Toveren met eten noem ik dat. Shoarma smaakt toch echt anders.quote:Op vrijdag 11 november 2016 15:14 schreef Droopie het volgende:
1. Ze leggen het in de vriezer.
2. Ze snijden hem leeg en voila shoarma
Bron voor je eerste bewering? Klinkt mij echt als bs namelijk.quote:Op vrijdag 11 november 2016 15:10 schreef Droopie het volgende:
Spareribs is van origine vlees wat niet meer vers is.
Om dit te verbloemen werd het heel zwaar gemarineerd.
Kebab steek ik mijn hand niet voor in het vuur, het zal binnen de regels vallen en ziek zal je ook niet worden. Maar ook dit is vaak met een reden sterk gekruid.
Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat frikandellen ook wel eens gemaakt worden van vlees wat eerst 3 maanden gekoeld is geweest, toen ingevroren (wat je dan weer 1 jaar wettelijk kan bewaren) en in maand 12 verkocht werd en frikandellen worden gemaakt.
Ook daarom veel kruiden en smaakversterkers omdat proces te verhullen.
Laten we eerlijk zijn, het is gewoon lekker dus ik zit er niet mee.
Ja. Lekker!quote:Op vrijdag 11 november 2016 15:19 schreef golfer het volgende:
Je hebt het waarschijnlijk over döner kebab, dat is iets anders dan kebab.
Dit is kebab:
[ afbeelding ]
Bedankt Hans.quote:Op vrijdag 11 november 2016 15:19 schreef golfer het volgende:
Je hebt het waarschijnlijk over döner kebab, dat is iets anders dan kebab.
Dit is kebab:
[ afbeelding ]
Zeker, maar het is gewoon mierenneuken. Iedereen weet waar TS het over heeft.quote:
'Kebab' is het vlees. Het komt van het Arabisch en betekent 'gebakken/gekookt/geroosterd'.quote:Op vrijdag 11 november 2016 15:19 schreef golfer het volgende:
Je hebt het waarschijnlijk over döner kebab, dat is iets anders dan kebab.
Dit is kebab:
[ afbeelding ]
Hij doelt hoogstwaarschijnlijk op 'döner kebab'.quote:Op vrijdag 11 november 2016 15:34 schreef agter het volgende:
Maar wat bedoelt TS dan?
Hij heeft het over kalfsvlees.
Volgens mij heb je gelijk.quote:Op vrijdag 11 november 2016 15:40 schreef golfer het volgende:
Döner kebab dus. Van kalf of kip en zelden van lam.
Ik heb bij een vlees bedrijf gewerkt. En over origine bedoel ik vroeg als in oud vlees in Brazilie in de 19e eeuw.quote:Op vrijdag 11 november 2016 15:19 schreef Rezania het volgende:
[..]
Bron voor je eerste bewering? Klinkt mij echt als bs namelijk.
Klopt is gewoon frikandel met paard varken rund etc paar kilo kruiden erin klaarquote:Op vrijdag 11 november 2016 16:28 schreef sirdanilot het volgende:
Zo'n enorme dönerrol is eigenlijk gewoon één grote gehaktbal, maar dan zo'n rol ipv een bal. Met kruiden. Waarschijnlijk zit er ook separator vlees in en dat het halal is geloof ik helemaal niks van, eerder varkens of paardenvlees.
Volgens mij jaagt een beetje dönerzaak wel zo'n 2 of meer rollen erdoorheen per dag, zeker in het weekend.
Ik weet niet wat ze doen als een rol niet is opgegaan aan het eind van de avond. Denk dat die nog wel 1 dag meekan, lijkt me?
Maar wel lekker zeker na een hoop biertjes.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |