abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169716235
registreer om deze reclame te verbergen
Hij heeft natuurlijk wel een punt dat veel landen op de expeditionaire toer zijn gegaan. Dat zie je ook aan NL aan de marine met relatief veel lpd's. Maar om nu te zeggen dat de luchtmacht capabel is omdat we 4 f16's en 8 apaches kunnen inzetten vind ik te ver gaan.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 24 maart 2017 @ 14:29:51 #252
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_169744988
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 23:48 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Een patriot raket kost geen paar miljoen.
En als dit al is gebeurt lijkt me er geen Pac-3 op geschoten te zijn, en dat is de duurste variant.
Ik neem het van jou aan, in het artikel werd gesteld dat het een paar miljoen USD zou kosten.

quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 21:05 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik mis hier toch wat context voor ik er wat zinnigs over durf te zeggen. Realiseer je wel dat een beetje drone tegenwoordig 6-10kg aan lading mee kan hebben en dat is genoeg om behoorlijk wat rottigheid mee uit te halen als je echt wilt.
Dat is een fors hoger gewicht dan wat ik had verwacht maar een kleine drone moet je toch op een goekopere manier kunnen uitschakelen dan met een grote raket?
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_169745502
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 14:29 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik neem het van jou aan, in het artikel werd gesteld dat het een paar miljoen USD zou kosten.

[..]

Dat is een fors hoger gewicht dan wat ik had verwacht maar een kleine drone moet je toch op een goekopere manier kunnen uitschakelen dan met een grote raket?
Lucht afweer geschut.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator vrijdag 24 maart 2017 @ 16:34:34 #254
74865 crew  Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_169747087
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 14:29 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik neem het van jou aan, in het artikel werd gesteld dat het een paar miljoen USD zou kosten.

[..]

Dat is een fors hoger gewicht dan wat ik had verwacht maar een kleine drone moet je toch op een goekopere manier kunnen uitschakelen dan met een grote raket?
Dat klopt, ze zoeken ook met veel spoed naar een nieuwe oplossing voor het drone probleem. Huidige luchtafweer is veel en veel te duur. Probleem is dat het kanon niet populair is omdat het een relatief kort bereik heeft en daarnaast er dan ook weer zooi van naar beneden komt. Dus de raket blijft dan de enige optie. Dat is gewoon erg duur.

Toekomst biedt mogelijkheden met laser.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_169812496
quote:
Coulance-regeling voor chroom-6-slachtoffers wordt aangepast

Het ministerie van Defensie gaat de coulanceregeling voor chroom-6-slachtoffers beperken. Oud-werknemers krijgen nu nog geld voor verschillende aandoeningen die door het werken met de kankerverwekkende stof zouden zijn ontstaan.

Uit lopend onderzoek van het RIVM blijkt dat een aantal ziektes op de lijst van de regeling kunnen worden geschrapt, omdat het niet waarschijnlijk is dat ze worden veroorzaakt door werken met chroom-6.
(NOS)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  dinsdag 28 maart 2017 @ 17:20:41 #256
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_169838903
Mariniers zijn ’t zat

Den Helder - Bij het Korps Mariniers hebben afgelopen jaren meerdere leden zich schuldig gemaakt aan niet-integer gedrag. De marine bevestigt meerdere incidenten die tot nu toe onbekend waren.

De zaken werden bij De Telegraaf gemeld door collega’s die zich groen en geel ergeren. Ze vinden het onverteerbaar dat mariniers er vaak mee wegkomen. Het gaat vooral om drankgelagen onder diensttijd en de gevolgen daarvan zoals vernielingen. Maar ook om seksuele uitspattingen. Beide waren aan de orde in 2015 tijdens een feest na de wintertraining in Noorwegen.

Gedurende een overtocht met de veerboot van Newcastle naar IJmuiden, een paar maanden later, werden mariniers zo dronken dat ze de volgende dag niet meer in staat waren hun voertuigen terug naar Doorn te rijden. Op advies van de marechaussee werden daar anderen voor ingeschakeld. Volgens de marine zijn waar mogelijk tuchtrechtelijke straffen opgelegd.

Telegraaf
  dinsdag 28 maart 2017 @ 17:22:23 #257
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_169838942
registreer om deze reclame te verbergen
Mariniers trekken beerput open

Het Korps Mariniers wordt geteisterd door affaires. Gesjoemel met huisvestingsvergoedingen en een topmarinier die verdachte is in een oplichtingszaak zijn volgens ingewijden nog maar het topje van de ijsberg. De schandalen reiken ook veel verder dan de gisteren bekend geworden omstreden expeditie naar Nepal. Bij het korps lijkt iets structureel mis en volgens betrokkenen verandert dit niet omdat wangedrag meestal zonder gevolgen blijft.

De wintertraining in Noorwegen laat de marineleiding graag zien aan de buitenwereld. Mariniers in sneeuwholen, langlaufend over besneeuwde vlaktes en schietoefeningen in de ijzige kou. Het is een ideaalbeeld voor de camera’s. Als die weg zijn, gebeuren er dingen die een stuk minder positief afstralen op het imago.

„Er wordt in de longroom (officierenverblijf, red.) flink gefeest”, vertelt een hoge marinier over de afterparty van de wintertraining 2015. „Een majoor loopt met zijn geslachtsdeel uit zijn broek. Bij terugkomst wordt hij overgeplaatst. Hij wordt een van de machtigste functionarissen bij het korps. In zijn nieuwe rol is hij vaak voorzitter van de Hoor- en adviescommissie (HAC). Deze legt ook straffen op. Veel onderofficieren en officieren die zich daar moeten verantwoorden, spreken er schande van dat juist hij deze functie heeft gekregen.”

Volgens een woordvoerder van de marine is de majoor in Noorwegen een alcoholverbod opgelegd. Niet vanwege onzedelijk gedrag. Daarvan weet de marineleiding niks. „Aan de majoor is een alcoholverbod opgelegd omdat hij als oudst aanwezige niet heeft ingegrepen toen manschappen tijdens het feest in de longroom aanwezig waren”, legt de woordvoerder uit. „Zijn functie past in zijn reguliere loopbaanpad en was reeds eerder afgesproken.”

Dezelfde oefening is onder mariniers berucht omdat een vrouwelijke militaire arts naar huis werd gestuurd. De vrouw had volgens de marine relaties met twee collega’s. Van ťťn bleek ze zwanger. Daarom moest ze naar huis. „De vrouwelijke dokter is door zeker drie mannen op het feest ’gebruikt’”, stelt een hoge marinier de officiŽle lezing bij. „Bij terugkomst bleek ze zwanger en is zij overgeplaatst. Het is geen goed verhaal voor een korps waar sinds kort vrouwen welkom zijn.”

Door een ogenschijnlijk kleine affaire ging begin dit jaar de deksel van de doofpot. Op Aruba werd sergeant-majoor Richard van der H. door de Koninklijke Marechaussee (KMar) aangehouden. De marinier was verantwoordelijk voor huisvesting van collega’s. Hij zou van makelaars in ruil voor huurcontracten commissie hebben gekregen.

Kort erop kwam naar buiten dat een voormalig topmarinier, de plaatsvervangend commandant van antiterreureenheid DSI, collega’s en oud-dienstmakkers voor tienduizenden euro’s zou hebben opgelicht. Hij moet zich daarvoor in mei bij de rechter verantwoorden.

Dat zulke dingen gebeuren, zorgt binnen het korps niet eens meer echt voor verbazing. Het oprekken en overtreden van regels is onderdeel van de marinierscultuur. Voldoende mariniers ergeren zich eraan. Maar vrijwel niemand hangt de vuile was buiten.

Na Aruba meldden zich desondanks korpsleden bij De Telegraaf. Ze verbreken het collectieve zwijgen omdat ze vinden dat de kernwaarden van de eenheid – verbondenheid, kracht en toewijding – met voeten worden getreden. Ze geven een uniek inkijkje in de allesbehalve glanzende achterkant van hun korps op voorwaarde van strikte anonimiteit. Er is volgens hen sprake van een cultuur waarbij normafwijkend gedrag meestal onbestraft blijft en zich daarom blijft herhalen.

Zo ging het ook nadat duidelijk werd dat de werkplaatschef op Sint-Maarten er onder diensttijd een eigen bedrijf op nahield. Hij had toestemming om een paar uurtjes per week voor zichzelf te klussen. Dat werd een halve werkweek. Zijn taak leed eronder. Voor een oefening waren er niet genoeg vrachtwagens en boten omdat ze niet op tijd konden worden gerepareerd. Tegelijkertijd bood dezelfde marinier, zo blijkt uit correspondentie in bezit van deze krant, een bootverhuurder aan onderhoud van scheepsmotoren op zich te nemen. Het bedrijf trok aan de bel bij zijn baas. Hij kaartte het aan, maar gevolgen bleven uit. De werkplaatsbaas kreeg zelfs promotie.

