abonnement Unibet Coolblue
pi_166693486
Overzicht van de standpunten en argumenten zoals samengevat door Lunatiek:

Ik heb het eerste topic van augustus 2015 bekeken (de eerste van de reeks met de huidige nummering), en kom tot de volgende conclusie:

Er worden vanuit de anti-piet kant de volgende argumenten gebruikt:

• Het buitenland vind het maar vreemd (Had het afgelopen zaterdag met een maatje uit Ierland over het fenomeen Zwarte Piet. Die vindt het echt een van de meest bizarre en politiek incorrecte dingen die hij ooit heeft gezien - KoosVogels)
Tegenargumenten:
- Waarom moeten wij door het buitenland laten bepalen hoe wij onze volksfeesten vieren?
- Maakt "het buitenland" zich werkelijk zo druk om Zwarte Piet?

• ,,Wij zijn van mening dat de slavernij, een misdaad tegen de menselijkheid, niet gebagatelliseerd mag worden omwille van een kinderfeest” (gequote door Childofthe90s, onbekend waarvandaan, het klinkt als een valide argument)
Tegenargumenten:
- Het Sinterklaasfeest heeft niets met slavernij te maken
- Zwarte Piet was een door Sinterklaas bevrijde slaaf (volgens de hagiografie)

• Zwarte Piet is een neger/blackface, zwarte mensen vinden het beledigend op die manier geïmiteerd te worden.
Tegenargumenten:
- Niet alle negers hebben er een probleem mee
- Zwarte Piet is geen neger/blackface
- Zwarte Piet is nooit bedoeld om negers te beledigen.

• Zwarte Piet = racisme
Tegenargument:
- Zwarte Piet heeft niets met racisme te maken
- Ik heb niks tegen Zwarte Piet en ik ben géén racist

Uit de extreme anti-piet hoek komen niet echt argumenten, maar meer beschuldigingen over white privilege, white guilt en dergelijke.

Maryen65 citeert een tekst met uitspraken van anti-pietgroepen over het besluit van De Bijenkorf om gouden pieten te gebruiken:

quote:
De tegenstanders van Zwarte Piet hebben gemengde gevoelens na het besluit van de Bijenkorf. Ze vinden het goed nieuws dat de Bijenkorf de traditionele klimpiet goudkleurig maakt, maar betreuren het dat het bedrijf niet toegeeft dat Zwarte Piet stereotyperend is. ,,Ze verschuilen zich nu achter het argument dat het past binnen het nieuwe winkelbeleid en daarmee nemen ze hun verantwoordelijkheid niet", zei een woordvoerder van de Stichting Nederland Wordt Beter maandag in een reactie.
Het zou de winkelketen volgens de zegsman sieren als ze de verandering op een manier hadden aangekondigd die ,,inspirerend is voor andere multinationals". ,,We staan nog niet te juichen, eerst zien en dan geloven."
Argumenten die hiermee samenhangen:
- Het is ook nooit goed
- Tegenstanders van Zwarte Piet gaan door tot de herstelbetalingen zijn betaald (chantage)
- We weten niet wanneer het genoeg is voor de tegenstanders (ethische slavernij)

Dan is er een groep die niet geheel anti-piet is, maar wel graag veranderingen ziet om het feest voor alle kinderen gezellig te houden. Zij zien graag Pieten in verschillende kleuren en/of het verwijderen van racistische, stereotype kenmerken.

• Iedereen moet gezellig aan het Sinterklaasfeest mee kunnen doen (Ik vind het maar een raar stuk, wat is er op tegen om een bedachte figuur aan te passen zodat ook die kleine groep tevreden is en we allemaal gezellig Sinterklaas kunnen vieren? - Wespensteek)
• Als er kinderen zijn die met de huidige situatie problemen hebben zie ik alleen verbetering als dat wordt opgelost. (Wespensteek)
Tegenargumenten:
- Het is niet verplicht Sinterklaas te vieren
- Sinterklaas is niet alleen een kinderfeest
- Er is onvoldoende bewijs dat er kinderen zijn die problemen hebben met de huidige situatie (het onderzoek van de Kinderombudsman wordt gezien als niet-wetenschappelijk, uit onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat kinderen geen problemen hebben met de huidige situatie, bij Paul de Leeuw bleek dit eveneens)

Er is ook een kleine groep die op zich wel wil overwegen veranderingen in Zwarte Piet wil doorvoeren, maar "niet als het op deze manier moet". Dit is de groep die zich geïntimideerd voelt door de militante, agressieve anti-piet-groepen, refererend aan de Slag in Gouda van 2014. Dus: rustig polderen over wijzigingen, niet de druk van anti-piet-acties leidend laten zijn.
Dit kun je ook zien als de "kont tegen de krib"groep, mensen die menen "wie vraagt wordt overgeslagen". Zwarte Piet niet willen veranderen, omdat ze van mening zijn dat de aanpassing niet afgedwongen mag worden.
Tegenargument:
- als er geen dwang aan te pas komt, wordt er nooit iets veranderd.

