abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 28 april 2017 @ 22:42:55 #276
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_170554435
registreer om deze reclame te verbergen
De VBM met de nodige uitleg over het eindbod
  Moderator maandag 1 mei 2017 @ 10:51:00 #277
304498 crew  Nibb-it
Dirc die maelre
  maandag 1 mei 2017 @ 12:41:16 #278
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_170605597
brekend.
  maandag 1 mei 2017 @ 17:45:21 #279
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_170612804
registreer om deze reclame te verbergen
Landmacht oefent met ’oude zooi’

Den Haag - De grote landmachtoefening Bison Drawsko in Polen waarmee Nederland afgelopen winter Rusland zijn tanden wilde laten zien, heeft het leger ernstig geconfronteerd met wat het niet meer kan en heeft. De grootscheepse training joeg vooral onze eigen Defensie schrik aan.

Een evaluatie door de Gezamenlijke Officieren Vereniging (GOV) maakt duidelijk dat ons leger op kernpunten tekortschiet. De grootste pijnpunten zijn haperende logistiek en een gebrek aan essentiële apparatuur zoals drones, radio’s en andere communicatiemiddelen.

Defensie zegt de punten uit het stuk dat is opgesteld door brigade-generaal b.d. en GOV-voorzitter Ruud Vermeulen te herkennen. De militair sprak ervoor met een serie bij de oefening betrokken leden, onder wie generaal Jan Swillens die het commando in Polen had.

Dat het überhaupt tot zo’n grote oefening is gekomen, vindt de ervaren oud-topmilitair Vermeulen bewonderenswaardig. Door de jarenlange bezuinigingen moest de 43 Gemechaniseerde Brigade de oefening voorbereiden, schreef de brigade zelf de oefenplannen en namen leden de veroorzaakte schade op.

Uit nood

Allemaal taken waarvoor een eenheid vroeger een beroep kon doen op ondersteunende afdelingen. „Het door en voor de brigade organiseren is top of the bill. Ook al werd het uit nood geboren, men kan er trots op zijn”, zegt Vermeulen.

Tegelijkertijd signaleert Vermeulen dat het ingekrompen defensieapparaat juist in Polen tegen de grenzen van het mogelijke aanliep. Nergens was dat duidelijker dan bij de logistiek. Om 3600 militairen in het veld te kunnen voeden en voorzien van munitie moest Defensie haar complete logistieke apparaat inzetten. Zelfs dit bleek niet genoeg.

„Chauffeurs waren 20 uur non-stop in touw. Goed om dat een keer te oefenen, maar op een gegeven moment is het niet meer verantwoord. Helemaal niet bij min vijftien. Daarom is het tempo van de oefening naar beneden gebracht”, weet de generaal b.d.

Een tweede groot probleem was haperende communicatie. Of het nu de radio’s zijn of de satellietnetwerken waarover militairen veilig, gecodeerd moeten kunnen communiceren: het is allemaal oud, versleten of heeft onvoldoende capaciteit. Zo heeft Defensie volgens Vermeulen te weinig bandbreedte op de satelliet ingekocht.

„Het is oude zooi. De verbindingsdienst zit met het slechtste van het slechtste”, is het harde oordeel van de oud-topmilitair. Het gevolg hiervan laat zich raden. Wie niet in staat is te communiceren, kan eenheden niet goed aansturen. Waardoor ze zwakker in de aanval en het defensief zijn. Het probleem werd nog eens verergerd doordat andere aan de oefening deelnemende landen allemaal hun eigen communicatiemiddelen hebben die op andere golflengtes werken. Er kon alleen multinationaal worden gesproken door middel van liaisonofficieren.

Wat de Nederlanders ook ervoeren was de onmisbaarheid van drones. Die permanent boven het gebied cirkelende onbemande vliegtuigen leveren informatie over waar de vijand zich ophoudt en wat hij doet. Ze zijn een onmisbare schakel bij de inzet van artillerie of het kunnen ontkomen aan een vijandelijke beschieting. Helemaal in het geval van de Russen die het werken met de onbemande toestellen goed in de vingers hebben.

