Zeker. Want die konden verwachten dat ze niet geheel positief afgeschilderd zouden worden.quote:Op donderdag 16 februari 2017 20:46 schreef rubbereend het volgende:
Netjes dat ze bij Unilever mogen kijken
Tja, zo erg verbaasde mij dat ook niet. Herinner je nog het fragment van Alain Caron met de sjalot?quote:Op donderdag 16 februari 2017 20:58 schreef Zith het volgende:
Die Bourgondiër kon de nep room er niet uit proeven
(Blue Band Finesse)quote:Water, magere MELK 20%, plantaardige oliën (palm, koolzaad) 7%, gemodificeerd aardappelzetmeel, KARNEMELKPOEDER, LACTOSE, verdikkingsmiddel (E407, E415, E461), emulgator E435, suiker, aroma (bevat MELK), kleurstof (bèta-caroteen).
(Bovenstaand Aldi slagroom)quote:room (melk), stabilisator (carrageen)
In buitenlandse vestigingen van ze.quote:Op donderdag 16 februari 2017 23:07 schreef Loll het volgende:
Je kan van alles over Unilever zeggen maar ze mogen daar wel altijd filmen.
Ze zijn ook wel is in Rotterdam geweest enne zoveel wordt hier ook niet meer geproduceerd 😂quote:Op donderdag 16 februari 2017 23:19 schreef golfer het volgende:
[..]
In buitenlandse vestigingen van ze.
Kortgeleden dacht ik aan Blue Band. Wij kennen het als een margarine merk, maar het blauwe lintje was een kwaliteitsaanduiding. Daar dacht ik opeens aan, toen ik er een moment bij stilstond dat je vroeger voor je uitzet stapeltjes linnengoed van 12 stuks kocht (12 onderlakens, 12 bovenlakens, etc.) en dat om zo'n stapeltje een lintje zat.quote:Op donderdag 16 februari 2017 20:50 schreef Zelfscanner het volgende:
Hoevaak heb ik al blue band finesse gehoord
De fabrieken vermelden niet alles wat erin zit. Er is ergens vastgelegd wat vermeld moet worden. Wel staat het vermeld in volgorde van hoeveelheden.quote:Op donderdag 16 februari 2017 22:09 schreef Iemand91 het volgende: [..]
Zeker. Want die konden verwachten dat ze niet geheel positief afgeschilderd zouden worden.
Zie bijvoorbeeld de overgang wanneer het over palmolie gaat.
En nog maar een keer mijn bovenstaande voorbeeld van de Aldi bevestigd; topspul.
[..]
Tja, zo erg verbaasde mij dat ook niet. Herinner je nog het fragment van Alain Caron met de sjalot?
Wel goeie uitspraak trouwens: "een opgewarmde regenbui"
Maar goed; dan kun je of:
[..]
(Blue Band Finesse)
gebruiken of:
[..]
(Bovenstaand Aldi slagroom)
En dan is de 'neppe' room duurder terwijl de grondstoffen juist goedkoper zijn.
Is dit ergens terug te kijken? Ik ben volgens mij geabonneerd op het YouTube-kanaal vna RTL-Z maar heb hier niets van voorbij zien komen. Hoe heet het programma?quote:Op donderdag 16 februari 2017 21:41 schreef Karina het volgende:
Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Dat er met prefab gewerkt wordt is vooral omdat je dan met minder en lager opgeleid personeel kan werken.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 01:30 schreef fespo het volgende:
dit verklaart ook waarom er in restaurants zoveel halffabricaten en slechte kwaliteit producten worden gebruikt.
het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht.
Ze declareren alle ingredienten, alleen proceshulpstoffen worden niet vermeld.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 00:08 schreef Teslynd het volgende:
[..]
De fabrieken vermelden niet alles wat erin zit. Er is ergens vastgelegd wat vermeld moet worden. Wel staat het vermeld in volgorde van hoeveelheden.
Het was dit programma:quote:Op vrijdag 17 februari 2017 00:50 schreef heiden6 het volgende:
Is dit ergens terug te kijken? Ik ben volgens mij geabonneerd op het YouTube-kanaal vna RTL-Z maar heb hier niets van voorbij zien komen. Hoe heet het programma?
Dat is met Saffraan ook zo.. Het is nog bruikbaar, maar de smaak wordt echt minder na een paar jaar..quote:Op vrijdag 10 februari 2017 02:47 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Goed punt! Blijkbaar wel, maar misschien niet de hoogste categorie of de smaak wordt minder na 2 jaar maar het product is nog wel prima/veilig voor consumptie? Geen idee hoe dat werkt eigenlijk. Dingen als honing of kruidenpoeders hebben ook een THT terwijl die never bederven, hoogstens wordt de smaak of consistentie anders.
dat is met alle kruiden en specerijen zoquote:Op vrijdag 17 februari 2017 09:39 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
[..]