Aan de gematigde pro-piet kant zijn de volgende argumenten te horen:

• Het is een Nederlandse traditie, waarom zou je dat willen veranderen?
Tegenargumenten:
- Zwarte Piet is al heel oud en is altijd al veranderd, dus waarom nu dan niet?
- De tijden zijn verandert, je kunt niet meer aankomen met een stereotype uit de slaventijd
- Schenkman heeft Zwarte Piet bedacht in 1850, die traditie is niet zo oud.

In de historische hoek zijn de volgende argumenten te horen:

• Sinterklaas maakt met Zwarte Piet deel uit van het immaterieel cultureel erfgoed van Nederland en dat verdient bescherming
• Aangezien er geen enkel historisch bewijs is voor een racistische opvatting van Zwarte Piet, zijn wijzigingen om die reden niet gewenst
Tegenargumenten:
- Zwarte Piet is racistisch geworden en dat is voldoende reden om het te wijzigen
- Zulk erfgoed is verwerpelijk

De meer extreme argumenten uit het pro-piet kamp:
• Als je het er niet mee eens bent, rot je maar op naar je eigen land!!1!1!11
• Ze moeten zich niet met onze cultuur bemoeien, wij bemoeien ons ook niet met hun cultuur!
Tegenargumenten:
- Het zijn mensen die hier zijn geboren

Tot zover. Misschien komen er nog aanvullingen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166693805
Wanneer neemt men gewoon even de moeite om een nette OP te plaatsen en/of te behouden?
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_166693819
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:24 schreef Molurus het volgende:

[..]

Toch gek dat je met zulke zaken wel rekening houdt als je solliciteert, op bezoek gaat bij familie, etc.

Je houdt alleen rekening met anderen als jij daar zelf direct belang bij hebt?
In mijn huis heb je rekening te houden met mijn gewoonten, in jouw huis gelden de jouwe.
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_166693853
quote:
8s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:39 schreef Prutzenberg het volgende:
Wanneer neemt men gewoon even de moeite om een nette OP te plaatsen en/of te behouden?
Ik vind hem netjes en to the point, en in alle eerlijkheid vond ik het verbergen/verstoppen daarvan in een spoiler geen verbetering. Het gaat tenslotte om de argumenten.

Als je het daar niet mee eens bent zou ik het even aan een mod vragen --> NWS / [NWS FeedBack]
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166693869
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:39 schreef Prutzenberg het volgende:

[..]

In mijn huis heb je rekening te houden met mijn gewoonten, in jouw huis gelden de jouwe.
En buiten huis? We leven niet als kluizenaars natuurlijk. Niet ten opzichte van je eigen woning, en Nederland is ook geen geisoleerd eiland.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166693912
quote:
3s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:41 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik vind hem netjes en to the point, en in alle eerlijkheid vond ik het verbergen daarvan in een spoiler geen verbetering. Het gaat tenslotte om de argumenten.

Als je het daar niet mee eens bent zou ik het even aan een mod vragen --> NWS / [NWS FeedBack]
Dan haal je de spoiler weg en laat je de rest staan? Nu heb je alle verwijzingen naar de geschiedenis en vergelijkbare gebruiken er uit gehaald. Paste niet in je straatje?
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_166693932
quote:
Beste Sylvana,

Ik denk dat we even moeten praten. Want als ik heel eerlijk ben, begin ik een beetje bang te worden van jou en de ‘politieke’ beweegredenen achter DENK. Ik vind Geert Wilders al spannend maar meid, jullie kunnen er ook wat van! Niet alleen hetgeen wat je tot discussiepunt maakt ook de manier waarop je dit ter sprake brengt, maakt dat ik na lang stilzwijgen het nu toch ga wagen er een woordje over te schrijven.

Per toeval las ik gister dat in jullie verkiezingsprogramma staat geschreven dat jullie een speciale racismepolitie willen. Nu weet ik dat je niet zo’n waarde hecht aan wat er op social media wordt geschreven en alleen bewegend beeld voor waar aanneemt, maar ik neem aan dat wat de NOS schrijft wel mag geloven toch? Nou, bij deze zou ik graag de eerste aangifte willen indienen! Discriminatie lijkt een term te zijn geworden die enkel gebruikt mag worden door mensen met een donkere of gekleurde of getinte huidskleur (ik weet niet welk woord gepast is om niet racistisch over te komen, dus kies jij maar uit welke je goed dunkt!), maar in het geval een bleekscheet of kaaskop als ik niet gebruikt mag worden! In elk geval word ik dan niet serieus genomen. Toch begin ik steeds meer het idee te krijgen dat ik, als Nederlander zijnde met de uiterlijke kenmerken van het Ariës-ras, wordt aangekeken op het land waar ik vandaan kom. De cultuur waar ik in opgegroeid ben, met de bijbehorende normen en waarden. Dat de mening die ik erop na houdt, niet gehoord mag worden omdat deze niet aansluit bij die van andere etnische achtergronden. Dus omdat ik niet dezelfde mening deel over, bijvoorbeeld Zwarte Piet, ben ik in jouw ogen een racist. Nou vraag ik je, is dat niet je puurste discriminatie? Kijk, persoonlijk vind ik niks mis met Zwarte Piet. Ik weet natuurlijk niet met welk beeld jij bent opgevoed, maar ik vond Zwarte Piet altijd leuker dan de Sint zelf! Hij was degene waar ik de pepernoten van kreeg en laten we wel wezen, daar is het kinderen vooral om te doen. En dan kom ik ook precies op het punt wat me wringt. Want wat de geschiedenis van Zwarte Piet dan ook is, waar wij ook van mening over verschillen, kinderen zijn per definitie géén racisten. Dat jij er persoonlijk door geraakt wordt, kan ik me met moeite nog voorstellen. Maar dat je het geheel betiteld als een racistisch kinderfeest, maakt me een beetje boos. Nog nooit heb ik een kind horen zeggen: “Kijk! Daar is zwarte piet! Het slaafje van Sinterklaas!” Racisme is iets wat men leert, niet wat men is. Jullie vinden dat mensen die discrimineren verplicht in contact moeten treden met de mensen die zij discrimineren. Bij deze nodig ik je van harte uit om samen met mij en mijn nichtjes van 6 en 4 hierover te praten. Met warme chocolademelk en pepernoten! Een grapje kan je wel hebben, toch?
Verder willen jullie dat de namen van straten, bruggen en tunnels gedekoloniseerd moeten worden, met als voorbeeld de Coentunnel. Vind je dat zelf ook niet een beetje ver gezocht? Zeg eens eerlijk, hoe vaak ben jij door de Coen-tunnel gereden en heb je gedacht: “Dat is nou nog eens een discriminerende tunnel! Bah!” Het komt op mij over alsof ik m’n vriend vragen om het huis te stoffen en zuigen, hij dit netjes doet en zelfs ongevraagd de was opvouwt en ik bij thuiskomst m’n vinger over de bovenkant van de boekenkast haal. Of die keer dat m’n moeder werd aangehouden bij een algemene politiecontrole. Lampjes in orde, gordeltje netjes om, niks aan het handje. “Ach, u heeft geen kentekenbewijs bij u, mevrouw?” En zo ontving mijn moeder voor het eerst in 30 jaar auto rijden haar eerste bekeuring.
Snap je een beetje wat ik bedoel? Als je blijft zoeken, is er altijd wel wat te vinden. Maar moet je dat willen? Het komt zo verbitterd over.

Buiten de dingen die je zegt, is het voor mij ook vooral de manier waarop je ze brengt die mij tegen de borst stuit. Waarschijnlijk zul je het zelf als daadkrachtig momschrijven, het komt bij mij vooral vrij agressief over. Er is geen ruimte voor discussie want dat wat jij vindt is de waarheid en bij een andere mening, wordt er gediscrimineerd.

Jullie pleiten voor het verdwijnen van de term ‘integratie’ wat plaats moet maken voor ‘wederzijdse acceptatie’. Laat ik me daar nou volledig achter kunnen scharen! Laten we dan ook direct de woorden ‘racisme’ en ‘discriminatie’ schrappen uit elk argument en vervangen door ‘meningsverschil’ en ‘discussiepunt’. Dan zijn we elkaar alweer een heel eind tegemoet gekomen, DENK je ook niet?

Groetjes Ilona
https://ilonaoskam.wordpress.com/
pi_166693935
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:43 schreef Prutzenberg het volgende:

[..]

Dan haal je de spoiler weg en laat je de rest staan? Nu heb je alle verwijzingen naar de geschiedenis en vergelijkbare gebruiken er uit gehaald. Paste niet in je straatje?
Deze lijst is nota bene niet door mij opgesteld maar door Lunatiek, en de OP die jij in een spoiler had verstopt is door een mod teruggezet. (Terecht, wat mij betreft.)
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166693938
Waar is Quinsy eigenlijk gebleven?

Ik hoor en zie hem niet meer.

Niet dat ik dat als vervelend ervaar maar toch.
pi_166693990
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:45 schreef DrMabuse het volgende:

Waar is Quinsy eigenlijk gebleven?
No one really cares. Het anti-kamp sowieso niet. Het pro-kamp lijkt hem wel heel interessant te vinden though. :P
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166694018
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:11 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat proberen we al 50 jaar, met echt nul komma nul resultaat.

En het idee dat we maar schijt moeten hebben aan wat de buitenwereld hiervan denkt ben ik eigenlijk ook niet heel enthousiast over.

Het is voor buitenstaanders alsof je met een hakenkruisvlag wappert en vervolgens uitlegt dat je geen Nazi bent. Ik kan dat eerlijk gezegd ook niet uitleggen. Als wij daar na 67 topicdelen nog niet uit zijn kunnen we dat zeker niet uitleggen aan buitenstaanders.
Als het bevooroordeeld beeld van het buitenland alleen maar wil luisteren naar de fanatieke AP-activisten (omdat die hun 'blackface' beeld bevestigen) dan is het meer dat zij niet 'willen' luisteren. Wanneer er dan geen dialoog mogelijk is dan zit er niets anders op dan je schouder ophalen "dan maar niet". En zolang er geen economische gevolgen zijn en men 'ons' alleen maar meewarig aankijkt of als 'raar' bestempeld (zoals in het interview in Alabama) dan zie ik geen kwaad in het negeren van het buitenland.

Blijft verder vreemd dat menig 'zwarte schmink' traditie minder fel, of helemaal niet, aangevallen wordt, en ook de Santa Semana traditie met hun puntmutsen wordt met rust gelaten.

Zou er m.b.t. de Zwarte Piet hetze er dan toch misschien iets meer achter steken?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166694024
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:47 schreef Molurus het volgende:

[..]

No one really cares. Het anti-kamp sowieso niet. Het pro-kamp lijkt hem wel heel interessant te vinden though. :P
Tuurlijk, hoe meer Quincy, hoe minder het anti kamp serieus wordt genomen.

Maargoed, Sunny Bergman en consorten hebben datzelfde effect.
pi_166694071
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:49 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Tuurlijk, hoe meer Quincy, hoe minder het anti kamp serieus wordt genomen.

Maargoed, Sunny Bergman en consorten hebben datzelfde effect.
Quinsy heeft zich een tijdje geleden al teruggetrokken en Sunny heeft zich bij de arrestatie als gevolg van de recente demonstratie ook niet van haar beste kant laten zien....
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_166694096
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:49 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Tuurlijk, hoe meer Quincy, hoe minder het anti kamp serieus wordt genomen.
En terecht, en dat zeg ik als anti-pieter.

Ik vind het echter ook wel een zwaktebod van het pro-kamp om de pijlen te richten op de zwakste vertegenwoordiger van het standpunt. Te makkeljk en niet geloofwaardig.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166694118
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 14:39 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Je kunt je ook beter informeren voordat je onzin praat:
http://sintenpietengilde.(...)s-is-Zwarte-Piet.pdf
Verder zijn er talloze boeken over de geschiedenis van het Sinterklaasfeest verschenen.
me even informeren bij het sint en pieten gilde, jaja.. :')

en; een schilderij uit 17-zoveel..... dat is dus kennelijk de vroegste bron. geen piet te bekennen, trouwens, alleen wat joker/harlekein-achtige figuren. allemaal wit gezicht.

dus, wat is jouw geinformeerde oordeel dan? weg met zwarte piet, want hij is niet historisch?

[ Bericht 13% gewijzigd door pokkerdepok op 16-11-2016 15:59:11 ]
pi_166694121
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:45 schreef Molurus het volgende:

[..]

Deze lijst is nota bene niet door mij opgesteld maar door Lunatiek, en de OP die jij in een spoiler had verstopt is door een mod teruggezet. (Terecht, wat mij betreft.)
Niks mod. Je hebt er zelf voor gekozen om de achtergrondinfo weg te laten. Spoilertag weghalen had ook gekund, maar dan was de OP erg lang geworden. Het is niet de eerste keer dat de achtergrondinfo wordt weggehaald door een Piet-kritisch-persoon vanwege 'te partijdig.
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_166694169
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:49 schreef Montagui het volgende:

[..]

Als het bevooroordeeld beeld van het buitenland alleen maar wil luisteren naar de fanatieke AP-activisten (omdat die hun 'blackface' beeld bevestigen) dan is het meer dat zij niet 'willen' luisteren.
Op het moment dat buitenstaanders hiernaar kijken en (wat mij betreft begrijpelijk) denken "wat een racistisch kutzooitje" dan is er van luisteren nog geen sprake geweest. Niet naar het AP-kamp en niet naar het PP-kamp. Die uitleg moet dan nog volgen.

quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:49 schreef Montagui het volgende:

Wanneer er dan geen dialoog mogelijk is dan zit er niets anders op dan je schouder ophalen "dan maar niet". En zolang er geen economische gevolgen zijn en men 'ons' alleen maar meewarig aankijkt of als 'raar' bestempeld (zoals in het interview in Alabama) dan zie ik geen kwaad in het negeren van het buitenland.
Ik wel. Ik ben gaarne bereid om op te komen voor zaken die ze in het buitenland vreemd vinden die het echt waard zijn om te verdedigen. Homohuwelijk, drugsbeleid, etc. Maar dit is het voor mij echt niet waard.

quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:49 schreef Montagui het volgende:

Zou er m.b.t. de Zwarte Piet hetze er dan toch misschien iets meer achter steken?
Het enige dat ik kan bedenken is zeer fanatiek verborgen racisme in het pro-kamp.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166694182
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:53 schreef Prutzenberg het volgende:

[..]

Niks mod. Je hebt er zelf voor gekozen om de achtergrondinfo weg te laten.
Ik heb letterlijk geen letter ge-edit aan de OP.

Hier moet je zijn: NWS / [NWS FeedBack]
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166694201
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:52 schreef Molurus het volgende:

[..]

En terecht, en dat zeg ik als anti-pieter.

Ik vind het echter ook wel een zwaktebod van het pro-kamp om de pijlen te richten op de zwakste vertegenwoordiger van het standpunt. Te makkeljk en niet geloofwaardig.
Tsja wel logisch de beste meneer schoof tot voor kort ook het meest aan in programmas en had een groot bereik op bijv. twitter.

Maar zoals ik al vaker zei is dat het probleem, de meest extreme/zwakste meningen aan beide kanten komen ook het meest in de media.
pi_166694238
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:58 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Tsja wel logisch de beste meneer schoof tot voor kort ook het meest aan in programmas en had een groot bereik op bijv. twitter.
Om precies dezelfde reden! Het is zo makkelijk schieten. Het is pure clickbait.

quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:58 schreef skysherrif het volgende:

Maar zoals ik al vaker zei is dat het probleem, de meest extreme/zwakste meningen aan beide kanten komen ook het meest in de media.
Daar kunnen we de media natuurlijk de schuld van geven, maar eigenlijk zijn wij daar zelf schuldig aan.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166694302
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:59 schreef Molurus het volgende:

[..]

Om precies dezelfde reden! Het is zo makkelijk schieten. Het is pure clickbait.

[..]

Daar kunnen we de media natuurlijk de schuld van geven, maar eigenlijk zijn wij daar zelf schuldig aan.
Ghehe ja klopt wel, mocht Gario/Simons vanavond ergens aanschuiven ga ik zeker kijken :@
pi_166694340
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 16:02 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Ghehe ja klopt wel, mocht Gario/Simons vanavond ergens aanschuiven ga ik zeker kijken :@
En zo houden we met z'n allen de idioterie in stand. Dit mechanisme is vrees ik ook verantwoordelijk voor het gebrek aan inhoud en de verkiezing van Trump in de Amerikaanse politiek.

En als men dat nou werkelijk zo wil... prima. Maar dan is er natuurlijk ook geen enkele reden om daarover te klagen.

Er is ieg geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om vanavond naar Gario en Simons te gaan kijken. Als ik 1 van beide op tv zie gaat ie echt direct op een andere zender.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  woensdag 16 november 2016 @ 16:11:12 #24
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_166694508
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 15:08 schreef Molurus het volgende:

[..]

Wat mij betreft is de meest relevante in dit rijtje 3).
Dat is nogal een vreemde redenering. Er is geen enkele aanwijzing op wat voor manier dan ook dat wat het 'buitenland' van zwarte piet vindt enige invloed op Nederland als geheel heeft.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_166694538
quote:
14s.gif Op woensdag 16 november 2016 16:11 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Dat is nogal een vreemde redenering. Er is geen enkele aanwijzing op wat voor manier dan ook dat wat het 'buitenland' van zwarte piet vindt enige invloed op Nederland als geheel heeft.
En dat vind jij een goed criterium?

Jij houdt ook alleen rekening met anderen als je daar zelf iets aan hebt?
Niet meer aanwezig in dit forum.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')