abonnement Unibet Coolblue
pi_170125205
quote:
1s.gif Op zondag 9 april 2017 15:53 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

Behalve dat dit alleen lokaal is...

Langer groeiseizoen, mildere winters,
Heb je niets aan. Als we hier in Nederland van aardappels over moeten stappen naar graan, dan is dat een nadeel. Ook als dat graan dat we in theorie zouden kunnen verbouwen meer voedingswaarde heeft of meer geld waar is.

quote:
lagere stookkosten minder koudedoden,
Totdat alle huizen in Nederland airco krijgen en standaard om 22 graden staan. Sowieso bouw je een huis anders als het echt flink warmer is. Maar jij denkt vast dat het verschil in temperatuur precies zo groot is, dat jouw voordelen er wel zijn, maar andere nadelen nog niet niet?

quote:
er sterven namelijk meer mensen door kou dan door warmte.
Ligt er maar aan hoe je dat telt. Geloof dit namelijk niet zo. Als er een hittegolf is gaan bejaarden altijd iets eerder dood dan 'normaal gepland'. Ik neem aan dat je mensen bedoeld die onderkoeld raken of letterlijk doodvriezen.

Sowiezo ga je voorbij aan de instabiliteit dat een systeem eerst heeft voordat het een nieuw evenwicht valt. En daarna begin je over je eigen irrelevante stokpaardje.

Zit trouwens nogal een verschil tussen het nadeel van 600 miljoen mensen die geen voedsel meer kunnen groeien en lagere stookkosten voor ons in Nederland.

Wanneer ik zei 'klimaatverandering is altijd een nadeel' bedoel ik dat voor de planeet als geheel. Als we morgen midden in de Sahara een gebied krijgen dat ineens vruchtbaar is voor landbouw, of ergens in Siberie of op Antartica, dan hebben we daar helemaal niets aan. Als onze huidige landbouwgebieden te koud, te warm, te droog of te nat worden, dan is dat zeer schadelijk. Ook als dat betekend dat er netto meer goede landbouwgrond is. Dus wanneer we aangepast zijn aan het klimaat wat nu voorspelt is, en de temperatuur zakt weer 2 graden, dan is dat ook een nadeel.

Misschien zitten we met die 2 graden opwarming straks veiliger met het risico op een kantelpunt richting eenn nieuwe ijstijd. Maar ook dat weet je niet. Plus, je heb eerst alsnog 2 triljard aan economische schade door de opwarming.

[ Bericht 1% gewijzigd door Pandarus op 10-04-2017 12:40:11 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')