abonnement Unibet Coolblue
pi_166699449
quote:
1s.gif Op woensdag 16 november 2016 14:43 schreef JufMariska het volgende:

[..]

Ik prik na een tp nog 3x gedurende twee weken pregnyl. Dat moet zorgen dat je lichaam zo lang mogelijk in de pre-menstruatiefase blijft en het teruggeplaatste vruchtje dus zo goed mogelijk de kans krijgt om in te nestelen. Maar er werd hier een poosje geleden ook al 's besproken dat het beleid per zkh wat verschilt hierin.
Having said that: ik zou zelf geloof ik niet van het met 'mijn' artsen afgesproken beleid afwijken, elke totaalbehandeling is als het goed is goed afgestemd. Maar wie weet ben ik wel te gedwee daarin :{
Dan ben ik ook te gedwee :)

Hoe gaat het bij/met jou?
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_166700559
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 19:46 schreef McLaura het volgende:

[..]

Dan ben ik ook te gedwee :)

Hoe gaat het bij/met jou?
Nog steeds pauze, en dat voelt nog wel even fijn. We beginnen in het nieuwe jaar weer.
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_166709621
Thanks voor de uitleg over de utrogestan-pillen. Ik neig ook naar 'gedwee' zijn, al lees ik wel vrij kritisch mee. Toch vind ik het spannend om kritische vragen te stellen, omdat ik bang ben het stempel 'vervelende patient' te krijgen.
En Hilz, ik vond het sowieso bizar hoe weinig begrip het ziekenhuis had voor jouw wensen. Ik kan me wel voorstellen dat je dan je eigen plan trekt. En met succes ook nog O+

De eiblaasjes zijn weer niets gegroeid. Ik ben super gefrustreerd :{ Maandag nog een echo voor de zekerheid, maar waarschijnlijk dan weer een kuur provera en de volgende ronde weer een ophoging van de Clomid -O-
  Moderator donderdag 17 november 2016 @ 11:28:46 #179
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_166710386
Dat is balen bobby! In welk ziekenhuis loop jij? Ik zou me niet teveel zorgen maken over hoe ze over je denken, kritisch zijn is alleen maar goed!

Ik ben erg benieuwd hoe mijn eitjes groeien. De vorige keer was de inseminatie op dag 23, dat zou aanstaande maandag zijn. Ik hoop dat het sowieso snel plaats kan vinden want volgend weekend is mijn man weg :X
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_166710505
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2016 10:29 schreef BobbyMcGee het volgende:
Thanks voor de uitleg over de utrogestan-pillen. Ik neig ook naar 'gedwee' zijn, al lees ik wel vrij kritisch mee. Toch vind ik het spannend om kritische vragen te stellen, omdat ik bang ben het stempel 'vervelende patient' te krijgen.
Artsen hebben graag patiënten die durven te vragen, omdat ze dan het idee hebben dat je weet waar je mee bezig bent. Als jij vraagt waarom je bijvoorbeeld geen Utrogestan krijgt, of waarom ze kiezen voor Menopur ipv Puregon, of Ovitrelle ipv Pregnyl, kunnen ze het je uitleggen. De meeste artsen doen dat graag. Als je niks vraagt, leer je niks.

In mijn familie en kennissenkring zitten meerdere (jonge, tussen de 30 en 40 jaar oude) artsen, en ik hoor vaak dat ze blij zijn dat patiënten mondiger worden.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  donderdag 17 november 2016 @ 12:11:29 #181
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_166711133
ik heb er geen probleem mee om door te vragen.. het is mijn lichaam en mijn (hopelijk) zwangerschap.. er gebeurt alleen wat IK wil..

wat betreft de bollen.. ik heb de insteek dat ik alles geprobeerd wil hebben.. als deze poging niet lukt is dat de 4e iui die niet lukt.. dan ga ik kijken welke factoren nog meer beinvloed kunnen worden..

en dan kom ik zelf uit op (oa) de bollen. ik vind de bollen een geval van :baadt het niet dan schaadt het niet.. maar dat is met mijn niet-medischr kennis.. mijn ziekenhuis doet het niet omdat ze vinden dat een lichaam het zelf moet kunnen en dat de bollen een lichaam "lui" kunnen maken. ik ben zelf van mening dat een lichaam soms een duwtje in de rug nodig heeft.. (duh.. we zitten niet voor niets in DIT topic)

anyway.. ieder de keuzes voor zijn of haar lichaam.. dit traject is al moeilijk genoeh.. je miet daarin vooral doen wat bij je past.. als je iets doet wat tegen je idee ingaat wordt het alleen maar moeilijker..

:*
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  donderdag 17 november 2016 @ 12:30:43 #182
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_166711446
Er is heel veel te zeggen voor alles. En de laatste keer dat ik een tp had, merkte ik dat het ziekenhuis ineens veel terughoudender waren met medicatie. Er wordt steeds meer duidelijk wat wel en niet helpt en ondersteuning kan bieden, maar ook specifieker, dus wat voor de een net het zetje kan zijn wat het lichaam nodig heeft, kan voor de andere juist het tegenovergestelde betekenen. Daarom lopen er ook steeds meer onderzoeken, Duitsland en België zijn heel makkelijk in van alles voorschrijven qua medicatie bijv, toch blijkt uit onderzoek dat hun slagingskansen vergelijkbaar met het aantal pogingen in Nederland niet veel verder uit elkaar liggen. En aangezien iedere lichaam ook anders reageert is het handig dus om wel te overleggen met een arts. Baadt het niet schaadt het niet, in het geval van hormonen ben ik daar niet zo van. Ik weet wat voor negatieve effecten het kan hebben op een lichaam, dus ik ben meer van het overleggen en als de artsen het willen proberen hier in mee te gaan. Ze kunnen heel goed onderbouwen waarom ze wel of niet iets geven. En iets met voortschrijdende inzichten, in de afgelopen jaren zijn er best al wat veranderingen geweest

Hier zijn we er toch langzaam achter gekomen dat extra hormonen juist niet het gewenste effect geven. Mijn allerlaatste poging was geheel hormoonloos, ook geen pregnyl om de eisprong beter te volgen, gewoon geheel in mijn stipt 28 dgn cyclus. Dat was trouwens ook de poging dat we het verst zijn gekomen en er zelfs s'morgens een vaag positieve test in mijn handen lag, ik werd ook pas s'middags ongesteld terwijl ik dat normaal s'morgens word en ik had geen tussentijdse bloedingen gehad zoals de voorgaande keren. Dat is een van de redenen waarom ik toch meer wil weten van ivf in eigen cyclus mochten we er ooit voor kiezen toch nog een poging te wagen

Bobby :* balen zeg dat de groei zo achter blijft.

Majo :* bij jou ook al achterblijvende groei

wat een gedoe zeg, ik hoop dat de komende echo's allemaal groei laten zien :*

[ Bericht 5% gewijzigd door droomvrouwtje op 17-11-2016 12:36:37 ]
Be happy with the little things in life
  Moderator vrijdag 18 november 2016 @ 13:57:41 #183
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_166734583
Ik snap wel wat je bedoelt DV, bij mij zijn de cycli met hormonen nu langer dan zonder hormonen. Ik zit er ook een te denken om de volgende ronde in eigen cyclus te doen. Maar eerst afwachten hoe de kwaliteit van het zaad is. Grote kans dat de volgende ronde icsi wordt en dan is het allemaal weer anders natuurlijk.

Eindelijk goed nieuws hier, er was groei te zien *O* Het eitje dat de vorige keer stil lag is gegroeid en het eitje dat toen groeide ligt nu stil :? Maar toch mooi een ei van 11,5mm dus dat gaat de goede kant op! Maandag weer echo.

Ook nog even Utrogestan besproken. Ze schrijven het niet voor bij IUI maar als je het zelf hebt liggen (kan het van weer een andere vriendin krijgen) dan mag je het gewoon gebruiken. Dus ik kijk nog even wat ik ga doen :)
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  vrijdag 18 november 2016 @ 14:51:10 #184
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_166735551
Majo wat fijn dat er nu wel wat groeit. dat het van de ene naar de andere kant gaat is volgens mijn gyn niet bijzonder. meestal rond de 15 mm is het wel bepaald welke het wordt, daarvoor kunnen er aan beide kanten nog eitjes groeien..

ik ben aan het hypochonderen geslagen... 8)7 8)7
kan iemand dat uit zetten??
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_166735924
Ik moet nog een ronde uitzitten helaas. Mijn ei is veel te vroeg en mijn hormoonwaarden waren niet goed. Kerst IUI voor ons dus ~:).
pi_166736158
:W
Hoi.
Helaas gaat het nu wat moeilijker dan bij het proberen zwanger te raken van Lou. Daar reageerde m'n lijf goed op 50 mg clomid, maar nu bij 150 mg is er nog steeds geen groei van een follikel :{
M'n lijf heeft nog 9 dagen om een follikel te laten groeien. Anders breken we deze poging weer af en gaan we over op gonal F spuiten. Nu ben ik wel benieuwd naar ervaringen om me alvast voor te bereiden. Sowieso vind ik mezelf spuiten opeens een enorme drempel, terwijl ik zonder opkijken een insulinespuit bij een ander erin plant :') Hoe gaat het nou verder in z'n werk? Moet het op vaste tijden, hoe zijn de naalden, bijwerkingen, hoe blauw en/of pijnlijk is je buik, hoe vaak zit je in het ziekenhuis om de groei in de gaten te houden?
  vrijdag 18 november 2016 @ 15:32:19 #187
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_166736344
welkom skittles.

Is chlomid een pilletje eigenlijk? of moet dat ook gespoten worden?

En hoe je reageert is bij iedereen een beetje anders geloof ik. doe je verder nog " IETS" (IUI, ivf, icsi) of is het voornamelijk de ei-groei op gang brengen?

en Gala, wat balen joh! is de buitenlandse medische wereld uiteindelijk toch zo rigide of zit er wel enigszins flexibiliteit in?
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_166736419
Clomid is een pilletje ;)
Het is inderdaad om een follikel te laten groeien. Zaad is van goede kwaliteit, maar door mijn pcos groeit er niks. Of met veel geluk een eisprong per jaar ofzo
  vrijdag 18 november 2016 @ 15:43:25 #189
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_166736534
MaJo, wat fijn dat het nu wel komt! Waarom gebruik je gonal als het ook in eigen cyclus zou kunnen? (als dit verkeerd klinkt: ik ben oprecht nieuwsgierig!)
Ik reageer heel heftig op hormonen (zowel humeur als energieniveau, gewicht, darmen, etc) wat dus nog erger werd bij de mmm. Toch was ik niet tevreden over de tp in eigen cyclus. Vooral omdat ik al na 2 dagen (7 dpo) ongesteld werd :( Ik zou een eventuele volgende keer utrogestan mogen gebruiken, ondanks dat hier een wetenschappelijke ondersteuning voor is, aldus mijn ziekenhuis...

Barreltje aan het hypochondrieen O+ Zal ik mee doen? Leuk fantaseren over een zomerbaby!

En een (soort van) kerstkindje voor Gala! ~:) *O*

:W Skittles! Mijn Santa!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Over de Gonal-F: iedereen reageert anders. Zoals ik zei, ik werd er heel erg moe van (lees: 11 uur op een dag slapen), anderen merken amper iets. En tegen het eind was mijn buik vrij opgeblazen door de grote follikels, maar dit zal vast minder zijn als je voor IUI zou gaan.
De naald is heel dun. Ik vond m helemaal niet vervelend en nog belangrijker: de vloeistof is dun en voel je niet 'naar binnen gaan' (bij triptofem of decapeptyl wel, bijvoorbeeld). De plek zelf was zelden beurs of blauw. Je moet inderdaad wel elke dag op dezelfde tijd spuiten (8 uur 's avonds) en de Gonal moet in de koelkast bewaard worden, wat niet altijd praktisch is als je een dag weg bent. Je krijgt vaak 1 grotere spuit mee voor meerdere dagen waar je dan steeds een nieuwe naald op draait.
Ik moest na 6/7 dagen Gonal spuiten voor de eerste echo en daarna om de dag. Als de groei tegenvalt, kan er soms een dag langer tussen zitten. Deze bezoekjes duren overigens meestal 5-10 minuten, afhankelijk van hoe lang ik nodig heb om mijn kleren/schoenen uit en aan te trekken, en mijn mobiel te vinden om de nieuwe afspraak in op te slaan :')
pi_166736749
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 15:43 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
MaJo, wat fijn dat het nu wel komt! Waarom gebruik je gonal als het ook in eigen cyclus zou kunnen? (als dit verkeerd klinkt: ik ben oprecht nieuwsgierig!)
Ik reageer heel heftig op hormonen (zowel humeur als energieniveau, gewicht, darmen, etc) wat dus nog erger werd bij de mmm. Toch was ik niet tevreden over de tp in eigen cyclus. Vooral omdat ik al na 2 dagen (7 dpo) ongesteld werd :( Ik zou een eventuele volgende keer utrogestan mogen gebruiken, ondanks dat hier een wetenschappelijke ondersteuning voor is, aldus mijn ziekenhuis...

Barreltje aan het hypochondrieen O+ Zal ik mee doen? Leuk fantaseren over een zomerbaby!

En een (soort van) kerstkindje voor Gala! ~:) *O*

:W Skittles! Mijn Santa!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Over de Gonal-F: iedereen reageert anders. Zoals ik zei, ik werd er heel erg moe van (lees: 11 uur op een dag slapen), anderen merken amper iets. En tegen het eind was mijn buik vrij opgeblazen door de grote follikels, maar dit zal vast minder zijn als je voor IUI zou gaan.
De naald is heel dun. Ik vond m helemaal niet vervelend en nog belangrijker: de vloeistof is dun en voel je niet 'naar binnen gaan' (bij triptofem of decapeptyl wel, bijvoorbeeld). De plek zelf was zelden beurs of blauw. Je moet inderdaad wel elke dag op dezelfde tijd spuiten (8 uur 's avonds) en de Gonal moet in de koelkast bewaard worden, wat niet altijd praktisch is als je een dag weg bent. Je krijgt vaak 1 grotere spuit mee voor meerdere dagen waar je dan steeds een nieuwe naald op draait.
Ik moest na 6/7 dagen Gonal spuiten voor de eerste echo en daarna om de dag. Als de groei tegenvalt, kan er soms een dag langer tussen zitten. Deze bezoekjes duren overigens meestal 5-10 minuten, afhankelijk van hoe lang ik nodig heb om mijn kleren/schoenen uit en aan te trekken, en mijn mobiel te vinden om de nieuwe afspraak in op te slaan :')
O+ !!

