abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_166391982
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
pi_166391989
michaelh992 twitterde op donderdag 03-11-2016 om 14:32:16 Spokesperson for the Kurdish-led Syrian Democratic Forces (SDF) says Turkey's participation to the Raqqa offensive is a redline #Syria reageer retweet
SDF vs Turkije zou wel interessant zijn. Dat is ook hetgeen waar IS op hoopt..
pi_166392785
IvanSidorenko1 twitterde op donderdag 03-11-2016 om 15:44:01 #Syria #Aleppo: #SAA men repel the terrorists attack they made NO progress not one meter in new Aleppo or Hamdaniyah or 3000 apartments reageer retweet
Gefaalde terroristische aanvallen op West Aleppo!
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166392809
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 15:07 schreef JubaUrbicus het volgende:
michaelh992 twitterde op donderdag 03-11-2016 om 14:32:16 Spokesperson for the Kurdish-led Syrian Democratic Forces (SDF) says Turkey's participation to the Raqqa offensive is a redline #Syria reageer retweet
SDF vs Turkije zou wel interessant zijn. Dat is ook hetgeen waar IS op hoopt..
Zogenaamde rode lijnen in dit conflict. :')...

Overigens:
NewsHunting1 twitterde op donderdag 03-11-2016 om 15:23:04 #EuphratesShield US and Turkey agreed on evacuation of PKK/PYD from Manbij under the control of US-Turkey.… https://t.co/sWflwNoDms reageer retweet
pi_166392896
Evacuation? Zijn ze helemaal belazerd!
Waarom niet gewoon vernietigen! Zo moedig je en verplaats je gewoon terrorisme.
Of gaan ze hen als kanonnenvoer gebruiken tegen isis in Raqqa?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166393879


Rebellen falen voor de 2e keer!
pi_166394459
Mwah als ze New Aleppo en 3000 Apt. innemen dan hebben ze in principe weer toegang tot oost Aleppo. Zo snel zal dat niet gaan.
pi_166394519
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 17:43 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Mwah als ze New Aleppo en 3000 Apt. innemen dan hebben ze in principe weer toegang tot oost Aleppo. Zo snel zal dat niet gaan.
Ze hebben wel vooruitgang geboekt maar echt heel traag gaat het en de Russen hebben nog niet eens van zich laten horen.... Het ziet er niet goed uit voor de rebellen.
pi_166394536
pi_166394564
Dahiyat al Asad hebben ze (de rebellen) alweer verloren volgens sommige pro Regime bronnen.
pi_166394674
markito0171 twitterde op donderdag 03-11-2016 om 17:54:18 #Syria Pro regime Quds brigade claim now Rebel assault on western #Aleppo failed reageer retweet
Liwaa Al Quds is een Palestijnse sunnitische militie die actief is in West Aleppo.
pi_166395811


RamiAILoIah twitterde op donderdag 03-11-2016 om 18:46:11 WHOA! #BreakingNews #Russia|n attack helicopter downed by #ISIS MANPADS missile over Huwaises in eastern Homs count… https://t.co/f1QlwWEfDE reageer retweet
pi_166396517
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 18:58 schreef JubaUrbicus het volgende:
[ afbeelding ]

RamiAILoIah twitterde op donderdag 03-11-2016 om 18:46:11 WHOA! #BreakingNews #Russia|n attack helicopter downed by #ISIS MANPADS missile over Huwaises in eastern Homs count… https://t.co/f1QlwWEfDE reageer retweet
Eert filmpje zien, dan geloven. Volgens mij riepen ze dit afgelopen week ook al een keer.
  donderdag 3 november 2016 @ 19:50:46 #14
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166397363
deSyracuse twitterde op woensdag 02-11-2016 om 23:23:10 NEW #SYRIA INTERACTIVE & ZOOMMABLE MAP (Nov 2, 2016) / Click https://t.co/aTmKzpNPLu #SyMap (incl. events since September 2016) https://t.co/0JUbgfYaPR reageer retweet
Say what?
  donderdag 3 november 2016 @ 19:51:57 #15
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166397403
sayed_ridha twitterde op donderdag 03-11-2016 om 19:20:52 Syrian Army & allies successfully repelled Jaish Fateh's fiercest attack on West Aleppo, no map change reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166397516
Eire_QC twitterde op donderdag 03-11-2016 om 19:43:55 #BREAKING: There are unconfirmed reports that Turkish tanks are now entering #Iraq. https://t.co/ZcsKbrFPJd reageer retweet
!!!

PMU vs Turkije in telafar???!!
  donderdag 3 november 2016 @ 20:12:42 #17
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166398052
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 19:55 schreef JubaUrbicus het volgende:
Eire_QC twitterde op donderdag 03-11-2016 om 19:43:55 #BREAKING: There are unconfirmed reports that Turkish tanks are now entering #Iraq. https://t.co/ZcsKbrFPJd reageer retweet
!!!

PMU vs Turkije in telafar???!!
TRex_SSS twitterde op donderdag 03-11-2016 om 19:53:39 .@Eire_QC @Capa_ The footage shows already deployed Turkish armored vehicles at Bashika base near Mosoul, not Turkish Syria Border. reageer retweet
Say what?
pi_166400681
MIG29_ twitterde op donderdag 03-11-2016 om 19:05:29 #Aleppo : 3 commander of AL-shameh front Were killed by SAA today?????? ??????? ???? ???? ????? ?? ?????? ???????... https://t.co/0oOQ80uG24 reageer retweet
watanisy twitterde op donderdag 03-11-2016 om 18:59:04 Rebels lost 6 BMP s - 2 tanks and many other vehicles reageer retweet
Hoeveel tanks hebben de rebellen nog over?
mon citoyens vous serez unis.
  donderdag 3 november 2016 @ 21:31:40 #19
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166400745
MIG29_ twitterde op donderdag 03-11-2016 om 20:58:37 Breaking ; russian MOD Denies dropping ISIS Russian helicopter reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 4 november 2016 @ 07:53:48 #22
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166407500
Beetje offtopic maar niet al te min toch relevant:

nateschenkkan twitterde op donderdag 03-11-2016 om 23:32:16 Turkey appears to be arresting all the HDP MPs, third-largest party in parliament. This is it, people. reageer retweet
Het masker is gevallen. Welkom Ottomaanse Rijk 2.0.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 4 november 2016 @ 07:57:27 #23
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166407520
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 07:53 schreef DustPuppy het volgende:
Beetje offtopic maar niet al te min toch relevant:

nateschenkkan twitterde op donderdag 03-11-2016 om 23:32:16 Turkey appears to be arresting all the HDP MPs, third-largest party in parliament. This is it, people. reageer retweet
Het masker is gevallen. Welkom Ottomaanse Rijk 2.0.
Erdolf begint steeds meer openlijk zijn droom waar te maken. In de toekomst zou dat nog wel eens tot problemen in Syri kunnen leiden.
  vrijdag 4 november 2016 @ 07:59:48 #24
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166407545
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 07:57 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Erdolf begint steeds meer openlijk zijn droom waar te maken. In de toekomst zou dat nog wel eens tot problemen in Syri kunnen leiden.
Zoals dit (voor Irak dan). In Syri zitten ze immers al.
IraqiSecurity twitterde op vrijdag 04-11-2016 om 01:16:48 Unconfirmed reports of an imminent Turkish invasion of #Iraq. Iraqi armed forces and the Hashd Al-Sha'abi are on high alert. reageer retweet
Gencturk122 twitterde op donderdag 03-11-2016 om 19:40:05 #FLASHTrk tanklar?n?n Irak'a dogru giris yapt?g? ynnde teyitsiz haberler mevcut. reageer retweet
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166407921
Als Turkije een oorlog begint dan zal het wel rustig worden hier.
  vrijdag 4 november 2016 @ 10:23:46 #27
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166409161
quote:
Crew is gered. De helikopter had eerst trouwens een technical failure en daarna werd hij neergehaald. Helikopters blijven gewoon gevaarlijk omdat het risico op uitschakeling groter is.
pi_166409345
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 november 2016 10:23 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Crew is gered. De helikopter had eerst trouwens een technical failure en daarna werd hij neergehaald. Helikopters blijven gewoon gevaarlijk omdat het risico op uitschakeling groter is.
Inderdaad, het leek erop dat de crew gelijk gered werd. Maar alsnog was het wel hartstikke risicovol van die 2e heli om gewoon daar te blijven, braaf dat dan weer wel.
pi_166409374


RamiAILoIah twitterde op vrijdag 04-11-2016 om 00:03:10 #ISIS fighters near the wreckage of the #Russia|n army helicopter destroyed with a guided rocket near Palmyra this… https://t.co/Xv5JIEQiXt reageer retweet
pi_166409428
watanisy twitterde op vrijdag 04-11-2016 om 08:56:35 #SAA repelled militants counterattack in the vicinity of Khan al-Shih and destroy 2 tanks / Western Ghouta reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 04-11-2016 om 10:41:31 Situation in West Aleppo after Syrian Army repelled JF assault on New Aleppo & 3000 apartments https://t.co/m7fdLzsRct reageer retweet


[ Bericht 17% gewijzigd door HSG op 04-11-2016 10:56:43 ]
mon citoyens vous serez unis.
pi_166409608
IraqiSecurity twitterde op vrijdag 04-11-2016 om 01:16:48 Unconfirmed reports of an imminent Turkish invasion of #Iraq. Iraqi armed forces and the Hashd Al-Sha'abi are on high alert. reageer retweet
Als dit waar is....
mon citoyens vous serez unis.
pi_166410091
Erdogan is weer eens vol 1915 modus aan het gaan.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166410309
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 10:54 schreef HSG het volgende:
IraqiSecurity twitterde op vrijdag 04-11-2016 om 01:16:48 Unconfirmed reports of an imminent Turkish invasion of #Iraq. Iraqi armed forces and the Hashd Al-Sha'abi are on high alert. reageer retweet
Als dit waar is....
Als dit waar is dan :'(
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166410352
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 11:35 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Als dit waar is dan :'(
Then the shit indeed hits the fan.
mon citoyens vous serez unis.
  Redactie Frontpage vrijdag 4 november 2016 @ 11:39:31 #35
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_166410384
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 11:35 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Als dit waar is dan :'(
Dan mogen we Erdostan wel direct uit de NAVO gooien, iets van zulks.

Maar goed, ik zie het niet gebeuren.
Ta mre
El Coo
ウイスキー
pi_166410451
Zelfs als Erdogan met zijn tanks over de grens gaat dan betekent het nog niet veel zolang hij zich in KRG gebied bevindt.
  Redactie Frontpage vrijdag 4 november 2016 @ 11:53:01 #37
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_166410716
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 11:41 schreef JubaUrbicus het volgende:
Zelfs als Erdogan met zijn tanks over de grens gaat dan betekent het nog niet veel zolang hij zich in KRG gebied bevindt.
De regering van al-Abadi heeft aangegeven dat dit wel degelijk heel veel betekent.
Ta mre
El Coo
ウイスキー
pi_166410746
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 11:53 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

De regering van Irak heeft aangegeven dat dit wel degelijk heel veel betekent.
Dit. Zij vallen gewoon zonder toestemming een ander land binnen. Bovendien hebben de Irakezen inmiddels een enorme hekel aan Turkije gekregen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166411075
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 11:53 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

De regering van al-Abadi heeft aangegeven dat dit wel degelijk heel veel betekent.
Grote praatjes van Abadi die genoeg andere problemen heeft in zijn eigen land. Turkije maakt gehakt van het Irakees leger en haar milities en dat zeg ik niet uit fanboyisme. ISIS is nog steeds aanwezig in Irak en niet alleen in Mosul, ook vandaag weer in Salahedine (Shirqat) hebben ze overwinningen geboekt op Irakees leger. Oftewel; Abadi heeft teveel interne problemen in zijn land en hij kan de Turken niks maken. Als de Turken Irak binnentreden dan zal Abadi niks doen, het zou minimaal een probleem worden als Turkije voor telafar zou gaan, dan zou er zeker weten een front tussen PMU en Turkije ontstaan. Zolang Turkije zich in KRG gebied beweegt dan kan Abadi niks doen, hij heeft geen troepen in KRG en dan Peshmerga luisteren alleen naar Barazani (Erbil) en niet naar Bagdad. Als Barazani (pro Turkije) groen licht geeft aan Erdogan dan is het over en uit en dan heeft Abadi niks te zeggen.
pi_166411182
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 12:10 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Grote praatjes van Abadi die genoeg andere problemen heeft in zijn eigen land. Turkije maakt gehakt van het Irakees leger en haar milities en dat zeg ik niet uit fanboyisme. ISIS is nog steeds aanwezig in Irak en niet alleen in Mosul, ook vandaag weer in Salahedine (Shirqat) hebben ze overwinningen geboekt op Irakees leger. Oftewel; Abadi heeft teveel interne problemen in zijn land en hij kan de Turken niks maken. Als de Turken Irak binnentreden dan zal Abadi niks doen, het zou minimaal een probleem worden als Turkije voor telafar zou gaan, dan zou er zeker weten een front tussen PMU en Turkije ontstaan. Zolang Turkije zich in KRG gebied beweegt dan kan Abadi niks doen, hij heeft geen troepen in KRG en dan Peshmerga luisteren alleen naar Barazani (Erbil) en niet naar Bagdad. Als Barazani (pro Turkije) groen licht geeft aan Erdogan dan is het over en uit en dan heeft Abadi niks te zeggen.
En dat geloof jij. :')
mon citoyens vous serez unis.
  Redactie Frontpage vrijdag 4 november 2016 @ 12:40:53 #41
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_166411665
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 12:10 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Grote praatjes van Abadi die genoeg andere problemen heeft in zijn eigen land. Turkije maakt gehakt van het Irakees leger en haar milities en dat zeg ik niet uit fanboyisme. ISIS is nog steeds aanwezig in Irak en niet alleen in Mosul, ook vandaag weer in Salahedine (Shirqat) hebben ze overwinningen geboekt op Irakees leger. Oftewel; Abadi heeft teveel interne problemen in zijn land en hij kan de Turken niks maken. Als de Turken Irak binnentreden dan zal Abadi niks doen, het zou minimaal een probleem worden als Turkije voor telafar zou gaan, dan zou er zeker weten een front tussen PMU en Turkije ontstaan. Zolang Turkije zich in KRG gebied beweegt dan kan Abadi niks doen, hij heeft geen troepen in KRG en dan Peshmerga luisteren alleen naar Barazani (Erbil) en niet naar Bagdad. Als Barazani (pro Turkije) groen licht geeft aan Erdogan dan is het over en uit en dan heeft Abadi niks te zeggen.
Je begrijpt toch werkelijk waar wel dat wanneer Erdostan het bovenstaande (gehakt maken van het Irakese leger) zou doen de wereld te klein zou zijn? Hij heeft daar niets te zoeken namelijk, tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de Irakese overheid.
Ta mre
El Coo
ウイスキー
pi_166412721
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 11:54 schreef HSG het volgende:

[..]

