abonnement Unibet Coolblue
pi_166949045
@FF eet O wel yoghurt? Anders kun je karnemelk proberen. M wilde eerst niet anders maar drinkt inmiddels net zo lief gewone melk.
Kwak
  maandag 28 november 2016 @ 08:08:15 #77
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_166949062
N hier is helemaal gek van die zoute yoghurt van de Turk (ayran).
En qua yoghurt en kwark verschilt het per soort, het moet voor haar dik van structuur en sterk smakend zijn.
Maar ze krijgt nog steeds best veel bv, dus lastig aan te geven hoeveel dat precies is.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_166964045
Heb je de dag overleefd, Selvaria?

Silliegirl, geen ervaring met koemelk hier, maar water drinken uit een rietjesbeker was interessant en lukte al gauw voor een slokje. Consequent aanbieden en binnen handbereik zetten zorgde er na een poosje wel voor dat hij genoeg dronk.

J zingt ineens liedjes! O+ Zo aandoenlijk. Zie ginds komt de stoomboot, zwarte piet ging uit fietsen, in de maneschijn, we maken een kringetje... hij vult alle laatste woorden van de zinnen aan. Hoe kan dat nou ineens?!
pi_166964245
quote:
0s.gif Op maandag 28 november 2016 08:05 schreef kwakz0r het volgende:
@FF eet O wel yoghurt? Anders kun je karnemelk proberen. M wilde eerst niet anders maar drinkt inmiddels net zo lief gewone melk.
Ja, yoghurt eet hij wel. Karnemelk vind ik zelf heel erg vies, dus ben dan niet zo geneigd het te kopen... maar komend weekend is mijn geitenwollenzus er, en die drinkt dat wel! Kan hij makkelijk even proeven!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_166964343
Lief dat je het vraagt Hupje. :) Ja, het huisbezoek was heel erg heftig, maar toch ook heel mooi en bijzonder. Het is wel heel vreemd daar te zitten met ouders die net hun kind zijn verloren terwijl mijn aankomende mini mijn buik aan het verbouwen is. :{ Verder was het een race tegen de klok, maar ik zit inmiddels alweer bijna een uur te niksen op de bank, heerlijk! Morgen en overmorgen lekker vrij en N. knuffelen, ik heb haar gemist deze twee dagen (gisteren is ze bij mijn moeder geweest de hele dag). O+
pi_166972781
quote:
1s.gif Op maandag 28 november 2016 21:25 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Ja, yoghurt eet hij wel. Karnemelk vind ik zelf heel erg vies, dus ben dan niet zo geneigd het te kopen... maar komend weekend is mijn geitenwollenzus er, en die drinkt dat wel! Kan hij makkelijk even proeven!
:D
Ik vind dat ook zo goor! ;)

A weigert sinds een week of 3 om 's ochtends een boterham te eten. Ze wil gewoon niet en zit steeds dringend naar haar beker thee te wijzen. Dus ben begonnen met die papjes van Nestle waar je alleen water bij hoeft te gooien (en daarvoor heb ik alle andere papjes geprobeerd, incluis die soorten die je met bv kan aanmaken...want heb nog een hele voorraad in de vriezer). Maargoed...die Nestle-papjes zijn dus een hit! Nu zit ze elke ochtend te stralen naast de magnetron als het flesje erin gaat en roept ze: "pappie!" O+ En dan heel blij dat ding leegdrinken voor de tv O+

Ben blij dat ik haar niet met een lege maag bij de crèche hoef af te zetten. Ja ok, ze krijgt ook bv 's ochtends na het wakker worden, maar na 13mnd vult dat niet meer zo denk ik!

Genietze vandaag en morgen Selvaria! :)
pi_166977292
Jongens, d'r komen hele verhalen uit m'n kind en ik begrijp d'r niet en daar wordt ze boos om. :')
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_166978928
Heftig hoor, Selvaria.

Houden jullie bij wat je kindjes drinken? Wolk drinkt de hele dag dag telkens kleine beetjes dus ik heb geen idee wat erin gaat. Voor mijn gevoel niet zoveel, maar meer krijg ik er echt niet in.