„Nederland beschikt niet over zulke drones. Dat is een serieuze handicap”, aldus Ruud Vermeulen.

Dat gaat ook op voor de Nederlandse vuursteun in Polen. De totale Nederlandse artillerie bestaat uit achttien kanonnen. Daarvan waren er bij Bison Drawsko tien inzetbaar en na een paar dagen vanwege technische malheur nog zeven.

Telegraaf
  maandag 1 mei 2017 @ 18:41:06 #280
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_170614248
Maar het gaat toch zo goed? Alle oefeningen en acties een groot succes? Ik hoor die OPCO commandanten nooit.... ow nee pas als ze de dienst uit zijn.
  maandag 1 mei 2017 @ 19:46:06 #281
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_170615918
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 18:41 schreef detaris het volgende:
Maar het gaat toch zo goed? Alle oefeningen en acties een groot succes? Ik hoor die OPCO commandanten nooit.... ow nee pas als ze de dienst uit zijn.
Yup, brigadegeneraal bd Ruud Vermeulen die nu loopt te roeptoeteren heeft zelf in het verleden ook een flinke vinger in de pap gehad vwb de huidige staat van de KL... :')

quote:
Na zijn bevordering tot generaal heeft Brigadegeneraal bd Vermeulen functies vervuld bij werving en als project officier reorganisatie KL. Na het verlaten van de actieve dienst is Brigedegeneraal bd Vermeulen voor Defensie werkzaam geweest als projectleider loopbaanlint.
ProDef
pi_170627942
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Nederlandse F-16-missie ten einde: tien Russen onderschept

Nederlandse F-16's hebben de afgelopen vier maanden tien Russische toestellen onderschept in het luchtruim boven de Baltische staten. Vandaag wordt het Nederlandse detachement in Litouwen afgelost door de Poolse luchtmacht.

Commandant Luchtstrijdkrachten Dennis Luyt legt in het NOS Radio 1 Journaal uit wat de tachtig Nederlanders met vier F-16's precies hebben gedaan. "De Baltische staten zijn zelf niet in staat om hun luchtruim te beveiligen, dus hebben ze aan de NAVO gevraagd om die taak op zich te nemen."

De jachtvliegers onderscheppen andere toestellen die het luchtruim binnendringen. "Dat betekent dat we naast zo'n vliegtuig gaan vliegen en dat we met allerlei signalen en via de radio duidelijk proberen te maken dat ze daar niet mogen zijn."

Russische bemanningen, Russische vliegtuigen

Het is in alle tien gevallen goed afgelopen, vertelt Luyt. "Dat betekent dat de bemanningen, eigenlijk allemaal Russische bemanningen van Russische vliegtuigen, het begrepen en het luchtruim weer verlieten."

Dat het allemaal Russen waren, was geen verrassing. Volgens de Commandant Luchtstrijdkrachten is het sinds de annexatie van de Krim in 2014 duidelijk dat het land zich anders gedraagt. "We hebben te maken met een wat assertiever Rusland. Dus we moeten als NAVO ook heel duidelijk aangeven waar de grenzen liggen. Dat is ook de boodschap van ons werk daar."

Over de beweegredenen van de Russen om het luchtruim te schenden terwijl ze weten dat het wordt bewaakt, laat Luyt zich niet uit. "Dat moet u maar aan de Russen vragen. Het enige wat wij doen, is alert reageren op de acties van Rusland. En de acties waarbij ze keer op keer het luchtruim schenden, spreken wat mij betreft voor zich."

Later vandaag is er een ceremonie in Litouwen waarbij het bevel over de missie Baltic Air Policing wordt overgedragen aan Polen.

(NOS)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_170825582
quote:
Commando’s vrijuit na dood collega

ARNHEM - Drie militairen van het Korps Commando Troepen (KCT) zijn volgens Justitie ten onrechte aangemerkt als verdachte in de zaak van een collega die dodelijk werd getroffen tijdens schietoefeningen vorig jaar maart in Ossendrecht.

