golfer | donderdag 3 november 2016 @ 18:58 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
golfer | donderdag 3 november 2016 @ 18:59 |
Vanavond: Het is vet en zit aan een varken. Bacon, ontbijtspek of pancetta. Het ene kost een schijntje, de ander is weer schreeuwend duur. Maar wat is het verschil? De Keuringsdienst vraagt naar vlees dat in elk land weer anders heet. Ja, het komt uit een varken, daar is iedereen het over eens. Maar waar uit het varken precies? De Keuringsdienst wast het varkentje en gaat op zoek naar het verhaal achter de plakjes spek. | |
#ANONIEM | donderdag 3 november 2016 @ 19:06 |
Hebben ze intussen niet al een aflevering of 4 over spek gedaan? | |
golfer | donderdag 3 november 2016 @ 20:07 |
Nee. Kijk maar: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/themas/vlees | |
#ANONIEM | donderdag 3 november 2016 @ 20:19 |
Oh, pas eentje volledig over spek. Dit is dus pas de eerste keer dat ze dit onderwerp dubbel doen. Valt nog mee voor KvW standaarden | |
golfer | donderdag 3 november 2016 @ 21:44 |
Spek wordt dus als bacon verkocht tegen 10 euro meer per kilo. | |
Frag_adder | donderdag 3 november 2016 @ 21:46 |
maar als ik kijk naar bacon in engeland heeft dat minder vet dan onze ontbijtspek en meer vlees. Toch maar ns kijken. | |
#ANONIEM | vrijdag 4 november 2016 @ 19:45 |
Die Bourgondier heeft een goeie speknek. | |
Dragonberry | vrijdag 4 november 2016 @ 21:48 |
Bij bacon moet ik denken aan Epic meal time. Conclusie: Nederland kent bacon alleen van YouTube | |
HansvanOchten | vrijdag 4 november 2016 @ 22:42 |
Leuke aflevering. Deed die persoon van de "industriële" slagerij ook niet mee in de aflevering over vlees van de toekomst? | |
Weltschmerz | zaterdag 5 november 2016 @ 13:38 |
Ik vond het niet sterk. Je hebt immers bacon en streaky bacon, streaky slaat op de streepjes vet van het buikspek. Klassieke Britse bacon is van de lende met een flinke streep buikvet eraan, dat is dus niet streaky. Het is beide bacon, als mensen meer willen betalen vanwege een naampje moeten ze dat vooral doen, dat doen ze bij zoveel producten. Daarnaast is er grote kans dat de streaky bacon gerookt is, en het ontbijtspek gepekeld, dus dan heb je wel degelijk een beter product. Je kunt niet gewoon 'streaky' negeren als je wil insinueren dat de consument bedonderd wordt. | |
golfer | donderdag 10 november 2016 @ 15:20 |
Vanavond weer een herhaling. Over de gekleurde tonijn. | |
Pietverdriet | donderdag 10 november 2016 @ 16:13 |
De kwaliteit van het ontbijt/buikspek vind ik in NL en hier in D om te janken. Men doet er vaak suiker in (wat verbrand als je het uitbakt) en het wil niet mooi krokant worden. Zie regelmatig water als ingredient staan op de verpakking. WTF. | |
djkoelkast | donderdag 10 november 2016 @ 16:27 |
Als ik zelf buikspek zout en rook dan doe ik er ook een beetje suiker bij. Peper, zout, suiker en soms wat kruiden. Wel maar een heel klein beetje en het overgrote deel wordt er weer afgewassen naderhand. Een klein beetje trekt in en geeft net een beetje meer smaak. Geen kristalsuiker trouwens, oerzoet (of in Duitsland: vollrohrzucker) | |
Pietverdriet | donderdag 10 november 2016 @ 16:50 |
Het beste spek had ik in Kroatië, prachtig doorregen en gedroogd, heerlijk bros krokant na het uitbakken zonder te verbranden. | |
#ANONIEM | donderdag 10 november 2016 @ 17:11 |
waarom elke keer ineens die herhalingen? | |
djkoelkast | donderdag 10 november 2016 @ 17:52 |
Omdat het seizoen gewoon af is. | |
derLudolf | donderdag 10 november 2016 @ 21:17 |
Ik vond deze aflevering maar erg kort, of ligt dat aan mij. Normaal gaan ze toch naar veel meer dingen op zoek? | |
derLudolf | donderdag 10 november 2016 @ 21:23 |
Ik vind rookspek van slager hier al een stuk beter. | |
ddx | donderdag 5 januari 2017 @ 22:20 |
Volgende week weer nieuw seizoen. | |
Tyr80 | donderdag 5 januari 2017 @ 22:41 |
Dit blijft mijn favoriete aflevering: http://keuringsdienstvanw(...)/30-97146-13-09-2005 Die lekker seniele man die een beetje verontwaardigd is dat de Italianen onze Honig pasta naar karton vinden smaken, zo'n typische Italiaanse mafioso restaurant eigenaar die stereotiep arrogant doet over z'n pasta, een heerlijk slaperig ogende PR babe bij de DeCecco fabriek en tot slot een feestmaal voor de lieve varkentjes. | |
golfer | woensdag 11 januari 2017 @ 15:20 |
Morgenavond weer: Tijdens de feestdagen heeft de Keuringdienst Van Waarde zich tegoed gedaan aan Glühwein en er viel iets op: de Glühwein is de goedkoopste wijn uit het schap. Maar wat voor wijn is dat dan? Omdat wijnkenners het niet weten, reist de Keuringsdienst af naar de Heimat van de Glühwein: Duitsland. Maar ook daar blijkt de wijn uit onze flessen niet geworteld te zijn. | |
#ANONIEM | woensdag 11 januari 2017 @ 15:23 |
Conclusie kan ik al raden, het is de aller aller aller goedkoopste rode bocht wijn die te krijgen is met toegevoegde suiker en kruiden. Gaat weer spannoond worden dit seizoen [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-01-2017 15:23:36 ] | |
Bravebart | woensdag 11 januari 2017 @ 18:01 |
Zal toch niet? | |
Curiosity | donderdag 12 januari 2017 @ 20:05 |
Niet te zuipen gluhwein. | |
Woods | donderdag 12 januari 2017 @ 20:11 |
Ik zou graag een item over vitaminepilen willen zien. Ik vertrouw het namelijk niet dat er overal exact x% in zon pilletje zit voor zo weinig geld. | |
Zelfscanner | donderdag 12 januari 2017 @ 20:26 |
Zelfscanner | donderdag 12 januari 2017 @ 20:34 |
Muziekje | |
Oscar. | donderdag 12 januari 2017 @ 20:34 |
ow zo lekker. maar lekkerder is warme appelsap met wodka | |
Zelfscanner | donderdag 12 januari 2017 @ 20:45 |
Hele dorp op de achtergrond | |
Pietverdriet | donderdag 12 januari 2017 @ 20:56 |
Vitamines zijn erg goedkoop Vitamine C doet rond de 6 euro de kilo als je het kilogewijs koopt. Grotere hoeveelheden wordt het nog goedkoper. | |
Bravebart | donderdag 12 januari 2017 @ 21:03 |
Pure geldklopperij natuurlijk waar heel Nederland intuint Gouden business. | |
qajariaq | donderdag 12 januari 2017 @ 21:13 |