Aerenia, ik vind ontbijt ook belangrijk maar hier is dat bij tijden ook lastig. Als Wolk geen brood of pap wil dan heb ik pannekoeken van banaan, havermelk en boekweitmeel in de vriezer liggen. Dat lust ze meestal wel.

Verder ben ik vanochtend met haar naar de KA geweest. Ze was weer maar minimaal gegroeid, echte 'failure to thrive' noemde ze het. Nare benaming vind ik.

Omdat Wolk naast het slechte groeien zo vaak ziek is wordt nu onderzocht of er misschien sprake is van een afweerstoornis. Scary stuff.

Het bloedprikken daarop ging gelukkig goed en snel, voor het eerst in haar arm in plaats van haar vingers. Daarna kreeg ze een popje, maar die vond ze geen blik waardig dus mocht ze iets anders uitzoeken. Het is dus een monstertruck geworden. _O-



O+ Dappere dodo. :)
pi_166979874
Noch, zie de kleine heldin nou zitten met dr monstertruck O+. Da's idd een beetje eng, maar fijn dat ze het nu goed onderzoeken. Hoe gaat het nu met jou en je partner eigenlijk?

Haha Kris, succes zo zonder vertaler :D

Selvaria, knap van je dat het lukt om zo'n bezoek af te leggen. Pfoe!

Heb daarstraks -geinspireerd door dit topic- karnemelk gekocht. (in het kader van: veel dingen laten proeven.)
De tranen sprongen hem letterlijk in de ogen. :') _O-
pi_166979917
Ach die stoere Wolk! Hoe was de lengtemeting nu, heb je een idee welke van de vorige metingen niet kon kloppen? Gaan jullie nieuwe onderzoeken in? Heb je het nog gehad over de uitslag van het vorige onderzoek, en wil je daar nog wat mee doen? Succes. :*

Ik hou niet echt bij wat J drinkt, maar ik heb in het begin eens gemeten hoeveel een volle rietjesbeker was, en ik weet meestal wel hoe vaak ik de beker bijgevuld heb op een dag.

Kris, snel een tolk inhuren dus ;). Heel vermoeiend is dat.

Ontbijt: melk gaat er hier altijd wel in, brood heel wisselend. Als we thuis zijn, bied ik J dan gewoon wat eerder fruit aan. Op het kdv mag hij altijd nog aanschuiven aan het ontbijt als ik dat vraag. Kindjes die voor 7.45u komen mogen daar ontbijten, maar ik vind het belangrijk om te leren dat je niet zonder ontbijt de deur uit gaat, dus eten we samen thuis. Wel fijn om dat vangnet te hebben.
pi_166980513
@Sara: met ons gaat alles zijn gangetje, al is het soms lastig met het vele ziekzijn van Wolk om te bepalen wie er nu weer vrij neemt. Afgelopen paar weken 2 keer RS virus, 1 keer een longontsteking en een keer onverklaarbare koorts. Voor de kerst hebben we beiden een week vrij, Wolk gaat dan wel 3 dagen naar de opvang. Als alles goed gaat dan gaan we met zijn tweeën naar de Efteling of iets anders leuks doen dan.

@Hupje: Ze was nu 73 cm, dus de vorige meting bij de KA was gewoon te lang. In de curve hieronder had ik een vorige meting al een keer gecorrigeerd, maar ik weet niet meer welke. Meten lukt kennelijk gewoon zelden zorgvuldig, dat is ook wel te zien in de curve. Lastig, want er hangt gevoelsmatig toch best wat van af voor mij, hoewel ik het nu wat beter los kan laten dan voorheen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op zich volgt ze nu het -2 lijntje wel goed, maar haar lengte past niet bij wat ze zou moeten zijn. De KA zegt dat ze met al het ziek zijn nooit eens een keer flink aankomt en dat is eigenlijk wel nodig. De bloedonderzoeken die voorheen zijn gedaan waren allemaal goed, maar dat was geen diepgaand onderzoek. Behalve dan de genetische predispositie voor coeliakie, maar dat is voorlopig een kwestie van jaarlijks bloedprikken om te kijken of ze ook daadwerkelijk antistoffen tegen gluten ontwikkeld. Nu wordt er specifiek gekeken naar immuundeficiënties en ook haar ijzer wordt bepaald, dat was eerder achterwege gelaten. Ze heeft inmiddels haar 7e antibioticakuur gehad en dat is wel een tikje veel op deze leeftijd.

