abonnement Unibet Coolblue
pi_167134173
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 22:24 schreef ouwe-schaterhand het volgende:
"Mijn Remeha Calenta lijkt prima te werken het (modulerende) Evohome WiFi systeem, ik gebruik vloerverwarming en gewone verwarning. Hoe zou ik kunnen zien/merken dat er een probleem is?"

[..]

Ik was eigenlijk heel sceptisch, maar mijn nieuwsgierigheid won het ervan, dus ik heb de stap genomen en sinds een dag of 10 mijn modulerende 'Draadloze OpenTherm module - R8810A1018' vervangen door een 'Draadloze aan/uit-module - BDR91A1000'.
Ondanks dat ik niet bepaald zuinig ben omgesprongen met mijn gasgebruik, heb ik toch 0,464 per m3/graaddag gehaald. Dat was vorige maand nog 0,509 en vorig jaar, toen ik net begonnen was, 0,575.
Met andere woorden, een BDR91A1000 lijkt wel degelijk wat uit te maken met de Calenta :)
Ahh, goed te horen dat het nu eens met een meting bevestigd wordt.
pi_167274761
Hallo,

Ik lees het meer maar vraag mij af of er een oorzaak of oplossing bekent is.

Wanneer alle zones (geregeld door de EvoTouch) 's avonds om 21:00 een stuk lager gezet worden blijft het systeem zeker nog een half uur warmte vragen aan de ketel. Totaal onnodig want alle relevante radiatoren staan dan dicht.

Het is net alsof de Evotouch zelf pas na een half uur in de gaten heeft dat er iets is veranderd in de temp instelling (automatisch) en dan pas de aan/uit module uit schakelt. Voor het verbruik neit handig.

Ik heb ook geen idee hoe je en of je de evotouch kan updaten (heb geen WIFI erop zitten)
Mvg,<br />Robert
pi_167275132
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2016 10:41 schreef Rakett het volgende:
Hallo,

Ik lees het meer maar vraag mij af of er een oorzaak of oplossing bekend is.

Wanneer alle zones (geregeld door de EvoTouch) 's avonds om 21:00 een stuk lager gezet worden blijft het systeem zeker nog een half uur warmte vragen aan de ketel. Totaal onnodig want alle relevante radiatoren staan dan dicht.

Het is net alsof de Evotouch zelf pas na een half uur in de gaten heeft dat er iets is veranderd in de temp instelling (automatisch) en dan pas de aan/uit module uit schakelt. Voor het verbruik niet handig.

Ik heb ook geen idee hoe je en of je de evotouch kan updaten (heb geen WIFI erop zitten)
Weet je zeker dat het een aan uit module is en niet een opentherm? Zie je dat de relais module (aan de ketel kant) de CV wel uitschakelt? Als dat zo is zit het in de ketel instellingen. Het kan best zijn dat je ketel de warmte nog wil afvoeren nadat hij uitgezet is. Soms kun je de pomp nadraaitijd zelf bepalen, soms niet.

Update van oudere modellen weet ik niet, zou je in de handleiding moeten opzoeken.
pi_167279299
Ik weet heel zeker dat het een aan/uit module is. Die moet nog vervangen worden voor een opentherm met converter voor de Nefit ketel. in de Evotouch is ook een aan/uit geconfigureerd.

Het punt is dus dat als de evotouch om gaat naar alle zones een stuk minder warm dat hij toch de aan/uit blijft schakelen. Tot ongeveer een half uur nadat de nieuwe instelling is ingegaan. Ik zie dat ook omdat het lamje van de aan/uit dan aan blijft gaan. Gaat die uit dat stopt de brander en blijft de pomp nog 1 minuut doorpompen. Dat napompen is zo ingesteld op de ketel.
De ketel doet dus wel wat de aan/uit module van hem verwacht.
Ook blijft het soms voorkomen dat de evotouch vaker dan 10 min schakelt waardoor de ketel in wachtstand gaat. Terwijl in de evotouch toch echt staat max 6 keer per uur schakelen.

