abonnement Unibet Coolblue
pi_167093901
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167093983
@Zahredinne

Aleppo laten evacueren?
Samen met al die mankracht dat vanuit de Damascus regio naar Idlib is gestuurd zouden ze misschien weer een verassingsoffensief kunnen starten. Weet niet of dat slim is dus.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 4 december 2016 @ 13:54:19 #3
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167094033
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:52 schreef IPA35 het volgende:
@Zahredinne

Aleppo laten evacueren?
Samen met al die mankracht dat vanuit de Damascus regio naar Idlib is gestuurd zouden ze misschien weer een verassingsoffensief kunnen starten. Weet niet of dat slim is dus.
Vele van die terroristen van Damascus strijden niet meer, volgens mij zijn er veel naar Turkije gevlucht ondertussen. Als Aleppo vrij is kan je ook de hele luchtmacht op Idlib-West Aleppo laten focussen hé
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 13:55:01 #4
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167094051
Waar blijft dat offensief van Hezbollah en Iraakse milities in Zuid-Aleppo (Khan Touman enzo) trouwens? Las er weken over maar er gebeurt niks.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167094082
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:54 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Vele van die terroristen van Damascus strijden niet meer, volgens mij zijn er veel naar Turkije gevlucht ondertussen. Als Aleppo vrij is kan je ook de hele luchtmacht op Idlib-West Aleppo laten focussen hé
Dat is waar.

Maar ik denk dat SAA na het centrum alleen voor een betere buffer en Al-Bab pocket zal gaan.
Deir ez Zor moet ontzet worden.

Gelukkig heeft de PMU in Irak de aftocht van ISIS naar Syrië (en dus Deir ez Zor) onmogelijk gemaakt.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 4 december 2016 @ 13:56:22 #6
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167094089
@szura
Die wachten waarschijnlijk tot de stad klaar is...
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 13:58:37 #7
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167094150
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:56 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Dat is waar.

Maar ik denk dat SAA na het centrum alleen voor een betere buffer en Al-Bab pocket zal gaan.
Deir ez Zor moet ontzet worden.

Gelukkig heeft de PMU in Irak de aftocht van ISIS naar Syrië (en dus Deir ez Zor) onmogelijk gemaakt.
Buffers rond Aleppo (Al-Bab en West Aleppo), DeZ ontzetten en Noord Hama opkuisen. laat Idlib maar rotten
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167094266
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:58 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Buffers rond Aleppo (Al-Bab en West Aleppo), DeZ ontzetten en Noord Hama opkuisen. laat Idlib maar rotten
Nah. Men gaat ook Noord-Latakia opruimen tot aan de bergen die uitkijken over Jisr al-Shughour.

En Hezbollah gaat ook gewoon weer probeer Fu'ah/Keferya te bereiken. Die plaatsjes liggen net buiten Idlib Stad.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167094340
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 4 december 2016 @ 14:05:23 #10
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167094388
ShehabiFares twitterde op zondag 04-12-2016 om 13:18:04 The Syrian army is only 200m away from the children hospital in E Aleppo which was the main command center of all terror groups since 2012. reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 14:11:43 #11
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167094575
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167095918
EU offers cash to Assad regime for Syria peace deal.

The EU is offering financial support for a Syria still ruled by President Assad in a last-ditch effort to retain western influence on the outcome of the war, The Times has been told.

As the battle for Aleppo reaches an endgame, EU officials are said to have accepted that previous western demands that Assad step down are unrealistic. There is a growing sense that America has been sidelined as a western negotiating partner.

Instead, the EU foreign policy chief, Federica Mogherini, put new proposals to opposition leaders at a meeting two weeks ago, with an offer of aid and investment as a sweetener for all sides.

The proposals were in line with United Nations resolutions calling for a “political transition” in Syria. The United States....

Rest van het artikel achter paywall.

http://www.thetimes.co.uk(...)peace-deal-w8shn8rjx
pi_167096066
quote:
10s.gif Op zondag 4 december 2016 15:06 schreef Peunage het volgende:
EU offers cash to Assad regime for Syria peace deal.

The EU is offering financial support for a Syria still ruled by President Assad in a last-ditch effort to retain western influence on the outcome of the war, The Times has been told.

As the battle for Aleppo reaches an endgame, EU officials are said to have accepted that previous western demands that Assad step down are unrealistic. There is a growing sense that America has been sidelined as a western negotiating partner.

Instead, the EU foreign policy chief, Federica Mogherini, put new proposals to opposition leaders at a meeting two weeks ago, with an offer of aid and investment as a sweetener for all sides.

The proposals were in line with United Nations resolutions calling for a “political transition” in Syria. The United States....

Rest van het artikel achter paywall.

http://www.thetimes.co.uk(...)peace-deal-w8shn8rjx
Haha de EU. :')
Ô mon citoyens vous serez unis.
  zondag 4 december 2016 @ 16:21:59 #14
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167097547
watanisy twitterde op zondag 04-12-2016 om 16:14:56 #SAA captured National Eye Hospital compound and Karm al-Tahhan / Aleppo reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 16:41:54 #15
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167097921
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167098042
Split tha pocket!
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167099031
quote:
Same question always: In (all) Aleppo, there are 25000 SAA, 4000 Iraqi, 4000 Iran proxies (Zaynabiyun,Fatimiyoun) & 2500 Hezbollah Ridwan
quote:
All (Iraqi, Hezbollah, Iranian proxies) are committed to keep these figures, along with 250-500 Iranian advisors, always constant.
https://twitter.com/EjmAlrai/status/805402758849425408

Zo'n 35.000 pro-government troops in Aleppo dus.
pi_167099748
  zondag 4 december 2016 @ 18:22:14 #19
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167099951
Hopelijk weet de onthoofdersploeg van dat ranzige Zinki niet te ontkomen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 4 december 2016 @ 18:23:37 #20
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167099991
Gaat lekker
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167100708
Ben benieuwd of ze nog wat met Aleppo kunnen in de toekomst, een groot gedeelte ligt letterlijk in puin. Lijkt mij zelfs goedkoper om op een anderen plek de stad helemaal overnieuw te bouwen.
  zondag 4 december 2016 @ 18:59:06 #22
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167100772
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 18:55 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ben benieuwd of ze nog wat met Aleppo kunnen in de toekomst, een groot gedeelte ligt letterlijk in puin. Lijkt mij zelfs goedkoper om op een anderen plek de stad helemaal overnieuw te bouwen.
Vind het nog best meevallen, de meeste gebouwen staan nog overeind. Er is op bepaalde plekken wel finke schade maar de infrastructuur ligt er nog
Say what?
  zondag 4 december 2016 @ 19:11:28 #23
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_167101054
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 18:55 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ben benieuwd of ze nog wat met Aleppo kunnen in de toekomst, een groot gedeelte ligt letterlijk in puin. Lijkt mij zelfs goedkoper om op een anderen plek de stad helemaal overnieuw te bouwen.
Hopelijk ontstaat er een constructie 'boom' als de oorlog voorbij is waardoor veel mensen weer naar Syrie getrokken worden vanwege de enorme vraag naar werk.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_167101130
quote:
2s.gif Op zondag 4 december 2016 19:11 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Hopelijk ontstaat er een constructie 'boom' als de oorlog voorbij is waardoor veel mensen weer naar Syrie getrokken worden vanwege de enorme vraag naar werk.
Te grote risico nog voor een grote 'boom' (haha kaboom snap je :') ). In Irak was alles ook niet koek en ei nadat conventionele oorlogsvoering ten einde liep. Verwacht dat de old school autobommen en zelfmoordaanslagen pas komen nadat Idlib is gevallen.
NEE!
  zondag 4 december 2016 @ 20:11:33 #25
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167102355
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 18:59 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Vind het nog best meevallen, de meeste gebouwen staan nog overeind. Er is op bepaalde plekken wel finke schade maar de infrastructuur ligt er nog
Inderdaad als je de drone beelden ziet zie je dat gebouwen verlaten zijn en er wel beschadingen zijn, maar ze staan nog grotendeels overeind en de wegenstructuur ligt er ook nog. Ik ben wel benieuwd wat er van het oude gedeelte zoals de souk et cetera nog over is. Vrij weinig vrees ik.
  zondag 4 december 2016 @ 21:39:42 #26
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167105238
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167105876
Dat account van dat meisje bestaat niet op Twitter. Haar moeder zou zijn opgepakt door het leger?



Laatste tweet vanaf haar account en nu bestaat het account niet meer.

[ Bericht 52% gewijzigd door #ANONIEM op 04-12-2016 21:58:01 ]
  zondag 4 december 2016 @ 21:58:07 #28
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167105898
Geen idee eig
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 22:00:49 #29
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167105989
Een paar uur geleden beweerde iemand dat SAA de gegevens van dat account had. Hij zegt dat de moeder het account heeft gedelete.

Vanaf hier: https://twitter.com/withinsyriablog/status/805482152016117760
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167106006
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 21:57 schreef vigen98 het volgende:
Dat account van dat meisje bestaat niet op Twitter. Haar moeder zou zijn opgepakt door het leger?

[ afbeelding ]

Laatste tweet vanaf haar account en nu bestaat het account niet meer.
Haar moeder heeft het account afgesloten wordt beweert.
WithinSyriaBlog twitterde op zondag 04-12-2016 om 20:55:56 @AlabedBana SAA got nothing to do with the shut down of @AlbabedBana account reageer retweet
WithinSyriaBlog twitterde op zondag 04-12-2016 om 21:07:29 @virupasan her mother reageer retweet
Incelfrikandel
  zondag 4 december 2016 @ 22:03:32 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167106065
Mja beter zitten ze in veilig gebied nu en stopt die propaganda...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167106120
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 22:00 schreef Szura het volgende:
Een paar uur geleden beweerde iemand dat SAA de gegevens van dat account had. Hij zegt dat de moeder het account heeft gedelete.

Vanaf hier: https://twitter.com/withinsyriablog/status/805482152016117760
Ik snap niet wat die Ivan en andere zeggen over evacueren en unblocken?
  zondag 4 december 2016 @ 22:06:46 #33
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167106166
quote:
1s.gif Op zondag 4 december 2016 22:05 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik snap niet wat die Ivan en andere zeggen over evacueren en unblocken?
Dat Bana-account bestond rond die tijd nog. 'Bana' had hun geblokkeerd zodat ze haar tweets niet konden zien.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167106171
Hopelijk is ze veilig idd en wordt zij en d'r familie niet afgeschoten o.i.d. Hoewel dat niet heel waarschijnlijk lijkt.
Incelfrikandel
  zondag 4 december 2016 @ 22:08:10 #35
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167106208
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 22:06 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Hopelijk is ze veilig idd en wordt zij en d'r familie niet afgeschoten o.i.d. Hoewel dat niet heel waarschijnlijk lijkt.
Vluchten uit rebellengebied kan je een lading kogels opleveren inderdaad...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167106252
quote:
15s.gif Op zondag 4 december 2016 22:08 schreef Szura het volgende:

[..]

Vluchten uit rebellengebied kan je een lading kogels opleveren inderdaad...
Dat bijvoorbeeld, of dat de Ba'ath weer eens wat uithaalt. Zijn er beiden niet vies van.
Incelfrikandel
pi_167106492
quote:
1s.gif Op zondag 4 december 2016 22:06 schreef Szura het volgende:

[..]

Dat Bana-account bestond rond die tijd nog. 'Bana' had hun geblokkeerd zodat ze haar tweets niet konden zien.
Rond welke tijd? Vertel ff vanaf begin want weet alleen dat het een account is van iemand die niet het 8 jarige meisje is :+
pi_167108912
Het is een propaganda account van rebellen in de binnenstad, goh.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167109089
Why are the flames of Aleppo burning Turkey?

quote:
Turkey, which has made Aleppo the key to toppling Syrian President Bashar al-Assad’s regime, is gearing up for the worst-case scenario now that the armed opposition groups it has been supporting have suffered a series of setbacks.

The scenario that is emerging is that the defeated groups, which are supported by the West, Turkey and the Gulf states, are being pushed north to the Turkish border.

[...]

There are signs on the ground that signal the next phase: To the east and north of Aleppo are the 105th Republic Guards, Tiger Forces, Desert Falcons, Baath Battalion, National Defense Forces, the militia of the Syrian Socialist Nationalist Party and the Jerusalem Brigade set up by Palestinians. To the south of Aleppo, the Hezbollah al-Nujaba, Hezbollah and Iraqi Shiite militias can be seen preparing at Khan Tuman.

The goal of this plan appears to be, first, to clear out the rural Idlib terrain and reach the Shiite settlements of Fua and Kefraya, which are besieged by Jabhat Fatah al-Sham and its allies. Local sources think it is very likely that Hezbollah and Nujaba will launch an offensive from the south while the Syrian army and its allied militias simultaneously mount a major operation from the north. That will be the onset of Turkey’s nightmare scenario.

Ankara will either hold on firmly to the de facto buffer zone it created from the Kilis border to north of al-Bab and turn the rural terrain around Idlib into a safe zone for its allied groups, or they will allow the Syrian army to reach the Turkish border. In both cases, the Turkish border will heat up and Turkey will also have to deal with the jihadi heritage that could spill over the border.
http://www.al-monitor.com(...)t-case-scenario.html
pi_167109268
Ik hoop zo erg dat al die jihadis naar Turkije gaan.
pi_167110450
Turkije is overigens druk bezig met het Turkificeren van Jarablus en omgeving.
Turkmenen krijgen de macht en men is met de kolonisatie van Soennitische Turkmenen uit Tal Afar bezig.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167110534
quote:
Het was ook fucking dom van die rebellen om te blijven vechten toen Putin zich er mee ging bemoeien. Ze hadden beter kunnen onderhandelen toen ze nog een sterke positie hadden. Het enige wat ze nu kunnen kiezen is of ze een bom op hun hoofd krijgen of levenslang de gevangenis in gaan.
pi_167110728
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 01:13 schreef IPA35 het volgende:
Turkije is overigens druk bezig met het Turkificeren van Jarablus en omgeving.
Turkmenen krijgen de macht en men is met de kolonisatie van Soennitische Turkmenen uit Tal Afar bezig.
Zinloos. Uiteindelijk wanneer men klaar is in Aleppo en Idlib zijn deze gebieden aan de beurt.
pi_167110877
U.S. Syria Policy at Crossroads as Rebels Falter

quote:
Steep losses by antiregime rebels in Syria have scrambled U.S. policy calculations at a crucial moment in the country’s long-running war, with the election of Donald Trump already pointing to the possibility of a dramatic shift when he takes office in January.

Mr. Trump hasn't detailed his plans for Syria, but has outlined a likely break from the Obama administration, which has supplied small amounts of arms and funding to militias attempting to overthrow President Bashar al-Assad and has separately fought the Islamic State extremist group.

The recent gains by Mr. Assad’s forces have added impetus to calls among some of Mr. Trump’s closest advisers, as well as other top U.S. strategists, to cut back on support for the Syrian opposition. Some believe the war to oust Mr. Assad already has been lost and the U.S. should ally with Russia and possibly the Syrian government in an all-out assault on extremists.

“Show me a strategy right now that gets rid of Assad,” former House speaker Newt Gingrich, a close Trump adviser, said in an interview, suggesting no such strategy exists. “The Russians are for him and the Iranians are for him, and there’s no coalition of forces in the region that defeats him. So it starts with reality.”

Former U.S. Defense Secretary Robert Gates, who also has met with Mr. Trump, said in an interview that it is unlikely Americans would support the kind of military commitment needed to unseat Mr. Assad. “I think we have to begin by being realistic,” he said. “Assad is going to remain in power, and the Russians are committed to that.”
http://www.wsj.com/articl(...)ls-falter-1480887043
pi_167110890
quote:
_O- _O- _O-

Takbirrrrrr
  maandag 5 december 2016 @ 06:44:17 #47
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167111014
Iemand dit opgepikt?

http://www.al-monitor.com(...)77&__hsfp=3163592092

Het congres heeft Trump toestemming gegeven Manpads te leveren aan "rebellen" en hoopt hem dus die kant op te bewegen. Engeland heeft flink zitten pushen daarin. Ook dit bericht:

https://www.almasdarnews.(...)hadists-east-aleppo/

McCain:

quote:
The rebels "are being slaughtered as we speak. A genocide is taking place. It's a black mark on American history," McCain told Al-Monitor when asked about the MANPAD provision. "I think [Trump] is going to listen to the people he appoints as secretary of defense and secretary of state."
:')
  maandag 5 december 2016 @ 06:54:02 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167111036
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 01:13 schreef IPA35 het volgende:
Turkije is overigens druk bezig met het Turkificeren van Jarablus en omgeving.
Turkmenen krijgen de macht en men is met de kolonisatie van Soennitische Turkmenen uit Tal Afar bezig.
Volgens iemand op Twitter hebben ze Jarabulus zelfs aangesloten op hun grid:

melisaraimmo twitterde op vrijdag 02-12-2016 om 09:33:31 When#Turkey connect #Jarabulus to his own electrical network,aim is to respect #Syrian territorial integrity?JOKE! https://t.co/AQGp8yk2ja reageer retweet
pi_167111135
quote:
1s.gif Op zondag 4 december 2016 20:11 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Inderdaad als je de drone beelden ziet zie je dat gebouwen verlaten zijn en er wel beschadingen zijn, maar ze staan nog grotendeels overeind en de wegenstructuur ligt er ook nog. Ik ben wel benieuwd wat er van het oude gedeelte zoals de souk et cetera nog over is. Vrij weinig vrees ik.
Je zult toch alles uit de kast moeten halen om je vijand te verslaan. Ik vrees ook het ergste voor het oude centrum maar helaas anders gaan ze nooit weg.

Je moet geen Afghanistan krijgen waar westerse troepen rekening moesten houden met de gebouwen, burgers, gewassen, dieren, flora en fauna ect. Zo kun je geen oorlog winnen.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_167112099
Westerse leugens!
LinaArabii twitterde op zondag 04-12-2016 om 21:02:30 Civilians at the IDP camp in govt-held Jibrin tell CNN rebels shot at them as they tried to flee.… https://t.co/w0GoSvXdyK reageer retweet
LinaArabii twitterde op maandag 05-12-2016 om 04:42:29 Photo is aftermath of Israeli bombing of Lebanon in 2006. You tried, @hadialbahra. https://t.co/DgLn4wUI4L https://t.co/pYRy9HWAw6 reageer retweet
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_167115012
Nog een Russische gevechtsvliegtuig (Su-33) gecrashed in de Middellandse Zee, tijdens het landen op de Kuznetsov vliegdekschip

Dat de Russen, in vergelijking met de Amerikanen, hier nog niet goed in zijn is een understatement.
pi_167115049
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 12:05 schreef Stabiel het volgende:
Nog een Russische gevechtsvliegtuig (Su-33) gecrashed in de Middellandse Zee, tijdens het landen op de Kuznetsov vliegdekschip

Dat de Russen, in vergelijking met de Amerikanen, hier nog niet goed in zijn is een understatement.
if you wanna make an omelet...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167115361
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 06:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Volgens iemand op Twitter hebben ze Jarabulus zelfs aangesloten op hun grid:

melisaraimmo twitterde op vrijdag 02-12-2016 om 09:33:31 When#Turkey connect #Jarabulus to his own electrical network,aim is to respect #Syrian territorial integrity?JOKE! https://t.co/AQGp8yk2ja reageer retweet
dit was al met het offer feest een paar maanden terug meen ik.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167115428
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 06:44 schreef Richestorags het volgende:
Iemand dit opgepikt?

http://www.al-monitor.com(...)77&__hsfp=3163592092

Het congres heeft Trump toestemming gegeven Manpads te leveren aan "rebellen" en hoopt hem dus die kant op te bewegen. Engeland heeft flink zitten pushen daarin. Ook dit bericht:

https://www.almasdarnews.(...)hadists-east-aleppo/
that escalated quickly...

trump toch geen zegen voor assad (iran/ruslan) dus? en dan te bedenken dat de assadisten hier zaten te juichen voor trump tijdens de verkiezingen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167115448
quote:
10s.gif Op maandag 5 december 2016 12:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

that escalated quickly...

trump toch geen zegen voor assad (iran/ruslan) dus? en dan te bedenken dat de assadisten hier zaten te juichen voor trump tijdens de verkiezingen :P
Want het Amerikaanse Congress = Trump?
pi_167115538
quote:
1s.gif Op maandag 5 december 2016 12:24 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Want het Amerikaanse Congress = Trump?
congres en senaat is meerderheid republikeins dus trump moet matties worden met de republikeinen om shit gedaan te krijgen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167115608
quote:
10s.gif Op maandag 5 december 2016 12:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

congres en senaat is meerderheid republikeins dus trump moet matties worden met de republikeinen om shit gedaan te krijgen.
Je praat poep.
pi_167115682
quote:
1s.gif Op maandag 5 december 2016 12:31 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Je praat poep.
bedankt voor de verlichting...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 5 december 2016 @ 12:49:20 #59
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167115982
quote:
10s.gif Op maandag 5 december 2016 12:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

that escalated quickly...

trump toch geen zegen voor assad (iran/ruslan) dus? en dan te bedenken dat de assadisten hier zaten te juichen voor trump tijdens de verkiezingen :P
Wel, het congres heeft besloten en niet Trump. Maar ze hopen hem een richting in te duwen. Hij kan natuurlijk soms anders besluiten maar dan moet hij wel op andere policy terreinen hen honoreren. De vraag is dan welke prioriteit Syrië heeft en of hij daarvoor een breuk met het congres riskeert. Ik denk dat we dat antwoord al kunnen raden...

Overigens blijft het volstrekt krankzinnig om AA wapens aan Jihadisten te leveren. Het is wachten op het eerste vliegtuig dat wordt neergeschoten en dan stonden we erbij en keken we ernaar.
pi_167116330
Een rebellen counter-offensief @ de Myassar district volgens de berichten.
pi_167116341
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 13:04 schreef Stabiel het volgende:
Een rebellen counter-offensief @ de Myassar district volgens de berichten.
Een wanhopige poging.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_167116403
Rebellen sluiten een terugtrekking, staakt-het-vuren of reconciliatie met de regering in Aleppo uit:

https://twitter.com/AFP/status/805744527478812672

Mooi. Complete annihilatie willen we zien dan.
pi_167116879
Zolang Amerika zich blijft bemoeien met Syrië en het hele midden oosten, blijft het oorlog. Na al die jaren weten ze nog steeds niet hoe ze het daar moeten aanpakken..
  maandag 5 december 2016 @ 14:12:48 #64
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_167117893
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 13:31 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Zolang Amerika zich blijft bemoeien met Syrië en het hele midden oosten, blijft het oorlog. Na al die jaren weten ze nog steeds niet hoe ze het daar moeten aanpakken..
Daarom lijkt me het ook allemaal geplanned.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_167118606
quote:
1s.gif Op maandag 5 december 2016 12:49 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wel, het congres heeft besloten en niet Trump. Maar ze hopen hem een richting in te duwen. Hij kan natuurlijk soms anders besluiten maar dan moet hij wel op andere policy terreinen hen honoreren. De vraag is dan welke prioriteit Syrië heeft en of hij daarvoor een breuk met het congres riskeert. Ik denk dat we dat antwoord al kunnen raden...

Overigens blijft het volstrekt krankzinnig om AA wapens aan Jihadisten te leveren. Het is wachten op het eerste vliegtuig dat wordt neergeschoten en dan stonden we erbij en keken we ernaar.
onnavolgbare intern politieke spelletjes over de rug van een internationale conflict, een beetje net als dat oekraine referendum hier, wat feitelijk helemaal niet over dat verdrag ging, maar een anti europa referendum was.
zo kunnen (kleine) nationale kwesties enorme internationale consequenties hebben, global village anno 2016.

vwb syrie beleid, moet het uiteraard blijken hoe of wat, maar hij heeft aardig wat haviken geplaatst in zijn kabinet, wat een voorteken zou kunnen zijn voor een agressief internationale beleid. maar we gaan het zien uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 5 december 2016 @ 14:48:18 #67
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167118787
quote:
10s.gif Op maandag 5 december 2016 14:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

onnavolgbare intern politieke spelletjes over de rug van een internationale conflict, een beetje net als dat oekraine referendum hier, wat feitelijk helemaal niet over dat verdrag ging, maar een anti europa referendum was.
zo kunnen (kleine) nationale kwesties enorme internationale consequenties hebben, global village anno 2016.

vwb syrie beleid, moet het uiteraard blijken hoe of wat, maar hij heeft aardig wat haviken geplaatst in zijn kabinet, wat een voorteken zou kunnen zijn voor een agressief internationale beleid. maar we gaan het zien uiteraard.
Klopt, precies wat ik eerder al aankaartte mbt het gejuich om de Syrië-standpunten die Trump in de campagne innam. Maar goed, de Secretary of State is bijvoorbeeld nog steeds niet ingevuld.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167118914
Geen goed teken idd. Het is te hopen dat de Trump-administratie zich gaat inzetten voor een vredesdeal en niet voor een volledige overwinning van de rebellen of Assad.
Incelfrikandel
  maandag 5 december 2016 @ 14:58:16 #69
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167119026
Terroristen in Aleppo hebben een mobiel ziekenhuis van de Russen bestookt en vernietigd, met enkele doden tot gevolg. Zou er internationaal nu ook zo'n grote verontwaardiging zijn?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167119084
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 14:53 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Geen goed teken idd. Het is te hopen dat de Trump-administratie zich gaat inzetten voor een vredesdeal en niet voor een volledige overwinning van de rebellen of Assad.
assad verzwakken en hem dwingen tot een settlement was altijd al de inzet van de VS geweest. ze hebben de rebellen nooit genoeg wapens gegeven om assad ook daadwerkelijk te laten vallen. het was vooral pappen en nathouden en hopen dat assad zou zwichten, maar de russen en iran hebben gewoon hun inzet verhoogd en obama durfde de stakes niet verder op te drijven.

wat zou die vredesdeal eruit moeten zien dan? en denk je dat assad zit te wachten op een vredesdeal?

ter herinnering, toen de russen in september vorig jaar hun campagne startten waren assads woorden: "we gaan het gehele land terug claimen".

nu kan hij dat zelf niet doen uiteraard, maar de russen en de iraniers zouden het wel kunnen voor hem, als ze dat zouden willen. hoewel we dan misschien wel weer 5 jaar later in het conflict zitten is het zeker mogelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167119503
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 14:58 schreef Szura het volgende:
Terroristen in Aleppo hebben een mobiel ziekenhuis van de Russen bestookt en vernietigd, met enkele doden tot gevolg. Zou er internationaal nu ook zo'n grote verontwaardiging zijn?
gevalletje what goes around comes around?

zal overigens in absolute aantallen een enkele keer voorgekomen zijn itt de structurele bombardementen van het regime en de russen op ziekenhuizen in gebieden die ze niet hebben onderworpen.

een mensen leven is een mensen leven, zou je moeten zeggen, als je politiek correct wilt zijn, maar uiteraard is dat niet de realiteit waarin we leven, een mensenleven van het "team" waar jij achter staat is feitelijk veel meer waard dan een mensenleven van het "team" van de tegenstander.
en de russen verdienen weinig empathie van mij als je kijkt naar hun track record van totale minachting voor wat dan ook wat hun belang niet dient. met imo als dieptepunt, dat hulpkonvooi naar aleppo dat na heel veel internationale inspanning voor het oog van de internationale gemeenschap door hen werd gebombardeerd. en dan stel jij de "vraag": "Zou er internationaal nu ook zo'n grote verontwaardiging zijn?"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 5 december 2016 @ 15:24:22 #72
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167119598
quote:
10s.gif Op maandag 5 december 2016 15:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

gevalletje what goes around comes around?

zal overigens in absolute aantallen een enkele keer voorgekomen zijn itt de structurele bombardementen van het regime en de russen op ziekenhuizen in gebieden die ze niet hebben onderworpen.

een mensen leven is een mensen leven, zou je moeten zeggen, als je politiek correct wilt zijn, maar uiteraard is dat niet de realiteit waarin we leven, een mensenleven van het "team" waar jij achter staat is feitelijk veel meer waard dan een mensenleven van het "team" van de tegenstander.
en de russen verdienen weinig empathie van mij als je kijkt naar hun track record van totale minachting voor wat dan ook wat hun belang niet dient. met imo als dieptepunt, dat hulpkonvooi naar aleppo dat na heel veel internationale inspanning voor het oog van de internationale gemeenschap door hen werd gebombardeerd. en dan stel jij de "vraag": "Zou er internationaal nu ook zo'n grote verontwaardiging zijn?"
Zoals je weet heb ik al die praktijken direct veroordeeld, het zijn ongeoorloofde doelen, ook in zo'n smerige oorlog als deze.

Wat me echter tegenstaat is dat dergelijke bombardementen vooraan in het nieuws komen en internationaal veroordeeld worden, terwijl het bij de net zo walgelijke beschietingen van de 'rebellen' vaak stil blijft. Dat zou niet zo moeten zijn...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167119653
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 01:13 schreef IPA35 het volgende:
Turkije is overigens druk bezig met het Turkificeren van Jarablus en omgeving.
Turkmenen krijgen de macht en men is met de kolonisatie van Soennitische Turkmenen uit Tal Afar bezig.
Zo hoort het :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_167119669
EU biedt geld aan Syrie om de rebellen aan de macht te houden. Brussel politici hebben hun realiteitszin verloren, corrupt lobby zooitje.

http://www.thetimes.co.uk(...)peace-deal-w8shn8rjx
pi_167119802
quote:
14s.gif Op maandag 5 december 2016 15:27 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Zo hoort het :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nu nog de 20mln Koerden Turkificeren en we kunnen van een succes spreken.
pi_167120045
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 13:31 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Zolang Amerika zich blijft bemoeien met Syrië en het hele midden oosten, blijft het oorlog. Na al die jaren weten ze nog steeds niet hoe ze het daar moeten aanpakken..
Zolang de Turken er ook zich mee bemoeien zal het uitmonden tot grote genocides.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_167123357
MIG29_ twitterde op maandag 05-12-2016 om 12:32:19 ???? ?????? ?? ?????? ? ???????? ? ????? ???????? ??????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????? ???????? ??????? ??? ???? ????? reageer retweet
All points in Mysser, Jazmati, and others in Eastern Aleppo are under SAA control, and it's all lies that rebels attacked SAA points.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  maandag 5 december 2016 @ 19:08:03 #78
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167124724
'Bana' is weer terug :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167124776
Ik vind het altijd uberhaupt raar dat ze internet hebben daar, dat moet je toch wel plat kunnen leggen :? Zelfde als in Mosul en Raqqa enzo.
pi_167124794
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 12:05 schreef Stabiel het volgende:
Nog een Russische gevechtsvliegtuig (Su-33) gecrashed in de Middellandse Zee, tijdens het landen op de Kuznetsov vliegdekschip

Dat de Russen, in vergelijking met de Amerikanen, hier nog niet goed in zijn is een understatement.
Het voordeel voor Rusland is dat als er 1 overboord flikkert er gewoon min of meer gratis een nieuwe kan worden gefabriceerd aangezien het in Rusland zelf wordt geproduceerd wat betekent dat de industrie daardoor blijft draaien en de werkgelegenheid blijft bestaan.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167124946
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 19:11 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Het voordeel voor Rusland is dat als er 1 overboord flikkert er gewoon min of meer gratis een nieuwe kan worden gefabriceerd aangezien het in Rusland zelf wordt geproduceerd wat betekent dat de industrie daardoor blijft draaien en de werkgelegenheid blijft bestaan.
Iets zelf produceren =/= gratis.
pi_167126195
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 19:17 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Iets zelf produceren =/= gratis.
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 19:11 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Het voordeel voor Rusland is dat als er 1 overboord flikkert er gewoon min of meer gratis een nieuwe kan worden gefabriceerd aangezien het in Rusland zelf wordt geproduceerd wat betekent dat de industrie daardoor blijft draaien en de werkgelegenheid blijft bestaan.
Vergelijk het met het doen van een investering in de infrastructuur, als je het binnenlands aanbesteedt dan zal vrijwel alle economische activiteit die daar uit voortkomt voornamelijk de eigen economie stuwen.
Landen die niet zelf produceren, moeten het aankopen wat alleen maar middelen kost zonder dat het economische activiteit oplevert.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167126418
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 19:56 schreef chroestjov het volgende:

[..]


[..]

Vergelijk het met het doen van een investering in de infrastructuur, als je het binnenlands aanbesteedt dan zal vrijwel alle economische activiteit die daar uit voortkomt voornamelijk de eigen economie stuwen.
Landen die niet zelf produceren, moeten het aankopen wat alleen maar middelen kost zonder dat het economische activiteit oplevert.
Ik begrijp wat je bedoelt maar dat maakt het nog niet gratis of goedkoop. Een vliegtuig is namelijk geen economische investering.
pi_167126865
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 19:11 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Het voordeel voor Rusland is dat als er 1 overboord flikkert er gewoon min of meer gratis een nieuwe kan worden gefabriceerd aangezien het in Rusland zelf wordt geproduceerd wat betekent dat de industrie daardoor blijft draaien en de werkgelegenheid blijft bestaan.
gevalletje elk nadeel heb zn voordeel? :')
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 5 december 2016 @ 20:16:46 #85
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_167126940
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 19:56 schreef chroestjov het volgende:

[..]


[..]

Vergelijk het met het doen van een investering in de infrastructuur, als je het binnenlands aanbesteedt dan zal vrijwel alle economische activiteit die daar uit voortkomt voornamelijk de eigen economie stuwen.
Landen die niet zelf produceren, moeten het aankopen wat alleen maar middelen kost zonder dat het economische activiteit oplevert.
Zie hier de reden waarom veel Amerikanen het prima vinden dat er zoveel geïnvesteerd wordt in defensie.

Goed, het verdwijnt in de verkeerde zakken, maar levert ook werkgelegenheid op.


En 'murrica natuurlijk, dat ook.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_167130956
mooi, Rusland EN China hebben gezamelijk de nieuwe Syrie resolutie geveroed!

http://www.nu.nl/syrie/43(...)-bestand-aleppo.html
pi_167131120
Sheikh Saeid wordt weer aangevallen door pro-regeringstroepen.
pi_167133129
quote:
1s.gif Op maandag 5 december 2016 21:59 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
mooi, Rusland EN China hebben gezamelijk de nieuwe Syrie resolutie geveroed!

http://www.nu.nl/syrie/43(...)-bestand-aleppo.html
Aan de ene kant mooi dat de oorlog nu snel kan stoppen. Aan de andere kant een gigantisch groot risico, omdat het een nog groter bloedbad kan worden onder de bevolking.
pi_167135903
quote:
1s.gif Op maandag 5 december 2016 20:14 schreef no1uknow het volgende:

[..]

gevalletje elk nadeel heb zn voordeel? :')
Ja, daar komt het wel op neer.

quote:
1s.gif Op maandag 5 december 2016 20:02 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik begrijp wat je bedoelt maar dat maakt het nog niet gratis of goedkoop. Een vliegtuig is namelijk geen economische investering.
Russische vliegtuigen zijn al relatief goedkoop om te produceren en wanneer je het dan ook nog eens voor jezelf kan produceren met alle bijkomende voordelen van binnenlandse aanbestedingen dan kost het maar een fractie van wat het zou kosten voor andere landen. Daarnaast is het wel degelijk een economische investering, er zijn veel landen die ze kopen en zouden willen kopen (belangrijk exportproduct) en ze dragen en gooien in Rusland gefabriceerde bommen (nog meer werkgelegenheid) en daarnaast worden ze ingezet om de internationale belangen van Rusland te dienen dus als je het mij vraagt, is het voor Rusland een behoorlijk goede economische investering.

quote:
1s.gif Op maandag 5 december 2016 20:16 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Zie hier de reden waarom veel Amerikanen het prima vinden dat er zoveel geïnvesteerd wordt in defensie.

Goed, het verdwijnt in de verkeerde zakken, maar levert ook werkgelegenheid op.

En 'murrica natuurlijk, dat ook.
Rusland en de USA hebben wel een redelijk unieke positie wat betreft het aan kunnen wenden van de eigen oorlogsindustrie voor de creatie van economische groei maar voor Israël, Frankrijk, Oekraïne en China geldt dat (in mindere mate) ook wel.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  dinsdag 6 december 2016 @ 05:10:17 #90
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_167135928
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 19:10 schreef BEFEM het volgende:
Ik vind het altijd uberhaupt raar dat ze internet hebben daar, dat moet je toch wel plat kunnen leggen :? Zelfde als in Mosul en Raqqa enzo.
Ik weet het niet 100% zeker maar volgens mij kan je tweets ook sms-en naar je account.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  dinsdag 6 december 2016 @ 07:28:12 #91
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167136114
quote:
14s.gif Op maandag 5 december 2016 15:27 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Zo hoort het :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
75 jaar geleden heette zo'n actie gewoon nog de anschluss. Maar goed, er zijn natuurlijk meer overeenkomsten tussen Erdolf en Adolf.
  dinsdag 6 december 2016 @ 07:46:30 #92
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167136192
Nicco_Paganini twitterde op dinsdag 06-12-2016 om 05:13:40 #BanaAlabed is dead! She ended her life on a martyrdom operation, in which she detonated her explosive belt. May #Allah accept her.#Aleppo reageer retweet
  dinsdag 6 december 2016 @ 07:56:53 #93
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_167136249
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 23:04 schreef Nintex het volgende:

[..]

Aan de ene kant mooi dat de oorlog nu snel kan stoppen. Aan de andere kant een gigantisch groot risico, omdat het een nog groter bloedbad kan worden onder de bevolking.
Ok misschien een domme vraag maar waarom trekken die mensen niet die stad uit?
Of worden ze gedwongen om te blijven?
  dinsdag 6 december 2016 @ 07:57:44 #94
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_167136253
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 07:46 schreef Richestorags het volgende:
Nicco_Paganini twitterde op dinsdag 06-12-2016 om 05:13:40 #BanaAlabed is dead! She ended her life on a martyrdom operation, in which she detonated her explosive belt. May #Allah accept her.#Aleppo reageer retweet
Een 7 jarige die dit doet?
Geloof je het zelf?
  dinsdag 6 december 2016 @ 07:59:53 #95
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167136266
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 07:57 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Een 7 jarige die dit doet?
Geloof je het zelf?
Zo goed als niet nee. Maar los daarvan zou ze wel dood kunnen zijn, alleen niet op die manier.
  dinsdag 6 december 2016 @ 08:02:57 #96
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_167136285
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 07:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zo goed als niet nee. Maar los daarvan zou ze wel dood kunnen zijn, alleen niet op die manier.
Ja de USA kan trots op zichzelf zijn dat ze die "rebellen" flink hebben bewapend.
Wederom een land in puin!
  dinsdag 6 december 2016 @ 10:02:34 #97
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167137629
Al die jokers die nu een parodie-account maken van 'Bana' mogen ook optyfen wat mij betreft.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167140520
Al-Shaer in het uiterste noord-oosten van de pocket is gevallen volgens de nieuwste reports.

[ Bericht 1% gewijzigd door HexHunter op 06-12-2016 12:49:53 ]
NEE!
pi_167141467
WithinSyriaBlog twitterde op dinsdag 06-12-2016 om 13:03:51 SAA captured a group of Al-Nusra fighters in Al Sha'ar neighborhood according to @khalediskef reageer retweet
  dinsdag 6 december 2016 @ 16:08:06 #100
365082 IPA35
Patriarch
pi_167145532


Blijkbaar gepakt.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 6 december 2016 @ 16:20:34 #101
365082 IPA35
Patriarch
pi_167145800
Blijkbaar ook de eerste YAK-130's geleverd aan SyAAF.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 6 december 2016 @ 16:27:03 #102
365082 IPA35
Patriarch
pi_167145944
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 6 december 2016 @ 16:28:18 #103
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167145975
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 16:20 schreef IPA35 het volgende:
Blijkbaar ook de eerste YAK-130's geleverd aan SyAAF.
Vraag me altijd af: krijgen ze dat spul gewoon of moet er betaald worden (evt met korting). Zo'n ding kost zeker 15 miljoen lees ik en qua inkomsten zal de begroting er in Syrië niet al te rooskleurig uitzien.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 6 december 2016 @ 16:29:08 #104
365082 IPA35
Patriarch
pi_167145996
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 december 2016 16:28 schreef Szura het volgende:

[..]

Vraag me altijd af: krijgen ze dat spul gewoon of moet er betaald worden (evt met korting). Zo'n ding kost zeker 15 miljoen lees ik en qua inkomsten zal de begroting er in Syrië niet al te rooskleurig uitzien.
Order van voor de oorlog... Wellicht al betaald?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 6 december 2016 @ 16:31:15 #105
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167146050
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 16:29 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Order van voor de oorlog... Wellicht al betaald?
OK in dit geval, maar er zijn ook ladingen aan tanks geleverd.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 6 december 2016 @ 16:32:01 #106
365082 IPA35
Patriarch
pi_167146068
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 december 2016 16:31 schreef Szura het volgende:

[..]

OK in dit geval, maar er zijn ook ladingen aan tanks geleverd.
Rusland probeert de Ba'ath niet aan de macht te houden vanwege wapen sales...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167146111
Heerlijk dat het nu zo snel gaat in Aleppo, wat mij opvalt is wanneer Assad treinwinst maakt, dat de EU en Amerika een wapenstilstand willen inlassen..
  dinsdag 6 december 2016 @ 16:36:37 #108
365082 IPA35
Patriarch
pi_167146164
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 16:33 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Heerlijk dat het nu zo snel gaat in Aleppo, wat mij opvalt is wanneer Assad treinwinst maakt, dat de EU en Amerika een wapenstilstand willen inlassen..
Nu kunnen de EU/USA stof happen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 6 december 2016 @ 17:22:44 #109
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167147133
Halab *O* *O*
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167147703


wat zou hier van waar zijn
pi_167147929
Over mooie westerse propaganda gesproken:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 6 december 2016 @ 18:15:04 #112
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167148409
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167148496
quote:
Het Internationale airport valt als ik het goed heb nu buiten het artilleriebereik van de rebellen. Redelijk significant.
pi_167148559
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 december 2016 18:19 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Het Internationale airport valt als ik het goed heb nu buiten het artilleriebereik van de rebellen. Redelijk significant.
Neem aan dat die niet operationeel is dus maakt niet zoveel uit lijkt mij?
pi_167148676
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 december 2016 18:22 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Neem aan dat die niet operationeel is dus maakt niet zoveel uit lijkt mij?
Ik meende te herinneren dat de leider van een Iraaks-sjiitisch militiegroep recentelijk nog arriveerde op de airport. Geen idee in hoeverre het nog helemaal operationeel is.
pi_167149758
Steeds meer goed nieuws. Nice.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_167149791
quote:
2s.gif Op dinsdag 6 december 2016 17:42 schreef no1uknow het volgende:
[ afbeelding ]

wat zou hier van waar zijn
Zou mooi zijn als het waar is.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_167150404
Geen Amerikaanse steun meer voor rebellen dankzij de verkiezing van Trump anders had Obama nu de druk opgevoerd om Hillary's no-fly zone in te leiden.
pi_167151324
quote:
10s.gif Op maandag 5 december 2016 15:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

assad verzwakken en hem dwingen tot een settlement was altijd al de inzet van de VS geweest. ze hebben de rebellen nooit genoeg wapens gegeven om assad ook daadwerkelijk te laten vallen. het was vooral pappen en nathouden en hopen dat assad zou zwichten, maar de russen en iran hebben gewoon hun inzet verhoogd en obama durfde de stakes niet verder op te drijven.
klopt.

quote:
wat zou die vredesdeal eruit moeten zien dan? en denk je dat assad zit te wachten op een vredesdeal?

ter herinnering, toen de russen in september vorig jaar hun campagne startten waren assads woorden: "we gaan het gehele land terug claimen".
Assad wil geen vrede nee, zelfs niet met de YPG. Dat heeft hij al verscheidene keren laten zien. Met Assad aan de macht is er geen verbetering mogelijk, maar hij nu verworden tot de zoveelste warlord in dit conflict, uiteindelijk gaan Rusland en Iran hierover beslissen.

quote:
nu kan hij dat zelf niet doen uiteraard, maar de russen en de iraniers zouden het wel kunnen voor hem, als ze dat zouden willen. hoewel we dan misschien wel weer 5 jaar later in het conflict zitten is het zeker mogelijk.
Ik denk niet dat Iran en Rusland op een pyrrusoverwinning zitten te wachten.
Incelfrikandel
  dinsdag 6 december 2016 @ 19:58:48 #120
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167151632
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 6 december 2016 @ 21:58:27 #121
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167155482
Zie nu meerdere tweets over massale overgaves in Aleppo, nog onbevestigd.

Toetoetoet, laat de groene bussen maar komen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167156321
Aleppo is over. Binnen een paar weken nog wel wow.
NEE!
  dinsdag 6 december 2016 @ 22:18:39 #123
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167156329
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 6 december 2016 @ 22:30:51 #124
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167156896
Alles ten noorden van de citadel zou zijn gevallen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 6 december 2016 @ 22:31:35 #125
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_167156922
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 23:04 schreef Nintex het volgende:

[..]

Aan de ene kant mooi dat de oorlog nu snel kan stoppen. Aan de andere kant een gigantisch groot risico, omdat het een nog groter bloedbad kan worden onder de bevolking.
Hoe sneller het afgelopen is, hoe minder slachtoffers. Elke vertraging dmv staakt get vuren, of zogenaamde humaniteire hulp zal uiteindelijk alleen maar leiden tot meer ellende. Als aleppo is gezuiverd van terroristen , dan kan het gewone leven weer starten. Kijk ook in andere syrische steden die weer in handen zijn van de Syrische overheid, het gaat nu de goede kant op. Er zal echter veel nodig zijn het land weer op te bouwen, ben benieuwd of de Amerikanen Syrie gaan ondersteunen het land weer op te bouwen.
  dinsdag 6 december 2016 @ 22:33:00 #126
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167156987
Feest in Aleppo!!

halabtweets twitterde op dinsdag 06-12-2016 om 22:21:13 We will either have an epic battle in Bustan AlQasr, Kallaseh, Sukkari or they fuckers will ask to be let out. reageer retweet
halabtweets twitterde op dinsdag 06-12-2016 om 22:08:05 Our people celebrating with gunshots, rallies, patriotic songs!!! Tomorrow we'll plant the glorious flag all over the city reageer retweet
watanisy twitterde op dinsdag 06-12-2016 om 22:25:24 @watanisy Militants withdrawing to Sukkari - Fardos - Salheen reageer retweet
watanisy twitterde op dinsdag 06-12-2016 om 22:26:40 @watanisy (militants in north of castle withdrawing) reageer retweet
TheArabSource twitterde op dinsdag 06-12-2016 om 22:24:38 Jihadists rebels surrender almost all of east #Aleppo https://t.co/yesvkksGR8 #Syria reageer retweet
TheArabSource twitterde op dinsdag 06-12-2016 om 22:22:27 Syrian Army liberates Qadi Askar district as rebel defenses buckle in #Aleppo city https://t.co/1GtrJz3dZW reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 6 december 2016 @ 23:06:41 #127
365082 IPA35
Patriarch
pi_167158264
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2016 22:30 schreef Szura het volgende:
Alles ten noorden van de citadel zou zijn gevallen
Veel strijders die zich overgeven i.p.v. terugtrekken naar het zuiden. Dit is dus een nog veel zuurdere nederlaag.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167159873
Ommayaden Moskee ingenomen ook.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167160224
L0gg0l twitterde op woensdag 07-12-2016 om 00:28:42 SYRIAN ARMY TAKES BACK CONTROL OF ALEPPO'S OLD CITY, AIRPORT AS REBELS RETREAT -- LOCAL SOURCES reageer retweet
Het komt nu ook bij de Russen binnen het nieuws.
  woensdag 7 december 2016 @ 00:31:41 #130
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167160243
Waarom staat daar 'airport' bij :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167160618
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 00:31 schreef Szura het volgende:
Waarom staat daar 'airport' bij :').
Omdat vandaag Sheikh Lutfi en Marjeh ingenomen zijn. Vliegveld gaat binnenkort weer open zeggen ze.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167160811
Iranian-made unmanned drone involved in attack on Turkish soldiers in Syria

quote:
An Iranian-made unmanned drone was used in an attack on a Turkish military camp in northern Syria on Nov. 24, killing four soldiers, a senior Turkish official has told the Hürriyet Daily News.

Turkey identified the drone as Iranian-made, but it was still not identified whether Hezbollah, the Quds Force or another Shiite militia group in Syria had used it, said the official, who spoke on anonymity.

FM Mevlüt Çavuşoğlu, accompanied by National Intelligence Agency (MİT) Chief Hakan Fidan, paid a surprise visit to Tehran early on Nov. 26, where the Turkish delegation discussed “issues regarding ISIL and counter-terrorism” with Iran and also raised the issue that their findings on the attack on Turkish soldiers in Syria indicated that an Iranian-made unmanned drone was used, the official also said.

[...]

In a phone call between President Recep Tayyip Erdoğan and Russian President Vladimir Putin on Nov. 26, the second conversation between the two leaders in 26 hours, Russian sources told the Hürriyet Daily News that “both parties have reached a consensus that the attack was carried out by an unmanned drone.”

Moscow informed Ankara that the drone did not belong to them, and the Syrian Army did not possess such an aircraft. The U.S.-led coalition forces also informed Moscow that the drone did not belong to them either, sources added.
http://www.hurriyetdailyn(...)106965&NewsCatID=352
pi_167161123
Op wikipedia heeft men het logo van FSA al meermaals aangepast:

Nog een versie:

https://en.wikipedia.org/(...)Army&oldid=753400955
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
  woensdag 7 december 2016 @ 06:59:02 #134
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167161306
abdulwahab2070 twitterde op woensdag 07-12-2016 om 06:57:31 الأحياء المحاصرة في مدينة #حلب الآنmap war now #Aleppoالخريطة المباشرة (Google Map) : https://t.co/OZshfE7Dho… https://t.co/MB16C4hCB5 reageer retweet
https://www.google.com/ma(...).18130002249973&z=13

Steeds kleinere pocket :')

:7

[ Bericht 8% gewijzigd door Richestorags op 07-12-2016 07:04:18 ]
pi_167163673
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 00:10 schreef IPA35 het volgende:
Ommayaden Moskee ingenomen ook.
Erdogan wilde in die van Damascus gaan bidden, maar nu krijgt hij niet eens de kans om in Aleppo te gaan bidden. Wellicht dat hij voor een visum in aanmerking komt.
pi_167165168
pi_167165265
quote:
The Aleppo airport is refurbished and will be ready tomorrow to receive commercial flights from all of Syria.
https://twitter.com/EjmAlrai/status/806463642107596800
pi_167165312
quote:
BREAKING: Syrian rebels in Aleppo call for immediate five-day ceasefire to allow civilians to leave
https://twitter.com/Conflicts/status/806454541201866752
pi_167165377
US strikes on Syrian troops: Report data contradicts 'mistake' claims

quote:
The summary report on an investigation into US and allied air strikes on Syrian government troops has revealed irregularities in decision-making consistent with a deliberate targeting of Syrian forces.

The report, released by US Central Command on 29 November, shows that senior US Air Force officers at the Combined Air Operations Center (CAOC) at al-Udeid Airbase in Qatar, who were responsible for the decision to carry out the September airstrike at Deir Ezzor:

▪ misled the Russians about where the US intended to strike so Russia could not warn that it was targeting Syrian troops
▪ ignored information and intelligence analysis warning that the positions to be struck were Syrian government rather than Islamic State
▪ shifted abruptly from a deliberate targeting process to an immediate strike in violation of normal Air Force procedures
http://www.middleeasteye.(...)ke-claims-1291258286
  woensdag 7 december 2016 @ 12:55:48 #140
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167165434
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167165542
quote:
1s.gif Op woensdag 7 december 2016 12:55 schreef Szura het volgende:

[..]

Ja hoor :')
Idd "ja hoor". :') SAA heeft dit ook al een aantal keren voorgesteld maar toen mochten de burgers van de rebellen de stad niet verlaten.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 7 december 2016 @ 13:11:15 #142
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167165676
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 13:01 schreef HSG het volgende:

[..]

Idd "ja hoor". :') SAA heeft dit ook al een aantal keren voorgesteld maar toen mochten de burgers van de rebellen de stad niet verlaten.
Precies. En degenen die het wel probeerden kregen kogels in de rug.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167165693
Bab al-Nayrab is inmiddels ook ingenomen.
pi_167166213
quote:
14s.gif Op woensdag 7 december 2016 13:11 schreef Stabiel het volgende:
Bab al-Nayrab is inmiddels ook ingenomen.
Allahu akbar
pi_167166292
Elke dag zijn er nu vorderingen in Aleppo, en dat terwijl er maanden waren waar ze geen cm vooruit schoten.. Knap werk, tijdens kerstmis is heel Aleppo veroverd, en kunnen de bewoners weer hun stad op bouwen!
pi_167167243
SAA is niet meer te houden.

Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
pi_167168105
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 14:44 schreef Patrice_Consigny het volgende:
SAA is niet meer te houden.

[ afbeelding ]
Nog even en het is voorbij. Dit betekent straks een megaboost voor hun moraal.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_167168575
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 15:34 schreef HSG het volgende:

[..]

Nog even en het is voorbij. Dit betekent straks een megaboost voor hun moraal.
De kaarten zijn al oud op het moment dat je ze post.

Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
pi_167168637
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 16:04 schreef Patrice_Consigny het volgende:

[..]

De kaarten zijn al oud op het moment dat je ze post.

[ afbeelding ]
Het lijkt wel op de golfoorlog van 1990/1991. Voor je het wist was het front al 1.5 km opgeschoven.

Anyway ze geven zich ook massaal over.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 7 december 2016 @ 16:16:34 #150
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167168766
Cantlie is blijkbaar weer opgedoken in een video (levend)

En hij zit in Mosul
@Rita_Katz
3) Today’s release indicated as current, echoing yesterday’s reports by both news media and #ISIS’ Amaq about strikes on vital #Mosul bridge

[ Bericht 64% gewijzigd door Szura op 07-12-2016 16:28:57 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167169913
quote:
1s.gif Op woensdag 7 december 2016 16:16 schreef Szura het volgende:
Cantlie is blijkbaar weer opgedoken in een video (levend)

En hij zit in Mosul
@Rita_Katz
3) Today’s release indicated as current, echoing yesterday’s reports by both news media and #ISIS’ Amaq about strikes on vital #Mosul bridge
Wie is dat?
pi_167170617
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  woensdag 7 december 2016 @ 17:59:54 #153
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167170859
@EjmAlrai
Confirmed: 28700 the number of civilians who left until this hour from east #Aleppo/officials . Remaining number shld be 221.300 as per media
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167171811
quote:
1s.gif Op woensdag 7 december 2016 17:59 schreef Szura het volgende:
@EjmAlrai
Confirmed: 28700 the number of civilians who left until this hour from east #Aleppo/officials . Remaining number shld be 221.300 as per media
Volgens mij wordt er een beetje gegoocheld met de cijfers, het lijkt mij sterk dat er exact 250000 burgers aanwezig waren in Oost-Aleppo en dat er dan ook nog eens een exact overzicht bestaat van wie of wat zich waar bevindt.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167172036
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 18:46 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Volgens mij wordt er een beetje gegoocheld met de cijfers, het lijkt mij sterk dat er exact 250000 burgers aanwezig waren in Oost-Aleppo en dat er dan ook nog eens een exact overzicht bestaat van wie of wat zich waar bevindt.
Volgens de Rebellen is een kapotgeschoten Oost-Aleppo drukker bevolkt dan Hong-Kong.
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
  woensdag 7 december 2016 @ 19:02:30 #156
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167172141
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 18:46 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Volgens mij wordt er een beetje gegoocheld met de cijfers, het lijkt mij sterk dat er exact 250000 burgers aanwezig waren in Oost-Aleppo en dat er dan ook nog eens een exact overzicht bestaat van wie of wat zich waar bevindt.
Het is dan ook een troll-tweet richting figuren die het nog steeds over dat belachelijke aantal van :') 250.000 :') hebben.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167172205
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 18:57 schreef Patrice_Consigny het volgende:

[..]

Volgens de Rebellen is een kapotgeschoten Oost-Aleppo drukker bevolkt dan Hong-Kong.
Het lespakket ''Rekenen volgens Erdogan'' ging daar dan ook als warme broodjes over de toonbank.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  woensdag 7 december 2016 @ 19:38:42 #158
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167172920
PetoLucem twitterde op woensdag 07-12-2016 om 19:33:03 NEW MAP: #SAA + allies secured approx. 85% of formerly militant held #Aleppo areas. Full capture is prob. a matter of days. #Syriahttps://t.co/mmkGJqUvj5 reageer retweet
Say what?
pi_167174387
Aleppo is verloren. Ben benieuwd hoe het erna uit gaat zien. Idlib gaat het zwaar krijgen hierna.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_167174549
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 14:44 schreef Patrice_Consigny het volgende:
SAA is niet meer te houden.

[ afbeelding ]
:')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167174580
zozo

AFP news agency Verified account

#BREAKING Britain will help Gulf 'push back' against Iran aggression: PM
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167174940
quote:
10s.gif Op woensdag 7 december 2016 20:42 schreef Slayage het volgende:
zozo

AFP news agency Verified account

#BREAKING Britain will help Gulf 'push back' against Iran aggression: PM
Praatjes voor de bühne om meer petrodollars los te peuteren bij die domme Khaliji's.

De UK is geen speler van belang meer in het Middenoosten.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 woensdag 7 december 2016 @ 20:54:32 #163
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_167174974
quote:
1s.gif Op woensdag 7 december 2016 20:53 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De UK is geen speler van belang meer.
Fixed.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_167175004
quote:
9s.gif Op woensdag 7 december 2016 20:54 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Fixed.
True. True.
pi_167179886
Filmpje van Qatari TV station Al Jazeera waar wordt opgeroepen om Alawieten uit te moorden. Ik heb gehoord dat Al Jazeera Arabic extreem was en niet te vergelijken met de engelse variant, maar dit vindt ik wel shocking. Zo'n station zou gebombardeerd en uitgeschakeld moeten worden en dan zeiken over RT.

In landen waar de burger onderontwikkeld en ondergeschoold is, is dit bijzonder gevaarlijk.

pi_167179986
NAVO lid soldaten worden aangevallen

Iranian Drone Kills Turkish Troops In Syria
http://www.anonews.co/iranian-drone-turkey/

http://www.hurriyetdailyn(...)106965&NewsCatID=352
  Moderator woensdag 7 december 2016 @ 23:24:46 #167
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_167180095
quote:
2s.gif Op woensdag 7 december 2016 23:20 schreef Mytho het volgende:
NAVO lid soldaten worden aangevallen

Iranian Drone Kills Turkish Troops In Syria
http://www.anonews.co/iranian-drone-turkey/

http://www.hurriyetdailyn(...)106965&NewsCatID=352
als je oorlog gaat voeren moet je niet miepen als ze terugschieten hoor
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_167180541
quote:
2s.gif Op woensdag 7 december 2016 23:20 schreef Mytho het volgende:
NAVO lid soldaten worden aangevallen

Iranian Drone Kills Turkish Troops In Syria
http://www.anonews.co/iranian-drone-turkey/

http://www.hurriyetdailyn(...)106965&NewsCatID=352
Dat het een NAVO lid is heeft er verder 0,0 mee te maken.
pi_167180797
Ik weet zeker dat Griekenland nu artikel 5 gaat inschakelen om zijn goede buur te helpen.
pi_167180896
Kan iemand mij vertellen waarom Aleppo zo belangrijk is?
De oorlog gaat over geopolitieke belangen (de route Qatar-Turkije die nog steeds in handen is van de rebellen en isis). Dit vormt een bedreiging voor de Russische monopoliepositie als gasleverancier aan Europa.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_167180969
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2016 00:00 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Kan iemand mij vertellen waarom Aleppo zo belangrijk is?
De oorlog gaat over geopolitieke belangen (de route Qatar-Turkije die nog steeds in handen is van de rebellen en isis). Dit vormt een bedreiging voor de Russische monopoliepositie als gasleverancier aan Europa.
Grootste stad Syrie en economische centrum. Voldoende reden? Na Aleppo is de rebellie een plattelands aangelegenheid zonder echte troef voor onderhandelingen.
  donderdag 8 december 2016 @ 00:05:23 #172
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_167180970
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2016 00:00 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Kan iemand mij vertellen waarom Aleppo zo belangrijk is?
De oorlog gaat over geopolitieke belangen (de route Qatar-Turkije die nog steeds in handen is van de rebellen en isis). Dit vormt een bedreiging voor de Russische monopoliepositie als gasleverancier aan Europa.
Controle over de belangrijkste steden terugwinnen en de opstandelingen terugdringen naar het platteland?

edit: te laat ;(
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_167181010
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2016 00:00 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Kan iemand mij vertellen waarom Aleppo zo belangrijk is?
De oorlog gaat over geopolitieke belangen (de route Qatar-Turkije die nog steeds in handen is van de rebellen en isis). Dit vormt een bedreiging voor de Russische monopoliepositie als gasleverancier aan Europa.
En nu gaan ze gas per kameel leveren?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  donderdag 8 december 2016 @ 00:10:05 #174
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167181032
Buiten dat komen er tienduizenden troepen vrij die elders kunnen worden ingezet
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167181386
quote:
1s.gif Op donderdag 8 december 2016 00:08 schreef marsan het volgende:

[..]

