Zeker. Want die konden verwachten dat ze niet geheel positief afgeschilderd zouden worden.quote:Op donderdag 16 februari 2017 20:46 schreef rubbereend het volgende:
Netjes dat ze bij Unilever mogen kijken
Tja, zo erg verbaasde mij dat ook niet. Herinner je nog het fragment van Alain Caron met de sjalot?quote:Op donderdag 16 februari 2017 20:58 schreef Zith het volgende:
Die Bourgondiër kon de nep room er niet uit proeven
(Blue Band Finesse)quote:Water, magere MELK 20%, plantaardige oliën (palm, koolzaad) 7%, gemodificeerd aardappelzetmeel, KARNEMELKPOEDER, LACTOSE, verdikkingsmiddel (E407, E415, E461), emulgator E435, suiker, aroma (bevat MELK), kleurstof (bèta-caroteen).
(Bovenstaand Aldi slagroom)quote:room (melk), stabilisator (carrageen)
In buitenlandse vestigingen van ze.quote:Op donderdag 16 februari 2017 23:07 schreef Loll het volgende:
Je kan van alles over Unilever zeggen maar ze mogen daar wel altijd filmen.
Ze zijn ook wel is in Rotterdam geweest enne zoveel wordt hier ook niet meer geproduceerd 😂quote:Op donderdag 16 februari 2017 23:19 schreef golfer het volgende:
[..]
In buitenlandse vestigingen van ze.
Kortgeleden dacht ik aan Blue Band. Wij kennen het als een margarine merk, maar het blauwe lintje was een kwaliteitsaanduiding. Daar dacht ik opeens aan, toen ik er een moment bij stilstond dat je vroeger voor je uitzet stapeltjes linnengoed van 12 stuks kocht (12 onderlakens, 12 bovenlakens, etc.) en dat om zo'n stapeltje een lintje zat.quote:Op donderdag 16 februari 2017 20:50 schreef Zelfscanner het volgende:
Hoevaak heb ik al blue band finesse gehoord
De fabrieken vermelden niet alles wat erin zit. Er is ergens vastgelegd wat vermeld moet worden. Wel staat het vermeld in volgorde van hoeveelheden.quote:Op donderdag 16 februari 2017 22:09 schreef Iemand91 het volgende: [..]
Zeker. Want die konden verwachten dat ze niet geheel positief afgeschilderd zouden worden.
Zie bijvoorbeeld de overgang wanneer het over palmolie gaat.
En nog maar een keer mijn bovenstaande voorbeeld van de Aldi bevestigd; topspul.
[..]
Tja, zo erg verbaasde mij dat ook niet. Herinner je nog het fragment van Alain Caron met de sjalot?
Wel goeie uitspraak trouwens: "een opgewarmde regenbui"
Maar goed; dan kun je of:
[..]
(Blue Band Finesse)
gebruiken of:
[..]
(Bovenstaand Aldi slagroom)
En dan is de 'neppe' room duurder terwijl de grondstoffen juist goedkoper zijn.
Is dit ergens terug te kijken? Ik ben volgens mij geabonneerd op het YouTube-kanaal vna RTL-Z maar heb hier niets van voorbij zien komen. Hoe heet het programma?quote:Op donderdag 16 februari 2017 21:41 schreef Karina het volgende:
Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Dat er met prefab gewerkt wordt is vooral omdat je dan met minder en lager opgeleid personeel kan werken.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 01:30 schreef fespo het volgende:
dit verklaart ook waarom er in restaurants zoveel halffabricaten en slechte kwaliteit producten worden gebruikt.
het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht.
Ze declareren alle ingredienten, alleen proceshulpstoffen worden niet vermeld.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 00:08 schreef Teslynd het volgende:
[..]
De fabrieken vermelden niet alles wat erin zit. Er is ergens vastgelegd wat vermeld moet worden. Wel staat het vermeld in volgorde van hoeveelheden.
Het was dit programma:quote:Op vrijdag 17 februari 2017 00:50 schreef heiden6 het volgende:
Is dit ergens terug te kijken? Ik ben volgens mij geabonneerd op het YouTube-kanaal vna RTL-Z maar heb hier niets van voorbij zien komen. Hoe heet het programma?
Dat is met Saffraan ook zo.. Het is nog bruikbaar, maar de smaak wordt echt minder na een paar jaar..quote:Op vrijdag 10 februari 2017 02:47 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Goed punt! Blijkbaar wel, maar misschien niet de hoogste categorie of de smaak wordt minder na 2 jaar maar het product is nog wel prima/veilig voor consumptie? Geen idee hoe dat werkt eigenlijk. Dingen als honing of kruidenpoeders hebben ook een THT terwijl die never bederven, hoogstens wordt de smaak of consistentie anders.
dat is met alle kruiden en specerijen zoquote:Op vrijdag 17 februari 2017 09:39 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
[..]
Dat is met Saffraan ook zo.. Het is nog bruikbaar, maar de smaak wordt echt minder na een paar jaar..
Dat is opzich ook niet relevant. In bepaalde processen wordt zoutzuur en kaliloog gebruikt. Klinkt eng, maar feitelijk voeg je wat kaliumzout toe.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ze declareren alle ingredienten, alleen proceshulpstoffen worden niet vermeld.
Zeker welquote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:56 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jouw inziens zit er geen verschil tussen houdbare een verse slagroom dus? Ik haal eigenlijk altijd verse.
In het geval van (nep)room is die finesse van Blue Band duurder dan gewone slagroom.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 01:30 schreef fespo het volgende:
het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht.
Rare vraag misschien, maar ik denk dat jij hier wel veel kennis van hebt..quote:Op vrijdag 17 februari 2017 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeker wel
Maar houdbare heb ik altijd in huis op voorraad, om mee te koken.
Verse gebruik ik om te slaan voor taartjes bijvoorbeeld.
Room schift alleen als je er een sterk zuur bij doet zoals citroensap, heb er nooit last van bij het koken. Dat room zou schiften is vooral aangepraat om je een product als koksroom te kunnen verkopenquote:Op vrijdag 17 februari 2017 13:32 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
[..]
Rare vraag misschien, maar ik denk dat jij hier wel veel kennis van hebt..
Als ik iets maak met 'kookroom' of 'slagroom', gaat slagroom dan soms niet schiften of iets dergelijks?
En kan ik slagroom dan precies net zo gebruiken als die zogenaamde kookroom? Want we warmen vaak de dag erna de rest van het voedsel op en dat moet natuurlijk wel goed zijn
Ik begreep altijd dat er een verschil was, maar dat is dan gewoon onzin?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |