FOK!forum / Culinesse à gogo / Kebab
0906vrijdag 11 november 2016 @ 15:01
Ik doe mijn best om minder te bestellen, waar ik voorheen wekelijks een pizza of kebab (meestal kebab) bestelde heb ik dit nu gereduceerd tot maximaal 1 keer per maand. Toch blijf ik het superlekker vinden, alleen niet echt gezond volgens mij.

Kan nergens vinden wat erin zit, weet iemand wat er ongeveer in dat vlees zit behalve dat het kalfsvlees zou zijn.

Heb ook wel twijfels over de hygiene, met zoveel vlees op de spit moet je dat wel dagelijks goed kunnen doseren of als zaak hopen dat er veel klanten komen of veel vlees weggooien.
dimmakvrijdag 11 november 2016 @ 15:04
Ok
Droopievrijdag 11 november 2016 @ 15:10
Spareribs is van origine vlees wat niet meer vers is.
Om dit te verbloemen werd het heel zwaar gemarineerd.

Kebab steek ik mijn hand niet voor in het vuur, het zal binnen de regels vallen en ziek zal je ook niet worden. Maar ook dit is vaak met een reden sterk gekruid.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat frikandellen ook wel eens gemaakt worden van vlees wat eerst 3 maanden gekoeld is geweest, toen ingevroren (wat je dan weer 1 jaar wettelijk kan bewaren) en in maand 12 verkocht werd en frikandellen worden gemaakt.
Ook daarom veel kruiden en smaakversterkers omdat proces te verhullen.

Laten we eerlijk zijn, het is gewoon lekker dus ik zit er niet mee.
Sigaartjevrijdag 11 november 2016 @ 15:13
Is een goeie vraag. Wat ik vaak zie is dat zo'n spit binnen een dag op is.
Trouwens, ik heb nooit echt lege vitrines gezien bij een slagerij, om even wat anders te noemen.
Wat doen ze met al dat vlees? Als ze nou alles verkochten in een dag.....
Droopievrijdag 11 november 2016 @ 15:14
1. Ze leggen het in de vriezer.
2. Ze snijden hem leeg en voila shoarma
#ANONIEMvrijdag 11 november 2016 @ 15:15
Algemeen bekend dat rond kebab zaken honden en katten vermist worden. Dan weet je genoeg...
0906vrijdag 11 november 2016 @ 15:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:14 schreef Droopie het volgende:
1. Ze leggen het in de vriezer.
2. Ze snijden hem leeg en voila shoarma
Toveren met eten noem ik dat. Shoarma smaakt toch echt anders.
Rezaniavrijdag 11 november 2016 @ 15:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:10 schreef Droopie het volgende:
Spareribs is van origine vlees wat niet meer vers is.
Om dit te verbloemen werd het heel zwaar gemarineerd.

Kebab steek ik mijn hand niet voor in het vuur, het zal binnen de regels vallen en ziek zal je ook niet worden. Maar ook dit is vaak met een reden sterk gekruid.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat frikandellen ook wel eens gemaakt worden van vlees wat eerst 3 maanden gekoeld is geweest, toen ingevroren (wat je dan weer 1 jaar wettelijk kan bewaren) en in maand 12 verkocht werd en frikandellen worden gemaakt.
Ook daarom veel kruiden en smaakversterkers omdat proces te verhullen.

Laten we eerlijk zijn, het is gewoon lekker dus ik zit er niet mee.
Bron voor je eerste bewering? Klinkt mij echt als bs namelijk.
golfervrijdag 11 november 2016 @ 15:19
Je hebt het waarschijnlijk over döner kebab, dat is iets anders dan kebab.
Dit is kebab:
kofte-kebab-180x180.jpg
agtervrijdag 11 november 2016 @ 15:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:19 schreef golfer het volgende:
Je hebt het waarschijnlijk over döner kebab, dat is iets anders dan kebab.
Dit is kebab:
[ afbeelding ]
Ja. Lekker!
kanovinnievrijdag 11 november 2016 @ 15:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:19 schreef golfer het volgende:
Je hebt het waarschijnlijk over döner kebab, dat is iets anders dan kebab.
Dit is kebab:
[ afbeelding ]
Bedankt Hans.
Sigaartjevrijdag 11 november 2016 @ 15:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:26 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Bedankt Hans.
Nee hij heeft gelijk.
dimmakvrijdag 11 november 2016 @ 15:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:27 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nee hij heeft gelijk.
Zeker, maar het is gewoon mierenneuken. Iedereen weet waar TS het over heeft.
#ANONIEMvrijdag 11 november 2016 @ 15:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:19 schreef golfer het volgende:
Je hebt het waarschijnlijk over döner kebab, dat is iets anders dan kebab.
Dit is kebab:
[ afbeelding ]
'Kebab' is het vlees. Het komt van het Arabisch en betekent 'gebakken/gekookt/geroosterd'.

'Döner' en 'şiş' zijn de manieren waarop dat vlees klaar wordt gemaakt.
- 'Döner' = draaiend; dat is wat je ziet aan die horizontale staafjes.
- 'Şiş' (shish) = liggend; vlees om het spies. Daar heb jij een foto van gepost (al lijkt dat ook op 'Adana kebab').

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-11-2016 15:43:33 ]
agtervrijdag 11 november 2016 @ 15:34
Maar wat bedoelt TS dan?
Hij heeft het over kalfsvlees.
#ANONIEMvrijdag 11 november 2016 @ 15:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:34 schreef agter het volgende:
Maar wat bedoelt TS dan?
Hij heeft het over kalfsvlees.
Hij doelt hoogstwaarschijnlijk op 'döner kebab'.

Die worden in stukjes gesneden, en da's ook wat er in de dürums/wraps, broodjes en de kapsalons zit.

Het zou ook lamsvlees kunnen zijn. En wellicht zelfs kip.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 11-11-2016 15:38:15 ]
0906vrijdag 11 november 2016 @ 15:39

_O_
golfervrijdag 11 november 2016 @ 15:40
Döner kebab dus. Van kalf of kip en zelden van lam.
#ANONIEMvrijdag 11 november 2016 @ 15:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:40 schreef golfer het volgende:
Döner kebab dus. Van kalf of kip en zelden van lam.
Volgens mij heb je gelijk.

Ben niet zo'n kalf/lam/rund-eter; en vraag altijd specifiek om kip-döner.
GS-Rawvrijdag 11 november 2016 @ 16:11
http://keuringsdienstvanw(...)/30-54438-21-06-2012
Droopievrijdag 11 november 2016 @ 16:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:19 schreef Rezania het volgende:

[..]

Bron voor je eerste bewering? Klinkt mij echt als bs namelijk.
Ik heb bij een vlees bedrijf gewerkt. En over origine bedoel ik vroeg als in oud vlees in Brazilie in de 19e eeuw.
sirdanilotvrijdag 11 november 2016 @ 16:28
Zo'n enorme dönerrol is eigenlijk gewoon één grote gehaktbal, maar dan zo'n rol ipv een bal. Met kruiden. Waarschijnlijk zit er ook separator vlees in en dat het halal is geloof ik helemaal niks van, eerder varkens of paardenvlees.

Volgens mij jaagt een beetje dönerzaak wel zo'n 2 of meer rollen erdoorheen per dag, zeker in het weekend.

Ik weet niet wat ze doen als een rol niet is opgegaan aan het eind van de avond. Denk dat die nog wel 1 dag meekan, lijkt me?

Maar wel lekker zeker na een hoop biertjes.
Geerdvrijdag 11 november 2016 @ 16:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 16:28 schreef sirdanilot het volgende:
Zo'n enorme dönerrol is eigenlijk gewoon één grote gehaktbal, maar dan zo'n rol ipv een bal. Met kruiden. Waarschijnlijk zit er ook separator vlees in en dat het halal is geloof ik helemaal niks van, eerder varkens of paardenvlees.

Volgens mij jaagt een beetje dönerzaak wel zo'n 2 of meer rollen erdoorheen per dag, zeker in het weekend.

Ik weet niet wat ze doen als een rol niet is opgegaan aan het eind van de avond. Denk dat die nog wel 1 dag meekan, lijkt me?

Maar wel lekker zeker na een hoop biertjes.
Klopt is gewoon frikandel met paard varken rund etc paar kilo kruiden erin klaar
sirdanilotvrijdag 11 november 2016 @ 16:55
Ik heb overigens al jaren geen als 'lamsvlees' geadverteerde kebab meer gezien
sirdanilotvrijdag 11 november 2016 @ 16:55
Meestal is het kip of kalf
Psy-freakvrijdag 11 november 2016 @ 17:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 16:55 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb overigens al jaren geen als 'lamsvlees' geadverteerde kebab meer gezien
Ik wel
sirdanilotvrijdag 11 november 2016 @ 17:30
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 november 2016 17:02 schreef Psy-freak het volgende:

[..]

Ik wel
Waar? Lust ik namelijk wel.
Rezaniavrijdag 11 november 2016 @ 17:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 16:21 schreef Droopie het volgende:

[..]

Ik heb bij een vlees bedrijf gewerkt. En over origine bedoel ik vroeg als in oud vlees in Brazilie in de 19e eeuw.
Goede bron man. En dat rotte vlees waren zeker ook toevallig alleen ribben?
agtervrijdag 11 november 2016 @ 19:03
quote:
Zelfs van varkensvlees dus.
Pigerzaterdag 12 november 2016 @ 10:36
Koop eens een döner kruidenmix die je zelf over je vlees gooit. Als dat ook al goed smaakt kan je het nog redelijk gezond houden.
Pietverdrietzaterdag 12 november 2016 @ 13:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 16:28 schreef sirdanilot het volgende:
Zo'n enorme dönerrol is eigenlijk gewoon één grote gehaktbal, maar dan zo'n rol ipv een bal. Met kruiden. Waarschijnlijk zit er ook separator vlees in en dat het halal is geloof ik helemaal niks van, eerder varkens of paardenvlees.

Volgens mij jaagt een beetje dönerzaak wel zo'n 2 of meer rollen erdoorheen per dag, zeker in het weekend.

Ik weet niet wat ze doen als een rol niet is opgegaan aan het eind van de avond. Denk dat die nog wel 1 dag meekan, lijkt me?

Maar wel lekker zeker na een hoop biertjes.
Die Dönerrollen heb je in veel verschillende kwaliteiten, je hebt ze die van gehakt zijn, van kalfsvlees, van gevogelte, en mengvormen.
Droopiezaterdag 18 maart 2017 @ 00:57
quote:
10s.gif Op vrijdag 11 november 2016 17:50 schreef Rezania het volgende:

[..]

Goede bron man. En dat rotte vlees waren zeker ook toevallig alleen ribben?
http://www.ad.nl/buitenla(...)dam-binnen~aebdb5ff/

Vind het een goede kick :P
Zithzaterdag 18 maart 2017 @ 01:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 19:03 schreef agter het volgende:

[..]

Zelfs van varkensvlees dus.
Da's lef hebben.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 10:27
Hoe gaat het met je kebabdieet 0906?
Stimorol-zondag 19 maart 2017 @ 10:36
Wat bedoel je met kebab
6star6lord6zondag 19 maart 2017 @ 10:38
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:36 schreef Stimorol- het volgende:
Wat bedoel je met kebab
Dürum, döner en Turkse pizza.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 10:39
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:38 schreef 6star6lord6 het volgende:

[..]

Dürum, döner en Turkse pizza.
Turkse pizza is gehakt.
6star6lord6zondag 19 maart 2017 @ 10:41
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:39 schreef MCH het volgende:

[..]

Turkse pizza is gehakt.
Ik koop Turkse pizza met kebab.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 10:43
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:41 schreef 6star6lord6 het volgende:

[..]

Ik koop Turkse pizza met kebab.
O, durum bedoel je.
6star6lord6zondag 19 maart 2017 @ 10:44
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:43 schreef MCH het volgende:

[..]

O, durum bedoel je.
Nee

turkse-pizzas-shoarma.png

Ik weet echt wel het verschil hoor. ;)
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 10:44
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:44 schreef 6star6lord6 het volgende:

[..]

