abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_166973183
registreer om deze reclame te verbergen
Nou Sylver, dan istie wel echt ver100voudigt ineens :{ De buien heeft ie al een tijdje, maar dat zijn echt buien, dit is gewoon een constante toestand.
Ach nu c_/
pi_166974956
Peuterpubers :') :D

Foto's staan op Facebook ;) heb hier ruzie altijd met m'n pics :P

En ik heb net m'n stoere lieve grote achtergelaten op school! Hij durfde de juffen geen hand te geven of te vertellen wie hij was, maar hij ging wel met de hamertje tik spelen. En toen ik wegging was er een trillend lipje, maar hij kwam me niet eens achterna gerend. Het gaat goedkomen!
(En dacht ik toch dat ik weinig kinderen in Ow z'n leeftijd kende... de kinderen van 2 collega's, van een juf van het kdv en van de overburen zitten allemaal bij hem in de klas ;) :D )
  dinsdag 29 november 2016 @ 11:35:40 #228
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_166975165
Loj, dat klinkt positief!
En JM, je klinkt positief, wat fijn :*
Kyara, tantrum keer 3, jippie }:| Nee, geen ervaring, ik overweeg het ook wel eens, zo'n Belgische kostschool, daar schijnen ze nog te doen aan streng opvoeden ~O>

Anyhow, hier dus ook een stuiterende peuter die niet meer kan luisteren. Ik geef de Sint de schuld, in combinatie met bijna 4 zijn en extra uitdaging nodig hebben. Volgende week eerste keer kijken op school. Het ene moment heeft ie er zin in, het andere wil ie niet. Heeft denk ik ook te maken met de afspraak die we samen hebben: als je op school gaat kijken, gaan we weer oefenen op de wc. Dat J echt wel zindelijk kan zijn als ie wil, is me inmiddels duidelijk. Afgelopen zondag vroeg ik of hij nog moest plassen voordat de film begon (bioscoop) en kreeg ik het antwoord "nee hoor, als ik moet dan hou ik het wel op". En dat deed ie vervolgens dus ook (om thuis in zn luier te plassen :( )

Maar goed, school dus, J is er aan toe, ik ook :P . En de eerste keren gaat Schapie, zijn lievelingsknuffel mee. Want J vindt het niet spannend, maar Schapie is gewoon heel nieuwsgierig ;)
pi_166975241
registreer om deze reclame te verbergen
Kijk Loj, dat klinkt fijn! Ben benieuwd hoe hij het vond vandaag.

Peuterpubers 8-) Hier valt het allemaal erg mee zolang ik de (door mij zelf geschreven) gebruiksaanwijzing volg. :') zo van de 20 tot 30 maanden was het ergste denk ik.
pi_166975514
Mabawa. Als ik eindelijk de handleiding af hebt, komt er hier weer een nieuwe update en werkt die handleiding niet meer :D

Zindelijk gaat hier goed. Meeste dagen zijn de luiers droog op een enkele keer na. Zonder luier wil ze nog niet.
pi_166978149
Oei zo'n tantrum lijkt me heel naar, zeker keer 3. Hier valt dat nog mee gelukkig..

Loj, klinkt goed voor een eerste dag. Kent hij die kinderen die jij kent ook allemaal al?

Zindelijk begint hier echt te komen, had ik nog helemaal niet verwacht want dacht dat jongens meestal later zijn. Maar ik verwacht nog een -ik kan het wel, maar ik wil het niet meer-fase eigenlijk.

Verder vind ik L een véél makkelijkere peuterpuber dan zn zus. Hij heeft wel zijn buien, maar ik kan er veel makkelijker omheen werken of zorgen dat hij iets toch wel wil. Maar hij is blijkbaar toch wel lastig.. Want kreeg nu al drie keer op rij, van elke keer weer een andere leidster op t kdv de opmerkingen "van wie hij die eigenwijsheid toch heeft?" "Hij is wel echt véél pittiger dan zn zus he?" en "Nou hij heeft wel echt een duidelijk eigen willetje hoor, zo eigenwijs zijn er niet veel"..

Verder had hij gister zijn sokken uitgedaan en verstopt op t KDV. Hij wilde ze niet pakken, maar na aandringen en zoeken door de leider zei hij dat zijn "soekie onner gijbaan" lagen. Maar de leider kon ze daar niet vinden. Loopt hij aan t eind van de dag toen ik hem kwam halen op mijn vraag naar waar zijn sokken waren regelrecht naar de glijbaan in de hal, kruipt er onder en komt triomfantelijk mét sokken weer tevoorschijn :)
pi_166978947
registreer om deze reclame te verbergen
Hhahah deugniet WMIK :+

Oh help Mabawa, dat is een vreselijk vooruitzicht hahah :o :'( 30 maanden mijn hemel.

Loj wat klinkt dat aandoenlijk. Lijkt me een hele stap, zo'n school.

Ik hoor het nu ook meer om me heen, van oudere kinderen, tot 2,5 of 3 jaar weigeren te proeven en dergelijke. Ik zie het nu al niet meer zitten :') :X Gelukkig is hij ook heel erg lief, maar dit moeten we toch echt gaan loslaten en de manier volgen wat hier wordt besproken ja. Nog zo mijn best gedaan (voor mijn manier flink uitpakken) door appel in de oven met kaneel (was heerlijk, hij heeft geen hap geproefd) en bananenpannenkoekjes (twee eieren,1 banaan), 1 hap vies genomen en de tweede hap kokhalzen. Boterham hoefde ik niet te smeren van hem, dus zonder eten op bed voor middagslaap. Gaat nu wel vaker gebeuren, ook 's avonds maar hij kan het makkelijk hebben ;)

Gisteravond bij zijn schoen vol overtuiging een zelfbedacht lied gezongen met alleen het woord sinterklaas _O- Te grappig en gelukkig kon man het filmen. Vanochtend zat er een snijfruit onderdeel in.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_166983099
Wmik Hihi, die sokken _O-

Wat fijn van de zindelijkheid Omen!

Altijd goed zo'n cadeautje hilmo! En zingende peuters. Js zingt nu ook mee (niet verstaanbaar, nog steeds niet ;) ) Maar het is zo schattig!

En..... je gelooft het nooit Ow vond het leuk! Toen ik hem ophaalde zat hij netjes op zijn stoeltje te wachten en hij vond het leuk :D "ik heb alleen maar leuke dingen gedaan mama".
En nog een trotse mama: hij had de juf verbeterd! "Dat is een gorilla, ik weet echt wel juf dat dat geen aap is" _O-
Nu de hele maand december twee dagen per week naar school. En vanaf januari is de bedoeling fulltime.
pi_166984902
Wmik. Die sokken. Geweldig O+ _O-

Hilmo, loslaten is moeilijk. :*
En zelfverzonnen liedjes O+
pi_166994126
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 november 2016 11:50 schreef Omentielvo het volgende:
Mabawa. Als ik eindelijk de handleiding af hebt, komt er hier weer een nieuwe update en werkt die handleiding niet meer :D

Zindelijk gaat hier goed. Meeste dagen zijn de luiers droog op een enkele keer na. Zonder luier wil ze nog niet.
Dat was hier ook een tijdje. Maar nu gaat het gelukkig goed en hoef ik deze versie nog niet te herzien. Vooral het voorkomen van drama en het snel bijsturen in het begin werken hier nog :P

Hier al een tijdje een zindelijk jongetje! Ik was nog huiverig voor lange tijden buiten de deur, zeker als hij echt aan het spelen was. Speelhel of dierentuin bijv. Ik deed dan voor de zekerheid toch nog een luier aan, maar het was eigenlijk niet nodig.
Ik denk nu sinds 1,5 maand nooit meer een luier aan overdag. Thuis (en bij oma, kdv enz) gaat hij tijdens het spelen ook gewoon uit zichzelf alleen naar de wc. Zo groot lijkt hij dan ineens.

