abonnement Unibet Coolblue
pi_167041255
quote:
11s.gif Op vrijdag 2 december 2016 09:41 schreef Burdie het volgende:

[..]

Niet die hype weer... ;(.
Een mooie doek is precies een kledingstuk en je baby een accessoire O-) :P
pi_167042221
Daar zijn wipstoeltjes toch voor, om je baby even in te kunnen parkeren? Of is dat meer voor als ze al een paar maanden verder zijn?
pi_167042661
Volgens mij kan dat ook prima. Helpt alleen niet bij fanatiek knuffelende peuters.
pi_167043155
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2016 09:49 schreef Thistleweed het volgende:
Dat heb ik hier ook, man wil liever geen box maar met twee kinderen waarvan eentje nog al uh... enthousiast kan zijn weet ik nog net zo niet of dat een goed idee is.
Ik twijfel ook over een box. Bij de oudste wel één gehad, maar daar heeft ze misschien vier keer in gelegen. Het was een handige speelgoedopslag zeg maar. Bij de jongste hadden we geen box en ook niet gemist. Maar straks met een peuter en baby kan het misschien voor de veiligheid wel handig zijn? Wij hebben besloten om de praktijk gewoon even af te wachten. In principe is een box natuurlijk zo gekocht.
pi_167043239
Bij de eerste de box het meest gebruikt. De jongste ging met krap 5 maand tijgeren, dus toen was de box overbodig. Tot die tijd is het wel handig als je even de handen vrij wilt. Wij zetten hem gewoon weer neer. Is maar tijdelijk een sta in de weg. En daarna kunnen we hem wegdoen :)

Ik ga binnenkort eens de dozen met kleertjes langs. Weet nu wat weg kan en wat ik kan bewaren. Heb er helemaal zin in O+
pi_167043240
Geen Baby Nest dus, thanks voor de meningen! O+ Het ziet er inderdaad superschattig uit. ;)

En een draagdoek, kan dat goed samen met een kapotte rug? Een -volle- rugzak gaat hier niet, maar een baby draag je natuurlijk aan de voorkant en leunt anders op de schouders dan een rugzak.

Ahhh ik voel me weer helemaal noob :D
Je raekt an de dinge geweun.
pi_167043669
Wij doen wel een box ivm honden. Ze zijn lief en gek op kindjes en vooral mn grote heeft echt eindeloos geduld, maar toch. ;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_167043964
Wup, dat is natuurlijk ook waar, zo gekocht.

Cygne, wat fijn O+

Dragen met een kapotte rug lijkt me eigenlijk best zwaar, zeker als je al aangeeft dat een volle rugtas al te zwaar is. Ik heb het idee dat voor dragen zwaarder is dan rug dragen. Als je het wel zou willen proberen dan zou ik me goed laten voorlichten/inlezen. Misschien is er wel een drager die het gewicht meer op de heupen heeft zodat het minder belastend is voor je rug.
pi_167044346
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 december 2016 09:21 schreef WupWup het volgende:

[..]

Draag jij naakt? :o
Ja jij niet dan? ;)
Ik droeg vaak bloesjes met een hemdje eronder en E's hoofdje lag dan vaak tegen mijn huid aan, zo net boven mijn hemdje O+. Is toch ook huid op huid? Niet optimaal maar soit :+.
pi_167044846
Je hebt ook draagshirts. Volgens mij vooral voor in het begin zodat je makkelijk veel huid op huid contact kunt hebben.
http://www.nuroobaby.nl/
pi_167044991
Ik zal inderdaad advies inwinnen :) Dat draagshirt lijkt me ook wel wat, dus die houd ik ook in gedachte.

Ik stuiter qua gevoelens alle kanten op. Van "Omg na tien jaar eindelijk, hyperhyper" naar "Hoe de f*ck ga ik dit doen met dit versleten lichaam van mij, huiliehuil" tot "Wie heeft al m'n roze koeken opgegeten gutverdegutver!" (Hint: It was me)
Je raekt an de dinge geweun.
pi_167045140
Ahh Messina :*

Cygne, wat fijn!

Een box doen wij wel. Voor even wegleggen en nu zeker met peuter lijkt het me handig.

