abonnement Unibet Coolblue
pi_166644254
Oh en qua schoenen, breedpootjes hier, dus laarzen geen probleem..

L's voeten groeien nu juist heel langzaam, nog steeds maat 23, al bijna een jaar nu. Maar daarvoor echt n groeispurt en toen waren zijn schoentjes maat 21 die we net hadden ook in no-time te klein, terwijl hij daarvoor ook net heel rap uit de slofjes maat 19 gegroeid was..
Dus hopelijk hierna voor jullie ook een langzaam groei periode voor de voetjes exode!
  maandag 14 november 2016 @ 11:14:19 #152
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_166645497
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2016 09:23 schreef exode het volgende:
Ja maar L-E, ja maar L-E, ja maar....Totnogtoe viel het dus wel mee met 1 keer per half jaar? :@ Hij gaat nu dus naar maat 27, jochie is nog niet eens 3.
Wauw :o Dat klinkt echt groot. Hier nog steeds 21/22.

Cathmar wat een lieve foto zo O+ en nog gefeliciteerd!

Ik doe dus weer een poging om aan te haken. Het wordt nu echt druk op het werk dus door de week lukt meelezen sowieso niet echt en de dagen dat ik thuis ben heb ik mijn handen ook aardig vol :+

Vorige week is de vrouw van de jeugd ggz/ jeugdteam weer langs geweest en ze gaf zelf al aan dat ze eigenlijk niet zoveel problemen ziet. Althans niet meer dan dat er bij ieder ander gezin speelt. Ze komt dus niet elke week langs, maar eens per vier weken. Ondertussen nog wat handvatten gekregen: eigenlijk niks nieuws en niks dat we niet al probeerden, maar we voeren het nu consequenter door en heb het idee Lucas nu beter te bereiken. Zelf kan ik ook goed mijn rust bewaren en het helpt me een vast aantal stappen te doorlopen voordat ik een consequentie aan zijn gedrag verbind. Hij knuffelt me ineens ook veel meer O+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_166645593
Fijn Chanty, dat het toch goed uitpakt die begeleiding. En helemaal prettig om te horen dat er niks bijzonders aan de hand is en je het gewoon prima doet!
pi_166645755
Sorry exode, hier is het bij Oudste wel wat gestabiliseerd (hoewel die met bijna 9 jaar in maat 34/35 zit) maar Sticker groeit wel echt snel. Hij heeft nu bij 3,5 maat 25, een jaar geleden kochten we winterschoenen in maat 22 voor hem.

Chanty, dat klinkt fijn zeg :) Ik heb ook de ervaring dat de interactie en in hoeverre je in staat bent verbinding te maken met je kind heel afhankelijk is van hoeveel mentale ruimte je hebt, ook als het gaat om het ervaren van hoe 'heftig' het gedrag nu eigenlijk is. Gelukkig heb ik een man die een en ander wat relativeert maar soms vind ik het echt heel lastig om verder te kijken dan 'wat een toestand tussen mijn kind en mij en dit komt nooit meer goed en ik beschadig hem voorgoed doordat ik niet altijd perfect onvoorwaardelijk reageer en en en *jankhuil*'

Sticker zei net gespeeld in paniek MAMA, WOLF (knuffel van Oudste) IS IN NOORD, DOE IETS! Ik speelde leuk mee en riep OH NEE EN WE MOETEN NAAR ZUID WAT NU! Maar hij bedoelde in nood, wolf was in nood :') en nu is hij boos omdat ik de ernst van de situatie niet serieus nam geloof ik :') :D O+
pi_166646834
Toch jammer dat je niet wat beter nieuws hebt voor me L-E ;) Hij bunkert ook alweer ruim een week dus ik vrees binnenkort ook voor zijn leuke winter garderobe. Wij wilden een grote man in huis....dat zullen we weten geloof ik.

Hihi wat een heerlijk verhaal van de wolf L-E. :D
pi_166648614
Hahhah prachtig voorbeeld LE. Dat zou mij ook zo overkomen. R. is nu ook echt boos als je hem niet goed hebt verstaan haha.

Goed nieuws Chanty, fijn dat ze het zelf ook hebben gezien dat het niet zo vaak nodig is. Komt vanzelf dus wel goed zo.

Nou ik heb CB stats: 25 maanden en 15,4 kilo en 88,5 cm. Groot is hij niet, zwaar wel haha. Maar altijd al geweest dus prima. Avondeten maken we wel strijd van en daar was ik gister helemaal klaar mee. Man probeert er altijd nog hapjes in te voeren, en ik moet al dagen toneelstukjes opvoeren onder het eten, en gister was ik er klaar mee, ik zei nee, hier is je bakje, anders eet je maar niet. Werd bevestigd door CB, gewoon voorzetten, niet eten? Prima maar je blijft zitten. Dan wordt het krijsen maar goed... Fruit eten doet hij ook nauwelijks en schoonmoeder kon de oorzaak aanwijzen; we hebben nooit liga met sinaasappelsap willen geven en prakjes O+ :')

Schoenen gaat hier ook hard. Maat 24 al een tijdje, al heb ik ook adidas in maat 25 die hij nu goed aan kan. Maar de 24 worden wat te klein maar die 25 zijn aan de buitenkant nog zooo te groot (van binnen vallen ze kleiner natuurlijk). Nou ja, deze dagen laarzen en snowboots.
En ik ben heeeel blij want heb een jaarcontract gekregen (na elke keer half jaar contractjes) *O*

Over een paar weken gaan we naar peuterzwemmen. Dan is babyzwemmen voor ons afgelopen na twee jaar en moeten we naar een andere groep en juf, en ik vind het zelf ook zo spannend (nieuwe mensen, nieuwe groep, nieuw bad) :') Nu ook echt al met diploma's. Hij maakte vanochtend zo'n enorm groot bommetje :') dat hij een meter diep zakte in het water. Ik was hem gewoon even kwijt haha. Hij vond het hilarisch. :D Stuntkip is het ook.

Welke luierbroekjes raden jullie aan? Bij het nieuwe zwemmen heb ik geen aankleedkussen en gebruikt iedereen luierbroekjes. Lidl en AH lijken me wel wat, het is maar voor 1 ochtend in de week.
  maandag 14 november 2016 @ 14:27:35 #157
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_166648951
Herkenbaar Le, vooral het ik beschadig hem voor het leven gevoel. Dat zal niet zo heel snel gebeuren maar ik wilde wel voorkomen dat er een negatief spiraal zou ontstaan. Maar ik krijg gewoon al meer ruimte in mijn hoofd door met iemand een paar keer te kunnen praten.

Hilmo heb de eetissues niet gevolgd. Maar we hebben het hier gewoon los gelaten. Als hij niet wil eten dan niet, krijgt hij eem boterham. En blijven zitten is sowieso niet echt te doen dus hij eet deels terwijl hij speelt of op schoot rondhopt. Wij hadden al vrij snel besloten deze battle te laten passeren.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_166651437
L-e, wat herkenbaar. Ik ben bijna blij dat jij het zo goed kan verwoorden. Dit zijn mijn angsten dus ook soms. Dank je dus. :*
pi_166656274
Dagje te laat maar alsnog gefeliciteerd Cathmar! Wat een toffe foto! En tot heel snel!

Nog iemand schoenen gezet ;)

Morgen voor (hopelijk) de laatste afspraak op het cb. We gingen nog ff snel de ogentest oefenen... Bij de vier jaar moeten ze hier dan dat rondje met het gat goed draaien. Ow vond dat onzin dus hij zei het gewoon:
Boven, onder, rechts, links :D
Maar de grote vraag is natuurlijk... is hij nog wat aangekomen of wordt het toch een ritje diėtist :)
pi_166658737
Succes voor morgen Loj. Wij mogen 14 december. Gedoe met afspraak verzetten en zo.

Hier doen ze trouwens keurig netjes de hele winter/zomer met hun schoenen. Dus een maand of 6 zeker wel.
  maandag 14 november 2016 @ 21:47:15 #161
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_166658798
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2016 20:23 schreef Loj het volgende:
Dagje te laat maar alsnog gefeliciteerd Cathmar! Wat een toffe foto! En tot heel snel!

Nog iemand schoenen gezet ;)

Morgen voor (hopelijk) de laatste afspraak op het cb. We gingen nog ff snel de ogentest oefenen... Bij de vier jaar moeten ze hier dan dat rondje met het gat goed draaien. Ow vond dat onzin dus hij zei het gewoon:
Boven, onder, rechts, links :D
Maar de grote vraag is natuurlijk... is hij nog wat aangekomen of wordt het toch een ritje diėtist :)
Loj, hoeveel weegt Ow dan? Ik heb altijd het idee dat hij gelijk op gaat, maar toch net iets kleiner/ zwaarder is dan V. Ben benieuwd waar ze dan de grens trekken voor een dietist bij jullie.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_166658842
Succes morgen Loj! Wij mogen ook morgen, ben benieuwd!
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_166658904
Bij ons was de afspraak net op een dag dat we niet konden. Nu is ie verzet naar begin december als Luuk al 4 is. Midden op de ochtend. Morgen bellen of het ook eind middag of begin ochtend kan. Dan mist ie zo min mogelijk van school.
*poef* nu is het weg
pi_166659442
quote:
1s.gif Op maandag 14 november 2016 21:47 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Loj, hoeveel weegt Ow dan? Ik heb altijd het idee dat hij gelijk op gaat, maar toch net iets kleiner/ zwaarder is dan V. Ben benieuwd waar ze dan de grens trekken voor een dietist bij jullie.
Een maand geleden woog hij met kleding aan 11,6 kg bij 102 cm...
Als je dan bmi bekijkt is het wel zwaar ondergewicht.
Ik gok (hoop) nu zeker op 12,5-13 kg..

Ik maak me ook geen zorgen om z'n eetpatroon icm zijn genen. Ik zou er dan meer naar toe gaan om uit te sluiten dat er meer aan de hand is :)


Altijd die afspraken dan he! Eigenlijk had ik met ze september afgesproken :')

Jij ook succes morgen JM :) oefen nog ff de lichaamsdelen ;) Js was gezakt _O-
pi_166659602
quote:
1s.gif Op maandag 14 november 2016 22:07 schreef Loj het volgende:

[..]

Jij ook succes morgen JM :) oefen nog ff de lichaamsdelen ;) Js was gezakt _O-

Ah tnx! Ik laat wel ff weten of hij een glittersticker heeft verdiend ;)
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_166659766
Glitters O+
pi_166660344
Oh dan heb ik dus nog mazzel. Hier werd het dus ook 1,5 maand later maar ik heb een dubbele afspraak nodig....
pi_166664758
Vervelend vind ik dat Loj! Hier ook steeds gezeur over ondergewicht. Ik kan hem niet dwingen om te eten...

Wij moeten over 2 weken voor de 3-jaar afspraak :') ze lopen een beetje achter, kind wordt bijna 4.

Ik vrees dat hij gaat zowel meten, wegen als oogtest gaat weigeren. Ik ben altijd verbaasd als andere kinderen dat zomaar doen, heb ik dan zo'n lastig kind? :@
pi_166664840
nee hoor Fieder, die van mij weigerde ook de ogentest. Ik ben nu al 'bang" voor de ogentest met 4 jaar.
*poef* nu is het weg
pi_166664938
Ik dacht ook dat ze zouden weigeren maar de vpk maakte er echt een spelletje van. Ook met degene die moest wachten trouwens, dat zie niet alles voor zou zeggen.

Maar goed, of ze meewerken ligt aan het kind, allerlei andere factoren (het blijven peuters natuurlijk) en hoe de vpk het aanpakt.
  dinsdag 15 november 2016 @ 10:03:47 #171
149959 SQ
snelle trees
pi_166665051
Wij waren laatst voor de twee jaar afspraak en mauw deed de helft van de "opdrachten" niet. Ze praatte niet en stapelen geen blokken. Maar daarentegen gaf ze wel duidelijk aan dat ze met het vliegtuig wilde spelen en was de vpk onder de indruk van het feit dat ze al op een driewieler kon fietsen. Hier gaan ze ook heel erg af op wat je als ouders aan ze vertelt en heb ik werkelijk nooit het gevoel alsof het een keuring is.
disclaimer
  dinsdag 15 november 2016 @ 10:05:12 #172
149959 SQ
snelle trees
pi_166665071
Ik heb trouwens gewoon zelf gebeld voor een afspraak, als je hier op een oproep gaat wachten gebeurt er ook nooit wat :')
disclaimer
pi_166665248
Het CB.... _O- hier is het altijd een verrassing wanneer wij moeten en wat voor gesprek het wordt. De ogentest wordt een eitje, dat joch ziet in de auto dingen die voor mij al te ver weg zijn. B vindt testjes altijd wel leuk. Meten is meer een uitdaging, hij gaat altijd of op zijn tenen staan of bukken. :D

Huis is nog wel even spannend, vrijdag koopcontract tekenen en de kopers wil nog een extra rondje door het huis voordat ze tekenen. Dat snap ik wel want het is wel erg snel gegaan, maar geeft wel spanning bij ons. Wij zijn over alles heel eerlijk geweest, ook over dingen die niet direct zichtbaar zijn en daar hebben ze nu allemaal vragen over. Kortom ik juich pas nadat de handtekeningen zijn gezet.
pi_166665405
Oh spannend Exode, ik zou ook pas juichen na het tekenen hoor :)

Die 2 jaar afspraak bij het CB hebben we wel al gehad, de volgende is dus weer rond 3? Ik zal het boekje er eens op naslaan :+

Chanty, wat fijn dat die begeleiding zo goed uitpakt!

Oh en nog even terug naar de verhaspelingen; F vroeg dit weekend aan m'n broer of die een grafauto voor hem wilde tekenen :P een vrachtauto dus :+
Hij verwisseld ook nog wel eens woorden met dezelfde klanken; zo is een fontijn soms een kapitein, en z'n tekening op de koelkast zit vast met portemonneetjes O+
pi_166665923
Nou, hier een glittersticker O+

104 cm en 13,3 kg. Dat betekent nog steeds zwaar ondergewicht als je de verhouding tussen lengte en gewicht bekijkt. Maar ik had m'n fijne arts :D
Zij vond hem er gezond uitzien, hij volgt netjes zijn lijntje en z'n eetpatroon prima klinken voor een peuter/kleuter. Dus zij zag (net zoals wij) geen reden voor een verwijzing naar de diėtist. Wel vroeg ze of ze hem over een jaar nog een keer mocht oproepen voor het meten en wegen bij de schoolarts (ofwel bij haar, zij doet de oproep van groep 2 op Ow z'n school). Prima natuurlijk.

Ogentest geslaagd :D Hij weigerde het brilletje, maar ik mocht mijn hand gebruiken. Het kostte wel veel tijd, maar hij scoorde precies gemiddeld.

En bij het prikje was het gewoon een stoere jongen!

Nu voor de drie jaar afspraak Fieder _O- konden ze niet beter gewoon meteen de 4 jaar afspraak doen ;) Ik vind L ook niet een kind waarbij je ondergewicht verwacht. Hij ziet er prima uit toch :) (zal morgen ff keuren :P )

En Jm hoe ging het met L?

WoW op een driewieler, daar ben ik ook van onder de indruk hoor SQ :)

Spannend Exode :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')