Dit. Zij vallen gewoon zonder toestemming een ander land binnen. Bovendien hebben de Irakezen inmiddels een enorme hekel aan Turkije gekregen.
Jij lult zoals gewoonlijk weer grote onzin, ''de Irakezen'' bestaan niet. soennieten zullen blij zijn met Turkije. Liever Turkije dan de sjiieten..
pi_166412847
Zoals ik het zie op de kaart gaat het wel goed met de Mosul operatie, ze hebben al wat buiten wijken veroverd, zoals het er nu naar uit ziet gaat het Mosul project een stuk sneller dan daar in Aleppo.
pi_166412877
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 13:39 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Jij lult zoals gewoonlijk weer grote onzin, ''de Irakezen'' bestaan niet. soennieten zullen blij zijn met Turkije. Liever Turkije dan de sjiieten..
Ja en? Is geen vrijbrief om zonder toestemming van de Irakese regering Irak binnen te vallen. Die fascistische Turken denken dat ze alles kunnen maken.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166412932
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 13:48 schreef HSG het volgende:

[..]

Ja en? Is geen vrijbrief om zonder toestemming van de Irakese regering Irak binnen te vallen. Die fascistische Turken denken dat ze alles kunnen maken.
Irak heeft massavernietigingswapens , daarom valt Turkije Irak binnen, dit heb ik vernomen uit anonieme bronnen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166412967
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 13:51 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Irak heeft massavernietigingswapens , daarom valt Turkije Irak binnen, dit heb ik vernomen uit anonieme bronnen.
Dit is wel een goeie :D
  vrijdag 4 november 2016 @ 14:02:11 #47
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166413151
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 13:51 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Irak heeft massavernietigingswapens , daarom valt Turkije Irak binnen, dit heb ik vernomen uit anonieme bronnen.
Die Powellpoint presentatie heb ik ook gezien, ja.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166413552
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 10:54 schreef HSG het volgende:
IraqiSecurity twitterde op vrijdag 04-11-2016 om 01:16:48 Unconfirmed reports of an imminent Turkish invasion of #Iraq. Iraqi armed forces and the Hashd Al-Sha'abi are on high alert. reageer retweet
Als dit waar is....
Tijd voor Iran om te mobiliseren. De ballistische raketten aan de noordwestelijke grens plaatsen moet genoeg zijn.
pi_166413599
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 november 2016 14:28 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Tijd voor Iran om te mobiliseren. De ballistische raketten aan de noordwestelijke grens plaatsen moet genoeg zijn.
Ik denk inderdaad dat Iran in staat is Irak mee te helpen het land te verdedigen tegen de fascistische Turkse horde.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166413622
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 14:31 schreef HSG het volgende:

[..]

Ik denk inderdaad dat Iran in staat is Irak mee te helpen het land te verdedigen tegen de fascistische Turkse horde.
Een grootschalige aanval op de PMU zal zonder twijfel een directe of indirecte reactie van Iran veroorzaken.
pi_166413629
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 november 2016 14:33 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Een grootschalige aanval op de PMU zal zonder twijfel een directe of indirecte reactie van Iran veroorzaken.
En ik denk niet alleen Iran.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166413633
sayed_ridha twitterde op vrijdag 04-11-2016 om 10:25:05 Syrian Army capture al-Buwaydiyah east of Khan al-Sheeh, Damascus https://t.co/4718WjX7mx reageer retweet
mon citoyens vous serez unis.
pi_166416423
gaat goed met het "kalifaat" zie ik :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166417050
quote:
Wat willen ze bereiken met zo'n toneelstuk? _O-
  vrijdag 4 november 2016 @ 19:06:09 #56
444624 Walterwhite64
alle hoeren zijn vrouwen.
pi_166418287
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 18:00 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Wat willen ze bereiken met zo'n toneelstuk? _O-
Ik had het filmpje al gezien op dumpert en had toen de indruk dat het vluchtende mensen waren die van afstand werden neergeschoten.
Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet.
pi_166425279
siteintelgroup twitterde op vrijdag 04-11-2016 om 23:11:58 #ISIS published a photo of the #Irish suicide bomber in Tal Afar Abu Usama al-Irlandi https://t.co/nEFCYb4RrL reageer retweet


Verrader :r Ierland had jou allang moeten oppakken en van de rotsen afgooien de zee in. Stuk waardeloos afval.
pi_166425680
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 13:39 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Jij lult zoals gewoonlijk weer grote onzin, ''de Irakezen'' bestaan niet. soennieten zullen blij zijn met Turkije. Liever Turkije dan de sjiieten..
Heeft er geen ene moer mee te maken. turkije heeft gewoon geen ene moer te zoeken in een ander land.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_166425814
GissiSim twitterde op vrijdag 04-11-2016 om 23:53:25 I really do love that the Turkish government just got outed as a bunch of liars, and it was ISIS that outed them 😂 reageer retweet
pi_166426964
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 november 2016 23:49 schreef marsan het volgende:

[..]

Heeft er geen ene moer mee te maken. Amerika heeft gewoon geen ene moer te zoeken in een ander land.
fixed
pi_166427634
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 02:34 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Erdogan is een smerige hond.
Nou nou.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166430915
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 november 2016 23:49 schreef marsan het volgende:

[..]

Heeft er geen ene moer mee te maken. turkije heeft gewoon geen ene moer te zoeken in een ander land.
zo zie je maar hoe beperkt je kennis van de regio is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166431993
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 02:34 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

fixed
Dus de een wel en de ander niet?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_166432013
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 november 2016 13:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

zo zie je maar hoe beperkt je kennis van de regio is.
Gewoon een soevereine staat binnenvallen heeft geen moer te maken met een regio. Dat heeft te maken fatsoen en internationale afspraken.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_166432363
Mosul is vrij! *O*
pi_166433079
O?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166433353
Goed nieuws.. !
pi_166435132
Bron?
-
pi_166435292
Mosul vrij? Waar heb je die onzin nou weer vandaan gehaalt? Gevechten zijn nog steeds bezig en worden alleen maar heviger nu het Irakese leger in Oost Mosul de stad binnengekomen is.
pi_166435521
HaraldDoornbos twitterde op zaterdag 05-11-2016 om 00:20:14 "Security source to Amaq: Fighters of Islamic State blew up booby trapped car parked in front of Turkish police HQ… https://t.co/CnGtNqj2Qq reageer retweet
pi_166435912
De soennieten zijn nu opeens wel erg stil met hun grote praatjes over Kalifaten en muh jihad.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166436050
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:09 schreef vigen98 het volgende:
HaraldDoornbos twitterde op zaterdag 05-11-2016 om 00:20:14 "Security source to Amaq: Fighters of Islamic State blew up booby trapped car parked in front of Turkish police HQ… https://t.co/CnGtNqj2Qq reageer retweet
Arme PKK, ze eisen de aanslag zelf op en alsnog krijgt IS de credits.

Ze weten zelfs wie het heeft gedaan en nog proberen sommigen naar IS te wijzen.
pi_166436076

Straatgevechten binnen Mosul.

RamiAILoIah twitterde op zaterdag 05-11-2016 om 18:31:44 HUGE! #BreakingNews #ISIS has seized 11 Humvees, 5 Cougars & huge loads of ATGM rockets after #Iraq|i army fled its positions in east Mosul reageer retweet
pi_166436113
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:32 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Arme PKK, ze eisen de aanslag zelf op en alsnog krijgt IS de credits.

Ze weten zelfs wie het heeft gedaan en nog proberen sommigen naar IS te wijzen.
[ afbeelding ]
Heb je een bron waar de PKK deze aanslag opeist?
pi_166436174
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:35 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Heb je een bron waar de PKK deze aanslag opeist?
Transcript van gesprekken tussen PKK-ers zijn vrijgegeven (is in het Turks), binnenkort zullen ze de gesprekken zelf wel vrijgeven.

http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/581de26a67b0a92c14efaf33
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/581de26a67b0a92c14efaf31
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/581de26a67b0a92c14efaf2f
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/581de39567b0a92c14efaf47

Meestal duurt het even voordat de PKK op een site zet, duurde bij aanslagen in Ankara ook een paar dagen.
pi_166436239
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:39 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Transcript van gesprekken tussen PKK-ers zijn vrijgegeven (is in het Turks), binnenkort zullen ze de gesprekken zelf wel vrijgeven.

http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/581de26a67b0a92c14efaf33
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/581de26a67b0a92c14efaf31
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/581de26a67b0a92c14efaf2f
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/581de39567b0a92c14efaf47

Meestal duurt het even voordat de PKK op een site zet, duurde bij aanslagen in Ankara ook een paar dagen.
Apart dat ISIS het ook heeft opgeist.
pi_166436243
Groene busjes komen eraan!
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166436270
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:41 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Apart dat ISIS het ook heeft opgeist.
IS eist wel vaker aanslagen op en ze hebben er profijt bij deze aanslag op te eisen. Als ze echt een autobom tot hun beschikking hadden, lieten ze die wel tot ontploffing brengen bij een grote menigte.
pi_166436346
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:33 schreef JubaUrbicus het volgende:

Straatgevechten binnen Mosul.

RamiAILoIah twitterde op zaterdag 05-11-2016 om 18:31:44 HUGE! #BreakingNews #ISIS has seized 11 Humvees, 5 Cougars & huge loads of ATGM rockets after #Iraq|i army fled its positions in east Mosul reageer retweet
[ afbeelding ]
Neppe propaganda _O- Ze zijn helemaal nergens heen gevlucht.
pi_166436370
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:45 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Neppe propaganda _O- Ze zijn helemaal nergens heen gevlucht.
Ja want die Irakezen vluchten nooit voor IS
pi_166436388
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:46 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ja want die Irakezen vluchten nooit voor IS
Jawel maar ze zijn niet gevlucht voor ISIS dit keer :)
pi_166436400
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:47 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Jawel maar ze zijn niet gevlucht voor ISIS dit keer :)
:')

Eens een pussy....
pi_166436446
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:45 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Neppe propaganda _O- Ze zijn helemaal nergens heen gevlucht.
Bron?
pi_166436456
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:47 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

:')

Eens een pussy....
Turkije kan de PKK niet eens onder controle krijgen laat staan ISIS kunnen verslaan _O-
pi_166436476
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:50 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Bron?
Als jouw bron telkens Amaq is dan kan ik het net zo goed aan jou vragen _O- Nergens staat dat het leger is teruggetrokken van gebieden rondom Mosul.
pi_166436518
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:51 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Turkije kan de PKK niet eens onder controle krijgen laat staan ISIS kunnen verslaan _O-
"Europa kan IS niet eens onder controle krijgen."

Dit is exact hetzelfde als wat jij zegt lol...

En heb je gemist hoever TFSA is gekomen met minimale Turkse support? Lol...De Irakezen trokken een sprintje toen IS kwam.
pi_166436529
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:51 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Als jouw bron telkens Amaq is dan kan ik het net zo goed aan jou vragen _O- Nergens staat dat het leger is teruggetrokken van gebieden rondom Mosul.
Een half uur geleden post je zelf nog een Amaq claim...
pi_166436535
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:51 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Als jouw bron telkens Amaq is dan kan ik het net zo goed aan jou vragen _O- Nergens staat dat het leger is teruggetrokken van gebieden rondom Mosul.
Amaq is gewoon betrouwbaar hierin, natuurlijk is Amaq een onderdeel van ISIS en daarom zullen ze nooit hun verliezen toegeven en rapporteren, maar als zij beweren dat ze hummers en andere troep hebben buit gemaakt dan kan je er gewoon vanuit gaan dat het ook zo is. Vaak komen ze ook nog netjes met een filmpje zoals zij eerder deden met die Russische helikopter.
pi_166436552
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:53 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

"Europa kan IS niet eens onder controle krijgen."

Dit is exact hetzelfde als wat jij zegt lol...

En heb je gemist hoever TFSA is gekomen met minimale Turkse support? Lol...De Irakezen trokken een sprintje toen IS kwam.
Nee hoor want Europa is niet op de grond betrokken met het gevecht, wel in de lucht maar dat is gewoon Irak steunen.
pi_166436556
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:54 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Een half uur geleden post je zelf nog een Amaq claim...
Auw....
pi_166436563
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:53 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

"Europa kan IS niet eens onder controle krijgen."

Dit is exact hetzelfde als wat jij zegt lol...