Dat iedereen weer anders reageert snap ik wel :Y Hell, ik reageerde eerst goed op clomid drie jaar terug en nu ook helemaal niet meer.
Dankje voor de informatie! 8 uur 's avonds word dan wel heel leuk bij avonddiensten tot 22:00 en een koelkast nodig :P
pi_166736854
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 15:22 schreef Skittles het volgende:
:W
Hoi.
Helaas gaat het nu wat moeilijker dan bij het proberen zwanger te raken van Lou. Daar reageerde m'n lijf goed op 50 mg clomid, maar nu bij 150 mg is er nog steeds geen groei van een follikel :{
M'n lijf heeft nog 9 dagen om een follikel te laten groeien. Anders breken we deze poging weer af en gaan we over op gonal F spuiten. Nu ben ik wel benieuwd naar ervaringen om me alvast voor te bereiden. Sowieso vind ik mezelf spuiten opeens een enorme drempel, terwijl ik zonder opkijken een insulinespuit bij een ander erin plant :') Hoe gaat het nou verder in z'n werk? Moet het op vaste tijden, hoe zijn de naalden, bijwerkingen, hoe blauw en/of pijnlijk is je buik, hoe vaak zit je in het ziekenhuis om de groei in de gaten te houden?
Welkom! Hopelijk helpt de gonal F! Ik vond mezelf prikken heul eng maar heb het wel gedaan (alleen niet met gonal F maar met progesteron dus aan mijn ervaringen heb je niet zo veel). De ene keer met blauwe plek, de andere keer zonder.

quote:
7s.gif Op vrijdag 18 november 2016 15:32 schreef Barreltje het volgende:

en Gala, wat balen joh! is de buitenlandse medische wereld uiteindelijk toch zo rigide of zit er wel enigszins flexibiliteit in?
Nou hier zijn ze van Protokol ist Protokol :'). Maar waarschijnlijk sleept de miskraam nog steeds een beetje na en zijn mijn hormonen daardoor nog van slag. Ik moet nu elke week komen om bloed te laten prikken en dan is alles hopelijk volgende cyclus normaal.
  vrijdag 18 november 2016 @ 16:00:56 #192
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_166736861
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 15:54 schreef Skittles het volgende:

[..]

O+ !!

Dat iedereen weer anders reageert snap ik wel :Y Hell, ik reageerde eerst goed op clomid drie jaar terug en nu ook helemaal niet meer.
Dankje voor de informatie! 8 uur 's avonds word dan wel heel leuk bij avonddiensten tot 22:00 en een koelkast nodig :P
Ik heb wel eens op internet gelezen, dat het niet kwaad kan als je een keer de spuiten bijvoorbeeld om 4 uur uit de koelkast haalt. Maar, ze adviseren ook de spuiten in de groentela te bewaren, omdat het anders steeds warmer/kouder wordt als de deur open gaat.
Maar je bent vast niet de enige die dit probleem heeft ;) leg het eens voor in het ziekenhuis, daar hebben ze vast goede tips en inbring die betrouwbaarder is dan die ene vrouw op dat ene forum dat ik ooit heb gelezen :7
  vrijdag 18 november 2016 @ 16:01:08 #193
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_166736864
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 15:54 schreef Skittles het volgende:

[..]

O+ !!

Dat iedereen weer anders reageert snap ik wel :Y Hell, ik reageerde eerst goed op clomid drie jaar terug en nu ook helemaal niet meer.
Dankje voor de informatie! 8 uur 's avonds word dan wel heel leuk bij avonddiensten tot 22:00 en een koelkast nodig :P
wat voor werk doe je Skittles?
evt een koelboxje meenemen? op dit moment en de komende tijd is het sowieso koud buiten, dus iets in de auto laten liggen zou ook moeten kunnen ( een koelkast is ook ongeveer 7 graden)

moet de gonal -F echt strikt in de koelkast liggen? het spul wat ik kreeg ( ben even de naam kwijt --> hypochonderen AAN!!! ) hoefde niet meteen in de koelkast. " even" niet in de koelkast ( ik ging die dag dat ik het meekreeg op zakenreis) was niet zo'n problem. het maakt alleen dat de houdbaarheid verkortte ( maar het was sowieso houdbaar tot okt 2017 geloof ik)

en verder hypochonderen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_166736901
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 november 2016 16:01 schreef Barreltje het volgende:

[..]