Lees je terug in de topics over het evohome systeem dan lees je van meer mensen dat er warmtevraag blijft terwijl dat niet zou moeten. Maar ik heb nog geen echte oplossing gezien.

Bel je Honywell dan krijg je te horen dat dat niet kan en dat er iets verkeerd moet zijn ingesteld. En dat ik een installateur moet laten komen omdat hij een andere hulplijn kan bellen. Irritant want die instellingen veranderen kan ik zelf ook wel.

Als er iets verkeerd zou zijn ingesteld zou je ook niet verwachten dat hij een half uur warmte blijft vragen maar eerder de hele nacht door lijkt mij. Dat is niet zo. En is ook niet instelbaar.
Mvg,<br />Robert
pi_167283405
Is er wellicht nog een oude thermostaat aangesloten?
pi_167290416
Nee die hangt niet meer en is niet meer aangesloten. Ook dat weet ik heel zeker. En de warmte vraag komt echt van de Evohome aan/uit module. Die op zijn beurt draadloos wordt geschakeld door de Evotouch. Ik heb ook al de evotouch opnieuw gekoppeld met de aan/uit module. Signaal zeer sterk. En overdag nooit problemen in die communicatie dus waarom wel binnen een half uur nadat alle zones op laag gaan.

Het is net of de evotouch als een trage opa werkt die een half uur nodig heeft om zijn eigen acties te verwerken. Op het scherm staat wel dat alle zones op laag zijn gegaan maar alsof erachter nog een andere ''software trede'' zit die dit nog moet verwerken alleen nogal traag is.
Mvg,<br />Robert
pi_167293149
Ik weet niet hoe je systeem is opgebouwd, maar ik denk dat er ergens een defect lege batterij, of programmeerfout in zit. Ik zou beginnen met het handmatig uitzetten van het systeem op de evotouch. Alle zones moeten dan uitgaan en de cv gaat ook uit. Als dat niet helpt, programmeer je elke dag een uur voordat hij automatisch uitgaat een ander component uit, totdat je weet aan component het ligt.

Het zou ook een half lege batterij kunnen zijn op een HR92. De electronica heeft circa 3 volt nodig en niet heel veel minder dan dat. De motor die de kraan aanstuurt zal op een lager voltage nog wel werken, echter de electronica luistert erg nauw.
pi_167295630
Hmm dat zou betekenen dat componenten als de HR92 zelf warmtevraag doorgeven aan de ketelmodule. Nog nooit over nagedacht eigenlijk. Is dat zo?
pi_167296919
Volgens mij niet. Ik heb eens per ongeluk de evotouch van de stroom af gehad tijdens een vakantie. (een week lang) De evotouch kan maar kort zonder netstroom. Ik heb die week geen gas verbruikt. Het zou ook niet kloppen want je hoeft ook niet de HR92's te koppelen met de ketelmodule.

In elk geval, de batterijen zijn allemaal vervangen aan het eind van de zomer. Zodra om 21:00 alles laag wordt gezet is dit ook te zien op de HR92's. Die geven dan de lage temp aan en draaien de radiator dicht. Overigens gaat het dan om 1 zone van drie HR92's die zijn geschakeld als één zonetemperatuur met de voeler van de evotouch zelf. Dit is de woonkamer. De andere zone gaat een uur eerder al laag.

Tevens als er iets in de configuratie niet zou kloppen, dan zou je dat toch vaker moeten merken dan alleen in het half uur na het laag zetten van de zone? Na dat half uur is er (bij een normale zachte nacht) de hele nacht verder geen warmtevraag.
Mvg,<br />Robert
pi_167297243
Ik heb nu nog even één instelling geprobeerd. Namelijk dat in de parameters van de evotouch de optimalisatie uitgeschakeld staat en in de parameters van de zones ingeschakeld. Misschien dat die twee elkaar in de weg zitten. Ik ga het vanavond merken. :)
Mvg,<br />Robert
pi_167317406
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 13:35 schreef bertpit het volgende:

[..]