En heb je gemist hoever TFSA is gekomen met minimale Turkse support? Lol...De Irakezen trokken een sprintje toen IS kwam.
Telkens krijg je tegenstrijdige berichten dat ze soms wat overnemen en weer wat verliezen.
pi_166436586
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:54 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Een half uur geleden post je zelf nog een Amaq claim...
Via Harald gewoon ;)
pi_166436596
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:55 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Telkens krijg je tegenstrijdige berichten dat ze soms wat overnemen en weer wat verliezen.
Dat zal best, maar ze hebben volgens mij nog steeds een flink stuk gebied in handen en hebben het restje wat IS in handen had bij de grens opgeschoond. Irak moet een hele hoop externe hulp hebben en FSA een paar tanks en wat artilleriehulp.
pi_166436605
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:56 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Via Harald gewoon ;)
Jij bent echt dom eh? Lees de tweet die je post eens

"Security source to Amaq"
pi_166436610
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:57 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Dat zal best, maar ze hebben volgens mij nog steeds een flink stuk gebied in handen en hebben het restje wat IS in handen had bij de grens opgeschoond. Irak moet een hele hoop externe hulp hebben en FSA een paar tanks en wat artilleriehulp.
Irak neemt miljoenengebieden over tegenover woestijn dorpjes van het FSA _O-
pi_166436627

BBC team samen met Irakees leger, check wat er gebeurt vanaf 5:10 (IED boobytrap die afgaat waar die BBC journalisten net goed vanaf komen maar wel 4 Irakese soldaten dood zijn gegaan).
pi_166436632
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:57 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Jij bent echt dom eh? Lees de tweet die je post eens

"Security source to Amaq"
Ja dat heb ik al gezien, dus? Zeg ik dat het waar is ofzo? _O- Ik geef het door. Don't shoot the messenger.
pi_166436653
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:58 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja dat heb ik al gezien, dus? Zeg ik dat het waar is ofzo? _O- Ik geef het door. Don't shoot the messenger.
Je klaagt over Amaq maar je post zelf ook Amaq. Je snapt het volgens mij niet echt.
pi_166436684
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:59 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Je klaagt over Amaq maar je post zelf ook Amaq. Je snapt het volgens mij niet echt.
Ik klaag niet over berichten hoor, ik klaag erover dat er wordt gedaan wat er gezegd wordt de waarheid is volgens sommige mensen hier *kuch* juba.
pi_166436764
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:00 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ik klaag niet over berichten hoor, ik klaag erover dat er wordt gedaan wat er gezegd wordt de waarheid is volgens sommige mensen hier *kuch* juba.
Maar als jij Amaq post zet je er geen kanttekening bij, dan is het opeens waar? Grappig dat je pas over propaganda klaagt als het niet in je eigen straat past.
pi_166436809
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:03 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Maar als jij Amaq post zet je er geen kanttekening bij, dan is het opeens waar? Grappig dat je pas over propaganda klaagt als het niet in je eigen straat past.
Heb jij mij altijd Amaq zien posten dan? _O- Dit is zowat de eerste keer ofzo gewoon zo van kijken wat er gezegd wordt zonder commentaar erbij. Wat anderen doen is Amaq posten en dan gelijk doen alsof het waar is.
pi_166436823
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:05 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Heb jij mij altijd Amaq zien posten dan? _O- Dit is zowat de eerste keer ofzo gewoon zo van kijken wat er gezegd wordt zonder commentaar erbij. Wat anderen doen is Amaq posten en dan gelijk doen alsof het waar is.
Tuurlijk vigen.
pi_166436832
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 november 2016 19:46 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ja want die Irakezen vluchten nooit voor IS
Welke Irakezen? Het Iraakse leger heeft allerlei verschillende volkeren en godsdienstijveraars in haar gelederen, en die demografische heterogeniteit en gebrek aan nationale identiteit heeft haar uiteindelijk opgebroken. Daar staat tegenover dat de sjiitische milities kranig weerstand hebben geboden aan ISIS, en dankzij deze milities is het moraal in het leger weer teruggekeerd.

Stellen dat Irakezen alleen weten hoe te vluchten is een belediging aan de duizenden soldaten en strijders die hun leven hebben gegeven en nog blijven geven in de strijd tegen ISIS.
pi_166436838
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:05 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Tuurlijk vigen.
:z
pi_166436943

Maand oude video van PKK die een IED laat ontploffen bij Turkse soldaten. Vraag me af hoe vaak eigenlijk zo'n aanval gebeurd? Is dat echt dagelijks daar? Of is het echt stuk minder geworden nu?

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 05-11-2016 20:10:12 ]
pi_166436986
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:09 schreef vigen98 het volgende:

Maand oude video van PKK die een IED laat ontploffen bij Turkse soldaten. Vraag me af hoe vaak eigenlijk zo'n aanval gebeurd? Is dat echt dagelijks daar? Of is het echt stuk minder geworden nu?
Is die aanval op een plek waar vroeger Armenirs woonden? Die zijn er volgens mij niet meer, schijnen verdwenen te zijn.
pi_166437043
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:11 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Is die aanval op een plek waar vroeger Armenirs woonden? Die zijn er volgens mij niet meer, schijnen verdwenen te zijn.
:')

Zielige reactie weer. Ik stel een gewone vraag en jij weer met kinderachtige reactie.

Wel goed dat je weet dat het Armeens land is zeg :o Heb wel eens Turken gezien die dachten dat ze van oorsprong uit Anatoli kwamen _O-

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 05-11-2016 20:15:16 ]
pi_166437078
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:14 schreef vigen98 het volgende:

[..]

:')

Zielige reactie weer. Ik stel een gewone vraag en jij weer met kinderachtige reactie.

Wel goed dat je weet dat het Armeens land is zeg :o Heb wel eens Turken gezien die dachten dat ze van oorsprong uit Anatoli komen _O-
Je stel een gewone vraag in het Syri topic? Ach kom :*

Armeens land heb ik trouwens niet gezegd, het schijnt dat er vroeger Armenirs in de buurt hebben gewoond, en daarna opeens verdwenen waren. Misschien dat de vrouwen veel Turks of Koerdisch zaad hebben gevangen en dus gemixed geraakt zijn.
pi_166437126
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:15 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Je stel een gewone vraag in het Syri topic? Ach kom :*
Nee nee want ik bedoel je plaatst zelf geen nieuws of foto's van PKK gelinkte incidenten _O- Kan me goed herinneren dat je foto's van halfnaakte pkk'ers hier ging plaatsen. Waarom zo hypocriet dan opeens? Waarom voel je je nou zo aangevallen dan? Ik vroeg gewoon of de PKK dagelijks zulke dingen doet of niet _O-
pi_166437149
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:17 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee nee want ik bedoel je plaatst zelf geen nieuws of foto's van PKK gelinkte incidenten _O- Kan me goed herinneren dat je foto's van halfnaakte pkk'ers hier ging plaatsen. Waarom zo hypocriet dan opeens? Waarom voel je je nou zo aangevallen dan? Ik vroeg gewoon of de PKK dagelijks zulke dingen doet of niet _O-
PKK-ers in Syri en op de grens zeker. Jij post dingen vanuit Turkije :*
pi_166437183
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:18 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

PKK-ers in Syri en op de grens zeker. Jij post dingen vanuit Turkije :*
Dat deed jij zelf ook _O- Je plaatste foto's van half naakte PKK'ers die hun kleding uit moesten doen van het turkse leger of herinner je dat opeens niet meer?
pi_166437200
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:20 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Dat deed jij zelf ook _O- Je plaatste foto's van half naakte PKK'ers die hun kleding uit moesten doen van het turkse leger of herinner je dat opeens niet meer?
Dat was in het Turkije topic :) Maar leuk geprobeerd.

Toen gaven die crypto armeniers zichzelf over. Ze dachten even de baas te kunnen spelen in steden.
pi_166437222
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:20 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Dat was in het Turkije topic :) Maar leuk geprobeerd.
Nee je plaatste het ook in het Syri topic voordat het gefuseerd werd met het Irak topic :Y
pi_166437249
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:21 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee je plaatste het ook in het Syri topic voordat het gefuseerd werd met het Irak topic :Y
Onzin, toen de crypto armenirs de steden in trokken hield ik het Turkije topic bij en postte ik alles daar.
pi_166437256
Butt hurt grijze wolf weer _O- Trieste reacties zoals gewoonlijk op een vraag. Net zo'n type als die Ismail Ilgun _O- Ik ga ook geen tijd meer insteken in zulke personen :Y
pi_166437294
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:22 schreef vigen98 het volgende:
Butt hurt grijze wolf weer _O- Trieste reacties zoals gewoonlijk op een vraag. Net zo'n type als die Ismail Ilgun _O- Ik ga ook geen tijd meer insteken in zulke personen :Y
De enige die butthurt zijn, zijn degene die denken aanspraak te maken op Turks grondgebied. 70-80 jaar geleden er uit getrapt zijn en dan nog huilen.
pi_166437442
RamiAILoIah twitterde op zaterdag 05-11-2016 om 19:53:38 WOHA! The graveyard of Humvees. One #ISIS ambush in east of Mosul and it was enough to harvest tens of vehicles &… https://t.co/SkRKQBXXnI reageer retweet






Dit moet het 'Elite' van Irakees leger de golden division voorstellen :')
pi_166437456
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:27 schreef JubaUrbicus het volgende:
RamiAILoIah twitterde op zaterdag 05-11-2016 om 19:53:38 WOHA! The graveyard of Humvees. One #ISIS ambush in east of Mosul and it was enough to harvest tens of vehicles &… https://t.co/SkRKQBXXnI reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dit moet het 'Elite' van Irakees leger de golden division voorstellen :')
_O- _O-
pi_166437562
Wat bedoelt ie met WOHA! in zijn tweet?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166437594
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:31 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Wat bedoelt ie met WOHA! in zijn tweet?
World Of HArambe
pi_166437613
Rami probeert gewoon dingen een beetje aan te dikken, vaak heeft hij geen bewijs. Maar nu heeft hij iig pics.
pi_166437615
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:32 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

#DicksOut
#JusticeFor
pi_166437635
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:27 schreef JubaUrbicus het volgende:
RamiAILoIah twitterde op zaterdag 05-11-2016 om 19:53:38 WOHA! The graveyard of Humvees. One #ISIS ambush in east of Mosul and it was enough to harvest tens of vehicles &… https://t.co/SkRKQBXXnI reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dit moet het 'Elite' van Irakees leger de golden division voorstellen :')
In elke oorlog zijn er verliezen aan beide kanten. Vooral aanvallen lijkt me moeilijk.
pi_166437668
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:33 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Rami probeert gewoon dingen een beetje aan te dikken, vaak heeft hij geen bewijs. Maar nu heeft hij iig pics.
Die pics komen uit dit filmpje:

pi_166438550
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 20:27 schreef JubaUrbicus het volgende:
RamiAILoIah twitterde op zaterdag 05-11-2016 om 19:53:38 WOHA! The graveyard of Humvees. One #ISIS ambush in east of Mosul and it was enough to harvest tens of vehicles &… https://t.co/SkRKQBXXnI reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dit moet het 'Elite' van Irakees leger de golden division voorstellen :')
Deze aanval is vastgelegd door CNN reporters die aanwezig waren toen een ISIS VBIED zich nabij de convoy opblies en nadien aangevallen werden door ISIS strijders. Beelden in de link:

https://twitter.com/CNN/status/794987431044988928

Niet echt een tactische overwinning van ISIS; enkel wat hardware verliezen aan de kant van ISF. 22 gewonde Iraakse soldaten.

Overigens, in een hinderlaag worden gelokt overkomt de beste legers. De Turk die hier hard om kan lachen vergeet dat zijn leger tientallen keren op een PKK-hinderlaag is gestuit, waarbij men verliezen heeft geleden. Zelfde geldt voor elite SOF-eenheden van het Amerikaanse leger in Afghanistan.

[ Bericht 2% gewijzigd door Stabiel op 05-11-2016 21:21:09 ]
pi_166439335
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 november 2016 21:04 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Deze aanval is vastgelegd door CNN reporters die aanwezig waren toen een ISIS VBIED zich nabij de convoy opblies en nadien aangevallen werden door ISIS strijders. Beelden in de link:

https://twitter.com/CNN/status/794987431044988928

Niet echt een tactische overwinning van ISIS; enkel wat hardware verliezen aan de kant van ISF. 22 gewonde Iraakse soldaten.

Overigens, in een hinderlaag worden gelokt overkomt de beste legers. De Turk die hier hard om kan lachen vergeet dat zijn leger tientallen keren op een PKK-hinderlaag is gestuit, waarbij men verliezen heeft geleden. Zelfde geldt voor elite SOF-eenheden van het Amerikaanse leger in Afghanistan.
pi_166439533
iraqi_day twitterde op vrijdag 04-11-2016 om 18:04:00 #Iraq Counter terrorism tried to talk an adolescent suicide bomber not to blow himself up in #Mosul.''ur young & g… https://t.co/yk7eZb3gYf reageer retweet
Resultaat: Heeft zichzelf toch opgeblazen.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-11-2016 21:37:57 ]
pi_166439601
iraqi_day twitterde op zaterdag 05-11-2016 om 05:44:04 RIP#Iraq Counter Terrorism lost great leader yesterdayHaider Fakhri al-Saidi died yesterday on the front lines ea… https://t.co/f7d7edzbkD reageer retweet
rip
  zaterdag 5 november 2016 @ 21:50:21 #130
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166439928
Hoeveel man heeft de PMU?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166439982
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 21:50 schreef Zahreddine het volgende:
Hoeveel man heeft de PMU?
100.000 - 120.000 man.
  zaterdag 5 november 2016 @ 21:54:45 #132
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166440083
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 21:52 schreef vigen98 het volgende:

[..]

100.000 - 120.000 man.
Ik ben benieuwd hoeveel daarvan naar Syrie gaan na Mosul.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166440127
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 21:54 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd hoeveel daarvan naar Syrie gaan na Mosul.
Vind dat wel een rare gedachte eigenlijk, ipv in Syri te strijden kunnen ze helpen met orde en rust te bewaren wat amper in Irak is. Maarja zolang de terroristen maar neer gaan :Y)
  zaterdag 5 november 2016 @ 21:58:18 #134
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166440184
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 21:56 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Vind dat wel een rare gedachte eigenlijk, ipv in Syri te strijden kunnen ze helpen met orde en rust te bewaren wat amper in Irak is. Maarja zolang de terroristen maar neer gaan :Y)
Zolang ISIS in Syrie zit zal Irak altijd onveilig zijn.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166443392
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 21:54 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd hoeveel daarvan naar Syrie gaan na Mosul.
Er gaat binnenkort een grote batch naar Zuid-Aleppo toe zegt men.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 6 november 2016 @ 01:15:27 #136
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166445055
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 november 2016 21:04 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Deze aanval is vastgelegd door CNN reporters die aanwezig waren toen een ISIS VBIED zich nabij de convoy opblies en nadien aangevallen werden door ISIS strijders. Beelden in de link:

https://twitter.com/CNN/status/794987431044988928

Niet echt een tactische overwinning van ISIS; enkel wat hardware verliezen aan de kant van ISF. 22 gewonde Iraakse soldaten.