De marinewoordvoerder zegt ondanks de op papier gezette verwijten van niks te weten. „Het is bekend dat hij extra sleutelde om bij te verdienen. Dat is niet verboden”, zegt de woordvoerder van de marine. „De leiding wil niet aan dit soort problemen. Er is angst voor beroepsprocedures en slechte publiciteit. Dus stranden pogingen om dit soort gasten aan te pakken meestal”, reageert een hoge officier daarop.

In veel verhalen is drank de oorzaak van de ellende. Zo ook bij de kerels die begin mei 2015 terugkomen van de oefening Joint Warrior. Hun commandant stelt voor de overtocht van Newcastle naar IJmuiden een ’2-can rule’ (letterlijk: twee blikjes-regel): de mannen mogen maximaal twee bier. Het blijkt niet te handhaven. Mariniers worden ladderzat en misdragen zich.

Een marinier eindigt na nachtelijk wc-bezoek in zijn onderbroek in een hut vol schoolkinderen. Volgens de marechaussee valt hij daar in slaap. In allerijl moeten er nieuwe chauffeurs voor de legervoertuigen worden geregeld, want de KMar adviseert de oorspronkelijke bestuurders vanwege hun promillage niet te rijden. De marine wil alleen bevestigen dat twee man een straf hebben gekregen voor overtreding van de 2-can rule.

Bij De Telegraaf komen veel meer verhalen binnen. Een marinier kwam afgelopen zomer zo dronken terug op de kazerne in Doorn dat hij van driehoog uit een raam viel. Hij brak zo’n beetje alles. Het is nog maar de vraag of hij ooit weer inzetbaar zal zijn. Het Doornse manschappenverblijf is op dat moment net gerenoveerd. Reden voor een feestje. Het gaat er in de bar zo ruig aan toe dat er volgens ingewijden voor tien mille aan schade wordt veroorzaakt. „Hiervan is aangifte gedaan bij de marechaussee. Het onderzoek heeft geen verdachte opgeleverd. De mariniers hebben zelf de schade de volgende dag hersteld”, aldus de marinewoordvoerder, die ook de val uit het raam bevestigt.

’Zaken hebben gewoon tijd nodig’
De vraag die de incidenten bij het Korps Mariniers oproepen, is hoe in een strikt hiŽrarchische organisatie mensen zich kunnen misdragen en ermee wegkomen. Een uitgelekte speech van de marinierscommandant op Aruba maakt daarover veel duidelijk.Commandant Timon van Dishoeck hield de toespraak begin januari, kort nadat de bom rond zijn op non-actief geplaatste woonruimteverdeler was gebarsten. Een donderspeech ligt voor de hand na alle ophef die ontstond. Zo leest de speech waar de commandant en de marineleiding niet op willen reageren allerminst.

„Ook ik verbaas me over bepaalde zaken”, zegt de officier. „Ik weet dat ik niet alles in mijn eentje kan oplossen. Ik heb jullie allemaal nodig om zaken aan te pakken en te verbeteren. Sommige zaken op de kazerne lopen gewoon niet zo goed, niet zo veilig of zijn niet helemaal integer…”

„Sommige mensen hebben daarin keuzes gemaakt die misschien niet altijd even handig zijn. We hebben meldingen gehad over de munitiebunkers, de wapenkamer die niet helemaal veilig is. In de garages zijn dingen die beter kunnen. Dat zijn allemaal zaken waar we ons van bewust zijn en die we aanpakken. Alleen hoe graag ik het soms ook zou willen, ik ben geen tovenaar die dat in ťťn keer kan oplossen. Zaken hebben gewoon tijd nodig.”


Telegraaf
  dinsdag 28 maart 2017 @ 17:23:44 #258
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_169838971
Kom er maar in Rave!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 28 maart 2017 @ 19:26:40 #259
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_169841628
Hmmm, wie is die geile dokter??
  dinsdag 28 maart 2017 @ 22:25:28 #260
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_169848682
Wereldschokkend dit nieuws :')
  dinsdag 28 maart 2017 @ 23:31:03 #261
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_169858093
quote:
Hennis: peperdure klimreis niet nog eens

DEN HAAG - Als het leger opnieuw moest besluiten over de omstreden, dure klimreis van zeven mariniers naar de Himalaya, zou het geen groen licht geven. Dat zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie. Maar ze hield dinsdagmiddag in de Tweede Kamer vol dat de expeditie nuttig was.

De marine trok vorig jaar bijna een miljoen euro uit voor de beklimming van de Manaslu door de mariniers, ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van hun korps. De „pr-stunt” zette kwaad bloed op veel kazernes, waar juist flink moest worden bezuinigd.

Hennis werd er over bevraagd door Tweede Kamerlid Salima Belhaj (D66), die „een doorgeslagen feestcultuur” ontwaarde. Hennis erkende knarsetandend kennis te hebben genomen van de kosten. Maar ze wierp tegen dat het wel degelijk zin heeft om eens in het hooggebergte te oefenen en dat het lastig is om halverwege, als er al kosten zijn gemaakt, van zo’n expeditie af te zien.

(Telegraaf)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_169885082
Na bijna 18 jaar eindigt KFOR-missie voor Nederland

“Er is genoeg te doen om ons 15 tot 20 jaar aan het werk te houden.” Generaal-majoor buiten dienst Koen Gijsbers had in september 1999 een vooruitziende blik als bataljonscommandant van het Nederlandse Geniehulpbataljon in Kosovo. Vandaag kwam na bijna 18 jaar een einde aan de Nederlandse bijdrage aan Kosovo Force (KFOR).

d170324ge1033.jpg

Waar nu 4 Nederlandse militairen de deur achter zich dicht trekken, begon de deelname aan KFOR eind juni 1999 een stuk heftiger met ruim 2.000 zwaarbewapende Nederlanders.

Toen de Kosovaarse onafhankelijkheidsstrijd escaleerde en een massamoord door ServiŽrs dreigde, greep de internationale gemeenschap in. De NAVO dwong de Servische troepen van president Slobodan Milo®ević met luchtaanvallen op de knieŽn. Daarna werd KFOR in het leven geroepen om het staakt-het-vuren tussen de ServiŽrs en de Kosovaarse Albanezen te handhaven.

Niets aan het toeval
In die hectische omstandigheden arriveerden de eerste Nederlandse militairen als onderdeel van de internationale troepenmacht. Het was de eerste grote missie na Srebrenica en Nederland liet niets aan het toeval over. Als eerste arriveerde dan ook 11 Afdeling Rijdende Artillerie met hun zware M109 155mm-geschut.

2107_d1999082_1a.jpg

Zware uitzending
“Het was totale chaos”, vertelt luitenant-generaal buiten dienst Ton van Loon die destijds commandant was van de artilleristen, ‘de Gele Rijders’. “Je moet je een bevrijdingssfeer voorstellen, maar er waren ook nog Servische troepen die zich terugtrokken. Het was een zware uitzending, fysiek vanwege de zeer primitieve omstandigheden, maar vooral psychisch. Overal lagen lijken op straat, in waterputten en in massagraven.”

Hard aan de bak
Het 1e jaar moesten de ruim 2.000 Nederlanders hard aan de bak. Zo beschermden ze bijvoorbeeld regelmatig ServiŽrs tegen wraaklustige Albanezen. Met een land in puin was er ook voor de honderden militairen van 1 Geniehulpbataljon, een helikopterdetachement en een kleine 50 marechaussees een overvloed aan werk. Ze bouwden bruggen, noodwoningen en boden op andere manieren de eerste noodhulp. Na een jaar werd de Nederlandse aanwezigheid flink afgebouwd, maar altijd deden er enkele Nederlanders mee.

Hoopvol
Opvallend genoeg sloot een Gele Rijder de missie nu ook af voor Nederland. Luitenant-kolonel Huib Rentzing: “De situatie blijft precair, maar ik laat het hier hoopvol achter. Zo is inmiddels een professioneel, multi-etnisch veiligheidsapparaat opgebouwd. Nederland eindigt hier erg mooi en toepasselijk met een watermanagementproject. Daarvoor zaten we gisteren nog met vertegenwoordigers van een Servische en 2 Albanese gemeenten om de tafel. Zij werken nu samen om waterlast te bestrijden. Dat is echt historisch.”