Ik heb een jaren 30 woning (1933) met spouwmuur en dubbel glas. Vorig jaar heb ik spouwmuurisolatie laten aanbrengen, in de avond stoken we de woonkamer op tot 20gr maar het in de ochtend is het niet verder afgekoeld dan 18gr. We wonen aan de kust: veel wind maar iets mildere temperaturen dan de rest van het land.
Als je voornamelijk je huiskamer stookt, kan er veel warmte verloren gaan via een open deur naar de gang. Kruip ook eens over de vloer en voel of er tocht is door gaten van bijvoorbeeld de ankers waar je radiatoren mee afgehangen zijn.
Late reactie van mij, maar bedankt. Dit klinkt wel goed.

Onze spouwmuur waait wel flink door. Onder de vloer is het inderdaad ook lekker tochtig en soms vochtig, de vloer is in de winter ijskoud. Heb je een tussenwoning of een hoekhuis?
pi_167321274
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 10:13 schreef ufopiloot het volgende:

[..]

Late reactie van mij, maar bedankt. Dit klinkt wel goed.

Onze spouwmuur waait wel flink door. Onder de vloer is het inderdaad ook lekker tochtig en soms vochtig, de vloer is in de winter ijskoud. Heb je een tussenwoning of een hoekhuis?
2 onder 1 kap
pi_167334673
Een aantal radiatoren van mij hebben een verticale aansluiting. In veel Engelse youtube filmpjes zie je HR92 die verticaal geplaatst wordt (lijkt ander type). Is deze versie wel geschikt voor verticale plaatsing, aangezien dit door vele wordt afgeraden.
pi_167340001
Mag ik even een heel kort dom vraagje stellen, ik zie geen nest topic, en een apart topic voor deze korte vraag leek me zonde.
Ik heb tussen 2 apparaten (heat link - ketel) een 24v aansluiting nodig. Daar kan ik toch gewoon prima een 230v 2,5mm stroomkabel voor gebruiken? Zeg maar, een te dikke draad bestaat toch niet?
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_167345625
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2016 22:56 schreef knny het volgende:
Een aantal radiatoren van mij hebben een verticale aansluiting. In veel Engelse youtube filmpjes zie je HR92 die verticaal geplaatst wordt (lijkt ander type). Is deze versie wel geschikt voor verticale plaatsing, aangezien dit door vele wordt afgeraden.
In de UK zijn dat soort knoppen standaard en daar verkopen ze dus een ander model.. de HR92UK (in plaats van de HR92WE die je hier krijgt). Die is hier niet officiëel te krijgen. Bij Tado speelt hetzelfde probleem trouwens. Erg vreemd, want je komt in Nederland best wel eens van die verticale knoppen tegen tegen, zowel in oude als nieuwe huizen.
pi_167366874
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 16:03 schreef Bigs het volgende:

[..]

In de UK zijn dat soort knoppen standaard en daar verkopen ze dus een ander model.. de HR92UK (in plaats van de HR92WE die je hier krijgt). Die is hier niet officiëel te krijgen. Bij Tado speelt hetzelfde probleem trouwens. Erg vreemd, want je komt in Nederland best wel eens van die verticale knoppen tegen tegen, zowel in oude als nieuwe huizen.
Qua techniek zijn ze volgens mij gewoon hetzelfde, alleen zit de aflezing van het schermpje verkeerd. In de UK verkopen ze de modellen met het gekantelde schermpje.
pi_167367011
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2016 11:10 schreef delano.888 het volgende:
Mag ik even een heel kort dom vraagje stellen, ik zie geen nest topic, en een apart topic voor deze korte vraag leek me zonde.
Ik heb tussen 2 apparaten (heat link - ketel) een 24v aansluiting nodig. Daar kan ik toch gewoon prima een 230v 2,5mm stroomkabel voor gebruiken? Zeg maar, een te dikke draad bestaat toch niet?
Dit kun je beter even op klusidee.nl vragen. Het gaat er om hoeveel vermogen er over de kabel gaat. In principe is het zo dat hoe lager het voltage hoe dikker de kabel moet zijn (bij gelijk vermogen). Daarom zie je bij auto's met een 12 volt geluidsinstallatie en hoog vermogen van die dikke laskabels.
pi_167368195
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 12:16 schreef bertpit het volgende:

[..]