wat voor werk doe je Skittles?
evt een koelboxje meenemen? op dit moment en de komende tijd is het sowieso koud buiten, dus iets in de auto laten liggen zou ook moeten kunnen ( een koelkast is ook ongeveer 7 graden)

moet de gonal -F echt strikt in de koelkast liggen? het spul wat ik kreeg ( ben even de naam kwijt --> hypochonderen AAN!!! ) hoefde niet meteen in de koelkast. " even" niet in de koelkast ( ik ging die dag dat ik het meekreeg op zakenreis) was niet zo'n problem. het maakt alleen dat de houdbaarheid verkortte ( maar het was sowieso houdbaar tot okt 2017 geloof ik)

en verder hypochonderen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Spannend Bar *O*. Dat afwachten is zo stom. Ik hoop op een positieve uitkomst!
  vrijdag 18 november 2016 @ 16:04:04 #195
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_166736913
Welkom Skittles, balen dat de clomid nu niks doet.
Gonal F mag volgens mij wel buiten de koelkast bewaard worden, maar is dan beperkt houdbaar. En qua tijden. Ja op vaste tijden maar ik spoot altijd s'morgens en dat mag ook. Dus vraag even na wat handig is

quote:
Hoe bewaart u de GONAL-f™ voorgevulde pen?
Bewaar de pen voor het eerste gebruik in de koelkast bij een temperatuur van 2-8°C (niet laten bevriezen!).
Binnen de houdbaarheidstermijn mag het product maximaal 3 maanden worden bewaard bij of beneden 25°C zonder opnieuw gekoeld te worden en dient het te worden weggegooid als het na 3 maanden niet is gebruikt.
Noteer op de GONAL-f™ voorgevulde pen de eerste gebruiksdag van de oplossing voor injectie.
Bewaar de pen na het eerste gebruik maximaal 28 dagen in de koelkast bij 2-8°C of bij kamertemperatuur (max. 25°C).
Een ongebruikte pen mag niet meer gebruikt worden na de vervaldatum, vermeld op het etiket na EXP. De vervaldatum verwijst naar de laatste dag van de maand.
Bron: fertiliteit.info

Mag dus idd buiten de koelkast bewaard worden.

En iedereen reageert anders op hormonen. Ik reageer er heel fel op en had veel last van bijwerkingen en een humeur om op te schieten. Ik vond het spuiten wel meevallen. Alleen de pregnyl was qua stof erg dik en kreeg ik blauwe plekken van.
Decapeptyl vond ik ook een hel, kant en klare spuiten en ik had een batch met botte naalden te pakken. Toen was mijn buik mooi gekleurd

Majo 😘 Fijn dat er eindelijk groei is. Ik hoop dat het zaad straks ook van goede kwaliteit is


Barreltje😘 Voor het hypoconderen. Ik duim voor je!!
Bedoel je puregon? Ja volgens mij heette dat zo? Ook stimulatie spul en werd geleverd als pen

[ Bericht 4% gewijzigd door droomvrouwtje op 18-11-2016 16:12:56 ]
Be happy with the little things in life
  vrijdag 18 november 2016 @ 16:10:52 #196
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_166737035
Joh, dat wist ik niet eens! En ik maar panisch doen met het overal in de koelkast leggen (ook op feestjes/etentjes enzo :') )

En dat klinkt wel heel veelbelovend Barreltje! En bekend ;) Mag je maandag zelf testen of moet je bloed prikken?
  vrijdag 18 november 2016 @ 16:14:11 #197
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_166737110
Oef ja onhandig dan als je met koeltasjes sleept of overal een koelkast aan het zoeken bent. Het staat ook in de bijsluiter trouwens. En het is ook fijner want koude vloeistof inspuiten is geen grapje. Hier lag de pen op de badkamer, als ik dan rond 6u naar de wc ging spoot ik meteen en kon ik op vrije dagen daarna meteen verder slapen
Be happy with the little things in life
  vrijdag 18 november 2016 @ 16:18:05 #198
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_166737183
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2016 16:14 schreef droomvrouwtje het volgende:
Oef ja onhandig dan als je met koeltasjes sleept enzo. Het staat ook in de bijsluiter trouwens. En het is ook fijner want koude vloeistof inspuiten is geen grapje. Hier lag de pen op de badkamer, als ik dan rond 6u naar de wc ging spoot ik meteen en kon ik op vrije dagen daarna meteen verder slapen
Bij mij zeiden ze het én zat er zo'n sticker op: "gekoeld bewaren" :') heb de bijsluiter duidelijk niet zo aandachtig gelezen...

