quote:
Op zaterdag 21 januari 2017 12:50 schreef vinnypassy het volgende:[knip]
We begonnen met een amuse: piccalillyijs in een tomatenhoorntje met drop. Heel bijzonder. Er zat ook knettersuiker in of iets anders dat knettert, want het knetterde hard! De dropsmaak viel wel heel erg weg en dat vond ik wel jammer, want dat had dit heel goed kunnen maken. Nu was het ‘gewoon’ goed (8-).
Moet je nagaan hoe lekkerder het vroeger was i.v.g met nu als jij het nu al erg lekker vond.
Tegenwoordig is de piccalilly veel te koud,en de rest erg íngezakt qua structuur i.v.g.met vroeger toen alles in balans was en het altijd mijn lieveling starter was als ik FG binnenliep.
quote:
Toen kregen we iets waarvan ik niet meer precies weet wat het was (sorry, de drank vloeide rijkelijk
). Maar het was lekker! Op de foto mist een torentje van iets wat qua smaak wat weghad van dadel, met daarop iets van een leverpaté. En op dat stokbroodje (zo werd het echt genoemd) zat een waanzinnig lekker stukje gedroogde ham (geen idee welke), met een smaak die intenser was dan alle andere soorten gedroogde ham die ik ooit heb gehad. (8-)
Was vroeger rijker gevuld dan dat magere strookje wat je nu krijgt.
En de 'ham' is Joselito Gran Reserva Bellota. Vele plateaus van weggezet.
quote:
Het tweede gerecht was kabeljauw met een Aziatische bouillon met zoetzure sjalot. De kabeljauw was waanzinnig zacht, echt perfect gegaard, en de bouillon had iets zoetigs, hartigs, vissigs en pittigs. Heel mooie en diverse smaken in zoiets kleins dus. Het miste wel een beetje de wow-factor, maar was wederom gewoon goed. (8)
Hap-slik-weg tussedoortje. Fijn dat het je smaakte.
quote:
Daarna kregen we in een bepaald soort houten vat (sorry, vergeten hoe en wat precies) gesmoorde prei met coquilles, kreeft, aardappelmousseline, krokantje van aardappel, truffel en kaviaar. Ik had pas nog een discussie met mijn vader, die zei dat kaviaar geen smaak had. Ik zei toen al dat hij dan geen goede had, want deze kaviaar… Zo lekker! Bij het serveren werden we al weggeblazen door de fantastische geuren en dat gold ook voor de rest; alles was boterzacht en met een hapje van alles was het geen smaakexplosie, maar een hele subtiele bundeling van textuur en smaak. Enorm verrassend en het eerste echte hoogtepunt van de avond voor ons. (9)
Oh ja en dit gerechtje was en smaakte vroeger geweldig en zag er zoals op onderstaande foto uit.
Die 'bolle' heeft het nu 1 grote brei van heel veul smaken gemaakt zo van "ze proeven het toch niet."
Kaviaar op zich heeft ook geen smaak. I.c.m....kan het wel aangenaam zijn en de textuur kan je aanspreken. Die die 'bolle' heeft is wel top.
quote:
Maar het klapstuk kwam hierna: sukade met steak tartare en teksturen van pastinaak. Die sukade was werkelijk ongelooflijk lekker. Woorden schoten tekort om dit te omschrijven, maar toen de chef langsliep bij een ander gerecht en wij hem complimenteerden over dit gerecht, noemde hij het een feestje. En mijn god, wat was dit een feestje. Zo boterzacht en toch krokant (volgens mij zei hij dat dat een crumble was), zo vol van smaak en simpelweg zo bizar lekker. Hier konden we helemaal niets op aanmerken en als er niet nog meer gerechten aan waren gekomen, had ik deze op zijn Iwanius’ nog een keer uitgevraagd. En daarna nog een keer. Wat een toppert.
(10)
Ja, dat is een lekkere combo. Zeg wel erbij dat dit een duidelijk voorbeeld is hoe hij er meer een ratjetoe van gemaakt heeft voor een hogere prijs.
Vroeger had je dus de FG steaktartaar die er al geweldig uitzag.
In die bloempot zit dus heul veul sukade!De sukade was ook een apart gerecht. Hij heeft het dus samengevoegd door o.a.een stuk coquille en asperge? bij te voegen zodat het 1 'nieuw' gerecht voor de hoofdprijs wordt.
quote:
Vervolgens kregen we een wat lichter gerechtje, wat de smaken in de mond mooi reinigde. En hoewel dat in het totaalplaatje natuurlijk heel goed was, miste hier ik ook wel weer een beetje de wow-factor. Kwartelgelei met een mousse (denk ik) met dragon en munt en een toastje met eendenleverpaté. Die paté was to die for, de kwartelgelei was heerlijk fris en de kruidenmousse was erg mooi subtiel. (8-)
In mijn van lievelingsgerechten deze kwartelgelei. Blijf je uitvragen...
quote:
Dat was de opmaat voor dat waar mijn zus al jaren naar smachtte: de wagyu. Die zat niet standaard in het menu en daar betaalden we dus extra voor, maar dat vonden we prima. Het was erg lekker, maar ik werd hier niet weggeblazen. De stukjes waren niet allemaal even mals (maar goed, mals waren ze nog steeds), maar ook dit was weer gewoon goed. De bijgerechtjes (kaassaus en iets met paddenstoelen) waren ook dik in orde. (8)
quote:
Hierna kwam weer iets om de smaakpapillen op te frissen. Wat het was? Iets met kokos, chocolade, limoen en lychee. Het was lekker, qua smaak natuurlijk heel anders, maar qua beleving vrijwel hetzelfde als bij de kwartelgelei. Prima opfrisser, maar niet súper bijzonder. (7.8)
Vroeger subtieler in smaak en in samenstelling.quote:
Conclusie:
Het eten was goed, de sfeer was top en we hebben het heel gezellig gehad, maar ik had verwacht vwb het eten nog wat vaker weggeblazen te worden. Helaas gebeurde dat nu maar twee keer en voor de prijs die we voor dit zevengangendiner en wat extraatjes betaalden (¤650 voor 2 personen) had ik daar net iets meer van verwacht. Ik zou hier nog wel een keer heengaan, gewoon omdat het kan en geld niet altijd heel belangrijk hoeft te zijn als je jezelf wilt trakteren, maar achteraf vroegen we ons af: was het die 650 waard? En dat vonden we eigenlijk niet. Het gemiddelde van alle gerechtjes bij elkaar komt uit op een goede 8, met de sfeer en gezelligheid erbij is mijn eindoordeel een 8+.
Wat voor rode wijn dronk je? Per glas, fles? Had je champagne, zo ja welke en glas?,fles?
Waarom vraag ik dat want ik als ervaren FG gast vind ik dit stevig aangezien ik nogal wat gerechten mis waarvan ik weet dat die sowieso een rekening kunnen spekken.
vb:
Maar zoals ik al eerder zei in een reactie aan iemand: Als je FG voor een eerste keer meemaakt dan geraak je al snel overdonderd dat je al daar bent en is alles al gauw geweldig. I.i.g leuk dat je de moeite hebt genomen FG eens te bezoeken.
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-01-2017 17:04:15 ]