Hoe gaat het met de groei van J trouwens? Ik heb Wolk een paar dagen geleden trouwens ei gegeven en dat ging goed!
pi_166985863
Wat fijn dat ei goed lijkt te gaan (en hoe zit het met de andere allergenen?) *O* Ik hoop dat de nieuwe onderzoeken duidelijkheid geven. Was dit dezelfde KA als de vorige keer?
Met J's groei gaat het, voor zover ik kan beoordelen, goed. Maat 80 begint te klein te worden en laatst zette ik hem op onze weegschaal en die gaf 11,1 kg aan, veel meer dan ik verwachtte. In de groeigidsapp kun je helaas na 15 mnd geen gewicht meer invoeren zonder lengte, dus hoe het lijntje loopt, weet ik niet.
We hadden alleen de pech vorige week dat hij tóch reageerde op sporen van melk in het brood en/of de kruidnootjes die we gaven, en na een aantal dagen achter elkaar bouwt zich dat dan op ofzo en krijgt hij er toch last van. (Maar dit hoort misschien in het allergietopic?)
pi_166986774
Zo'n monstertruck is ook veel toffer Wolk, ik geef je groot gelijk! Jammer dat er iets fout is gegaan bij het meten, frustrerend ook omdat je nu niet weet hoe het lijntje echt hoort te lopen en het blijkt dat je vorige keer blij was met wat achteraf dus een dode mus lijkt. Hopelijk volgende keer een echte stijgende lijn.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_166987123
LuDann, wat rot. Wat ik uit je post begrijp is dat ze nu wat meer dingen gaan nakijken in het bloed. Hopelijk geeft dat duidelijkheid.

Sara, geen karnemelk voor T dus c_/.
pi_166987689
Schattige foto LuDann O+! Wat balen dat het nog steeds zo wisselend gaat met de groei, hopelijk bieden de nieuwe onderzoeken nu snel wat duidelijkheid.. Is dit een beetje een fijne KA?

Malteser, hoe gaat het met Twix?

Haha sara :') arme T :P.

Hier zijn we óf uit het ikganietslapenmaarheelhardhuilen-faaaaase, of mijn vriend heeft een beter avondritueel ontdekt. That is: gewoon geen poespas. Luier verschonen, pyjama aan, tandjes poetsen, wassen, kind het bed in, instoppen, gejammer negeren, lamp uit en de kamer af. En ze píkt het gewoon :o. Gewoon stil. Snel slaaps. Geen hard-huilen meer.

Daar ga ik met mijn goede bedoelingen met liedje zingen, boekje lezen voor het slapen gaan en de dag goed afsluiten enzovoorts ;( :').
pi_166988243
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 21:39 schreef hetzusjevan het volgende:
Schattige foto LuDann O+! Wat balen dat het nog steeds zo wisselend gaat met de groei, hopelijk bieden de nieuwe onderzoeken nu snel wat duidelijkheid.. Is dit een beetje een fijne KA?

Malteser, hoe gaat het met Twix?

Haha sara :') arme T :P.

Hier zijn we óf uit het ikganietslapenmaarheelhardhuilen-faaaaase, of mijn vriend heeft een beter avondritueel ontdekt. That is: gewoon geen poespas. Luier verschonen, pyjama aan, tandjes poetsen, wassen, kind het bed in, instoppen, gejammer negeren, lamp uit en de kamer af. En ze píkt het gewoon :o. Gewoon stil. Snel slaaps. Geen hard-huilen meer.

Daar ga ik met mijn goede bedoelingen met liedje zingen, boekje lezen voor het slapen gaan en de dag goed afsluiten enzovoorts ;( :').
Niet zo goed. We komen vandaag aan een schamele 240 cc, één fles van 105 en eentje van 135. Verder werd ALLES geweigerd. Ondanks de goede ziekenhuisberichten word ik daar heel verdrietig van.

Wat fijn van het slapen!! Daar moeten wij ook eens aan gaan werken.
pi_166988610
Even een ego vraag; W. heeft 40.2 koorts :o . Hij heeft wel goed gegeten en gedronken en slaapt nu sinds 20. Kan ik hem nu beter laten slapen of toch nog een zetpil geven voor de nacht?

Wat rot van het eten Malteser! :*
pi_166989414
Dat vind ik altijd lastige vragen, silliegirl. Ik denk dat ik hem zou laten slapen als hij er 'goed' uitziet. En dan bij wakker worden vannacht pcm indien nodig (dus bij last hebben). Maar het hangt af van mijn gevoel dan.

Ach Malteser, wat lastig toch :*
pi_166992930
Haha zusjevan, nou, mooi dat het werkt zo... Hier ook een zuiver functioneel bedritueel. Tot voor twee weken terug knuffelde ik nog ff flink voordat ik hem weglegde, maar nu is het: slaapzak aan, speen in, en dan begint ie zelf te trekken aan z'n ledikant. Hij zegt nog net niet: "mens, schiet op!"

Shit hey Malteser, dan blijf je je wel zorgen maken... :*

Koorts heeft een functie, en als W er niet beroerd van is, zou ik het zo laten Sillie.
pi_166993043
Ach, lieve Twix en Wolk. ;( Ik hoop zo dat er snel een oorzaak wordt gevonden zodat ze eindelijk lekker centimeters en kilo's kunnen maken. Sterkte. :*

Hier ook een bedritueel zonder gedoe. Na Sesamstraat gewoon alles dat 'moet' gebeuren, dikke knuffel en naar bed. Gaat erg goed de laatste weken. ^O^ Boekje lezen en liedjes zingen hebben we overdag al zo'n 5839231x gedaan altijd, dus daar voel ik me niet zo schuldig over. :7

Haha Sara, mens schiet op. _O- No nonsense for Mr. T. :Y)

Hoe zijn jullie de nacht doorgekomen Sillie? Hier geef ik niet per se pcm bij koorts, maar wel bij duidelijk(e) ongemak/pijn voor de nacht. Gisteravond ook gedaan en ze heeft de nacht verder goed doorgetrokken.

Mijn kind doet leuk mee met L. van Kris. Elke dag zo'n 5 nieuwe woordjes die niet allemaal even duidelijk worden uitgesproken :+ , dus ik hou haar niet meer zo goed bij en begrijp haar lang niet altijd meer. Tot Grote Frustratie van mijn grote meisje. O+ "Mama hajoe aan" Whut? "Oh ja schat, mama heeft haar handschoenen aan inderdaad." "Jijn op!" *hersens ratelen* "Oh ja lieverdje, je mandarijn is inderdaad op."

Verder is ze ook gewoon lui (denk ik :P ). Sinterklaas noemt ze bijvoorbeeld "Sss" en Piet "T". _O- O+
pi_166993091
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 22:35 schreef Hupje het volgende:
Dat vind ik altijd lastige vragen, silliegirl. Ik denk dat ik hem zou laten slapen als hij er 'goed' uitziet. En dan bij wakker worden vannacht pcm indien nodig (dus bij last hebben). Maar het hangt af van mijn gevoel dan.

Ach Malteser, wat lastig toch :*
nu te laat, maar dat zou ik ook doen...
pi_166993095
En verder hoop ik zo op eens een rustige tijd voor LuDann en malteser. :*
pi_166993261
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 22:09 schreef silliegirl het volgende:
Even een ego vraag; W. heeft 40.2 koorts :o . Hij heeft wel goed gegeten en gedronken en slaapt nu sinds 20. Kan ik hem nu beter laten slapen of toch nog een zetpil geven voor de nacht?

Wat rot van het eten Malteser! :*
Wat slaapt, lijdt niet.... zegt onze huisarts. Mocht hij wakker worden, dan kun je altijd nog een zetpil geven.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_166993272
Ik hoop ook echt dat er een oplossing komt voor Twix en Wolk. Als in: dat ze de oorzaak vinden en beide kindjes in elk geval hun lijntjes vasthouden en niet nog meer afdwalen.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_166993425
Thanks allemaal! Na gedoe met koortsstuip vind ik koorts bij W. 10x niks.

Ik heb 'm uiteindelijk laten slapen. Ik hoorde hem pas rond 5:30 en na een slokje bv viel hij weer in slaap, tot nu. :o Als 'ie zo wakker wordt maar is kijken wat zijn temperatuur nu doet...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')