Wat maakt het uit. Mensen lezen de review en hebben daar plezier aan. Ook zonder dat iedereen och en wee roept. Dat de discussie daarna over prijzen gaat doet daar weinig aan af hoor.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:10 schreef MCH het volgende:
Nou weten we ook gelijk waarom Iwanius nooit prijzen prijsgeeft, neemt iemand eens de moeite voor een dikke review gaan 9 v/d 10 reacties over de prijs.
Ok meid, ben alweer gerustgesteld.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat maakt het uit. Mensen lezen de review en hebben daar plezier aan. Ook zonder dat iedereen och en wee roept. Dat de discussie daarna over prijzen gaat doet daar weinig aan af hoor.
Ik vind de borden bij Iwanius ook beter opgemaakt.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:10 schreef MCH het volgende:
Nou weten we ook gelijk waarom Iwanius nooit prijzen prijsgeeft, neemt iemand eens de moeite voor een dikke review gaan 9 v/d 10 reacties over de prijs.
Ziet er heerlijk uit. Helaas in Roffa en niet in Den Haagquote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
San San Rotterdam
Sinds we ons realiseren dat San San op maandag open is eten we er weer vaker.
Op het buikspek en aubergines na dingen die ik niet eerder bestelde. Denk ik. Alles lekker, goed bereid, maar ik moet echt niet vergeten volgende keer te vragen of het aub wat pittiger kan. Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".
Maar goed : 8 punten!
Iemand die ik ken heeft Chinees gestudeerd een tijdje (kan het niet vloeiend spreken maar wel een beetje ) en gaat vaak chinees uit eten met veel chinezen erbij, en dan worden ze toch echt een stuk vriendelijker behandeld dan als het alleen maar hollanders zijn.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 21:12 schreef n0a het volgende:
[..]
In mijn ervaring wordt iedereen gelijkwaardig slecht behandeld. Service is vaak gewoon niet zo vriendelijk bij de Chinees.
ik ben 2x bij de librije geweest ook rond 2010 en geloof in 2013 en was ook minder kwijt.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 19:14 schreef habitue het volgende:
Bij librije was ik minder kwijt, bij fg1.0 210 pp geloof ik. (Zonder wagyu) 650 is echt achterlijk veel.
Ik ben Chinees, maar spreek het niet. In de traditionele restaurants waar ik meestal kom is bediening functioneel, maar niet vriendelijk of hartelijk. Taal spreken zal wat verschillen, maar ik zie geen groot verschil met andere tafels.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 23:08 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Iemand die ik ken heeft Chinees gestudeerd een tijdje (kan het niet vloeiend spreken maar wel een beetje ) en gaat vaak chinees uit eten met veel chinezen erbij, en dan worden ze toch echt een stuk vriendelijker behandeld dan als het alleen maar hollanders zijn.
Ook intussen al 2x geweest met vooral wat CUL-SC mensen.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
San San Rotterdam
Sinds we ons realiseren dat San San op maandag open is eten we er weer vaker.
Op het buikspek en aubergines na dingen die ik niet eerder bestelde. Denk ik. Alles lekker, goed bereid, maar ik moet echt niet vergeten volgende keer te vragen of het aub wat pittiger kan. Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".
Maar goed : 8 punten!
Valt mij ook op ja. Of over of je wel de bob bent of hebt, want je hebt immers een wijntje gedronkenquote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:10 schreef MCH het volgende:
Nou weten we ook gelijk waarom Iwanius nooit prijzen prijsgeeft, neemt iemand eens de moeite voor een dikke review gaan 9 v/d 10 reacties over de prijs.
Welk wijntje?quote:Op zondag 22 januari 2017 00:25 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Valt mij ook op ja. Of over of je wel de bob bent of hebt, want je hebt immers een wijntje gedronken
Daar heb ik eigenlijk niet zo heel vaak discussies over zien langskomen hier op het forum hoor. Of ik heb ze (gelukkig) gemist. Wel over geld. Maar ja, we zitten hier in nederland he, dus als je niet wil dat het over geld gaat zit je hier niet zo goedquote:Op zondag 22 januari 2017 00:25 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Valt mij ook op ja. Of over of je wel de bob bent of hebt, want je hebt immers een wijntje gedronken
Omdat ze chinees zijn. Kun je nagaan terwijl HK chinezen de slechtste klanten zijn voor een Chinees restaurant omdat ze nooit tippen, meestal en masse komen en 'goedkoop' vaak bestellen i.t.t. Nederlanders die gemiddeld genomen duurder eten en wel tippen.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Chinese klanten eisen meer aandacht en krijgen dat.
