abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 1 november 2016 @ 17:00:57 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166349381
Kinheim heeft zich teruggetrokken uit de hoofdklasse. De club uit Haarlem kan voor het komend seizoen geen selectie op de been brengen. De selectie diende voor 1 november bij de bond aangemeld te zijn.

Volgens de KNBSB kan of wil een enkele ploeg uit de overgangsklasse de plaats van Kinheim innemen. Dat betekent dat de hoofdklasse het komend seizoen zeven teams telt.

Kinheim werd vijf keer landskampioen. Voor het eerst in 1978 en voor het laatst in 2012. Afgelopen seizoen eindigde Kinheim als vierde in de kampioensgroep.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trieste zaak. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 1 november 2016 @ 18:35:49 #2
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_166351097
Uit het HC van vanmorgen
quote:
HAARLEM - Honkbalclub Kinheim heeft voor het seizoen 2017 geen ploeg die in de hoofdklasse kan spelen. Bij de deadline voor de jaarlijkse overschrijvingen werd duidelijk dat 21 spelers de Haarlemse club verlaten. Daartegenover staat de komst van geen enkele speler.

Door Theo Plasschaert - 31-10-2016, 18:39 (Update 1-11-2016, 15:30)
Haarlemse honkbalclub ziet alle spelers stoppen of vertrekkenO
ver de redenen van de leegloop worden op dit moment geen nadere mededelingen door het bestuur van Kinheim gedaan.

Het bestuur heeft maandag koortsachtig overleg gevoerd met de KNBSB en gevraagd om het nieuwe eerste team, het voormalige rookiesteam, in te delen in de overgangsklasse. Vandaar uit wil de club proberen binnen een aantal jaren weer te promoveren naar het hoogste niveau.

In het eerste overleg met de honkbalbond kregen de bestuurders van Kinheim nog twee alternatieven voorgelegd.

Namelijk uitkomen in de eerste klasse, waarin enkele wedstrijden worden gespeeld, of met het rookieteam uitkomen in de hoofdklasse. In dat geval zou de hoogste nationale klasse uit acht teams blijven bestaan. Dat laatste geniet logischerwijs de voorkeur van de KNBSB.

Kinheim speelde sinds 1989 onafgebroken op het hoogste niveau en eindigde vrijwel altijd bij de laatste vier. Landstitels werden in die periode behaald in 1994, 2006, 2007 en 2012. De ploeg won de Europacup 1 in 2007 en de Europacup 2 in 1994, 2001 en 2002. Het seizoen 2016 sloot Kinheim uiteindelijk op de vierde plek af.

Kinheim zag onder andere vijf spelers overstappen naar Pioniers terwijl vooralsnog twee spelers verhuizen naar buurman DSS. Pioniers kreeg er in totaal negen spelers bij. Daartegenover stond het vertrek van acht spelers. Technisch manager Roger Kops is tevreden met het resultaat, want hij is van mening dat de selectie eigenlijk sterker is geworden.

Open kaart

,,Veel spelers hebben ons zelf benaderd dus ik had bij wijze van spreken wel drie teams kunnen vormen. Het komt denk ik ook omdat we samen met Mark Duursma en coach Dè Flanegin volstrekt open kaart hebben gespeeld over de financiële situatie. Hoofdsponsor Vaessen hebben we niet meer en we zijn nog driftig op zoek naar nieuwe geldschieters. We zijn ook gestart met een zogenaamde ’club van vijfhonderd’.''

,,Naar verwachting komt dat uiteindelijk wel rond en je kan dus eigenlijk zeggen dat we vertrouwen en wat tijd gekocht hebben tot uiterlijk de start van de competitie. We gaan daarom minimaal voor de play-offs en eigenlijk wil ik uitspreken dat de titel weer eens in Hoofddorp terecht moet komen.”

DSS wil wachten met publicatie van de vertrekkende en komende spelers tot de transfertermijn dinsdagmiddag om 17 uur officieel sluit. Dat is sinds enige tijd de officiële termijn. Voorheen was dat 00.01 uur op 1 november. Uit de opgaven van andere clubs zijn echter al verschillende namen bekend. Zo vertrekt Seb Visser naar HCAW.

Hij zal in Bussum als back-up infielder gaan fungeren. Kind van de club, Joffrey Heus, maakt de overstap naar overgangsklasser Onze Gezellen. Volgens de geruchten vertrekken er bij DSS nog een flink aantal andere spelers. Daartegenover staat ook de komst van een flink aantal nieuwe gezichten. Onder hen Tom Stuifbergen en Thomas Bos die van Kinheim de overstap naar DSS maken.
http://www.haarlemsdagbla(...)klasse_?lref=r_sport

Weer topsport weg uit Haarlem. :{
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 1 november 2016 @ 18:57:27 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166351578
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2016 18:35 schreef borisz het volgende:

Weer topsport weg uit Haarlem. :{
Ben benieuwd of de HHW dan ooit nog een keer doorgang gaat krijgen. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')