Overigens, in een hinderlaag worden gelokt overkomt de beste legers. De Turk die hier hard om kan lachen vergeet dat zijn leger tientallen keren op een PKK-hinderlaag is gestuit, waarbij men verliezen heeft geleden. Zelfde geldt voor elite SOF-eenheden van het Amerikaanse leger in Afghanistan.
Dit inderdaad. Arwa Damon was net op CNN en vertelde wat er gebeurd was. Blijkbaar waren ze aangevallen door 1 of meerdere VBIED's, en vervolgens in de verwarring die volgde werden ze aangevallen door ISIS strijders. De CNN-crew en de 22 gewonde soldaten gingen vervolgens een huis in en bleven daar tot de volgende ochtend. Gevechten gingen gewoon door gedurende de nacht en volgende ochtend. Daarna werden ze gered door een ander battalion.

Die hummers zijn niet zo belangrijk. Maar de soldaten de CNN-crew (en zichzelf) in veiligheid wisten te brengen is natuurlijk het belangrijkst, en dat negeren de wolfjes natuurlijk even.

[ Bericht 5% gewijzigd door Peunage op 06-11-2016 01:51:58 ]
  zondag 6 november 2016 @ 06:32:53 #139
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166450239
dinsdag wordt het lot van de syriers bezegeld :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 6 november 2016 @ 12:18:17 #142
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166450396
SDF zegt een operatie te starten om ISIS te verdrijven uit Raqqa
Conflicts twitterde op zondag 06-11-2016 om 11:44:45 BREAKING: SDF begin press conference announcing start of their operation to capture Raqqa from ISIS - @RudawEnglish https://t.co/0Ln9lVytPx reageer retweet
Dan gaan ze voor Bab, aangezien ze altijd iets anders doen dan ze zeggen, of er gebeurd juist niks
Say what?
pi_166450548
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 12:18 schreef UpsideDown het volgende:
SDF zegt een operatie te starten om ISIS te verdrijven uit Raqqa
Conflicts twitterde op zondag 06-11-2016 om 11:44:45 BREAKING: SDF begin press conference announcing start of their operation to capture Raqqa from ISIS - @RudawEnglish https://t.co/0Ln9lVytPx reageer retweet
Dan gaan ze voor Bab, aangezien ze altijd iets anders doen dan ze zeggen, of er gebeurd juist niks
de amerikanen geven al geruime tijd aan dat de aanval op raqqa zal starten nog voordat mosul is ingenomen, dus wat dat betreft zou ik het bericht aannemen zoals het is. hoewel al bab uiteraard ook een optie is natuurlijk.

is het TFSA offensief richting al bab overigens volledig gestokt? als dat het geval is dan zou al bab mogelijk een eerdere optie kunnen zijn nog voordat men richting raqqa gaat.

edit.





[ Bericht 27% gewijzigd door Slayage op 06-11-2016 13:12:01 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166451327
Wat gaat moeilijker worden Mosul veroveren of Raqqah?
Als IS beide steden heeft verloren kunnen ze de handdoek wel in de ring gooien, dan is de organisatie niets meer waard..
pi_166451415
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 13:18 schreef Zalmplaat010 het volgende:

Als IS beide steden heeft verloren kunnen ze de handdoek wel in de ring gooien, dan is de organisatie niets meer waard..
de organisatie is al meerdere malen afgeschreven door de jaren heen. het lukt ze helaas elke keer weer om te herrijzen. wat weer aantoont dat we alle incarnaties te danken hebben aan de politieke omstandigheden van irak/syrie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 6 november 2016 @ 13:35:48 #146
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166451619
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 13:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

de organisatie is al meerdere malen afgeschreven door de jaren heen. het lukt ze helaas elke keer weer om te herrijzen. wat weer aantoont dat we alle incarnaties te danken hebben aan de politieke omstandigheden van irak/syrie.
Mwaah uitroeien gaat niet lukken maar echt grote steden innemen gaat ze vermoed ik niet meer lukken. Hun mankracht en sterke wapens zijn weg. Al hun offensieven van het laatste jaar zijn gefaald.

Ze zullen teruggaan naar een oldskool terreurorganisatie.
pi_166451803
quote:
1s.gif Op zondag 6 november 2016 13:35 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Mwaah uitroeien gaat niet lukken maar echt grote steden innemen gaat ze vermoed ik niet meer lukken. Hun mankracht en sterke wapens zijn weg. Al hun offensieven van het laatste jaar zijn gefaald.

Ze zullen teruggaan naar een oldskool terreurorganisatie.
in eerste instantie zeker, maar als je bekijkt wat voor flexibiliteit ze hebben getoond, moet je ervoor waken om ze af te schrijven. zo lang er geen stabiele politieke systeem is in irak/syrie, zullen ze onderhuids blijven voortbestaan ook al is het niet meer dan "sunni ongenoegen".
in irak waren ze zo goed als klaar nadat de amerikanen samen met de de soennitische stammen hen zo goed als had uitgeroeid, maar helaas heeft de iraakse regering dat succes niet kunnen voortzetten, door de sunni stammen ook een echte onderdeel te laten vormen van het irak van de toekomst, hopelijk zal abadi het beter doen dan maliki wat dat betreft, als hij dat niet doet zitten we over 10 jaar mogelijk weer met een nieuwe versie van "al qaida in irak".
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 6 november 2016 @ 13:55:33 #148
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166452001
DrPartizan_ twitterde op zondag 06-11-2016 om 12:40:07 #Raqqa - SDF already liberated 5 villages and advanced 10km since yesterday evening. (ANHA) https://t.co/qQPfYP1eJG reageer retweet
Say what?
pi_166452217
Komop even doorzetten.. Hopelijk zijn we aan het einde van het jaar verlost van daesh.
-
pi_166452218
Hebben ze Mosul nu nog niet bereikt? Stelletje Iraakse faalhazen dit duurt echt al weken.

Ondertussen is de leiding van ISIS allang de stad ontvlucht en houden ze als verdediging een paar van die zwakzinnige uitgereiste VMBO studentjes die in sprookjes geloven in de stad.
pi_166452219
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 13:55 schreef UpsideDown het volgende:
DrPartizan_ twitterde op zondag 06-11-2016 om 12:40:07 #Raqqa - SDF already liberated 5 villages and advanced 10km since yesterday evening. (ANHA) https://t.co/qQPfYP1eJG reageer retweet
landrovers, lux hoor
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 6 november 2016 @ 14:09:49 #152
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166452255
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 14:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

landrovers, lux hoor
Sws hebben ze wel mooi spul aangeschaft dit jaar, zowel wapens als materieel en uitrusting
Say what?
pi_166452278
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 14:09 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Sws hebben ze wel mooi spul aangeschaft dit jaar, zowel wapens als materieel en uitrusting
"aangeschaft" ;)

overigens is duidelijk te horen hoe sterk de arabische milities zijn vertegenwoordigd in het "sdf" ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 6 november 2016 @ 14:14:58 #154
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166452343
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 14:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

"aangeschaft" ;)

overigens is duidelijk te horen hoe sterk de arabische milities zijn vertegenwoordigd in het "sdf" ;)
Gekocht voor weinig :7

In deze wel:
Say what?
pi_166452468
quote:
net zo veel betaalt als assad zeker voor dat mooie spul van ome putin :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166452482
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 14:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

"aangeschaft" ;)

overigens is duidelijk te horen hoe sterk de arabische milities zijn vertegenwoordigd in het "sdf" ;)
Inderdaad, en ik geloof ook niet in een verovering van Raqqa op dit moment.
Daar heb je wel een grotere coalitie voor nodig dan alleen de Koerden..
pi_166452575
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 14:21 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Inderdaad, en ik geloof ook niet in een verovering van Raqqa op dit moment.
Daar heb je wel een grotere coalitie voor nodig dan alleen de Koerden..
mwah, de ypg zit al geruime tijd op zijn gat, het werd eens tijd dat ze wat deden en eigenlijk op dit moment kunnen ze maar twee kanten op of al bab of raqqa. isis is niet meer wat het was en met amerikaanse special ops op de grond voor luchtsupport kan je best ver komen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166454286
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 14:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

mwah, de ypg zit al geruime tijd op zijn gat, het werd eens tijd dat ze wat deden en eigenlijk op dit moment kunnen ze maar twee kanten op of al bab of raqqa. isis is niet meer wat het was en met amerikaanse special ops op de grond voor luchtsupport kan je best ver komen.
Het heeft wel wat, Koerdische vrouwen in jeeps die even een extremistisch bolwerk veroveren. :P
pi_166455719
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 01:33 schreef Peunage het volgende:

[..]

Dit inderdaad. Arwa Damon was net op CNN en vertelde wat er gebeurd was. Blijkbaar waren ze aangevallen door 1 of meerdere VBIED's, en vervolgens in de verwarring die volgde werden ze aangevallen door ISIS strijders. De CNN-crew en de 22 gewonde soldaten gingen vervolgens een huis in en bleven daar tot de volgende ochtend. Gevechten gingen gewoon door gedurende de nacht en volgende ochtend. Daarna werden ze gered door een ander battalion.

Die hummers zijn niet zo belangrijk. Maar de soldaten de CNN-crew (en zichzelf) in veiligheid wisten te brengen is natuurlijk het belangrijkst, en dat negeren de wolfjes natuurlijk even.
Zelfde aanval is ook vastgelegd door een BBC-crew. De beelden:


Wat een baas die oorlogsfotograaf op 2:02. Gewoon te midden zo'n aanval nog je zenuwen kunnen controleren en foto's blijven schieten.
pi_166455852
quote:
1s.gif Op zondag 6 november 2016 16:44 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Zelfde aanval is ook vastgelegd door een BBC-crew. De beelden:


Wat een baas die oorlogsfotograaf op 2:02. Gewoon te midden zo'n aanval nog je zenuwen kunnen controleren en foto's blijven schieten.
Aanvankelijk zijn er 5 soldaten gesneuveld in plaats van 4 dat door CNN werd gezegd. Major Salem blijft kalm, die gast heeft veel van dit soort aanvallen meegemaakt dat het hem waarschijnlijk niet veel meer doet. Respect.
pi_166458578
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 15:44 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Het heeft wel wat, Koerdische vrouwen in jeeps die even een extremistisch bolwerk veroveren. :P
dat is inderdaad het romantische beeld wat hier in het westen dominant is mbt de YPG. ik zie ze gewoon voor wat ze zijn namelijk als een tak van de PKK, de PKK die tegenwoordig doodleuk gericht burgers aan het vermoorden is in turkije, die het wagen om anti PKK te zijn. maar hey ik kan het publiek hier in het westen niet kwalijk nemen dat de media dat soort berichten niet/nauwelijks publiceert. waardoor het romantische beeld van een rebellen beweging in stand wordt gehouden en de PKK in europa hun gang kan gaan en geld kan inzamelen om hun strijd te financieren tegen een NAVO bondgenoot. ziekmakend imo, maar dat is wel al jaar en dag de realiteit.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 6 november 2016 @ 18:40:56 #162
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166458798
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 18:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat is inderdaad het romantische beeld wat hier in het westen dominant is mbt de YPG. ik zie ze gewoon voor wat ze zijn namelijk als een tak van de PKK, de PKK die tegenwoordig doodleuk gericht burgers aan het vermoorden is in turkije, die het wagen om anti PKK te zijn. maar hey ik kan het publiek hier in het westen niet kwalijk nemen dat de media dat soort berichten niet/nauwelijks publiceert. waardoor het romantische beeld van een rebellen beweging in stand wordt gehouden en de PKK in europa hun gang kan gaan en geld kan inzamelen om hun strijd te financieren tegen een NAVO bondgenoot. ziekmakend imo, maar dat is wel al jaar en dag de realiteit.
Mot je eens kijken wat voor mooie spulletjes ze krijgen:

Say what?
  zondag 6 november 2016 @ 18:42:21 #163
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166458854
Homies 4 life:

Say what?
pi_166458956
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 18:42 schreef UpsideDown het volgende:
Homies 4 life:

[ afbeelding ]
bezopen

dat for life moet blijken uiteraard ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166459167
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 14:07 schreef Nintex het volgende:
Hebben ze Mosul nu nog niet bereikt? Stelletje Iraakse faalhazen dit duurt echt al weken.

Ondertussen is de leiding van ISIS allang de stad ontvlucht en houden ze als verdediging een paar van die zwakzinnige uitgereiste VMBO studentjes die in sprookjes geloven in de stad.
Ze hebben Mosul al bereikt hoor.
  zondag 6 november 2016 @ 19:46:27 #166
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166460538
Toch grappig om de VS en communisten samen te zien strijden.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 6 november 2016 @ 19:47:52 #167
365082 IPA35
Patriarch
pi_166460582
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 19:46 schreef Zahreddine het volgende:
Toch grappig om de VS en communisten samen te zijn strijden.
:N
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 6 november 2016 @ 20:00:28 #168
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166460969
sayed_ridha twitterde op zondag 06-11-2016 om 19:45:51 SAA & allies engaged in intense clashes with Jaish Fateh at Tell Mo'tah - 1070 axis with shelling on Dahiyet al-Assad, Aleppo reageer retweet
watanisy twitterde op zondag 06-11-2016 om 19:12:23 #SAA making significant progress on the axis of Tell Mutah /S. Aleppo reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 6 november 2016 @ 20:01:37 #169
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166461002
''Syrische rebellen''

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 6 november 2016 @ 20:03:04 #170
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166461040
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 20:01 schreef Zahreddine het volgende:
''Syrische rebellen''

[ afbeelding ]
Kappers en barbieren vindt ie duidelijk haram.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166461382
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 19:46 schreef Zahreddine het volgende:
Toch grappig om de VS en communisten samen te zien strijden.
Is juist prachtig, laat Amerika die Koerden voor de honderdste keer in hun achterste naaien. Ze gaan voor Raqqah en dat gaat de SDF veel mankracht kosten, *als* zij uiteindelijk Raqqah weten te veroveren op ISIS, dan zijn ze in een zwakke staat met veel verlies (IS gaat hun hoofdstad niet zomaar opgeven). In de tussentijd heeft de SAA Aleppo en wie weet ook Idlib teruggenomen en dan kunnen ze gelijk Raqqah overnemen van de zwakke SDF. SAA is de grote winnaar insh-allah!
pi_166461966
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 18:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat is inderdaad het romantische beeld wat hier in het westen dominant is mbt de YPG. ik zie ze gewoon voor wat ze zijn namelijk als een tak van de PKK, de PKK die tegenwoordig doodleuk gericht burgers aan het vermoorden is in turkije, die het wagen om anti PKK te zijn. maar hey ik kan het publiek hier in het westen niet kwalijk nemen dat de media dat soort berichten niet/nauwelijks publiceert. waardoor het romantische beeld van een rebellen beweging in stand wordt gehouden en de PKK in europa hun gang kan gaan en geld kan inzamelen om hun strijd te financieren tegen een NAVO bondgenoot. ziekmakend imo, maar dat is wel al jaar en dag de realiteit.
Ik begrijp wat je bedoeld, het anti Turkije sentiment is helaas groot in Europa.
Enige waarom de PKK z'n gang kan gaan in West Europa is omdat ze alleen aanslagen plegen op Turken in Turkije en niet op Europese burgers. Anders was de PKK net zo snel verleden tijd als bijvoorbeeld shariaforbelgium.
  zondag 6 november 2016 @ 20:39:41 #173
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166462283
De PKK is gewoon een symptoom van de zieke Turkse staat.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 6 november 2016 @ 21:08:50 #174
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166463256
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 18:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat is inderdaad het romantische beeld wat hier in het westen dominant is mbt de YPG. ik zie ze gewoon voor wat ze zijn namelijk als een tak van de PKK, de PKK die tegenwoordig doodleuk gericht burgers aan het vermoorden is in turkije, die het wagen om anti PKK te zijn. maar hey ik kan het publiek hier in het westen niet kwalijk nemen dat de media dat soort berichten niet/nauwelijks publiceert. waardoor het romantische beeld van een rebellen beweging in stand wordt gehouden en de PKK in europa hun gang kan gaan en geld kan inzamelen om hun strijd te financieren tegen een NAVO bondgenoot. ziekmakend imo, maar dat is wel al jaar en dag de realiteit.
Waar zie ik de rol van de zieke Turkse staat in dit bericht?
  zondag 6 november 2016 @ 21:08:55 #175
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166463260
MIG29_ twitterde op zondag 06-11-2016 om 20:26:01 Breaking :Aleppo , Military Source to meSAA Tiger Forces & Allies clashes with militants inside Mutta Hill reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166463803
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 20:39 schreef Zahreddine het volgende:
De PKK is gewoon een symptoom van de zieke Turkse staat.
Beetje hypocriet om wel achter Assad te staan, maar wel het beleid van Turkije afkeurt, Assad heeft meer doden op zijn geweten dan Erdogan dat heeft.
  zondag 6 november 2016 @ 21:58:53 #177
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166464672
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 21:27 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Beetje hypocriet om wel achter Assad te staan, maar wel het beleid van Turkije afkeurt, Assad heeft meer doden op zijn geweten dan Erdogan dat heeft.
Dwaal maar van onderwerp af :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166465387
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 20:31 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Ik begrijp wat je bedoeld, het anti Turkije sentiment is helaas groot in Europa.
Enige waarom de PKK z'n gang kan gaan in West Europa is omdat ze alleen aanslagen plegen op Turken in Turkije en niet op Europese burgers. Anders was de PKK net zo snel verleden tijd als bijvoorbeeld shariaforbelgium.
inderdaad.

een turkse gezegde luidt "bana dokunmayan yilan bin yil yasasin". de slang die mij niet aanraakt mag 1000 jaar leven en dat is precies was europeanen toepassen mbt de pkk. ondanks dat turkse/ koerdische burgers hier afgeperst worden de pkk militanten allemaal in louche zaakjes zitten is de pkk geen prio.

dat geldt overigens niet alleen voor de pkk, maar ook links extremisten die in turkije gezocht worden voor moord mogen hier in europa vrij rondlopen, neem een fehriye erdal DHKPC lid bijvoorbeeld, die een industrieel in turkije heeft helpen vermoorden, want geld stinkt en het communisme is het antwoord je weetz. zieke europese hypocrisie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166465505
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 20:39 schreef Zahreddine het volgende:
De PKK is gewoon een symptoom van de zieke Turkse staat.
eens en erdogan heeft zijn politieke leven op het spel gewaagd om aan tafel te gaan met hen, wat helaas niet verder is gekomen dan een wapenstilstand, een wapenstilstand dat de PKK met het oog op wat er in syrie allemaal gaande was opportunistisch opgeblazen, want je krijgt uiteraard niet vaak een kans om een staat te stichten, nu of nooit hebben ze gedacht bij de PKK en nu zitten weer in een conflict dat nooit met wapens opgelost kan worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166465540
de rebellie is een symptoom van het baathistische regime. dat weet jij donders goed.

quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 21:58 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Dwaal maar van onderwerp af :')
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 21:27 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Beetje hypocriet om wel achter Assad te staan, maar wel het beleid van Turkije afkeurt, Assad heeft meer doden op zijn geweten dan Erdogan dat heeft.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 6 november 2016 @ 22:31:06 #181
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166465672
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 22:27 schreef Slayage het volgende:
de rebellie is een symptoom van Salafisme. dat weet jij donders goed.
fixed.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166465758
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 22:31 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

fixed.
tuurlijk dude.

de eerste slogans op straat hadden niks met het salafisme of wat dan ook te maken, maar hadden te maken met een waardige leven. net als de slogans in egypte en tunesie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 6 november 2016 @ 22:34:08 #183
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166465779
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 22:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

tuurlijk dude.

de eerste slogans op straat hadden niks met het salafisme of wat dan ook te maken, maar hadden te maken met een waardige leven. net als de slogans in egypte en tunesie.
En hebben zij het nu beter?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166466052
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 22:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

tuurlijk dude.

de eerste slogans op straat hadden niks met het salafisme of wat dan ook te maken, maar hadden te maken met een waardige leven. net als de slogans in egypte en tunesie.
Dat is het mooie dat die geschiedenis (eerste zes maanden) niet te wissen valt. Opvallend feit ook dat men in die eerste demonstraties nog met Syrische vlaggen liep op FSA vlaggen bijv.

Was vorige week bij Syrische vrienden op bezoek uit Hama (provincie)....man man man. Wat hebben die meegemaakt. Hij werkte voor de overheid overigens en was niet perse pro-revolutie, tot de massaslachtingen begonnen op dagelijkse basis (eigen ogen gezien) door toen nog de overheid-thugs. Hij is pas gevlucht met het hele gezin toen de eerste barrelbommen werden gedropt op woonwijken rondom hem.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166466056
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 20:12 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Is juist prachtig, laat Amerika die Koerden voor de honderdste keer in hun achterste naaien. Ze gaan voor Raqqah en dat gaat de SDF veel mankracht kosten, *als* zij uiteindelijk Raqqah weten te veroveren op ISIS, dan zijn ze in een zwakke staat met veel verlies (IS gaat hun hoofdstad niet zomaar opgeven). In de tussentijd heeft de SAA Aleppo en wie weet ook Idlib teruggenomen en dan kunnen ze gelijk Raqqah overnemen van de zwakke SDF. SAA is de grote winnaar insh-allah!
een (sunni) moslim die zegt insallah zal assad (de grootste slachter van (sunni) moslims sinds mensheugenis) de grote winnaar zijn :') :') :')

jij slaapt echt heh dude, als het regime dit overleeft, dan zullen ze dat doen als zijnde een vazalstaat van de russen en iraniers. w/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166466092
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 22:34 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

En hebben zij het nu beter?
dwaal maar af :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 6 november 2016 @ 22:43:09 #187
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166466150
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 22:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

dwaal maar af :')
Was een antwoord op jouw antwoord over waardig leven. Ik denk niet dat je in Idlib beter af bent dan bijvoorbeeld Latakia of Damascus
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166466454
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 22:43 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Was een antwoord op jouw antwoord over waardig leven. Ik denk niet dat je in Idlib beter af bent dan bijvoorbeeld Latakia of Damascus
dwaal maar af zoals ik zei.

komt je uiteraard goed uit om vergelijkingen te maken die kant nog wal raken, wie probeer je wijs te maken, dat assad een top leider is die de steun geniet van het syrische volk? je geweten misschien?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 6 november 2016 @ 22:52:53 #189
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166466500
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 22:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

dwaal maar af zoals ik zei.

komt je uiteraard goed uit om vergelijkingen te maken die kant nog wal raken, wie probeer je wijs te maken, dat assad een top leider is die de steun geniet van het syrische volk? je geweten misschien?
kant noch wal? leef jij dan liever in Jisr Ash Shoghour of idlib dan in Damascus?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 6 november 2016 @ 22:55:19 #190
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166466580
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 20:12 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Is juist prachtig, laat Amerika die Koerden voor de honderdste keer in hun achterste naaien. Ze gaan voor Raqqah en dat gaat de SDF veel mankracht kosten, *als* zij uiteindelijk Raqqah weten te veroveren op ISIS, dan zijn ze in een zwakke staat met veel verlies (IS gaat hun hoofdstad niet zomaar opgeven). In de tussentijd heeft de SAA Aleppo en wie weet ook Idlib teruggenomen en dan kunnen ze gelijk Raqqah overnemen van de zwakke SDF. SAA is de grote winnaar insh-allah!
Helaas zo zal het niet gaan, de SDF zullen nooit de stad Raqqa binnentrekken, ze zullen alleen het resterende kalifaat ten noorden van de Eurfraat vernietigen en that's it. De rest mag Liwa Thuwar al-Raqqa oplossen, de SDF zal geel levens opofferen voor zo'n verziekte stad. De Peshmerga gaat immers ook Mosul niet in.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Syria_Rebel_Obs twitterde op zondag 06-11-2016 om 21:29:09 #SRO - So, repeating : Thuwar #Raqqa and allies to enter #Raqqa. They're prepared for this. For now, they're still at training center (2). reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op zondag 06-11-2016 om 21:29:56 #SRO - Wrath of the Euphrates operation isn't about #Raqqa contrary to statement can means, but for its countryside, reducing a pocket (3). reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op zondag 06-11-2016 om 21:30:54 #SRO - Liwa Thuwar Raqqa will enter game only when needed : for #Raqqa. For now, training sessions and #US training still ongoing (END). reageer retweet
Say what?
  zondag 6 november 2016 @ 23:23:00 #191
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166467384
MIG29_ twitterde op zondag 06-11-2016 om 22:13:43 Breaking Aleppo Report by MSN that SAA & Allies capture Mutta Hill and other point inside 1070 .My source told me , waite for morning . reageer retweet
watanisy twitterde op zondag 06-11-2016 om 22:40:29 @watanisy (unconfirmed) Tell al-Rakhm now under SAA control reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 6 november 2016 @ 23:38:38 #192
461196 Stabiel
pi_166467755
quote:
10s.gif Op zondag 6 november 2016 22:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

een (sunni) moslim die zegt insallah zal assad (de grootste slachter van (sunni) moslims sinds mensheugenis) de grote winnaar zijn :') :') :')

jij slaapt echt heh dude, als het regime dit overleeft, dan zullen ze dat doen als zijnde een vazalstaat van de russen en iraniers. w/
Simplistische Turk.

Enig idee hoeveel soennieten aan kant van Assad strijden?
  maandag 7 november 2016 @ 08:57:12 #193
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166470513
Iemand een samenvatting van de afgelopen twee weken? Wb Aleppo, West en Oost Ghouta en Noord-Hama liefst :P.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 7 november 2016 @ 10:36:17 #194
220444 HSG
pi_166471603
mon citoyens vous serez unis.
  maandag 7 november 2016 @ 17:06:51 #195
453035 justarandomdude
pi_166479597
lmao, Nigerian scammers worden gekker met de dag:

quote:
As-salamu alaykum.

I am Abu Bakr, a rebel leader here in Aleppo Syria, we wish to use these medium to solicit for your indulgent in private issue, my commanders came across two hidden trunk boxes and the content is money in President Bashar Hafez Al-Assad's allies house and we have moved the money out of the war zone with the help of UN medical aids here in Syria, we are looking for a trust worthy person who can receive this money in his/her bank account pending when the war here in my country Syria is over.

If you can be of a help kindly get back to us through this email, if you are not ready for the assistance please and please do not let this be known to the anyone as this may bring division among us.

Yours sincerely.

Abu Bakr.
  maandag 7 november 2016 @ 19:46:58 #196
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166483401
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 7 november 2016 @ 20:06:46 #197
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166483994
quote:
Ah, Souran dus heroverd de afgelopen weken. Zit de Tiger daar nog? Of weer naar Aleppo?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 7 november 2016 @ 20:08:04 #198
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166484042
quote:
1s.gif Op maandag 7 november 2016 20:06 schreef Szura het volgende:

[..]

Ah, Souran dus heroverd de afgelopen weken. Zit de Tiger daar nog? Of weer naar Aleppo?
Terug in Aleppo om stad te verdedigen tegen een nieuw JAF offensief dat behoorlijk faalt tot nu toe.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 7 november 2016 @ 20:09:57 #199
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166484101
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 20:08 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Terug in Aleppo om stad te verdedigen tegen een nieuw JAF offensief dat behoorlijk faalt tot nu toe.
Gelukkig ^O^.

Twee weken zonder Syri-berichten is wel goed voor je gemoed :P.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 7 november 2016 @ 20:12:18 #200
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166484166
quote:
1s.gif Op maandag 7 november 2016 20:09 schreef Szura het volgende:

[..]

Gelukkig ^O^.

Twee weken zonder Syri-berichten is wel goed voor je gemoed :P.
haha ja man, vroeg al af waar je was, dacht dat je misschien in Syrie beland was geraakt :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 7 november 2016 @ 20:15:50 #201
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166484290
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 20:12 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

haha ja man, vroeg al af waar je was, dacht dat je misschien in Syrie beland was geraakt :')
Haha, nee Cuba. Wel in zo'n naoorlogse ronkende Sovjet-truck gezeten, Russische massage :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 7 november 2016 @ 20:31:19 #202
450681 JubaUrbicus
pi_166484840
quote:
1s.gif Op maandag 7 november 2016 20:15 schreef Szura het volgende:

[..]

Haha, nee Cuba. Wel in zo'n naoorlogse ronkende Sovjet-truck gezeten, Russische massage :').
Goed je weer terug te zien.
  maandag 7 november 2016 @ 20:33:09 #203
450681 JubaUrbicus
pi_166484897
Ik zou zeggen lees de vorige 2 reeksen terug van het topic, dan krijg je wel een idee wat er zowel gebeurd is. Veel ontwikkelen afgelopen 2 weken met als hoogtepunt het Mosul offensief.
  maandag 7 november 2016 @ 20:49:36 #204
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166485604
quote:
1s.gif Op maandag 7 november 2016 20:15 schreef Szura het volgende:

[..]