Volgens het Openbaar Ministerie had er in het schiethuis van de politie waar het fatale dienstongeluk gebeurde nooit zo met scherpe munitie mogen worden geoefend. De faciliteit was daarvoor niet goedgekeurd door de bevoegde militaire instantie. De schietbaan wordt nu niet meer gebruikt voor dergelijke oefeningen.

Kort na het incident dat een instructeur in opleiding het leven kostte, werd de betrokken schutter al van het verdachtenlijstje afgehaald. Dat gebeurde omdat hij alleen orders uitvoerde. De hoofdinstructeur en toezichthouder bleven wel verdachte.

Justitie stelt nu dat uit onderzoek is gebleken, dat hen dit niet strafrechtelijk verweten kan worden. „Beiden mochten erop vertrouwen dat de baan gekeurd en dus veilig was. Zij mochten ervan uitgaan dat zij bevoegd waren de baan te gebruiken”, aldus het OM.

De mogelijke strafvervolging zorgde binnen het KCT voor grote ophef. Via zijn raadsman Michael Ruperti laat een van de nu vrijgepleite elitemilitairen weten: „Mijn cliënt is natuurlijk blij en opgelucht met de uitkomst van het strafrechtelijk onderzoek. Hij heeft naar eer en geweten zijn taken uitgevoerd onder de hem gegeven omstandigheden. Evenwel overheerst bij hem het verdriet dat hij een collega heeft verloren en leeft hij intens mee met de nabestaanden. Hij hoopt zijn werkzaamheden weer volledig te kunnen hervatten om een bijdrage te kunnen blijven leveren aan de terreurbestrijding. Hij is zeer dankbaar voor de steun van zijn directe collega’s, het KCT en de landmacht.”

(Telegraaf)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_171008010
quote:
Veroordeelde terrorist werkte op vliegbasis Volkel

De marechaussee heeft een veroordeelde terrorist opgepakt op vliegbasis Volkel. De man werkte daar voor een bedrijf dat graafwerkzaamheden uitvoerde. Het OM zegt dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat de man iets strafbaars heeft gedaan.

Volgens RTL Nieuws viel de man op omdat hij foto's ging maken, maar een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt niets van foto's te weten. Een woordvoerder van Defensie bevestigt dat de man opviel, maar hij weet niet waarom. Het nemen van foto's op de beveiligde basis is niet toegestaan.

Toen bekend werd dat de man een strafblad heeft vanwege een poging tot uitreizen naar Syrië om daar te vechten, is hij aangehouden.

Invaller

De man heeft slechts een dag gewerkt op de luchtmachtbasis: vorige week woensdag. Hij viel in voor een zieke.

Het is niet duidelijk hoe iemand die veroordeeld is voor terrorisme heeft kunnen werken op de basis. Defensie zoekt uit waardoor dat heeft kunnen gebeuren.

Geen strafbare feiten

Volgens de marechaussee zijn er geen aanwijzingen dat de man een strafbaar feit heeft gepleegd of heeft willen plegen. Hij is sinds vrijdag weer op vrije voeten. Of hij nog verdachte blijft, kan het OM nog niet zeggen; het onderzoek is nog gaande.

De veroordeling van de man voor het willen reizen naar Syrië is nog niet definitief. Het hoger beroep in de zaak loopt nog.

(NOS)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_171049188
quote:
'Jihadist op Volkel vond vliegtuigen gewoon interessant'

De veroordeelde jihadist die vorige week werd opgepakt op vliegbasis Volkel, maakte daar volgens zijn advocate foto's omdat hij onder de indruk was van de vliegtuigen. De 19-jarige Wael El A. had daar volgens haar verder geen bedoelingen mee. "Het is natuurlijk heel interessant op zo'n vliegbasis voor jongens van die leeftijd", zegt advocate Francoise Landerloo.