Wauw Loj, wat fijn dat het zo goed ging met Ow! O+

Hahaha wmik, goed verstopt die sokken :D
pi_166997287
Wow knap hoor Mabawa!
Ik vond speeltuinen en bij anderen ook zo "eng".
Maar eindelijk hebben we buitenshuis maar 1x een ongelukje gehad :)
(En dat was alleen maar omdat we heel ver moesten lopen naar de dichtstbijzijnde wc :) )
pi_167001513
Ik begin inmiddels wel een tikje jaloers te worden op alle zindelijkheidsverhalen. Hier nog echt 0,0 interesse. Nu wil ik er geen druk achter zetten, maar ik zal dolblij zijn als hij hierin stappen gaat zetten. Sticker zelf begrijpt niet goed waarom, zo'n luier is met regelmaat lekker warm als je er in plast, fijn toch :')
pi_167002090
Mijn moeder zou zeggen: dan gewoon in z'n blote kont of zonder luier met onderbroek laten lopen. Dan is het ineens niet zo lekker meer. :') .

Mabawa, ik zit nu ook in zo'n overgangsfase met I. We doen bij uitjes buitenshuis nog wel een luier om. Maar maandag raakte ze toen ineens in paniek, omdat ze had geplast en gepoept maar toen ineens twijfelde of ze eigenlijk wel een luier aan had. Dus kwam ze huilend naar me toe, omdat ze bang was dat nu haar broek helemaal vies was.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167002657
Dat doen we al. In z'n eigen plas zitten is blijkbaar ook prettig. ;(
pi_167002678
quote:
2s.gif Op woensdag 30 november 2016 16:09 schreef Franny_G het volgende:
Mijn moeder zou zeggen: dan gewoon in z'n blote kont of zonder luier met onderbroek laten lopen. Dan is het ineens niet zo lekker meer. :') .

Mabawa, ik zit nu ook in zo'n overgangsfase met I. We doen bij uitjes buitenshuis nog wel een luier om. Maar maandag raakte ze toen ineens in paniek, omdat ze had geplast en gepoept maar toen ineens twijfelde of ze eigenlijk wel een luier aan had. Dus kwam ze huilend naar me toe, omdat ze bang was dat nu haar broek helemaal vies was.
Stip interesseert dat dus echt helemaal niks. Die loopt vlot met een natte broek als hij doorlekt en zegt er zelfs dan nog niks van. Ik haalde hem laatst op van de opvang en toen bleek hij echt een vieze poepluier te hebben en z'n billen waren al helemaal rood, dus die had ie al een tijdje, maar zelfs daar zegt hij niks van.

Hij stond laatst in zijn blootje en plaste toen ineens, maar kon het niet ophouden. Het lijkt dus ook alsof hij er nog niet echt controle over heeft. Op het potje zitten wil hij wel af en toe, maar er is nog nooit iets gekomen en toen ik hem laatst vroeg in bad een plasje te doen stootte hij zijn bekken naar voren, maar geen plas.
pi_167002700
Mijn peuter heeft het plassen ook totaal nog niet door. Expres scheetjes laten lukt haar wel, dus gisteravond hadden we een perongelukdrol op de wc. Hoera :')
pi_167003952
Mijn peuter is nu zo goed als zindelijk heb ik het idee. De volgende stap is dat ze zonder luier gaat. Want dat wil ze nog niet.
pi_167007359
Zindelijk, dat lijkt me nou zo heerlijk. Dan hoef ik nog maar van één spartelend, niet meewerkend kind de poep af te vegen en gaan we hopelijk van 10 naar 5 luiers per dag. Ze poepen me failliet :') .

Annie vindt het allemaal reuze interessant, maar wel op haar tijd. Tijdens het spelen heeft ze natuurlijk nooooit gepoept. "Nee mama. NEEHEE. NIETTEPOEPT.", onderwijl een putluchtaroma door de hele kamer verspreidend :+ . Maar als ze aangeeft dat ze wil, dan komt er meestal ook wel wat.

En die windjes ja :D . De nieuwe grap - van papa geleerd:

"Mama.. tekke aanne vinger?"
<ik trek aan haar vinger>
<Annie laat een scheet>
"Hihihihihi.. WINDJE"

Het gaat echt lekker met die opvoeding hier }:| .
pi_167007446
Haha. Je kan een opvoedboek gaan schrijven :D O+
  woensdag 30 november 2016 @ 19:49:39 #245
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_167007697
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 15:42 schreef L-E het volgende:
Ik begin inmiddels wel een tikje jaloers te worden op alle zindelijkheidsverhalen. Hier nog echt 0,0 interesse. Nu wil ik er geen druk achter zetten, maar ik zal dolblij zijn als hij hierin stappen gaat zetten. Sticker zelf begrijpt niet goed waarom, zo'n luier is met regelmaat lekker warm als je er in plast, fijn toch :')
Herkenbaarheid alom. Al begint J gelukkig wel vies te worden van een natte luier. Volgende week gaan we weer een nieuwe poging doen, want nog 1 maand en 2 dagen en dan heb ik een kleuter in huis :o
pi_167008224
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 15:42 schreef L-E het volgende:
Ik begin inmiddels wel een tikje jaloers te worden op alle zindelijkheidsverhalen. Hier nog echt 0,0 interesse. Nu wil ik er geen druk achter zetten, maar ik zal dolblij zijn als hij hierin stappen gaat zetten. Sticker zelf begrijpt niet goed waarom, zo'n luier is met regelmaat lekker warm als je er in plast, fijn toch :')
Hier is het ook nog niks hoor. Echt zware paniek als ik dr neer zet zonder luier om. Gister had ik geen luier beneden dus even aangekleed zonder luier en toen was het gillen en ging ze zelf boven een luier halen :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_167008516
Loj, wat fijn dat zijn eerste wendag zo goed is gegaan!

MM, herkenbaar hoor. M kon het ook heel lang ophouden.

En LE ook dat is herkenbaar.

Ik kreeg hier dus dus het overdrachtformulier voor school mee van het kdv. Allebei precies hetzelfde. Ze hebben nog wel hun best gedaan om het iets anders te formuleren :D Motorisch zijn ze niet echt soepel nog. Ik vond ze in vergelijking met M echt behoorlijk atletisch :') Iets ander referentiekader dus.
pi_167008926
Sticker loopt als we thuis zijn altijd in een onderbroek, en op ons aangeven gaat hij met regelmaat een plas doen maar als wij het niet elke 5 minuten zeggen dan wordt alles gewoon nat. Dus als we de deur uit zijn moet er een luier om. Ik heb echt het gevoel dat hij er nog niet aan toe is. Fysiek kan hij zijn plas ophouden maar het ontbeert hem nog aan intrinsieke motivatie I guess. Nu is hij met vrijwel alles een stuk later dan het gemiddelde, dus we hebben nog wel even de tijd :D

Kyara, wat zijn kenmerken van 'motorisch niet echt soepel zijn'?
  woensdag 30 november 2016 @ 20:34:45 #249
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_167009377
Hoera! Vv is gisteren 2 jaar oud geworden!
Zijn verjaardag hebben we 1,5 week geleden al gevierd omdat we wel een goed feestje voor hem wilden vieren en het deze week niet handig zou zijn (kraamweek O+). Toch gisteren nog best wat visite gehad. Vv is een vrolijk ventje die veel lacht en kwebbelt en gek is van met duplo bouwen, spelen met zijn nieuwe boor/hamer/schroevendraaier-set, kleuren en Blaze en de monsterwielen :P

Hij heeft ook wel peuterbuien, maar dat is voornamelijk als hij moe is. Het is nu wel een indrukwekkende periode voor hem.. net een baby broertje gekregen (hij is zoo lief met A O+).. jarig.. mama in zh na ks.. veel visite over de vloer.. kraamzorg in huis.. en ook nog sinterklaasje. Hij doet het echt ontzettend goed en ben zo trots op hem. Mijn grote ventje O+

Ik ga proberen hier aan te haken.. maar zal misschien in het begin niet zo actief posten ;)
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_167010132
L (bijna 26 mnd) heeft vandaag alle plasjes op de wc gedaan (poep in de luier). Maar ik denk dat hij t vooral zo snel interessant vind omdat hij zijn zus in alles na wil doen. Hij meld ook nog niet zelf dat hij moet. Zodra W of ik naar de wc gaan rent hij erachteraan en roept ikookikook ikook passe! En 9 van de 10 keer moet hij dan inderdaad.
W was later met zindelijkheid en die begon juist met de grote boodschap, plassen kwam best een tijd daarna.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')