Haha, nee Cuba. Wel in zo'n naoorlogse ronkende Sovjet-truck gezeten, Russische massage :').
De Grote leider Castro ontmoet? :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 7 november 2016 @ 20:56:56 #205
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166485925
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 20:49 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

De Grote leider Castro ontmoet? :')
Nah, als je te dicht bij het paleis en parlement kwam zou je een week geen daglicht gezien denk ik :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 8 november 2016 @ 09:02:27 #206
163441 TheJanitor
pi_166494148
Hoe gaat het bij Mosul?
  dinsdag 8 november 2016 @ 10:21:03 #207
365082 IPA35
Patriarch
pi_166495166
De Tijger geeft geen neuks om de baardmansen vandaag.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 8 november 2016 @ 12:41:28 #208
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166497656
Nu nog Hikma heroveren om die gains te verzekeren
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 8 november 2016 @ 12:41:49 #209
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166497661
Zware mokerslagen van de Tijger rond Aleppo
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 8 november 2016 @ 12:48:41 #210
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166497828
Al die duizenden Jihadisten voor niets gestorven, komen ze daar ondertussen nog geen maagden tekort?

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 8 november 2016 @ 13:37:33 #211
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166498984
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 8 november 2016 @ 15:13:24 #212
371080 Blue_Panther_Ninja
FOSS ftw
pi_166501311
WTF is ISIL nu mee bezig?
  dinsdag 8 november 2016 @ 16:50:37 #213
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166503459
@miladvisor
#Russian Military Source:Russian Navy's aircraft carrier group is ready to launch a strike in the province of Aleppo in the next 24 hours.



[ Bericht 33% gewijzigd door Szura op 08-11-2016 17:40:23 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 8 november 2016 @ 18:18:01 #214
365082 IPA35
Patriarch
pi_166505245
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 8 november 2016 @ 18:20:06 #215
450681 JubaUrbicus
pi_166505286
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 18:18 schreef IPA35 het volgende:
[ afbeelding ]
_O- _O-
  dinsdag 8 november 2016 @ 18:21:38 #216
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166505307
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 18:18 schreef IPA35 het volgende:
[ afbeelding ]
_O_ _O_

Check die blanke hoofden met zwarte handen :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 8 november 2016 @ 18:23:17 #217
365082 IPA35
Patriarch
pi_166505343
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 18:21 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

_O_ _O_

Check die blanke hoofden met zwarte handen :')
Arabieren zijn natuurlijk gewoon zwart, duhh ;) .
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 8 november 2016 @ 18:48:53 #218
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166505894
Volgens berichten gaat er een zware escalatie rond Aleppo komen met RuAF steun.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 8 november 2016 @ 19:18:08 #219
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166506700
Showtime...
Jihadists are done
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 8 november 2016 @ 19:22:56 #220
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166506870
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 19:18 schreef Szura het volgende:
Showtime...
Jihadists are done
Mashallah
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 8 november 2016 @ 19:57:51 #221
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166508151


MIG29_ twitterde op dinsdag 08-11-2016 om 19:10:46 48 hours was enough to Liberated the most important area south Aleppo Thank you The TigerThanks SAA , TigersTh… https://t.co/3vUIsd7lzR reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 8 november 2016 @ 20:07:13 #222
360313 Adrie072
pi_166508428
"Nummer 1 van IS in Duitsland opgepakt"

08-11-16, 11.00u - Bewerkt door: Redactie - Bron: Belga


Ahmad Abdulaziz Abdullah Kos
De waarschijnlijk belangrijkste figuur van IS-terroristen in Duitsland, bijgenaamd Abu Walaa, is vandaag met vier medeverdachten opgepakt in de Duitse deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen en Nedersaksen. Dat heeft justitie tegenover Duitse media bevestigd.

Volgens verscheidene media gaat het om een 32-jarige Iraakse man, Ahmad Abdulaziz Abdullah, die ook bekend is als "de prediker zonder gezicht". Hij zou de centrale figuur zijn geweest bij de werving in Duitsland van strijders voor de extremisten van Islamitische Staat (IS) . De man zou leiding hebben gegeven aan een netwerk van jihadisten in de Bondsrepubliek. De Duitse justitie zat al een jaar achter Abu Walaa aan.

Zijn arrestatie en die van vier medeverdachten zou het gevolg zijn van verklaringen over het netwerk van de Irakees die zijn afgelegd door een uit Syri teruggekeerd jihadist. Het netwerk wierf strijders in het westen van het land die naar het gebied zijn gegaan dat IS in Syri beheerst.

Aan de operatie ging maandenlang onderzoek vooraf. De arrestanten zouden voornamelijk in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen jonge moslims geronseld hebben voor de jihad, de zogenaamde "heilige oorlog", en hen bij hun reis naar Irak of Syri financieel en logistiek hebben ondersteund.

In augustus waren er huiszoekingen, onder meer in een moskee in Hildesheim die in heel Duitsland bekendstaat als een ontmoetingsplek voor het salafistische milieu. De veiligheidsautoriteiten hadden al langer opgemerkt dat er in de periode na seminaries van een predikant in de moskee trips richting Syri ondernomen werden.

Volgens de Duitse media hebben uitspraken van een 22-jarige voormalige Syristrijder wezenlijk bijgedragen tot de arrestaties. De jongeman verbleef enkele maanden in IS-gebied in Syri, maar rukte zich naar eigen zeggen van de terreurmilitie los en vluchtte naar Turkije. Voor hij eind september naar Duitsland terugkeerde, gaf hij aan NDR, WDR en de Sddeutsche Zeitung een interview waarin hij belastende verklaringen aflegde over 'Abu Walaa' en hem bestempelde als "de nummer 1 van IS in Duitsland".

http://www.demorgen.be/bu(...)d-opgepakt-b6158131/
  dinsdag 8 november 2016 @ 20:46:33 #223
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166509667
MIG29_ twitterde op dinsdag 08-11-2016 om 20:22:52 #Aleppo Breaking :The Tiger To reporter shady Helwi : North storm began , its will Devour every terrorist in Aleppo and its countryside reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 8 november 2016 @ 22:19:40 #224
220444 HSG
pi_166512859
24Aleppo twitterde op dinsdag 08-11-2016 om 20:04:51 Internal fight of #EuphratesShield forces in #Jarablus between RahmanLegion & SultanMurad. Many both sides wounded.#A24 reageer retweet
Kneuzen. :')
mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 9 november 2016 @ 01:00:43 #225
461196 Stabiel
pi_166517737
Iran’s Soleimani asks PKK to take part in Mosul battle: report

quote:
BEIRUT - Top Iranian military leader General Qassem Soleimani has allegedly requested the Kurdistan Workers’ Party (PKK) to participate in the ongoing campaign to defeat ISIS in Mosul, according to a local Kurdish media outlet in northern Iraq.

Bas News reported Tuesday that the head of the Iranian Revolutionary Guard Corps’ (IRGC) Quds Force met in “recent days” with high-ranking PKK official Cemil Bayik in Sulaymaniyah, a city in the east of the autonomous Kurdistan Regional Government (KRG) of Iraq.

A “well-informed military source” in the city told Bas News that Soleimani asked Bayik for the PKK’s fighters and affiliates in the Yazidi-populated Sinjar region to take part in the offensive against ISIS in Mosul.

In return for its role in the Mosul battle, Iran will support the PKK with “arms and weapons,” the source claimed Soleimani told Bayik, the former military leader of the Kurdish separatist group and its pointman on relations with Tehran.
https://mobile.mmedia.me/(...)-mosul-battle-report
  woensdag 9 november 2016 @ 07:09:53 #226
432928 Montana_ir
Shabiha
pi_166525911
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 22:19 schreef HSG het volgende:
24Aleppo twitterde op dinsdag 08-11-2016 om 20:04:51 Internal fight of #EuphratesShield forces in #Jarablus between RahmanLegion & SultanMurad. Many both sides wounded.#A24 reageer retweet
Kneuzen. :')
_O- _O-

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 november 2016 19:57 schreef Zahreddine het volgende:
[ afbeelding ]

MIG29_ twitterde op dinsdag 08-11-2016 om 19:10:46 48 hours was enough to Liberated the most important area south Aleppo Thank you The TigerThanks SAA , TigersTh… https://t.co/3vUIsd7lzR reageer retweet
Suheil Al Hassan _O_ _O_ _O_

[ Bericht 17% gewijzigd door Montana_ir op 09-11-2016 07:15:46 ]
  woensdag 9 november 2016 @ 07:55:49 #227
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166526745
Ook een ander heugdelijk feitje: de rebellie in Syri zal onder Trump geen wapens krijgen _O_
  woensdag 9 november 2016 @ 08:34:46 #228
163441 TheJanitor
pi_166527746
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 07:55 schreef Richestorags het volgende:
Ook een ander heugdelijk feitje: de rebellie in Syri zal onder Trump geen wapens krijgen _O_
TrumpGOD
  woensdag 9 november 2016 @ 08:56:25 #229
432928 Montana_ir
Shabiha
pi_166528466
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 07:55 schreef Richestorags het volgende:
Ook een ander heugdelijk feitje: de rebellie in Syri zal onder Trump geen wapens krijgen _O_
Caliph Trump _O_
  woensdag 9 november 2016 @ 09:24:28 #230
432928 Montana_ir
Shabiha
pi_166529307
  woensdag 9 november 2016 @ 09:44:02 #231
220444 HSG
pi_166529807
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 07:55 schreef Richestorags het volgende:
Ook een ander heugdelijk feitje: de rebellie in Syri zal onder Trump geen wapens krijgen _O_
_O_ _O_
mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 9 november 2016 @ 09:52:10 #232
128271 Slayage
INFP
pi_166529997
assadisten gefeliciteerd met The Donald a.k.a. The Trump a.k.a. Grab em by the Pussy
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 9 november 2016 @ 10:15:17 #233
454104 Zalmplaat010
pi_166530565
Ben benieuwd hoe het Amerikaanse Syri beleid gaat worden. :)
  woensdag 9 november 2016 @ 10:33:31 #234
128271 Slayage
INFP
pi_166530995
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:15 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ben benieuwd hoe het Amerikaanse Syri beleid gaat worden. :)
als je bekijkt hoe putin trump zat te pushen en de reacties van de assadisten hier, kan je je daar wel iets bij voorstellen denk ik ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 9 november 2016 @ 11:18:24 #235
437635 Aloulu
pi_166531859
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:15 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ben benieuwd hoe het Amerikaanse Syri beleid gaat worden. :)
Vrij spel voor Poetin. 4 jaar lang. Ideaal dus voor Assad en de Russen. Steun aan rebellen droogt helemaal op. Trump zal enkel op IS focussen en de rest mag Poetin hebben.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  woensdag 9 november 2016 @ 11:24:13 #236
128271 Slayage
INFP
pi_166532003
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2016 11:18 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Vrij spel voor Poetin. 4 jaar lang. Ideaal dus voor Assad en de Russen. Steun aan rebellen droogt helemaal op. Trump zal enkel op IS focussen en de rest mag Poetin hebben.
hamdulillah zullen sommige "moslims" zeggen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 9 november 2016 @ 11:34:52 #237
437635 Aloulu
pi_166532269
quote:
10s.gif Op woensdag 9 november 2016 11:24 schreef Slayage het volgende:
hamdulillah zullen sommige "moslims" zeggen.
Zal interessant zijn om te zien of het regime met Russische luchtsteun en sjitische milities echt geheel Aleppo gaat kunnen innemen nu de Russen vrijspel hebben om heel Aleppo in een parkeerplaats te bombarderen.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  woensdag 9 november 2016 @ 12:18:05 #238
453955 KebabRemovalTeam
pi_166533325
Countless Kalibr-NK and KH-101 will descend upon ye devilsbreed and thou will be consumed in a thermobaric sea of flames. Our wrath will descend and thou will will feel our fury.
  woensdag 9 november 2016 @ 12:19:13 #239
128271 Slayage
INFP
pi_166533353
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2016 11:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Zal interessant zijn om te zien of het regime met Russische luchtsteun en sjitische milities echt geheel Aleppo gaat kunnen innemen nu de Russen vrijspel hebben om heel Aleppo in een parkeerplaats te bombarderen.
aleppo stad innemen, lijkt me wel. simpelweg platgooien en klaar. daar heeft het regime geen problemen mee.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 9 november 2016 @ 13:05:00 #240
450681 JubaUrbicus
pi_166534191
Aleppo is geschiedenis en vanaf nu zal Putin plankgas geven! Assad gaat daarna voor Idlib in de tussentijd doen de Koerden het vieze werk in Raqqa en daarna Raqqah claimen. Dit zijn mijn verwachtingen. Aleppo is een verloren zaak voor de rebellen en nu dat Trump president wordt gaan de Russen all out. Zijn er al beelden uit Damascus van de feestvierende?
  woensdag 9 november 2016 @ 13:35:31 #241
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166534862
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2016 11:18 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Vrij spel voor Poetin. 4 jaar lang. Ideaal dus voor Assad en de Russen. Steun aan rebellen droogt helemaal op. Trump zal enkel op IS focussen en de rest mag Poetin hebben.
We vergeten de Wildcard in dit spelletje even: Turkije.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 9 november 2016 @ 13:42:07 #242
450681 JubaUrbicus
pi_166535025
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 13:35 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

We vergeten de Wildcard in dit spelletje even: Turkije.
Turkije is ook blij natuurlijk, met Trump als president kan de SDF en YPG fluiten naar de wapens die Hillary belooft had.
  woensdag 9 november 2016 @ 13:42:50 #243
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166535037
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 13:42 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Turkije is ook blij natuurlijk, met Trump als president kan de SDF en YPG fluiten naar de wapens die Hillary belooft had.
Maar Turkije wil wel doorstoten naar Aleppo om daar de SAA te verjagen. Dat kan alsnog via een omweg de VS verder in het conflict trekken, aangezien Turkije toch een bondgenoot is.

Plus natuurlijk de plannen van Turkije om een deel van het noorden van Irak te annexeren. Irak en de VS zijn ook nog steeds vriendjes.

