abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  maandag 9 januari 2017 @ 20:15:17 #126
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168012347
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 9 januari 2017 19:02 schreef FutureFairytale het volgende:
Mooie foto's! Die tonijnbuiksushi moet wel hemels zijn O+
Was lekker, maar we zijn niet erg van het sushi eten. Vinden de rijst vaak al te machtig. Zijn eigenlijk meer liefhebber van sashimi.
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 10 januari 2017 @ 14:43:24 #127
289177 Iwanius
Gedachten zijn net als Wolken
pi_168029050
Hoe vonden jullie het Bilderberg hotel waar je overnachtte?
Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles
  dinsdag 10 januari 2017 @ 14:50:30 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168029208
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 januari 2017 14:43 schreef Iwanius het volgende:
Hoe vonden jullie het Bilderberg hotel waar je overnachtte?
We zaten niet in het Bilderberg. We zaten lekker simpel en goed in Hotel Emma.
Poef.....gone! ©golfer
pi_168029729
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2017 20:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Was lekker, maar we zijn niet erg van het sushi eten. Vinden de rijst vaak al te machtig. Zijn eigenlijk meer liefhebber van sashimi.
Oh ik had er daar wel tien van willen hebben! O+ Hadden jullie ergens ook ingelegd ei er tussen? En zelfgemaakte Japanse mayo? :)
  dinsdag 10 januari 2017 @ 15:45:09 #130
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168030333
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 januari 2017 15:16 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Hadden jullie ergens ook ingelegd ei er tussen? En zelfgemaakte Japanse mayo? :)
Niet dat ik mij kan herinneren.
Poef.....gone! ©golfer
pi_168031020
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2017 15:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Niet dat ik mij kan herinneren.
Nu můet je dus nog een keer :Y :P
  dinsdag 10 januari 2017 @ 16:48:54 #132
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168031828
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 januari 2017 16:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Nu můet je dus nog een keer :Y :P
Als we de loterij een keer winnen, misschien. Maar voorlopig niet. :+
Poef.....gone! ©golfer
pi_168237131
Net frikandelbroodje op. Gisteren een Doner Kebab
  woensdag 18 januari 2017 @ 12:05:35 #134
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168240925
quote:
16s.gif Op woensdag 18 januari 2017 04:45 schreef 0906 het volgende:
Net frikandelbroodje op. Gisteren een Doner Kebab
In welk (sterren)restaurant of ander etablissement?
Poef.....gone! ©golfer
pi_168248210
Mooi verslag.

Wat was je kwijt als ik vragen mag?

Zat laatst ook al op hun website te kijken, maar las dat ze voor een behoorlijke tijd al helemaal volgereserveerd waren. Hadden jullie tijden terug gereserveerd?

Gr,

quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2017 14:15 schreef golfer het volgende:
Waar: Japanese Cuisine YAMA, Rotterdam
Wanneer: 8 januari 2017

Wat en hoe:
Naar aanleiding van enthousiaste reacties van LHO en Minilot hadden we besloten er een dagje Rotterdam van te maken met een bezoek aan museum Boymans van Beuningen, een overnachting in een hotel op loopafstand en een etentje bij het Japanse restaurant YAMA.
Als je niet weet waar het zit loop je er zo voorbij. Het biedt na vroegtijdig reserveren, plaats aan ca. 20 gasten.
[ afbeelding ]
Chefkok Yama wordt in het kleine open keukentje ondersteund door een souschef en de bediening wordt gedaan door Yuko, deze avond geholpen door haar zoon Mao.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je kunt bij YAMA kiezen voor een 3 of 5-gangenmenu. Wij hadden aangegeven voor het 5-gangenmenu te gaan, met een bijpassend sake-arrangement van fris gekoelde diverse soorten sake.
Allereerst namen we een lekker Japans biertje:
[ afbeelding ]

Al vrij snel volgden er 2 amuses:
Een stukje beef teriyaki met daarop wat oesterblad en een oesterparel (gemaakt van het vocht van een oester).
[ afbeelding ]
De 2e amuse was een gefrituurd stukje inktvis met een stukje yam.
[ afbeelding ]

1e gerecht:
Een soep gemaakt van sojamelk met daarin een stukje langzaam gegaarde ibericobuikspek en rettich.
[ afbeelding ]
Bij het volgende gerecht kregen wij onze eerste sake:
[ afbeelding ]
Yuko wijst voor ons op de kaart van Japan aan waar deze sake vandaan komt. Een Tosatsuro, gemaakt van graan en aangelengd met alcohol en ontzout zeewater. Een beetje droge sake.

2e gerecht:
Diverse sushi-bereidingen.
Voorop van rechts naar links: coquille, buik van tonijn, paling en omelet.
[ afbeelding ]
Daarbij een handroll open nori sushi met garnaal en pareltjes van soja:
[ afbeelding ]
In een apart bakje een stukje heel langzaam gegaarde zalm met kakifruit en rettich:
[ afbeelding ]

Daarna kwam Yuko ons de tweede sake brengen.
[ afbeelding ]
Een Honchu Ichi uit Hiroshima. Puur op de fles gerijpt, zonder extra toevoeging van alcohol. Wat ons betreft de lekkerste van de avond.

3e gerecht:
2 bereidingen van oester.
Gefrituurde oester met tartare-saus en een chip van een paarse truffelaardappel.
[ afbeelding ]
Met tempurabeslag gefrituurde oester met een chip van tapioca.
[ afbeelding ]
Die kon worden gedipt in een speciaal sausje:

[ afbeelding ]

Vervolgens weer een sake-uitleg van Yuko. Een Kizakura shimizu jikomi sake uit Kyoto. Nauwelijks alcohol te proeven, maar dat zit er wel degelijk ruimschoots in:
[ afbeelding ]

4e gerecht:
Een op traditionele wijze gestoomd ei met daarbij stukjes krab.
[ afbeelding ]
En
Octopus met yuzu, zeewiersalade en een zalf van zeewier.
[ afbeelding ]

Tijd voor de 4e sake van de avond:
[ afbeelding ]
Een Chochokyu uit 2013. 3 jaar gerijpt op de fles en met een beetje gele kleur. Alcoholpercentage van 16%.

5e gerecht:

Een sukiyaki kan natuurlijk niet ontbreken, geserveerd in een gietijzeren pannetje op tafel met rijst erbij.
[ afbeelding ]
Sukiyaki met mals rundvlees, een gepocheerd ei en knapperige groenten.
[ afbeelding ]

Wij besloten om er nog een extra dessertgang aan toe te voegen. Met daarbij voor Bluezz een sake-achtigdrankje van yuzu (enigszins vergelijkbaar met limoncello):
[ afbeelding ]
Ik nam daarbij nog een keer een glaasje van de 2e sake van de avond, de Honchu Ichi.
[ afbeelding ]
Dessert:
Een soort cheesecake gemaakt van de yuzu-vrucht met daarbij stukjes fruit en een schuim van gecondenseerde melk.
[ afbeelding ]


Conclusie:

Wat een heerlijke en bijzondere smaken allemaal en wat een aandacht voor details. Qua opmaak van de diverse gerechten, alsmede door de vriendelijke bediening.
Zeker niet goedkoop, maar zeker een keer absoluut de moeite waard.
pi_168264334
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 17:34 schreef pdegroot het volgende:
Mooi verslag.

Wat was je kwijt als ik vragen mag?

Zat laatst ook al op hun website te kijken, maar las dat ze voor een behoorlijke tijd al helemaal volgereserveerd waren. Hadden jullie tijden terug gereserveerd?

Gr,

[..]

Ja je moet ver van tevoren reserveren. Ben pas met vrienden geweest, 5 gangen, waren een 100 euro pp kwijt wat ik mij kan herinneren. En had dan wel het Sake arrangement gekozen en nog een wijn, fris en dessert. Het is dan ook wel heel anders dan all you can eat sushi ;)
Mijn kookblog: FoodBezig.nl
-= You call it facial hair. I call it awesomeness escaping through my face. =-
  donderdag 19 januari 2017 @ 11:15:28 #137
433535 Cinemaniak
FF serieus nou
pi_168264395
Gisteravond gegeten bij Rosetta's Kitchen op de Bilderdijkstraat. Bestaat geloof ik nog maar een anderhalf jaar, maar echt heerlijk gegeten! Wijntjes waren ook erg lekker, wel vrij prijzig in totaal. Echt een aanrader voor wie van Italiaans eten houdt in Amsterdam
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that
  donderdag 19 januari 2017 @ 12:26:39 #138
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168265737
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 17:34 schreef pdegroot het volgende:
Mooi verslag.

Wat was je kwijt als ik vragen mag?

Zat laatst ook al op hun website te kijken, maar las dat ze voor een behoorlijke tijd al helemaal volgereserveerd waren. Hadden jullie tijden terug gereserveerd?

Gr,

Je moet inderdaad een ruime tijd van te voren reserveren.
Reken maar op ca. 100 pp voor 5 gangen met een sakť-arrangement erbij.
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 21 januari 2017 @ 12:50:42 #139
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_168319110
Kleine intro.

Mijn zus heeft mij ooit aangestoken met het kookvirus. Zoals een aantal hier wel weten; ik kook graag en uitgebreid en daar helpt zij bij mij wel eens mij. Inmiddels ben ik haar wel voorbijgestreefd in kwaliteit en dat vindt ze soms vervelend (snap ik, ik ben haar 'broertje' maar :)), maar we delen de passie voor eten wel nog steeds allebei heel erg. Haar grote droom is al tijden om naar FG te gaan. Haar partners waren/zijn niet zo van het exclusieve eten en zij zet iets minder makkelijk geld opzij, dus duurde het lang voordat ze kon. Maar na lang erover praten en een financiŽle meevaller vorig jaar, hebben we eindelijk gereserveerd en konden we gisteren naar FG 2.0.

Voor ons beiden was het de eerste keer dat we naareen sterrenrestaurant gingen, dus stiekem een klein beetje spannend (want hoe moet je je gedragen? Ik weet het, nergens voor nodig, maar zo zijn we nu eenmaal). Aan kosten zouden we niet denken, dus namen we een zevengangendiner met wijnarrangement - negen is teveel voor mijn zus - en hebben we ons lekker laten vermaken. Normaal houd ik niet van foto’s maken en hoewel ik best kan koken en films tot op het bot kan analyseren, heb ik dat met het eten zelf veel minder. Maar voor deze keer maakten we een uitzondering (foto's zijn van mijn zus) en omdat Iwanius het de laatste tijd minder doet, drop ik hier voor een keertje maar een uitgebreide review over eten bij FG 2.0. :)

We begonnen met een amuse: piccalillyijs in een tomatenhoorntje met drop. Heel bijzonder. Er zat ook knettersuiker in of iets anders dat knettert, want het knetterde hard! De dropsmaak viel wel heel erg weg en dat vond ik wel jammer, want dat had dit heel goed kunnen maken. Nu was het ‘gewoon’ goed (8-).

wNnOOoB.jpg

Toen kregen we iets waarvan ik niet meer precies weet wat het was (sorry, de drank vloeide rijkelijk c_/ ). Maar het was lekker! Op de foto mist een torentje van iets wat qua smaak wat weghad van dadel, met daarop iets van een leverpatť. En op dat stokbroodje (zo werd het echt genoemd) zat een waanzinnig lekker stukje gedroogde ham (geen idee welke), met een smaak die intenser was dan alle andere soorten gedroogde ham die ik ooit heb gehad. (8-)

5pJte8D.jpg

Het tweede gerecht was kabeljauw met een Aziatische bouillon met zoetzure sjalot. De kabeljauw was waanzinnig zacht, echt perfect gegaard, en de bouillon had iets zoetigs, hartigs, vissigs en pittigs. Heel mooie en diverse smaken in zoiets kleins dus. Het miste wel een beetje de wow-factor, maar was wederom gewoon goed. (8)

vRaZ2ig.jpg

Daarna kregen we in een bepaald soort houten vat (sorry, vergeten hoe en wat precies) gesmoorde prei met coquilles, kreeft, aardappelmousseline, krokantje van aardappel, truffel en kaviaar. Ik had pas nog een discussie met mijn vader, die zei dat kaviaar geen smaak had. Ik zei toen al dat hij dan geen goede had, want deze kaviaar… Zo lekker! Bij het serveren werden we al weggeblazen door de fantastische geuren en dat gold ook voor de rest; alles was boterzacht en met een hapje van alles was het geen smaakexplosie, maar een hele subtiele bundeling van textuur en smaak. Enorm verrassend en het eerste echte hoogtepunt van de avond voor ons. (9)

EGJOEV8.jpg

Maar het klapstuk kwam hierna: sukade met steak tartare en teksturen van pastinaak. Die sukade was werkelijk ongelooflijk lekker. Woorden schoten tekort om dit te omschrijven, maar toen de chef langsliep bij een ander gerecht en wij hem complimenteerden over dit gerecht, noemde hij het een feestje. En mijn god, wat was dit een feestje. Zo boterzacht en toch krokant (volgens mij zei hij dat dat een crumble was), zo vol van smaak en simpelweg zo bizar lekker. Hier konden we helemaal niets op aanmerken en als er niet nog meer gerechten aan waren gekomen, had ik deze op zijn Iwanius’ nog een keer uitgevraagd. En daarna nog een keer. Wat een toppert. :9~ (10)

R2Kb26C.jpg

Vervolgens kregen we een wat lichter gerechtje, wat de smaken in de mond mooi reinigde. En hoewel dat in het totaalplaatje natuurlijk heel goed was, miste hier ik ook wel weer een beetje de wow-factor. Kwartelgelei met een mousse (denk ik) met dragon en munt en een toastje met eendenleverpatť. Die patť was to die for, de kwartelgelei was heerlijk fris en de kruidenmousse was erg mooi subtiel. (8-)

t2XP9RI.jpg

Dat was de opmaat voor dat waar mijn zus al jaren naar smachtte: de wagyu. Die zat niet standaard in het menu en daar betaalden we dus extra voor, maar dat vonden we prima. Het was erg lekker, maar ik werd hier niet weggeblazen. De stukjes waren niet allemaal even mals (maar goed, mals waren ze nog steeds), maar ook dit was weer gewoon goed. De bijgerechtjes (kaassaus en iets met paddenstoelen) waren ook dik in orde. (8)

OCm45nb.jpg

Tussendoor kregen we nog een cocktail, die we zelf samenstelden door wat kaarten te trekken. Dat waren er drie: sinaasappel, cognac en rook. Dus daar werd de cocktail mee samengesteld en die werd redelijk fris, met een goed aanwezige maar niet overheersende rooksmaak. (7)

Hierna kwam weer iets om de smaakpapillen op te frissen. Wat het was? Iets met kokos, chocolade, limoen en lychee. Het was lekker, qua smaak natuurlijk heel anders, maar qua beleving vrijwel hetzelfde als bij de kwartelgelei. Prima opfrisser, maar niet sķper bijzonder. (7.8)

kB5F7or.jpg

En toen kwam het vanille-ijs. En door dat te zeggen doe je dat ijs heel erg tekort, want qua smaak en textuur was dit werkelijk het beste ijs dat ik ooit had. Zo zacht, zo romig, zo perfect op smaak en temperatuur. Fantastisch. Erbij gekarameliseerde macadamianoot met ook weer iets van eendenlever en de beste olijfolie ter wereld (naam vergeten, sorry). Die combinatie van zoet met hartig was heel bijzonder om te ervaren en hoewel ik daar heel erg van moest glimlachen, was het qua smaken net iets minder bijzonder, omdat het ijs zo waanzinnig lekker was en ik het stukje zout op de eendenlever net iets te groot vond en dus overheersend. (8)

MYXyHXu.jpg

Tot slot kregen we een bakje koffie met wat friandises. Welke allemaal? Goede vraag, want er is geen foto van gemaakt... Het zat in een kelk met rook en daarin zat in ieder geval mango-ijs (wat verschrikkelijk lekker was icm de rook) en nog twee dingen. In de ‘raampjes’ van de kelk zat een stukje cheesecake en nog een lekker zacht koekachtig iets met kaneel. Goed, je raadt het al: het was genoeg geweest, ik zat vol, de alcohol had zijn werk gedaan en we zaten lekker uit te buiken en na te genieten, terwijl het restaurant langzaam leegliep. (7.5)

Los van het eten, vonden we de sfeer heel fijn: netjes, maar toch los. Er hing een soort informele formele sfeer die prima paste. De bediening was waanzinnig. Die hebben we natuurlijk nog nooit op sterrenniveau meegemaakt, maar met mijn ervaring in productiewerk en teamverbanden vond ik het schitterend om te zien hoe geolied alles liep; men was aanwezig, maar viel eigenlijk niet op en we hebben ons nergens om hoeven bekommeren. Top dus. Ook leuk dat de chef zelf veel aanwezig was en met veel bezoekers een klein praatje maakte.

Conclusie: het eten was goed, de sfeer was top en we hebben het heel gezellig gehad, maar ik had verwacht vwb het eten nog wat vaker weggeblazen te worden. Helaas gebeurde dat nu maar twee keer en voor de prijs die we voor dit zevengangendiner en wat extraatjes betaalden (§650 voor 2 personen) had ik daar net iets meer van verwacht. Ik zou hier nog wel een keer heengaan, gewoon omdat het kan en geld niet altijd heel belangrijk hoeft te zijn als je jezelf wilt trakteren, maar achteraf vroegen we ons af: was het die 650 waard? En dat vonden we eigenlijk niet. Het gemiddelde van alle gerechtjes bij elkaar komt uit op een goede 8, met de sfeer en gezelligheid erbij is mijn eindoordeel een 8+.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 13:10:08 #140
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168319386
Ik vind 650 euro ook niet leuk meer.... :N
  zaterdag 21 januari 2017 @ 13:18:56 #141
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_168319518
Een ervaring die ik in ieder geval nooit uit mijn eigen zak zou betalen :Y)
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Amon Laca
pi_168319569
Wow dat is wel bizar duur. Leuk leesvoer wel :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  zaterdag 21 januari 2017 @ 13:25:46 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168319626
Laatste keer dat ik ging was in 2012. Toen kostte een 7 gangen menu 106,- en het wijnarrangement 55,-. Dat is samen 161 euro zonder koffie. Ook al niet goedkoop, maar voor mijn gevoel dichter bij "gewoon duur" ipv "achterlijk duur".

Al staat me bij dat we daarna nog 1 keer geweest zijn, met/rond Sinterklaas. Maar waarschijnlijk zijn de foto's toen mislukt en dus zijn we er niet geweest. :+
pi_168319786
Mooi verslag, maar eerlijk gezegd zou ik zelf voor dat geld 2x bij een sterrenrestaurant gaan eten...

Wij zijn eigenlijk altijd tussende 125- 200 pp kwijt voor 1 tot 2 sterren.

Overigens zitten er altijd 1 of 2 echt knallers tussen en is de rest gewoon heel erg goed. Ik hť 1x bij wolfslaar gehad dat we van de 7 gangen echt 5 knallers hadden. Wat en feest was dat (1* restaurant trouwens, zegt zeker niet alles). In de tuin zitten heeft toen wel geholpen trouwens.
Whatever...
pi_168319974
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 12:50 schreef vinnypassy het volgende:
Haar partners waren/zijn niet zo van het exclusieve eten en zij zet iets minder makkelijk geld opzij, dus duurde het lang voordat ze kon. Maar na lang erover praten en een financiŽle meevaller vorig jaar, hebben we eindelijk gereserveerd en konden we gisteren naar FG 2.0.
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 12:50 schreef vinnypassy het volgende:
voor dit zevengangendiner en wat extraatjes betaalden (§650 voor 2 personen)
Ik weet niet, maar als je lang moet sparen/geld opzij moet zetten ťn een financiŽle meevaller nodig hebt om 325 euro over de balk te smijten, dan lijkt het me dat er iets mis is met je financiŽn niet? :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_168320256
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 13:25 schreef RobinOok het volgende:
Laatste keer dat ik ging was in 2012. Toen kostte een 7 gangen menu 106,- en het wijnarrangement 55,-. Dat is samen 161 euro zonder koffie. Ook al niet goedkoop, maar voor mijn gevoel dichter bij "gewoon duur" ipv "achterlijk duur".

Al staat me bij dat we daarna nog 1 keer geweest zijn, met/rond Sinterklaas. Maar waarschijnlijk zijn de foto's toen mislukt en dus zijn we er niet geweest. :+
Ik vind de Sterrenrestaurants de afgelopen jaren enorm in prijs gestegen. Toen ik bij de Librije was vond ik het nog wel een leuke prijs voor al dat lekkers, als ik nu zie wat hetzelfde verrassingsmenu moet kosten :X
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 21 januari 2017 @ 14:11:40 #147
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_168320385
quote:
5s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 13:47 schreef Geralt het volgende:

[..]

[..]

Ik weet niet, maar als je lang moet sparen/geld opzij moet zetten ťn een financiŽle meevaller nodig hebt om 325 euro over de balk te smijten, dan lijkt het me dat er iets mis is met je financiŽn niet? :@
quote:
5s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 13:47 schreef Geralt het volgende:

[..]

[..]

Ik weet niet, maar als je lang moet sparen/geld opzij moet zetten ťn een financiŽle meevaller nodig hebt om 325 euro over de balk te smijten, dan lijkt het me dat er iets mis is met je financiŽn niet? :@
Nee, ik gaf aan dat zij minder gemakkelijk geld opzij zet, dus er is ook niet speciaal voor gespaard. Dankzij de meevaller ging het nu zonder probleem.

De prijs is inderdaad wel extreem hoog. Overigens is het 7-gangendiner normaal §145 en het wijnarrangement daarbij §57, dus ik weet ook niet waarom het zo hoog is uitgevallen. Heb er ook totaal niet aan gedacht ff op het bonnetje te kijken. :') Maar goed, dat gaat mijn zus nog ff navragen. Ik denk dat we een 9-gangendiner hebben gehad, want ik tel 9 gangen en dan betaal je standaard §241 pp, maar mijn zus zegt dat de desserts enzo niet meetellen.

Wordt vervolgd dus.

[ Bericht 15% gewijzigd door vinnypassy op 21-01-2017 14:18:16 ]
  zaterdag 21 januari 2017 @ 14:13:21 #148
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168320416
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 14:04 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik vind de Sterrenrestaurants de afgelopen jaren enorm in prijs gestegen. Toen ik bij de Librije was vond ik het nog wel een leuke prijs voor al dat lekkers, als ik nu zie wat hetzelfde verrassingsmenu moet kosten :X
Ja he? Het was altijd al erg duur, maar het lijkt nu of de vehoudingen echt weg zijn.
Jammer. Wij gaan bijna nooit meer. Omdat ik me een beetje blasť begin te voelen daar, maar dat komt omdat je voor dat geld wel echt iets bijzonders wilt en gewoon erg goed niet goed genoeg is. Laatste keer dat we sinds lange tijd bij een ster gingen eten was in Maastricht. En het was echt allemaal heerlijk en leuk, maar ik vind het het geld niet meer waard. En dan doe ik heel erg mijn best om te vergeten wat het kost, want het boeit me op zich niks, maar toch wel blijkbaar. Je eet anders en dat is zonde.

Misschien moeten we het anders zijn en zijn die restaurants alleen nog maar bedoeld voor zakenlieden met bedrijfscreditcard.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 14:24:14 #149
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_168320601
Wauw, ik ben wel wat gewend qua duur uit eten gaan dacht ik, als in: 325 euro voor twťe personen. Ik vind 650 euro gewoon absurd, hoe goed het allemaal ook was! Wel heel leuk om het verslag te lezen, dankjewel!
  zaterdag 21 januari 2017 @ 14:28:13 #150
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168320671
Leuk verslag, maar in mijn ogen zeker geen 650 euro waard qua eten, tenzij je er een Mouton Rothschild uit 1973 ofzo als wijnfles bij gedronken hebt.
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')