Net gister multi-vitaminen besteld. Die komen dan uit op iets van 15 cent per pil. Dat vind ik heel acceptabel. Zestig euro was ik kwijt voor een jaar, inclusief verzenden. Injectie B12 betaal je ongeveer alleen voor de handeling en de verpakking, iets van zestig cent per ampul is dat als je even zoekt op internet (in Duitsland of België). Bij de apotheek kopen en laten inspuiten bij de HA maakt het wel duur voor de verzekering. B12 schijnt een afvalproduct te zijn van een ander proces. Naalden en spuiten kosten ook geen drol. Ik heb meer moeite met de prijs van mineraal water van bekende merken om maar een dwarsstraat te noemen. | |
Bravebart | donderdag 12 januari 2017 @ 21:59 |
Had je beter bij de Etos oid kunnen halen, die kosten maar 5 cent per pil Maargoed, het gros van de mensen heeft natuurlijk die pillen totaal niet nodig. Veganisten etc daargelaten, maar dat is een kleine groep. | |
qajariaq | donderdag 12 januari 2017 @ 22:11 |
B12 neemt mijn lichaam niet op uit eten volgens de internist. Komt wel meer voor. Daar een en ander over gelezen (tussen de onzin door) Na overleg met een bevriend HA ben ik toch maar gaan slikken. Leeftijd begint ook mee te spelen helaas. Die Etos hou ik in gedachten voor volgend jaar. Die zal ik dan eens bekijken op samenstelling. | |
golfer | donderdag 12 januari 2017 @ 22:18 |
Traditioneel Duits familierecept... uit een Spaanse fabriek. | |
Woods | donderdag 12 januari 2017 @ 22:57 |
Dat zal. De prijzen zullen wel kloppen echter vraag ik mij af of het überhaupt wel mogelijk is alle vitaminen plus mineralen in te kaspelen in pilvorm. Én precies de juiste hoevelheden. | |
Pietverdriet | donderdag 12 januari 2017 @ 23:00 |
Waarom zou dat niet mogelijk zijn, gewoon een kwestie van goed mengen. | |
derLudolf | donderdag 12 januari 2017 @ 23:01 |
Dan levert deze goed geld op. 248gram voor ¤11 http://www.fotofilmfabrie(...)ar-voor-5-liter-179/ | |
derLudolf | donderdag 12 januari 2017 @ 23:02 |
Lijkt me geen probleem. Als je de apparatuur maar hebt. Hoeveelheden zijn overal wel te vinden. | |
Pietverdriet | donderdag 12 januari 2017 @ 23:09 |
Euh, ontwikkelaar is wat anders dan vitamine c, maar als je de ingredienten kent kan je het waarschijnlijk goedkoper krijgen. Volgens mij haal je stopbad en ontwikkelaar door elkaar en stopbad dat wil zeggen, citroenzuur, met ascorbinezuur. | |
Pietverdriet | donderdag 12 januari 2017 @ 23:11 |
Het mengen van ingredienten is een vak dat apothekers en pharmacologen moeten leren trouwens, goed mengen is niet iets wat je zomaar even doet. | |
derLudolf | vrijdag 13 januari 2017 @ 01:11 |
Xtol is ontwikkelaar op basis van vitamine C (en ook een ander bestanddeel lees ik) https://en.m.wikipedia.org/wiki/Xtol Klopt, maar voedingssupplementen zijn toch iets anders dan geneesmiddelen? Dit vitamines kun je ook kopen bij de Action waar personeel van toeten nog blazen weet. | |
golfer | vrijdag 13 januari 2017 @ 01:21 |
Wanneer is de uitzending over die vitamines en supplementen bij de KvW geweest? Kan ik die terugzien? | |
Pietverdriet | vrijdag 13 januari 2017 @ 08:54 |
Die maken het ook niet, verkopen het alleen maar, net als het gros van de medicamenten bij de apotheek alleen verkocht worden, niet daar gemengd. Maar de mensen in de pillenfabriek hebben dat wel moeten leren. | |
#ANONIEM | vrijdag 13 januari 2017 @ 09:34 |
De uitzending was na 2 minuten wel klaar toen werd het juiste antwoord al gegeven door een fabrikant/leverancier aan de telefoon. | |
Pietverdriet | vrijdag 13 januari 2017 @ 11:17 |
Heb soms zin in Gluhwein, in de winter, neem ik een fles rode wijn uit de kelder, maak ik het zelf. Smaakt dan uitermate goed, wordt je lekker warm van, zeker met een flinke scheut Grand Marnier erdoor. Kaneel en sinaasappel, wat five spice of speculaaskruiden erbij. | |
Pietverdriet | vrijdag 13 januari 2017 @ 11:18 |
Scroll ff terug, was Woods die zou er graag een uitzending over zien. | |
Bravebart | vrijdag 13 januari 2017 @ 13:02 |
Het is een derivative van ascorbinezuur, dus dat is niet (per se) de 'normale' L-ascorbine. Daarnaast zit er ik Xtol natuurlijk geen food grade spul | |
golfer | woensdag 18 januari 2017 @ 16:47 |
Morgen: Tapijten. Mooi voor op de vloer, en warm voor onder de voeten. En de topper onder de tapijten komt natuurlijk uit Perzië. IKEA verkoopt ze ook. Handgeknoopt, staat erop. Zelfs de provincie en knopende stam worden genoemd. De Keuringsdienst koopt een kleed en gaat op onderzoek uit. Een verhaal met een ontknoping in een ver verleden. | |
Stansfield | woensdag 18 januari 2017 @ 18:56 |
Klinkt een beetje als die aflevering met het handgeblazen glas. Geen enkele leverancier kon het zich voorstellen dat het voor die prijs kon. Terwijl ze in China lekker met de hand glaasjes maakten. | |
Zelfscanner | donderdag 19 januari 2017 @ 20:35 |
Tapijtjes | |
xzaz | donderdag 19 januari 2017 @ 20:36 |
Leuk dat IKEA mee doet | |
Zelfscanner | donderdag 19 januari 2017 @ 20:45 |
Nou waar blijft die fabriek | |
xzaz | donderdag 19 januari 2017 @ 20:50 |
Geweldige uitzending | |
#ANONIEM | donderdag 19 januari 2017 @ 20:53 |
xzaz | donderdag 19 januari 2017 @ 20:56 |
| |
Zelfscanner | donderdag 19 januari 2017 @ 20:57 |
| |
HansvanOchten | donderdag 19 januari 2017 @ 20:57 |
Wtf wow, totaal onverwacht. Toffe aflevering | |
Zelfscanner | donderdag 19 januari 2017 @ 20:59 |
Dit kan toch niet. In al die landen, alleen NL al 13 winkels. 30 per winkel ofzo. En een maand werk per kleed. Ergens moet toch een machine staan die kleedjes uitspuugt | |
#ANONIEM | donderdag 19 januari 2017 @ 21:05 |
zoals je kon zien zijn sommige misschien jaren oud. | |
bleiblei | donderdag 19 januari 2017 @ 21:07 |
Ik vind dit echt geweldig . Wat een wazig onderwerp, deze uitkomst had ik echt niet verwacht. Zou er ook bijna zo een ding voor kopen. Tis bijna jammer dat ze zo lelijk zijn . | |
HansvanOchten | donderdag 19 januari 2017 @ 21:15 |
Voor hoeveel liggen die dingen eigenlijk in de winkel? | |
Eppie_NL | donderdag 19 januari 2017 @ 21:22 |
¤ 349. | |
golfer | donderdag 19 januari 2017 @ 21:54 |
Erg leuke en leerzame uitzending. | |
rubbereend | donderdag 19 januari 2017 @ 23:27 |
toffe uitzending | |
Maraca | vrijdag 20 januari 2017 @ 10:53 |
Dit mogen ze vaker doen in plaats van open deuren intrappen | |
fespo | vrijdag 20 januari 2017 @ 23:19 |
ik snap nog niet hoe er wereldwijd zoveel tapijten (2ehands) kunnen worden geleverd. | |
Tyr80 | vrijdag 20 januari 2017 @ 23:22 |
Dat argument ook dat je kunt zien dat het met de hand gemaakt is omdat er wat variatie in de kwaliteit van de steekjes zit. Dat kun je een machine toch net zo goed laten simuleren. | |
Teslynd | zaterdag 21 januari 2017 @ 10:22 |
Heel leuke uitzending. De normaal zo irritante voorgespeelde verbazing is hier behoorlijk echt. Wat je ook zo goed ziet, is de verschillen tussen mensen die altijd daar hangen en de mannen die veel meer contacten hebben. Ik zag eens een artikel hoe dat ging. Kan best van Ikea geweest zijn, maar mogelijk was het in Handwerken zonder grenzen. Ik meen me te herinneren dat de mannen zorgden voor het garen (vanaf schaap scheren) en de vrouwen weefden. Als de wol op was, werd er geroepen dat er meer wol moest komen. Het was een collectief produkt en ging razendsnel. Voor de makers was het gelijk boter bij de vis, dus ze waren goed gemotiveerd om dóór te werken. De knopende vrouw zei ook, dat een tapijt in 2 weken kon maken. Als ze er haar dagtaak van maakte, waren het er zo'n 25 per jaar. En het lijkt erop dat véél vrouwen tapijten maken. Lang geleden had de firma Jansen, Oosterse tapijten bij Clarenburg in Utrecht een weefster in de etalage zitten. Daar stonden we ademloos te kijken. Ze snijden de draad door met de pinknagel. Razendsnel van draad/kleur wisselen uit een kluwen draden gepikt, schematisch patroon lezen - je begrijpt niet hoe ze dat kunnen. En die moeder zegt dat ze élk patroon precies zo namaken kan. Tjonge, wat een interessante uitzending. | |
Teslynd | zaterdag 21 januari 2017 @ 10:24 |
Je ziet toch hoe snel die vrouw even voor de camera knoopte? | |
Bravebart | zaterdag 21 januari 2017 @ 11:57 |
Ja plus, hoeveel mensen hebben er hier nou daadwerkelijk zo'n kleed in huis? Ik ken er geen. En daar, in Iran etc. daar, heeft iedereen er tig, die ze vast elke zoveel jaar vervangen. Komen dus een enorme hoeveelheid kleden vandaan. | |
PerryVogelbekdier | zaterdag 21 januari 2017 @ 12:57 |
Je wil niet weten hoe weinig de makers er voor krijgen, welke hier in winkel voor duizenden euro's de deur uit gaan.. Hier begint het zachtjes aan weer in opmars te komen, want in de jaren 70/80 hadden veel meer mensen dat in huis. En ja, ik ken er ook maar heel weinig die er eentje hebben | |
Isabeau | zaterdag 21 januari 2017 @ 13:47 |
Mijn oma had er één! Maar die had wel meer exotische spullen met twee zoons op de grote vaart in de jaren '60 en '70. | |
Aventura | zaterdag 21 januari 2017 @ 14:05 |
Mijn oma en schoonmoeder hebben er allebei verschillende. Schoonpa ook. Ik vind het mooi. Het is nu ook weer in. In opnamestudio's en muziekwinkels zie je ze vaak liggen voor de akoestiek. | |
PerryVogelbekdier | zaterdag 21 januari 2017 @ 21:20 |
Dit jaar ga ik wederom naar Iran op vakantie, dus wij nemen ze zelf mee. Een tante van mijn vriendin heeft vorig jaar ook een klein tapijt gemaakt voor ons, en ditmaal hebben we er 2 lokaal besteld. Die worden dan op maat gemaakt in de kleuren die we willen Ik zou nog wel eens een hele grote voor in de huiskamer willen, maar dan mag er echt niemand meer met schoenen op lopen. En de prijzen voor zulke (zeker de hoge kwaliteit, als ik het goed begreep wol en satijn gemengd, of katoen en satijn) is daar in Iran ook gewoon rond de 1500 euro in een winkel. Dus kun je nagaan wat die hier zouden kosten | |
golfer | zaterdag 21 januari 2017 @ 22:11 |
Wij hebben ooit in Turkije een dubbel handgeknoopt modern (Miro) tapijt laten maken door een fabriek vol vrouwen en meisjes. Kostte 15 jaar geleden al 3.000 $. | |
Tourniquet | zaterdag 21 januari 2017 @ 22:37 |
Wow wat een ouderwets toffe uitzending, vooral die opnames van Ersin in Iran. Ben echt verbaasd! | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2017 @ 22:37 |
Mijn schoonvader hebben ze er ook zo te grazen gehad | |
golfer | dinsdag 24 januari 2017 @ 15:02 |
a.s. donderdag: Een varkenslapje braden volstaat niet meer, er moet aan vlees getrokken worden. Pulled pork is het wat je krijgt als je een broodje varkensvlees bestelt bij een foodtruck. | |
fotostarter | dinsdag 24 januari 2017 @ 17:51 |
draadjesvlees ? | |
#ANONIEM | dinsdag 24 januari 2017 @ 17:57 |
Wat in Nederland bekend staat als "draadjesvlees" is in de regel Rund (sucade, riblap). Geen pulled pork | |
djkoelkast | dinsdag 24 januari 2017 @ 18:00 |
Pulled pork is gewoon rollade die veel te lang op een barbecue heeft gelegen | |
Oscar. | donderdag 26 januari 2017 @ 20:35 |
NOMS GETROKKEN VARKEN | |
Oscar. | donderdag 26 januari 2017 @ 20:41 |
Maargoed, dus gewoon weer een rede om te BBQen | |
Zelfscanner | donderdag 26 januari 2017 @ 20:41 |
Ik kijk ook weer | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 20:43 |
Mijn hemel hoe vaak is die Marijn wel niet zwanger? | |
Oscar. | donderdag 26 januari 2017 @ 20:43 |
elke aflevering een nieuwe | |
MrSalazar | donderdag 26 januari 2017 @ 20:43 |
Wast dat wijf dr haren wel eens? | |
Oscar. | donderdag 26 januari 2017 @ 20:43 |
Maar klagen omdat het personeel te weinig tatoes heeft | |
ikweethetookniet | donderdag 26 januari 2017 @ 20:45 |
Toch knap dat je zo een meid zwanger kan krijgen met dat nasale stemgeluid | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 20:46 |
Ik denk dat ze het uitgilt van genot. | |
Oscar. | donderdag 26 januari 2017 @ 20:47 |
Ik heb ineens zin in stoofvlees | |
Phaelanx_NL | donderdag 26 januari 2017 @ 20:48 |
Maak ik zelf ook, echt lekker. Gebruik procureur. | |
derLudolf | donderdag 26 januari 2017 @ 20:49 |
Das hetzelfde als schouder. Snap niet waarom die kerel in de fabriek dat verschil maakte. | |
Phaelanx_NL | donderdag 26 januari 2017 @ 20:49 |
Procureur ligt denk ik net iets meer richting kop. /edit: Op plaatjes lijkt het op dezelfde plek te zijn inderdaad. | |
zoem | donderdag 26 januari 2017 @ 20:55 |
De volmondige ja op 'hetzelfde product' Je kunt zo al zien dat er een verschil zit tussen de ambachtelijke en de industriële pork. Die gekookte industriele zag er maar zielig uit in vergelijking. | |
thekolere | donderdag 26 januari 2017 @ 20:55 |
Collega deed dat ook. Kon bijna 2000 euro aftikken bij de douane op schiphol. Berekend over het aantal knopen per vierkante centimeter. | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 20:55 |
Die hele foodtruck hype ook | |
Postbus100 | donderdag 26 januari 2017 @ 20:55 |
Pulled carrot | |
Oscar. | donderdag 26 januari 2017 @ 20:56 |
Getrokken pener! | |
Curiosity | donderdag 26 januari 2017 @ 20:56 |
Procureur is de nek zonder been. | |
zoem | donderdag 26 januari 2017 @ 20:57 |
Die semi-onzekere blik van die woordvoerder | |
Curiosity | donderdag 26 januari 2017 @ 20:58 |
Het was ook veel te nat. Juist door de bbq krijg je een lekker krokant/ knapperig laagje. | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 20:58 |
Is vooral je moeder erg goed in. | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 26 januari 2017 @ 21:01 |
Waarom zegt die fabrikant niet gewoon dat hij pulled pork maakt gemaakt op een andere werkwijze die makkelijker in het groot is te doen en daarmee goedkoper kan. Ze schijnen zich dat altijd voor te schamen terwijl niemand dat verbaasd over zal zijn. Hoef je enkel nog te naam te verdedigen. Die zal niet beschermd zijn dus kun je dat verkopen als dat je je eigen touch aan het product hebt gegeven. | |
Oscar. | donderdag 26 januari 2017 @ 21:01 |
Van goede humor kun je ook genieten | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 21:02 |
Zeker ik lach om mezelf. | |
Oscar. | donderdag 26 januari 2017 @ 21:06 |
Dan doet iemand het tenminste. | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 21:08 |
Lekker belangrijk wat anderen vinden. | |
yosander | donderdag 26 januari 2017 @ 21:58 |
Dit die hele foodtruck hype | |
golfer | donderdag 26 januari 2017 @ 22:00 |
Die fabrikant die het steeds heeft over poelet pork heeft. | |
yosander | donderdag 26 januari 2017 @ 22:06 |
En Teun die het ook ging zeggen Nu snap ik trouwens waarom de pulled pork van de McDonald's de structuur van tonijn uit blik had | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 22:06 |
Waarom eet je in godsnaam bij de Mc? | |
yosander | donderdag 26 januari 2017 @ 22:09 |
Hipster alert? | |
#ANONIEM | donderdag 26 januari 2017 @ 22:10 |
Ehm nee? | |
ddx | donderdag 26 januari 2017 @ 22:20 |
Erger is dat die fabrikant het over een product voor restaurants had. Waarom kopen die restaurants een kant en klaar product ? | |
Iemand91 | donderdag 26 januari 2017 @ 22:31 |
You must be new. Pietverdriet zal er zo wel bijkomen. Wel grappig die Amerikaan; constant 'no'. 'no'. 'no.' | |
Pietverdriet | donderdag 26 januari 2017 @ 22:34 |
omdat je dan ongeschoold keukenpersoneel kan nemen. Je moest eens weten hoeveel prefab er gebruikt wordt in de horeca. | |
xzaz | donderdag 26 januari 2017 @ 22:53 |
Die gasten die het ambachtelijk deden iemand een website? | |
Pietverdriet | donderdag 26 januari 2017 @ 22:58 |
Vind pulled pork trouwens nogal overrated en overhyped | |
derLudolf | donderdag 26 januari 2017 @ 23:58 |
Nog niet vaak gehad. Schouderkarbonade laat ik vaak wel een uurtje sudderen ofzo, dan wordt het ook super zacht, dat vind ik erg lekker voor zulk goedkoop vlees (¤4,60/kg) | |
Pietverdriet | vrijdag 27 januari 2017 @ 00:00 |
Ik heb het liever aan braadstuk en gaar het dan langzaam in de oven. | |
#ANONIEM | vrijdag 27 januari 2017 @ 00:04 |
Welkom bij de foodtrucks. Maar dat hoef ik jouw niet te vertellen | |
derLudolf | vrijdag 27 januari 2017 @ 00:04 |
Kan ook, wordt ook boterzacht dan neem ik aan? | |
golfer | vrijdag 27 januari 2017 @ 00:07 |
Pulled pork van de BBQ is niet te vergelijken met wat ze als hipsters of op foodtruck-festivals verkopen. Laat staan die gekookte fabrieksrotzooi. | |
Zith | vrijdag 27 januari 2017 @ 00:08 |
DA's echt zo shit Deed er laatst een rondje omdat ze in de stad, vragen ze 1 munt (5 euro) voor 1 bolletje ijs. Geen munten gekocht en gelijk weggelopen. | |
derLudolf | vrijdag 27 januari 2017 @ 01:08 |
De enige juiste reactie | |
PerryVogelbekdier | vrijdag 27 januari 2017 @ 07:00 |
Eigenlijk wel schandalig dat het zo gaat, maar als je geen correcte aankoopbon bij hebt, dan gaat de douane kijken ze hoe het gemaakt is, en mag je flink betalen. Als je een bon hebt, dan moet je invoerheffing betalen en BTW betalen (kansloos, maargoed) Invoerheffing is 8% voor tapijten (goederencode: 5701 10 10 10 met de hand geknoopte tapijten van wol+zijde). Dus als je daar een tapijt koopt van 1500 euro, mag je 435 euro betalen aan de Nederlande Douane (120 euro invoerrechten betalen + 315 euro aan btw) | |
golfer | donderdag 2 februari 2017 @ 15:41 |
Vanavond: Je vindt ze in een lijstje of in een stolp, voor aan de muur of op tafel: dode vlinders, ter decoratie. Maar wat voor vlinder is het eigenlijk die ons interieur op moet fleuren en hoe komt de vlinder aan z’n einde? De Keuringsdienst ontpopt zich als entomoloog en vliegt naar China voor een antwoord. | |
Pietverdriet | donderdag 2 februari 2017 @ 16:37 |
Ligt aan het stuk vlees, laatste braadstuk was als een ham, lekker sappig en stevig, zodat ik van wat over was een paar ons beleg sneed. | |
xzaz | donderdag 2 februari 2017 @ 20:35 |
Los. | |
#ANONIEM | donderdag 2 februari 2017 @ 20:37 |
Die vaste telefoons kunnen nu ook echt niet meer. | |
xzaz | donderdag 2 februari 2017 @ 20:46 |
Mevrouw kan haar vlinders weghalen | |
rubbereend | donderdag 2 februari 2017 @ 20:56 |
waarom zou je zo'n opgezet beestje willen | |
xzaz | donderdag 2 februari 2017 @ 20:56 |
Bizar | |
cactussoep | donderdag 2 februari 2017 @ 20:59 |
Dit vind ik echt zielig, zitten ze dan 1 week in zo'n envelopje | |
golfer | donderdag 2 februari 2017 @ 21:43 |
Levend in een enveloppe. | |
ddx | donderdag 2 februari 2017 @ 22:07 |
Had hier echt nog nooit van gehoord. | |
heiden6 | vrijdag 3 februari 2017 @ 07:34 |
Uitzending duurt 25 minuten, enige conclusie is dat Chinezen nog niet allemaal kuthippies zijn geworden en derhalve soms nog wel klantgericht zijn. | |
Maraca | vrijdag 3 februari 2017 @ 07:54 |
Ik had er nog nooit van gehoord Maar met een beetje gezond verstand kun je je toch wel bedenken dat die beesten er te 'perfect' uit zien om een natuurlijke dood gestorven te zijn? | |