Net controle gehad en ze ligt gewoon met hoofd naar beneden! Helemaal verbaasd was ik, altijd in stuit gelegen en ik heb er ook niets van gemerkt. Maar heel fijn. Ik kreeg al belinstructies mee, wat komt het ineens dichtbij, huu! O+
pi_167045320
Messina, dat lijkt me best lastig, het gestuiter in je hoofd. En het is natuurlijk niet zo dat een draagdoek zaligmakend is. Waar zie je tegenop? Kun je dat met iemand bespreken? Misschien dat relativeren dan ook makkelijker wordt.

Helio, wat fijn, hoofdje naar beneden (is toch makkelijker bevallen dan andersom :D ) En belinstructies! *O*

Zo controle bij de vk. Vorige keer was ik een beetje ingestort, de vk was heel lief en super behulpzaam maar merk dat ik me nu toch een beetje schaam ofzo. Heb ook een andere vk vandaag en dat maakt het dan ook een beetje gek. Ze zijn allemaal heel erg lief en ik weet dat ik meer niet zou hoeven te schamen maar voel meer toch een beetje kwetsbaar.
pi_167045952
Niet op de link van SQ geklikt. :{w Verder O+ Voor jullie en jullie smerige praat. En die boze doos. ;(

Ik kijk enorm uit naar weer zo'n ukje in de doek. O+ Dreumes liet zich de eerste pak hem beet 8 weken niet wegleggen (binnen 1 minuut krijsen), wat een lifesaver was dat ding zeg! Ik hoop wel dat baby2 zich iets makkelijker laat wegleggen, want hoe heerlijk het ook is, hele dagen dragen icm stuiterdreumes zie ik toch niet zo zitten. We zullen wel zien.

De box is hier vorige keer nog geen half jaar gebruikt, maar hij staat nog als opslag voor mijn doeken en een hele zooi aan speelgoed. Als baby er is zien we wel of/hoe lang hij dit keer gebruikt wordt.

Vanochtend intake kraamzorg gehad, telefonisch, dus plinten voor niks blinkend gepoetst met een tandenborstel. :( Voorkeur aangegeven voor de zelfde kraam als vorige keer, wat was zij fantastisch. O+
pi_167046334
Jongste woonde in de doek, die kwam er alleen uit om te drinken of te verschonen. Heerlijk O+
pi_167047314
Heb nu een trauma van die link sq.
Ik dacht zo erg kan het toch niet zijn :X maar hoe kan dat dan? Ik snap niet hoe dat gebeurt. Het is toch alle 2 een heel ander iets???? :')
Verder O+ voor de vieze plaatjes :+
pi_167049976
Mooie foto's, heb weer helemaal zin in bevallen! O+

Ennn we hebben een knipper! *O*
Mag ik in de op? 5 juli wordt het ongeveer.
pi_167050214
Ingeee jeeee! Van harte! Zomerbaby's <3<3
pi_167050472
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2016 13:11 schreef Thistleweed het volgende:
Messina, dat lijkt me best lastig, het gestuiter in je hoofd. En het is natuurlijk niet zo dat een draagdoek zaligmakend is. Waar zie je tegenop? Kun je dat met iemand bespreken? Misschien dat relativeren dan ook makkelijker wordt.

Helio, wat fijn, hoofdje naar beneden (is toch makkelijker bevallen dan andersom :D ) En belinstructies! *O*

Zo controle bij de vk. Vorige keer was ik een beetje ingestort, de vk was heel lief en super behulpzaam maar merk dat ik me nu toch een beetje schaam ofzo. Heb ook een andere vk vandaag en dat maakt het dan ook een beetje gek. Ze zijn allemaal heel erg lief en ik weet dat ik meer niet zou hoeven te schamen maar voel meer toch een beetje kwetsbaar.
Ik denk dat het de hormonen zijn. Ik kan me momenteel overal druk over maken :) Ben doodsbang voor een 'normale bevalling' -na mijn eerste keizersnede- bijvoorbeeld. Heeft o.a. te maken met het feit dat mijn broertje bij de bevalling zuurstoftekort heeft gehad en daardoor levenslang gehandicapt is geraakt. Klein trauma :P Op naar de psych ;)
En dan mag ik dus gewoon kiezen voor een keizersnede of natuurlijke bevalling, maar ik zou het graag zelf willen proberen 8)7

Ik hoop dat het bezoek van vandaag aan de VK achteraf toch meegevallen is :*

Om verder nog even in te haken op andere onderwerpen: Hier komt wel een box, stel dat ik even naar het toilet moet, vind ik wel zo fijn dat beebz veilig ligt (wij hebben ook 2 hondjes rondlopen. Liefste hondjes ever, maar zelfs dan; Nooit 100% vertrouwen ;) )

