abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_168949965
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 20:46 schreef rubbereend het volgende:
Netjes dat ze bij Unilever mogen kijken
Zeker. Want die konden verwachten dat ze niet geheel positief afgeschilderd zouden worden.
Zie bijvoorbeeld de overgang wanneer het over palmolie gaat.

En nog maar een keer mijn bovenstaande voorbeeld van de Aldi bevestigd; topspul.
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 20:58 schreef Zith het volgende:
Die Bourgondiër kon de nep room er niet uit proeven _O-
Tja, zo erg verbaasde mij dat ook niet. Herinner je nog het fragment van Alain Caron met de sjalot? :P

Wel goeie uitspraak trouwens: "een opgewarmde regenbui" _O-
Maar goed; dan kun je of:
quote:
Water, magere MELK 20%, plantaardige oliën (palm, koolzaad) 7%, gemodificeerd aardappelzetmeel, KARNEMELKPOEDER, LACTOSE, verdikkingsmiddel (E407, E415, E461), emulgator E435, suiker, aroma (bevat MELK), kleurstof (bèta-caroteen).
(Blue Band Finesse)
gebruiken of:
quote:
room (melk), stabilisator (carrageen)
(Bovenstaand Aldi slagroom)

En dan is de 'neppe' room duurder terwijl de grondstoffen juist goedkoper zijn.

[ Bericht 2% gewijzigd door Iemand91 op 16-02-2017 22:24:03 ]
  donderdag 16 februari 2017 @ 23:07:58 #202
304381 Loll
recommender bij BIC=goedkoop
pi_168952094
Je kan van alles over Unilever zeggen maar ze mogen daar wel altijd filmen.
BAM dit is 3KB
  donderdag 16 februari 2017 @ 23:19:30 #203
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168952499
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 23:07 schreef Loll het volgende:
Je kan van alles over Unilever zeggen maar ze mogen daar wel altijd filmen.
In buitenlandse vestigingen van ze.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 16 februari 2017 @ 23:35:19 #204
304381 Loll
recommender bij BIC=goedkoop
pi_168952916
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 23:19 schreef golfer het volgende:

[..]

In buitenlandse vestigingen van ze.
Ze zijn ook wel is in Rotterdam geweest enne zoveel wordt hier ook niet meer geproduceerd 😂
BAM dit is 3KB
pi_168953536
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 20:50 schreef Zelfscanner het volgende:
Hoevaak heb ik al blue band finesse gehoord
Kortgeleden dacht ik aan Blue Band. Wij kennen het als een margarine merk, maar het blauwe lintje was een kwaliteitsaanduiding. Daar dacht ik opeens aan, toen ik er een moment bij stilstond dat je vroeger voor je uitzet stapeltjes linnengoed van 12 stuks kocht (12 onderlakens, 12 bovenlakens, etc.) en dat om zo'n stapeltje een lintje zat.
pi_168953576
Sowieso als je al kiest voor een Blueband product :')
pi_168953583
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 22:09 schreef Iemand91 het volgende: [..]

Zeker. Want die konden verwachten dat ze niet geheel positief afgeschilderd zouden worden.
Zie bijvoorbeeld de overgang wanneer het over palmolie gaat.

En nog maar een keer mijn bovenstaande voorbeeld van de Aldi bevestigd; topspul.

[..]

Tja, zo erg verbaasde mij dat ook niet. Herinner je nog het fragment van Alain Caron met de sjalot? :P

Wel goeie uitspraak trouwens: "een opgewarmde regenbui" _O-
Maar goed; dan kun je of:

[..]

(Blue Band Finesse)
gebruiken of:

[..]

(Bovenstaand Aldi slagroom)

En dan is de 'neppe' room duurder terwijl de grondstoffen juist goedkoper zijn.
De fabrieken vermelden niet alles wat erin zit. Er is ergens vastgelegd wat vermeld moet worden. Wel staat het vermeld in volgorde van hoeveelheden.
pi_168953987
quote:
99s.gif Op donderdag 16 februari 2017 21:41 schreef Karina het volgende:

Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Is dit ergens terug te kijken? Ik ben volgens mij geabonneerd op het YouTube-kanaal vna RTL-Z maar heb hier niets van voorbij zien komen. Hoe heet het programma?

Toch wel verrassend dat beiden het verschil niet echt konden proeven, zelfs de kok niet.

Keurig van Unilever dat ze mochten komen filmen en dat men helemaal open kaart speelt. Zo hoort het. ^O^

Het had wel leuk geweest als ze in de uitzending ook in waren gegaan op de voedingswaarde en andere gezondheidsaspecten van dierlijk vet vs. plantaardig vet.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_168954234
dit verklaart ook waarom er in restaurants zoveel halffabricaten en slechte kwaliteit producten worden gebruikt.
het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 08:43:42 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168955189
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 01:30 schreef fespo het volgende:
dit verklaart ook waarom er in restaurants zoveel halffabricaten en slechte kwaliteit producten worden gebruikt.
het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht.
Dat er met prefab gewerkt wordt is vooral omdat je dan met minder en lager opgeleid personeel kan werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 08:45:32 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168955207
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 00:08 schreef Teslynd het volgende:

[..]

De fabrieken vermelden niet alles wat erin zit. Er is ergens vastgelegd wat vermeld moet worden. Wel staat het vermeld in volgorde van hoeveelheden.
Ze declareren alle ingredienten, alleen proceshulpstoffen worden niet vermeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 17 februari 2017 @ 09:14:04 #212
9859 crew  Karina
Woman
pi_168955518
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 00:50 schreef heiden6 het volgende:
Is dit ergens terug te kijken? Ik ben volgens mij geabonneerd op het YouTube-kanaal vna RTL-Z maar heb hier niets van voorbij zien komen. Hoe heet het programma?
Het was dit programma:
http://www.rtlz.nl/tv/aan(...)in-de-keuken-bij-kfc

Filmpje werkt alleen niet meer...
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_168955896
quote:
11s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 02:47 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Goed punt! Blijkbaar wel, maar misschien niet de hoogste categorie of de smaak wordt minder na 2 jaar maar het product is nog wel prima/veilig voor consumptie? Geen idee hoe dat werkt eigenlijk. Dingen als honing of kruidenpoeders hebben ook een THT terwijl die never bederven, hoogstens wordt de smaak of consistentie anders.
Dat is met Saffraan ook zo.. Het is nog bruikbaar, maar de smaak wordt echt minder na een paar jaar..
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  vrijdag 17 februari 2017 @ 11:10:16 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168957246
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 09:39 schreef PerryVogelbekdier het volgende:

[..]

Dat is met Saffraan ook zo.. Het is nog bruikbaar, maar de smaak wordt echt minder na een paar jaar..
dat is met alle kruiden en specerijen zo
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 11:29:13 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168957554
Om terug te komen op de Kobe Beef uitzending
http://www.forbes.com/sit(...)beef-2/#1f3d63869763
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 17 februari 2017 @ 11:29:31 #216
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168957560
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ze declareren alle ingredienten, alleen proceshulpstoffen worden niet vermeld.
Dat is opzich ook niet relevant. In bepaalde processen wordt zoutzuur en kaliloog gebruikt. Klinkt eng, maar feitelijk voeg je wat kaliumzout toe.

Had je m'n vraag nog gezien over houdbare slagroom in dit topic? :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 17 februari 2017 @ 11:31:46 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168957593
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2017 16:56 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Jouw inziens zit er geen verschil tussen houdbare een verse slagroom dus? :) Ik haal eigenlijk altijd verse.
Zeker wel
Maar houdbare heb ik altijd in huis op voorraad, om mee te koken.
Verse gebruik ik om te slaan voor taartjes bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 11:36:23 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168957678
Heb trouwens nooit gesnapt waarom mensen al die meuk als koksroom, topping, becel finesse etc etc willen kopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 11:41:19 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168957773
Slagroom hier in Duitsland is trouwens vaak voorzien van een mij te laag vetpercentage, 30% is gewoon te weinig. In NL is het meestal 35% en het liefst heb ik 40%
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 12:08:02 #220
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168958266
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 01:30 schreef fespo het volgende:

het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht.
In het geval van (nep)room is die finesse van Blue Band duurder dan gewone slagroom.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 17 februari 2017 @ 12:24:10 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168958504
Geweldig toch, de mensen willen bedrogen worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_168958901
clotted cream mis ik dan wel weer in de supermarkt (ah en vomar bij mij in de buurt)
pi_168959709
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeker wel
Maar houdbare heb ik altijd in huis op voorraad, om mee te koken.
Verse gebruik ik om te slaan voor taartjes bijvoorbeeld.
Rare vraag misschien, maar ik denk dat jij hier wel veel kennis van hebt..

Als ik iets maak met 'kookroom' of 'slagroom', gaat slagroom dan soms niet schiften of iets dergelijks? :@

En kan ik slagroom dan precies net zo gebruiken als die zogenaamde kookroom? Want we warmen vaak de dag erna de rest van het voedsel op en dat moet natuurlijk wel goed zijn :P

Ik begreep altijd dat er een verschil was, maar dat is dan gewoon onzin?
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  vrijdag 17 februari 2017 @ 13:39:24 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168959855
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:32 schreef PerryVogelbekdier het volgende:

[..]

Rare vraag misschien, maar ik denk dat jij hier wel veel kennis van hebt..

Als ik iets maak met 'kookroom' of 'slagroom', gaat slagroom dan soms niet schiften of iets dergelijks? :@

En kan ik slagroom dan precies net zo gebruiken als die zogenaamde kookroom? Want we warmen vaak de dag erna de rest van het voedsel op en dat moet natuurlijk wel goed zijn :P

Ik begreep altijd dat er een verschil was, maar dat is dan gewoon onzin?
Room schift alleen als je er een sterk zuur bij doet zoals citroensap, heb er nooit last van bij het koken. Dat room zou schiften is vooral aangepraat om je een product als koksroom te kunnen verkopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 13:44:08 #225
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168959945
Extra info van de KvW over schiften:
http://keuringsdienstvanw(...)-romig-en-ongeschift
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')