abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 2 december 2016 @ 13:44:25 #1
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_167046066
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

pi_167046384
Hahaha, dat plaatje :D O+
pi_167047787
Meeveren vereist volgens mij vooral veel flexibiliteit, een flexibiliteit die ik niet altijd heb. Soms vanuit praktische overweging, soms vanuit een gevoelsmatige. Je loopt dan in feite aan tegen grenzen in jezelf of in je omstandigheden. Ik vind het wel nuttig en goed om daar over na te denken en te reflecteren. Maar niet altijd flexibel kunnen en/of willen zijn als het gaat om de behoeften van je kind vind ik niet erg: zoals in dat artikel ook wordt beschreven, zijn de grenzen die je bij jezelf tegenkomt er ook niet voor niets. Als we onze kinderen willen leren naar zichzelf te luisteren en hun gevoel serieus te nemen dan is het denk ik goed als je dat als ouder ook doet. En dat betekent dan misschien dat je niet altijd die meeverende ouder bent. Dat is volgens mij een heel persoonlijke kwestie en het is volgens mij dan ook lastig om daar vanuit algemene tips of theorieën over te spreken.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167047797
Quoten uit gesloten topic is irritant :@

Maar dat idee kreeg ik ook van het artikel ja Bubbadeiets. Daarom zei ik ook doorgevraagd, ze had een soort verkeerde cherry picking gedaan.

Veel scholen gaan kijken gaan we idd doen L-E :Y In februari zijn de Open Dagen, dus dan doen we een rondje op alles binnen loop/fietsafstand en gaan dan nog rondleidingen doen bij de scholen die we zien zitten. Gereformeerde school gaat het sowieso niet worden, want we voldoen niet aan hun ingangseisen O~)
pi_167048084
Franny kan het altijd beter verwoorden dan ik :+

Deze wilde ik even delen, M speelt met de dertig jaar oude garage (en nieuwe auto's) bij oma. Hij kan zo vreselijk zoet spelen! O+

https://photos.google.com(...)NEhlQlpRczVKaXhJZWhR
Kwak
  vrijdag 2 december 2016 @ 15:34:27 #6
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_167048732
Wat een wijs kwebbelventje kwak O+
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_167049514
Melba O+
  vrijdag 2 december 2016 @ 17:27:19 #8
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_167050886
Wat lief! En herkenbaar! Melba en T zouden veel hebben om over te praten :7

[ Bericht 2% gewijzigd door Mevr_Mus op 02-12-2016 18:51:59 ]
Oude (on)bekende.
pi_167050956
Wat een liefje is het, kwak. O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_167060717
Ik zie een geweldig filmpje van Melba, wat een schatig en zooo herkenbaar zijn spraak met die van R. Te leuk. En dat enthousiasme, van Mooooi. Taxii taxiii.

R. heeft nou sinds een paar dagen de duplo ontdekt en dan echt het bouwen. Poppenhuis bouwt hij dan zegt hij. Teeee leuk! O+

Mooi artikel Phaidra, erg herkenbaar. Te lang dingen laten gebeuren achter elkaar en dan ineens klaar. Dat schoppen hebben wij soms ook of niet mee willen werken. Goede tips hier gekregen.

Mooi van hoe dat ging Omentielvo, over die boosheid. R. had dat laatst met spugen dan, ineens half onder het spuug, R weer blij! Oh oke, goed om te weten haha :D Wel mooi dat ze dan zei van sorry dat ik sloeg.
Gedrag benoemen doe ik ook zoveel mogelijk. En aanraden wat hij kan met boosheid, in de bank slaan of stampen ik ben boos.

Oh en weer eet-vraagje: We doen nu niet pushend bij avondeten. Gaat man nog moeilijk af. Ik heb zoiets we zetten het voor, hij klimt op de stoel, weigert en klaar. Maaaar, het CB zei, hij moet aan tafel blijven... Met de juniorstoel gaat dat niet, hij klimt er af en gaat wat spelen en komt zo nu endan wel bij ons kijken en dan bieden we nog eens wat aan. Ja wat moeten we nou weer dan, hem dwingen op de stoel te blijven zitten, gaat natuurlijk weer niet gezellig worden :') Dus maar laten rondlopen en uitnodigen zoveel mogelijk erbij te komen? Bied hem nu wel een uur na avondeten een banaantje aan. Hij vroeg vanavond om brood maar daar wil ik niet aan beginnen. Ik weet dat sommige het wel doen, maar ik heb zoiets van je eet al dagen geen groente, het is avondeten en anders later een stuk fruit, geen ander spul.

Oh wow ik las over controle geven aan je kind. Drinken inschenken laat ik echt R. nog niet doen haha. Vraagt hij ook niet naar. Brood in stukjes snijden kunnen we gewoon doen. Hij mag een beker kiezen. Zolang iets niet voor drama zorgt, maak ik de keuzes. Vragen of hij een bepaalde trui aan wil, resulteert in juist drama, kan beter gewoon iets aan doen. Kwak, herken wat jij schrijft dus, doe het ook zo.

Toch vind ik een situatie als volgt heel ingewikkeld om mee om te gaan en ontplof ik: R. tikt tegen de tv. Ik zeg op strenge toon tegen hem, ophouden met tikken tegen de tv, gaat hij stuk. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dan niet naast hem ga knielen, ik zit op de bank op dat moment. (misschien gaat het daar mis?). Hij gaat lachen en zodra ik bij hem inde buurt kom, mept hij keihard lachend tegen de tv. Ik ontplof en sleep hem bij de tv vandaan en zet hem ergens uit de buurt, achter de deur ofzo. Kan een aandachtstekort dingetje zijn op zo'n moment. Toen ik vroeg om boekje te lezen, wou hij dat niet.

[ Bericht 6% gewijzigd door Hilmo op 02-12-2016 22:44:52 ]
pi_167061165
Kwak O+

Hilmo, vind jij ook dat hij aan tafel moet blijven? Je kan hem er in het begin bij zetten, zodat jullie met zijn allen starten. En als hij dan geen zin meer heeft hem gewoon laten spelen. Zo krijgt hij toch mee dat etenstijd een gezellige tijd samen is.
Herkenbaar dat sommige keuzes juist voor drama zorgen.
pi_167061292
Klopt, ik heb ook zoiets, we beginnen met elkaar en als hij dan zelf van tafel gaat, en we het gezellig houden, komt hij vanzelf er wel weer even bij kijken enzo. Dat was ook mijn idee. Ik zou ook niet weten hoe dat praktisch zou moeten, hem aan tafel houden. Dat wordt in de houtgreep. gezellig 8)7 :P :+
pi_167066709
Ik laat hem ook van tafel gaan. Doei CB! Merk dat hij steeds beter blijft zitten, alleen als hij echt niks wil eten dan wil hij snel weg.

Ik geef liever een boterham dan fruit trouwens, fruit is voor mij zoet en meer snoepig dan een boterham. Wij geven meestal pas na het toetje (yoghurt) nog brood als hij nog honger heeft.

Over de situatie die je schetst:
quote:
Toch vind ik een situatie als volgt heel ingewikkeld om mee om te gaan en ontplof ik: R. tikt tegen de tv. Ik zeg op strenge toon tegen hem, ophouden met tikken tegen de tv, gaat hij stuk. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dan niet naast hem ga knielen, ik zit op de bank op dat moment. (misschien gaat het daar mis?). Hij gaat lachen en zodra ik bij hem inde buurt kom, mept hij keihard lachend tegen de tv. Ik ontplof en sleep hem bij de tv vandaan en zet hem ergens uit de buurt, achter de deur ofzo. Kan een aandachtstekort dingetje zijn op zo'n moment. Toen ik vroeg om boekje te lezen, wou hij dat niet.
Zoals ik het zou doen (en dus niet per se de goede manier):
Ik zou gewoon (niet boos) zeggen 'oh M, stop eens met slaan tegen de tv, dan gaat de tv stuk /dat mag niet'

Meestal stopt hij dan nog niet. Dan herhaal ik (niet boos, wel duidelijk):

M, kijk eens naar mama, stop maar met de tv slaan/je mag niet tegen de tv slaan he?/ wat zei mama net over de tv? (Soms herhaalt hij dan 'mag niet tv slaan'). Zullen we ... (met de blokken bouwen?)

Vaak stopt hij dan, als hij niet stopt en bv lachend doorgaat:

Nu sta ik erbij en blokkeer de beweging 'M, (kijk eens naar mama), ik weet dat jij het grappig vindt, het maakt een leuk geluid he, maar dan gaat de tv stuk en dat vinden papa en mama niet leuk / dan kun je geen peppa meer kijken. Nu echt stoppen! zullen we met de blokken/auto's spelen?/de tv gaat vanavond weer aan, kom nu maar spelen'

Als hij dan nog niet stopt dan pak ik hem (inmiddels zijn we dan in peuterdriftbui beland) op en ga wat verderop in de kamer staan, als hij full on boos is leg ik hem op de grond en zeg iets als 'jij bent boos he, want dat vond je leuk en het mag niet meer van mama', en laat ik hem uitrazen. Daarna komt hij een knuffel halen en meestal doet hij zoiets dan daarna heel lang niet meer.
Kwak
pi_167067289
Waarom wil je direct beginnen met van een afstand op strenge toon een commando te geven? :) Mijn inziens zet je daarmee de toon voor een discussie en machtsvertoon ("oh jij doet boos? Kan ik ook, kijk maar: *mep* ). Dat hij tegen een tv mept terwijl jij dat niet wilt kan een aantal oorzaken hebben a) hij weet niet dat het niet mag b) hij zou wel moeten weten dat het niet mag maar is het vergeten of c) hij heeft wel in herinnering dat het niet mag maar de drive om het toch te doen is groter dan de controle die hij erop uit kan oefenen. In de eerste twee gevallen is boos worden onredelijk en zal hij eerst de regel (opnieuw) moeten leren. In het derde geval heeft hij hulp nodig om zijn drang om te bedwingen, dan wel met een duwtje in de rug of door afleiding.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_167067301
Sluit me aan bij de aanpak die Kwak beschrijft, hoewel ik soms bij terugkerend gedrag wel 's te kort door de bocht ga :{

Hier pittig weekje met al veel slechte nachten door verkouden uk met veel snots en hoestpieps -O- Afgelopen nacht heb ik door het onrustige gedoe en zelf nu ook verkouden zelf maar een uur of 3 geslapen ;( We zouden dit weekend met z'n 3en naar J's vader + vrouw in Amsterdam, maar ik voel me inmiddels zo belabberd dat dat niet doorgaat. Even bijkomen eerst (extra gedoe is dat we bij hen in de Jordaan met geen mogelijkheid kunnen parkeren en dus allerlei toeren moeten uithalen om met spullen bij ze te komen. Pffff...)
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_167085509
Oh jongens, we deden pakjesavond en het was echt zo'n heerlijk avondje O+
  zondag 4 december 2016 @ 06:40:52 #17
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_167088676
Leuk Amsel!

Wij hebben vanmiddag pakjesmiddag, spannend! 😁

Gaat het al weer iets beter met je, JM?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_167088796
Wat fijn Amsel! En nog heel veel plezier Sylver.
Wij nu twee dagen Sint gevierd en vandaag spelen met de cadeautjes :D
En ik ga de kerstboom neerzetten :D
pi_167088935
Wat leuk Amsel! Wij vieren het vanavond O+

Kerstboom, leuk! Ik ben daar dol op maar altijd te lui om het neer te zetten. :')
  zondag 4 december 2016 @ 08:48:52 #20
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_167089001
Ik wil na sinterklaas ook de kerstboom al opzetten, maar ik moet even moed verzamelen om de kerstspullen uit het hok te plukken, waar een heel jaar aan spullen bovenop is gekomen -O-
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_167089068
Pakjesavonden en kerstbomen O+ Foto's, kom maar door! Wij gaan binnenkort ook wel een boom halen, liefst weer een lease-boom van Adopteer een Kerstboom O+

Tnx Sylver, ik trok gister met veel bankhangen en thee weer langzaam wat bij en heb vannacht 10 (tien!!) uur geslapen, dat heeft ook een boel goeds gedaan :) Lucas heeft ook goed geslapen dus vannacht (19.15-6.45), die is ook weer vrolijker vandaag.
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  zondag 4 december 2016 @ 09:04:38 #22
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_167089083
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 08:03 schreef Loj het volgende:
Wat fijn Amsel! En nog heel veel plezier Sylver.
Wij nu twee dagen Sint gevierd en vandaag spelen met de cadeautjes :D
En ik ga de kerstboom neerzetten :D
Boks met het opzetten van de kerstboom 8-) . Vorig jaar hadden we hem achter de bank, zodat Frans er niet aan kon zitten. Hoe doen jullie dat met ballen? Wij hebben ze alleen van glas.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  zondag 4 december 2016 @ 09:07:33 #23
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_167089104
quote:
1s.gif Op zondag 4 december 2016 09:04 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Boks met het opzetten van de kerstboom 8-) . Vorig jaar hadden we hem achter de bank, zodat Frans er niet aan kon zitten. Hoe doen jullie dat met ballen? Wij hebben ze alleen van glas.
Ipv bevestigen met haakjes vastbinden met touwtjes! Rotklus, dat wel ;)
Oude (on)bekende.
pi_167089518
Ik heb gisteravond de kerstboom al opgezet. :@. Eentje althans, die in de eetkamer doe ik vanmiddag. Ik heb zelf al twee ballen laten sneuvelen. :'). Vanochtend (of nou ja, zonet... I sliep uit tot ruim na half negen) heb ik I de boom laten zien en verteld dat hij alleen mag kijken met zijn oogjes. Ben benieuwd. :+.

Fijn dat je weer een goede nacht hebt gemaakt, JM!
En Amsel, wat klinkt dat idyllisch. O+.

Wij gaan vanmiddag met zijn drietjes Sint vieren. Koekjes bakken en cadeautjes uitpakken. Alleen kleinigheidjes, ik heb nog niet eens een tientje per persoon uitgegeven. Kerst is bij ons de grote happening.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_167089601
Daar ging bal nummer drie. :').
Still a little bit of your face I haven't kissed.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')