abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_168343683
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 14:39 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Het is bij dit soort zaken het idee dat iedereen wel een gerecht kiest maar dat iedereen van alles wat pakt toch?

Zo typisch Nederlands en saai vind ik dat, één gerecht voor één persoon. Ik wil juist meerdere verschillende dingen proeven.
Daarom ook 'mijn'. Alles werd gedeeld maar iedereen koos wel iets wat ze in het bijzonder willen proeven.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 22 januari 2017 @ 15:54:11 #202
414785 sirdanilot
pi_168344621
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 14:58 schreef Fatoeman het volgende:

[..]

Misschien ook mijn haar zwart verven en spleetogen schminken :P
Ja maar als je geen Chinees spreekt krijg je ook gewoon de kaart voor niet_chinezen .

Echt jammer, wou dat ik meer chinezen kende dan had ik er één meegenomen. Maar helaas, alle chinezen zijn 'op', haha.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168344639
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 15:54 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ja maar als je geen Chinees spreekt krijg je ook gewoon de kaart voor niet_chinezen .

Echt jammer, wou dat ik meer chinezen kende dan had ik er één meegenomen. Maar helaas, alle chinezen zijn 'op', haha.
Ja das waar, die kaart is ook in het chinees geschreven
pi_168345231
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 14:41 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik hoor nu trouwens van die vriend van mij (die veel chinezen kent) dat ze een menukaart voor niet-chinezen hebben en een chinese menukaart, en er staan op de chinezse menukaart veel meer verschillende gerechten dan op de niet-chinese.

Dus lijkt me dat er wel degelijk een verschil in zit. Ik bedoel ik snap dat veel hollanders kippentenen en hanekammen onsmakelijk vindeen, maar je kan het toch wel gewoon op de menukaart zetten? Misschien wil ik juist wel kippetenen....
Moeilijk he, je mond opentrekken en om kippentenen te vragen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 22 januari 2017 @ 16:27:26 #205
414785 sirdanilot
pi_168345348
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 16:22 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Moeilijk he, je mond opentrekken en om kippentenen te vragen.
Ja ik denk dat ik die wel uitvraag want dat is toch echt iets typisch chinees.

Bij ons eten alleen de armste mensen kippentenen (ben half braziliaans).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168348415
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 16:27 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ja ik denk dat ik die wel uitvraag want dat is toch echt iets typisch chinees.

Bij ons eten alleen de armste mensen kippentenen (ben half braziliaans).
Gewoon standaard dimsumtentje opzoeken waar ze fotomenu hebben. Hoef je alleen maar te wijzen.
pi_168350206
Kunnen jullie geen topic openen over niet chinezen die bij een echte chinees willen eten?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 22-01-2017 19:07:46 ]
  zondag 22 januari 2017 @ 19:38:47 #208
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168351086
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 18:12 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Gewoon standaard dimsumtentje opzoeken waar ze fotomenu hebben. Hoef je alleen maar te wijzen.
Ook daar hebben ze ook een andere kaart voor Chinezen.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 23-01-2017 00:20:36 ]
pi_168360674
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 14:58 schreef Fatoeman het volgende:

Misschien ook mijn haar zwart verven en spleetogen schminken :P
Als je het doet voor die specifieke Chinese gerechten:

Hoeft niet eens meer want wat ik eerder zei m.b.t 2 verschillende menukaarten is anno 2017 bijna passe omdat de meeste HK restaurants in Rotterdam sowieso alle 'aparte' en typische 'Chinese' gerechten van de Chinese menukaart overgeheveld hebben naar de normale menukaart omdat steeds meer 'gweilo's ( niet-Chinezen) ook deze gerechten hebben ontdekt en lekker vinden. Dus ja, je gefrituurde/gestoomde 'kippenpootjes' vind je ook op de gewone menukaart.

Daarbij vinden een hoop uitbaters van verschillende restaurants dat het eigenlijk van de gekke is dat ze hun landgenoten voordeeltjes geven als die zelf, als het erop aankomt, hun de volle mep laten betalen (¤ 750,-) voor allerlei festiviteiten zoals het meedoen met het Chinees Nieuwjaar en bijbehorende Drakenoptocht en waar elk restaurant dan gezegend en ingewijd wordt met kool.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 23-01-2017 00:17:23 ]
pi_168361293
quote:
2s.gif Op zondag 22 januari 2017 14:45 schreef Iwanius het volgende:
Klopt er is inderdaad een kaart voor Chinezen ( in het Kantonees) en 'gweilo's' alias niet-Chinezen.
Prijzen zijn ook verschillend ( goedkoper voor Chinezen) en de Chinezen krijgen bepaalde dingen gratis zoals de witte rijst.zoete fruit als dessert,ijsthee en de pot warme thee. Dat is een stilzwijgende afspraak. Dus "Ja"heb je door dat al die Chinese restaurants nu al jaren hun centjes verdienen aan de westerlingen? Bij deze. Want aan hun landgenoten verdienen ze niets.
quote:
6s.gif Op maandag 23 januari 2017 00:12 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Als je het doet voor die specifieke Chinese gerechten:

Hoeft niet eens meer want wat ik eerder zei m.b.t 2 verschillende menukaarten is anno 2017 bijna passe omdat de meeste HK restaurants in Rotterdam sowieso alle 'aparte' en typische 'Chinese' gerechten van de Chinese menukaart overgeheveld hebben naar de normale menukaart omdat steeds meer 'gweilo's ( niet-Chinezen) ook deze gerechten hebben ontdekt en lekker vinden. Dus ja, je gefrituurde/gestoomde 'kippenpootjes' vind je ook op de gewone menukaart.

Daarbij vinden een hoop uitbaters van verschillende restaurants dat het eigenlijk van de gekke is dat ze hun landgenoten voordeeltjes geven als die zelf, als het erop aankomt, hun de volle mep laten betalen (¤ 750,-) voor allerlei festiviteiten zoals het meedoen met het Chinees Nieuwjaar en bijbehorende Drakenoptocht en waar elk restaurant dan gezegend en ingewijd wordt met kool.
Hoe zit het nu? :?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_168361361
Simpel toch? Dat het jarenlang zo was die twee verschillende menukaarten maar dat dat nog maar weinig wordt gedaan als ik over Rotterdam spreek voor redenen die ik hierboven heb uitgelegd. Dus het heeft geen zin te vragen naar de Chinese menukaart omdat die er bijna niet meer is bij de meeste HK restaurants. Men voert dus gewoon 1 menukaart waar alles in is samengevoegd.
pi_168361395
quote:
2s.gif Op maandag 23 januari 2017 00:31 schreef Iwanius het volgende:
Simpel toch? Dat het jarenlang zo was die twee verschillende menukaarten maar dat dat nog maar weinig wordt gedaan als ik over Rotterdam spreek voor redenen die ik hierboven heb uitgelegd. Dus het heeft geen zin te vragen naar de Chinese menukaart omdat die er bijna niet meer is bij de meeste HK restaurants. Men voert dus gewoon 1 menukaart waar alles in is samengevoegd.
Helder. Stond er wat verwarrend, want uit je eerste post begreep ik dat dat nog steeds de standaard was.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_168361687
On topic:
Gisteren gedineerd bij Wiezen (1*) in Eindhoven.

Piepklein restaurant in de uitgaansbuurt van de stad. Gebrek aan ruimte was te merken en bepaalt ook zeker mijn review. Ik had niet verwacht dat we a la IKEA style dicht op elkaar moesten zitten. De zaak zat vol, maar een rustig gesprek was niet mogelijk.
Het eten was prima: amuse van rundertartaar was heerlijk zacht en goed op smaak gebracht.
Voorgerecht: tonijntartaar met yuzu en rijstwijnschuim. De toevoegingen maakten het tot een perfect gerechtje.
Hoofd: Bresse piepkuiken met foie en aardse groenten. Malse kip en lekkere variatie in bereiding van groenten. Half wijntje erbij gevraagd wat goed paste.
Na: chocolade mousse met diverse bereidingen van passievrucht. Daarbij vanille ijs met olijfolie en zeezout.

Al in al: lekker gegeten, mooi hoe de chef 1 ingrediënt de hoofdrol liet spelen, wat door de diverse garnituren helemaal tot zijn recht kwam. Voor het eten (prijs/kwaliteit) zou ik zeker terug gaan. Maar dan wel met minimaal 3 mensen, zodat we aan een ronde tafel kunnen zitten die wat meer privacy biedt.

Al in al: 8/10

Als ik tijd heb zal ik nog een reviewtje van mijn bezoek aan Inter Scaldes schrijven waar ik in december ben geweest.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Moderator / Miss SHO maandag 23 januari 2017 @ 04:16:24 #214
22592 crew  Ole
pi_168364100
:o
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_168364742


[ Bericht 100% gewijzigd door -Strawberry- op 23-01-2017 08:24:30 (Verkeerd topic) ]
pi_168479938
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 08:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik wil me wel opofferen om je disgenoot te zijn hoor! San San: O+
Ik ook! Wanneer gaan we weer? Ik begon wat water in de mond te krijgen bij de foto van Robins aubergines :9~
Spoilers!
  vrijdag 27 januari 2017 @ 22:49:57 #217
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168480109
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2017 22:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

Ik ook! Wanneer gaan we weer? Ik begon wat water in de mond te krijgen bij de foto van Robins aubergines :9~
Ik wil ook best nog een keertje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_168480751
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
San San Rotterdam


Sinds we ons realiseren dat San San op maandag open is eten we er weer vaker. :D
Op het buikspek en aubergines na dingen die ik niet eerder bestelde. Denk ik. Alles lekker, goed bereid, maar ik moet echt niet vergeten volgende keer te vragen of het aub wat pittiger kan. Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".

Maar goed : 8 punten!
Inspiratiedag is tegenwoordig (nouja, sinds een jaar of twee) op dinsdag ipv maandag :Y

En zolang je ze niet herkennen inderdaad je overtuigingskracht in zetten dat het écht heter mag, want het wordt niet alleen minder pittig maar wat laffer inderdaad.
  zondag 12 februari 2017 @ 17:17:59 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168856078

Restaurant L'Entrecôte


Waar
restaurant L'Entrecôte, museumpark 35, Rotterdam.

Wat heb je gegeten
Entrecôte van een black angus os, 3 maanden gerijpt, kort aangebraden in zijn eigen vet, daarna in eEn rustkast op temperatuur en tot slot voor de smaak lekker gegrilld. Met frietjes. Meer moet dat niet zijn. Vinden ze bij L'Entrecôte. En dat is misschien ook wel waar, want de entrecôte was heerlijk. De crêpes waren iets minder. De wijn daarentegen subliem en ook wel eens leuk en redelijk uniek: slecht 1 keer over de kop.

Cijfer
8,8

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 12-02-2017 21:17:23 ]
pi_168862072
Terecht cijfer. Was ook mijn ervaring een tijd terug. (hoef ik mijn ervaring met foto's die ergens onder de stapel van nog " to do" ligt en nog geschreven moet worden ook niet te plaatsen) Gewoon goed eten en redelijke prijs.Zou niet misstaan op De Meent. Leuk dat jij ook een "Rothschild" hebt gedronken. >:)

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 12-02-2017 21:05:11 ]
  zondag 12 februari 2017 @ 22:03:18 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168864116
Ja, een Rothschild die ik kon betalen, die laat ik niet aan me voorbij gaan, dacht ik! :s)
pi_168880709
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 22:03 schreef RobinOok het volgende:
Ja, een Rothschild die ik kon betalen, die laat ik niet aan me voorbij gaan, dacht ik! :s)
Te koop bij de Makro, euro of 9 :P
hardcoholic
  maandag 13 februari 2017 @ 20:38:06 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168881143
Oh, mijn lief is een slecht googelaar. :)
Maar nog, ik reken btw er wel bij.

Maar bedankt voor de tip, kijken of ik van de week tijd heb er langs te gaan. :9
pi_168881812
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 20:38 schreef RobinOok het volgende:
Oh, mijn lief is een slecht googelaar. :)
Maar nog, ik reken btw er wel bij.

Maar bedankt voor de tip, kijken of ik van de week tijd heb er langs te gaan. :9
Is weer jaartje geleden dat ik zeker weet dat ze ze in het assortiment hadden. Dus ala je slim bent bel je eerst even ;)
hardcoholic
pi_168916328
Wij hadden een lekker lang weekend in een huisje in Schoorl, en zijn vrijdagavond bij Merlet wezen eten. Ze hebben 1*

Wat was dat lekker zeg :)

Je zou misschien wat kunnen twijfelen aan de inrichting, die is wat aan de oubollige kant met een niet al te lichte zaal achteraf in het hotel, oude stoelen met afbladderende goudverf, en lillijke kunst aan de muren. Maar we komen om te eten en dat is belangrijker dan entourage!

Ik heb wel wat foto's gemaakt, maar met mn telefoon en zonder flits dus dat voegt niet veel toe. Beschrijvingen des te meer!

Na onze keuze voor alles wat ze hadden (6 gangen, + beiden wijnarrangement halve glaasjes) kregen we al meteen de reactie: "Ha jullie zijn fanatiekelingen, leuk! We gaan ons best doen voor jullie :) "

We begonnen met wat brood, zout en olie en een fles water op tafel. Eerste 2 amuses volgden snel:
een hoorntje van krokant pompoen, gevuld met eendenlever. Heel lekker, maar dat hoorntje wordt sinds FG het bedacht heeft inmiddels overal wel geserveerd....
Daarnaast een balletje tartaar van kreeftenvlees. Ook zeer smakelijk.



Er volgde nog een amuse, oester, met wat komkommer nat, sorbet van wasabi en nog wat frisse dingetjes. Ik ben eigenlijk geen oester fan, maar zo was ie wel lekker.


Eerste gang:
carpaccio van coquilles, ben eigenlijk een beetje vergeten wat er verder bij zat want t was een heel licht maar ook iets vlak gerecht. Coquille is gegrilld eigenlijk veel lekkerder, rauw smaakt het gewoon net naar niks.
Om al dat lichte spul wat tegenwicht te bieden, kwam de ober met een rasp en een groot blok van iets zwarts. Truffel? nee, het was een blok met geperste kapotte kaviaar. Niet compleet ronde kaviaar wordt vaak weggegooid, maar de sjef had dus van dat "afval" een bonk geperst, deze gerookt en gedroogd op de BBQ, en zo heb je een natuurlijk zoute smaakmaker.

Wel een smakelijke wijn erbij, een Spatburgunder van Weingut Kopp

Wel grappig om hier even te melden, de sommelier is een super enthousiaste jonge vent die als een circus speaker de wijn aankondigt. Misschien niet ieders ding, en na 3 wijnen weet je het ook wel, maar ik vond het wel leuk gebracht. En naarmate we gedurende de avond verder kennismaakten werd het ook af en toe een echt gesprek, en niet alleen maar een one-man-show

Na de wat vlakke eerste gang bleek dat het gelukkig alleen maar een aanloopje was. Wat volgde waren 4 gangen die allemaal op zichzelf een hoofdgerecht konden zijn. Wow wow, allemaal zo goed!

Tweede gang:
Langoustine, met vadouvan, pompoencrème. Zo ongelooflijk krachtig en lekker, ik stond op het punt om het nogmaals uit te vragen. Maar ik was ook benieuwd naar gang 3!
Wijn erbij: vergeten. Een riesling meen ik me nog te herinneren.

Derde gang:
Stukje Tarbotfilet met crème van sjalot, gesmolten eendenlever, op een bedje heeeeeeel lekkere sucade. Daaroverheen wat wintertruffel geraspt, en er zat een jus bij van gebrande ui (smaakte dus als uiensoep)
Ook al zo enorm lekker, met name de sjalottencreme en de sucade waren to die for
Erbij: een Australische Chardonnay, ben de naam even kwijt (een lijstje met de gedronken wijnen moet ik nog krijgen, heb ze gemaild)



Vier:
Er kwamen regelmatig al stammetjes hout langs, waar dan elke keer een heerlijke BBQ geur uit dreef. Wij kregen ook zo'n stammetje op tafel, af en toe een klein sliertje rook eruit.



Dat bleef zo een minuut of 5 staan, toen kwamen de borden met een bedje van aardpeer, pastinaak krokantjes en aan tafel een umami jus eroverheen geschonken. Het stammetje ging open en daar lagen twee flinke stukken zwezerik in die er bovenop gingen. Onderin het stammetje lagen wat kooltjes, gloeiende denneappel. Daaroverheen nog wat wintertruffel.

Ja alweer truffel, dit is echt een stevig winters menu, en het sneeuwde ook inmiddels weer buiten dus wij zaten heerlijk te genieten.
Erbij: een stevige Hongaarse rooie, Bikavér (stierenbloed)



Vijf:
het eigenlijke hoofdgerecht. Normaal is dat dan het summum van de avond, maar gang 2 t/m 5 waren eigenlijk al 1 voortdurend culinair orgasme :)
Reerug, een prachtig recht en rood balkje vlees, een bonbon van eendenlever bekleed met sauce royale met het reebloed en chocola. En diverse wintergroenten erbij.
Wijn hierbij was een iets koele Zuid Afrikaanse Pinotage. Ook alweer zo lekker.



Toe nog koffie thee en friandises van een enorme kar met chocolaatjes, allebei een lekkere whisky, en nog wat meer koffie omdat de sommelier en ik onze gezamenlijke barista hobby ontdekten. Dus we kregen nog wat speciale en heel exclusieve Nespresso dingen op tafel, waarbij ik elke keer mocht raden of het nou nespresso of een koffie uit de "gewone" machine was.
Veel fout gegokt, wat eigenlijk gewoon een enorm compliment voor Nespresso is!



Uiteindelijk zeer voldaan van al dat acclimatiseren tegen een uur of 1 als een van de laatste naar buiten gerold. Dit was echt lekker!

ik had vooraf wel gelezen dat ze eigenlijk meer dan 1 ster verdienen, maar kan me daar wel in vinden. Dit ontsteeg het 1-ster niveau wel, zowel in kwaliteit en smaak als in verzorging en hoe je interactie met de bediening is.

Eten: 8, neigend naar een 9
Prijs / Kwaliteit: 7 (t was bijna 350 ¤ incl tip, en we hadden halve glazen wijn. Dat prijspeil past alweer meer bij 2** dan bij 1*...
Entourage: 7, de brasserie aan de voorkant van de zaak is eigenlijk mooier ingericht dan de sterrenzaal achterin het hotel.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')