Men is juist tegen Nederlanders/westerlingen netjes en beschaafd en meestal wat groffer tegen landgenoten omdat de bediening weet dat ze toch nooit tippen. Vwb eten in de week waar Chinees Nieuwjaar wordt gevierd moet je gewoon zorgen dat je een plek reserveert ( of gewoon eerder eten),als ze al niet bezet zijn want het is natuurlijk een beetje dom om ook te gaan reserveren op het tijdstip dat de Chinezen massaal gaan eten.(meestal tegen 15:00 uur) Kans dat je daar tussenkomt is klein. En gewoon binnenlopen op eerder genoemd tijdstip is gewoon dom want je zal niet geplaatst worden.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 18:58 schreef sirdanilot het volgende:
Ik wil trouwens van de week écht Chinees gaan eten. Maar ik ben bang dat alles in Den Haag vol zit ivm chinees nieuwjaar? Of valt dat wel mee.
En word je echt als hond behandeld als er niet minstens één chinees (uitziend persoon) bij zit, of is dat een fabeltje? Want alle chinees (uitziende mensen) die ik ken kunnen niet mee
Het liefst betaal ik cash. Soms pin ik weleens en heeeeel soms flikker ik dat plastic kaartje op tafel.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 18:51 schreef sirdanilot het volgende:
Een beetje een rare vraag maar bedacht me dit net:
Betaal jij eigenlijk met creditcard of altijd cash, als je luxe uit eten gaat?
Lijkt me niet zo veilig om met een bedrag met 4 cijfers in je portemonnee over straat te wandelen, al kan het eigenlijk overal in Nederland natuurlijk wel gewoon.
Ik wil me wel opofferen om je disgenoot te zijn hoor! San San:quote:Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".
Je kunt daar met Groupon voor zeer schappelijke prijzen heen!quote:Op zaterdag 21 januari 2017 18:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat is zeker de moeite waard. Wij waren er anderhalf jaar geleden. Met een overnachting erbij.
De wagyu, het water, koffie met friandises. Eventueel een aperitief of extra drankje. Gaat hard als je 25 Aftikt voor een aperitief.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 14:11 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
[..]
Nee, ik gaf aan dat zij minder gemakkelijk geld opzij zet, dus er is ook niet speciaal voor gespaard. Dankzij de meevaller ging het nu zonder probleem.
De prijs is inderdaad wel extreem hoog. Overigens is het 7-gangendiner normaal ¤145 en het wijnarrangement daarbij ¤57, dus ik weet ook niet waarom het zo hoog is uitgevallen. Heb er ook totaal niet aan gedacht ff op het bonnetje te kijken. Maar goed, dat gaat mijn zus nog ff navragen. Ik denk dat we een 9-gangendiner hebben gehad, want ik tel 9 gangen en dan betaal je standaard ¤241 pp, maar mijn zus zegt dat de desserts enzo niet meetellen.
Wordt vervolgd dus.
We zouden ook gewoon teruggaan, want het was wel lekker. Moest wel langer wachten op 'mijn' hoofdgerecht dan de rest.quote:Op zondag 22 januari 2017 11:09 schreef RobinOok het volgende:
Dan zal er iets serieus zijn misgegaan, meestal krijg je je hoofdgerechten nog voor de voorgerechten op zijn. Zoals dat normaal is trouwens, in China. Isegrim en LHO weigeren om die reden de hoofdgerechtn tegelijk met de voorgerechten te bestellen.
Het is bij dit soort zaken het idee dat iedereen wel een gerecht kiest maar dat iedereen van alles wat pakt toch?quote:Op zondag 22 januari 2017 14:35 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
We zouden ook gewoon teruggaan, want het was wel lekker. Moest wel langer wachten op 'mijn' hoofdgerecht dan de rest.
Ik hoor nu trouwens van die vriend van mij (die veel chinezen kent) dat ze een menukaart voor niet-chinezen hebben en een chinese menukaart, en er staan op de chinezse menukaart veel meer verschillende gerechten dan op de niet-chinese.quote:Op zondag 22 januari 2017 11:09 schreef RobinOok het volgende:
Dan zal er iets serieus zijn misgegaan, meestal krijg je je hoofdgerechten nog voor de voorgerechten op zijn. Zoals dat normaal is trouwens, in China. Isegrim en LHO weigeren om die reden de hoofdgerechtn tegelijk met de voorgerechten te bestellen.
Misschien ook mijn haar zwart verven en spleetogen schminkenquote:Op zondag 22 januari 2017 14:45 schreef Iwanius het volgende:
Klopt er is inderdaad een kaart voor Chinezen ( in het Kantonees) en 'gweilo's' alias niet-Chinezen.
Prijzen zijn ook verschillend ( goedkoper voor Chinezen) en de Chinezen krijgen bepaalde dingen gratis zoals de witte rijst.zoete fruit als dessert,ijsthee en de pot warme thee. Dat is een stilzwijgende afspraak. Dus "Ja"heb je door dat al die Chinese restaurants nu al jaren hun centjes verdienen aan de westerlingen? Bij deze. Want aan hun landgenoten verdienen ze niets.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |