abonnement Unibet Coolblue
pi_167093901
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167093983
@Zahredinne

Aleppo laten evacueren?
Samen met al die mankracht dat vanuit de Damascus regio naar Idlib is gestuurd zouden ze misschien weer een verassingsoffensief kunnen starten. Weet niet of dat slim is dus.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 4 december 2016 @ 13:54:19 #3
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167094033
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:52 schreef IPA35 het volgende:
@Zahredinne

Aleppo laten evacueren?
Samen met al die mankracht dat vanuit de Damascus regio naar Idlib is gestuurd zouden ze misschien weer een verassingsoffensief kunnen starten. Weet niet of dat slim is dus.
Vele van die terroristen van Damascus strijden niet meer, volgens mij zijn er veel naar Turkije gevlucht ondertussen. Als Aleppo vrij is kan je ook de hele luchtmacht op Idlib-West Aleppo laten focussen hé
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 13:55:01 #4
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167094051
Waar blijft dat offensief van Hezbollah en Iraakse milities in Zuid-Aleppo (Khan Touman enzo) trouwens? Las er weken over maar er gebeurt niks.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167094082
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:54 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Vele van die terroristen van Damascus strijden niet meer, volgens mij zijn er veel naar Turkije gevlucht ondertussen. Als Aleppo vrij is kan je ook de hele luchtmacht op Idlib-West Aleppo laten focussen hé
Dat is waar.

Maar ik denk dat SAA na het centrum alleen voor een betere buffer en Al-Bab pocket zal gaan.
Deir ez Zor moet ontzet worden.

Gelukkig heeft de PMU in Irak de aftocht van ISIS naar Syrië (en dus Deir ez Zor) onmogelijk gemaakt.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 4 december 2016 @ 13:56:22 #6
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167094089
@szura
Die wachten waarschijnlijk tot de stad klaar is...
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 13:58:37 #7
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167094150
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:56 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Dat is waar.

Maar ik denk dat SAA na het centrum alleen voor een betere buffer en Al-Bab pocket zal gaan.
Deir ez Zor moet ontzet worden.

Gelukkig heeft de PMU in Irak de aftocht van ISIS naar Syrië (en dus Deir ez Zor) onmogelijk gemaakt.
Buffers rond Aleppo (Al-Bab en West Aleppo), DeZ ontzetten en Noord Hama opkuisen. laat Idlib maar rotten
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167094266
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 13:58 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Buffers rond Aleppo (Al-Bab en West Aleppo), DeZ ontzetten en Noord Hama opkuisen. laat Idlib maar rotten
Nah. Men gaat ook Noord-Latakia opruimen tot aan de bergen die uitkijken over Jisr al-Shughour.

En Hezbollah gaat ook gewoon weer probeer Fu'ah/Keferya te bereiken. Die plaatsjes liggen net buiten Idlib Stad.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167094340
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 4 december 2016 @ 14:05:23 #10
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167094388
ShehabiFares twitterde op zondag 04-12-2016 om 13:18:04 The Syrian army is only 200m away from the children hospital in E Aleppo which was the main command center of all terror groups since 2012. reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 14:11:43 #11
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167094575
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167095918
EU offers cash to Assad regime for Syria peace deal.

The EU is offering financial support for a Syria still ruled by President Assad in a last-ditch effort to retain western influence on the outcome of the war, The Times has been told.

As the battle for Aleppo reaches an endgame, EU officials are said to have accepted that previous western demands that Assad step down are unrealistic. There is a growing sense that America has been sidelined as a western negotiating partner.

Instead, the EU foreign policy chief, Federica Mogherini, put new proposals to opposition leaders at a meeting two weeks ago, with an offer of aid and investment as a sweetener for all sides.

The proposals were in line with United Nations resolutions calling for a “political transition” in Syria. The United States....

Rest van het artikel achter paywall.

http://www.thetimes.co.uk(...)peace-deal-w8shn8rjx
pi_167096066
quote:
10s.gif Op zondag 4 december 2016 15:06 schreef Peunage het volgende:
EU offers cash to Assad regime for Syria peace deal.

The EU is offering financial support for a Syria still ruled by President Assad in a last-ditch effort to retain western influence on the outcome of the war, The Times has been told.

As the battle for Aleppo reaches an endgame, EU officials are said to have accepted that previous western demands that Assad step down are unrealistic. There is a growing sense that America has been sidelined as a western negotiating partner.

Instead, the EU foreign policy chief, Federica Mogherini, put new proposals to opposition leaders at a meeting two weeks ago, with an offer of aid and investment as a sweetener for all sides.

The proposals were in line with United Nations resolutions calling for a “political transition” in Syria. The United States....

Rest van het artikel achter paywall.

http://www.thetimes.co.uk(...)peace-deal-w8shn8rjx
Haha de EU. :')
Ô mon citoyens vous serez unis.
  zondag 4 december 2016 @ 16:21:59 #14
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167097547
watanisy twitterde op zondag 04-12-2016 om 16:14:56 #SAA captured National Eye Hospital compound and Karm al-Tahhan / Aleppo reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 16:41:54 #15
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167097921
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167098042
Split tha pocket!
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167099031
quote:
Same question always: In (all) Aleppo, there are 25000 SAA, 4000 Iraqi, 4000 Iran proxies (Zaynabiyun,Fatimiyoun) & 2500 Hezbollah Ridwan
quote:
All (Iraqi, Hezbollah, Iranian proxies) are committed to keep these figures, along with 250-500 Iranian advisors, always constant.
https://twitter.com/EjmAlrai/status/805402758849425408

Zo'n 35.000 pro-government troops in Aleppo dus.
pi_167099748
  zondag 4 december 2016 @ 18:22:14 #19
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167099951
Hopelijk weet de onthoofdersploeg van dat ranzige Zinki niet te ontkomen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 4 december 2016 @ 18:23:37 #20
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167099991
Gaat lekker
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167100708
Ben benieuwd of ze nog wat met Aleppo kunnen in de toekomst, een groot gedeelte ligt letterlijk in puin. Lijkt mij zelfs goedkoper om op een anderen plek de stad helemaal overnieuw te bouwen.
  zondag 4 december 2016 @ 18:59:06 #22
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_167100772
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 18:55 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ben benieuwd of ze nog wat met Aleppo kunnen in de toekomst, een groot gedeelte ligt letterlijk in puin. Lijkt mij zelfs goedkoper om op een anderen plek de stad helemaal overnieuw te bouwen.
Vind het nog best meevallen, de meeste gebouwen staan nog overeind. Er is op bepaalde plekken wel finke schade maar de infrastructuur ligt er nog
Say what?
  zondag 4 december 2016 @ 19:11:28 #23
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_167101054
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 18:55 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ben benieuwd of ze nog wat met Aleppo kunnen in de toekomst, een groot gedeelte ligt letterlijk in puin. Lijkt mij zelfs goedkoper om op een anderen plek de stad helemaal overnieuw te bouwen.
Hopelijk ontstaat er een constructie 'boom' als de oorlog voorbij is waardoor veel mensen weer naar Syrie getrokken worden vanwege de enorme vraag naar werk.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_167101130
quote:
2s.gif Op zondag 4 december 2016 19:11 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Hopelijk ontstaat er een constructie 'boom' als de oorlog voorbij is waardoor veel mensen weer naar Syrie getrokken worden vanwege de enorme vraag naar werk.
Te grote risico nog voor een grote 'boom' (haha kaboom snap je :') ). In Irak was alles ook niet koek en ei nadat conventionele oorlogsvoering ten einde liep. Verwacht dat de old school autobommen en zelfmoordaanslagen pas komen nadat Idlib is gevallen.
NEE!
  zondag 4 december 2016 @ 20:11:33 #25
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167102355
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 18:59 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Vind het nog best meevallen, de meeste gebouwen staan nog overeind. Er is op bepaalde plekken wel finke schade maar de infrastructuur ligt er nog
Inderdaad als je de drone beelden ziet zie je dat gebouwen verlaten zijn en er wel beschadingen zijn, maar ze staan nog grotendeels overeind en de wegenstructuur ligt er ook nog. Ik ben wel benieuwd wat er van het oude gedeelte zoals de souk et cetera nog over is. Vrij weinig vrees ik.
  zondag 4 december 2016 @ 21:39:42 #26
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167105238
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167105876
Dat account van dat meisje bestaat niet op Twitter. Haar moeder zou zijn opgepakt door het leger?



Laatste tweet vanaf haar account en nu bestaat het account niet meer.

[ Bericht 52% gewijzigd door #ANONIEM op 04-12-2016 21:58:01 ]
  zondag 4 december 2016 @ 21:58:07 #28
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_167105898
Geen idee eig
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 4 december 2016 @ 22:00:49 #29
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167105989
Een paar uur geleden beweerde iemand dat SAA de gegevens van dat account had. Hij zegt dat de moeder het account heeft gedelete.

Vanaf hier: https://twitter.com/withinsyriablog/status/805482152016117760
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167106006
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 21:57 schreef vigen98 het volgende:
Dat account van dat meisje bestaat niet op Twitter. Haar moeder zou zijn opgepakt door het leger?

[ afbeelding ]

Laatste tweet vanaf haar account en nu bestaat het account niet meer.
Haar moeder heeft het account afgesloten wordt beweert.
WithinSyriaBlog twitterde op zondag 04-12-2016 om 20:55:56 @AlabedBana SAA got nothing to do with the shut down of @AlbabedBana account reageer retweet
WithinSyriaBlog twitterde op zondag 04-12-2016 om 21:07:29 @virupasan her mother reageer retweet
Incelfrikandel
  zondag 4 december 2016 @ 22:03:32 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167106065
Mja beter zitten ze in veilig gebied nu en stopt die propaganda...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167106120
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 22:00 schreef Szura het volgende:
Een paar uur geleden beweerde iemand dat SAA de gegevens van dat account had. Hij zegt dat de moeder het account heeft gedelete.

Vanaf hier: https://twitter.com/withinsyriablog/status/805482152016117760
Ik snap niet wat die Ivan en andere zeggen over evacueren en unblocken?
  zondag 4 december 2016 @ 22:06:46 #33
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167106166
quote:
1s.gif Op zondag 4 december 2016 22:05 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik snap niet wat die Ivan en andere zeggen over evacueren en unblocken?
Dat Bana-account bestond rond die tijd nog. 'Bana' had hun geblokkeerd zodat ze haar tweets niet konden zien.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167106171
Hopelijk is ze veilig idd en wordt zij en d'r familie niet afgeschoten o.i.d. Hoewel dat niet heel waarschijnlijk lijkt.
Incelfrikandel
  zondag 4 december 2016 @ 22:08:10 #35
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167106208
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 22:06 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Hopelijk is ze veilig idd en wordt zij en d'r familie niet afgeschoten o.i.d. Hoewel dat niet heel waarschijnlijk lijkt.
Vluchten uit rebellengebied kan je een lading kogels opleveren inderdaad...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167106252
quote:
15s.gif Op zondag 4 december 2016 22:08 schreef Szura het volgende:

[..]

Vluchten uit rebellengebied kan je een lading kogels opleveren inderdaad...
Dat bijvoorbeeld, of dat de Ba'ath weer eens wat uithaalt. Zijn er beiden niet vies van.
Incelfrikandel
pi_167106492
quote:
1s.gif Op zondag 4 december 2016 22:06 schreef Szura het volgende:

[..]

Dat Bana-account bestond rond die tijd nog. 'Bana' had hun geblokkeerd zodat ze haar tweets niet konden zien.
Rond welke tijd? Vertel ff vanaf begin want weet alleen dat het een account is van iemand die niet het 8 jarige meisje is :+
pi_167108912
Het is een propaganda account van rebellen in de binnenstad, goh.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167109089
Why are the flames of Aleppo burning Turkey?

quote:
Turkey, which has made Aleppo the key to toppling Syrian President Bashar al-Assad’s regime, is gearing up for the worst-case scenario now that the armed opposition groups it has been supporting have suffered a series of setbacks.

The scenario that is emerging is that the defeated groups, which are supported by the West, Turkey and the Gulf states, are being pushed north to the Turkish border.

[...]

There are signs on the ground that signal the next phase: To the east and north of Aleppo are the 105th Republic Guards, Tiger Forces, Desert Falcons, Baath Battalion, National Defense Forces, the militia of the Syrian Socialist Nationalist Party and the Jerusalem Brigade set up by Palestinians. To the south of Aleppo, the Hezbollah al-Nujaba, Hezbollah and Iraqi Shiite militias can be seen preparing at Khan Tuman.

The goal of this plan appears to be, first, to clear out the rural Idlib terrain and reach the Shiite settlements of Fua and Kefraya, which are besieged by Jabhat Fatah al-Sham and its allies. Local sources think it is very likely that Hezbollah and Nujaba will launch an offensive from the south while the Syrian army and its allied militias simultaneously mount a major operation from the north. That will be the onset of Turkey’s nightmare scenario.

Ankara will either hold on firmly to the de facto buffer zone it created from the Kilis border to north of al-Bab and turn the rural terrain around Idlib into a safe zone for its allied groups, or they will allow the Syrian army to reach the Turkish border. In both cases, the Turkish border will heat up and Turkey will also have to deal with the jihadi heritage that could spill over the border.
http://www.al-monitor.com(...)t-case-scenario.html
pi_167109268
Ik hoop zo erg dat al die jihadis naar Turkije gaan.
pi_167110450
Turkije is overigens druk bezig met het Turkificeren van Jarablus en omgeving.
Turkmenen krijgen de macht en men is met de kolonisatie van Soennitische Turkmenen uit Tal Afar bezig.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167110534
quote:
Het was ook fucking dom van die rebellen om te blijven vechten toen Putin zich er mee ging bemoeien. Ze hadden beter kunnen onderhandelen toen ze nog een sterke positie hadden. Het enige wat ze nu kunnen kiezen is of ze een bom op hun hoofd krijgen of levenslang de gevangenis in gaan.
pi_167110728
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 01:13 schreef IPA35 het volgende:
Turkije is overigens druk bezig met het Turkificeren van Jarablus en omgeving.
Turkmenen krijgen de macht en men is met de kolonisatie van Soennitische Turkmenen uit Tal Afar bezig.
Zinloos. Uiteindelijk wanneer men klaar is in Aleppo en Idlib zijn deze gebieden aan de beurt.
pi_167110877
U.S. Syria Policy at Crossroads as Rebels Falter

quote:
Steep losses by antiregime rebels in Syria have scrambled U.S. policy calculations at a crucial moment in the country’s long-running war, with the election of Donald Trump already pointing to the possibility of a dramatic shift when he takes office in January.

Mr. Trump hasn't detailed his plans for Syria, but has outlined a likely break from the Obama administration, which has supplied small amounts of arms and funding to militias attempting to overthrow President Bashar al-Assad and has separately fought the Islamic State extremist group.

The recent gains by Mr. Assad’s forces have added impetus to calls among some of Mr. Trump’s closest advisers, as well as other top U.S. strategists, to cut back on support for the Syrian opposition. Some believe the war to oust Mr. Assad already has been lost and the U.S. should ally with Russia and possibly the Syrian government in an all-out assault on extremists.

“Show me a strategy right now that gets rid of Assad,” former House speaker Newt Gingrich, a close Trump adviser, said in an interview, suggesting no such strategy exists. “The Russians are for him and the Iranians are for him, and there’s no coalition of forces in the region that defeats him. So it starts with reality.”

Former U.S. Defense Secretary Robert Gates, who also has met with Mr. Trump, said in an interview that it is unlikely Americans would support the kind of military commitment needed to unseat Mr. Assad. “I think we have to begin by being realistic,” he said. “Assad is going to remain in power, and the Russians are committed to that.”
http://www.wsj.com/articl(...)ls-falter-1480887043
pi_167110890
quote:
_O- _O- _O-

Takbirrrrrr
  maandag 5 december 2016 @ 06:44:17 #47
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167111014
Iemand dit opgepikt?

http://www.al-monitor.com(...)77&__hsfp=3163592092

Het congres heeft Trump toestemming gegeven Manpads te leveren aan "rebellen" en hoopt hem dus die kant op te bewegen. Engeland heeft flink zitten pushen daarin. Ook dit bericht:

https://www.almasdarnews.(...)hadists-east-aleppo/

McCain:

quote:
The rebels "are being slaughtered as we speak. A genocide is taking place. It's a black mark on American history," McCain told Al-Monitor when asked about the MANPAD provision. "I think [Trump] is going to listen to the people he appoints as secretary of defense and secretary of state."
:')
  maandag 5 december 2016 @ 06:54:02 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_167111036
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 01:13 schreef IPA35 het volgende:
Turkije is overigens druk bezig met het Turkificeren van Jarablus en omgeving.
Turkmenen krijgen de macht en men is met de kolonisatie van Soennitische Turkmenen uit Tal Afar bezig.
Volgens iemand op Twitter hebben ze Jarabulus zelfs aangesloten op hun grid:

melisaraimmo twitterde op vrijdag 02-12-2016 om 09:33:31 When#Turkey connect #Jarabulus to his own electrical network,aim is to respect #Syrian territorial integrity?JOKE! https://t.co/AQGp8yk2ja reageer retweet
pi_167111135
quote:
1s.gif Op zondag 4 december 2016 20:11 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Inderdaad als je de drone beelden ziet zie je dat gebouwen verlaten zijn en er wel beschadingen zijn, maar ze staan nog grotendeels overeind en de wegenstructuur ligt er ook nog. Ik ben wel benieuwd wat er van het oude gedeelte zoals de souk et cetera nog over is. Vrij weinig vrees ik.
Je zult toch alles uit de kast moeten halen om je vijand te verslaan. Ik vrees ook het ergste voor het oude centrum maar helaas anders gaan ze nooit weg.

Je moet geen Afghanistan krijgen waar westerse troepen rekening moesten houden met de gebouwen, burgers, gewassen, dieren, flora en fauna ect. Zo kun je geen oorlog winnen.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_167112099
Westerse leugens!
LinaArabii twitterde op zondag 04-12-2016 om 21:02:30 Civilians at the IDP camp in govt-held Jibrin tell CNN rebels shot at them as they tried to flee.… https://t.co/w0GoSvXdyK reageer retweet
LinaArabii twitterde op maandag 05-12-2016 om 04:42:29 Photo is aftermath of Israeli bombing of Lebanon in 2006. You tried, @hadialbahra. https://t.co/DgLn4wUI4L https://t.co/pYRy9HWAw6 reageer retweet
Ô mon citoyens vous serez unis.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')