En nu gaan ze gas per kameel leveren?
Nee ze sluiten leiding op Erdo en ministers aan, die produceren zoveel bullshit, voldoende om half EU te bevoorraden.
  donderdag 8 december 2016 @ 06:52:52 #176
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167182744
oulosP twitterde op donderdag 08-12-2016 om 02:22:50 In #Aleppo there are (military):~ 2500 #Hezbollah spec ops;~ 4000 Iraqi and Afghan/Pakistani;~ 500 Iranians;~ 25000 Syrian Army (#SAA) reageer retweet
pi_167183816


_O-
pi_167183843
quote:
10s.gif Op donderdag 8 december 2016 09:24 schreef BEFEM het volgende:
[ afbeelding ]

_O-
Wat is de grap?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_167183898
quote:
5s.gif Op donderdag 8 december 2016 09:26 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Wat is de grap?
Zo'n gigantisch stomend schip nog geen kilometer van de kust terwijl je daar lekker op het strandje ligt.

En dat die ouderdom er wel degelijk toe doet wat ze altijd ontkennen, al 2 vliegtuigen gecrasht omdat er iets mis was op het schip
pi_167184042
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2016 09:29 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Zo'n gigantisch stomend schip nog geen kilometer van de kust terwijl je daar lekker op het strandje ligt.
Dat is in Nederland niet veel anders, alleen moeten wij het doen met containerschepen ;)

quote:
En dat die ouderdom er wel degelijk toe doet wat ze altijd ontkennen, al 2 vliegtuigen gecrasht omdat er iets mis was op het schip
Ja, dat had ik laatst ook al gelezen :D Hilarisch wel omdat zoveel mensen het wel mooi vonden dat Rusland wel eens even zou laten zien hoe sterk ze is. :')
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_167184291
quote:
10s.gif Op donderdag 8 december 2016 09:24 schreef BEFEM het volgende:
[ afbeelding ]

_O-
Las net nog een leuk stukje over deze boot:
https://www.bloomberg.com(...)ing-aircraft-carrier
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_167184305
quote:
2s.gif Op donderdag 8 december 2016 09:37 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Dat is in Nederland niet veel anders, alleen moeten wij het doen met containerschepen ;)

Maar niet met zo'n gigantische rookpluim.
pi_167192129
Noordelijke deel veroverd, als het zo door gaat is Aleppo binnen 2 weken weer geheel in handen van Assad.

pi_167192428
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2016 00:10 schreef Szura het volgende:
Buiten dat komen er tienduizenden troepen vrij die elders kunnen worden ingezet
Ze mogen alvast wel een paar divisies naar Palmyra sturen om de NDF daar te ontlasten. :{

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 08-12-2016 om 10:48:29 Taking advantage of Russia & Regime focus on #Aleppo #ISIS launched offensive E. of #Palmyra, taking 8 barriers, 3 tanks, #ATGMs & cannons. reageer retweet
InsideSourceInt twitterde op donderdag 08-12-2016 om 13:39:55 #Syria // #Palmyra // ISIS captured the Village of Jazzal located in Western Palmyra. reageer retweet
leithfadel twitterde op donderdag 08-12-2016 om 13:46:09 ISIS seizes Jazal Oil Fields 10km northwest of Palmyra. ISIS also seized several checkpoints southwest of Palmyra today. Big development. reageer retweet
leithfadel twitterde op donderdag 08-12-2016 om 13:52:01 Source in Homs: ISIS now attacking Al-Mahr Oil Fields. reageer retweet
sayed_ridha twitterde op donderdag 08-12-2016 om 14:16:52 IS capture points which were under Syrian Army control at Tell Sawan - Sha'er field outskirts axis, Huwaysis area back under IS full control reageer retweet
sayed_ridha twitterde op donderdag 08-12-2016 om 14:52:51 Pro-SAA source confirms IS capture of Qasr al-Halabat meanwhile the Syrian Army has closed the Homs - Tadmor highway reageer retweet
leithfadel twitterde op donderdag 08-12-2016 om 16:01:52 Palmyra is under serious threat reageer retweet
sayed_ridha twitterde op donderdag 08-12-2016 om 16:24:47 IS claim control of Jabal Hayyan south-west of Tadmor reageer retweet
ffooodvic twitterde op donderdag 08-12-2016 om 16:27:59 #breakingnews#Russian forces began the evacuation of their camp, near the ancient city south of #Palmyra#فريق_المراسلين reageer retweet


[ Bericht 4% gewijzigd door HexHunter op 08-12-2016 17:00:25 ]
NEE!
  donderdag 8 december 2016 @ 17:06:30 #185
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167192927
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2016 16:47 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Ze mogen alvast wel een paar divisies naar Palmyra sturen om de NDF daar te ontlasten. :{

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 08-12-2016 om 10:48:29 Taking advantage of Russia & Regime focus on #Aleppo #ISIS launched offensive E. of #Palmyra, taking 8 barriers, 3 tanks, #ATGMs & cannons. reageer retweet
InsideSourceInt twitterde op donderdag 08-12-2016 om 13:39:55 #Syria // #Palmyra // ISIS captured the Village of Jazzal located in Western Palmyra. reageer retweet
leithfadel twitterde op donderdag 08-12-2016 om 13:46:09 ISIS seizes Jazal Oil Fields 10km northwest of Palmyra. ISIS also seized several checkpoints southwest of Palmyra today. Big development. reageer retweet
leithfadel twitterde op donderdag 08-12-2016 om 13:52:01 Source in Homs: ISIS now attacking Al-Mahr Oil Fields. reageer retweet
sayed_ridha twitterde op donderdag 08-12-2016 om 14:16:52 IS capture points which were under Syrian Army control at Tell Sawan - Sha'er field outskirts axis, Huwaysis area back under IS full control reageer retweet
sayed_ridha twitterde op donderdag 08-12-2016 om 14:52:51 Pro-SAA source confirms IS capture of Qasr al-Halabat meanwhile the Syrian Army has closed the Homs - Tadmor highway reageer retweet
leithfadel twitterde op donderdag 08-12-2016 om 16:01:52 Palmyra is under serious threat reageer retweet
sayed_ridha twitterde op donderdag 08-12-2016 om 16:24:47 IS claim control of Jabal Hayyan south-west of Tadmor reageer retweet
ffooodvic twitterde op donderdag 08-12-2016 om 16:27:59 #breakingnews#Russian forces began the evacuation of their camp, near the ancient city south of #Palmyra#فريق_المراسلين reageer retweet
[ afbeelding ]
Ongelooflijk dat dit nog kan. IS kan nooit met meer dan enkele dozijnen tegelijk daar aanvallen.
pi_167193046
quote:
1s.gif Op donderdag 8 december 2016 17:06 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ongelooflijk dat dit nog kan. IS kan nooit met meer dan enkele dozijnen tegelijk daar aanvallen.
Ze krijgen gratis spul he, daar kan je al weer wat verder mee vooruit.

Je zou denken dat ze het na 5 jaar al leren maar oke.







NEE!
  donderdag 8 december 2016 @ 17:25:33 #187
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167193387
En nu dat verloren materiaal weer kapot moeten bombarderen natuurlijk.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167203941
Iran might have hit Turkish soldiers, Pentagon says

quote:
A drone that killed four Turkish soldiers last week in Syria might belong to Iran, the Pentagon has said.

There are four actors who might have conducted the deadly attack, a senior U.S. official told Hürriyet following a report in which a senior Turkish official said an Iranian-made drone was used in the attack in northern Syria.

“These are the coalition, Russia, the Assad regime and Iran-backed Shia militias,” said the U.S. official.

“It is not the coalition. ‘We didn’t,’ Russia said. There is no reason for them to conduct such an attack, and also there is no indication contradicting what they say. So the only two left are the regime and the militias. Iran has the capability. We know that they have armed UAVs. And there are Shia militias around Rasm al-Abboud where this UAV took off from. So it might be Iran,” the official said.

Turkey identified the drone as Iranian-made, but it has still not identified whether Hezbollah, the Quds Force or another Shiite militia group in Syria had used it, Hürriyet Daily Newsreporter Sevil Erkuş quoted the Turkish official as saying on Dec. 7.
http://www.hurriyetdailyn(...)107069&NewsCatID=352
  vrijdag 9 december 2016 @ 07:52:25 #189
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167206297
En wat we allang wisten:

https://www.almasdarnews.(...)minister-links-isis/

Het Erdolf regime doet zaken met IS.
pi_167206445
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2016 07:52 schreef Richestorags het volgende:
En wat we allang wisten:

https://www.almasdarnews.(...)minister-links-isis/

Het Erdolf regime doet zaken met IS.
Het was al veel eerder bekend dat Erdogan een terroristische dictator is
Ô mon citoyens vous serez unis.
  vrijdag 9 december 2016 @ 08:27:05 #191
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167206509
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2016 08:19 schreef HSG het volgende:

[..]

Het was al veel eerder bekend dat Erdogan een terroristische dictator is
Klopt maar hoe vaker het in het nieuws komt hoe meer mensen het komen te weten. Het is overigens echt belachelijk dat zoveel Nederturken nog steeds achter deze halve Adolf staan.
pi_167206731
Berichten dat de Turken de aanval op Al-Bab hebben geopend.
  vrijdag 9 december 2016 @ 10:31:52 #193
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_167208144
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2016 16:34 schreef Charleville het volgende:
Noordelijke deel veroverd, als het zo door gaat is Aleppo binnen 2 weken weer geheel in handen van Assad.

[ afbeelding ]
Klopt, het is al afgelopen, zelfs de Mistura geeft nu aan dat er waarschijnlijk nauwelijks nog burgers in oost aleppo zijn, terwijl er een week terug nog van 250.000 burgers werd gesproken die in de knel zouden zitten. De leugens worden nu allemaal ontmaskerd en gelukkig kunnen de mensen in Aleppo straks weer beginnen het normale leven op te bouwen als de terroristen verdreven zijn.
pi_167209010
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2016 08:51 schreef Stabiel het volgende:
Berichten dat de Turken de aanval op Al-Bab hebben geopend.
Beetje dom zo zonder Qabasin eerst volledig in te nemen.
NEE!
pi_167212621
MIG29_ twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 09:37:34 Aleppo: thousands of civilians exit from Marjah district, the Syrian army help them to came out and transported by buses Shelter Centers reageer retweet
MIG29_ twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 11:28:00 Breaking : #Aleppo SAA Sqour Al-Saraa join Shiek Saeed Batle with big Advance reageer retweet
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_167212921
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2016 09:29 schreef BEFEM het volgende:

En dat die ouderdom er wel degelijk toe doet wat ze altijd ontkennen, al 2 vliegtuigen gecrasht omdat er iets mis was op het schip
quote:
2s.gif Op donderdag 8 december 2016 09:37 schreef xpompompomx het volgende:

Ja, dat had ik laatst ook al gelezen :D Hilarisch wel omdat zoveel mensen het wel mooi vonden dat Rusland wel eens even zou laten zien hoe sterk ze is. :')
De Kuznetsov is het eerste echte grote vliegdekschip van Rusland, naast dat het ook meer een missile cruiser is, is dat in 25 jaar tijd zijn eerste gevechtservaring.

Het ligt niet alleen aan ouderdom wat eigenlijk wel mee valt maar eerder aan non-existent onderhoud in de 90's door het kleine defensiebudget toentertijd (modernisatie staat gepland voor 2017) maar ook een gebrek aan ervaring, dit vergelijken met een moderne Amerikaans schip zo een beetje scheef zijn.

Die verliezen overigens ook genoeg vliegtuigen.

https://www.yahoo.com/new(...)53630407.html?ref=gs
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
pi_167214411
quote:
2s.gif Op donderdag 8 december 2016 09:37 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Dat is in Nederland niet veel anders, alleen moeten wij het doen met containerschepen ;)

[..]

Ja, dat had ik laatst ook al gelezen :D Hilarisch wel omdat zoveel mensen het wel mooi vonden dat Rusland wel eens even zou laten zien hoe sterk ze is. :')
Misschien wil Putin een nieuw vliegdekschip bouwen, op deze manier toon je wel dat het geen overbodige luxe zou zijn...
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_167221795
ISIS heeft de oostelijke wijken van Palmyra ingenomen volgens de laatste berichten. Duidelijk dat er nauwelijks competente SAA eenheden in het gebied zitten.
  vrijdag 9 december 2016 @ 21:45:18 #199
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167222692
Gvd man, knal die baardapen eens gauw in puin :r.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167223774
sayed_ridha twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 18:42:32 IS has captured Jihar village reageer retweet
fuadhud twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 20:22:59 Assad forces withdraw from Palmyra, these minutes. reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 21:08:23 IS is in control of almost all of the fields west of Tadmor and is near the highway to Homs, IS took Hayyal mt but has not entered city atm reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 21:30:49 The line of engagement is north of al-Sukkari and surroundings of Hayyal mountain, only orchards btw IS and Tadmor neighbourhoods reageer retweet
baathist123 twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 21:37:15 #Breaking Local source inside #Palmyra city: Sound of clashes between #SAA and #IS to be heard close to AlQatari Palace inside the city! reageer retweet
baathist123 twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 22:31:25 #BreakingNews Local source inside #Palmyra: #IS started assault on #T4 airbase targeting the base with mortar and grad rockets! #Tadmur reageer retweet
Gvd geven ze die gestoorden weer de kans om nog meer historische schatten te slopen daar terwijl er 25k+ man bij een zo goed als ingenomen Aleppo blijven rondbungelen. Zelfs als de SCW afgelopen is blijft het nog letterlijk een puinhoop voor een halve eeuw met zoveel incompetentie overal in Syrie :')

[ Bericht 3% gewijzigd door HexHunter op 09-12-2016 22:38:28 ]
NEE!
pi_167228032
quote:
Grote klap voor IS
Gisteren, 22:39

WASHINGTON - Met een grote luchtaanval heeft de coalitie die tegen IS vecht de oliehandel van de extremisten een forse klap toegediend. De coalitie onder leiding van de VS meldde vrijdag dat 168 tankwagens zijn vernietigd, het hoogste aantal tot nog toe.

Gevechtsvliegtuigen vielen de olietrucks aan in de buurt van het Syrische Palmyra. Met dit soort luchtaanvallen hoopt de coalitie de extremistische groep financieel te raken. IS verdiende de afgelopen jaren veel geld met oliehandel.

In eerste instantie was de Amerikaanse tactiek vooral om olievelden te bombarderen. Nu wordt de hele productieketen onder vuur genomen, van raffinaderijen tot opslag tot transport, legde een hoge ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag uit.

De olie in IS-gebied is relatief makkelijk op te pompen, zegt hij. „Je hoeft er geen genie voor te zijn.” Maar als de bestaande infrastructuur kapot wordt gemaakt, gaat IS volgens hem qua niveau „terug naar de zeventiende of achttiende eeuw.”
Nou rijst bij mij toch de vraag; die tankwagens moeten toch ergens naar toe? En hoe komt er geld bij ISIS terecht? Net als de wietplantages; pak de plantages aan, maar vergeet ook de afnemers (coffeeshops) en geldstromen niet. Oh Turkije zit met z'n vieze vingers in die endeldarm? Dat is best wel een beetje gênant en nieuwswaardig lijkt me..
Racist
pi_167228235
en die propaganda shots van palmyra waren zo mooi geensceneerd ;( aan de andere kant kunnen ze hetzelfde trucje weer uithalen :P

ome putin moet weer de klus komen klaren voor zijn vazal w/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167228267
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 08:05 schreef Toga het volgende:

Oh Turkije zit met z'n vieze vingers in die endeldarm? Dat is best wel een beetje gênant en nieuwswaardig lijkt me..
de turkije haat, hier in dit topic / op dit forum / nederland breed :') :') :')



de turkije haat als reactie op deze tweet ook :')

AbraxasSpa twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 15:31:47 Turkish Leopard-2A4 in combat against ISIS in #Syria via @SMARTNewsAgency https://t.co/gqxCO7GLCv reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 18:22:18 Breaking. #EuphratesShield forces are storming #ISIS-held Al-Bab. Two strategic areas (hill & Old City) will determ… https://t.co/LH7kPClX7C reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167228671
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 20:45:23 @QalaatAlMudiq #FSA advancing in W. outskirts of Al-Bab, taking car cemetery close to #ISIS main defense line.… https://t.co/C1gTLGJ9gg reageer retweet
Eurotopie twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 20:13:10 @QalaatAlMudiq @JeromePio a dangerous situation. Turkey occupation forces vs YPG vs SAA... Russians as brokers!! reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 10 december 2016 @ 11:24:52 #205
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167229905
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 december 2016 09:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

de turkije haat, hier in dit topic / op dit forum / nederland breed :') :') :')

[ afbeelding ]

de turkije haat als reactie op deze tweet ook :')

AbraxasSpa twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 15:31:47 Turkish Leopard-2A4 in combat against ISIS in #Syria via @SMARTNewsAgency https://t.co/gqxCO7GLCv reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 09-12-2016 om 18:22:18 Breaking. #EuphratesShield forces are storming #ISIS-held Al-Bab. Two strategic areas (hill & Old City) will determ… https://t.co/LH7kPClX7C reageer retweet
Als je niet snapt waar dat vandaan komt heb je toch wel een beetje een bord voor je kop.

Dat betekent overigens niet dat Nederturken op een hoopje moeten worden gegooid, ik ben een grote diversiteit aan Nederturken tegengekomen.
pi_167232245
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 08:05 schreef Toga het volgende:

[..]

Nou rijst bij mij toch de vraag; die tankwagens moeten toch ergens naar toe? En hoe komt er geld bij ISIS terecht? Net als de wietplantages; pak de plantages aan, maar vergeet ook de afnemers (coffeeshops) en geldstromen niet. Oh Turkije zit met z'n vieze vingers in die endeldarm? Dat is best wel een beetje gênant en nieuwswaardig lijkt me..
Turkije, Jordanië, Iran, Assad, zelfs Iraaks Koerdistan koopt olie van IS. Economie moet wel kunnen blijven draaien ;)
Incelfrikandel
  zaterdag 10 december 2016 @ 13:29:28 #207
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167232325
DefenseUnits twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 13:03:56 Syrian Democratic Forces #SDF announce beginning of Phase 2 Ops. #WrathOfEuphrates to surround and ultimately liberate #Raqqah from #Daesh https://t.co/YiPkjS85BO reageer retweet
PYD_Rojava twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 11:19:48 #US increase its number of Special Forces to 500 soldiers in #Syria to support #YPG/ #SDF assault on #IS in #Raqqa https://t.co/syPcCi7dX8 reageer retweet
Verenigde Staten sturen extra troepen naar Syrië
Say what?
  zaterdag 10 december 2016 @ 13:32:04 #208
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167232354
No boots on the ground!

En, zullen die illegaal in Syrië verblijvende militairen allemaal vertrekken als ISIS is opgerold?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167232665
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2016 13:32 schreef Szura het volgende:
No boots on the ground!

En, zullen die illegaal in Syrië verblijvende militairen allemaal vertrekken als ISIS is opgerold?
Die worden per ongeluk gebombardeerd door een onbekende entiteit.
pi_167234787
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2016 11:24 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Als je niet snapt waar dat vandaan komt heb je toch wel een beetje een bord voor je kop.

die haat zit gewoon al eeuwen in het collectieve onderbewuste van heel veel europeanen (inclusief nederlanders dus), daar zit de kern van de turken haat, de argumenten worden situationeel erbij bedacht om te kunnen zeggen, zie je wel de turk deugt niet.

enlighten me met je inzichten over waarom turken gehaat worden? ik hoor het graag van je.

daarnaast zit jij bv te huilen over olie handel van turken met isis, terwijl ik je nooit heb horen huilen over de olie handel van het assadistische regime met isis, om maar 1 voorbeeld te noemen hoe turken haat zich manifesteert.

alle noemenswaardige spelers op het wereldtoneel hebben links of rechtsom hun inlichtingendiensten werken in het syrische conflict en waar wordt hier het meest om gehuild?

de turkse inbreng :')

isis krijgt klap van TFSA en niemand die juicht of zegt, "het is niet ideaal dat de turken isis klapt, maar hey kiezen tussen twee kwaden ja toch" iedereen ziet tweets langskomen net als hieronder van al bab, maar er wordt gewoon over gezwegen of wordt er indirect, neerbuigend naar verwezen.

turken haat zit diep in de europese psyche en dit soort ogenschijnlijk kleine dingen, die de meeste mensen niet eens zal opvallen zit allemaal turken haat achter.

AkEl_Saruman twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 14:24:35 #FLASHTR Airforce striked 39 ISIS Targets,including 5 Arsenals & 3 Armed Pickups on Dec 9, till Dec 10 dawn,n... https://t.co/C5g5Z3Yl29 reageer retweet
je hebt een plaat voor je hoofd als je het turkije kwalijk neemt dat ze hun eigen belangen proberen te behartigen in een conflict wat enorm veel impact op het land heeft, maar misschien komt mijn stelling door die plaat voor mijn hoofd.

[ Bericht 19% gewijzigd door Slayage op 10-12-2016 15:57:58 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167235062
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2016 22:22 schreef HexHunter het volgende:

Gvd geven ze die gestoorden weer de kans om nog meer historische schatten te slopen daar terwijl er 25k+ man bij een zo goed als ingenomen Aleppo blijven rondbungelen. Zelfs als de SCW afgelopen is blijft het nog letterlijk een puinhoop voor een halve eeuw met zoveel incompetentie overal in Syrie :')
achja, "assad of we verbranden het land" ja toch? als assad maar blijft zitten in het paleis, is het een overwinning voor zijn backers. who cares of het land in puin licht de komende eeuw?

achja, bij palmyra

sayed_ridha twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 12:46:05 SyAAF warplane crashed due to technical failure, pilot rescued after he ejected https://t.co/TLSYdsB4kI reageer retweet
het "zuidelijke front" :')

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 15:20:40 N. #Daraa: pro-Regime forces & Hezbollah seized Al-Faqi near #Nawa amidst #RuAF airstrikes in the region & Triangle... https://t.co/KB0vwAdaeC reageer retweet


[ Bericht 30% gewijzigd door Slayage op 10-12-2016 16:09:40 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167238452
Officieren van het Homs Command moeten echt worden vervangen en voor een krijgsraad verschijnen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 10 december 2016 @ 18:54:58 #213
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167238461
GVD wat een gepruts :r :r
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 10 december 2016 @ 19:00:44 #214
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167238566
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 18:54 schreef IPA35 het volgende:
Officieren van het Homs Command moeten echt worden vervangen en voor een krijgsraad verschijnen.
Het zou werkelijk schandalig zijn als ze de stad weer in handen laten vallen van dat baardapentuig.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167238668
Islamic State fighters 're-enter ancient Palmyra' in Syria

quote:
Islamic State group fighters have re-entered Palmyra, nine months after losing the ancient Syrian desert city, activists say.

IS held Palmyra and its nearby ruins for 10 months before it was recaptured by Syrian government forces in March.

But the jihadist group launched an offensive earlier this week.

Meanwhile, Russian-backed Syrian government forces are closing in on the remaining rebel-held area of the city of Aleppo.

Civilians are said to be streaming out of the city in large numbers.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-38275905

Jezus. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-12-2016 19:07:02 ]
pi_167238884
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 19:06 schreef Triggershot het volgende:
Islamic State fighters 're-enter ancient Palmyra' in Syria

[..]

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-38275905

Jezus. :')
Hoe is het mogelijk..
pi_167239685
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 19:18 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Hoe is het mogelijk..
Never underestimate the ability of SAA to fuck up.

Qusayr werd veroverd doordat Hezboallah zich met de strijd bemoeide.
Palmyra werd bevrijd door de Russen.
Ze gaan even weg en SAA geeft het gelijk weer weg.

Als Hezoballh weg gaat uit Qusayr valt de stad zo weer in de handen van jihadis.
pi_167239750
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2016 19:56 schreef Djibril het volgende:

[..]

Never underestimate the ability of SAA to fuck up.

Qusayr werd veroverd doordat Hezboallah zich met de strijd bemoeide.
Palmyra werd bevrijd door de Russen.
Ze gaan even weg en SAA geeft het gelijk weer weg.

Als Hezoballh weg gaat uit Qusayr valt de stad zo weer in de handen van jihadis.
Waarom gaan ze niet gewoon weg? ze verliezen manschappen en waarvoor?
pi_167239761
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 december 2016 15:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

die haat zit gewoon al eeuwen in het collectieve onderbewuste van heel veel europeanen (inclusief nederlanders dus), daar zit de kern van de turken haat, de argumenten worden situationeel erbij bedacht om te kunnen zeggen, zie je wel de turk deugt niet.

Partij Denk gespot
pi_167239794
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 19:59 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Waarom gaan ze niet gewoon weg? ze verliezen manschappen en waarvoor?
Hezboallah? Als hezboallh vertrekt uit Qusayr verliezen ze ook hun levenslijn naar Iran. Tussen Damascus en Bekaa vallei mag Hezbollah nooit vertrekken of ze bestaan bij de volgende Libanese oorlog niet meer.
pi_167239840
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:02 schreef Djibril het volgende:

[..]

Hezboallah? Als hezboallh vertrekt uit Qusayr verliezen ze ook hun levenslijn naar Iran. Tussen Damascus en Bekaa vallei mag Hezbollah nooit vertrekken of ze bestaan bij de volgende Libanese oorlog niet meer.
Dat is waar, natuurlijk. Er zijn genoeg geopolitieke redenen voor Hezbollah om daar te zijn. Maar toch: spijtig om te zien dat ze zich zo moeten inzetten en er weinig voor terug te krijgen.
pi_167239989
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:04 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Dat is waar, natuurlijk. Er zijn genoeg geopolitieke redenen voor Hezbollah om daar te zijn. Maar toch: spijtig om te zien dat ze zich zo moeten inzetten en er weinig voor terug te krijgen.
We weten niet wat er is afgesproken. Ik durf wel te wedden dat ze een grote invloed nu in het assad regime hebben gekregen. Samen met de tiger forces zijn zij waarschijnlijk het meest invloedrijk binnen de assad regime.
pi_167240184
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:00 schreef Djibril het volgende:

[..]

Partij Denk gespot
Allah u akbar!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167240275
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:04 schreef SupportIceland het volgende:

Maar toch: spijtig om te zien dat ze zich zo moeten inzetten en er weinig voor terug te krijgen.
Dat is het lot van een proxy. Gebruikt worden voor de belangen van de sponsor en stank voor dank krijgen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167240311
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:24 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat is het lot van een proxy. Gebruikt worden voor de belangen van de sponsor en stank voor dank krijgen.
Maja, ook Hezbollah vecht voor het 'hogere doel' toch?
pi_167240394
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2016 19:56 schreef Djibril het volgende:

[..]

Never underestimate the ability of SAA to fuck up.

Qusayr werd veroverd doordat Hezboallah zich met de strijd bemoeide.
Palmyra werd bevrijd door de Russen.
Ze gaan even weg en SAA geeft het gelijk weer weg.

Als Hezoballh weg gaat uit Qusayr valt de stad zo weer in de handen van jihadis.
En daarom zijn alle externe milities to stay in het land en is de soevereiniteit van Syrië dood en begraven. En wat zijn de Syrische assadisten trots op het geboekte resultaat. :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167240451
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:25 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Maja, ook Hezbollah vecht voor het 'hogere doel' toch?
Israël vernietigen, herenigd worden met Hassan, Ali en hussein idd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167240641
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

En daarom zijn alle externe milities to stay in het land en is de soevereiniteit van Syrië dood en begraven. En wat zijn de Syrische assadisten trots op het geboekte resultaat. :')
Baathisten he... zullen gauw de stap overmaken naar isis als ze niet aan de macht zijn. Net als hun Iraakse broeders.
  zaterdag 10 december 2016 @ 20:47:36 #229
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167240848
Allerlei tegenstrijdige tweets over Palmyra, zie nu ook berichten over kruisraketten die door Rusland gelanceerd zouden zijn. Onvoorstelbaar dat ze het al zo ver hebben laten komen. Fucking ISIS :r.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 10 december 2016 @ 20:50:48 #230
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_167240927
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:47 schreef Szura het volgende:
Allerlei tegenstrijdige tweets over Palmyra, zie nu ook berichten over kruisraketten die door Rusland gelanceerd zouden zijn. Onvoorstelbaar dat ze het al zo ver hebben laten komen. Fucking ISIS :r.
Komen die IS-luitjes door de woestijn of over de verharde weg richting Palmyra? Op verharde wegen zijn neem ik aan checkpoints?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  zaterdag 10 december 2016 @ 20:52:00 #231
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167240961
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:50 schreef Perrin het volgende:

[..]