Dit kun je beter even op klusidee.nl vragen. Het gaat er om hoeveel vermogen er over de kabel gaat. In principe is het zo dat hoe lager het voltage hoe dikker de kabel moet zijn (bij gelijk vermogen). Daarom zie je bij auto's met een 12 volt geluidsinstallatie en hoog vermogen van die dikke laskabels.
Nouja mijn vraag is dus eigenlijk gewoon of je een thermostaat ook met een te dikke draad kan aansluiten. Ik dacht dat weten mensen hier ook wel. Dan hoef ik niet speciaal dunnere draad te kopen.
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_167384430
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 13:16 schreef delano.888 het volgende:

[..]

Nouja mijn vraag is dus eigenlijk gewoon of je een thermostaat ook met een te dikke draad kan aansluiten. Ik dacht dat weten mensen hier ook wel. Dan hoef ik niet speciaal dunnere draad te kopen.
Kan prima, een draad kan nooit te dik zijn, wel te dun ! Meestal wordt via de thermostaat een relais in de ketel aangestuurd, zowel thermostaat als bedrading worden nauwelijks belast.
Na m'n bancaire "meedenk" periode nu levensgenieter als ondernemer
pi_167384586
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 15:13 schreef bertpit het volgende:

[..]

Gebruik je de recom software al?
Als ik zoek op de mogelijkheden voor het gebruik van Recom software op een Calenta ketel is een USB kabel vereist. Los van de hoge aanschafprijs van deze kabel zou ik eigenlijk via UTP de verbinding willen maken aangezien er in de CV ruimte geen PC staat en ik het liefst zou monitoren op de laptop die gewoon dagelijks in gebruik is in ons thuisnetwerk
Na m'n bancaire "meedenk" periode nu levensgenieter als ondernemer
pi_167399678
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2016 22:45 schreef roadrats het volgende:

[..]

Als ik zoek op de mogelijkheden voor het gebruik van Recom software op een Calenta ketel is een USB kabel vereist. Los van de hoge aanschafprijs van deze kabel zou ik eigenlijk via UTP de verbinding willen maken aangezien er in de CV ruimte geen PC staat en ik het liefst zou monitoren op de laptop die gewoon dagelijks in gebruik is in ons thuisnetwerk
Hoe je het koppelt maakt niet uit, het begint bij een FTDI kabel met een RJ10 koppelvlak. hier heb je er een:
http://www.marktplaats.nl(...)viousPage=mympSeller
pi_167440663
Hallo,

Weet iemand waar de instelling ''warmwaterregeling'' voor is in de Evotouch? Ik kan het nergens vinden.

Bedankt!
Mvg,<br />Robert
pi_167452773
Vandaag is mijn systeem volledig van slag. Badkamer was niet op tijd warm, en bij thuiskomst was het ook nog koud. Mijn ketelmodule stond rood te knipperen. Zou de kerstverlichting storen?

[ Bericht 8% gewijzigd door bertpit op 20-12-2016 10:29:56 ]
pi_167466941
Wat is het verschil tussen de EvoHome 2000 serie en de Evohome 3000 serie. Is dit alleen de ingebouwde WIFI support of is er meer "verbeterd" / "vernieuwd"?
Hoi
pi_167468058
@ roeliooHet verschil zit hem erin dat de Wifi uitvoering iets uitgebreidere en overzichtelijkere mogelijkheden heeft bij de zone-instellingen. Dus dan moet je van beide de handleiding doornemen om precies te weten wat de verschillen zijn.
https://wifithermostaten.(...)ome.html#colorvswifi

Daarnaast gaat het updaten automatisch. Hoe dat bij de non wifi apparatuur gaat weet ik niet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')