0906 | vrijdag 11 november 2016 @ 15:01 |
Ik doe mijn best om minder te bestellen, waar ik voorheen wekelijks een pizza of kebab (meestal kebab) bestelde heb ik dit nu gereduceerd tot maximaal 1 keer per maand. Toch blijf ik het superlekker vinden, alleen niet echt gezond volgens mij. Kan nergens vinden wat erin zit, weet iemand wat er ongeveer in dat vlees zit behalve dat het kalfsvlees zou zijn. Heb ook wel twijfels over de hygiene, met zoveel vlees op de spit moet je dat wel dagelijks goed kunnen doseren of als zaak hopen dat er veel klanten komen of veel vlees weggooien. | |
dimmak | vrijdag 11 november 2016 @ 15:04 |
Ok | |
Droopie | vrijdag 11 november 2016 @ 15:10 |
Spareribs is van origine vlees wat niet meer vers is. Om dit te verbloemen werd het heel zwaar gemarineerd. Kebab steek ik mijn hand niet voor in het vuur, het zal binnen de regels vallen en ziek zal je ook niet worden. Maar ook dit is vaak met een reden sterk gekruid. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat frikandellen ook wel eens gemaakt worden van vlees wat eerst 3 maanden gekoeld is geweest, toen ingevroren (wat je dan weer 1 jaar wettelijk kan bewaren) en in maand 12 verkocht werd en frikandellen worden gemaakt. Ook daarom veel kruiden en smaakversterkers omdat proces te verhullen. Laten we eerlijk zijn, het is gewoon lekker dus ik zit er niet mee. | |
Sigaartje | vrijdag 11 november 2016 @ 15:13 |
Is een goeie vraag. Wat ik vaak zie is dat zo'n spit binnen een dag op is. Trouwens, ik heb nooit echt lege vitrines gezien bij een slagerij, om even wat anders te noemen. Wat doen ze met al dat vlees? Als ze nou alles verkochten in een dag..... | |
Droopie | vrijdag 11 november 2016 @ 15:14 |
1. Ze leggen het in de vriezer. 2. Ze snijden hem leeg en voila shoarma | |
#ANONIEM | vrijdag 11 november 2016 @ 15:15 |
Algemeen bekend dat rond kebab zaken honden en katten vermist worden. Dan weet je genoeg... | |
0906 | vrijdag 11 november 2016 @ 15:17 |
Toveren met eten noem ik dat. Shoarma smaakt toch echt anders. | |
Rezania | vrijdag 11 november 2016 @ 15:19 |
Bron voor je eerste bewering? Klinkt mij echt als bs namelijk. | |
golfer | vrijdag 11 november 2016 @ 15:19 |
Je hebt het waarschijnlijk over döner kebab, dat is iets anders dan kebab. Dit is kebab: | |
agter | vrijdag 11 november 2016 @ 15:25 |
Ja. Lekker! | |
kanovinnie | vrijdag 11 november 2016 @ 15:26 |
Bedankt Hans. | |
Sigaartje | vrijdag 11 november 2016 @ 15:27 |
Nee hij heeft gelijk. | |
dimmak | vrijdag 11 november 2016 @ 15:28 |
Zeker, maar het is gewoon mierenneuken. Iedereen weet waar TS het over heeft. | |
#ANONIEM | vrijdag 11 november 2016 @ 15:32 |
'Kebab' is het vlees. Het komt van het Arabisch en betekent 'gebakken/gekookt/geroosterd'. 'Döner' en 'şiş' zijn de manieren waarop dat vlees klaar wordt gemaakt. - 'Döner' = draaiend; dat is wat je ziet aan die horizontale staafjes. - 'Şiş' (shish) = liggend; vlees om het spies. Daar heb jij een foto van gepost (al lijkt dat ook op 'Adana kebab'). [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-11-2016 15:43:33 ] | |
agter | vrijdag 11 november 2016 @ 15:34 |
Maar wat bedoelt TS dan? Hij heeft het over kalfsvlees. | |
#ANONIEM | vrijdag 11 november 2016 @ 15:37 |
Hij doelt hoogstwaarschijnlijk op 'döner kebab'. Die worden in stukjes gesneden, en da's ook wat er in de dürums/wraps, broodjes en de kapsalons zit. Het zou ook lamsvlees kunnen zijn. En wellicht zelfs kip. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 11-11-2016 15:38:15 ] | |
0906 | vrijdag 11 november 2016 @ 15:39 |
golfer | vrijdag 11 november 2016 @ 15:40 |
Döner kebab dus. Van kalf of kip en zelden van lam. | |
#ANONIEM | vrijdag 11 november 2016 @ 15:45 |
Volgens mij heb je gelijk. Ben niet zo'n kalf/lam/rund-eter; en vraag altijd specifiek om kip-döner. | |
GS-Raw | vrijdag 11 november 2016 @ 16:11 |
http://keuringsdienstvanw(...)/30-54438-21-06-2012 | |
Droopie | vrijdag 11 november 2016 @ 16:21 |
Ik heb bij een vlees bedrijf gewerkt. En over origine bedoel ik vroeg als in oud vlees in Brazilie in de 19e eeuw. | |
sirdanilot | vrijdag 11 november 2016 @ 16:28 |
Zo'n enorme dönerrol is eigenlijk gewoon één grote gehaktbal, maar dan zo'n rol ipv een bal. Met kruiden. Waarschijnlijk zit er ook separator vlees in en dat het halal is geloof ik helemaal niks van, eerder varkens of paardenvlees. Volgens mij jaagt een beetje dönerzaak wel zo'n 2 of meer rollen erdoorheen per dag, zeker in het weekend. Ik weet niet wat ze doen als een rol niet is opgegaan aan het eind van de avond. Denk dat die nog wel 1 dag meekan, lijkt me? Maar wel lekker zeker na een hoop biertjes. | |
Geerd | vrijdag 11 november 2016 @ 16:31 |
Klopt is gewoon frikandel met paard varken rund etc paar kilo kruiden erin klaar | |
sirdanilot | vrijdag 11 november 2016 @ 16:55 |
Ik heb overigens al jaren geen als 'lamsvlees' geadverteerde kebab meer gezien | |
sirdanilot | vrijdag 11 november 2016 @ 16:55 |
Meestal is het kip of kalf | |
Psy-freak | vrijdag 11 november 2016 @ 17:02 |
Ik wel | |
sirdanilot | vrijdag 11 november 2016 @ 17:30 |
Waar? Lust ik namelijk wel. | |
Rezania | vrijdag 11 november 2016 @ 17:50 |
Goede bron man. En dat rotte vlees waren zeker ook toevallig alleen ribben? | |
agter | vrijdag 11 november 2016 @ 19:03 |
Zelfs van varkensvlees dus. | |
Piger | zaterdag 12 november 2016 @ 10:36 |
Koop eens een döner kruidenmix die je zelf over je vlees gooit. Als dat ook al goed smaakt kan je het nog redelijk gezond houden. | |
Pietverdriet | zaterdag 12 november 2016 @ 13:02 |
Die Dönerrollen heb je in veel verschillende kwaliteiten, je hebt ze die van gehakt zijn, van kalfsvlees, van gevogelte, en mengvormen. | |
Droopie | zaterdag 18 maart 2017 @ 00:57 |
http://www.ad.nl/buitenla(...)dam-binnen~aebdb5ff/ Vind het een goede kick | |
Zith | zaterdag 18 maart 2017 @ 01:22 |
Da's lef hebben. | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 10:27 |
Hoe gaat het met je kebabdieet 0906? | |
Stimorol- | zondag 19 maart 2017 @ 10:36 |
Wat bedoel je met kebab | |
6star6lord6 | zondag 19 maart 2017 @ 10:38 |
Dürum, döner en Turkse pizza. | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 10:39 |
Turkse pizza is gehakt. | |
6star6lord6 | zondag 19 maart 2017 @ 10:41 |
Ik koop Turkse pizza met kebab. | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 10:43 |
O, durum bedoel je. | |
6star6lord6 | zondag 19 maart 2017 @ 10:44 |
Nee Ik weet echt wel het verschil hoor. | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 10:44 |
Waarom doe je dan zo'n combi? | |
6star6lord6 | zondag 19 maart 2017 @ 10:45 |
Dat doet de kebab boer. Maar ik eet liever dürum. | |
MrSalazar | zondag 19 maart 2017 @ 11:01 |
lol was hij dat? daar hebben we inderdaad nog veel updates over gekregen. | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 11:53 |
OP lezen: Ik doe mijn best om minder te bestellen, waar ik voorheen wekelijks een pizza of kebab (meestal kebab) bestelde heb ik dit nu gereduceerd tot maximaal 1 keer per maand. | |
MrSalazar | zondag 19 maart 2017 @ 12:00 |
Er was dus zo'n faggot die een topic had geopend waarin ie claimde op die broodjes te gaan leven en er iedere dag twee zou kopen. Hij zou ons op de hoogte houden, maar na een post niks meer vernomen. Waarschijnlijk was z'n geld op. | |
#ANONIEM | zondag 19 maart 2017 @ 12:01 |
Ik weet over wie je het hebt. | |
Stimorol- | zondag 19 maart 2017 @ 12:07 |
Durum is brood. Turkse pizza is deed met gehakt. Döner kebab is idd een soort kebab. | |
Stimorol- | zondag 19 maart 2017 @ 12:08 |
Nee. Döner. Kebab kent verschillende vormen. | |
Ou-Tannu | zondag 19 maart 2017 @ 20:57 |
ik doe altijd kip doner | |
6star6lord6 | zondag 19 maart 2017 @ 21:10 |
Wat wil je zeggen? | |
6star6lord6 | zondag 19 maart 2017 @ 21:11 |
Er zit kebab op. | |
Hallojo | zondag 19 maart 2017 @ 21:23 |
Durum is toch zo'n pannekoek? | |
#ANONIEM | maandag 20 maart 2017 @ 01:15 |
Nee. Dürüm = wrap. En wat de meeste mensen Turkse Pizza noemen (zo'n pannekoek met gehakt) is een Lahmacun. En beide kan je volstoppen met waar je zelf blij van wordt. Net zoals je een wrap kan maken met ham/kaas en sla. Kan je een Turkse Pizza (Lahmacun) ook gewoon nog extra volgooien met dönervlees bovenop het gehakt. [ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 20-03-2017 01:19:08 ] | |
Atak | maandag 20 maart 2017 @ 01:20 |
Beste is şiş kebap dürüm. | |
6star6lord6 | maandag 20 maart 2017 @ 01:21 |
Maar mensen die kebab verwarren met shoarma. x 10000 | |
Stimorol- | maandag 20 maart 2017 @ 07:13 |
Wat voor kebab a zemmel |