Nee, dit feestje is nog lang niet voorbij.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 9 november 2016 @ 13:48:19 #244
461196 Stabiel
pi_166535171
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 13:42 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Turkije is ook blij natuurlijk, met Trump als president kan de SDF en YPG fluiten naar de wapens die Hillary belooft had.
Ook Trump staat enorm positief tegenover de Koerden, tot aan het bewapenen toe volgens mij.
  woensdag 9 november 2016 @ 13:49:08 #245
450681 JubaUrbicus
pi_166535202
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 13:42 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Maar Turkije wil wel doorstoten naar Aleppo om daar de SAA te verjagen. Dat kan alsnog via een omweg de VS verder in het conflict trekken, aangezien Turkije toch een bondgenoot is.

Plus natuurlijk de plannen van Turkije om een deel van het noorden van Irak te annexeren. Irak en de VS zijn ook nog steeds vriendjes.

Nee, dit feestje is nog lang niet voorbij.
Eerlijk gezegd denk ik dat Turkije samen met Putin en Assad wel tot een overeenkomst kunnen komen, Turkije wilt de Koerden in het noorden gewoon zwak hebben en dat is het enige dat hun kan schelen. PKK destabiliseren is belangrijker voor Turkije dan Aleppo annexeren.
  woensdag 9 november 2016 @ 13:59:05 #246
450681 JubaUrbicus
pi_166535413
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2016 13:48 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ook Trump staat enorm positief tegenover de Koerden, tot aan het bewapenen toe volgens mij.
Uiteraard maar dan moet je ook kijken WELKE Koerden hij wilt bewapenen, Trump heeft vaker gezegd om alles te willen doen om ISIS te verslaan. Hij wilt vooral de Peshmerga steunen in Noord Irak (Barazani), precies dezelfde Peshmerga die vriendjes zijn met Turkije. SDF en YPG kunnen dromen naar hun wapens en Asad zal sooner or later met steun van Putin geheel Syrie terug krijgen.
  woensdag 9 november 2016 @ 14:21:21 #247
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166535862
quote:
10s.gif Op woensdag 9 november 2016 09:52 schreef Slayage het volgende:
assadisten gefeliciteerd met The Donald a.k.a. The Trump a.k.a. Grab em by the Pussy
Het M-O bestaat uit meer dan Syri, de retoriek van Trump voorspelt weinig goeds.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 9 november 2016 @ 14:30:42 #248
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166536030
Hikmah heroverd zie ik, run jihadists run!



quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2016 11:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Zal interessant zijn om te zien of het regime met Russische luchtsteun en sjitische milities echt geheel Aleppo gaat kunnen innemen nu de Russen vrijspel hebben om heel Aleppo in een parkeerplaats te bombarderen.
Niet nodig toch? Ze zijn gedoemd, de belegering duurt al 3,5 maand. Als de munitie en het voedsel verder opraakt zullen ze elkaar vanzelf gaan bevechten.

[ Bericht 66% gewijzigd door Szura op 09-11-2016 14:55:32 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 9 november 2016 @ 17:21:33 #249
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_166539712
De Amerikanen willen niet dat ypg gesteund wordt, daarom hebben ze massaal op de republikeinen gestemd.
Laat dit een wijze les zijn voor de democraten!
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  woensdag 9 november 2016 @ 17:25:45 #250
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166539829
https://mobile.almasdarne(...)erranean-russian-dm/

Nederland, don't bite off more than you can chew!

Ook voor Turkije was Rusland altijd maatje te groot.
  woensdag 9 november 2016 @ 17:27:39 #251
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166539890
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 17:21 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
De Amerikanen willen niet dat ypg gesteund wordt, daarom hebben ze massaal op de republikeinen gestemd.
Laat dit een wijze les zijn voor de democraten!
Dat zullen ze vast in hun achterhoofd hebben gehad bij het stemmen ja. Sorry, maar dit laat echt typisch zien hoe wereldvreemd sommige Turken zijn. Daar waar volgens de kerk de zon om de aarde draaide, draait de aarde om Turkije. Denk je nou werkelijk dat ze in Amerika ook maar een neuk geven om Turkije en haar zorgen?
  woensdag 9 november 2016 @ 17:31:49 #252
432928 Montana_ir
Shabiha
pi_166540002
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 17:21 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
De Amerikanen willen niet dat ypg gesteund wordt, daarom hebben ze massaal op de republikeinen gestemd.
Laat dit een wijze les zijn voor de democraten!
Bron? Polat Alamdar? _O- _O- _O-
  woensdag 9 november 2016 @ 17:40:18 #253
357322 ElDinosaur
pi_166540258
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 17:21 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
De Amerikanen willen niet dat ypg gesteund wordt, daarom hebben ze massaal op de republikeinen gestemd.
Laat dit een wijze les zijn voor de democraten!
_O-. De gemiddelde Amerikaan weet waarschijnlijk niet eens waar Turkije ligt.
  woensdag 9 november 2016 @ 18:19:36 #254
335449 BEFEM
pi_166541231
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 17:25 schreef Richestorags het volgende:
https://mobile.almasdarne(...)erranean-russian-dm/

Nederland, don't bite off more than you can chew!

Ook voor Turkije was Rusland altijd maatje te groot.
Is maar de vraag wat er waar van is h. Misschien deden ze het expres en wilden ze testen of ze makkelijk gepakt konden worden. Misschien hebben de Russne ze wel echt ontdekt terwijl dat niet de bedoeling was. Lastig te zeggen zo :+
  woensdag 9 november 2016 @ 18:20:57 #255
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166541269
Met Clinton uit de weg hoeven we ons geen zorgen meer te maken over No Fly Zones en ''rebellen'' volgepompt met wapens. Goed
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 9 november 2016 @ 18:32:42 #256
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166541608
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 18:20 schreef Zahreddine het volgende:
Met Clinton uit de weg hoeven we ons geen zorgen meer te maken over No Fly Zones en ''rebellen'' volgepompt met wapens. Goed
Ook Clinton zou die NFZ in haar .... hebben kunnen steken :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 9 november 2016 @ 18:34:14 #257
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166541658
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2016 18:32 schreef Szura het volgende:

[..]

Ook Clinton zou die NFZ in haar .... hebben kunnen steken :P
Met al die AA systemen van de russen leek me dat niet eens een optie om daar met te starten
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 9 november 2016 @ 18:40:11 #258
128271 Slayage
INFP
pi_166541838
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2016 17:27 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Daar waar volgens de kerk de zon om de aarde draaide, draait de aarde om Turkije.
hoe bedoel je?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 9 november 2016 @ 18:41:40 #259
357322 ElDinosaur
pi_166541868
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 18:19 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Is maar de vraag wat er waar van is h. Misschien deden ze het expres en wilden ze testen of ze makkelijk gepakt konden worden. Misschien hebben de Russne ze wel echt ontdekt terwijl dat niet de bedoeling was. Lastig te zeggen zo :+
Weggejaagd is ook zo'n groot woord. Dit soort spelletjes worden al sinds jaar en dag gespeeld, die Nederlandse onderzeeer werd waarschijnlijk hard gepinged en droop daarna af.
  woensdag 9 november 2016 @ 18:50:15 #260
128271 Slayage
INFP
pi_166542078
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2016 14:21 schreef Szura het volgende:

[..]

Het M-O bestaat uit meer dan Syri, de retoriek van Trump voorspelt weinig goeds.
ik heb het verkiezingstraject nauwelijks gevolgd, maar volgens mij is de vraag: "wat zal trumps beleid zijn mbt vul maar in" een grote vraagteken, omdat hij nog nooit in het verleden iets in de politiek heeft gedaan om zijn stappen als president een beetje in te schatten wat we met clinton wel hadden.

ik denk overigens dat er een groot verschil zal zijn met trump voor de verkiezingen en na de verkiezingen, omdat nu de realiteit is dat hij gedwongen zal worden om samen te werken met het congres en senaat en met de blaaskaak trump wil uiteraard niemand samenwerken
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 9 november 2016 @ 18:55:20 #261
335449 BEFEM
pi_166542183
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 18:41 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Weggejaagd is ook zo'n groot woord. Dit soort spelletjes worden al sinds jaar en dag gespeeld, die Nederlandse onderzeeer werd waarschijnlijk hard gepinged en droop daarna af.
Als het is wat de Russen zeggen dan is het wel bijzonder, zou nog niet eerder voor zijn gekomen. De vraag is natuurlijk of het waar is en daar hebben wij geen kijk op...
  woensdag 9 november 2016 @ 20:50:46 #262
365082 IPA35
Patriarch
pi_166546002
Vandaag: *) *) *) *) *) *) *) *) *)
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 9 november 2016 @ 21:14:12 #263
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166547056
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 9 november 2016 @ 21:31:57 #264
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166547875
quote:
Met de groeten van:

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 9 november 2016 @ 21:53:51 #265
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166548574
SuhailGOD
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 9 november 2016 @ 21:56:09 #266
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166548627
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 9 november 2016 @ 23:13:14 #267
371080 Blue_Panther_Ninja
FOSS ftw
pi_166551156
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 21:56 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Helemaal geweldig!! _O-
  woensdag 9 november 2016 @ 23:46:56 #268
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166552460
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 23:13 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Helemaal geweldig!! _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 10 november 2016 @ 00:00:36 #269
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166552890
quote:
10s.gif Op woensdag 9 november 2016 18:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

hoe bedoel je?
Het megalomane idee dat Amerikaanse stemmmers de YPG in hun achterhoofd hebben bij het uitbrengen van de stemmen. Teh fock.
  donderdag 10 november 2016 @ 00:13:50 #270
450681 JubaUrbicus
pi_166553201
quote:
1s.gif Op donderdag 10 november 2016 00:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het megalomane idee dat Amerikaanse stemmmers de YPG in hun achterhoofd hebben bij het uitbrengen van de stemmen. Teh fock.
_O- _O-
  donderdag 10 november 2016 @ 01:05:41 #271
408538 HexHunter
JA!
pi_166553625
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 18:20 schreef Zahreddine het volgende:
Met Clinton uit de weg hoeven we ons geen zorgen meer te maken over No Fly Zones en ''rebellen'' volgepompt met wapens. Goed
:')

De leden van Trump's verwachte cabinet zijn net zo erg als Clinton of erger zelfs.

Mike Pence (VP):

quote:
During Tuesday night’s vice-presidential debate, Mike Pence, the Republican, advocated an aggressive policy toward Syria, calling for a no-fly zone and strikes against the forces of Syrian President Bashar Assad, even if it means confronting Russia, an Assad ally.
Bron


Chris Christie:


quote:
Vowing to shoot down Russian planes flying in the Middle East if they didn't adhere to a no-fly zone, Gov. Chris Christie blasted President Obama on Tuesday night as a "feckless weakling" who has damaged the country's standing around the world.
Bron

Rudy Giuliani (verwachting is minister van buitenlandse zaken):

quote:
The United States should set up a no-fly zone within Syria to protect refugees, former New York City Mayor Rudy Giuliani says on MSNBC.
Bron

Mensen die dachten dat met Trump als president de domme bemoeienis van de VS in Syrie zou stoppen. :')
Nu al helemaal wanneer de senaat en huis van afgevaardigden ook nog eens door Republikeinen gedomineerd wordt.
NEE!
  donderdag 10 november 2016 @ 01:18:50 #272
461196 Stabiel
pi_166553715
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 01:05 schreef HexHunter het volgende:

[..]

:')

De leden van Trump's verwachte cabinet zijn net zo erg als Clinton of erger zelfs.

Mike Pence (VP):

[..]

Bron


Chris Christie:


[..]

Bron

Rudy Giuliani (verwachting is minister van buitenlandse zaken):

[..]

Bron

Mensen die dachten dat met Trump als president de domme bemoeienis van de VS in Syrie zou stoppen. :')
Nu al helemaal wanneer de senaat en huis van afgevaardigden ook nog eens door Republikeinen gedomineerd wordt.
Dezelfde Trump die zijn VP-kandidaat publiekelijk tegensprak inzake zijn opinie vis-a-vis Rusland? Trump is veel te eigenwijs om door zijn toekomstige kabinetsleden en mede Republikeinen de les voor gelezen te worden.

Dit is wat Trump van het Syrisch conflict vindt en ik verwacht niet dat iemand hem van deze kijk op het conflict afbrengt:

  donderdag 10 november 2016 @ 01:37:35 #273
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166553818
Wat ze ook van hun politiek gaan brouwen, die NFZ komt er niet
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 10 november 2016 @ 04:33:03 #274
432928 Montana_ir
Shabiha
pi_166554017
quote:
10s.gif Op woensdag 9 november 2016 10:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

als je bekijkt hoe putin trump zat te pushen en de reacties van de assadisten hier, kan je je daar wel iets bij voorstellen denk ik ;)
  donderdag 10 november 2016 @ 08:19:15 #275
263038 Peunage
pi_166554600
quote:
1s.gif Op donderdag 10 november 2016 01:18 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dezelfde Trump die zijn VP-kandidaat publiekelijk tegensprak inzake zijn opinie vis-a-vis Rusland? Trump is veel te eigenwijs om door zijn toekomstige kabinetsleden en mede Republikeinen de les voor gelezen te worden.

Dit is wat Trump van het Syrisch conflict vindt en ik verwacht niet dat iemand hem van deze kijk op het conflict afbrengt:

Vergeet niet dat dit verkiezingsretoriek is. Op dat moment kan hij praten wat hij wilt. Zelfde met die muur.

Maar anyway die NFZ komt er sowieso niet.
  donderdag 10 november 2016 @ 10:21:40 #276
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_166555917
Assadisten zijn bang voor een NFZ, stelletje lafaards. Iedereen die tegen NFZ is, is een lafaard.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 10 november 2016 @ 11:07:03 #277
59781 Leonatos
pi_166556687
NFZ = Tzar Bomba Invitational. Daarom. Kind.
Being involved is not the same as being commited. It's like bacon and eggs; the chicken is involved, the pig is commited.
  donderdag 10 november 2016 @ 12:31:24 #278
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_166558067
alleen lafaards gebruiken Tzar bomba invitational
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 10 november 2016 @ 14:57:27 #279
450681 JubaUrbicus
pi_166561114
Top Trump military advisor: Our ally Turkey is in crisis and needs our support

quote:
The American public is being lulled into believing that Glen is a Sufi scholar who promotes the teachings of Rumi, the Persian poet, works to expand interfaith dialogue and does a great job of providing American youth high-quality education in math and science as well as English.

Voices of concern about this shady character are quickly muffled by his vast network of public relations and legal professionals. He has established a false faade that he is a moderate at odds with Turkey’s autocratic leader.

This image is a stark reminder of a great American mistake from another era — one that has raised the cost of international security forever. We all remember another quiet, bearded, elder cleric who sat under an apple tree in Neauphle-le-Chteau in the suburbs of Paris in 1978.

He claimed to be a man of God who wanted to topple a dictator and return the power to the people. Washington believed him. Sadly, shortly after his rise to power through the Iranian revolution, we watched in horror as our diplomats were taken hostage for 444 days in what was once one of our strongest allies in the Middle East.

The world has never been the same since that irreversible mistake. Ayatollah Khomeini, the quiet man of God under the apple tree, created the world’s top sponsor of terror. His revolutionary guards created Hezbollah, the famous Lebanon-based terror organization.

The Ayatollah’s terrorists have killed American servicemen and slaughtered Iraqi Sunnis by the thousands, and his brutal Quds Force killed innocent Sunni civilians in Syria. Ultimately, ISIS became the radical Sunni’s response to the mayhem caused by our friendly mullah under the apple tree.

History repeats itself when people repeat the mistakes of the past. It is time we take a fresh look at the importance of Turkey and place our priorities in proper perspective. It is unconscionable to militate against Turkey, our NATO ally, as Washington is hoodwinked by this masked source of terror and instability nestled comfortably in our own backyard in Pennsylvania.

We need to adjust our foreign policy to recognize Turkey as a priority. We need to see the world from Turkey’s perspective. What would we have done if right after 9/11 we heard the news that Osama bin Laden lives in a nice villa at a Turkish resort while running 160 charter schools funded by the Turkish taxpayers?

The forces of radical Islam derive their ideology from radical clerics like Glen, who is running a scam. We should not provide him safe haven. In this crisis, it is imperative that we remember who our real friends are.



Lt. Gen. Michael T. Flynn (ret.) is the former director of Defense Intelligence Agency and the author of New York Times Bestseller “The Field of Fight.”
http://thehill.com/blogs/(...)ill%27s+Pundit+Blog)

Turkije is denk ik best blij met Trump.
  donderdag 10 november 2016 @ 15:07:10 #280
432928 Montana_ir
Shabiha
pi_166561328
  donderdag 10 november 2016 @ 15:07:29 #281
450681 JubaUrbicus
pi_166561333
Nidalgazaui twitterde op donderdag 10-11-2016 om 15:00:46 "Liwa Thuwwar Raqqa" withdrew from #SDF #Raqqa front. Because of different Political Views in that Area. reageer retweet
SDF en het Raqqah front FAALT _O- _O- _O- *O* *O* *O* *O*
  donderdag 10 november 2016 @ 15:19:43 #282
163441 TheJanitor
pi_166561561
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 15:07 schreef JubaUrbicus het volgende:
Nidalgazaui twitterde op donderdag 10-11-2016 om 15:00:46 "Liwa Thuwwar Raqqa" withdrew from #SDF #Raqqa front. Because of different Political Views in that Area. reageer retweet
SDF en het Raqqah front FAALT _O- _O- _O- *O* *O* *O* *O*
Juichen voor een gebied waar NL in oorlog mee is. Best wel landverraad.
  donderdag 10 november 2016 @ 15:22:18 #283
450681 JubaUrbicus
pi_166561605
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 15:19 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Juichen voor een gebied waar NL in oorlog mee is. Best wel landverraad.
Wat bedoel je precies?
  donderdag 10 november 2016 @ 15:46:40 #284
220444 HSG
pi_166562036
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 15:22 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Wat bedoel je precies?
Als jij blij om IS bent.... :N
mon citoyens vous serez unis.
  donderdag 10 november 2016 @ 16:01:01 #285
450681 JubaUrbicus
pi_166562324
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 15:46 schreef HSG het volgende:

[..]

Als jij blij om IS bent.... :N
Natuurlijk ben ik niet blij met IS, maar ik ben wel blij dat SDF faalt... Ik acht de SDF gevaarlijker dan IS. SDF heeft de potentie om een grote en sterke macht te worden wegens haar zogenaamde liberale en democratische boodschap. Zij vormen voor een groter gevaar in Syria en tegen het Syrische regime dan ISIS. Wat betreft IS: Inmiddels bestaat er een consensus in de wereld dat ISIS vernietigd moet worden, dat is het probleem dus niet. IS heeft de potentie niet om het langer uit te houden zoals de SDF. SAA moet geheel Syrie terugkrijgen, als de SDF groeit en sterker wordt is dat moeilijk, omdat zij uiteindelijk ook door grotere machten gesteund worden. IS is geen probleem, wanneer er overeenkomsten gemaakt zijn tussen de grotere machten dan kunnen we ISIS binnen een maand vernietigen. Ook Assad heeft dit vaker aangegeven in zijn interviews, het probleem ligt niet in het bestrijden van ISIS, dat kan binnen een paar maanden tijd opgelost zijn.
  donderdag 10 november 2016 @ 16:04:46 #286
220444 HSG
pi_166562405
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 16:01 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Natuurlijk ben ik niet blij met IS, maar ik ben wel blij dat SDF faalt... Ik acht de SDF gevaarlijker dan IS. SDF heeft de potentie om een grote en sterke macht te worden wegens haar zogenaamde liberale en democratische boodschap. Zij vormen voor een groter gevaar in Syria en tegen het Syrische regime dan ISIS. Wat betreft IS: Inmiddels bestaat er een consensus in de wereld dat ISIS vernietigd moet worden, dat is het probleem dus niet. IS heeft de potentie niet om het langer uit te houden zoals de SDF. SAA moet geheel Syrie terugkrijgen, als de SDF groeit en sterker wordt is dat moeilijk, omdat zij uiteindelijk ook door grotere machten gesteund worden. IS is geen probleem, wanneer er overeenkomsten gemaakt zijn tussen de grotere machten dan kunnen we ISIS binnen een maand vernietigen. Ook Assad heeft dit vaker aangegeven in zijn interviews, het probleem ligt niet in het bestrijden van ISIS, dat kan binnen een paar maanden tijd opgelost zijn.
Ze zijn op veel vlakken verder dan hun buurlanden. Bovendien zie ik Saudi-Arabi en hun olievriendjes als een groot gevaar.
mon citoyens vous serez unis.
  donderdag 10 november 2016 @ 16:17:25 #287
371080 Blue_Panther_Ninja
FOSS ftw
pi_166562645
quote:
1s.gif Op woensdag 9 november 2016 23:46 schreef Szura het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
^O^
  donderdag 10 november 2016 @ 16:20:25 #288
-1 #ANONIEM
pi_166562708
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 15:19 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Juichen voor een gebied waar NL in oorlog mee is. Best wel landverraad.
Dus je dient als onderdaan van een staat - even los van dit conflict - altijd en per definitie eens te zijn met de keuzes die de regering maakt?
  donderdag 10 november 2016 @ 18:15:54 #289
450681 JubaUrbicus
pi_166564924
'Crashing waves' of jihadists fray soldiers' nerves in Mosul battle

quote:
A week after his tank division punched through Islamic State defenses on the southeast edge of Mosul, an Iraqi army colonel says the fight to drive the militants out of their urban stronghold is turning into a nightmare.

Against a well-drilled, mobile and brutally effective enemy, exploiting the cover of built-up neighborhoods and the city's civilian population, his tanks were useless, he said, and his men untrained for the urban warfare they face.

His Ninth Armoured Division and elite counter terrorism units fighting nearby seized six of some 60 neighborhoods last week, the first gains inside Mosul since the Oct. 17 start of a campaign to crush Islamic State in its Iraqi fortress.

Even that small foothold is proving hard to maintain, however, with waves of counter attacks by jihadist units including snipers and suicide bombers who use a network of tunnels stretching for miles (km) under the city.

They appear able to strike at will, often at night, denying the troops rest and rattling frayed nerves.

"We're an armored brigade, and fighting without being able to use tanks and with soldiers unused to urban warfare is putting troops in a tough situation," the officer told Reuters. He asked not to be named because he was not authorized to talk to the media.

A year ago, when his forces took part in an operation to drive Islamic State from the much smaller city of Ramadi west of Baghdad, they were tasked with holding territory outside while the counter terrorism forces entered the city.

Mosul, whose capture is a crucial step towards dismantling the caliphate Islamic State declared two years ago across large areas of Iraq and Syria, is too big for specialist forces alone.

"In Mosul, we have to advance inside residential areas, comb streets, clear houses from terrorists and deal with civilians. I'm afraid this job is too tough for us to handle".

He said it was impossible to differentiate between civilians and fighters who melt in amongst them. Islamic State has forced its dress code on the population during the two years it has controlled the city. Men are required to have long beards, something the militants are still policing.

"Our soldiers can't recognize them until it's too late, when the attacker either detonates his explosive vest or throws a grenade," the colonel said, adding that he lost two T-72 tanks and an armored vehicle in a single day's fighting on Tuesday.

"It's becoming a nightmare and it's nerve-wracking for the soldiers," he said.

TOUGHEST URBAN WAR

Even for the Counter Terrorism Service, or special forces, trained more specifically for the challenges in Mosul, the last week of fighting has been unprecedented.

"We are carrying out the toughest urban warfare that any force in the world could undertake", CTS spokesman Sabah al-Numani said on Sunday.

One CTS officer, in Baghdad on leave, told Reuters the biggest threat came from snipers. "You don't know where or when a sniper will strike," he said. That, combined with thousands of people trying to escape the fighting, was a constant source of stress.

As he spoke, a voice on his radio crackled - one of his men on the frontline. "Sir, there are so many civilians, they have these suitcases with them as well. How do I know what's in them? And they're coming towards me..."

Islamic State leader Abu Bakr al-Baghdadi, who declared a crossborder caliphate in Syria and Iraq from the pulpit of a Mosul mosque two years ago, told his fighters last week there could be no retreat in a "total war" with their enemies.

Hisham al-Hashemi, who advises the Iraqi government on Islamic State issues and has visited the frontlines, said all the indications from Mosul so far showed that Baghdadi's comments were no idle threat.

"Now Daesh (Islamic State) is really fighting," he said.

Hashemi said the jihadists had dug a 70 km (45 mile) network of tunnels just on the eastern side of the Tigris River, which runs through the center of Mosul, since they took over in 2014.

Using the tunnels they were able to surprise troops inside the city, striking between 2 am and dawn when their defenses are at their lowest. "They are not ready for these surprises - it's the tunnels which have caused our greatest losses," he said.
http://www.reuters.com/ar(...)battle-idUSKBN1350GB
  donderdag 10 november 2016 @ 19:43:10 #290
365082 IPA35
Patriarch
pi_166566498
sandlogs twitterde op donderdag 10-11-2016 om 19:41:54 Reportedly Dahiet al-Assad fully unde #SAA control #Aleppo reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 10 november 2016 @ 19:44:00 #291
365082 IPA35
Patriarch
pi_166566521
Blijkbaar lopen er Hezbollah strijders rond met Egyptische outfits.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 10 november 2016 @ 19:50:06 #292
365082 IPA35
Patriarch
pi_166566680


maytham956 twitterde op donderdag 10-11-2016 om 19:47:34 #SAA and its allies have recaptured Dahiat AlAssad in west #Aleppo after fierce battles with #JaishAlFath reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 10 november 2016 @ 20:03:31 #293
365082 IPA35
Patriarch
pi_166567097
leithfadel twitterde op donderdag 10-11-2016 om 20:02:03 Confirmed: Al-Assad Suburb has NOT been captured. reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 10 november 2016 @ 20:38:47 #294
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166568252
Say what?
  donderdag 10 november 2016 @ 22:58:00 #295
461196 Stabiel
pi_166573402
Buitgemaakte beelden door SAA in het 1070 appartementencomplex laat de rebellen in een miserabele staat zien:


Stukje duiding:

quote:
Wow, this is just mind blowing, seems like the rebels morale is even lower than expected.

These 2 moments highlight it:

0:53 one of the rebels tries to pull the one recording back, and the one recording then points the gun at him and says "I swear to god I will shoot you, go back"

2:00 - 2:32 The guy shot says "Guys, for god's sake help me, I'm paralyzed, help me for the love of god" and keeps repeating himself, and at 2:32 THEY FUCKING LEAVE HIM, he was literally 2 meters away from them.
  donderdag 10 november 2016 @ 23:01:44 #296
128271 Slayage
INFP
pi_166573545
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 21:56 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 10 november 2016 @ 23:02:36 #297
128271 Slayage
INFP
pi_166573570
quote:
1s.gif Op donderdag 10 november 2016 00:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het megalomane idee dat Amerikaanse stemmmers de YPG in hun achterhoofd hebben bij het uitbrengen van de stemmen. Teh fock.
veel turken hebben ego issues :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 10 november 2016 @ 23:03:56 #298
128271 Slayage
INFP
pi_166573616
quote:
10s.gif Op donderdag 10 november 2016 04:33 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
als ik nu weer kijk naar wie er allemaal wordt genoemd voor zijn kabinet, weet ik niet of er zal gebeuren wat we allemaal beetje hadden verwacht eerlijk gezegd.

vooralsnog koffiedik kijken dus.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 10 november 2016 @ 23:05:31 #299
128271 Slayage
INFP
pi_166573677
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 15:19 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Juichen voor een gebied waar NL in oorlog mee is. Best wel landverraad.
alsof nederlanders trouw zijn aan hun eigen land/vlag/krijgsmacht. daar zijn nederlanders veel te individualistisch voor. frappant om dan te spreken over iets als landverraad :+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 10 november 2016 @ 23:06:03 #300
128271 Slayage
INFP
pi_166573692
quote:
0s.gif Op donderdag 10 november 2016 15:07 schreef JubaUrbicus het volgende:
Nidalgazaui twitterde op donderdag 10-11-2016 om 15:00:46 "Liwa Thuwwar Raqqa" withdrew from #SDF #Raqqa front. Because of different Political Views in that Area. reageer retweet
SDF en het Raqqah front FAALT _O- _O- _O- *O* *O* *O* *O*
laat ze lekker doodbloeden...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 10 november 2016 @ 23:07:47 #301
128271 Slayage
INFP
pi_166573750
bla
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')