Dat is met Saffraan ook zo.. Het is nog bruikbaar, maar de smaak wordt echt minder na een paar jaar..
Dat is opzich ook niet relevant. In bepaalde processen wordt zoutzuur en kaliloog gebruikt. Klinkt eng, maar feitelijk voeg je wat kaliumzout toe.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ze declareren alle ingredienten, alleen proceshulpstoffen worden niet vermeld.
Zeker welquote:Op dinsdag 14 februari 2017 16:56 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jouw inziens zit er geen verschil tussen houdbare een verse slagroom dus? Ik haal eigenlijk altijd verse.
In het geval van (nep)room is die finesse van Blue Band duurder dan gewone slagroom.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 01:30 schreef fespo het volgende:
het is goedkoper en kwa smaak bijna niet te onderscheiden van het origineel, vooral als je het verwerkt in een gerecht.
Rare vraag misschien, maar ik denk dat jij hier wel veel kennis van hebt..quote:Op vrijdag 17 februari 2017 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeker wel
Maar houdbare heb ik altijd in huis op voorraad, om mee te koken.
Verse gebruik ik om te slaan voor taartjes bijvoorbeeld.
Room schift alleen als je er een sterk zuur bij doet zoals citroensap, heb er nooit last van bij het koken. Dat room zou schiften is vooral aangepraat om je een product als koksroom te kunnen verkopenquote:Op vrijdag 17 februari 2017 13:32 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
[..]
Rare vraag misschien, maar ik denk dat jij hier wel veel kennis van hebt..
Als ik iets maak met 'kookroom' of 'slagroom', gaat slagroom dan soms niet schiften of iets dergelijks?
En kan ik slagroom dan precies net zo gebruiken als die zogenaamde kookroom? Want we warmen vaak de dag erna de rest van het voedsel op en dat moet natuurlijk wel goed zijn
Ik begreep altijd dat er een verschil was, maar dat is dan gewoon onzin?
Daar had ik zondag nog ¤4 voor betaald Terugkijken via KPN is ¤1.quote:Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik kijk nu RTL-Z
Ook soort keuringdienst over Tony chocolade.
bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tony%27s_Chocolonelyquote:Nadat in het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde was aangetoond dat geen enkele chocoladefabrikant die het Harkin-Engel Protocol had getekend zich hield aan de afspraken die waren gemaakt in 2001 (namelijk vanaf 2005 slaafvrije chocolade op de markt brengen), besloten de makers onder het motto "if you can't beat them, join them" hun eigen slaafvrije chocolade te produceren en op de markt te brengen. De naam Tony's Chocolonely verwijst naar journalist/presentator Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed tegen zichzelf van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd. Uiteindelijk werd zijn aangifte niet ontvankelijk verklaard, waartegen Van de Keuken in beroep ging.
Damn.. Weer wat geleerd! Thanksquote:Op vrijdag 17 februari 2017 13:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Room schift alleen als je er een sterk zuur bij doet zoals citroensap, heb er nooit last van bij het koken. Dat room zou schiften is vooral aangepraat om je een product als koksroom te kunnen verkopen
hier gewoon gratis. misschien afhankelijk van 't abonnement danquote:Op vrijdag 17 februari 2017 14:06 schreef Woods het volgende:
[..]
Daar had ik zondag nog ¤4 voor betaald Terugkijken via KPN is ¤1.
[..]
Klopt, wanneer je vetcontent hoog is, zoals bij room, is het bijna onmogelijk dat je saus gaat schiften Alleen bij sauzen met lage vetcontent icm hoge temperatuur en/of lage pH krijg je heel eenvoudig schifting.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Beetje onzin wat daar staat, ik kook regelmatig room in voor sauzen.
UHT room is ook niet geschift bij het UHT proces.
Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer?quote:Op vrijdag 17 februari 2017 23:31 schreef Teslynd het volgende:
Als je zelf de melk afroomt, hoe hoog is het vetpercentage dan?
Klopt, maar melk van FH koeien kun je ook prima afromen. Je bent alleen wat meer melk nodigquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer?
Vetpercentage wordt ook beïnvloed door welk ras de koeien zijn, fries holstein is op grote hoeveelheden melk en eiwit gefokt, want daar kan je dan goed kaas van maken, jersey is veel romiger in zijn melk.
O bedankt, dat is zinnige informatie.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer?
Vetpercentage wordt ook beïnvloed door welk ras de koeien zijn, fries holstein is op grote hoeveelheden melk en eiwit gefokt, want daar kan je dan goed kaas van maken, jersey is veel romiger in zijn melk.
Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:09 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Klopt, maar melk van FH koeien kun je ook prima afromen. Je bent alleen wat meer melk nodig
Misschien kun je dan ook de yoghurt van Den Eelder eens proberen? Daar zit 4,3-4,5% vet in, niet afgeroomd dus.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:13 schreef Teslynd het volgende:
[..]
O bedankt, dat is zinnige informatie.
Er is hier wel een zuivelboer op fietsafstand geweest.
Ik heb ergens gewerkt waar de melk heel lekker was. Dat was dus volle melk, die nog los verkocht werd. Er waren schalen om af te romen.
Zelf ben ik van de melk af wegens caseïne-intolerantie.
Ik las dat lactose-intolerantie mede door de afgeroomde melk komt. Je roomt ook lactose-verterende hulpstoffen af. Zelfgemaakte yoghurt van volle melk recht bij de boer is misschien dan ook goed. Deel van de lactose omgezet en vermoedelijk lactase nog present.
Nee, lactose intolerantie is bij mensen de norm, behalve voor west europeanen. Aziaten bv zijn allemaal lactose intolerant.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:13 schreef Teslynd het volgende:
[..]
O bedankt, dat is zinnige informatie.
Er is hier wel een zuivelboer op fietsafstand geweest.
Ik heb ergens gewerkt waar de melk heel lekker was. Dat was dus volle melk, die nog los verkocht werd. Er waren schalen om af te romen.
Zelf ben ik van de melk af wegens caseïne-intolerantie.
Ik las dat lactose-intolerantie mede door de afgeroomde melk komt. Je roomt ook lactose-verterende hulpstoffen af. Zelfgemaakte yoghurt van volle melk recht bij de boer is misschien dan ook goed. Deel van de lactose omgezet en vermoedelijk lactase nog present.
Geen idee, dat ligt waarschijnlijk veel meer aan de voeding dan aan het beest zelf.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen.
Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:16 schreef Pietverdriet het volgende: [..]
Nee, lactose intolerantie is bij mensen de norm, behalve voor west europeanen. Aziaten bv zijn allemaal lactose intolerant.
Het blijft een boeiend thema, zo is de ene boter ook veel smeerbaarder dan de andere bij koelere kamertemperatuur. Kerrygold is het meest smeerbaar, merkloze goedkope boter het minst.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:17 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Geen idee, dat ligt waarschijnlijk veel meer aan de voeding dan aan het beest zelf.
In Australië hebben ze ook heel veel Jerseys, het zijn erg robuuste koeien. Maar geven maar de helft aan liters.
Je moet niet alles geloven wat je op internet leest.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:19 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen.
Dat is toch veelal cysteine, afkomstig uit mensen of varkenshaar? Is ook ooit in kvw geweest.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:19 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen.
Volle melk is niet voldoende. Homogeniseren en fabrieksmatig pasteurisen zijn ongunstig. Dus bij de boer kopen en zelf pasteuriseren. Vroeger werd losse melk thuis niet gepasteuriseerd, maar gekookt en dat was vies met kooklucht en vellen en dus ook met zonder de lactase.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:15 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Misschien kun je dan ook de yoghurt van Den Eelder eens proberen? Daar zit 4,3-4,5% vet in, niet afgeroomd dus.
Ja, heb ik een paar vakanties gedronken.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:17 schreef Pietverdriet het volgende:
De lekkerste melk is trouwens rauwe melk, hoe minder bewerkt, hoe beter de melk smaakt.
Kerrygold is nog steeds hard vergeleken met Campina Grasboterquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het blijft een boeiend thema, zo is de ene boter ook veel smeerbaarder dan de andere bij koelere kamertemperatuur. Kerrygold is het meest smeerbaar, merkloze goedkope boter het minst.
Bij homogeniseren verander je de samenstelling van de melk niet, maar de structuur. Melk is een emulsie, als je de vetbolletjes mechanisch kleiner maak blijft deze langer in stand (langer dan de houdbaarheid)quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:23 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Volle melk is niet voldoende. Homogeniseren en fabrieksmatig pasteurisen zijn ongunstig. Dus bij de boer kopen en zelf pasteuriseren. Vroeger werd losse melk thuis niet gepasteuriseerd, maar gekookt en dat was vies met kooklucht en vellen en dus ook met zonder de lactase.
Ik heb nog de eerste boerenlandmelk gezien. Die was ongehomogeniseerde volle melk. Iedereen kan weten wat dat is, maar toch kwamen er klachten van bovenop drijvende room. En dus werd het gehomogeniseerd.
Kloptquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:24 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Kerrygold is nog steeds hard vergeleken met Campina Grasboter
De vetzuren in vers voorjaarsgras zorgen voor beter smeerbare boter. Kuil en maïs bevatten blijkbaar andere vetzuren.
Boter is duur geworden overigens. Het goedkoopste merk zag ik vanavond bij de Jumbo liggen voor ¤1,33
Deze Jersey boerderij maakt heerlijke kaasquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen.
Onder andere jaquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:21 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat is toch veelal cysteine, afkomstig uit mensen of varkenshaar? Is ook ooit in kvw geweest.
Met uien zie je dat ook "mooi" dat is een vrij gewas. Aantal jaren was men blij als ze de uien op kwamen halen en ze dus geen kosten voor afvoer hoefden te maken.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klopt
En ja, boter en melk zijn duurder geworden, varkenscyclus. Nadat de quota werden opgeheven schoot de productie omhoog, prijzen daalden, productie daalde weer en de vraag naar melk stijgt dus stijgt de prijs sterk
Is een mooi bedrijf ja, ben er wel eens geweest. Ben geen liefhebber van kaas, maar het schijnt erg lekkere kaas te zijn inderdaad.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 14:30 schreef NedKelly het volgende:
[..]
Deze Jersey boerderij maakt heerlijke kaas
http://www.remeker.nl
Jammer, toch bedankt!quote:Op vrijdag 17 februari 2017 09:14 schreef Karina het volgende:
[..]
Het was dit programma:
http://www.rtlz.nl/tv/aan(...)in-de-keuken-bij-kfc
Filmpje werkt alleen niet meer...
Wat was de conclusie?quote:Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik kijk nu RTL-Z
Ook soort keuringdienst over Tony chocolade.
Ik denk dat ze maar 1 ding kunnen concluderen, dat spul is fucking lekker gek.quote:
Het was een documentaire over het chocolade merk.quote:
Bracht wel wat nuances aan, inderdaad.quote:Op donderdag 23 februari 2017 20:59 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Mag deze wetenschapper wel.
Dat ze (tony chocolony) goed bezig zijn. Afrikanen ons én elkaar bedonderen waar je bij staat dus dat slaafvrije chocolade verrekte duur en lastig is (maar bij hun nog best aardig lukt) en dat je allerminst vertrouwen hoeft te hebben in fair-trade en Max Havelaar keurmerken (omdat Afrikanen jou en elkaar... etc.).quote:
Benieuwd!quote:Op donderdag 2 maart 2017 17:59 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Er is een groot prijsverschil tussen verschillende pakken halfvolle melk in de supermarkt. Zit er dan verschillende melk in de pakken, of is er iets anders aan de hand?
De huis- en budgetmerken zijn zelden Nederlands iig...quote:Op donderdag 2 maart 2017 17:59 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Er is een groot prijsverschil tussen verschillende pakken halfvolle melk in de supermarkt. Zit er dan verschillende melk in de pakken, of is er iets anders aan de hand?
Allochtone melk? Laat Geert het maar niet horen.quote:Op donderdag 2 maart 2017 18:06 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De huis- en budgetmerken zijn zelden Nederlands iig...
zekerquote:
Er zit een verschil in de aankoopprijs maar niet zoveel als wij vragen.quote:Op donderdag 2 maart 2017 20:48 schreef rubbereend het volgende:
wow, ongekende openheid van de Jumbo
Dat is dus niet zo.quote:Op donderdag 2 maart 2017 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Goedkope halfvolle melk komt meestal uit belgie.
In die van de Lidl zit heel veel uierpus las ik laatstquote:Op donderdag 2 maart 2017 20:57 schreef StephanL het volgende:
Zo zie je dus dat je bedondert wordt. Daarom koop ik ook bijna altijd huismerk, dan wel bij de LIDL
Lekkerquote:Op donderdag 2 maart 2017 20:57 schreef Joezi het volgende:
[..]
In die van de Lidl zit heel veel uierpus las ik laatst
Ja, schandalig hoe weinig de boer krijgt.quote:Op donderdag 2 maart 2017 20:59 schreef Joezi het volgende:
Belangrijker is eigenlijk wat de boer er voor krijgt zonder subsidies enzo
maar de boeren zijn in principe ook de coöperatie dus de inkomsten door duurdere merken zou in principe terug kunnen vloeien toch?quote:Op donderdag 2 maart 2017 21:08 schreef svann het volgende:
[..]
Ja, schandalig hoe weinig de boer krijgt.
Nee dus.quote:Op donderdag 2 maart 2017 18:06 schreef derLudolf het volgende:
De huis- en budgetmerken zijn zelden Nederlands iig...
Nee dus.quote:Op donderdag 2 maart 2017 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Goedkope halfvolle melk komt meestal uit belgie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |