abonnementen ibood.com bol.com
pi_166583569
registreer om deze reclame te verbergen
Ik doe mijn best om minder te bestellen, waar ik voorheen wekelijks een pizza of kebab (meestal kebab) bestelde heb ik dit nu gereduceerd tot maximaal 1 keer per maand. Toch blijf ik het superlekker vinden, alleen niet echt gezond volgens mij.

Kan nergens vinden wat erin zit, weet iemand wat er ongeveer in dat vlees zit behalve dat het kalfsvlees zou zijn.

Heb ook wel twijfels over de hygiene, met zoveel vlees op de spit moet je dat wel dagelijks goed kunnen doseren of als zaak hopen dat er veel klanten komen of veel vlees weggooien.
pi_166583603
Ok
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_166583683
Spareribs is van origine vlees wat niet meer vers is.
Om dit te verbloemen werd het heel zwaar gemarineerd.

Kebab steek ik mijn hand niet voor in het vuur, het zal binnen de regels vallen en ziek zal je ook niet worden. Maar ook dit is vaak met een reden sterk gekruid.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat frikandellen ook wel eens gemaakt worden van vlees wat eerst 3 maanden gekoeld is geweest, toen ingevroren (wat je dan weer 1 jaar wettelijk kan bewaren) en in maand 12 verkocht werd en frikandellen worden gemaakt.
Ook daarom veel kruiden en smaakversterkers omdat proces te verhullen.

Laten we eerlijk zijn, het is gewoon lekker dus ik zit er niet mee.
a great future doesn't require a great past
pi_166583749
registreer om deze reclame te verbergen
Is een goeie vraag. Wat ik vaak zie is dat zo'n spit binnen een dag op is.
Trouwens, ik heb nooit echt lege vitrines gezien bij een slagerij, om even wat anders te noemen.
Wat doen ze met al dat vlees? Als ze nou alles verkochten in een dag.....
Ik wil mod worden.
pi_166583770
1. Ze leggen het in de vriezer.
2. Ze snijden hem leeg en voila shoarma
a great future doesn't require a great past
pi_166583780
Algemeen bekend dat rond kebab zaken honden en katten vermist worden. Dan weet je genoeg...
Kwalitatief hoogstaande flauwekul voor de intelligente onbenul.
pi_166583843
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:14 schreef Droopie het volgende:
1. Ze leggen het in de vriezer.
2. Ze snijden hem leeg en voila shoarma
Toveren met eten noem ik dat. Shoarma smaakt toch echt anders.
pi_166583871
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:10 schreef Droopie het volgende:
Spareribs is van origine vlees wat niet meer vers is.
Om dit te verbloemen werd het heel zwaar gemarineerd.

Kebab steek ik mijn hand niet voor in het vuur, het zal binnen de regels vallen en ziek zal je ook niet worden. Maar ook dit is vaak met een reden sterk gekruid.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat frikandellen ook wel eens gemaakt worden van vlees wat eerst 3 maanden gekoeld is geweest, toen ingevroren (wat je dan weer 1 jaar wettelijk kan bewaren) en in maand 12 verkocht werd en frikandellen worden gemaakt.
Ook daarom veel kruiden en smaakversterkers omdat proces te verhullen.

Laten we eerlijk zijn, het is gewoon lekker dus ik zit er niet mee.
Bron voor je eerste bewering? Klinkt mij echt als bs namelijk.
pi_166583877
Je hebt het waarschijnlijk over döner kebab, dat is iets anders dan kebab.
Dit is kebab:
kofte-kebab-180x180.jpg
Poef.....gone! ©golfer
pi_166584002
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:19 schreef golfer het volgende:
Je hebt het waarschijnlijk over döner kebab, dat is iets anders dan kebab.
Dit is kebab:
[ afbeelding ]
Ja. Lekker!
Make my day!
  vrijdag 11 november 2016 @ 15:26:40 #11
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_166584030
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:19 schreef golfer het volgende:
Je hebt het waarschijnlijk over döner kebab, dat is iets anders dan kebab.
Dit is kebab:
[ afbeelding ]
Bedankt Hans.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_166584058
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:26 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Bedankt Hans.
Nee hij heeft gelijk.
Ik wil mod worden.
pi_166584079
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:27 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nee hij heeft gelijk.
Zeker, maar het is gewoon mierenneuken. Iedereen weet waar TS het over heeft.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_166584154
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:19 schreef golfer het volgende:
Je hebt het waarschijnlijk over döner kebab, dat is iets anders dan kebab.
Dit is kebab:
[ afbeelding ]
'Kebab' is het vlees. Het komt van het Arabisch en betekent 'gebakken/gekookt/geroosterd'.

'Döner' en 'şiş' zijn de manieren waarop dat vlees klaar wordt gemaakt.
- 'Döner' = draaiend; dat is wat je ziet aan die horizontale staafjes.
- 'Şiş' (shish) = liggend; vlees om het spies. Daar heb jij een foto van gepost (al lijkt dat ook op 'Adana kebab').

[ Bericht 1% gewijzigd door zarGon op 11-11-2016 15:43:33 ]
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_166584180
Maar wat bedoelt TS dan?
Hij heeft het over kalfsvlees.
Make my day!
pi_166584225
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:34 schreef agter het volgende:
Maar wat bedoelt TS dan?
Hij heeft het over kalfsvlees.
Hij doelt hoogstwaarschijnlijk op 'döner kebab'.

Die worden in stukjes gesneden, en da's ook wat er in de dürums/wraps, broodjes en de kapsalons zit.

Het zou ook lamsvlees kunnen zijn. En wellicht zelfs kip.
jouw neus is perfect
voor mijn klit
  vrijdag 11 november 2016 @ 15:40:18 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166584281
Döner kebab dus. Van kalf of kip en zelden van lam.
Poef.....gone! ©golfer
pi_166584368
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:40 schreef golfer het volgende:
Döner kebab dus. Van kalf of kip en zelden van lam.
Volgens mij heb je gelijk.

Ben niet zo'n kalf/lam/rund-eter; en vraag altijd specifiek om kip-döner.
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_166585099
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 15:19 schreef Rezania het volgende:

[..]

Bron voor je eerste bewering? Klinkt mij echt als bs namelijk.
Ik heb bij een vlees bedrijf gewerkt. En over origine bedoel ik vroeg als in oud vlees in Brazilie in de 19e eeuw.
a great future doesn't require a great past
pi_166585236
Zo'n enorme dönerrol is eigenlijk gewoon één grote gehaktbal, maar dan zo'n rol ipv een bal. Met kruiden. Waarschijnlijk zit er ook separator vlees in en dat het halal is geloof ik helemaal niks van, eerder varkens of paardenvlees.

Volgens mij jaagt een beetje dönerzaak wel zo'n 2 of meer rollen erdoorheen per dag, zeker in het weekend.

Ik weet niet wat ze doen als een rol niet is opgegaan aan het eind van de avond. Denk dat die nog wel 1 dag meekan, lijkt me?

Maar wel lekker zeker na een hoop biertjes.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166585295
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 16:28 schreef sirdanilot het volgende:
Zo'n enorme dönerrol is eigenlijk gewoon één grote gehaktbal, maar dan zo'n rol ipv een bal. Met kruiden. Waarschijnlijk zit er ook separator vlees in en dat het halal is geloof ik helemaal niks van, eerder varkens of paardenvlees.

Volgens mij jaagt een beetje dönerzaak wel zo'n 2 of meer rollen erdoorheen per dag, zeker in het weekend.

Ik weet niet wat ze doen als een rol niet is opgegaan aan het eind van de avond. Denk dat die nog wel 1 dag meekan, lijkt me?

Maar wel lekker zeker na een hoop biertjes.
Klopt is gewoon frikandel met paard varken rund etc paar kilo kruiden erin klaar
pi_166585810
Ik heb overigens al jaren geen als 'lamsvlees' geadverteerde kebab meer gezien
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166585815
Meestal is het kip of kalf
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')