Komen die IS-luitjes door de woestijn of over de verharde weg richting Palmyra? Op verharde wegen zijn neem ik aan checkpoints?
Die hebben ze afgelopen dagen al ingenomen. Schijnbaar is er een hoop van dat volk uit de richting Deir ez-Zor en vanuit Irak gekomen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 10 december 2016 @ 21:07:15 #232
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167241353
AlMonitor twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 18:47:00 Among all the complex alliances and shifting loyalties in Syria, the Kurds are caught in the middle @fehimtastekin https://t.co/tsHCR7RsXr reageer retweet
Say what?
  zaterdag 10 december 2016 @ 21:16:34 #233
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167241645
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:47 schreef Szura het volgende:
Allerlei tegenstrijdige tweets over Palmyra, zie nu ook berichten over kruisraketten die door Rusland gelanceerd zouden zijn. Onvoorstelbaar dat ze het al zo ver hebben laten komen. Fucking ISIS :r.
Aanval zou zijn afgeslagen en ISIS zou weer zijn vertrokken
Say what?
pi_167242184
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:38 schreef Djibril het volgende:

[..]

Baathisten he... zullen gauw de stap overmaken naar isis als ze niet aan de macht zijn. Net als hun Iraakse broeders.
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167242607
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 21:16 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Aanval zou zijn afgeslagen en ISIS zou weer zijn vertrokken
Allah u akbar!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 10 december 2016 @ 21:50:20 #236
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167242678
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 december 2016 21:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

Allah u akbar!
Schijnt dat de luchtmacht ze geroosterd heeft, zaterdagavond bbq in de woestijn
Say what?
pi_167242871
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 21:50 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Schijnt dat de luchtmacht ze geroosterd heeft, zaterdagavond bbq in de woestijn
Smokin'! :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 10 december 2016 @ 22:07:37 #238
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167243153
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 21:50 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Schijnt dat de luchtmacht ze geroosterd heeft, zaterdagavond bbq in de woestijn
Hebben ze dan wel erg lang mee gewacht, knakkers.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167243583
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2016 22:07 schreef Szura het volgende:

[..]

Hebben ze dan wel erg lang mee gewacht, knakkers.
Assad moest weer meer concessies doen naar Rusland voordat Rusland kwam helpen.
En dan willen ze ook nog achter Turkije en SDF gaan in het noorden. Nou dat gaat assad nooit lukken zonder hulp van Rusland.
pi_167244028
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2016 22:18 schreef Djibril het volgende:

[..]

Assad moest weer meer concessies doen naar Rusland voordat Rusland kwam helpen.
En dan willen ze ook nog achter Turkije en SDF gaan in het noorden. Nou dat gaat assad nooit lukken zonder hulp van Rusland.
assad kan niet eens zijn broekriem ophouden zonder hulp van ome putin :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167244052
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 22:12:09 #Palmyra: intense #RuAF night airstrikes on #Palmyra & outskirts trying to stop #ISIS advance. Reports of strategic… https://t.co/2pICTCLSXd reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167245344
ISIL weer in Palmyra!!

Whut?
  zaterdag 10 december 2016 @ 23:14:56 #243
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167245447
SAA zou nu bezig zijn met een counter
SyrianMilitary twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 22:22:43 Urgent: #SAA recaptured Al Maher gas/oil field reageer retweet
NatDefFor twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 23:00:34 Syrian Army liberated the Jabal Tar near Palmyra / pro-SAA sources reageer retweet
NourOusama twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 22:57:59 BREAKING: #ISIS terrorists withdrew from Mt. Hayan, west of #Palmyra after #SAA counter attackq reageer retweet
Say what?
  zaterdag 10 december 2016 @ 23:36:42 #244
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167246232
Zijn de Jihadisten en verraders nog niet dood?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 11 december 2016 @ 00:11:34 #245
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167248139
EmmanuelGMay twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 23:58:42 #Palmyra :#Daesh take many #SAA positions, but was finally repelled. #SAA take back Jabal Hayyal (@watanisy) and Tal Al-Tar (@maytham956) https://t.co/miOYH3oBqy reageer retweet
Say what?
pi_167248374
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 23:36 schreef Zahreddine het volgende:
Zijn de Jihadisten en verraders nog niet dood?
Zolang incompentente SAA in Syrie is zullen jihadisten blijven bloeien daar. Rusland zal ze wel even vernietigen.
pi_167250619
Wat maakt het eigenlijk ook uit, laat IS lekker verspillen als ze daar zin in hebben, ze zouden volop bezig moeten zijn met de verdediging van hun steden, dorpen en andere strategische locaties maar i.t.t. dat verspillen ze nu van alles en en nog wat aan een kansloze poging tot inname van Palmyra.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  zondag 11 december 2016 @ 03:39:43 #248
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167250958
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 december 2016 15:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

die haat zit gewoon al eeuwen in het collectieve onderbewuste van heel veel europeanen (inclusief nederlanders dus), daar zit de kern van de turken haat, de argumenten worden situationeel erbij bedacht om te kunnen zeggen, zie je wel de turk deugt niet.
Vind jij het vreemd dat men eeuwen geleden Turken haatte? Turken gingen toentertijd niet bepaald zachtzinnig tekeer en hebben veel leed veroorzaakt op de Balkan, in Armenië en Griekenland. Nu valt de Turkenhaat op de Balkan wel mee, maar veel mensen hebben wellicht nog enigszins een wantrouwen. Van Armeniërs kan ik me voorstellen dat ze de schandalige genocideontkenning niet zo tof vinden.

Voor eeuwenoude Nederlandse Turkenhaat is geen bewijs. Het Ottomaanse rijk ondersteunde de Republiek in de oorlog tegen Spanje. Daarnaast heeft Nederland of de Republiek nooit in de invloedssfeer van Turkije gelegen.

quote:
enlighten me met je inzichten over waarom turken gehaat worden? ik hoor het graag van je.
Haten is een groot woord, maar veel mensen storen zich aan het militante nationalisme, het feit dat een aanzienlijk deel van de Nederturken op Erdo stemt, zijn fb pagina vol met vlaggen heeft hangen en op internet normale Turken ervan beticht verkaaste Turken te zijn, dat de Armeense genocide wordt ontkend, dat Turkije het beste land ter wereld is, dat men massaal de straat opkomt om Erdo te steunen. Dat zijn wat dingen die ik zoal hoor van anderen en zelf zie. Of de klassieker: mensen die haten op Turkije zijn jaloers op Turkije en de EU heeft Erdo harder nodig dan Erdo de EU :')

quote:
daarnaast zit jij bv te huilen over olie handel van turken met isis, terwijl ik je nooit heb horen huilen over de olie handel van het assadistische regime met isis, om maar 1 voorbeeld te noemen hoe turken haat zich manifesteert.
Het Assadistische regime kan door sancties moeilijk aan producten komen, Turkije niet. Dat maakt het anders. Assad koopt ook elektriciteit van IS, ze hebben simpelweg geen keus. Turkije zou beter moeten weten. Indien de zaken anders liggen dan ik stel, zal ik het veroordelen. Je zoekt naar Turkenhaat.

quote:
alle noemenswaardige spelers op het wereldtoneel hebben links of rechtsom hun inlichtingendiensten werken in het syrische conflict en waar wordt hier het meest om gehuild?

de turkse inbreng :')

isis krijgt klap van TFSA en niemand die juicht of zegt, "het is niet ideaal dat de turken isis klapt, maar hey kiezen tussen twee kwaden ja toch" iedereen ziet tweets langskomen net als hieronder van al bab, maar er wordt gewoon over gezwegen of wordt er indirect, neerbuigend naar verwezen.

turken haat zit diep in de europese psyche en dit soort ogenschijnlijk kleine dingen, die de meeste mensen niet eens zal opvallen zit allemaal turken haat achter.
Amerikaanse, Franse en Britse inbreng, net als die van de Saudi's wordt hier ook regelmatig vervloekt. Je klinkt met alle respect nu een beetje als Denk met de verborgen Turkenhaat en de slachtofferreflex. Vergeet overigens niet dat Turkije een open grenzen beleid had, door vele wapens in het conflict te gooien veel bloedvergieten op haar naam heeft staan en IS steunde. Dat zijn behoorlijk kwalijke zaken voor een land wat beter zou moeten weten.

AkEl_Saruman twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 14:24:35 #FLASHTR Airforce striked 39 ISIS Targets,including 5 Arsenals & 3 Armed Pickups on Dec 9, till Dec 10 dawn,n... https://t.co/C5g5Z3Yl29 reageer retweet
quote:
je hebt een plaat voor je hoofd als je het turkije kwalijk neemt dat ze hun eigen belangen proberen te behartigen in een conflict wat enorm veel impact op het land heeft, maar misschien komt mijn stelling door die plaat voor mijn hoofd.
Er waren geen enkele belangen bij gediend de grens met Idlib wagenwijd open te zetten om maar een voorbeeld te noemen. Het heeft een vluchtelingenstroom op gang gezet (backfire) en het conflict verlengd (backfire want nieuwe vluchtelingenstroom). Daarnaast kan het nooit in het lange termijn voordeel voor een land zijn een stel instabiele Jihadisten aan haar grens te hebben. Het alternatief was Assad daar langs de grens. Geen IS, geen PKK.
pi_167252010
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 03:39 schreef Richestorags het volgende:

Vind jij het vreemd dat men eeuwen geleden Turken haatte? Turken gingen toentertijd niet bepaald zachtzinnig tekeer en hebben veel leed veroorzaakt op de Balkan, in Armenië en Griekenland. Nu valt de Turkenhaat op de Balkan wel mee, maar veel mensen hebben wellicht nog enigszins een wantrouwen. Van Armeniërs kan ik me voorstellen dat ze de schandalige genocideontkenning niet zo tof vinden.
wat je allemaal benoemt, voedt inderdaad vanuit het onderbewuste de turkenhaat anno 2016. vanuit de psychologie is het verklaarbaar, maar wat heeft de turken anno 2016 nou feitelijk te maken wat er eeuw(en) geleden is gebeurd? het verklaart de turken haat, iets wat ik accepteer, maar het rechtvaardigt de turkenhaat niet. zo zouden de europese volkeren elkaar ook moeten haten onderling, omdat ze onderling elkaar aan het uitmoorden waarden en dan hoeven niet eens zo gek ver terug in de geschiedenis te kijken. maar dat zie je dus niet, omdat de europeanen tegenwoordig middels het Europese project na de tweede wereld oorlog door de VS en de Sovjets gedwongen zijn tot samenwerking, waardoor de onderhuidse animositeit (wat er feitelijk nog steeds is) te niet wordt gedaan doordat ze van elkaar afhankelijk zijn geworden.

quote:
Voor eeuwenoude Nederlandse Turkenhaat is geen bewijs. Het Ottomaanse rijk ondersteunde de Republiek in de oorlog tegen Spanje. Daarnaast heeft Nederland of de Republiek nooit in de invloedssfeer van Turkije gelegen.

treu feitelijk heeft nederland altijd goede banden met de turken gehad, door een gezamenlijke vijand (spanje) te hebben oa. neemt niet weg nederland, immuun is voor frame van de duivelse mohammedaanse invasie van christelijke europa. dit zit net zo diep in de nederlandse psyche als in de balkan psyche.

quote:
Haten is een groot woord, maar veel mensen storen zich aan het militante nationalisme, het feit dat een aanzienlijk deel van de Nederturken op Erdo stemt, zijn fb pagina vol met vlaggen heeft hangen en op internet normale Turken ervan beticht verkaaste Turken te zijn, dat de Armeense genocide wordt ontkend, dat Turkije het beste land ter wereld is, dat men massaal de straat opkomt om Erdo te steunen. Dat zijn wat dingen die ik zoal hoor van anderen en zelf zie. Of de klassieker: mensen die haten op Turkije zijn jaloers op Turkije en de EU heeft Erdo harder nodig dan Erdo de EU :')
het nationalisme is iets waar ik persoonlijk ook niet zo van gecharmeerd ben, maar het is wel de de turkse realiteit, omdat het (met name) sinds de republiek als staatsideologie door de strot van de turken is geduwd en daar hoef je niet naar een school in turkije geweest te zijn ook 3e 4e generatie turken zijn daar nog steeds onder de invloed van en de AKP maakt van dat gegeven ook nog steeds gretig gebruik van. waardoor het in stand wordt gehouden. hoewel de AKP uiteraard, de focus heeft verlegt naar patriotisme.
quote:
Het Assadistische regime kan door sancties moeilijk aan producten komen, Turkije niet. Dat maakt het anders. Assad koopt ook elektriciteit van IS, ze hebben simpelweg geen keus. Turkije zou beter moeten weten. Indien de zaken anders liggen dan ik stel, zal ik het veroordelen. Je zoekt naar Turkenhaat.
de assadisten dienen hun belangen door handel te drijven met isis evenals de turken. merkwaardige standpunt dat de turken "beter zouden moeten weten".

quote:
Amerikaanse, Franse en Britse inbreng, net als die van de Saudi's wordt hier ook regelmatig vervloekt. Je klinkt met alle respect nu een beetje als Denk met de verborgen Turkenhaat en de slachtofferreflex. Vergeet overigens niet dat Turkije een open grenzen beleid had, door vele wapens in het conflict te gooien veel bloedvergieten op haar naam heeft staan en IS steunde. Dat zijn behoorlijk kwalijke zaken voor een land wat beter zou moeten weten.
het vervloeken van de turken staat nummero uno in dit topic, op dit forum. jij vindt het kennelijk zo van zelf sprekend dat het je niet eens opvalt.

de DENK frame waarin jij mij plaatst zegt alles over hoe jij naar mij (turken algemeen) kijkt. ook al plaats je er de kanttekening bij "met alle respect". ik denk dat jij je daar niet eens van bewust bent.

turken hadden een open grenzen beleid mbt jihadis en de assadisten hadden open gevangenissen mbt jihadis. ze probeerden beide op hun manier hun belangen te dienen. de turken hebben gefaald met hun beleid en de assadisten zijn succesvol gebleken. wat dat betreft kudos voor de assadisten.

quote:
Er waren geen enkele belangen bij gediend de grens met Idlib wagenwijd open te zetten om maar een voorbeeld te noemen. Het heeft een vluchtelingenstroom op gang gezet (backfire) en het conflict verlengd (backfire want nieuwe vluchtelingenstroom). Daarnaast kan het nooit in het lange termijn voordeel voor een land zijn een stel instabiele Jihadisten aan haar grens te hebben. Het alternatief was Assad daar langs de grens. Geen IS, geen PKK.
achteraf analyseren is altijd makkelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167252272
Iraqi PM says Turkey has pledged to withdraw troops from Bashiqa

http://rudaw.net/mobile/english/middleeast/iraq/101220164
pi_167252402
Palmyra is gevallen.

Edit: nog niet helemaal. Maar een kwestie van tijd volgens lokale pro-regeringsbronnen.
pi_167252466
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 10:26 schreef Stabiel het volgende:
Palmyra is gevallen.

Edit: nog niet helemaal. Maar een kwestie van tijd volgens lokale pro-regeringsbronnen.
huh?

daar leek het gisteren op maar het lijkt er op dat ze worden teruggedrongen. het weer speelt weer een prominente rol natuurlijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167252515
quote:
10s.gif Op zondag 11 december 2016 10:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

huh?

daar leek het gisteren op maar het lijkt er op dat ze worden teruggedrongen. het weer speelt weer een prominente rol natuurlijk.
ISIS heeft weer een offensief ingezet vandaag.