Op Volkel staan gevechtsvliegtuigen en liggen naar alle waarschijnlijkheid kernwapens opgeslagen. Volgens het ministerie van Defensie moet iedereen die werkt op Volkel een verklaring van goed gedrag hebben. Door ziekte was er behoefte aan een invalkracht. Te elfder ure werd een uitzendbureau gebeld waar Wael El A. zich had ingeschreven.

El A. reisde in 2015 naar de Turks-Syrische grens, naar eigen zeggen om een vriend op te halen die in Syrië vocht en daar weg wilde. Volgens het Openbaar Ministerie wilde hij zich aansluiten bij Jabhat al-Nusra, een organisatie gelieerd aan al-Qaida. De rechter veroordeelde de man in 2016 tot 2 jaar.

In afwachting van zijn hoger beroep was Wael El A op vrije voeten. De rechter had geen voorwaarden aan zijn vrijlating verbonden. Het was hem dus niet verboden bepaalde plaatsen te bezoeken.

Het OM zei gisteren dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat de man iets kwaads in de zin had. Sinds vrijdag is hij op vrije voeten.

(NOS)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 14:41:50 #286
285613 Verbodsbord
Verwijderd door Admin
pi_171052839
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 12:14 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

_O- Zo'n lieve jongen.
Op zondag 13 februari 2011 16:21 schreef Vermecelli het volgende:
Hij heeft toch geen pokemon flute kanker mongool
pi_171346173
quote:
'Nederland en Duitsland halen streep door NAVO-top in Turkije'

Nederland stuurt samen met Duitsland en andere NAVO-lidstaten erop aan dat de NAVO-top van volgend jaar niet in Turkije wordt gehouden. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt, die zich beroept op hoge NAVO-diplomaten die bij de gevoelige kwestie betrokken zijn.

(NOS)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_171346328
quote:
Nato hit by Turkish veto on Austria partnership

Turkey has vetoed Nato's co-operation with Austria, a move which had blocked the alliance's partnership activities with 41 countries.

As a result, Nato members recently agreed to change its procedures, allowing partnerships to go ahead on a country-by-country basis.

Austria is not in Nato, but co-operates closely with it and has more than 400 troops serving in Kosovo.

Turkey is angry with Austria for trying to block its bid to join the EU.

It has the second-largest military in Nato, after the United States. Austria has condemned the Turkish action, calling it "irresponsible".

A well-informed source told the BBC that heightened tensions between Turkey and Austria had essentially blocked Nato co-operation with the government in Vienna for the past year.

The veto originally affected all the Western alliance's partnership activities, which include several ex-Soviet states.

But a Nato official, who asked not to be named, later said that the 28 Nato nations had agreed on Monday to change the system to work around the diplomatic spat.

"This will substantially reduce the risk of blockages to cooperation with partners across the board," the official said.

The procedural reform was already planned before Turkey's blocking manoeuvre, and was pushed through in time to allow co-operation with other countries to continue.

But Turkey is expected to maintain its veto on Austria's involvement in operations.
A Nato meeting is planned for Thursday, at the 28-nation alliance's Brussels headquarters.
Officials said the main topics would be the fight against terrorism, and fairer burden-sharing.

US President Donald Trump has criticised Nato members who fail to spend at least 2% of their GDP on defence. Besides the US and UK only Poland, Greece and Estonia currently meet that target.

Turkey 'endangering security'
In a statement sent to the BBC, Austria's Defence Minister Hans Peter Doskozil lambasted Turkey for its veto.

"I strongly condemn Turkey's course of action in Nato. It is irresponsible behaviour against Austria and strengthens my position that Turkey is very far from being part of the EU," he said.
"In this, Turkey is endangering the security interests of Europe. The blockade has a long-term impact on the peace missions in the Western Balkans."

Turkish President Recep Tayyip Erdogan has blamed Austria for frosty relations with the EU, amid tensions over illegal immigration via Turkey and his huge crackdown on political opponents.

Austria is one of the main contributors to the Kosovo security mission.

A Nato official said the alliance was "not ending its co-operation with Austria".

"We greatly appreciate its valuable contributions to our shared security. We hope the bilateral issues between Austria and Turkey will be solved as quickly as possible," he told the BBC.

Mr Erdogan has not only lashed out at Austria. His anger at Germany has prompted Berlin to reconsider its air force deployment at Turkey's Incirlik airbase.

He was enraged when Austria, Germany and the Netherlands barred Turkish ministers from campaigning on their soil in the run-up to last month's referendum, in which he narrowly won a mandate for sweeping new powers.

Austrian Chancellor Christian Kern has spoken out against President Erdogan's purge of public servants suspected of backing last July's failed coup. He said the EU should respond by halting talks on Turkey joining.

(BBC)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  donderdag 1 juni 2017 @ 12:20:25 #289
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_171372082
DEFENSIE HEEFT EEN PROBLEEM

De defensiebonden hebben gisteren het eindbod van defensie afgewezen. De uitslag van de achterbanraadpleging geeft een beeld dat lijkt sterk lijkt op de verkiezingsuitslagen van Wit Rusland of Kazachstan.

Op dinsdag 30 mei zagen de onderhandelaars van de bonden en defensie elkaar weer in een vergadering van het Sectoroverleg Defensie (SOD). Na meerdere intensieve weken, waarin defensiemedewerkers overal in het land werden geïnformeerd over het eindbod en achterbanraadpleging plaatsvond, was het moment gekomen om aan te geven wat de achterban van de verschillende bonden vond.

Elke vertegenwoordiger heeft op zijn eigen wijze verteld op welke wijze het betrekken van de achterban heeft plaatsgevonden en wat daarvan de uitkomst was. Bovendien is een nadere duiding van die uitkomst weggegeven. De uitkomst van de achterbanraadpleging bleek bij elke bond ongeveer hetzelfde te zijn. Sommigen gaven aan een enkeling gehoord te hebben die het eindbod steunde, anderen gaven aan dat 80 tot 90 % van de geraadpleegde leden aangaf dat het eindbod door de shredder kon. Ook de burgermedewerkers en FPS’ers in de fases 1 en 2 wezen het eindbod massaal af.

In de toelichtende sfeer werden door verschillende bonden reacties die binnen waren gekomen letterlijk geciteerd of verteld. Het beeld van de kille cijfers werd daarmee extra gekleurd. Door alle bonden werd op de een of andere wijze aangegeven dat de uitkomst niet alleen iets zegt over het eindbod zelf. Duidelijk is dat de teleurstelling, de frustratie, de woede veel dieper zit. De gedachte dat deze zich uitsluitend richt op het geboden pakket aan arbeidsvoorwaarden is onjuist. Het gaat ook over tekorten aan materieel, aan oefenmogelijkheden, aan opleidingsfaciliteiten, etc. In alle reacties kwam het ontbreken van perspectief, het gevoel van in de steek worden gelaten door de leiding, het niets terug zien van de mooie woorden tot uiting.

In een reactie gaf defensie aan te erkennen dat er veel problemen zijn. Problemen waaraan gewerkt wordt of moet gaan worden. Edoch: de financiële kaders laten op dit moment niet toe dat er gesproken kan worden over een verbetering van het bod. Een nieuw voorstel zit er niet in. Mogelijkheden om het mandaat te verruimen ziet defensie niet. De kaders staan vast.

Defensie heeft een probleem. Nee, defensie heeft meerdere problemen. Erkenning daarvan kan gezien worden als een stapje. Erkenning daarvan kan ook gezien worden als mooie woorden. In elk geval staat vast dat vooralsnog boter bij de vis niet aan de orde is. Voor de boer geldt, zoals het spreekwoord luidt, dat hij vis eet als het spek op is, voor de defensiebonden geldt dat niet. We kunnen niet tevreden zijn met wat we hebben. Er moet juist veel gebeuren. De onvermijdelijke conclusie luidt dan ook dat de minister met acties gedwongen moet worden om uit de schuttersput te komen.

DPIA
  donderdag 1 juni 2017 @ 12:21:16 #290
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_171372102
DE WERELD OP ZIJN KOP!

Dinsdag 30 mei verscheen er op intranet een bericht onder de kop:
Geen arbeidsvoorwaardenovereenkomst voor defensiepersoneel.
In dat bericht wordt aangegeven dat de Minister, de SG en de CDS teleurgesteld hebben gereageerd op de afwijzing van het eindbod. Als centrales kunnen we ons dat vanuit hun perspectief voorstellen. Het bericht vervolgt met de tekst dat zij het betreuren dat de bonden er opnieuw voor hebben gekozen om niet in te gaan op een belangrijk pakket maatregelen waaronder 2 % loonsverhoging, een nieuw diensteindestelsel, etc. Daarmee spreken zij hun teleurstelling in u, de defensiemedewerkers, uit. De bonden bestaan uit leden. Leden werkzaam bij defensie. Zij hebben met een uitslag die in menig voormalig Oostblok land als verkiezingsuitslag vóór de zittende leiding met gejuich zou worden ontvangen, duidelijk gemaakt het eindbod maar belabberd te vinden. Dat constaterende is het antwoord op de vraag wie nu beter weet wat er leeft, wat het gevoel op de werkplek, niet moeilijk te geven. De defensiemedewerkers hebben gesproken en de bonden zijn het doorgeefluik van hun boodschap. Als zij de boodschap van de boodschapper betreuren, betreuren zij dus uw opvatting. Daarmee wordt de al aanwezige kloof tussen leiding en medewerkers (die uit de vorig jaar gehouden enquête al duidelijk bleek) niet verkleind maar juist vergroot.

DPIA
  donderdag 1 juni 2017 @ 18:51:58 #291
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_171380083
Tja.. al die opco commandanten met stem-voor-mails.. doei he :W
  donderdag 1 juni 2017 @ 19:15:44 #292
13456 AchJa
Shut up!!!
  donderdag 1 juni 2017 @ 23:00:52 #293
129292 LXIV
misdunker
pi_171386404
Vroeger ging ik er altid blndelings vanuit dat wat Defensie zei, goed voor me was. Dan zou ik zo'n advies vanuit het OPCO zonder na te kijken gevolgd hebben.

Tegenwoordig is het net andersom. Als 'de organisatie' met iets komt vertrouw ik het op voorhand niet meer.

Wel jammer dat Defensie deze vertrouwensband zo geschaad heeft. En ik ben niet de enige.
Liberals are acting like Trump is going to kill all the gays, make slavery legal again, and take away women's rights...
Like he's a Muslim or something.
  donderdag 1 juni 2017 @ 23:58:38 #294
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_171388083
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 23:00 schreef LXIV het volgende:
Vroeger ging ik er altid blndelings vanuit dat wat Defensie zei, goed voor me was. Dan zou ik zo'n advies vanuit het OPCO zonder na te kijken gevolgd hebben.
Vroeger had je OPCO commandanten die het beste voor hadden met hun personeel en daar ook voor vochten, tegenwoordig vechten ze voor hun eigen positie...

Ik heb de Reitsma's, Kraak, Coopmans en dat soort types nog gekend. Die gingen voor het personeel en het personeel (ja, dienstplichtigen) gingen door het vuur voor deze generaals.

quote:
Tegenwoordig is het net andersom. Als 'de organisatie' met iets komt vertrouw ik het op voorhand niet meer.

Wel jammer dat Defensie deze vertrouwensband zo geschaad heeft. En ik ben niet de enige.
Na de zoveelste keer genaaid houdt het gewoon een keer op..

[ Bericht 8% gewijzigd door AchJa op 02-06-2017 00:10:11 ]
  vrijdag 2 juni 2017 @ 00:04:15 #295
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_171388206
Hey, gewoon bek dicht en dienen lui! :{w

quote:
Marine blokkeert website vakbonden in hoogoplopend conflict

Uitgerekend nu het cao-conflict bij defensie het kookpunt nadert, zijn militairen aan boord van marineschepen verstoken van nieuws van de belangrijkste website van de vakbonden. De marine blokkeert de pagina omdat de internetsnelheid op schepen te traag is.

‘Turkse praktijken’ noemt militair Koen de Buck die vaart op de Zr. Ms. Holland de blokkade op Nederlandse marineschepen, verwijzend naar het inperken van de persvrijheid in dat land na de mislukte staatsgreep.

Op defensiepersoneelinactie.nl delen de vakbonden het laatste nieuws met hun leden over het cao-conflict dat hoog is opgelopen en nu al maanden duurt. Maar militairen op zee die de website op zee bezoeken krijgen een mysterieuze foutmelding. Hierin staat dat op advies van de marine de website wordt geblokkeerd en dat de militair zelf moet afwegen of hij toch de informatie wil zien.

Volgens de marine is de blokkade geen doelbewuste actie om vakbonden dwars te zitten. De internetverbinding op schepen is gewoon heel traag, 2 mb per seconde om precies te zijn. Dat is een factor vijftien lager vergeleken met de gemiddelde snelheid die mensen thuis hebben. Op die lage snelheid moeten ook alle operationele netwerken in de lucht worden gehouden, zoals verbindingen met de basis in Den Helder en de NAVO.

Dat betekent voor het personeel dat ze niet alle websites kunnen bezoeken die ze zouden willen. Vooral de pagina’s die heel zwaar laden, worden geblokkeerd.

Annemarie Snels van vakbond AFMP kent de problemen van internet aan boord. ,,Die zijn al jarenlang een groot probleem, maar het is duidelijk dat het nu heel snel moet worden opgelost. Websites van vakbonden moeten gewoon bereikbaar zijn.’’

Volgens de marine zijn er experimenten om de snelheid van het internet omhoog te krijgen, maar is daar nog geen beslissing over genomen.
AD
  vrijdag 2 juni 2017 @ 06:25:37 #296
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_171390089
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:04 schreef AchJa het volgende:
Hey, gewoon bek dicht en dienen lui! :{w

[..]

AD
Storm in een glas water...
  vrijdag 2 juni 2017 @ 14:28:04 #297
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_171397144
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:04 schreef AchJa het volgende:
Hey, gewoon bek dicht en dienen lui! :{w

[..]

AD
Is 2mb niet heel erg laag? Je hebt tegenwoordig toch goed satelliet internet.
Volgens mij wordt dat zelfs door de EU verzorgd met LEO satellieten.

Ander nieuws is trouwens Kamp en de klassenjustitie.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_171402432
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 14:28 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Is 2mb niet heel erg laag? Je hebt tegenwoordig toch goed satelliet internet.
Volgens mij wordt dat zelfs door de EU verzorgd met LEO satellieten.
Ja, ja en geld. Bij de KL(u) wordt ook nog gewerkt met oude meuk, dat niet veel beter is. Het is duur, SatCom. Op zo'n schip zal het waarschijnlijk nóg duurder zijn. Ik mis alleen wat uit het bericht; is die 2 mbit enkel bedoeld voor recreatief o.i.d? Zo ja, dan is het zeer dubieus, zo'n melding. Zo nee, dan zal die melding lijkt mij overal tevoorschijn moeten komen, ongeacht de website die bezocht wordt. Dus eigenlijk mist er nog info om een duidelijke conclusie te trekken..
pi_171403421
Dat van die 2 mb geloof ik best.
Ik werk offshore op een gasplatform.
En de internetverbinding is hier volgens mij 8mb.
Daar moet alle telemetrie/datacommunicatie van het "proces" over gestuurd worden naar kantoor/Centrale Controlekamer aan de wal.
Internet/communicatie voor bedrijfsdoeleinden natuurlijk.
En dan nog eens "vrij internet" voor 25man met iedereen een smartphone, en velen nog een tablet of prive laptop.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 23:35:49 #300
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_171409096
Internet aan boord is ruk tenzij je het functioneel nodig hebt. Dit hele bericht slaat nergens op. Je kunt overigens gewoon naar de vakbondsite, wel traag..
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')