#ANONIEM | vrijdag 3 februari 2017 @ 10:47 |
Omdat dat ongetwijfeld in een of ander hip woninginrichting magazine heeft gestaan. | |
LievePoetin | vrijdag 3 februari 2017 @ 11:24 |
Welke klapjosti betaalt er nu ¤50 voor zon dooie vlinder in een glazen kistje | |
derLudolf | vrijdag 3 februari 2017 @ 12:12 |
Ben benieuwd of die mevrouw de vlinders nog in haar winkel heeft zichtbaar dan, onder de toonbank zullen ze sowieso nog wel liggen als ik d'r zo inschat | |
ddx | vrijdag 3 februari 2017 @ 14:15 |
Was trouwens meer verbaasd over die leeuw die gewoon opgezet in die winkel stond. Valt zoiets niet onder beschermde dieren oid ? En grappig dat verkoper geen prijs wilde noemen. | |
#ANONIEM | vrijdag 3 februari 2017 @ 17:32 |
Hij staat niet (meer?) op hun site, maar ze hebben wel een ijsbeer in de aanbieding. Voor ¤ 35.000. | |
Oscar. | zaterdag 4 februari 2017 @ 09:52 |
ik zou dieven ook geen idee geven. | |
Quyxz_ | zaterdag 4 februari 2017 @ 12:05 |
De werkwijze van die vlinderchinees deed me denken aan | |
derLudolf | zaterdag 4 februari 2017 @ 12:08 |
Die beesten worden gewoon gefokt in privé reservaten en aangeboden als levende jachttrofee | |
golfer | woensdag 8 februari 2017 @ 15:34 |
Morgen: Het is het allerduurste wat je kan vinden in de supermarkt. Saffraan. Wat maakt deze specerij zo peperduur? En zijn alle rode sprietjes wel echt wat ze zeggen te zijn? | |
derLudolf | woensdag 8 februari 2017 @ 15:41 |
Interessant | |
#ANONIEM | woensdag 8 februari 2017 @ 15:59 |
Een echt FOK!onderwerp | |
Wereldgozer | donderdag 9 februari 2017 @ 13:12 |
Saffraan is altijd al duur geweest. | |
mime_negert | donderdag 9 februari 2017 @ 19:52 |
Daar komen we vanavond achter! | |
JayHovah | donderdag 9 februari 2017 @ 20:13 |
Bij dit soort afleveringen hoop ik altijd dat ze erachter komen dat saffraan gewoon geverfd schaamhaar van een bejaarde Indiër is ofzo... | |
Apekoek | donderdag 9 februari 2017 @ 20:32 |
| |
Oscar. | donderdag 9 februari 2017 @ 20:33 |
nee, wordt duur verkocht | |
Oscar. | donderdag 9 februari 2017 @ 20:38 |
heel zijn bakkes is geel | |
Oscar. | donderdag 9 februari 2017 @ 20:40 |
250.000 voor 1 kilo | |
HaverMoutKoekje | donderdag 9 februari 2017 @ 20:41 |
Wie zal dat nou voor eerst bedacht hebben? Stampertjes van krokus door het eten | |
Oscar. | donderdag 9 februari 2017 @ 20:41 |
uit een uier van een koe drinken | |
HaverMoutKoekje | donderdag 9 februari 2017 @ 20:43 |
dat is niet raar als je ook uit uier van een mens drinkt | |
#ANONIEM | donderdag 9 februari 2017 @ 21:11 |
| |
HaverMoutKoekje | donderdag 9 februari 2017 @ 21:15 |
Deze had ik niet verwacht | |
chufi | donderdag 9 februari 2017 @ 21:38 |
Goudgeld | |
chufi | donderdag 9 februari 2017 @ 21:40 |
Truffels Volgende aflevering? | |
golfer | donderdag 9 februari 2017 @ 21:55 |
Sjoemel saffraan. | |
wootahH | donderdag 9 februari 2017 @ 21:56 |
zijn al keer geweest | |
golfer | donderdag 9 februari 2017 @ 22:54 |
Maar ik kan de volledige uitslag van die test met saffraan nog steeds niet vinden. Ben wel benieuwd of die AH saffraan die ik geregeld koop wel de echte is? | |
golfer | donderdag 9 februari 2017 @ 22:56 |
Gevonden: http://keuringsdienstvanw(...)822-de-saffraan-test | |
Iemand91 | donderdag 9 februari 2017 @ 22:56 |
http://keuringsdienstvanw(...)822-de-saffraan-test Dus wees gerust. | |
Pietverdriet | donderdag 9 februari 2017 @ 23:11 |
Ruik en proef je dat niet dan? | |
djkoelkast | donderdag 9 februari 2017 @ 23:16 |
De tot 2021 houdbare saffraan was dus evengoed nog goed? | |
golfer | donderdag 9 februari 2017 @ 23:36 |
Nee. Ik proef nooit pure saffraan. Ik verwerk het soms in gerechten. | |
#ANONIEM | vrijdag 10 februari 2017 @ 01:28 |
Ben wel benieuwd of de saffraan van die "kruidenhandelaar" waar ze op bezoek waren (die toegaf vroeger neppoeder te hebben verkocht), dan de echte was. Aangezien ze die niet expliciet noemen in hun lijst met geteste en echt bevonden exemplaren. Aangezien ik regelmatig kruiden (waaronder saffraan) van hun gebruik
| |
Bravebart | vrijdag 10 februari 2017 @ 02:47 |
Goed punt! Blijkbaar wel, maar misschien niet de hoogste categorie of de smaak wordt minder na 2 jaar maar het product is nog wel prima/veilig voor consumptie? Geen idee hoe dat werkt eigenlijk. Dingen als honing of kruidenpoeders hebben ook een THT terwijl die never bederven, hoogstens wordt de smaak of consistentie anders. | |
Joost-mag-het-weten | maandag 13 februari 2017 @ 00:47 |
Dat is saffraan volgens de Europese standaarden. Ik vraag mij eigenlijk wel af wat die zijn. Moet dat 100 % pure saffraan zijn of mag daar een deel andere rommel doorheen zitten en toch nog de benaming saffraan dragen ? | |
golfer | dinsdag 14 februari 2017 @ 16:09 |
a.s. donderdag: Je kunt room kloppen tot slagroom en kunt er mee koken, als je een wat romiger smaak wilt. Vroeger deden we dat met dezelfde room maar daar hebben fabrikanten wat op gevonden. | |
Zipportal | dinsdag 14 februari 2017 @ 16:18 |
ALBERTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO bij Sjamerbto Tan over de Seksdeurwaarder. | |
Pietverdriet | dinsdag 14 februari 2017 @ 16:48 |
Koksroom, heerlijke marketing onzin. | |
Iemand91 | dinsdag 14 februari 2017 @ 16:50 |
| |
Pietverdriet | dinsdag 14 februari 2017 @ 16:54 |
Precies, kost geen drol en is lang houdbaar, ideaal om mee te koken en in huis te hebben | |
derLudolf | dinsdag 14 februari 2017 @ 16:56 |
Jouw inziens zit er geen verschil tussen houdbare een verse slagroom dus? Ik haal eigenlijk altijd verse. | |
derLudolf | dinsdag 14 februari 2017 @ 16:56 |
Bij koksroom krijg ik smerige gedachtes overigens | |
Zelfscanner | donderdag 16 februari 2017 @ 20:34 |
rubbereend | donderdag 16 februari 2017 @ 20:41 |
arme Sofie | |
StephanL | donderdag 16 februari 2017 @ 20:41 |
LOL Oké dan Lekker hoor | |
Zelfscanner | donderdag 16 februari 2017 @ 20:42 |
Hide de brabander | |
rubbereend | donderdag 16 februari 2017 @ 20:44 |
mooi gemonteerd weer | |
rubbereend | donderdag 16 februari 2017 @ 20:46 |
Netjes dat ze bij Unilever mogen kijken | |
StephanL | donderdag 16 februari 2017 @ 20:47 |
Haha geweldig Hij kan zo droog reageren | |
Zelfscanner | donderdag 16 februari 2017 @ 20:50 |