Minder missies op Westelijke Balkan
Een andere missie op de Balkan eindigde al op 28 februari van dit jaar. Het gaat om EUFOR Althea in BosniŽ-Herzegovina. Nederland leverde de laatste jaren 3 militairen maar neemt niet langer deel om het aantal missies wereldwijd te beperken. De Nederlandse militairen maakten deel uit van de Capacity Building and Training Division van de Europese missie en werkten als adviseur voor de Bosnische krijgsmacht.

Nederland blijft wel zich inspannen voor veiligheid en rechtsorde op de Westelijke Balkanlanden. Dat gebeurt via diplomatieke kanalen, een maatschappelijk overgangsprogramma en een bijdrage aan de civiele missie EULEX Kosovo.

(Defensie)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_169923701
Korps Commandotroepen viert 75-jarig bestaan

Even weer ‘commandolucht’ opsnuiven en sterke verhalen uitwisselen met de maten. Afgelopen zaterdag kwamen 3.000 (oud-)commando’s in Roosendaal bij elkaar om het 75-jarige bestaan van het Korps Commandotroepen (KCT) te vieren.

Het was absoluut geen ‘commandoweer’. In de volle zon marcheerden de reŁnisten en de huidige commando’s door het centrum van het Brabantse Roosendaal. Na het door Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Leo Beulen afgenomen defilť liep het gezelschap naar de KCT-thuisbasis; de Engelbrecht van Nassaukazerne. Daar genoten de oud-militairen vooral van het weerzien met de ‘brothers in arms’ met wie zij in de diensttijd lief en leed deelden. Oud-sportinstructeur Jos Antens was blij verrast dat zijn records op hindernisbaan Hollandia en touwbaan Bloemendaal na 25 jaar nog niet zijn verbeterd.

De voormalig groene baretten bekeken ook nieuw Defensiematerieel. Onder meer het voor operaties in moeilijk terrein ontworpen voertuig Vector was te zien. Ook de zogenoemde autonome valschermen en de razendsnelle boot Rigid Hull Inflatable Commando Craft (RHICC) en diverse helikopters oogstten veel bewondering.

Geschiedenis KCT
Al sinds de oprichting worden commando’s geselecteerd en opgeleid naar de Korpswaarden: moed, beleid, trouw, eer en trots. Op 22 maart 1942 begonnen 48 Nederlanders, voornamelijk afkomstig van de Prinses Irene Brigade, aan de commando-opleiding in het Schotse Achnacarry. 25 van hen volbrachten de opleiding en ontvingen de groene baret. Zij vormden gezamenlijk “No. 2 (Dutch) Troop”, het fundament van het huidige KCT. Ruim 7.000 groene baretten zijn sindsdien uitgereikt. In maart vorig jaar ontving het KCT als eenheid de Militaire Willems-Orde voor haar verdiensten tijdens de International Security Assistance Force (ISAF) missie in Afghanistan.

(Defensie)


In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  woensdag 19 april 2017 @ 10:50:28 #265
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_170326162
quote:
Geen overeenstemming in SOD

Op 18 april 2017 is het eerder geschorste SOD hervat, waarin de minister in een gesloten enveloppe een nieuw AVW voorstel aan de SCODef had aangeboden.

De SCODef hebben in dit hervatte overleg hun reactie op dit nieuwe voorstel aan de minister gegeven. In een gezamenlijke verklaring hebben de SCODef laten weten dat dit voorstel onvoldoende tegemoet komt aan onze eerder aangegeven ondergrenzen, laat staan aan de gerechtvaardigde wensen van het defensiepersoneel.

Na een reactie van de minister trokken de SCOdef de conclusie dat het voorstel van de minister niet tot een onderhandelaarsresultaat zou gaan leiden. De minister liet hierop weten geen aanpassingen aan dit voorstel meer te maken en dit om te zetten in een eindbod. In overleg met de minister is daarop afgesproken dat dit eindbod aanstaande vrijdag om 12.00 uur openbaar wordt gemaakt.

Bent u benieuwd naar de inhoud van dit eindbod en onze toelichting hierop, houdt dan deze website en onze extra nieuwsbrief die aanstaande vrijdag verschijnt in de gaten.
Bron

Met andere woorden, voorlopig nog geen nieuwe arbeidsvoorwaarden. :')
  woensdag 19 april 2017 @ 11:52:01 #266
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_170327245
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 10:50 schreef detaris het volgende:

[..]

Bron

Met andere woorden, voorlopig nog geen nieuwe arbeidsvoorwaarden. :')
Defensie kennende zal het ook wel een erg mager bod zijn... :')
pi_170351381
quote:
Duitse leger kampt met veel kapot materieel

BERLIJN - Het Duitse leger kampt met veel kapot materieel. Van sommige wapensystemen is slechts 30 procent operationeel. De rest wacht op reparatie. De blijkt uit de jaarlijkse rapportage van de inspecteur-generaal van de Bundeswehr. De Duitse website Zeit Online heeft donderdag en overzicht van het kapotte materieel uit 2016 online gezet.

Oorzaken zijn onder meer slijtage van het materieel door de vele buitenlandse missies, het gebrek aan werkplaatsen voor personeel en het tekort aan onderdelen. Er worden nieuwe wapens gekocht, maar vaak worden er geen grote voorraden onderdelen bij besteld.

Een voorbeeld daarvan is de aanschaf van de Eurofighter. Van de 79 toestellen stonden er vorig jaar 41 aan de grond . Ook van de drie transportvliegtuigen van het type A400M is er slechts een operationeel. Een uitzondering zijn de fregatten van de marine. Alle zeven schepen waren vorig jaar inzetbaar.

(Telegraaf)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  donderdag 20 april 2017 @ 12:38:58 #268
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_170351684
quote:
Een voorbeeld daarvan is de aanschaf van de Eurofighter. Van de 79 toestellen stonden er vorig jaar 41 aan de grond . Ook van de drie transportvliegtuigen van het type A400M is er slechts een operationeel.
Matige voorbeelden. Drollen kunnen niet vliegen, dat is niet de schuld van de Bundeswehr.
  donderdag 20 april 2017 @ 18:37:52 #269
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_170358361
quote:
1s.gif Op woensdag 19 april 2017 11:52 schreef AchJa het volgende:

[..]

Defensie kennende zal het ook wel een erg mager bod zijn... :')
We moeten geld toeleggen om hier te mogen werken. :)
  zondag 23 april 2017 @ 09:45:01 #270
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_170420327
Niet al te best inderdaad, logisch dat de militairen hier nie mee accoord gaan.

https://www.vbm.info/imag(...)defensie_11april.pdf

Je moet je vooral zorgen gaan maken over dat nieuwe loongebouw en dat middelloon pensioen. Dit accoord is een achteruitgang tov wat er nu is.

[ Bericht 20% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 23-04-2017 10:00:18 ]
  zondag 23 april 2017 @ 13:04:43 #271
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_170423975
quote:
17s.gif Op zondag 23 april 2017 09:45 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Niet al te best inderdaad, logisch dat de militairen hier nie mee accoord gaan.

https://www.vbm.info/imag(...)defensie_11april.pdf

Je moet je vooral zorgen gaan maken over dat nieuwe loongebouw en dat middelloon pensioen. Dit accoord is een achteruitgang tov wat er nu is.
Eea moet ook budgetneutraal gebeuren, dus tel uit je "winst"... :')

Ook grappen als max-max mogen niet meer voorkomen, nou dan weet ik precies hoe laat het is, men neme de voor defensie goedkoopste versie en dat wordt de norm.

Ook dat "bepaalde oefeningen" meegerekend mogen gaan worden bij het verkorten van de diensttijd... Wat zijn die bepaalde oefeningen dan? Vast oefeningen die je 1 keer per 100 jaar draait ofzo... :')

En de zwaarte van de functie wordt leidend bij het salaris... Duh, dat bestond zeker nog niet... Of is er op de bonnefooi een rang aan de functie geplakt? :')

En als je dat laatste in ogenschouw neemt icm "budgetneutraal" betekent dat dus dat iemand mag inleveren omdat een ander schijnbaar een "zwaardere" functie heeft... _O-
  zondag 23 april 2017 @ 13:29:01 #272
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_170424559
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 13:04 schreef AchJa het volgende:

[..]

Eea moet ook budgetneutraal gebeuren, dus tel uit je "winst"... :')

Ook grappen als max-max mogen niet meer voorkomen, nou dan weet ik precies hoe laat het is, men neme de voor defensie goedkoopste versie en dat wordt de norm.

Ook dat "bepaalde oefeningen" meegerekend mogen gaan worden bij het verkorten van de diensttijd... Wat zijn die bepaalde oefeningen dan? Vast oefeningen die je 1 keer per 100 jaar draait ofzo... :')

En de zwaarte van de functie wordt leidend bij het salaris... Duh, dat bestond zeker nog niet... Of is er op de bonnefooi een rang aan de functie geplakt? :')

En als je dat laatste in ogenschouw neemt icm "budgetneutraal" betekent dat dus dat iemand mag inleveren omdat een ander schijnbaar een "zwaardere" functie heeft... _O-
De overgang naar een ander pensioenstelsel gaat inderdaad een hoop geld kosten. Die we wel zelf mogen ophoesten uit de aanpassingen in het loongebouw. Met andere woorden: Minder grote stappen bij bevorderingen en ook de periodieken worden afgeknepen.

Inverdienen bij oefeningen was gekoppeld aan de bepaalde tijd dat je in de oefen- of vaartoelage zit. X- aantal dagen. Ik hoef jouw niet te vertellen dat de oefeningen dan opeens X-1 aantal dagen zullen zijn en dat Defensie er alles aan zal doen om niemand iets te laten inverdienen. :')

Straks krijg je situaties waar je binnen een rang allerlei verschillende hoogten van salaris hebt... Right, en dan wordt je aangewezen voor een functie die niemand wil doen omdat die functie minder oplevert? Dit gaat natuurlijk uitstekend werken in een bedrijf waar iedereen na een jaar of drie verplicht van functie wisselt. _O_
  zondag 23 april 2017 @ 14:01:43 #273
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_170425587
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 13:29 schreef detaris het volgende:

[..]

De overgang naar een ander pensioenstelsel gaat inderdaad een hoop geld kosten. Die we wel zelf mogen ophoesten uit de aanpassingen in het loongebouw. Met andere woorden: Minder grote stappen bij bevorderingen en ook de periodieken worden afgeknepen.

Inverdienen bij oefeningen was gekoppeld aan de bepaalde tijd dat je in de oefen- of vaartoelage zit. X- aantal dagen. Ik hoef jouw niet te vertellen dat de oefeningen dan opeens X-1 aantal dagen zullen zijn en dat Defensie er alles aan zal doen om niemand iets te laten inverdienen. :')

Straks krijg je situaties waar je binnen een rang allerlei verschillende hoogten van salaris hebt... Right, en dan wordt je aangewezen voor een functie die niemand wil doen omdat die functie minder oplevert? Dit gaat natuurlijk uitstekend werken in een bedrijf waar iedereen na een jaar of drie verplicht van functie wisselt. _O_
Dat maakt het loongebouw uiteraard stukken eenvoudiger door te gaan differentieren in salaris bij gelijke rangen... :') _O-

Uiteraard wordt inverdienen je op alle mogelijke manieren onmogelijk gemaakt. En mocht eea onverhoopt toch langer gaan duren dan wordt het wel een dienstreis of een TTW oid... iig een optie waarbij inverdienen niet mogelijk is.

En vwb dat middenloon pensioen defensie doet nu net alsof dat de schuld van het ABP is... :')
pi_170501626
quote:
quote:
Geen beroep om verjaring Molukse treinkaping

DEN HAAG - De overheid mag nu nog niet in beroep tegen de rechterlijke beslissing dat de zaak over de Molukse treinkaping bij De Punt in 1977 niet is verjaard. De staat had hierom gevraagd, maar de rechtbank Den Haag heeft het verzoek woensdag afgewezen.

De rechtszaak draait om de vraag of mariniers twee van de Molukse kapers hebben geŽxecuteerd. Hoewel de zaak nog loopt, besloot de rechtbank in februari tussentijds al wel dat de kwestie niet is verjaard en dat de mariniers die meededen aan de bevrijdingsactie moeten worden gehoord.

(Telegraaf)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  donderdag 27 april 2017 @ 21:06:26 #275
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_170529282
quote:
1s.gif Op zondag 23 april 2017 14:01 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat maakt het loongebouw uiteraard stukken eenvoudiger door te gaan differentieren in salaris bij gelijke rangen... :') _O-

Uiteraard wordt inverdienen je op alle mogelijke manieren onmogelijk gemaakt. En mocht eea onverhoopt toch langer gaan duren dan wordt het wel een dienstreis of een TTW oid... iig een optie waarbij inverdienen niet mogelijk is.

En vwb dat middenloon pensioen defensie doet nu net alsof dat de schuld van het ABP is... :')
Zelfs de heren officieren zijn tegen, dan moet het wel een erg slecht accoord zijn. Er staat wel een goede uitleg op deze site vind ik.

https://www.nederlandseof(...)t-zou-moeten-willen/
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')