MB: Ik zei al; Rekt het niet dan scheurt het wel. ;( :P

ingee, gefeliciteerd! *O*
Je raekt an de dinge geweun.
  vrijdag 2 december 2016 @ 17:09:31 #145
149959 SQ
snelle trees
pi_167050497
Yay ingee! Tof!
disclaimer
pi_167050876
Je druk maken door hormonen ken ik helemaal, we kunnen een clubje beginnen :W Ik snap dat je bevallen spannend vind, lijkt me een gezonde reactie als je kijkt naar je achtergrond. Hopelijk lukt het je om uiteindelijk te kiezen voor de bevalling die het beste is voor jou. Fijn dat een keizersnee ook een optie is, lijkt me heel prettig dat de regie echt bij jou ligt.

Iemand trouwens de hele #genoeggezwegen actie van de geboorte beweging gevolgd? Vrouwen (en ook mannen trouwens) zetten dan een nare ervaring met zorgverleners op een A4 en poseren dan met het papier voor de foto. Ik kende de actie al vanuit Amerika. Merk dat ik er nu niet zo goed meer tegen kan, heb twee super fijne geitenwollensokken kaarsjes bevallingen gehad en wil helemaal niet weten dat dat ook anders zou kunnen gaan. Tegelijkertijd gun ik echt iedereen bevallingen zoals die van mij en als dit soort acties een verandering in bewustzijn van sommige hulpverleners teweeg brengt is dat fijn. Let wel, ik ben echt een groot voorstander van medische interventie als dat nodig is en ben blij dat ik in Nederland woon ik indien nodig binnen 15 min in het ziekhuis kan zijn.

Vk ging goed! Baarmoeder komt nu tot boven mijn navel en was rustig en ontspannen. Bloeddruk was in orde en hartje luisteren heb ik overgeslagen. Fijn dat ik wat extra mag komen nu het niet zo lekker gaat, vorige zwangerschappen sloeg ik altijd heel wat weken over omdat het toch wel goed ging :)

Wc deed ik altijd met beeb in draagdoek _O-

Ingee, gefeliciteerd met je knipper *O*
pi_167051412
Haha messina :')
Je kan bijv ook overleggen met de vk of je het eerst zelf mag proberen maar dat ze wel de hartslag etc in de gaten houden gedurende bevalling, en dan als het telang duurt altijd nog het kindje halen met een keizersnee.

Ingee gefeliciteerd met een knipper ! *O* fijne verdere zwangerschap gewenst!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_167051828
Ik zag het voorbijkomen thistle! Lijkt me verschrikkelijk heftig, die ervaringen. Ik ben er zelf vooralsnog niet bang voor. VK wilde me toucheren maandag maar door de pijn was dat gewoon echt niet te doen. Ze gaf dat ook aan bij de artsen in het ziekenhuis, die dat ook gerespecteerd hebben. 'Vind je het goed dat we een inwendige echo maken?' Dat ze het telkens vroegen in plaats van het maar gewoon deden gaf me wel vertrouwen. Ook wel een fijn vooruitzicht voor straks.
pi_167052137
Dat klinkt inderdaad fijn, dat er goed naar je geluisterd wordt en dat dingen aan je gevraagd worden.

Ik heb zelf in een vruchtbaarheidstraject gezeten en heb dat als heel vervelend gevonden. Al die inwendige onderzoeken, vooral de arts assistenten waren nogal van het eendenbek inbrengen zonder ook maar te vertellen wat ze gingen doen. Was helemaal verbaasd toen ik iemand trof die vertelde wat ze ging doen en wat ik kon verwachten in plaats van alles er maar gewoon in te raggen. Het ergste was dat een groot deel van de onderzoeken totaal onnodig was. Nou is het allemaal niet heel verschrikkelijk maar heb me toen wel voorgenomen om er alles aan te doen om maar niet daar te hoeven bevallen.
pi_167052815
Hier ook in een vruchtbaarheidstraject gezeten. Maar ook daar werd er heel respectvol met me omgegaan. Niet dat ik een keuze had. Want dat speculum was gewoon noodzakelijk. Maar toch de vraag: 'vind je het goed als we dat nu doen, of ben je er nog niet klaar voor?'. Dat gaf mij het gevoel van controle. En ook áls die eendenbek dan ingebracht werd gebeurde dat echt stapje voor stapje. Overigens ook een ander ziekenhuis dan waar ik ga bevallen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')