Hoevaak heb ik al blue band finesse gehoord | |
Zelfscanner | donderdag 16 februari 2017 @ 20:54 |
Mooie beelden | |
rubbereend | donderdag 16 februari 2017 @ 20:56 |
mooi die kok | |
Zith | donderdag 16 februari 2017 @ 20:58 |
Die Bourgondiër kon de nep room er niet uit proeven | |
Zelfscanner | donderdag 16 februari 2017 @ 21:39 |
Ik kijk nu RTL-Z Ook soort keuringdienst over Tony chocolade. | |
Karina | donderdag 16 februari 2017 @ 21:41 |
Beetje off topic Maar op RTL-Z hebben ze wel vaker dat soort documentaires. Paar weken terug eentje gekeken over KFC achter de schermen. | |
Zelfscanner | donderdag 16 februari 2017 @ 21:44 |
Waarom heb ik dit gemist Ik eet me scheel aan kip en chocolade van dit merk | |
Karina | donderdag 16 februari 2017 @ 21:45 |
Ik zapte er toevallig langs, kijk nu regelmatig of er wat is op die zender, best goede/leuke programma's. | |
ddx | donderdag 16 februari 2017 @ 21:45 |
Beetje jammer dat ze bij die bakker op bezoek gaan en dan maar amper iets ervan uitzenden. Maarja alles moet natuurlijk in half uur passen. En oops voor de chef | |
Iemand91 | donderdag 16 februari 2017 @ 22:09 |
Zeker. Want die konden verwachten dat ze niet geheel positief afgeschilderd zouden worden. Zie bijvoorbeeld de overgang wanneer het over palmolie gaat. En nog maar een keer mijn bovenstaande voorbeeld van de Aldi bevestigd; topspul. Tja, zo erg verbaasde mij dat ook niet. Herinner je nog het fragment van Alain Caron met de sjalot? Wel goeie uitspraak trouwens: "een opgewarmde regenbui" Maar goed; dan kun je of: (Blue Band Finesse) gebruiken of: (Bovenstaand Aldi slagroom) En dan is de 'neppe' room duurder terwijl de grondstoffen juist goedkoper zijn. [ Bericht 2% gewijzigd door Iemand91 op 16-02-2017 22:24:03 ] | |
Loll | donderdag 16 februari 2017 @ 23:07 |
Je kan van alles over Unilever zeggen maar ze mogen daar wel altijd filmen. | |
golfer | donderdag 16 februari 2017 @ 23:19 |
In buitenlandse vestigingen van ze. | |
Loll | donderdag 16 februari 2017 @ 23:35 |
Ze zijn ook wel is in Rotterdam geweest enne zoveel wordt hier ook niet meer geproduceerd 😂 | |
Teslynd | vrijdag 17 februari 2017 @ 00:04 |
Kortgeleden dacht ik aan Blue Band. Wij kennen het als een margarine merk, maar het blauwe lintje was een kwaliteitsaanduiding. Daar dacht ik opeens aan, toen ik er een moment bij stilstond dat je vroeger voor je uitzet stapeltjes linnengoed van 12 stuks kocht (12 onderlakens, 12 bovenlakens, etc.) en dat om zo'n stapeltje een lintje zat. | |
#ANONIEM | vrijdag 17 februari 2017 @ 00:08 |
Sowieso als je al kiest voor een Blueband product | |
Teslynd | vrijdag 17 februari 2017 @ 00:08 |
De fabrieken vermelden niet alles wat erin zit. Er is ergens vastgelegd wat vermeld moet worden. Wel staat het vermeld in volgorde van hoeveelheden. | |
heiden6 | vrijdag 17 februari 2017 @ 00:50 |
Is dit ergens terug te kijken? Ik ben volgens mij geabonneerd op het YouTube-kanaal vna RTL-Z maar heb hier niets van voorbij zien komen. Hoe heet het programma? Toch wel verrassend dat beiden het verschil niet echt konden proeven, zelfs de kok niet. Keurig van Unilever dat ze mochten komen filmen en dat men helemaal open kaart speelt. Zo hoort het. Het had wel leuk geweest als ze in de uitzending ook in waren gegaan op de voedingswaarde en andere gezondheidsaspecten van dierlijk vet vs. plantaardig vet. | |
fespo | vrijdag 17 februari 2017 @ 01:30 |
dit verklaart ook waarom er in restaurants zoveel halffabricaten en slechte kwaliteit producten worden gebruikt. het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 februari 2017 @ 08:43 |
Dat er met prefab gewerkt wordt is vooral omdat je dan met minder en lager opgeleid personeel kan werken. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 februari 2017 @ 08:45 |
Ze declareren alle ingredienten, alleen proceshulpstoffen worden niet vermeld. | |
Karina | vrijdag 17 februari 2017 @ 09:14 |
Het was dit programma: http://www.rtlz.nl/tv/aan(...)in-de-keuken-bij-kfc Filmpje werkt alleen niet meer... | |
PerryVogelbekdier | vrijdag 17 februari 2017 @ 09:39 |
Dat is met Saffraan ook zo.. Het is nog bruikbaar, maar de smaak wordt echt minder na een paar jaar.. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 februari 2017 @ 11:10 |
dat is met alle kruiden en specerijen zo | |
Pietverdriet | vrijdag 17 februari 2017 @ 11:29 |
Om terug te komen op de Kobe Beef uitzending http://www.forbes.com/sit(...)beef-2/#1f3d63869763 | |
derLudolf | vrijdag 17 februari 2017 @ 11:29 |
Dat is opzich ook niet relevant. In bepaalde processen wordt zoutzuur en kaliloog gebruikt. Klinkt eng, maar feitelijk voeg je wat kaliumzout toe. Had je m'n vraag nog gezien over houdbare slagroom in dit topic? | |
Pietverdriet | vrijdag 17 februari 2017 @ 11:31 |
Zeker wel Maar houdbare heb ik altijd in huis op voorraad, om mee te koken. Verse gebruik ik om te slaan voor taartjes bijvoorbeeld. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 februari 2017 @ 11:36 |
Heb trouwens nooit gesnapt waarom mensen al die meuk als koksroom, topping, becel finesse etc etc willen kopen | |
Pietverdriet | vrijdag 17 februari 2017 @ 11:41 |
Slagroom hier in Duitsland is trouwens vaak voorzien van een mij te laag vetpercentage, 30% is gewoon te weinig. In NL is het meestal 35% en het liefst heb ik 40% | |
golfer | vrijdag 17 februari 2017 @ 12:08 |
In het geval van (nep)room is die finesse van Blue Band duurder dan gewone slagroom. | |
Pietverdriet | vrijdag 17 februari 2017 @ 12:24 |
Geweldig toch, de mensen willen bedrogen worden. | |
ddx | vrijdag 17 februari 2017 @ 12:51 |
clotted cream mis ik dan wel weer in de supermarkt (ah en vomar bij mij in de buurt) | |
PerryVogelbekdier | vrijdag 17 februari 2017 @ 13:32 |
Rare vraag misschien, maar ik denk dat jij hier wel veel kennis van hebt.. Als ik iets maak met 'kookroom' of 'slagroom', gaat slagroom dan soms niet schiften of iets dergelijks? En kan ik slagroom dan precies net zo gebruiken als die zogenaamde kookroom? Want we warmen vaak de dag erna de rest van het voedsel op en dat moet natuurlijk wel goed zijn Ik begreep altijd dat er een verschil was, maar dat is dan gewoon onzin? | |
Pietverdriet | vrijdag 17 februari 2017 @ 13:39 |
Room schift alleen als je er een sterk zuur bij doet zoals citroensap, heb er nooit last van bij het koken. Dat room zou schiften is vooral aangepraat om je een product als koksroom te kunnen verkopen | |
golfer | vrijdag 17 februari 2017 @ 13:44 |
Extra info van de KvW over schiften: http://keuringsdienstvanw(...)-romig-en-ongeschift | |
Pietverdriet | vrijdag 17 februari 2017 @ 13:48 |
Beetje onzin wat daar staat, ik kook regelmatig room in voor sauzen. UHT room is ook niet geschift bij het UHT proces. | |
Woods | vrijdag 17 februari 2017 @ 14:06 |
Daar had ik zondag nog ¤4 voor betaald Terugkijken via KPN is ¤1. bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tony%27s_Chocolonely Inmiddels heeft het team het van de hand gedaan. | |
PerryVogelbekdier | vrijdag 17 februari 2017 @ 15:31 |
Damn.. Weer wat geleerd! Thanks | |
wootahH | vrijdag 17 februari 2017 @ 16:03 |
hier gewoon gratis. misschien afhankelijk van 't abonnement dan | |
Bravebart | vrijdag 17 februari 2017 @ 16:43 |
Klopt, wanneer je vetcontent hoog is, zoals bij room, is het bijna onmogelijk dat je saus gaat schiften Alleen bij sauzen met lage vetcontent icm hoge temperatuur en/of lage pH krijg je heel eenvoudig schifting. | |
Teslynd | vrijdag 17 februari 2017 @ 23:31 |
Als je zelf de melk afroomt, hoe hoog is het vetpercentage dan? | |
Pietverdriet | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:03 |
Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer? Vetpercentage wordt ook beïnvloed door welk ras de koeien zijn, fries holstein is op grote hoeveelheden melk en eiwit gefokt, want daar kan je dan goed kaas van maken, jersey is veel romiger in zijn melk. | |
derLudolf | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:09 |
Klopt, maar melk van FH koeien kun je ook prima afromen. Je bent alleen wat meer melk nodig | |
Teslynd | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:13 |
O bedankt, dat is zinnige informatie. Er is hier wel een zuivelboer op fietsafstand geweest. Ik heb ergens gewerkt waar de melk heel lekker was. Dat was dus volle melk, die nog los verkocht werd. Er waren schalen om af te romen. Zelf ben ik van de melk af wegens caseïne-intolerantie. Ik las dat lactose-intolerantie mede door de afgeroomde melk komt. Je roomt ook lactose-verterende hulpstoffen af. Zelfgemaakte yoghurt van volle melk recht bij de boer is misschien dan ook goed. Deel van de lactose omgezet en vermoedelijk lactase nog present. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:14 |
Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen. | |
derLudolf | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:15 |
Misschien kun je dan ook de yoghurt van Den Eelder eens proberen? Daar zit 4,3-4,5% vet in, niet afgeroomd dus. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:16 |
Nee, lactose intolerantie is bij mensen de norm, behalve voor west europeanen. Aziaten bv zijn allemaal lactose intolerant. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:17 |
De lekkerste melk is trouwens rauwe melk, hoe minder bewerkt, hoe beter de melk smaakt. | |
derLudolf | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:17 |
Geen idee, dat ligt waarschijnlijk veel meer aan de voeding dan aan het beest zelf. In Australië hebben ze ook heel veel Jerseys, het zijn erg robuuste koeien. Maar geven maar de helft aan liters. | |
Teslynd | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:19 |
Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:20 |
Het blijft een boeiend thema, zo is de ene boter ook veel smeerbaarder dan de andere bij koelere kamertemperatuur. Kerrygold is het meest smeerbaar, merkloze goedkope boter het minst. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:21 |
Je moet niet alles geloven wat je op internet leest. Lactose intolerantie is genetisch | |
derLudolf | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:21 |
Dat is toch veelal cysteine, afkomstig uit mensen of varkenshaar? Is ook ooit in kvw geweest. | |
Teslynd | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:23 |
Volle melk is niet voldoende. Homogeniseren en fabrieksmatig pasteurisen zijn ongunstig. Dus bij de boer kopen en zelf pasteuriseren. Vroeger werd losse melk thuis niet gepasteuriseerd, maar gekookt en dat was vies met kooklucht en vellen en dus ook met zonder de lactase. Ik heb nog de eerste boerenlandmelk gezien. Die was ongehomogeniseerde volle melk. Iedereen kan weten wat dat is, maar toch kwamen er klachten van bovenop drijvende room. En dus werd het gehomogeniseerd. | |
Teslynd | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:24 |
Ja, heb ik een paar vakanties gedronken. | |
derLudolf | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:24 |
Kerrygold is nog steeds hard vergeleken met Campina Grasboter De vetzuren in vers voorjaarsgras zorgen voor beter smeerbare boter. Kuil en maïs bevatten blijkbaar andere vetzuren. Boter is duur geworden overigens. Het goedkoopste merk zag ik vanavond bij de Jumbo liggen voor ¤1,33 | |
Pietverdriet | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:25 |
De antigluten beweging is zwaar aan het leunen op pseudowetenschap. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:28 |
Bij homogeniseren verander je de samenstelling van de melk niet, maar de structuur. Melk is een emulsie, als je de vetbolletjes mechanisch kleiner maak blijft deze langer in stand (langer dan de houdbaarheid) | |
Pietverdriet | zaterdag 18 februari 2017 @ 00:31 |
Klopt En ja, boter en melk zijn duurder geworden, varkenscyclus. Nadat de quota werden opgeheven schoot de productie omhoog, prijzen daalden, productie daalde weer en de vraag naar melk stijgt dus stijgt de prijs sterk | |
NedKelly | zaterdag 18 februari 2017 @ 14:30 |
Deze Jersey boerderij maakt heerlijke kaas http://www.remeker.nl | |
Bravebart | zaterdag 18 februari 2017 @ 14:36 |
Onder andere ja https://nl.wikipedia.org/(...)verbeteraar_gebruikt | |
derLudolf | zaterdag 18 februari 2017 @ 15:01 |
Met uien zie je dat ook "mooi" dat is een vrij gewas. Aantal jaren was men blij als ze de uien op kwamen halen en ze dus geen kosten voor afvoer hoefden te maken. Is een mooi bedrijf ja, ben er wel eens geweest. Ben geen liefhebber van kaas, maar het schijnt erg lekkere kaas te zijn inderdaad. | |
heiden6 | zaterdag 18 februari 2017 @ 22:50 |
Jammer, toch bedankt! | |
golfer | dinsdag 21 februari 2017 @ 16:20 |
a.s. Donderdag: Supermarkten hadden paling in de ban gedaan, want de vis moest worden beschermd. Maar hij is terug. De Keuringsdienst van Waarde vindt gerookte paling in het schap. | |
Karrel_Laaglawaai | dinsdag 21 februari 2017 @ 16:47 |
Wat was de conclusie? | |
heiden6 | dinsdag 21 februari 2017 @ 17:21 |
Ik denk dat ze maar 1 ding kunnen concluderen, dat spul is fucking lekker gek. | |
mime_negert | dinsdag 21 februari 2017 @ 19:25 |
Het was een documentaire over het chocolade merk. Van totaal geen controle in de keten naar een slaven- en kinderarbeidvrije keten van Tony Chocolonely. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tony's_Chocolonely [ Bericht 10% gewijzigd door mime_negert op 21-02-2017 19:25:59 (Link toegevoegd) ] | |
Zelfscanner | donderdag 23 februari 2017 @ 20:41 |
Paling | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 23 februari 2017 @ 20:59 |
Mag deze wetenschapper wel. | |
golfer | donderdag 23 februari 2017 @ 21:51 |
Bracht wel wat nuances aan, inderdaad. En al die zogenaamde kwekerijen die geen TV-ploeg toelieten. | |
bleiblei | donderdag 23 februari 2017 @ 22:35 |
Dat ze (tony chocolony) goed bezig zijn. Afrikanen ons én elkaar bedonderen waar je bij staat dus dat slaafvrije chocolade verrekte duur en lastig is (maar bij hun nog best aardig lukt) en dat je allerminst vertrouwen hoeft te hebben in fair-trade en Max Havelaar keurmerken (omdat Afrikanen jou en elkaar... etc.). Viel mij trouwens wel tegen van Max Havelaar. Ik had verwacht dat ze hun keten beter op orde hadden. | |
bleiblei | donderdag 23 februari 2017 @ 22:37 |
Die wetenschapper was een goeie ja! Viel ons ook op. Mooie weloverwogen antwoorden gaf hij. In tegenstelling tot die visser met zijn. Panda's zijn er nog 800 van, zoveel palingen vangen wij in een uur, dus zijn ze geen bedreigde diersoort. | |
golfer | donderdag 2 maart 2017 @ 17:59 |
Vanavond: Er is een groot prijsverschil tussen verschillende pakken halfvolle melk in de supermarkt. Zit er dan verschillende melk in de pakken, of is er iets anders aan de hand? | |
Heubach | donderdag 2 maart 2017 @ 18:01 |
Benieuwd! | |
derLudolf | donderdag 2 maart 2017 @ 18:06 |
De huis- en budgetmerken zijn zelden Nederlands iig... | |
Heubach | donderdag 2 maart 2017 @ 18:07 |
Volle melk | |
#ANONIEM | donderdag 2 maart 2017 @ 18:12 |
Allochtone melk? Laat Geert het maar niet horen. | |
Stokken_en_stenen | donderdag 2 maart 2017 @ 18:25 |
zeker | |
Pietverdriet | donderdag 2 maart 2017 @ 18:38 |
Goedkope halfvolle melk komt meestal uit belgie. Wat ik veel kwalijker vind dan de prijs is het langer houdbaar gedoe, smaakt beroerd. Als ik lang houdbaar zou willen kocht ik UHT, smaakt ook smerig. | |
StephanL | donderdag 2 maart 2017 @ 20:35 |
Pure melk Melksommelier Klinkt als een goede baan. | |
Joezi | donderdag 2 maart 2017 @ 20:42 |
mmm lekker melk | |
rubbereend | donderdag 2 maart 2017 @ 20:44 |
even lekker in je mond nemen Sofie | |
Joezi | donderdag 2 maart 2017 @ 20:44 |
Lekker in die strontlucht | |
yosander | donderdag 2 maart 2017 @ 20:45 |
Zag Sofie ook kijken voordat ze zelf een slok melk uit het wijnglas nam | |
StephanL | donderdag 2 maart 2017 @ 20:46 |
Meteen reclame voor Jumbo | |
rubbereend | donderdag 2 maart 2017 @ 20:48 |
wow, ongekende openheid van de Jumbo | |
Littlerabbit | donderdag 2 maart 2017 @ 20:50 |
Wat een nononderwerp dit. | |
zoem | donderdag 2 maart 2017 @ 20:50 |
Melk uit de 'fabriek' | |
Littlerabbit | donderdag 2 maart 2017 @ 20:51 |
Er zit een verschil in de aankoopprijs maar niet zoveel als wij vragen. Nou, nou. | |
rubbereend | donderdag 2 maart 2017 @ 20:52 |
mooi dit | |
rubbereend | donderdag 2 maart 2017 @ 20:53 |
Het wordt wat ongemakkelijk nu | |
StephanL | donderdag 2 maart 2017 @ 20:53 |
Tja Private Label principe. Eigen ontwerp maken maar door een zelfde fabriek laten maken als duurdere merken, want hoe meer zij produceren, hoe meer winst. We worden genaaid door de Campina | |
Joezi | donderdag 2 maart 2017 @ 20:54 |
Ik haal altijd Arla die is wel het duurste | |
zoem | donderdag 2 maart 2017 @ 20:54 |
Lekker eromheen lullen | |
rubbereend | donderdag 2 maart 2017 @ 20:55 |
Die marketingdirecteur is met een knoop in zijn buik naar bed gegaan die dag | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 2 maart 2017 @ 20:56 |
Jumbo snapt het programma! | |
yosander | donderdag 2 maart 2017 @ 20:56 |
En volle melk? | |
Joezi | donderdag 2 maart 2017 @ 20:56 |
een logo vind ik ook wel belangrijk | |
Joezi | donderdag 2 maart 2017 @ 20:57 |
Ik had laatst ook een Merkbroek gekocht, die zijn echt goed he | |
StephanL | donderdag 2 maart 2017 @ 20:57 |
Zo zie je dus dat je bedondert wordt. Daarom koop ik ook bijna altijd huismerk, dan wel bij de LIDL Pure pure melk | |
Waterdrinker | donderdag 2 maart 2017 @ 20:57 |
Dat is dus niet zo. | |
Joezi | donderdag 2 maart 2017 @ 20:57 |
In die van de Lidl zit heel veel uierpus las ik laatst | |
HaverMoutKoekje | donderdag 2 maart 2017 @ 20:58 |
Norm voor weidemelk is ook niet zo hoog eigenlijk: -> melk afkomstig van koeien die ten minste 120 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei staan. | |
StephanL | donderdag 2 maart 2017 @ 20:58 |
Lekker | |
Joezi | donderdag 2 maart 2017 @ 20:59 |
Belangrijker is eigenlijk wat de boer er voor krijgt zonder subsidies enzo | |
svann | donderdag 2 maart 2017 @ 21:08 |
Ja, schandalig hoe weinig de boer krijgt. | |
rubbereend | donderdag 2 maart 2017 @ 21:19 |
maar de boeren zijn in principe ook de coöperatie dus de inkomsten door duurdere merken zou in principe terug kunnen vloeien toch? | |
golfer | donderdag 2 maart 2017 @ 21:47 |
Nee dus. | |
golfer | donderdag 2 maart 2017 @ 21:49 |
Nee dus. | |
golfer | donderdag 2 maart 2017 @ 21:50 |
80 % van alle melk is gewoon weidemelk en komt uit dezelfde melkstroom van Campina. Enige verschil: de verpakking en de prijs. | |
golfer | donderdag 2 maart 2017 @ 21:50 |
vol(le melk)! |