Nee

[ afbeelding ]

Ik weet echt wel het verschil hoor. ;)
Waarom doe je dan zo'n combi?
6star6lord6zondag 19 maart 2017 @ 10:45
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:44 schreef MCH het volgende:

[..]

Waarom doe je dan zo'n combi?
Dat doet de kebab boer. Maar ik eet liever dürum.
MrSalazarzondag 19 maart 2017 @ 11:01
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:27 schreef MCH het volgende:
Hoe gaat het met je kebabdieet 0906?
lol was hij dat? :') daar hebben we inderdaad nog veel updates over gekregen.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 11:53
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 11:01 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

lol was hij dat? :') daar hebben we inderdaad nog veel updates over gekregen.
OP lezen:

Ik doe mijn best om minder te bestellen, waar ik voorheen wekelijks een pizza of kebab (meestal kebab) bestelde heb ik dit nu gereduceerd tot maximaal 1 keer per maand.

}:|
MrSalazarzondag 19 maart 2017 @ 12:00
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 11:53 schreef MCH het volgende:

[..]

OP lezen:

Ik doe mijn best om minder te bestellen, waar ik voorheen wekelijks een pizza of kebab (meestal kebab) bestelde heb ik dit nu gereduceerd tot maximaal 1 keer per maand.

}:|
Er was dus zo'n faggot die een topic had geopend waarin ie claimde op die broodjes te gaan leven en er iedere dag twee zou kopen. Hij zou ons op de hoogte houden, maar na een post niks meer vernomen. Waarschijnlijk was z'n geld op.
#ANONIEMzondag 19 maart 2017 @ 12:01
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 12:00 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Er was dus zo'n faggot die een topic had geopend waarin ie claimde op die broodjes te gaan leven en er iedere dag twee zou kopen. Hij zou ons op de hoogte houden, maar na een post niks meer vernomen. Waarschijnlijk was z'n geld op.
Ik weet over wie je het hebt.
Stimorol-zondag 19 maart 2017 @ 12:07
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:38 schreef 6star6lord6 het volgende:

[..]

Dürum, döner en Turkse pizza.
Durum is brood. Turkse pizza is deed met gehakt. Döner kebab is idd een soort kebab.
Stimorol-zondag 19 maart 2017 @ 12:08
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:41 schreef 6star6lord6 het volgende:

[..]

Ik koop Turkse pizza met kebab.
Nee. Döner. Kebab kent verschillende vormen.
Ou-Tannuzondag 19 maart 2017 @ 20:57
ik doe altijd kip doner :9
6star6lord6zondag 19 maart 2017 @ 21:10
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 12:08 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Nee. Döner. Kebab kent verschillende vormen.
Wat wil je zeggen?
6star6lord6zondag 19 maart 2017 @ 21:11
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 12:07 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Durum is brood. Turkse pizza is deed met gehakt. Döner kebab is idd een soort kebab.
Er zit kebab op.
Hallojozondag 19 maart 2017 @ 21:23
Durum is toch zo'n pannekoek?
#ANONIEMmaandag 20 maart 2017 @ 01:15
quote:
11s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:23 schreef Hallojo het volgende:
Durum is toch zo'n pannekoek?
Nee.
Dürüm = wrap.
En wat de meeste mensen Turkse Pizza noemen (zo'n pannekoek met gehakt) is een Lahmacun.

En beide kan je volstoppen met waar je zelf blij van wordt. Net zoals je een wrap kan maken met ham/kaas en sla. Kan je een Turkse Pizza (Lahmacun) ook gewoon nog extra volgooien met dönervlees bovenop het gehakt.

[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 20-03-2017 01:19:08 ]
Atakmaandag 20 maart 2017 @ 01:20
Beste is şiş kebap dürüm.
6star6lord6maandag 20 maart 2017 @ 01:21
Maar mensen die kebab verwarren met shoarma. :') x 10000
Stimorol-maandag 20 maart 2017 @ 07:13
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:11 schreef 6star6lord6 het volgende:

[..]

Er zit kebab op.
Wat voor kebab a zemmel