy of the Marxist intellectuals was to wait and
mount a lookout for signs that capitalism’s contradictions were
leading logically and inexorably to revolution.
They waited a long time. By the early part of the twentieth
century, after several failed predictions of imminent revolution, not
only was it becoming embarrassing to make further predictions, it
was beginning to seem that capitalism was developing in a direction
opposite to the way that Marxism said it should be developing.

Marxist socialism thus faced a set of theoretical problems: Why
had the predictions not come to pass? Even more pressing was the
practical problem of impatience: If the proletarian masses were the
material of revolution, why were they not revolting? The exploitation
and alienation had to be there—despite surface appearances—
and it had to be being felt by capitalism’s victims, the proletariat. So
what was to be done about the decidedly non-revolutionary
working class? After decades of waiting hopefully and pouncing on
any sign of worker dissatisfaction and unrest, the plain fact was
that the proletariat was not going to revolt any time soon.
Consequently, the waiting strategy needed to be rethought.

So Marx’s theory had to be altered.
Socialism in Russia could not wait to develop out of mature
But without capitalism’s organized proletariat,
the transition would require an elite who would, through
force of will and political violence, effect a ‚revolution from above‛

Returning to the European context of the 1920s, the need for
strong leadership was confirmed to most radicals by the impotence
of the German Social Democrats. Then the leading socialist party in
the world and in control of Germany’s government for most of the
decade, the Social Democrats proved incapable of accomplishing
anything. To Georg Lukács and to Max Horkheimer and the early
thinkers of the Frankfurt School, this also pointed up the need for a
modification of classical Marxist theory

Left to their own devices, the proletariat and their spokesmen would simply wallow in
futility. The lesson that the leftest of the Left radicals drew was:
What socialism needs is leadership, leadership
that will diagnose capitalism’s problems clearly, set remedies, and
act decisively and ruthlessly to achieve socialism—along the way
telling the masses what they need to hear and what to do and
when.
[...]
With no real socialist states to uphold as positive examples of
socialist practice, the Left’s new strategies focused almost exclusively
upon critiquing the liberal capitalist nations.
The first major new strategy required altering the ethical
standard by which capitalism was attacked.
Marx’s slogan in Critique of
the Gotha Program: ‚From each according to his ability, to each according to his need.‛
Satisfying need was thus the fundamental criterion of morality.
[...]
(1960's)
Abandoning the traditional economic class
analysis’s implication that effort should be focused upon achieving
a universal class consciousness, Left thinkers and activists focused
on narrower sub-divisions of the human species, concentrating
their efforts on the special issues of women and of racial and ethnic
minorities. Broadly Marxist themes of conflict and oppression
carried over into the new splinter groups’ analyses, but again the
dominant theme was equality.

From wealth is good to wealth is bad
A second strategic change in Left strategy involved a more
audacious change of ethical standards. Traditionally, Marxist
socialism had supposed that providing adequately for human
needs was a basic test of a social system’s morality. The
achievement of wealth, accordingly, was a good thing since wealth
brought with it better nutrition, housing, healthcare, and leisure
time. And so capitalism was held to be evil because Marxists
believed that it denied most of its population the ability to enjoy the
fruits of wealth.
But as it became clear that capitalism is very good at producing
the wealth and delivering the fruits—and that socialism is very bad
at it—two new variations on Left thought turned this argument on
its head and began to condemn capitalism precisely for being so
good at producing wealth.
One variation of this argument appeared in the increasingly
popular writings of Herbert Marcuse. Soon to be the leading
philosopher of the New Left, Marcuse was best known for bringing
the views of the Frankfurt School to prominence
in the Englishspeaking
world, especially in North America. Trained in philosophy
in Germany, Marcuse had been an assistant to Heidegger
from 1928 to 1933, and in his metaphysics and epistemology
Marcuse was mining the same Hegelian vein that Heidegger was.
Politically, though, Marcuse was deeply engaged with Marxism
and concerned with adapting Marxism to the unforeseen resilience
of capitalism in resisting revolution.
Following Marx, Marcuse believed that the historical purpose
of the proletariat was to be a revolutionary class. Its task was to
overthrow capitalism. But that presupposed that capitalism would
drive the proletariat into economic misery, which capitalism had
failed to do. Instead, capitalism had produced great amounts of
wealth and—here is the innovation—capitalism had used that
wealth to oppress the proletariat. By making the members of the
proletariat wealthy enough to become comfortable, capitalism had
created a captive class: The proletariat had become locked into the
capitalist system, dependent upon its goodies, and enslaved by the
goal of climbing the economic ladder and to ‚the aggressive
performances of ‘earning a living’.‛
20 Not only was this a veiled
form of oppression, Marcuse argued, the proletariat had become
distracted from its historical task by the comforts and gadgets of
capitalism. Capitalism’s producing so much wealth, therefore, is
bad: It is in direct defiance of the moral imperative of historical
progress toward socialism. It would be much better if the proletariat
were in economic misery under capitalism, for then they
would realize their oppression and then be psychologically primed
to perform their historical mission.

The second variation was seen in the Left turn that rising
concern with environmental issues took
etcetera

http://www.stephenhicks.o(...)/12/hicks-ep-ch5.pdf

en dit gaat dan over postmodernisme
ben in hicks woorden de term cm nog niet tegengekomen.
dus hoewel cm dan mss wel wordt afgedaan als complottheorie, dan wordt dat blijkbaar in de kritiek op pm niet zo gezien.
want lees zelf, lijkt best veel op elkaar die kritiek op gramsci, fs, marcuse en wat je als 'cm-complot' tegenkomt.
dus dan is eigenlijk Dr. Stephen Hicks ook een complotter ?

+++

ps/
pdf komt hiervandaan
http://www.stephenhicks.org/explaining-postmodernism/

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 09-12-2016 00:14:29 ]
shift-knop defekt
  vrijdag 9 december 2016 @ 08:38:54 #37
385546 corehype
ogen uitgestoken
pi_167206618
Is geloven in cultureel marxisme gelijk aan geloven in de protocollen van zion en daarmee antisemitisch?
"Geen kut is ooit nat geworden van een autist die 100 cijfers achter de komma van Pi uit zijn kop kan drummen."
corehype in KLB / Wiskundige bewijzen
pi_167313698
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2016 08:38 schreef corehype het volgende:
Is geloven in cultureel marxisme gelijk aan geloven in de protocollen van zion en daarmee antisemitisch?
Is cultureel marxisme gelijk aan het tornen aan normen en waarden ?

als antwoord op jouw vraag, ik ken die protocollen niet zo goed.
over normen en waarden, daar hoef ik denk ik geen voorbeelden van te geven hoe vaak dat benadrukt wordt door tig politici hoe belangrijk dat is (of zou zijn).
en daarop heeft mijn bovenstaande vraag betrekking op.

van iemand, in een artikel over een volksfeestje wat ik verder als bijzaak zie, wordt het volgende opgetekend door de nationale pers :

quote:
"En wat zouden je kinderen denken van tante Kerstman?
Ik sta kritisch tegenover vaste normen, dat is goed voor onze samenleving.
Maar voordat ik ergens ja tegen zeg, moet er een grondige discussie aan vooraf gaan."
De muzieklerares op deze school is het daarmee eens: "Je kunt ook het geslacht van Jozef en Maria omruilen, maar waarom zou je dat doen?"
blijkbaar hebben de poltici het dus mis, geen normen en waarden hebben is beter voor de samenleving.
http://nos.nl/artikel/214(...)getje-en-donker.html

[ Bericht 0% gewijzigd door TomLuny op 13-12-2016 23:21:40 (typ) ]
shift-knop defekt
pi_167313840
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2016 08:38 schreef corehype het volgende:
Is geloven in cultureel marxisme gelijk aan geloven in de protocollen van zion en daarmee antisemitisch?
Nee.
I´m back.
pi_167404560
quote:
As reflected in The Wall Street Journal's editorial, public discussion of the Yale protests revolved around the conflict between freedom of expression and so-called "political correctness." The issues raised by the protest were folded into the larger left-right struggle in American society over race. But we should pause before the particular nature of these costume protests is absorbed into a familiar political framework. Although many of the protesters spoke of racism (the Ohio student group, for example, was called Students Teaching about Racism in Society), most of the stereotyping that offended them did not concern denigration of supposed biological traits but the playful or parodic use of clothing. The perceived offense was as much a kind of theft as it was discrimination. Calling for sanctions against obnoxious cultural appropriations implied the existence of authentic cultures that belonged properly only to those who could say "we're a culture."

The Wall Street Journal’s label “little Robespierres” called to mind the French Revolution without naming the revolution that lay behind the Yale incident. But it is easy enough to extrapolate: these recent protests were the latest phase in the long revolution that has unfolded since the 1970s under the name of multiculturalism — a revolution whose effects are now so widespread that we take much of it for granted. Like earlier revolutions, the multicultural revolution began with popular liberation and the birth of new political possibilities, then took unexpected directions. Now that it is mired in conflict, this may be a good time to review the four-decade career of multiculturalism and ask what it has yielded and what it has occluded. The question concerns global movements and institutions, not simply the politics of American campuses. And no global institution has embodied the revolution and its contradictions more vividly than the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO).

AUGUST 28, 2016

Jordan Sand is professor of Japanese History at Georgetown University in Washington, DC.

https://lareviewofbooks.o(...)f-multiculturalism/#!

Deze post zal meer gaan lijken op het gekrabbel van een gedetineerde die te lang in isolatie heeft gezeten want het is slechts een ruwe schets.

quote:
UNESCO Man
Changing the concept of race, 1945-65

pagia 1

"UNESCO came out with a study," Reverend Jesse Jackson recalls, "that said that
blacks - at that time Negroes - were not inferior, and there was no fundamental
genetic difference between blacks and whites. We were determined in our
differences by social conditions."
The renowned American civil rights activist was a 20-year-old university student
from North Carolina when he became aware of the work done by UNESCO - the
United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization - to combat
racism, and it made a deep impression on him and others in the civil rights
movement: "We went around the South giving speeches, holding up the UNESCO
study, saying that blacks were not inferior. A world body had studied and concluded
that we were not inferior. It was a big deal. UNESCO, a world body - not some
Southern segregated school, not some Southern governor, not even the President -
UNESCO said we were not inferior."1

pagina 41

A year later the UN International Convention on the Elimination of All Forms of
Racial Discrimination was adopted. Its goal was to ensure that all people had access
to equal treatment by obliging member states to prohibit and punish racial
discrimination, and at this convention the definition of the concept of racial
discrimination was extended to include discrimination based on cultural differences.
In the wake of the ratification and subsequent implementation of the convention in
national legislation, discrimination was criminalized,
and to this very day the
convention represents the principle legal text against racism and racial discrimination
in UN member states.104
http://vbn.aau.dk/files/6(...)per_Poul_Duedahl.pdf

aan die laatste zin zit nog een onvermeld haakje, de OIC-landen binnen de VN hebben hun eigen regeltjes :

Caïro-verklaring van de mensenrechten in de islam

quote:
5.4.2
Zijn de uitlatingen op 'ras' in de zin van de artikelen 137c en 137d van het Wetboek van Strafrecht?
Bij deze beoordeling stelt de rechtbank het volgende voorop.
De implementatie van het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie uit 1966 (hierna: het IVUR) heeft ertoe geleid dat in 1971 in het Wetboek van Strafrecht artikel 137c werd aangepast en artikel 137d een volledig nieuwe tekst kreeg. Kort gezegd kwam het erop neer dat alleen groepen die gekenmerkt werden door 'ras', 'godsdienst' of 'levensovertuiging' (later ook 'geslacht', 'seksuele gerichtheid' en 'handicap') onder de bescherming van deze strafbepalingen vielen.
In de Memorie van Toelichting op het betreffende wetsvoorstel stelt de regering dat het begrip 'ras' moet worden uitgelegd naar de kennelijke strekking van artikel 1 van het IVUR.19 In artikel 1, eerste lid, van het IVUR wordt onder "rassendiscriminatie" verstaan elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van 'ras', 'huidskleur', 'afkomst' of 'nationale of etnische afstamming'.
Het is aan de rechter om te beoordelen hoe, gegeven deze kenmerken, het begrip 'ras' in een concreet geval moet worden geïnterpreteerd. Duidelijk is verder dat de juridische betekenis van het begrip 'ras' veel ruimer is dan de betekenis die dit begrip in het Nederlandse spraakgebruik en de wetenschap gewoonlijk heeft.
https://uitspraken.rechts(...):NL:RBDHA:2016:15014

men heeft dus (internationaal) simpelweg de betekenis van het woord ras veranderd.
hiermee zal het ook zijn kracht verliezen maar wel breed ingezet kunnen worden tegen politieke tegenstanders.
blijkbaar geeft men de voorkeur aan dat laatste.

het is niet zo eenvoudig om een mooie samenvatting te maken van wat ik bedoel, want a) ik ben er zelf nog niet uit, b) bepaalde gedeeltes die ik in gedachten heb zitten opgenomen in lappen tekst die lastig terug te vinden zijn en c) ik ben niet getraind in het maken van zulk soort samenvattingen en bovendien had ik vantevoren al geen doel voor ogen dus heb geen aantekeningen gemaakt en d) het kost teveel tijd
ik meende enkel (sinds kort) een verband te zien en dit zijn o.a. de bij elkaar geraapte puzzelstukjes :

POL / Tegen de ongecontroleerde immigratie

POL / NOS Journaal doorgeefluik van Wilders

Ras, rede en racisme

the rise and fall of unesco man


minuut 7 tot eind

End Goal
All that cultural marxism offers is a desolate form of eternal warfare between ever more narrowly defined groups of offended minorities



http://static.wixstatic.c(...)9a3236eb2b6178ba.gif

+++

het verband dat ik dus meende te zien is dat Unesco en de Frankfurt School beiden bij ongeveer het zelfde neerkomen, de utopisch harmonieuze multiculturele samenleving.
Enige verbinding tussen FS en Unesco heb ik echter nog niet kunnen vinden behalve dan dat beiden geleid worden door social engineers, oftewel de sociaal maatschappelijke manipulators.
Ik zie ze echter niet uit hetzelfde nest komen maar hetzelfde doel is wel bereikt, wilders zn hoofd ligt op het guillotineblok.
De OIC speelt hier ook een rol in.
POL / Tegen de ongecontroleerde immigratie

Misschien is het handig om eens te overwegen of deze social engineers niet teveel invloed is gegeven om hun bijv. het onderwijs te kunnen laten overspoelen met hun experimentele veldprojectjes. (zie pdf unesco link hierboven bijvoorbeeld over schoolmateriaal wat massaal wordt verspreid en de wisselende standpunten die binnen dezelfde organisatie worden aangenomen en de ontstane neveneffecten)

mijn voorlopige conclusie is nu echter dat ik begin te twijfelen of FS en CM nu eigenlijk zoveel invloed heeft gehad als wat in dit topic (en vorige delen) wordt aangestipt en waar de discussie regelmatig over ging.
Vooral Bluesdude had daar moeite mee als ik goed herinner.
Het begint mij (bij nader inzien) erop te lijken dat de invloed van unesco een stuk groter is.

[ Bericht 24% gewijzigd door TomLuny op 18-12-2016 08:45:43 ]
shift-knop defekt
pi_167466708
Van eigen bodem, 25 minuten CT-presentatie, in 2014 geplaatst

dr. Gerard van der Ree
quote:
Ik ben werkzaam bij het University College Utrecht als docent Internationale Betrekkingen. Mijn specialiteiten zijn Internationale Betrekkingen theorie en methodologie, interdisciplinariteit, wetenschapsfilosofie en Latijns-Amerikaanse politiek. Mijn onderzoek richt zich vooral op fenomenologie, reflexiviteit en epistemologie in Internationale Betrekkingen.
>>>>
https://www.uu.nl/medewerkers/gvanderree/0

shift-knop defekt
pi_167491497
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2016 20:30 schreef krokodil76 het volgende:
Lekker bezig MTV.
de video doet het niet op deze pc :{
zeker verwijderd inmiddels ?
waarschijnlijk is het deze, via twitter te zien op een breitbart pagina, 1.5 minuut duurt die :

quote:
Just in time for the holiday season, MTV News has issued a series of New Year's resolutions exclusively for white males -- because, the network says, white guys could "do a little better in 2017."
A video posted to MTV News' Twitter account Monday afternoon features a group of millennials lecturing so-called "white guys" as to how they can improve themselves in the New Year.

Suggestions include recognizing that America was never "great" for minorities, and to stop bragging about being "woke.""
http://www.breitbart.com/(...)matter-isnt-a-thing/

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=woke

deze is treffend :
quote:
Representatives for MTV News did not immediately respond when asked whether the network planned to produce New Year's resolutions videos for other racial or ethnic groups.
_O-

[ Bericht 26% gewijzigd door TomLuny op 21-12-2016 04:11:27 ]
shift-knop defekt
pi_167547017
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2016 02:46 schreef TomLuny het volgende:

[..]

de video doet het niet op deze pc :{
zeker verwijderd inmiddels ?
waarschijnlijk is het deze, via twitter te zien op een breitbart pagina, 1.5 minuut duurt die :

[..]

http://www.breitbart.com/(...)matter-isnt-a-thing/

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=woke

deze is treffend :

[..]

_O-

Dat was hem waarschijnlijk. Die van Twitter is ook al verwijderd. :{
Dit soort video's zorgt alleen maar voor meer verdeeldheid, maar dat zal dan ook wel het doel zijn van MTV.
pi_167565565
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 10:48 schreef krokodil76 het volgende:
[..]
Dat was hem waarschijnlijk.
Die van Twitter is ook al verwijderd. :{
Dit soort video's zorgt alleen maar voor meer verdeeldheid, maar dat zal dan ook wel het doel zijn van MTV.
Die van Twitter is ook al verwijderd.

yep, die is ineens foetsie, goed dat je er op wijst.
bizar, had verwacht dat professionele website als breitbart minstens zou weten hoe je een video blijvend kunt vastspijkeren.
maar nee, ze hebben m laten glippen
op zich maakt niet zoveel uit
transcriptie staat eronder
http://www.breitbart.com/(...)matter-isnt-a-thing/

[ Bericht 8% gewijzigd door TomLuny op 23-12-2016 22:37:10 ]
shift-knop defekt
pi_167570763
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_167587501
Komt de hele term Cultureel Marxisme niet uit de kringen van A. Breivik? Ik kan me niet herinneren dat de term veel in het openbaar gebruikt werd voor de moorden in Utoya. En niemand noemt zichzelf "cultureel marxist", niet zo vreemd natuurlijk, aangezien Marx en cultuur weinig met elkaar te maken hebben. Het lijkt eerder op een extreemrechts waanbeeld.
pi_167591446
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2016 22:51 schreef Kiyoaki het volgende:
Komt de hele term Cultureel Marxisme niet uit de kringen van A. Breivik? Ik kan me niet herinneren dat de term veel in het openbaar gebruikt werd voor de moorden in Utoya. En niemand noemt zichzelf "cultureel marxist", niet zo vreemd natuurlijk, aangezien Marx en cultuur weinig met elkaar te maken hebben. Het lijkt eerder op een extreemrechts waanbeeld.
Als je een inleiding wilt dan adviseer ik deze : (gaat sneller als 2 topic teruglezen 8-)
http://www.doorbraak.eu/d(...)nservatieve-wortels/
breivik is de linkse stok om mee te slaan, de term cm is al ouder.
inleiding klinkt misschien een beetje neerkijkend, dat is niet zo bedoeld.
zover ik weet heb je gelijk over marx, die schijnt zich niet zo bezig te hebben gehouden met cultuur.
hij had er wel een naam voor, die ben ik even kwijt.

niemand noemt zichzelf "cultureel marxist",

maar dat is misschien net zoiets als met rassen, die zouden ook niet bestaan.
daar stelt men dan tegenover dat racisme een sociale constructie is geworden, of een sociale werkelijkheid.
cm is ook werkelijkheid en dat is niet uitsluitend extreem-rechts opgevallen
shift-knop defekt
  zondag 25 december 2016 @ 10:40:06 #49
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_167593199
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 07:57 schreef TomLuny het volgende:
niemand noemt zichzelf "cultureel marxist",

maar dat is misschien net zoiets als met rassen, die zouden ook niet bestaan.
daar stelt men dan tegenover dat racisme een sociale constructie is geworden, of een sociale werkelijkheid.
cm is ook werkelijkheid en dat is niet uitsluitend extreem-rechts opgevallen
Dat is dus niet zo. Dat is een beetje hetzelfde alsof je zou zeggen dat reptillians wel zouden bestaan omdat op internet er groepen mensen zijn die zeggen dat ze bestaan. Alleen het complotdenken van die mensen bestaat, de groep waar ze naar verwijzen zelf niet :P

In de sociale werkelijkheid bestaan er tal van complotten en wordt actief desinformatie verspreid. Dat men zei dat de protocollen van Zion bestonden heeft nooit betekend dat ze ook echt bestaan ;)
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_167599755
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 10:40 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat is dus niet zo. Dat is een beetje hetzelfde alsof je zou zeggen dat reptillians wel zouden bestaan omdat op internet er groepen mensen zijn die zeggen dat ze bestaan. Alleen het complotdenken van die mensen bestaat, de groep waar ze naar verwijzen zelf niet :P

In de sociale werkelijkheid bestaan er tal van complotten en wordt actief desinformatie verspreid. Dat men zei dat de protocollen van Zion bestonden heeft nooit betekend dat ze ook echt bestaan ;)
goed punt, vooral die vergelijking met reptilians snijdt hout.
en ik herinner nog dat voor jou cult.marxisten niet meer is als een scheldwoord en zoals je hierboven schrijft : conservatieven hebben wat gegevens over mensen rondom de frankfurt school door elkaar gemixt en dit gepresenteerd aan de wereld als zijnde een links progressief (en marxistisch joods) plan om de westerse waarden onderuit te schoppen, al dan niet ism islam, om dan op de puinhopen een nieuw stelsel te kunnen bouwen.
Dit is echter verzonnen, zo'n plan bestaat niet en heeft nooit bestaan zeg jij en vele anderen.

dit is vrij uitgebreid in deel 1 en 2 besproken.
voor mijzelf ben ik echter een stukje verder, het gaat mij er niet meer om te achterhalen of de franfurt school de meesterbrein was achter dit plan of juist de streng conservatieven die het verzonnen zouden hebben om links te kunnen stangen.
voor mij is cultureel marxisme hetzelfde geworden als politieke correctheid en de mensen die pol.corr. bedrijven zijn dan de cultuur marxisten.
waarschijnlijk zijn er niet veel mensen die het bestaan van pol.corr. ontkennen, dus dat is een reëel iets. En aangezien pc=cm is cm dus ook reëel, echter niet meer in de zin als hypothetisch complot uit de jaren 30.

en dat is volgens mij toch ergens hetzelfde als bij rassen, die zouden niet bestaan - net als de reptiilians - maar er wordt wel actief op en naar gehandeld.
dit kan eigenlijk alleen maar omdat men de betekenis van het woord heeft veranderd, of verschoven heeft.
bij het begrip reptitlian is nog geen mutatie te zien zover ik weet, maar bij cm wel, dat heeft min of meer de betekenis van policor aangenomen.
shift-knop defekt
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')