Sommige bronnen spreken al over de gehele val van de stad.
pi_167252548
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 10:33 schreef Stabiel het volgende:

[..]

ISIS heeft weer een offensief ingezet vandaag.

Sommige bronnen spreken al over de gehele val van de stad.
plaatst een tweet dan :P

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 11-12-2016 om 09:49:28 #Palmyra: #ISIS withdrew last night from #Palmyra-city after over 60 night #RuAF airstrikes but is now re-entering in residential areas (N). reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167252583
quote:
10s.gif Op zondag 11 december 2016 10:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

plaatst een tweet dan :P

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 11-12-2016 om 09:49:28 #Palmyra: #ISIS withdrew last night from #Palmyra-city after over 60 night #RuAF airstrikes but is now re-entering in residential areas (N). reageer retweet
Tiger force soldaat in Palmyra:

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/807880723680100352
https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/807879423550750720
pi_167252593
markito gisteren toch goed ingeschat?

markito0171 twitterde op zaterdag 10-12-2016 om 21:14:44 #Syria Reports claim #IS retreat from resident areas in #Palmyra to outskirts bc heavy airstrikes, but may be only tacticDid same 2015 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167252605
Exclusive source: SAA now leaving the city of Palmyra following the withdrawal of Russian PMCs


https://twitter.com/WarfareWW/status/807881126765330432
pi_167252607
In die omgeving profiteren ze vooral van de uitgedunde regeringstroepen die zich nu richten op andere gebieden, Palmyra is zo weer bevrijd, slechts pogingen van IS om de aandacht te verleggen.
pi_167252625
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 10:39 schreef DeParo het volgende:
In die omgeving profiteren ze vooral van de uitgedunde regeringstroepen die zich nu richten op andere gebieden, Palmyra is zo weer bevrijd, slechts pogingen van IS om de aandacht te verleggen.
verleggen van wat?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167252634
Another SAA Soldier tells me "thats right....It is in ISIS's hand now" Palmyra

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/807882499758161920
pi_167252661
quote:
10s.gif Op zondag 11 december 2016 10:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

verleggen van wat?
Simpelweg elke plek waar ze momenteel worden teruggedrongen, ook de aandacht verleggen van hun gezichtsverlies, ze zijn natuurlijk behoorlijk uitgedund en gedecimeerd geraakt.
pi_167252672
quote:
deplorabele staat waaron in de soldaten zich bevinden als je deze foto bekijkt. een "bunker" gemaakt van wat feitelijk afval is.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167252822
IS claiming to have taken the Officers housing, eastern entrance of Palmya city

https://twitter.com/JACM212/status/807884031778058240

Locatie op map:



[ Bericht 22% gewijzigd door Stabiel op 11-12-2016 10:59:21 ]
  zondag 11 december 2016 @ 11:13:52 #264
365082 IPA35
Patriarch
pi_167253191
Blijkbaar orders gegeven zich terug te trekken :(
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167253238
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 11:13 schreef IPA35 het volgende:
Blijkbaar orders gegeven zich terug te trekken :(
Valide strategie, gewonden/slachtoffers beperken en Rusland laten bombarderen.
Aleppo is momenteel het belangrijkst.
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
  zondag 11 december 2016 @ 11:18:01 #266
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_167253255
Isis is verslagen en zit niet meer in palmyra, genoeg bronnen die dat bevsetigen.

#SAA recaptured all the locations in the surroundings of #Palmyra. It was a deadly blow for #ISIS, they lost 400 terrorists.
#SAA_Salute
  zondag 11 december 2016 @ 11:18:42 #267
365082 IPA35
Patriarch
pi_167253266
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 11:16 schreef Patrice_Consigny het volgende:

[..]

Valide strategie, gewonden/slachtoffers beperken en Rusland laten bombarderen.
Aleppo is momenteel het belangrijkst.
Dat klopt. Maar met adequate luchtsteun is die plek makkelijk te verdedigen...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 11 december 2016 @ 11:19:38 #268
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_167253289
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 11:16 schreef Patrice_Consigny het volgende:

[..]

Valide strategie, gewonden/slachtoffers beperken en Rusland laten bombarderen.
Aleppo is momenteel het belangrijkst.
Aleppo is nagenoeg helemaal in handen van de Syrische overheid, dus was gewoon een speldeprik van Isis, die ze echter wel bijznder veel strijders heeft gekost. Palmyra zal nu wel wat steviger beveiligd gaan worden.
pi_167253290
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 11:18 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Isis is verslagen en zit niet meer in palmyra, genoeg bronnen die dat bevsetigen.

#SAA recaptured all the locations in the surroundings of #Palmyra. It was a deadly blow for #ISIS, they lost 400 terrorists.
#SAA_Salute
Jij bent niet echt up to do date hé?

Isis zit er alweer.
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
pi_167253292
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 11:18 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Isis is verslagen en zit niet meer in palmyra, genoeg bronnen die dat bevsetigen.

#SAA recaptured all the locations in the surroundings of #Palmyra. It was a deadly blow for #ISIS, they lost 400 terrorists.
#SAA_Salute
Oud nieuws.
  zondag 11 december 2016 @ 11:36:26 #271
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167253458
:r :r
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167253703
Palmyra is bijna gevallen wtf?!
  zondag 11 december 2016 @ 12:05:07 #273
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_167253805
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 11:57 schreef JubaUrbicus het volgende:
Palmyra is bijna gevallen wtf?!
Nee joh, je moet niet alles geloven.
pi_167254136
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 12:05 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Nee joh, je moet niet alles geloven.
Aldus onze internetdeskundige, die veilig vanuit zijn huis in Nederland ons de laatste stand der zaken doorgeeft.

De Syrische soldaten in Palmyra die beweren dat de stad op het punt staat te vallen weten er natuurlijk ook niets van.
  zondag 11 december 2016 @ 13:07:45 #275
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167254792
@MIG29_
Breaking #Aleppo
Al-Mayadeen reporter , SAA capture Al-Zinki man Terrorist Who beheaded the child in the camp Hndarat
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167255097
Palmyra is gevallen.

Rusland moet zich schamen.
pi_167255265
Aleppo rebel zone facing 'death or surrender': rebel official

quote:
Syrian rebels control only a small area of Aleppo that is full of civilians and under very fierce bombardment after pro-government forces took the al-Maadi district, a Turkey-based official with the Jabha Shamiya rebel group said on Sunday.

Rebel groups in Aleppo had received no word about U.S.-Russia talks to resolve the crisis in Aleppo, the official said, warning that it would end "in a tragic way" without outside intervention and that they faced "death or surrender".
http://www.reuters.com/ar(...)m&utm_source=twitter
pi_167255282
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 13:26 schreef Stabiel het volgende:
Palmyra is gevallen.

Rusland moet zich schamen.
Is dit wel bevestigd?
pi_167255300
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 13:39 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Is dit wel bevestigd?
Door SOHR en Amaq wel. Nog niet officieel door SAA, maar dat laat altijd op zich wachten.
pi_167255408
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 13:40 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Door SOHR en Amaq wel. Nog niet officieel door SAA, maar dat laat altijd op zich wachten.
Damn hoe heeft het zover kunnen komen?
pi_167255428
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 13:46 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Damn hoe heeft het zover kunnen komen?
Intelligence failure? Incompetentie? Rusland die het nagelaten heeft om de stad te forticiferen?
pi_167255676
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 13:47 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Intelligence failure? Incompetentie? Rusland die het nagelaten heeft om de stad te forticiferen?
Het fortificeren van steden is niet eens een taak van Rusland en Palmyra heeft geen prioriteit.

Tevens: https://www.rt.com/news/369931-isis-regroups-attacks-palmyra/

Als er 4000 IS'ers voor je deur staan, is het verstandiger om je wat terug te trekken en ze te bombarderen dan een direct gevecht aan te gaan.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167255741
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 14:03 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Het fortificeren van steden is niet eens een taak van Rusland en Palmyra heeft geen prioriteit.

Tevens: https://www.rt.com/news/369931-isis-regroups-attacks-palmyra/

Als er 4000 IS'ers voor je deur staan, is het verstandiger om je wat terug te trekken en ze te bombarderen dan een direct gevecht aan te gaan.
De bevrijding van Palmyra is een Russisch project geweest. Maanden geïnvesteerd om de stad te bevrijden, en enorm symbolisch gehyped door de Russen. Met concerten en al.

De val van Palmyra komt op het conto van Rusland.
pi_167256074
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 14:06 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De bevrijding van Palmyra is een Russisch project geweest. Maanden geïnvesteerd om de stad te bevrijden, en enorm symbolisch gehyped door de Russen. Met concerten en al.

De val van Palmyra komt op het conto van Rusland.
Eens. Palmyra is helemaal niet essentieel voor de assadisten, noch voor de Russen. Echter hebben de Russen er stevig in geïnvesteerd om de propaganda waarde van de inname. De hele wereld gruwelde wat isis daar deed met het werelderfgoed. De Russen hebben door de inname een prachtige propaganda slag geslagen, met de inname en dat concert,door zich te profileren als de redder van de beschaving als het ware. Was een sterk staaltje propaganda. Echter hebben ze kennelijk de competenties zijn van de plaatselijke verdediging niet goed ingeschat. Palmyra zal vroeg of laat weer ingenomen worden als de Russen daar prio aan zouden geven. Dat lijkt me helder, maar het is wel catastrofaal voor de propaganda, dat het allemaal gesmeerd gaat in Syrië voor de Russen. Het gaat zeker goed, maar niet gesmeerd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167256075
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 14:06 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De bevrijding van Palmyra is een Russisch project geweest. Maanden geïnvesteerd om de stad te bevrijden, en enorm symbolisch gehyped door de Russen. Met concerten en al.

De val van Palmyra komt op het conto van Rusland.
Straks ga je mij nog vertellen dat de verkiezingen in de USA door Rusland zijn gerigged in het voordeel van Trump.
Daarnaast is er nog niet eens iets gevallen.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167256117
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 14:26 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Straks ga je mij nog vertellen dat de verkiezingen in de USA door Rusland zijn gerigged in het voordeel van Trump.
Daarnaast is er nog niet eens iets gevallen.
Eenieder die het conflict volgt weet dat Palmyra onder Russisch toezicht stond. De stad is wel degelijk gevallen, en dat kunnen we Rusland aanrekenen.
pi_167256206
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 14:29 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Eenieder die het conflict volgt weet dat Palmyra onder Russisch toezicht stond. De stad is wel degelijk gevallen, en dat kunnen we Rusland aanrekenen.
Heel Syrië staat in principe onder Russisch toezicht.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167256231
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 14:03 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Het fortificeren van steden is niet eens een taak van Rusland en Palmyra heeft geen prioriteit.

Tevens: https://www.rt.com/news/369931-isis-regroups-attacks-palmyra/

Als er 4000 IS'ers voor je deur staan, is het verstandiger om je wat terug te trekken en ze te bombarderen dan een direct gevecht aan te gaan.
4000 is absolute bullshit. 1000-2000 is een veel realistischer getal.
NEE!
pi_167256257
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 14:37 schreef HexHunter het volgende:

[..]

4000 is absolute bullshit. 1000-2000 is een veel realistischer getal.
Bron?
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_167256346
quote:
5s.gif Op zondag 11 december 2016 14:39 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Bron?
Jij komt met RT als bron, die stellen zomaar dat er duizenden mannen als ondersteuning voor dit offensief verplaatst worden naar Homs Wilayet. Zo heeft de command structure van Daesh nooit gewerkt in de afgelopen 3-4 jaar en nu al helemaal niet wanneer al-Bab, Mosul en de omgeving van Raqqa onder directe bedreiging is. De Russen proberen gewoon hun eigen gezicht te redden na beschuldigingen van SAA/NDF eenheden dat ze 2 dagen voor het offensief materiaal en man hadden teruggetrokken uit Palmyra.

Er zijn 149 confirmed KIA dankzij luchtaanvallen gisteren, dat nummer had veel hoger moeten zijn in het geval van 4000 man als je kijkt wat er gisteren allemaal rondvloog en in gelanceerd werd. Zeker in zo'n kleine stad als Palmyra waar zoveel man geconcentreerd zouden moeten zitten bij gevechten.
NEE!
  zondag 11 december 2016 @ 14:50:13 #291
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_167256505
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 13:26 schreef Stabiel het volgende:
Palmyra is gevallen.

Rusland moet zich schamen.
Triest, lijkt erop dat je gelijk hebt. Helaas zullen het restant van alle ruines nu wel opgeblazen worden.
pi_167256576
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 14:50 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Triest, lijkt erop dat je gelijk hebt. Helaas zullen het restant van alle ruines nu wel opgeblazen worden.
Als ze T4 in handen kunnen houden en succesvol kunnen re-grouperen daar kan er nog op tijd een counter ingezet worden voordat die baardapen met een gruwelijke propaganda video komen bij dat amfitheater waar de Russen een orchestra hielden.
NEE!
pi_167259363
‏@SulomeAnderson
So...U.S. Special Forces are training the Hashd al-Shaabi now. Couldn't take photos of them but they were there. Interesting turn of events.

En zij zijn voor wie/tegen wie?
  zondag 11 december 2016 @ 17:38:18 #294
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167260086
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 17:02 schreef Adrie072 het volgende:
@SulomeAnderson
So...U.S. Special Forces are training the Hashd al-Shaabi now. Couldn't take photos of them but they were there. Interesting turn of events.

En zij zijn voor wie/tegen wie?
De PMU, Popular Mobilisation Units, oftewel de Shia milities in Irak die tegen de Amerikanen vochten in het post Saddam tijdperk.

Deze zijn heel machtig op dit moment en competenter dan het Iraakse leger en genieten volop steun van Iran. Ze vechten tegen IS.
  zondag 11 december 2016 @ 18:03:54 #295
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167260615
sayed_ridha twitterde op zondag 11-12-2016 om 18:01:56 Apparently there is a US-Russia deal to evacuate remaining militants & civilians from east Aleppo in the next 48 hours reageer retweet
Say what?
  zondag 11 december 2016 @ 18:05:05 #296
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167260651
Volgens Reuters ja. Moeten die militanten wel nog eerst akkoord gaan.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 11 december 2016 @ 18:06:01 #297
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167260672
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 18:05 schreef Szura het volgende:
Volgens Reuters ja. Moeten die militanten wel nog eerst akkoord gaan.
Hebben ze een keus dan?
Say what?
  zondag 11 december 2016 @ 18:08:50 #298
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167260740
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 18:06 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Hebben ze een keus dan?
Die hadden ze vorige week ook al niet, maar toch gingen ze door :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167261093
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 14:29 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Eenieder die het conflict volgt weet dat Palmyra onder Russisch toezicht stond. De stad is wel degelijk gevallen, en dat kunnen we Rusland aanrekenen.
Eenieder die Syrie volgt weet dat suria onder toezicht van Assad stond.
Syrie is nu wel degelijk verwoest, en dat kunnen we Assad aanrekenen.
  zondag 11 december 2016 @ 18:30:23 #300
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_167261224
;(
  zondag 11 december 2016 @ 18:30:35 #301
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_167261229
En dicht ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')