En ik vond de gonal niet zo erg. Die decapeptyl en triptofem.. brrrr... daar hielp het om ze een half uurtje eerder uit de koelkast te halen (tip van ziekenhuis, maar misschien hoeven die dus ook helemaal niet gekoeld :'( mind = blown)
Valt het trouwens op dat ik geen zin meer heb in werken en wel heel veel in weekend? :D
  Moderator vrijdag 18 november 2016 @ 16:24:50 #199
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_166737333
quote:
7s.gif Op vrijdag 18 november 2016 14:51 schreef Barreltje het volgende:
Majo wat fijn dat er nu wel wat groeit. dat het van de ene naar de andere kant gaat is volgens mijn gyn niet bijzonder. meestal rond de 15 mm is het wel bepaald welke het wordt, daarvoor kunnen er aan beide kanten nog eitjes groeien..

ik ben aan het hypochonderen geslagen... 8)7 8)7
kan iemand dat uit zetten??
Oeh spannend barreltje! Hopelijk is het nu eens raak O+

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 15:22 schreef Skittles het volgende:
:W
Hoi.
Helaas gaat het nu wat moeilijker dan bij het proberen zwanger te raken van Lou. Daar reageerde m'n lijf goed op 50 mg clomid, maar nu bij 150 mg is er nog steeds geen groei van een follikel :{
M'n lijf heeft nog 9 dagen om een follikel te laten groeien. Anders breken we deze poging weer af en gaan we over op gonal F spuiten. Nu ben ik wel benieuwd naar ervaringen om me alvast voor te bereiden. Sowieso vind ik mezelf spuiten opeens een enorme drempel, terwijl ik zonder opkijken een insulinespuit bij een ander erin plant :') Hoe gaat het nou verder in z'n werk? Moet het op vaste tijden, hoe zijn de naalden, bijwerkingen, hoe blauw en/of pijnlijk is je buik, hoe vaak zit je in het ziekenhuis om de groei in de gaten te houden?
De prik is echt niks aan, je voelt het nauwelijks. Qua bijwerkingen: dat verschilt per persoon en zelfs per ronde. De eerste ronde had ik erg veel bijwerkingen. Misselijk, duizelig en vooral MOE. Deze ronde helemaal nergens last van en dat terwijl de dosis verhoogd is :? Blauwe plekken heb ik nauwelijks, soms een heel klein blauw plekje. Als je een bloedvat raakt dan ontstaat er een grote plek maar is niet heel pijnlijk, hooguit wat gevoelig.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 15:43 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
MaJo, wat fijn dat het nu wel komt! Waarom gebruik je gonal als het ook in eigen cyclus zou kunnen? (als dit verkeerd klinkt: ik ben oprecht nieuwsgierig!)
Ik reageer heel heftig op hormonen (zowel humeur als energieniveau, gewicht, darmen, etc) wat dus nog erger werd bij de mmm. Toch was ik niet tevreden over de tp in eigen cyclus. Vooral omdat ik al na 2 dagen (7 dpo) ongesteld werd :( Ik zou een eventuele volgende keer utrogestan mogen gebruiken, ondanks dat hier een wetenschappelijke ondersteuning voor is, aldus mijn ziekenhuis...

Barreltje aan het hypochondrieen O+ Zal ik mee doen? Leuk fantaseren over een zomerbaby!

En een (soort van) kerstkindje voor Gala! ~:) *O*

:W Skittles! Mijn Santa!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Over de Gonal-F: iedereen reageert anders. Zoals ik zei, ik werd er heel erg moe van (lees: 11 uur op een dag slapen), anderen merken amper iets. En tegen het eind was mijn buik vrij opgeblazen door de grote follikels, maar dit zal vast minder zijn als je voor IUI zou gaan.
De naald is heel dun. Ik vond m helemaal niet vervelend en nog belangrijker: de vloeistof is dun en voel je niet 'naar binnen gaan' (bij triptofem of decapeptyl wel, bijvoorbeeld). De plek zelf was zelden beurs of blauw. Je moet inderdaad wel elke dag op dezelfde tijd spuiten (8 uur 's avonds) en de Gonal moet in de koelkast bewaard worden, wat niet altijd praktisch is als je een dag weg bent. Je krijgt vaak 1 grotere spuit mee voor meerdere dagen waar je dan steeds een nieuwe naald op draait.
Ik moest na 6/7 dagen Gonal spuiten voor de eerste echo en daarna om de dag. Als de groei tegenvalt, kan er soms een dag langer tussen zitten. Deze bezoekjes duren overigens meestal 5-10 minuten, afhankelijk van hoe lang ik nodig heb om mijn kleren/schoenen uit en aan te trekken, en mijn mobiel te vinden om de nieuwe afspraak in op te slaan :')
Omdat ik pcos heb dus je nooit weet hoe lang mijn cyclus is ;) Alleen waren de laatste 2 rondes zonder clomid zo rond de 32 dagen dus dat was best netjes. IUI vorige ronde was op dag 23, uiteindelijk ongesteld op dag 35. Zit nu op dag 20 en de IUI zal waarschijnlijk nog later zijn. Het lijkt dus wel of met de hormonen de rondes alleen maar langer worden :? Dan spuit ik liever niks. Aan de andere kant heb ik ook wel cycli van 100 dagen gehad dus dat kan natuurlijk ook gebeuren...

quote:
1s.gif Op vrijdag 18 november 2016 16:04 schreef droomvrouwtje het volgende:
Welkom Skittles, balen dat de clomid nu niks doet.
Gonal F mag volgens mij wel buiten de koelkast bewaard worden, maar is dan beperkt houdbaar. En qua tijden. Ja op vaste tijden maar ik spoot altijd s'morgens en dat mag ook. Dus vraag even na wat handig is

[..]

Bron: fertiliteit.info

Mag dus idd buiten de koelkast bewaard worden.

En iedereen reageert anders op hormonen. Ik reageer er heel fel op en had veel last van bijwerkingen en een humeur om op te schieten. Ik vond het spuiten wel meevallen. Alleen de pregnyl was qua stof erg dik en kreeg ik blauwe plekken van.
Decapeptyl vond ik ook een hel, kant en klare spuiten en ik had een batch met botte naalden te pakken. Toen was mijn buik mooi gekleurd

Majo 😘 Fijn dat er eindelijk groei is. Ik hoop dat het zaad straks ook van goede kwaliteit is

Barreltje😘 Voor het hypoconderen. Ik duim voor je!!
Bedoel je puregon? Ja volgens mij heette dat zo? Ook stimulatie spul en werd geleverd als pen
Wel vreemd want het ziekenhuis zegt echt dat je het maar een uur buiten de koelkast mag houden. Zou dus uitkijken met dit advies om het buiten de koelkast te bewaren :)

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 16:10 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Joh, dat wist ik niet eens! En ik maar panisch doen met het overal in de koelkast leggen (ook op feestjes/etentjes enzo :') )

En dat klinkt wel heel veelbelovend Barreltje! En bekend ;) Mag je maandag zelf testen of moet je bloed prikken?
Je bent niet panisch, het ziekenhuis (zelfs de apotheek) zegt hetzelfde tegen mij :)
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_166737358
Sowieso weekend *O*

Barreltje: ik werk in de zorg. Geen vaste werktijden en -dagen, dus ik ga me nog even buigen op een goed prikmoment. Je symptomen klinken behoorlijk veelbelovend, spannend hoor!

Groei voor MaJo las ik *O*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')